Tsh interpretacja
-
WIADOMOŚĆ
-
nie raz podwyzszone TSH jest wynikiem niedoboru jodu np .. dlatego warto porobic reszta e badan..bo wszytskie razem pokazuja co w tarczycy moze szwankowac
z tego co pamietam to jesli tsh jest w normie ale FT3 jest za niskie to jwskazuje na niedorbor jodu .. i TSH wtedy skacze .. ale nie dam sobei reki ucic ze to jest ta zaleznosc bo czytalammo niej dosc dawnobasiulkaa_89 lubi tę wiadomość
-
Wszystko zależy jak organizm reaguje.. Ja jak mam koło 3 to mam typowe symptomy niedoczynności.. Od razu wypadają mi włosy, rozdwajają się paznokcie, jestem bardziej zmęczona.. Leczę się i jest ok.. Fakt że samo TSH może nie wystarczyć żeby zdiagnozować problemy z tarczycą.. A prolaktynę sobie robiłaś??
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyolka30 wrote:Wszystko zależy jak organizm reaguje.. Ja jak mam koło 3 to mam typowe symptomy niedoczynności.. Od razu wypadają mi włosy, rozdwajają się paznokcie, jestem bardziej zmęczona.. Leczę się i jest ok.. Fakt że samo TSH może nie wystarczyć żeby zdiagnozować problemy z tarczycą.. A prolaktynę sobie robiłaś??
Kochana niestety nie robilam prolaktyny Pujdedo lekarki to jej powiem o tych badaniach
-
kolatanie i trusnosci z oddychaniem to i ja mam..i ostatnio stwierdzono u mnie tachykardie..za duzo stresu, kawy .i jesczze raz stresu
Izuniaa89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania_84 wrote:bo sa one jak najbardziej w normie.. tyle ze czesc gin , endokrynologow twierdzi ze jnajlepiej zbey oscyloway wokol 1
i z tym sie zgodze bo jak tylko mialam wyzsze powyzej 2 to zaraz moje cykle sie rozregulowywaly
I moze dlatego cykle mam od 26do 35dc nigdy nie wim kiedy @ przyjdzie moze trzeba od nowa zrobic badaniaAnia_84 lubi tę wiadomość
To nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
tez dostalam.. ale EKG wyszlook ..
kazali mi isc do kardiologa bo blokerow minie dadza , z powodu prostego.. bedziemy starowac do ICSI i nie jest tro wskazane
tak wiec rzucilam kawe i relaxujemy sie ile wlezie
po 5 dniach i juz widze poprawe -
zonaboba wrote:I moze dlatego cykle mam od 26do 35dc nigdy nie wim kiedy @ przyjdzie moze trzeba od nowa zrobic badania
bo potrafi niezle skakac -
Ja tez mam tachykardie dzis ide na ECHO i moze cos sie zaczne dowiadywac bo tarczyca jest wykluczona ale jeszcze sporp badan diagnostycznych przede mna jesli mi zleci lekarz
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja wlasnie nidlugo ide porobiic dalsze badania serducha
ale podejrzewam ze u mnie wynikiem jest stres i kawa ..
bo EKG wyszlo bardzo ladnei
ja niestetystrasznie sie stresuje.. bo kazdych badaniach meza.. martwie sie i ciagle mysle.. niestety u nas nie da sie wylaczyc calkiem myslenia.. teraz 8 tyg na czekanie na genetyke.. pozniej biopsja jader..zonaboba lubi tę wiadomość
-
basiulkaa_89 wrote:To dobre wiesci przynajmniej dla mnie
widze,ze dlugo sie starasz Tak samo jak ja...
3 lata juz beda w czerwcu
3lata to sporo ciekawe ile ja sie bd jeszcze starac
Ale ten cykl odpada bo gin powiedział ze raczej nie bd ovu
Co 2cykl nie rosnie mi pecherzyk i mam problrmy z ovu z tego co sie dzis dowiedzialam
-
zonaboba wrote:3lata to sporo ciekawe ile ja sie bd jeszcze starac
Ale ten cykl odpada bo gin powiedział ze raczej nie bd ovu
Co 2cykl nie rosnie mi pecherzyk i mam problrmy z ovu z tego co sie dzis dowiedzialam
-
Wiem co czujesz Ania ja juz czasem mam dosc. Badsnia M. Wyszly dobrze.
Ja mam wysoki puls bo jak w sobote bylam u internidty to mialam puls 127 a u mnie tachykardie miala babcia to moze byc w moim przypadku dziedziczne albo z niewyleczonych gryp bo nie mialam kiedy itdTo nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
-
Ania_84 wrote:A badaliscie prolaktyne i progesteron.. FSH LH ?? estradiol ?/To nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
-