Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Emeczko będzie emocjonujące zakończenie roku. Pewnie codziennie będę kukać w grudniu czy masz już jakieś - pozytywne oczywiście, inne przecież nie wchodzą w grę - wieści.
Dara a nie możesz połączyć np podwieczorku i drugiego śniadania w jedno? Ja czasami tak robiłam, pozwoliła mi dietetyczka oczywiście, było mi tak łatwiej jak pół dnia nie mogłam ruszyć się od laptopa.
Niaha Ty się zajmij narodzinami synka jutro. Luteina nie ma nóg, nie ucieknie! A ja odkupię i tak każdą, bo używam. Trzymam kciuki za jutro!
Migotka sto lat! Sto lat! Taki ładny wiek, niech ten rok zaowocuje spełnieniem marzeń, którego Ci życzę.
Cukruś to się nazywa Prawo Murphyego hahaha Lekarze myślę niejedno dupsko widzieli, całe szczęście. Trzymam kciuki jutro o 11:20!
Missi te myśli niestety będą się pojawiać regularnie, myślę, że trzeba pozwolić im przyjść kiedy chcą, przelecieć i wyjść. Ale ja jestem za takim oswajaniem tego tematu. Chociaż mam nadzieję, że jest ono zbędne.
Kasiak na moje to przymrożona, dorosła/stara opieńka ciemna. )Cukruś, Niaha, Emka06, migotka_ lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Cukruś wrote:Boze niaha to już jutro! 🙈 kiedy to przeleciało?
Dopiero testowałaś. Masz ustalona juz godzinę? Czy to dopiero po przyjęciu ustala?
Mocne kciuki, jesteśmy z Tobą 🍀🍀🍀🍀
Wszystko wyjdzie na miejscu. Niewiadomo jakie będzie obłożenie, a pierwszeństwo mają wszystkie nagłe CC. -
Migotko spełnienia marzeń i zdrówka 💝
Kciuki dziewczyny za jutro!
Komis kibicujemy w tym tygodniu?😊Niaha, migotka_ lubią tę wiadomość
-
Niech to będzie dobry tydzień Dinusie 🦖🍀
Niaha trzymamy 🤞, stado melduje się pod salą i czeka na nowego Bobozaura 🦕💙
Cukruś 🤞🤞🤞 jesteś dzielna, pamiętaj 😽Cukruś lubi tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Niaha, trzymam kciuki🤞🏻
Cukruś, powodzenia🤞🏻Pytałaś wcześniej o odczucia podczas biopsji - nic przyjemnego, wiadomo, ale na szczęście trwa krótko, więc do przeżycia 😊Cukruś lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Dzień dobry!
Częstuję kawką o aromacie jesieni ☕i pancakes dyniowymi 🥞 Tyle się dziś będzie działo, że musicie mieć duuużoo energii do kibicowania 💪🏼
Dara dla Ciebie podwójna porcja! 🙃
Niaha, czekam na Bobozaura po tej stronie brzuszka 🤩To już tylko chwila 🥹Powodzenia Kochanie🍀💞
Cukruś, trzymaj się ramy!🫢 Będzie szybko🍀 Daj znać po, kciuki trzymam 🤞🏼🤞🏼
Jadzia, kciuki kciuki za wizytę ✊🏼✊🏼🍀
Pauli, gdzieś mignęło mi, że chciałaś wybrać się dziś na betę. Łapię Cię za rękę i idę z Tobą! W drugiej mocno zaciskam 🤞🏼Z całego serca życzę Ci, by ten cud trwał ❤️
Roszponka, nie pisałam Ci wcześniej 🙈 Gratulacje!❤️Kiedy masz wizytę?🍀
Migotko, jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego 💐 Cieszę się, że piątek przyniósł Ci super plan, kibicuję żeby wszystko się udało ✊🏼❤️
Dziękuję, że pytacie😘Jak mam być szczera to czuję się średnio😜 Psychicznie będzie lepiej w środę [dla Starego na pewno 😏], jak odpuszczę progestron to może zejdą ze mnie zmiany nastroju, fizycznie - dojeżdża mnie głównie senność i zmęczenie, pociesza - czystość i zbliżający się ten drugi, spokojniejszy [mam nadzieję] etap. Idę dziś na USG piersi, zastanawiam się czy w cyckach będzie jakoś widoczna stymulacja 🤔
Dobrego nowego tygodnia 🦖Jadzia19, Cukruś, Pauli19, Lipcowa, Dara lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
U mnie dzisiaj cesarki jednak nie będzie, raczej jutro. Spowodowane jest to brakiem miejsc.
Temu szpitalowi pomimo dobrych opinii przyjęcia pacjentek zdecydowanie nie wychodzą 🙄 -
Kasiak, Siesiepy. Chyba wolę te ciągłe rozczarowania badania itp niż koniec.
Ale mówię to na dzień dzisiejszy, nie wiem co będzie za jakiś czas.
Pocieszam się tym, że tak naprawdę to nie staramy się jakoś bardzo bardzo długo.
Co prawda o dziecku rozmawiamy i chcemy praktycznie odkąd się poznaliśmy (to będzie już 5 lat) ale staramy się od jakiś 3 lat z czego prawie rok staraliśmy się nie wiedząc że mamy 0 plemników.
(Narzeczony przyjmuje zewnętrznie testosteron z powodu gruczolaka przysadki i się zablokował)
Potem zmienił tryb przyjmowania i udało się przywrócić prawidłowe parametry nasienia. To potem przez 6 miesięcy raz się staraliśmy raz nie i po 6cs zaszłam naturalnie w ciążę ale poroniłam.
Starania wznowiliśmy i w między czasie okazało się że jestem totalnie zielona i robię źle testy owulacyjne dodatkowo miałam kilka miesięcy przewlekłego stresu a u mnie to bardzo źle działa. Nie mogłam jeść,spać, schudłam.
Więc świadome starania z monitoringami miałam tak naprawdę 4 cykle z czego jeden był bezowulacyjny bo Clo zamiast pomóc mi zaszkodził a w 4 cyklu stymulowanym załapało ale CB.
sama siebie chyba pocieszam 😐
Czasami sobie tak myślę, czy mimo prawidłowych parametrów nasienia może być coś nie tak ze względu na tą terapię hormonalną u mojego M?
Gruczolak już się wchłonął a prolaktyna i estradiol się unormowało ale może macie jakąś wiedzę na ten temat?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 08:37
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Niaha wrote:U mnie dzisiaj cesarki jednak nie będzie, raczej jutro. Spowodowane jest to brakiem miejsc.
Temu szpitalowi pomimo dobrych opinii przyjęcia pacjentek zdecydowanie nie wychodzą 🙄Niaha lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Niaha wrote:U mnie dzisiaj cesarki jednak nie będzie, raczej jutro. Spowodowane jest to brakiem miejsc.
Temu szpitalowi pomimo dobrych opinii przyjęcia pacjentek zdecydowanie nie wychodzą 🙄
Niaha, jutro też będzie piękny dzień !😊
Zostawili Cię na oddziale, czy jesteś w domu?Niaha lubi tę wiadomość
-
Missi mój mąż jest po nowotworze jądra. Żadnych badań nigdy nie znalazłam, ale ginekolog w klinice powiedziała, że dużo komórek może odpaść ze względu na wady materiału genetycznego w plemnikach - ale to akurat dobrze, w sensie taka naturalna selekcja. U nas na 9 dojrzałych komórek jajowych tylko 5 zapłodniło się prawidłowo a potem tylko 3 osiągnęły stadium blastocysty. Nie jest to zły wynik. Myślę, że duże znaczenie miało to, że jestem młoda a moich komórek było dużo i były dobre jakościowo. Więc w sumie gdybyśmy się starali naturalnie i gdyby te wyniki przełożyć tak 1 do 1 to mielibyśmy około 30% na prawidłowe zapłodnienie a pozostałe 70% to mógłby być cb albo po prostu brak ciąży pomimo prawidłowych owulacji? Pewnie nie można tego tak przekładać ale to tylko takie luźne rozważania. Nigdy tego nie sprawdzimy na naturalnych staraniach, bo mąż bez testosteronu nie daje rady żyć a i wyniki nasienia nie zachwycają. Właściwie ilość plemników była tak niewielka, że bez 12 miesięcy starań od razu włączyli nas do programu MZ IVF.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 09:58
💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
7 dpt ⏸️ beta 10.2 prog 28.8 || 9 dpt beta 11.9 - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️ -
Migotka! Sto lat! Spełnienia marzeń, przede wszystkim TEGO JEDNEGO! 🥳 Ale też siły i odwagi do tworzenia kolejnych. Bądź cały czas młoda i szczęśliwa.
Cukrus, kciuki za biopsję. 🤞
Niaha, słabo wyszło z tą CC, ale jutro też będzie piękny dzień na poród. 🍀
Angi, do 30.10. już niedaleko, a wieści będą same dobre. Dasz radę! A jak będziesz na większym zakręcie to pamiętaj, że jesteśmy. 🍀😘
Przepraszam, Dziewczyny, ale Was nie nadrobię. Ostatnie dwa tygodnie to był armagedon. Najpierw szczepienie Basi i pierwsza gorączka, dużo płaczków i konieczność tulenia. No i wczoraj mieliśmy Chrzest Święty. Pierwszy ważny dzień mojej księżniczki. I niby nie robiliśmy dużej imprezy, bo sami najbliżsi, a i tak sporo było na głowie. Dzisiaj na szczęście już po wszystkim - Basik odsypia wczorajszych gości, a ja z gorącą kawką kończę tort czekoladowo-truskawkowy. 🤤Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 10:14
Cukruś, migotka_, Niaha, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Jadzia19 wrote:Missi mój mąż jest po nowotworze jądra. Żadnych badań nigdy nie znalazłam, ale ginekolog w klinice powiedziała, że dużo komórek może odpaść ze względu na wady materiału genetycznego w plemnikach - ale to akurat dobrze, w sensie taka naturalna selekcja. U nas na 9 dojrzałych komórek jajowych tylko 5 zapłodniło się prawidłowo a potem tylko 3 osiągnęły stadium blastocysty. Nie jest to zły wynik. Myślę, że duże znaczenie miało to, że jestem młoda a moich komórek było dużo i były dobre jakościowo. Więc w sumie gdybyśmy się starali naturalnie i gdyby te wyniki przełożyć tak 1 do 1 to mielibyśmy około 30% na prawidłowe zapłodnienie a pozostałe 70% to mógłby być cb albo po prostu brak ciąży pomimo prawidłowych owulacji? Pewnie nie można tego tak przekładać ale to tylko takie luźne rozważania. Nigdy tego nie sprawdzimy na naturalnych staraniach, bo mąż bez testosteronu nie daje rady żyć a i wyniki nasienia nie zachwycają. Właściwie ilość plemników była tak niewielka, że bez 12 miesięcy starań od razu włączyli nas do programu MZ IVF.
No właśnie ciężko powiedzieć... ile masz lat Jadzia?
Mój też bez testosteronu nie da rady. Z resztą gdyby odstawił i czekał aż organizm zacznie sam wytwarzać to minęłoby wieki o ile w ogóle.
Mój M ma 42 lata a wiek wiadomo też swoje robi i u facetów.
Mój ponad 5 lat temu zanim zaczął terapię hormonalną zamroził sobie nasienie. Lekarz stwierdził że na 2 inseminacje i 2 procedury in vitro powinno wystarczyć w razie czego.
Na szczęście teraz udało się przywrócić dobre parametry.
Nie robiliśmy jeszcze testy HBA , Mój zbiera się do wykonania tego badania plus fragmentacja DNA i zobaczymy.
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Migotko, wszystkiego najlepszego! 🥳 Spełnienia najskrytszych marzeń ❤️
Zosiu, czekamy na jakąś fotorelację z tego dnia 😁migotka_ lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Emka06 wrote:Zosiu, czekamy na jakąś fotorelację z tego dnia 😁
Emeczko, specjalnie dla Ciebie ❤️
https://ibb.co/gTfxBV5
https://ibb.co/61TdNvP
Nie mam dużo zdjęć, bo miałam pomyśleć o fotografie i ostatecznie... Olałam temat. 🙈
Ale muszę Wam powiedzieć, że... Byĺyście tam wszystkie ze mną, bo przed uroczystością prosiłam Ksiedza, żeby w modlitwie wiernych pomodlił się za wszystkie pary walczące z niepłodnością (omal nie powiedziałam Mu "za dinusie" 😅) i kobiety w ciąży, zwlaszcza te z problemami. Trochę się zdziwił, ale ostatecznie to była piękna uroczystość. Kurcze, w ogole strasznie się wzruszałam w tym dniu. W kościele omal się nie popłakałam. 🤭
Lipcowa, Emka06, Bambi92, rozalaa, Kasiak89, Beezi, KarolinaAnastazja, Pfry, agentka93, Claire, migotka_, SandraH.97, Dara, Niaha, Angi90 , siesiepy, Amunicja lubią tę wiadomość
-
Migotka samych cudowności 🥳
Zosis piękny dzień za Wami, teraz odpoczywajcie ♥️Zosis lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Dziewczyny jestem, czekam, lekko zestresowana. Co do wycinków to na pewno będę miała pobrane cd138 i cd56 bo za takie od razu zapłaciłam. Pani w recepcji ani położna się nie pytały, wiec bylo to z automatu, ja tylko się upewniłam czy na pewno dwa wycinki 😁
No cóż co ma być to będzie, odwrotu już nie ma.
Niaha nie fajnie z tym przełożeniem cesarki, ale pamiętaj, że to i tak to już zaraz się będzie działo 😊
Jest w klinice chyba pierwszy raz od bardzo dawna tak wcześnie i szok jaki jest ruch, pewnie przez program rządowy.Niaha lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Dziękuję bardzo za życzenia ❤️ niech się spełniają! 🥰
Niaha, to jutro też będę trzymać kciuki ✊🏼👶
Cukruś, trzymam kciuki 🤞🏻🍀 niech będzie szybko i bezboleśnie😊Cukruś, Niaha lubią tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 amh 0.56 ➡️ 0.91/ teratozoospermia 🪱 zalecenie ivf 🔬
1 IVF 09.23-brak zarodka
2 IVF 10.23 1❄️
12.10 ET 1.2.2 10dpt <0.2❤️🩹
💉prp jajników
3 IVF 01.24 | 4 IVF 02.24
5 ❄️
15.04 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
Immunologia🚨
cross match 39.1% (maj)➡️ 35.7% (październik)
allo mlr 0.0% (maj)➡️ 48.3% (październik)
kir aa
CD138 ✅️ CD56✅️ receptywność endometrium ✅️ histeroskopia ✅️ cytokiny ✅️
29.07 FET 4.1.1 cb 💔
30.08 FET 4.1.1 cb 💔
Teraz w moim sercu, niedługo w moich ramionach 🍀
Czekają ❄️❄️
25.10- 18.11 immunosupresja💊
22.11 wizyta ✊🏼
FET listopad ⏳️ -
Missi wrote:No właśnie ciężko powiedzieć... ile masz lat Jadzia?
Mój też bez testosteronu nie da rady. Z resztą gdyby odstawił i czekał aż organizm zacznie sam wytwarzać to minęłoby wieki o ile w ogóle.
Mój M ma 42 lata a wiek wiadomo też swoje robi i u facetów.
Mój ponad 5 lat temu zanim zaczął terapię hormonalną zamroził sobie nasienie. Lekarz stwierdził że na 2 inseminacje i 2 procedury in vitro powinno wystarczyć w razie czego.
Na szczęście teraz udało się przywrócić dobre parametry.
Nie robiliśmy jeszcze testy HBA , Mój zbiera się do wykonania tego badania plus fragmentacja DNA i zobaczymy.
Mam 26 lat. Macie nasienie zamrożone w czymś co nazywają w klinice „słomkami”? My mamy zamrożone trzy słomki nasienia cokolwiek to znaczy - nigdy nie pytaliśmy bo to dla nas na prawdę ostatnia możliwa opcja. Oprócz tych trzech słomek mamy trzy blaski. Trójka to chyba nasza szczęśliwa liczba. 😉
Wiesz może czy trzy słomki to dużo czy mało?
Ja już po wizycie. Pomimo 4 tabletek dziennie Estrofemu dziennie rośnie mi jakiś pęcherzyk na lewym jajniku. 🤨 W środę powtórka usg - doktor liczy, że on nie będzie wykazywał tendencji wzrostowej i nie będzie nam regulował cyklu. Na razie trochę słabo bo wyznaczyli mi wizytę na 12, więc znowu bym musiała brać wolne bo nie opłaca się przychodzić do pracy na mniej niż pół dniówki. Jutro mam dzwonić i zapytać czy mogę przesunąć na później to może się tylko częściowo zwolnię zamiast brać kolejny dzień urlopu.
A transfer prawdopodobnie 5 listopada. 🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 11:17
Angi90 lubi tę wiadomość
💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
7 dpt ⏸️ beta 10.2 prog 28.8 || 9 dpt beta 11.9 - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️