Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • ParasOlka:) Przyjaciółka
    Postów: 95 63

    Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja lubię takie posty :) <3
    serce mi się uśmiecha :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 17:23

    agniesja lubi tę wiadomość

    klz9mg7yyqfm3j2g.png
    010i9jcgg7le90fm.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie pisalam wam ze moje tsh bylo 4,26 w grudniu dokladnie 12ego i od 22grudnia biore letrox dzisiaj mialam nowy wynik 2,75 a lekarz mowil ze ładnie i sporo spadło dawki nie zwiększył, i to nie jest tak że tsh przeszkadza w zajsciu w ciążę, tsh skacze w ciazy dlatego na ten czas jesli komus wykryja wieksze daja hormony a skoro skoki sa to sie bada ft4, jezeli juz staracie sie o dziecko zróbcie badania ginekologiczne 21-23 dc i z wynikami do ginekologa a badania to prolaktyna progesteron FSH LH ja dostałam je do zrobienia a ciaza licząc od @ miala 2 tyg prolaktyna jak dla trochę wysoka sie wydała a dopiero jak test zrobilam to wiedziialam ze byla potrzebna ;)
    Nie wariujcie przy tsh zajmijcie sie ginekologia jak lekarz rozlozy rece walcie do innego

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Blokady owulacji jeszcze nie mialam, bromergon bralam przez 5dni w 3 cyklu, pozniej mi odstawili bo fatalnie na niego reagowalam (jestem niskocisnieniowcem) i powiedzieli, ze prolaktyna powinna spasc przez euthyrox i tak do tej pory bylo tylko po zmniejszeniu dawki tsh pozostalo w normie a tu taki skok sie pojawil :(

    Fatim, poziom prolaktyny spadnie przez wyrównanie pracy tarczycy jeśli prolaktyna podwyższona jest właśnie z tego powodu. A przyczyny mogą być różne i wtedy sam euthyrox nie pomoże. Ja również jestem niskociśnieniowcem, ale bromergon toleruję wyjątkowo dobrze. Są dostępne inne leki, które mają dużo mniej skutków ubocznych niż Bromergon. Porozmawiaj najlepiej z lekarzem o swoim wyniku, ale skoro masz owulację, to na prawdę jest dobrze :)

  • Ola_Ola Autorytet
    Postów: 803 520

    Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie w interpretacji wyników :)


    TSH 2,45 (norma 0,550-4,780)
    FT3 4,08 (norma 2,00-4,40)
    FT4 1,33 (norma 0,93-1,70)
    ATG <15,00 (norma <60)
    ATPO 46,6 (norma <60,0)

    f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie :)
    Byłam wczoraj na badaniach na razie ogólnych i niby wszystko okey. Ale TSH wyszło mi 2,74.. Ft3 i ft4 w normie po środki. I co teraz? Do starań powinnam zbić to tsh prawda? I jedynie endo przepisze mi leki, czy gin też coś zadziała w tej sprawie. Bo na endor na nfz nie mam co liczyć i chyba muszę znaleźć jakiegoś prywatnego lekarza który mi coś poradzi.. A miałam nadzieje że wyjdzie dobrze. Jeszcze zawsze miałam poniżej 2 a tu proszę..
    Możesz pójść do gin. Jeśli się zna na rzeczy to przepisze ci lek na zbicie tarczycy. Dobry gin wie ze TSH powinno być poniżej 2. Co do Twojego TSH to jest w normie, ale wiadomo ze dla starających się powinno być niższe. Ja mam TSH 2,15 i euthyrox pol tabletki dziennie.

  • karolka89 Przyjaciółka
    Postów: 127 25

    Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Moj progesteron w fazie lutealnej to 7,42ng/ml (norma 0,72-17,8). Jak zinterpretowac te wynikj ?

    20140621580114.png
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2399

    Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka <3
    zapraszam was kochane na https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/lista-wszystkich-staraczek,6008.html :)
    Zgromadźmy się wszystkie :D

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • ShopGirl Koleżanka
    Postów: 34 14

    Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 TSH i póki co moja lekarka rodzinna powiedziała, że taki wynik nie przeszkadza w zajściu w ciążę. U gina jestem umówiona na połowe lutego. A staram sie od 08.2012 :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lutego 2015, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ShopGirl wrote:
    Ja mam 4 TSH i póki co moja lekarka rodzinna powiedziała, że taki wynik nie przeszkadza w zajściu w ciążę. U gina jestem umówiona na połowe lutego. A staram sie od 08.2012 :(
    Taki poziom TSH jest za wysoki. I dla starających się powinien być ponizej 2.

  • ShopGirl Koleżanka
    Postów: 34 14

    Wysłany: 1 lutego 2015, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 ja właśnie wiem, bo wiele czytałam na ten temat na forum, ale jak powiedziałam to rodzinnej to prawie mnie wyśmiała i stwierdziała, że większość kobiet ma taki poziom TSH i jakbym ja miała rację to wszystkie babki musiały by 'zbijać' ten wynik.

    Ale właśnie jestem umówiona do (podobno) bardzo dobrego gina :)

  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 1 lutego 2015, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ShopGirl wrote:
    Ja mam 4 TSH i póki co moja lekarka rodzinna powiedziała, że taki wynik nie przeszkadza w zajściu w ciążę. U gina jestem umówiona na połowe lutego. A staram sie od 08.2012 :(

    Jest za wysoki i kropka. Zapisz sie do endokrynologa. Ginowie dosc czesto olewaja tsh twierdzac, ze jest w normie. Lekarz rodzinny guzik o tym wie najczesciej ile wspolnego ma tsh i starania.

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Lianna Autorytet
    Postów: 1072 2220

    Wysłany: 1 lutego 2015, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój rodzinny na tsh 3,5 kręcił nosem, odsyłając do endokrynologa. Bez kontekstu staraniowego. Wszystko zależy od człowieka.

    PWZJp2.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 1 lutego 2015, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianna wrote:
    Mój rodzinny na tsh 3,5 kręcił nosem, odsyłając do endokrynologa. Bez kontekstu staraniowego. Wszystko zależy od człowieka.

    No to zalezy czy lekarze sie doksztalcaja...

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4484

    Wysłany: 1 lutego 2015, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed dowiedzeniem sie o ciazy, robilam tsh 8dpo i mialam 1,1 ;) (prolaktyna wyszla wtedy ponad 900)

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 1 lutego 2015, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH 1.0555 µIU/ml - normy 0.3500-4.9400
    T3 3.22 pg/ml - normy 1.71-3.71
    T4 1.12 ng/dl - normy 0.70-1.48
    Co możecie powiedzieć o moich wynikach ?

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • lilirose Autorytet
    Postów: 1282 547

    Wysłany: 1 lutego 2015, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Ja przed dowiedzeniem sie o ciazy, robilam tsh 8dpo i mialam 1,1 ;) (prolaktyna wyszla wtedy ponad 900)

    Fatim, gratuluję fasolki! Pamiętam Twoje starania i problemy ze zdrowiem. Bardzo się cieszę, że Ci się udało :)

    Fatim lubi tę wiadomość

    Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4484

    Wysłany: 2 lutego 2015, 07:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose wyobraz sobie, ze udalo sie kiedy pojawilo sie wiecej klopotow z tym zdrowiem ;) ale widocznie maluszek stwierdzil, ze je pokonamy i chce nas zobaczyc :)

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • lilirose Autorytet
    Postów: 1282 547

    Wysłany: 2 lutego 2015, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Lilirose wyobraz sobie, ze udalo sie kiedy pojawilo sie wiecej klopotow z tym zdrowiem ;) ale widocznie maluszek stwierdzil, ze je pokonamy i chce nas zobaczyc :)
    To tym bardziej życzę siły, rośnijcie zdrowo :*

    Fatim lubi tę wiadomość

    Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • myssss Autorytet
    Postów: 497 217

    Wysłany: 2 lutego 2015, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój wynik tsh z dzisiaj 1,62, jest ok jak dla staraczki, czy trzeba jeszcze zbić?

    gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Katarzyna87 Autorytet
    Postów: 4528 6014

    Wysłany: 2 lutego 2015, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Dziewczyny mój wynik tsh z dzisiaj 1,62, jest ok jak dla staraczki, czy trzeba jeszcze zbić?

    Hest dobry :)

    ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego