Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
BuBu90 wrote:Zaleceń Paśnika spróbowałaś i jeszcze czegoś brakuje, teraz spróbujesz zaleceń dr J. (nie wiem dokładnie jak na nazwisko) i może to będzie brakujący element 😊
Siesiepy,
P. nie wie o zaleceniach dr J.
Ale mój lekarz prowadzący z kliniki wie, że byłam u dr Jarosz i skłaniam się ku zmianie immunologa.
Po prostu zmieniam lekarza bo mam do tego prawo i mogę jeśli czuje potrzebę ☺️ mogę się zgodzić na leczenie jakie proponuje lub nie.
A czuje, że czas na zmiany.siesiepy, Beezi, Jadzia19 lubią tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 amh 0.56 ➡️ 0.91/ teratozoospermia 🪱 zalecenie ivf 🔬
1 IVF 09.23-brak zarodka
2 IVF 10.23 1❄️
12.10 ET 1.2.2 10dpt <0.2❤️🩹
💉prp jajników
3 IVF 01.24 | 4 IVF 02.24
5 ❄️
15.04 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
Immunologia🚨
cross match 39.1% (maj)➡️ 35.7% (październik)
allo mlr 0.0% (maj)➡️ 48.3% (październik)
kir aa
CD138 ✅️ CD56✅️ receptywność endometrium ✅️ histeroskopia ✅️ cytokiny ✅️
29.07 FET 4.1.1 cb 💔
30.08 FET 4.1.1 cb 💔
Teraz w moim sercu, niedługo w moich ramionach 🍀
Czekają ❄️❄️
25.10- 18.11 immunosupresja💊
22.11 wizyta ✊🏼
FET listopad ⏳️ -
migotka_ wrote:Dokładnie 😊 pisze szyfrem, żeby znowu nie było że mnie ścigną forumowi szpiedzy 😎🧐
Siesiepy,
P. nie wie o zaleceniach dr J.
Ale mój lekarz prowadzący z kliniki wie, że byłam u dr Jarosz i skłaniam się ku zmianie immunologa.
Po prostu zmieniam lekarza bo mam do tego prawo i mogę jeśli czuje potrzebę ☺️ mogę się zgodzić na leczenie jakie proponuje lub nie.
A czuje, że czas na zmiany.♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Hej dziewczyny:) mam termin u immuno Paś w Łodzi na 30.10, może któraś by była chętna? Chyba nie będę się wybierać, póki co wszystko się dobrze rozwija 🍀🤞🏼założyłam że może mogę go komuś 'oddać’ a zanim grupie na Facebooku to pomyślałam o moich forumowych grupach:)
-
Siesiepy odnośnie tego jajnika to też rozmawiałam z moim lekarzem i on w moim przypadku, gdy ten jajnik po uwolnieniu ze zrostow ponownie wskoczył na to miejsce gdzie był mówi, że może być tak, że spowrotem jest w zrostach.
Przy IVF mówi, że może być ciężko z punkcją jeżeli jajnik nie zmieni swojego położenia w momencie, gdy będzie się powiększał.👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
siesiepy wrote:Tak, w trakcie owulacji on maleje i się spłaszcza aż znika zanim się pojawi ciałko żółte. No zobaczymy co będzie jutro na USG, nie powiem bo ciekawość mnie zżera, zwłaszcza że temperatura jeszcze nie odbiła. 🤡
Melisę piłam 2 razy dziennie jak miałam potrzebę. 😁
Jadzia pewnie masz rację, w końcu wiele zależy od tego jak przyjmowane hormony są metabolizowane w naszym organizmie, a skoro wszystko w sztucznym zależy właśnie od metabolizmu przyjętych hormonów, to trzeba też "nauczyć się" odpowiedzi organizmu na te podane leki. Hahaha Twój sen też niczego sobie, podoba mi się ten nagły zwrot akcji 🤣
Kasiak masz jakieś fotki z dzisiejszego wypadu? I najważniejsze pytanie: udało się zabrać pieski? 😁
Cukruś chętnie bym ci pomogła ale ja robiłam w diagnostyce właśnie. To chyba nie ma aż takiego znaczenia, każdy lab musi mieć jakieś normy jakości, to nie immunologiczne badanie gdzie normy każdy ma swoje i lekarz musi mieć wyniki z konkretnego labu, a oferta alabu mega kusząca. 🧐 Ale niech się wypowiedzą inne dziewczyny. 👀
Ale w czasie wędrówki bardzo dzielne były, mniejszy co prawda połowę drogi pod górę pokonał na rękach, ale i tak masę km zrobił jak na swoje krótkie łapki
Na zdjęciu dwa psy i moja siostra
https://zapodaj.net/plik-owf8PC6t7X[/url]
Były grzyby
https://zapodaj.net/plik-9ChazyGoA6
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 16:35
Niaha lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
Lola93 wrote:Hej dziewczyny:) mam termin u immuno Paś w Łodzi na 30.10, może któraś by była chętna? Chyba nie będę się wybierać, póki co wszystko się dobrze rozwija 🍀🤞🏼założyłam że może mogę go komuś 'oddać’ a zanim grupie na Facebooku to pomyślałam o moich forumowych grupach:)
W tej dacie się wstrzymam, chociaż kusi niezmiernie. Stary też w ogóle nie poprze tej akcji, skoro mam testować 1.11 dopiero. Tak jakby miało się udać. 🙈
Cukruś biednemu to i piach w oczy. Nie dość że ivf to jajnik przyblokowany. 🤡
Kasiak ale pieseł rozumiem hafciki uskuteczniał w aucie? 👀 Bardzo ładny widok, musiało być ekstra. I pieski też na pewno solidnie wymęczone. Ile łącznie km zrobiliście? Grzybek z tego foto co wysłałaś to chyba mleczajowiec chrząstka, nigdy nie jadłam. 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 18:28
Lola93 lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
siesiepy wrote:Pisałam posta i mi zdechło bo stary zaczął głowę zawracać. 😅
W tej dacie się wstrzymam, chociaż kusi niezmiernie. Stary też w ogóle nie poprze tej akcji, skoro mam testować 1.11 dopiero. Tak jakby miało się udać. 🙈
Cukruś biednemu to i piach w oczy. Nie dość że ivf to jajnik przyblokowany. 🤡
Kasiak ale pieseł rozumiem hafciki uskuteczniał w aucie? 👀 Bardzo ładny widok, musiało być ekstra. I pieski też na pewno solidnie wymęczone. Ile łącznie km zrobiliście? Grzybek z tego foto co wysłałaś to chyba mleczajowiec chrząstka, nigdy nie jadłam. 🤪
Tak, w aucie. Zaczynam rozważać aviomarin dla psów. Jest coś takiego wogle?
14,5km. W drodze powrotnej nie haftowała, bo spała 😅
A to się da jeść? ??
Było jeszcze dużo ładnych grzybków z bladozielonymi kapeluszami. I z ładniejszych, to jeszcze gromadka żółtych w pomarańczowe plamki
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
Cukruś wrote:Dziewczyny, które miały biopsje endometrium czy jakoś specjalnie się przygotowywalyscie? Zabieg jest znośny? Dlugo dochodzi się do siebie?
Porównując do drożności HyCoSy to ból dla mnie przy drożności to było 2/10 a przy biopsji 8/10. 😵💫👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
31.07.2022 - ⏸️😳 - 19.08.2022 - ❤
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
29.07 - IUI (1/2 Lametta 3-7dc) ❌
28.08 - IUI (cykl naturalny) ❌
Plan: 15.11 histeroskopia, dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Pfry wrote:Mnie bardzo bolało ☹️ tak właściwie nie wiem dlaczego. Może przez to, że finalnie mam endometriozę i adenomiozę. Oczywiście ból do przeżycia i krótki, ale miałam ochotę uciec z fotelu 😬
Porównując do drożności HyCoSy to ból dla mnie przy drożności to było 2/10 a przy biopsji 8/10. 😵💫
A przy drożności... Zakładanie tego ustrojstwa było niemalże nie do zniesienia, płakałam tam, ale samo podanie jej pianki to spoko, zwłaszcza po tym co wcześniej 🤪starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
Beezi wrote:Siesiepy ✊
Edit, Niaha, czy Ty jakoś teraz nie idziesz do szpitala? 🤔
Z młodym jest ok, u mnie wyszła przy echo serca hipokineza dolnej ściany serca - do dalszej diagnostyki po porodzie. Będę wtedy znowu miała echo i zobaczymy co i jak z tym. Szczerze mówiąc nawet nie wiem o co z tym chodzi 🤔
Termin CC jest przewidziany na poniedziałek, zależało mi, żeby zaczęło się samo wcześniej, ale młody ewidentnie nie chce wyjść 🫠Kasiak89, Mart768, KarolinaAnastazja, Cukruś, Jadzia19, Marti27, migotka_, rozalaa, siesiepy, Beezi, SandraH.97 lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Jestem po 🥰
Ciałko żółte właśnie się tworzy (mamy już niewyraźne zarysy na przepływach), w sobotę na USG pęcherzyk był pękający, endometrium jest po prostu ok (8,1mm - nie urosło od poprzedniego USG za bardzo). Cieszę się że mam w końcu jasność jak wygląda u mnie pęcherzyk podczas pękania, bo do tej pory kilka razy mi się zdarzyło widzieć ale nigdy nie byłam 100% pewna bo potem monitów nie robiliśmy. Do tego mam jeszcze dzisiaj płyn w zatoce, więc już w ogóle mam swoją owulację przez pryzmat USG dokładnie przedstawioną - wiem co, jak i kiedy się dzieje i ile dni po owu. I prawy jajnik polepszył swoje położenie - nie wiem jak. 👀
Temperatura dzisiaj poszła w górę. Lutka za dwa dni, estrofem cisnąć do 20dc żeby wspomóc ewentualnie zagnieżdżenie i mam że niby betę robić za 10 dni. 😂 Lekarz pokłada we mnie stanowczo za dużo wiary. 🤣 31.10 to przed wszystkimi świętymi, jak zbadam to co najwyżej u siebie.
Siesiepy, to teraz czas na ciepłe zupki ☺️ -
Niaha wrote:Dzisiaj byłam na kwalifikacji pod CC (8 godzin w szpitalu z mega mnie wykończyło, psychicznie i fizycznie). Na szczęście papierki i wszystko się już u nich zgadza.
Z młodym jest ok, u mnie wyszła przy echo serca hipokineza dolnej ściany serca - do dalszej diagnostyki po porodzie. Będę wtedy znowu miała echo i zobaczymy co i jak z tym. Szczerze mówiąc nawet nie wiem o co z tym chodzi 🤔
Termin CC jest przewidziany na poniedziałek, zależało mi, żeby zaczęło się samo wcześniej, ale młody ewidentnie nie chce wyjść 🫠
Czujesz się gotowa? Wszystko spakowane?starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
siesiepy wrote:Jestem po 🥰
Ciałko żółte właśnie się tworzy (mamy już niewyraźne zarysy na przepływach), w sobotę na USG pęcherzyk był pękający, endometrium jest po prostu ok (8,1mm - nie urosło od poprzedniego USG za bardzo). Cieszę się że mam w końcu jasność jak wygląda u mnie pęcherzyk podczas pękania, bo do tej pory kilka razy mi się zdarzyło widzieć ale nigdy nie byłam 100% pewna bo potem monitów nie robiliśmy. Do tego mam jeszcze dzisiaj płyn w zatoce, więc już w ogóle mam swoją owulację przez pryzmat USG dokładnie przedstawioną - wiem co, jak i kiedy się dzieje i ile dni po owu. I prawy jajnik polepszył swoje położenie - nie wiem jak. 👀
Temperatura dzisiaj poszła w górę. Lutka za dwa dni, estrofem cisnąć do 20dc żeby wspomóc ewentualnie zagnieżdżenie i mam że niby betę robić za 10 dni. 😂 Lekarz pokłada we mnie stanowczo za dużo wiary. 🤣 31.10 to przed wszystkimi świętymi, jak zbadam to co najwyżej u siebie.
Standardowo jak zawsze po wizycie kawkuję się w hercie i grzeszę ukochanym croissantem z pistacjami. Ciul z frytkami z maca, mam swój prywatny rytuał. 🥐☕
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
U mnie jutro kolejny monitoring, patrzymy co z tym pęcherzykiem... Kiedyś ta owulacja musi być. Ale raczej jeszcze nie jutro. ..
A tu warto by jakiś termin transferu wymyślić 😅starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
Siesiepku miło się czyta plan działania u Was na najbliższy czas
I smacznych crosąąą😘🥐 niech idzie w cycki🤭😄
Niaha aż mnie przeraziłaś z tym czekaniem..jutro idę ja na wizytę kwalifikacyjną i jestem już przerażona.. 🙈
Pfry co u Ciebie?
Aśś jak tam urządzanie domku?😊
Frutellka cudny suwaczek 🤗Frutellka lubi tę wiadomość
-
Kasiak89 wrote:To już bardzo niedługo!
Czujesz się gotowa? Wszystko spakowane?
Tak, jestem gotowa 💪💪💪 i nie mogę się doczekać 😅🥰Kasiak89, siesiepy lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Siesiepku miło się czyta plan działania u Was na najbliższy czas
I smacznych crosąąą😘🥐 niech idzie w cycki🤭😄
Niaha aż mnie przeraziłaś z tym czekaniem..jutro idę ja na wizytę kwalifikacyjną i jestem już przerażona.. 🙈
Pfry co u Ciebie?
Aśś jak tam urządzanie domku?😊
Frutellka cudny suwaczek 🤗
Weź ze sobą coś do jedzenia i wodę, mega mi tego brakowało. Myślałam, że to potrwa max 2h, a tu taka niespodzianka 🫠 -
Kasiak89 wrote:U mnie jutro kolejny monitoring, patrzymy co z tym pęcherzykiem... Kiedyś ta owulacja musi być. Ale raczej jeszcze nie jutro. ..
A tu warto by jakiś termin transferu wymyślić 😅
🍀🍀🍀Kasiak89 lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Tak, jestem gotowa 💪💪💪 i nie mogę się doczekać 😅🥰starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
Mam takie pytanie.
Byłam wczoraj na wizycie u gin., moja beta wczoraj 706(przyrasta prawidłowo), jestem w stałym kontakcie z lekarzem i mówił żebym przyszła się pokazać. Oczywiście nic nie było widać, niby mówi że coś tam widać i to jest pewnie pęcherzyk, ale kazał przyjść w czwartek 24.10, a w środę jeszcze betę mam zrobić. Jak myślicie po 3 dniach będzie bardziej widoczne?