TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitajcie pisalam wam ze moje tsh bylo 4,26 w grudniu dokladnie 12ego i od 22grudnia biore letrox dzisiaj mialam nowy wynik 2,75 a lekarz mowil ze ładnie i sporo spadło dawki nie zwiększył, i to nie jest tak że tsh przeszkadza w zajsciu w ciążę, tsh skacze w ciazy dlatego na ten czas jesli komus wykryja wieksze daja hormony a skoro skoki sa to sie bada ft4, jezeli juz staracie sie o dziecko zróbcie badania ginekologiczne 21-23 dc i z wynikami do ginekologa a badania to prolaktyna progesteron FSH LH ja dostałam je do zrobienia a ciaza licząc od @ miala 2 tyg prolaktyna jak dla trochę wysoka sie wydała a dopiero jak test zrobilam to wiedziialam ze byla potrzebna
Nie wariujcie przy tsh zajmijcie sie ginekologia jak lekarz rozlozy rece walcie do innego -
nick nieaktualnyFatim wrote:Blokady owulacji jeszcze nie mialam, bromergon bralam przez 5dni w 3 cyklu, pozniej mi odstawili bo fatalnie na niego reagowalam (jestem niskocisnieniowcem) i powiedzieli, ze prolaktyna powinna spasc przez euthyrox i tak do tej pory bylo tylko po zmniejszeniu dawki tsh pozostalo w normie a tu taki skok sie pojawil
Fatim, poziom prolaktyny spadnie przez wyrównanie pracy tarczycy jeśli prolaktyna podwyższona jest właśnie z tego powodu. A przyczyny mogą być różne i wtedy sam euthyrox nie pomoże. Ja również jestem niskociśnieniowcem, ale bromergon toleruję wyjątkowo dobrze. Są dostępne inne leki, które mają dużo mniej skutków ubocznych niż Bromergon. Porozmawiaj najlepiej z lekarzem o swoim wyniku, ale skoro masz owulację, to na prawdę jest dobrze -
nick nieaktualnykarolka22 wrote:Dziewczyny, mam pytanie
Byłam wczoraj na badaniach na razie ogólnych i niby wszystko okey. Ale TSH wyszło mi 2,74.. Ft3 i ft4 w normie po środki. I co teraz? Do starań powinnam zbić to tsh prawda? I jedynie endo przepisze mi leki, czy gin też coś zadziała w tej sprawie. Bo na endor na nfz nie mam co liczyć i chyba muszę znaleźć jakiegoś prywatnego lekarza który mi coś poradzi.. A miałam nadzieje że wyjdzie dobrze. Jeszcze zawsze miałam poniżej 2 a tu proszę.. -
nick nieaktualnyShopGirl wrote:Ja mam 4 TSH i póki co moja lekarka rodzinna powiedziała, że taki wynik nie przeszkadza w zajściu w ciążę. U gina jestem umówiona na połowe lutego. A staram sie od 08.2012
-
Brtiii86 ja właśnie wiem, bo wiele czytałam na ten temat na forum, ale jak powiedziałam to rodzinnej to prawie mnie wyśmiała i stwierdziała, że większość kobiet ma taki poziom TSH i jakbym ja miała rację to wszystkie babki musiały by 'zbijać' ten wynik.
Ale właśnie jestem umówiona do (podobno) bardzo dobrego gina -
ShopGirl wrote:Ja mam 4 TSH i póki co moja lekarka rodzinna powiedziała, że taki wynik nie przeszkadza w zajściu w ciążę. U gina jestem umówiona na połowe lutego. A staram sie od 08.2012
Jest za wysoki i kropka. Zapisz sie do endokrynologa. Ginowie dosc czesto olewaja tsh twierdzac, ze jest w normie. Lekarz rodzinny guzik o tym wie najczesciej ile wspolnego ma tsh i starania. -
Fatim wrote:Ja przed dowiedzeniem sie o ciazy, robilam tsh 8dpo i mialam 1,1 (prolaktyna wyszla wtedy ponad 900)
Fatim, gratuluję fasolki! Pamiętam Twoje starania i problemy ze zdrowiem. Bardzo się cieszę, że Ci się udałoFatim lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Fatim wrote:Lilirose wyobraz sobie, ze udalo sie kiedy pojawilo sie wiecej klopotow z tym zdrowiem ale widocznie maluszek stwierdzil, ze je pokonamy i chce nas zobaczyc
Fatim lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥