Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
Odpowiedz

Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladySiSi wrote:
    Mam mega wkurw.. wczoraj byłam nastawiona na bzyk, bo najprawdopodobniej była owulacja.. rano ból jajnika, a wieczorem miało być przytulanie. Mężu miał wrócić wieczorem z pracy, ale go przetrzymali i będziemy się widzieć dopiero dzisiaj po 16:00.

Nie możesz myślec tak zadaniowo!! Mysl raczej w ten sposób, jak zrobic miłą i romantyczna atmosferę, gdy mąż wróci zmeczony do domu, jak zadbać o niego, by miał zaspokojone swoje podstawowe potrzeby zyciowe, a przy tym zostało mu sporo energii na przyjemności z tobą :)
    wejdź w kobiecą energię :) posprzątaj dom, zrób pyszna kolację, przystrój stól, popsikaj sie perfumami, załóz falbanki, przygotuj mężowi kapiel... :) i mysl raczej w ten sposób, że nie możesz się doczekać aż wróci, bo chcesz z nim milo spedzić wieczór we dwoje :)

Joan, Susanne, patrycja92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam wam powiedziec, że na FB jest fajna strona Odcienie Kobiet. Maja tam ćwiczenia na każdy dzień. Dla nas szczególnie ważne jest ćwiczenie z 23 marca - Dzień 10 dotyczące miednicy

Anet.kaa, Joan lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MSie wrote:
    Pomuszcie proszę, bo jestem tutaj nowa ;).
    Jak owulację powinnam mieć 05.04, to w które dni najlepiej się przytulać z mężem?
    Staramy się o pierwsze dziecko 🥰

po pierwsze wyznaczenie owulacji wcale nie jest takie łatwe, jak sama napisałaś "owulację powinnam mieć", ale czy wtedy będzie czy nie to nie wiesz tego teraz....
    Stosujesz pomiar temperatury ciała? obserwacje sluzu, szyjki macicy? Robisz testy owulacyjne?
    Mówi się, że powinno sie współżyć 3-4 razy w tygodniu przez cały cykl, wówczas owulacji raczej nie ominiesz...

Nie wiem, kto sie tyle razy bzyka :D

Joan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ja też :)
    Mam + 1kg, a brzuszek już widać, bo to druga ciąża i macica już rozciągnięta.

dawaj zdjęcie brzucha :D

Tez nie mog w to uwierzyć, że to już tyle do przodu u ciebie... szybko czas leci..
    w ogóle zauważyłam, że jak się zyje od miesiączki do miesiaczki to czas szybko ucieka..

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MSie wrote:
    Jak owulację powinnam mieć 05.04, to w które dni najlepiej się przytulać z mężem?

Ja akurat nie zawsze jestem pewna kiedy ma być owulacja. Z wyliczeń wychodzi że w 20dc. Ale nigdy nie ma tej pewności. I w sumie rzadko mam obajwy żeby ta owulacja była. Więc w tym cyklu z mężem zaczeliśmy działaś od 15dc do 21dc 🐝🐝🐝

Zobaczymy jaki będzie rezultat z tego maratonu 😆😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 12:54

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MSie wrote:
    4-7.04 proponuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Ja akurat nie zawsze jestem pewna kiedy ma być owulacja. Z wyliczeń wychodzi że w 20dc. Ale nigdy nie ma tej pewności. I w sumie rzadko mam obajwy żeby ta owulacja była. Więc w tym cyklu z mężem zaczeliśmy działaś od 15dc do 21dc 🐝🐝🐝

Zobaczymy jaki będzie rezultat z tego maratonu 😆😂
    Jak to jaki?

🤰🤰🤰🤰 :)

Martt95 lubi tę wiadomość

• StarającaSię Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Przykro mi. 😔😔 Ale nowy cykl, nowe szanse. Musisz tak myśleć. Z jakiego województwo jesteś? Szukam kogoś z lubelskiego
    Zachodniopomorskie

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 10:42

Martt95, AsiaKK, StarającaSię, Lalia, Koteczka82, OdpuszczonaNona, kic83, SzalonaOna, TakBardzoCiebieChcę lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • ladySiSi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Nie możesz myślec tak zadaniowo!! Mysl raczej w ten sposób, jak zrobic miłą i romantyczna atmosferę, gdy mąż wróci zmeczony do domu, jak zadbać o niego, by miał zaspokojone swoje podstawowe potrzeby zyciowe, a przy tym zostało mu sporo energii na przyjemności z tobą :)
    wejdź w kobiecą energię :) posprzątaj dom, zrób pyszna kolację, przystrój stól, popsikaj sie perfumami, załóz falbanki, przygotuj mężowi kapiel... :) i mysl raczej w ten sposób, że nie możesz się doczekać aż wróci, bo chcesz z nim milo spedzić wieczór we dwoje :)

Rozbawiłaś mnie. Nie zamierzam koło niego skakać. Wrócę z pracy tak samo zmęczona jak on i na dodatek dużo później, bo on już w domu, a ja w pracy do 16:00. Najpierw to ja mam zamiar zadbać o swoje potrzeby, bo też mi się coś od życia należy. Sprzątanie zostawiam na weekend, wtedy mam na to czas i chęci. Co do kolacji to owszem, zrobiłabym coś dobrego ale mój mężu nie jada kolacji, z racji tego, że późno mamy obiad więc na nic to się zda. Stołu nie przystroję, bo mamy tylko mały, niski stolik kawowy na którym jemy zgięci w pół (wynajmowane małe mieszkanko) i to jest mało romantyczne. Kąpieli też mu nie przygotuję bo mamy prysznic. Oczywiście czekam na niego bo już się stęskniłam, nie chodzi mi tylko o bzykanie. Po prostu miałam plan i wkurzyłam się, że ciągle coś idzie nie po mojej myśli i wyprowadza mnie to z równowagi. Postaram się zrobić wszystko żeby wieczór był miły :D

Joan, Martt95, AsiaKK, Lalia, Koteczka82, OdpuszczonaNona, szona lubią tę wiadomość

01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • Joan Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek pani od duchowości robi live "Czy nasze relacje z innymi mogą wpływać blokująco na naszą płodność? "

Ja się zapisywałam na ostatni, to teraz dostałam automatyczną wiadomość na messengera

Edyciak, OdpuszczonaNona lubią tę wiadomość

• ladySiSi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    W czwartek pani od duchowości robi live "Czy nasze relacje z innymi mogą wpływać blokująco na naszą płodność? "

Ja się zapisywałam na ostatni, to teraz dostałam automatyczną wiadomość na messengera

Chętnie posłuchałam bo mam dość toksyczną relację z mamą. Na jaką godzinę jest zaplanowany live?

01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • Joan Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady SiSi na 19:00

ladySiSi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Rozumiem o czym piszesz w kontekście tej kobiecej energii, ale chyba musiałabym upaść mocno na głowę aby aż tak wyręczyć Jaśnie Pana aby oddał trochę nasienia :D
    Coś do jedzenia i ładna bielizna mu stykną
    Hahaha 😂 😂 😂😂😂😂
    No jak tak to tak 😂😂😂😂😂

Anet.kaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 23:08

Gagatka, Biedronka89, Susanne, SzalonaOna, TakBardzoCiebieChcę lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    po pierwsze wyznaczenie owulacji wcale nie jest takie łatwe, jak sama napisałaś "owulację powinnam mieć", ale czy wtedy będzie czy nie to nie wiesz tego teraz....
    Stosujesz pomiar temperatury ciała? obserwacje sluzu, szyjki macicy? Robisz testy owulacyjne?
    Mówi się, że powinno sie współżyć 3-4 razy w tygodniu przez cały cykl, wówczas owulacji raczej nie ominiesz...

Nie wiem, kto sie tyle razy bzyka :D

Ja!
    Cytując klasyka lubię seks jak koń owies ;)

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja!

I ja też 😄

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza 🤔

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja!

Ja też!!
    Ale teraz sex może nie istnieć 🤣

OdpuszczonaNona lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • szona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie przyszedł okres :) fanfary!

Koteczka82, OdpuszczonaNona, TakBardzoCiebieChcę lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ