Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
RinTinTin rozglądam się aktualnie za kimś w pobliżu, bo wiem że w Łodzi czy Wrocławiu mam ich na pęczki, ale zależy mi na kimś właśnie całkiem niedaleko. Zobaczymy. Na razie sami ginekologowie-poloznicy. Szukam po opiniach, może gdzieś natrafię na kogoś w podobnej sytuacji kto danego lekarza będzie polecał. Pytalam też na grupie z okolic anonimowo, zobaczymy.
Bambi, bo nieszczęścia chodzą stadami. 😞 Da się coś zrobić z tymi tynkamki? Trzymam kciuki.
Moonflower no ładnie tam cisniesz. A ile byś chciała?
Emka wiele razy myślałam czy lepiej jest tak, czy lepiej jakby było wszystko jak w zegarku i by się ciągle nieudawalo. Uznałam, że chyba wolę opcje kiedy cykl jest przewidywalny... Ale w sumie wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.
Zosis, najgorsze że jak się nie znasz, a to nie ty jesteś lekarzem i w teorii nie musisz, to potem cierpisz przez brak reakcji na niekompetencję...
Marti moja teściowa trzy lata temu suszyła nam łeb ostro o dziecko, bo sąsiadom się urodziło. A jak zaczelksmy się starać to wjechały rady typu "a po co wam teraz, dobrze wam przecież tak jak jest. Jak odpuścicie to samo przyjdzie". 😁 Nie poruszam tematu...RinTinTin, Angi90 lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Dziewczyny, witam się po około 14 godzinach pracy 😳 powiem Wam, że padam na ryj dosłownie 🙇♀️ ale jeszcze tylko jutro taki intensywny dzień, później już z górki 👌😎
Siesiepy 😍 cuuudownie że jesteś tu z nami! Wpisać Cię na pierwsza strone Dinusiu? 🥳 z lekarzem - ja myślę, że nie ma co się tu przywiązywać, jeżeli facet nie ma na Ciebie pomysłu, to może warto było by poszukać kogoś kto będzie miał więcej wiedzy w temacie pcosa, może jakieś świeże spojrzenie 🧐 a sytuacja z przyjaciółką mega przykra, ale dużo ludzi ma problemy z empatią, jakoś nie potrafią postawić sie w sytuacji drugiej osoby, tylko ja i moje i nic innego 😡
Bambi może wypożyczycie takie dmuchawy co suszą? Czy tam nagrzewają? Noce są chłodne jak na lipiec 🧐 co do małpy, sprawdzaj i szukaj, przecież to nie jest normalne, że aż tak boli 😢
Marti mam tak samooo jak Tyyy 😳 przy większych wydarzeniach życiowych, rozkminiam, analizuje, drecze się tym, że inaczej sobie to wyobrażałam. To to samo co miała Emka na wakacjach ostatnio. Takie niby fajnie, ale ni chuja nie jest fajnie 😣
Powiem Wam że też mam trochę smuteczek 😢 jestem tu, mężu w domu. Jutro mamy rocznicę ślubu, którą spędzimy osobno, a dzisiaj śniły mi się w nocy testy ciążowe. Jak nie mam czasu w dzień o głupotach myśleć to durny łeb w nocy sobie natworzy 😂 Już nie wiem nawet z jakiego powodu jest mi bardziej źle, chyba się skumulowało 😳 chce już do domu, do niego, do kotów, psa i własnego łóżka. Jestem już zmęczona, nie dzieciakami, tylko tą rozłąką 😩 jeszcze bankowo jak przyjadę do domu, to z towarzyszką małpą bo na środę się akurat zapowiada 😂 qwa idealnie, ale ciul, ważne że na wakajki bez francy pojadę 😍siesiepy lubi tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Hej Dziewczyny czy ja też mogę do Was dołączyć tutaj? Właśnie mija mi rok na forum, a zaraz będą dwa lata starań… Chyba przestałam się odnajdywać w wątkach miesięcznych, tym bardziej, że nie w każdym cyklu mam Starego pod ręką i te wątki miesięczne mocno przypominają mi o upływie czasu. Wolałabym zostać z Wami w kontakcie bez tej świadomości ile to już wszystko trwa 😅
rozalaa, Angi90 , kropka27, siesiepy lubią tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Siesiepy, ja wolę te swoje regularne cykle, bo przynajmniej mogę coś zaplanować, a wierzę, że przyczynę niepłodności też w końcu znajdziemy. Niepłodności, brrr, jak to brzmi 😬 Jeszcze się nie przyzwyczaiłam 🙈 A jak teraz u Was? Decyzję o in vitro odłożyliście w czasie pamiętam. Będziecie starać się o dofinansowanie? Kiedy powtarzacie badania nasienia? I jak Twojemu mężowi idzie z suplementacją? 😊
Rozalka, przytulam za tę rozłakę. Ile jeszcze musisz wytrzymać? Przykro, że rocznicę spędzacie osobno, ale odbijecie sobie po Twoim powrocie 😊 A kiedy wylot na wakajki? 🤩 To dopiero będzie świętowanie rocznicy 😎
Claire, widzę w notatkach, że jutro monitoring. Kciuki, żeby potwierdził owulację🤞🏻❤️
Mart, jasne, że możesz do nas dołączyć 😊 Witamy w ekipie szalonych dinozaurów👋🏼🦖
Kładę się spać, bo jutro do pracy 🥲 Och, jak mi się marzy ciążowe L4 😂
Edit. Rozalka, już po północy, więc życzę Tobie i Twojemu mężowi wszystkiego najpiękniejszego z okazji rocznicy ślubu 🥰 Niech kolejne wspólne lata będą przepełnione szczęściem, miłością i tupotem małych stópek ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 00:04
Mart768, Claire, siesiepy lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
siesiepy wrote:Niaha impreza ładna była widzę. 🤣 Zresetowałas się? 🔥 Już jutro powinien Ci ten stan przejść.
Już jest duuuużo lepiej. Nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz się tak załatwiłam alkoholem. Ale chyba tego potrzebowałam 🫣siesiepy lubi tę wiadomość
-
Cześć Dinusie w nowym tygodniu! 🤗
Oby przyniósł masę pozytywnych rzeczy 🍀
Rozalaa wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Starego! ❤️
U nas weekend minął bardzo przyjemnie 😊 w sobotę mieliśmy gości i zabraliśmy ich na skutery wodne - było ekstra 🔥 i dawno nie widziałam Starego tak szczęśliwego, cieszył się jak dziecko 🤣 później grill i drineczki, a niedziela na totalnym chillu 🥰
Dojadę do pracy i nadrobię wątek przy porannej kawce 🥰
rozalaa, Emka06, siesiepy lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Dziękuje dziewczyny ❤️😘 w czwartek rano albo w środę po południu wyjadę ☺️ wakajki start za 10 dni!!!💪😁😁😁😁😁
Emka06, Beezi, Lipcowa, moonflower, Nataliii, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Roozaalka wszystkiego napiekniejszego dla Was! Spełnienia tego największego marzenia!🥰🥰
Już nie zostało dużo dni do końca turnusu, parę dni i będziecie już razem ☺️rozalaa lubi tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Dzień dobry w poniedziałek!
Bambi, na tynki to z tego co ja wiem to tylko wietrzenie, wietrzenie i wietrzenie. Ewentualnie można wypożyczyć takie specjalne pochłaniacze wilgoci przemysłowe, też podobno robią robotę. Nas zalało na budowie. 🤦♀️ Okazało się, że komin miał nieszczelną obróbkę i... Komin mokry, tynki mokre, aż sufit w pomieszczeniu na dole zalało. 🤦♀️ Mąż właził wczoraj na dach i poprawiał, mam nadzieję, że już skutecznie. Ale też nas od początku czeka wietrzenie i suszenie. 🤦♀️
Rozalaa, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ze Starym! ❤️ Oby była ostatnia we dwoje!
Co do "wiedzieć czy nie wiedzieć" - mnie np. strasznie frustruje, że we wszystkich wynikach badań jest niby OK (tak, wiem, powinnam się cieszyć), a jednak "nie zaskakuje". Chyba wolałabym znać "przeciwnika". Ale to tylko moje domniemania. Wiadomo, że nie wiemy, jak się zachowamy w danej sytuacji, dopóki ona nie wystąpi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 08:17
rozalaa, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Cześć dinusie w poniedziałek!
Rozalka wszystkiego najlepszego dla Was! niech się jak najszybciej spełnią Wasze marzenia 🤞🏻😘
Zosia, fajnie znać przeciwnika. Tylko czasem jak go poznasz i dowiesz się, że nic się z nim nie da za bardzo zrobić, a do tego nastraszą, że czasu nie masz za wiele to nie jest tak kolorowo.
Lipcowa, rozalaa, siesiepy lubią tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
RinTinTin wrote:Cześć dinusie w poniedziałek!
Rozalka wszystkiego najlepszego dla Was! niech się jak najszybciej spełnią Wasze marzenia 🤞🏻😘
Zosia, fajnie znać przeciwnika. Tylko czasem jak go poznasz i dowiesz się, że nic się z nim nie da za bardzo zrobić, a do tego nastraszą, że czasu nie masz za wiele to nie jest tak kolorowo.
No właśnie to jest ta "druga strona medalu". I tak źle, i tak niedobrze.
W ogóle życie postawiło nas w strasznie trudniej sytuacji, jakby jej nie oglądać.
Każda z nas ma swoją historię, ale z każdej morał jest jeden - niepłodność to straszna suka. Zwłaszcza dla kobiety, która mocno czuje instynkt macierzyński.Lipcowa, moonflower, Angi90 , RinTinTin, Niaha, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Niaha jak dzisiaj się czujesz? Kacowe katusze poszły w zapomnienie?
Zosis jak po migrenie?
Nie znam się za bardzo w tym temacie także nie pomogę za dużo ale konsultowałaś to może z jakimś lekarzem?
Emka cieszę się, że udało Ci się zrelaksować w weekend wolna głowa bez trosk jest bardzo ważna w codziennym funkcjonowaniu
Paprota ja zawsze po większych imprezach z ulgą kładę się w salonie, bo inaczej po prostu nie wyśpię się Stary po alko chrapie jak traktor i na dodatek rzuca się po całym łóżku, nieraz mało nie dostałam z łokcia
Beezi tacy rodzice to skarb sądząc po ich zachowaniu to po porodzie też będą skłonni do opieki także leniuchuj ile wlezie, korzystaj z tego cudownego czasu
moonflower ja zazwyczaj mam tak, że im bardziej nie chce mi się jechać tym lepsza impreza jest jak po monit?
Bambi tak jak dziewczyny piszą wietrzenie i jeszcze raz wietrzenie wiem, że są też preparaty na pleśń - może one dadzą radę?
Siesiepy tulę za głupiego lekarza. Niestety, nie wiem czy to rutyna, znieczulica czy po prostu styl bycia ale co by nie było nie zasługujemy na takie traktowanie. Także daj sobie przestrzeń żeby to przetrawić. Masz prawo do złych emocji. Kiedyś te słońce wyjdzie - zobaczyszPaprota9418, Emka06, siesiepy lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Lipcowa na monit jadę koło południa, albo lekko popołudniu. Wszystko zależy o której kierowca wyjedzie mi z placu. Jestem dobrej myśli bo temperatura się nareszcie pozbierała ogarnęła i ładnie odbiła do góry 🥰
Emka06, Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Zosis wrote:Dzień dobry w poniedziałek!
Bambi, na tynki to z tego co ja wiem to tylko wietrzenie, wietrzenie i wietrzenie. Ewentualnie można wypożyczyć takie specjalne pochłaniacze wilgoci przemysłowe, też podobno robią robotę. Nas zalało na budowie. 🤦♀️ Okazało się, że komin miał nieszczelną obróbkę i... Komin mokry, tynki mokre, aż sufit w pomieszczeniu na dole zalało. 🤦♀️ Mąż właził wczoraj na dach i poprawiał, mam nadzieję, że już skutecznie. Ale też nas od początku czeka wietrzenie i suszenie. 🤦♀️
Rozalaa, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ze Starym! ❤️ Oby była ostatnia we dwoje!
Co do "wiedzieć czy nie wiedzieć" - mnie np. strasznie frustruje, że we wszystkich wynikach badań jest niby OK (tak, wiem, powinnam się cieszyć), a jednak "nie zaskakuje". Chyba wolałabym znać "przeciwnika". Ale to tylko moje domniemania. Wiadomo, że nie wiemy, jak się zachowamy w danej sytuacji, dopóki ona nie wystąpi.34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
RinTinTin wrote:Zosia, fajnie znać przeciwnika. Tylko czasem jak go poznasz i dowiesz się, że nic się z nim nie da za bardzo zrobić, a do tego nastraszą, że czasu nie masz za wiele to nie jest tak kolorowo.
RinTinTin, siesiepy lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
moonflower wrote:Lipcowa na monit jadę koło południa, albo lekko popołudniu. Wszystko zależy o której kierowca wyjedzie mi z placu. Jestem dobrej myśli bo temperatura się nareszcie pozbierała ogarnęła i ładnie odbiła do góry 🥰
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Dziewczyny, a kiedy jakieś ważne wydarzenia, za które trzeba trzymać kciuki? 😊 Wizyty, badania, stymulacje itd.Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Hejka! ja też chcę do autobusu<3
Emka06, moonflower, Paprota9418, Nataliii, Zosis, Lipcowa, Angi90 , Niaha, siesiepy lubią tę wiadomość