Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaKK wrote:Dziewczyny, a ja zapytam tak ogólnie: czy każda z was tutaj że tak powiem ma jakiś problem z płodności typu nie wiem coś z tarczyca, endometrioze, pcos, nie wiem problem męski, coś z hormonami itd.? Wiecie ja przez ostatnie 2 miesiące robiłam hormony I to też w wersji rozszerzonej z amh itd. I no wszystko ok oprócz witaminy d. I sobie wmawiam niepłodność idiopatyczna...Ja prdl... dziś mózg mi paruje...
Jakbyś uzupełniła stopkę to łatwiej byłoby coś doradzić.
Badałaś ANA? test na trombofilię ? Homocysteinę ? (podwyższona też może uniemożliwiać zapłodnienie) -
Joan wrote:Jestem tego idealnym przykładem. Wg lekarza (pierwszego) wszystko jak najbardziej ok. Jak SAMA zaczęłam rozszerzać diagnostykę to wyszły różne kwiatki mające wpływ na jajeczka/zapłodnienie itp
No właśnie ja ostatnio chyba 3 czy 4 lekarzy zapytałam o badania homocysteiny, białek.. I żadne nie powiedział że należy zrobić...co z nimi?!! -
Tajka wrote:No właśnie ja ostatnio chyba 3 czy 4 lekarzy zapytałam o badania homocysteiny, białek.. I żadne nie powiedział że należy zrobić...co z nimi?!!
bo nie są na bieżąco/nie doszkalają się/mają to w dupie
do wyboru
Ja jakbym polegała tylko na tym co zaleca badać lekarz dalej byłabym w czarnej dupie.
Wszystkie info co zbadać mam z tego forum. I wiem przynajmniej co mam poprawić i JAK mam to poprawić.
Anet.kaa, OdpuszczonaNona lubią tę wiadomość
-
"Znaczenie homocysteiny
Jak wspomniano, MTHFR uczestniczy też w reakcji przetwarzania homocysteiny w metioninę. Homocysteina jest czynnikiem ryzyka zakrzepicy. Jej gromadzenie się we krwi może, ale nie musi prowadzić do zaburzeń krzepnięcia krwi, których rezultatem jest pojawienie się zmian zakrzepowych w mikrokrążeniu śluzówki macicy, co uniemożliwia zajście w ciążę, lub w mikrokrążeniu łożyska, co przejawia się niedotlenieniem i niedożywieniem płodu, który obumiera we wczesnym okresie ciąży. Tym niekorzystnym skutkom sprzyja dołączanie się do zwiększonego poziomu homocysteiny także innych czynników ryzyka zakrzepicy, a jest ich co najmniej 30, m.in. niedobór antytrombiny, białka c, białka s, zespół antyfosfolipidowy, wzrost miana przeciwciał przeciwjądrowych."
-
Joan wrote:Jestem tego idealnym przykładem. Wg lekarza (pierwszego) wszystko jak najbardziej ok. Jak SAMA zaczęłam rozszerzać diagnostykę to wyszły różne kwiatki mające wpływ na jajeczka/zapłodnienie itp
Uzupełnię stopkę na pewno, jak tylko otrzymam wyniki wszystkich badań, bo nie potrafię nawet powiedzieć, co miałam badane. Jedyne co mogę powiedzieć to to, że całkiem możliwe, że to miałam badane, bo robiłam jakieś rozszerzone badania w klinice niepłodności. Pani doktor zadzwoniła do mnie ostatnio I powiedziała, że ok, ale że wyniki przyjdą pocztą. Także ten.Joan lubi tę wiadomość
Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
Joan wrote:"Znaczenie homocysteiny
Jak wspomniano, MTHFR uczestniczy też w reakcji przetwarzania homocysteiny w metioninę. Homocysteina jest czynnikiem ryzyka zakrzepicy. Jej gromadzenie się we krwi może, ale nie musi prowadzić do zaburzeń krzepnięcia krwi, których rezultatem jest pojawienie się zmian zakrzepowych w mikrokrążeniu śluzówki macicy, co uniemożliwia zajście w ciążę, lub w mikrokrążeniu łożyska, co przejawia się niedotlenieniem i niedożywieniem płodu, który obumiera we wczesnym okresie ciąży. Tym niekorzystnym skutkom sprzyja dołączanie się do zwiększonego poziomu homocysteiny także innych czynników ryzyka zakrzepicy, a jest ich co najmniej 30, m.in. niedobór antytrombiny, białka c, białka s, zespół antyfosfolipidowy, wzrost miana przeciwciał przeciwjądrowych."
Moja koleżanka miała problem z zakrzepica. Straciła 3 ciaze zanim do tego doszła albo raczej zanim lekarze stwierdzili że no po 3 promieniach to trzeba jednak coś zbadać, że no raczej to nie przypadek. Dziś ma zdrowego synka 😊Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
01.2021 -
nick nieaktualnyAsiaKK wrote:Dziewczyny, a ja zapytam tak ogólnie: czy każda z was tutaj że tak powiem ma jakiś problem z płodności typu nie wiem coś z tarczyca, endometrioze, pcos, nie wiem problem męski, coś z hormonami itd.? Wiecie ja przez ostatnie 2 miesiące robiłam hormony I to też w wersji rozszerzonej z amh itd. I no wszystko ok oprócz witaminy d. I sobie wmawiam niepłodność idiopatyczna...Ja prdl... dziś mózg mi paruje...
-
nick nieaktualny
-
Byłam dzisiaj na monicie i jest pęcherzyk dominujący 14mm.
Nie za mały jak na 11dc?
Lekarz z maseczką na twarzy nie za bardzo chciał ze mną rozmawiaćPszczolka36l, Lalia lubią tę wiadomość
6cs
11.04 II kreski ❤️
14.07 będzie dziewczynka ❤️
08.12 3685g i 56cm szczęścia ❤️ -
Ewa88 wrote:Byłam dzisiaj na monicie i jest pęcherzyk dominujący 14mm.
Nie za mały jak na 11dc?
Lekarz z maseczką na twarzy nie za bardzo chciał ze mną rozmawiać04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Edyciak wrote:Coś tam mam, ale czy to wpływa na płodność 🤔 u mnie moim zdaniem najbardziej wpływa stres, nie umiem sobie radzić ani ze stresem ani z emocjami. Mam wygórowany układ nerwowy współczulny. Chodzę na terapię czaszkowo-krzyzowa, która ma za zadanie wyrównać te układy, trochę z jelitami się poprawiło, ale w kwestii odczuwania lęku niekoniecznie...
A co to dokładnie znaczy wygorowany uklad nerwowy wspolczulny? Czym to się objawia? Masz to od zawsze?
Ja kiedyś miałam problem że stresem i lekiem, ale o dziwo od kiedy się staram no nie wiem, stresuje się staraniami może trochę albo raczej nie, że się stresuje co boję, że nigdy to dziecko nie przyjdzie, ale inne stresy, które miałam do tej pory, praca, pieniądze, strach o przyszłość to wszystko kompletnie zniknęło.Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
01.2021 -
nick nieaktualnyEwa88 wrote:Byłam dzisiaj na monicie i jest pęcherzyk dominujący 14mm.
Nie za mały jak na 11dc?
Lekarz z maseczką na twarzy nie za bardzo chciał ze mną rozmawiać -
nick nieaktualnyAsiaKK wrote:A co to dokładnie znaczy wygorowany uklad nerwowy wspolczulny? Czym to się objawia? Masz to od zawsze?
Ja kiedyś miałam problem że stresem i lekiem, ale o dziwo od kiedy się staram no nie wiem, stresuje się staraniami może trochę albo raczej nie, że się stresuje co boję, że nigdy to dziecko nie przyjdzie, ale inne stresy, które miałam do tej pory, praca, pieniądze, strach o przyszłość to wszystko kompletnie zniknęło. -
Evelle, kochana
Trzymam mocno kciuki za nowy cykl ☘️🤞Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ewa88 wrote:Byłam dzisiaj na monicie i jest pęcherzyk dominujący 14mm.
Nie za mały jak na 11dc?
Lekarz z maseczką na twarzy nie za bardzo chciał ze mną rozmawiać
Mój w tym cyklu w 10 dc miał 19mm
Ale ja mam szybko owulację, bo już w 13 dc i moje pękają w okolicy 23-24 mm -
Joan wrote:bo nie są na bieżąco/nie doszkalają się/mają to w dupie
do wyboru
Ja jakbym polegała tylko na tym co zaleca badać lekarz dalej byłabym w czarnej dupie.
Wszystkie info co zbadać mam z tego forum. I wiem przynajmniej co mam poprawić i JAK mam to poprawić.
No właśnie ja też o wiele więcej wiem stąd...trafiam na coraz gorszych lekarzy, nie mam szczęścia do nich naprawdę.. jak się pytam o te badania to mam wrażenie że nie wiedzą o czym mówię.. albo od razu odsylaja do KLN bo oni nie mają takiej wiedzy. -
Edyciak wrote:Czy ci lekarze specjalizują się w niepłodności?
-
Ciekawe czy u mnie juz tez bdZawsze w naszym sercu
KOCHAMY CIE SKARBIE, CHODZ NIE MOGE CIE PRZYTULIC.
Śpij Kochanie moje małe,
niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują....