Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
GabaB wrote:Mam takie pytanie.
Byłam wczoraj na wizycie u gin., moja beta wczoraj 706(przyrasta prawidłowo), jestem w stałym kontakcie z lekarzem i mówił żebym przyszła się pokazać. Oczywiście nic nie było widać, niby mówi że coś tam widać i to jest pewnie pęcherzyk, ale kazał przyjść w czwartek 24.10, a w środę jeszcze betę mam zrobić. Jak myślicie po 3 dniach będzie bardziej widoczne?
Mialam i biopsję i 2 razy sono i biopsja do przeżycia, w sumie z 10 sekund bólu. Za to sonoHSG dramat 😵💫 a też mam adeno.
Niaha, to już tylko kilka dni!😊😊 Dobrego dnia dla Was dziewczyny!Frutellka , Niaha, siesiepy lubią tę wiadomość
start: 06.2021
05.2024 💔 cb
Niedrożny lewy jajowód
❌❌❌
08.2024🍀🍀🍀🍀
17.10 ⏸️
21.10 250,0
23.10 462,9 (84,4%)
25.10 1099,0 🎉
31.10 GS 15x7mm YS 3,8mm
08.11 CRL 0,64cm FHR+
15.11 CRL 1,43cm FHR 161/min❤️ -
Kasiak89 wrote:Nie możesz się doczekać, bo bardzo chcesz przytulić małego, czy nie możesz się doczekać , bo tak końcówka ciąży w kość daje? 😆😅
To i to 😁 ale bardziej, chciałabym już mieć małego przy sobie ❤️ -
Witam się z kawką. Melduję, że mam w domu chorego mężczyznę. 🤡
Kasiak jak to mleczaj chrząstka albo biel to tak, a ten chrząstka to taki własnie wielki i biały. Ponoć smaczny, ale nie zaprzeczę i nie potwierdzę. Nie mam pojecią czy jest aviomarin dla psów, ale teraz mnie to zaciekaiwło w sumie. 14,5km piękny wynik. Z chęcią bym się wybrała na taką wycieczkę. Bladozielone to kojarzą mi się chyba tylko gołąbki, pierścieniaki grynszpanowe i gąski. A żółte w plamki to pierwsza myśl - maślak żółty. :p To tak jakbym bez zdjęć miała oceniać. Hafcik to na pewno metryczkę skończę. ) Już lecą kontury powoli. I dawaj znać po monicie co u Ciebie.
Niaha mam nadzieję, że z sercem jednak wszystko ok i to przez zawirowania ciążowe. Nie wiem czy jest to możliwe, ale kciuki trzymam. do 28.10 jeszcze chwilę masz, może jednak zdecyduje się na szybką akcję? :o Co do zupek, od dzisiaj zaczynam. Pewnie 3 dni będę jeść pomidorową, potem wrzucę na ruszt krem z buraków, bo barszczu nie chce mi się gotować. :p I odpalę żarło z ananasem.
Karolina jakoś tak wróciła energia, chyba owulacyjny haj, chociaż wiara w powodzenie oczywiście zerowa. W dodatku nie wiem po co ale mierze dalej temperaturę i dzisiaj pokazało mi 36.16, jutro na ruszt wrzucę dwa termometry i porównam, bo ewidentnie chyba jeden się nadpsuł? Daj znać, jak po wizycie. )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 10:10
Niaha lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
KarolinaAnastazja
Udanego spotkania z Boryskiem 🥰 Mam nadzieję, że trzymacie się zdrowo i że maluch kuma czaczę, więc nogi w górę, głowa w dół 😉
Doczytałam dalej, że dziś to wizyta kwalifikacyjna, więc chyba planowe CC, zatem niech sobie chłopczyk leży jak mu tylko wygodnie 🙂
Migotka
Słabo, że nie czujesz pełnego zaangażowania ze strony lekarza (czułabym tak samo). I fakt- nie musi pamiętać wszystkiego, więc należało się przygotować do tej porady. Na całe szczęście masz gotową możliwość żeby pójść za tym lekarzem, który budzi w Tobie większe zaufanie, a nie teraz gorączkowo szukać wizyty u innego specjalisty, więc moje kciuki za piątek masz gwarantowane.
Siesiepy
Odnoszę wrażenie, że fizjologię swojej rozrodczości masz już rozłożoną na czynniki pierwsze. Nie zdziwiłby mnie w Twoim domu widok korkowej tablicy na pół ściany ze schematami, analizami, setką fiszek, zdjęciami i łączeniem faktów za pomocą strzałek jak w szanującym się centrum dowodzenia kryminalną sprawą z serialu Netflixa 😀
Trzymam kciuki za pozytywne BOO! w halloween ✊
Niaha
Pięknego poniedziałku ✊ Niech ten tydzień będzie dla Ciebie tygodniem rozpusty i self-care, „podobno” później ma się trochę mniej czasu dla samej siebie 😉
Kasiak89
✊ za wizytę i owulację. Może dorzuć testy owulacyjne? Miałam FET na naturalnym i tym się wspomagałam.migotka_, Niaha lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Amunicja wrote:KarolinaAnastazja
Udanego spotkania z Boryskiem 🥰 Mam nadzieję, że trzymacie się zdrowo i że maluch kuma czaczę, więc nogi w górę, głowa w dół 😉
Doczytałam dalej, że dziś to wizyta kwalifikacyjna, więc chyba planowe CC, zatem niech sobie chłopczyk leży jak mu tylko wygodnie 🙂
Migotka
Słabo, że nie czujesz pełnego zaangażowania ze strony lekarza (czułabym tak samo). I fakt- nie musi pamiętać wszystkiego, więc należało się przygotować do tej porady. Na całe szczęście masz gotową możliwość żeby pójść za tym lekarzem, który budzi w Tobie większe zaufanie, a nie teraz gorączkowo szukać wizyty u innego specjalisty, więc moje kciuki za piątek masz gwarantowane.
Siesiepy
Odnoszę wrażenie, że fizjologię swojej rozrodczości masz już rozłożoną na czynniki pierwsze. Nie zdziwiłby mnie w Twoim domu widok korkowej tablicy na pół ściany ze schematami, analizami, setką fiszek, zdjęciami i łączeniem faktów za pomocą strzałek jak w szanującym się centrum dowodzenia kryminalną sprawą z serialu Netflixa 😀
Niaha
Pięknego poniedziałku ✊ Niech ten tydzień będzie dla Ciebie tygodniem rozpusty i self-care, „podobno” później ma się trochę mniej czasu dla samej siebie 😉
Kasiak89
✊ za wizytę i owulację. Może dorzuć testy owulacyjne? Miałam FET na naturalnym i tym się wspomagałam.
Kryminalne zagadki owulacji skarpetki. 🤡 Oczywiście wolałabym tego nie wiedzieć ale cóż. Przynajmniej nie zastanawiam się potem czy była owulacja czy nie i nie panikuję. 😂♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Niaha wrote:To i to 😁 ale bardziej, chciałabym już mieć małego przy sobie ❤️starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
siesiepy wrote:Witam się z kawką. Melduję, że mam w domu chorego mężczyznę. 🤡
Kasiak jak to mleczaj chrząstka albo biel to tak, a ten chrząstka to taki własnie wielki i biały. Ponoć smaczny, ale nie zaprzeczę i nie potwierdzę. Nie mam pojecią czy jest aviomarin dla psów, ale teraz mnie to zaciekaiwło w sumie. 14,5km piękny wynik. Z chęcią bym się wybrała na taką wycieczkę. Bladozielone to kojarzą mi się chyba tylko gołąbki, pierścieniaki grynszpanowe i gąski. A żółte w plamki to pierwsza myśl - maślak żółty. :p To tak jakbym bez zdjęć miała oceniać. Hafcik to na pewno metryczkę skończę. ) Już lecą kontury powoli. I dawaj znać po monicie co u Ciebie.
Niaha mam nadzieję, że z sercem jednak wszystko ok i to przez zawirowania ciążowe. Nie wiem czy jest to możliwe, ale kciuki trzymam. do 28.10 jeszcze chwilę masz, może jednak zdecyduje się na szybką akcję? :o Co do zupek, od dzisiaj zaczynam. Pewnie 3 dni będę jeść pomidorową, potem wrzucę na ruszt krem z buraków, bo barszczu nie chce mi się gotować. :p I odpalę żarło z ananasem.
Karolina jakoś tak wróciła energia, chyba owulacyjny haj, chociaż wiara w powodzenie oczywiście zerowa. W dodatku nie wiem po co ale mierze dalej temperaturę i dzisiaj pokazało mi 36.16, jutro na ruszt wrzucę dwa termometry i porównam, bo ewidentnie chyba jeden się nadpsuł? Daj znać, jak po wizycie. )
Jeśli następnym razem pomysł na wycieczkę powstanie wcześniej niż 12h przed, to zaproszę 😅
Z internetu najbardziej podobne gołąbki. A żółte - łuskwiak cytrynowy.siesiepy lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
Amunicja wrote:KarolinaAnastazja
Siesiepy
Quote:Kasiak89
✊ za wizytę i owulację. Może dorzuć testy owulacyjne? Miałam FET na naturalnym i tym się wspomagałam.
Na razie wygląda na to, że codziennie hormony z krwi, a to jednak bardziej wiarygodne niż testy. I w międzyczasie monitoringi.
Myślicie, że ten transfer to co do godziny powinien być? Gdzieś ktoś pisał, że nawet dwa razy dziennie miał usg żeby określić czy to już... Ale jednak większość chyba nie ma tak dokładnie...
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
KarolinaAnastazja, trzymam kciuki ✊
Niaha, to już zaraz ❤️ Odpoczywaj i śpij ile się da 😉
Siesiepy, wiadomości z wizyty cieszą, Twój humor i elaboraty jeszcze bardziej ❤️
Rozalka, czekasz? Tańczyć nad ogniskiem czy czekamy do Halloween z sabatem czarownic?
Roszponka, jak u Ciebie?
Migotka, trzymam kciuki za piątek i dobre zalecenia ✊
Miłego wtorku dziewczyny, dobrze widzieć tutaj ruch ❤️Niaha, siesiepy lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Kasiak89 wrote:Na razie wygląda na to, że codziennie hormony z krwi, a to jednak bardziej wiarygodne niż testy. I w międzyczasie monitoringi.
Myślicie, że ten transfer to co do godziny powinien być? Gdzieś ktoś pisał, że nawet dwa razy dziennie miał usg żeby określić czy to już... Ale jednak większość chyba nie ma tak dokładnie...
Łee, to nie ma o czym gadać względem jakichś dupatestów jak masz monitoring hormonów 👍
Powiem Ci, że ja pierwszy transfer miałam idealnie co do godziny wg standardowego okna i nic z tego nie wyszło. Drugi był pod tym względem bardziej na pałę, a jednak się udał 🤷🏼♀️Kasiak89 lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Kasiek myślę, że co do godziny to chyba nie musi 😊
Beezi tańczyć tańczyć 💃🏼 beta spadła już na pewno więc nie ma cudowania 🙈
Siesiepy na tropie 🕵️ 😅 jakby jeszcze się dało kontrolować podróż plemnika do jaja to bankowo byśmy wszystkie to robiły 😅Beezi, siesiepy lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
No to tak. Endo 8mm, pęcherzyk 'bardzo ładny ' cokolwiek to znaczy, czekam na wyniki hormonów.
I odkryłam że jak biorę prenatal uno to mi się nos zatyka...
Jak hormony będą ok, to wieczorem ovitrelle i monit w czwartek..Amunicja, siesiepy lubią tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
Hejka ^^ dostaliśmy dzisiaj wyniki kariotypów ☺️ wizytę też mamy umówiona na 5 listopada ^^tak z ciekawości może któraś z Was ogarnia te wyniki?
Moje wyniki:
Męża wyniki:
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek stymulacji 😍
1 procedura IVF--> 0 blastocysty 💔 -
SandraH.97 wrote:
A ja się biję z myślami. Po transferze L4 czy urlop 🤔🤷.
Myk taki, że zależy mi żeby nie chodzić do jednej pracy, druga to jest raczej do przeżycia. Jeśli L4 to nigdzie nie chodzę jeśli urlop, to tylko w tej jednej biorę.Jadzia19 lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
Nie ma nad czym deliberować, oba prawidłowe 😊 i bardzo dobrze 😊
SandraH.97 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:Nie ma nad czym deliberować, oba prawidłowe 😊 i bardzo dobrze 😊
Kamień z serca ☺️ czuje się spokojniejsza, że to nie wina naszych kariotypow 😅 teraz byle do 5 listopada by wiedzieć co dalej ^^Niaha, Angi90 lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek stymulacji 😍
1 procedura IVF--> 0 blastocysty 💔 -
Kasiak89 wrote:Na pierwszy rzut oka laika jest ok
Myk taki, że zależy mi żeby nie chodzić do jednej pracy, druga to jest raczej do przeżycia. Jeśli L4 to nigdzie nie chodzę jeśli urlop, to tylko w tej jednej biorę.
Ja bym chciała L4. Ma ktoś doświadczenie na ile dają L4? Czy bardziej tak na dzień transferu i dzień po czy np na tydzień? Powiem szczerze u mnie w pracy atmosfera taka sobie i pracy jest bardzo dużo. Czasami wracam kompletnie wyczerpana. Myślicie, że jak to szczerze powiem lekarzowi to da mi chociaż na tydzień zwolnienie? 😒💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
7 dpt ⏸️ beta 10.2 prog 28.8 || 9 dpt beta 11.9 - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️ -
Jadzia19 wrote:Ja bym chciała L4. Ma ktoś doświadczenie na ile dają L4? Czy bardziej tak na dzień transferu i dzień po czy np na tydzień? Powiem szczerze u mnie w pracy atmosfera taka sobie i pracy jest bardzo dużo. Czasami wracam kompletnie wyczerpana. Myślicie, że jak to szczerze powiem lekarzowi to da mi chociaż na tydzień zwolnienie? 😒
Jadzia19, Niaha lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Kasiak89 wrote:Na pierwszy rzut oka laika jest ok
Myk taki, że zależy mi żeby nie chodzić do jednej pracy, druga to jest raczej do przeżycia. Jeśli L4 to nigdzie nie chodzę jeśli urlop, to tylko w tej jednej biorę.
Ja bym wzięła L4 i nie poszła do żadnej pracy. Relaks, czysta głowa, zero stresów i rozpraszaczy. Do tego dużo barszczyku lub innych ciepłych zup ❤️ i jakiś super pozytywny serial, film lub książka.