Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Pfry a może dało by radę zorientować się jaki DOBRY lekarz robi tak, że przyjmuje prywatnie, a na zabieg weźmie do szpitala? To spora oszczędność jednak jest 🧐 ale żeby nie do przypadkowego bo wiadomka 🙄
Agentko dziękuję, milo że zaglądasz 😊 co tam u Ciebie? ☺️
Beezi plany narazie to przeżyć tą rzeź 😂 a tak serio to muszę zadzwonić do kliniki i umówić się na wizytę do mojej Pani dr, jak na usg będzie wszystko ok, to pomyślimy wspólnie, może rozpiszemy stymulację i z kolejnym cyklem ruszymy z 💉 😶Beezi, siesiepy, Angi90 lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Bardzo dziękuję, że podzieliłyście się doświadczeniami apropos klinik i monitoringów. Ułatwia mi to wypracowanie w głowie pewnego podejścia i wiem jak rozmawiać z mężem. Niewykluczone, że być może zatargam go na wizytę w klinice po nowym roku i się wypytamy bezpośrednio o plany i możliwości monitorowania się w okolicy u zaufanego ginekologa od USG. A co powiedzą to ich sprawa.
Cukruś coraz bardziej z górki, już koniec soboty, mam nadzieję, że nie myślałaś i nie myślisz.
Pfry absoltunie mnie nie zasmuciłaś, wręcz przeciwnie. Nikt nie wie co się stało i Twój scenariusz jest prawdopodobny według mnie - ale no właśnie, pewnie dlatego że nikt się nawet nie spodziewał, że mogę nagle przestać owulować. :o Ja mam ubezpieczenie w pracy w enelmed, ale przez jakąś inną firmę i te zasady są inne. Zwrot kosztów wizyt są w stanie mi zapewnić tylko i wyłącznie w momencie, kiedy nie ma terminu w ich placówkach w ciążgu bodajże 3 dni + oni nie mogą znaleźć nic od siebie (a logiczne, że bedą mi szukać po łodziach i wrocławiach lub kij wie u kogo). Plus na USG TV to ja muszę mieć osobne skierowanie od ginekologa i absolutnie nie robi się tego na standardowej wizycie w tym przybytku. Luxmed jednak działał tu dużo lepiej, często korzystałam z lekarzy w okolicy. Czy myślieliśmy o inseminacji... Myślałam, że się poinseminujemy jeszcze w programie, ale się pokomplikowało. Co do diety - jeszcze nie, jak schudnę to pewnie wejdę. Żeby nie było, mam zdrowy deficyt i już byłam wcześniej na tej diecie - nie było problemu z owulacją na stymulacji. Fajnie, że pozbyłaś się nieproszonych gości z organizmu. Mam nadzieję, że to jednak leki + psychika uspokoiły Ci brzuch i oby było już tylko lepiej. Rozumiem o co Ci chodzi z psychiką, zwłaszcza, że jednak myśli się, że rodzice to oczekują wnuków tylko i jak ich nie mają długo to mają o to do nas problem. Na szczęście istnieją jeszcze rodzice, którzy mimo wszystko rozumieją. Daj nam znać co tam w poniedziałek.
Niaha ja z chęcią przygarnę każdą luteinę, patrząc przez pryzmat tego jaką mam jej dawkę. Otworzyłam wczoraj ostatnie opakowanie, już nie mam 1/3. :p
Migotka dzięki za tak dokładne wyjasnienie bo w sumie też byłam bardzo ciekawa czemu bez tych immunoglobulin. I teraz po zrozumieniu tego jak to działa, faktycznie widać dwa odmienne podejścia lekarzy. To co piszesz o tym mikrobiomie jest bardzo ciekawe, ale faktycznie nie wiem czy to ma aż tak istotne znaczenie. Chociaż może to jakiś dodakowy puzzel w układance u tych, którym mimo lat i badań, procedur, usilnie nie wychodzi. Probiotyków chyba nie zaszkodzi ładować. :p
rozalaa ludzie z nowotworem piersi też ładują accofil podczas białej chemii, ale nie potrafię wyjaśnić dlaczego. Pewnie żeby wyłączyć układ immunologiczny i żeby ta chemia miała pełne pole do popisu, ale żeby coś dokładniej to nie potrafię połączyć kropek. Moja mama bierze.
Dara teraz sie już nie dowiesz, a ja się nie dowiem czy to błąd labu. Rozpisała Ci jakąś dietę? Będziesz z nią współpracować aby podbić masę ciała i ferrytynę? Ten tydzień na szczęście już się kończy, więc... no oby kolejny był lepszy dla nas wszystkich.
Beezi skontaktowałam się bezpośrednio z lekarzem bo koordynatorka mogła go nie złapać - on normalnie pracuje na oddziałach w szpitalu w te dni, w które jest. No i odpowiedział mi bezpośrednio, że nic nie zmieniamy - teraz luteina 2x400, beta 31.10 (nie zrobię :p płacić bez sensu a jechać i wydawać na bilety dwa razy tyle to podwójnie bez sensu), od przyszłego cyklu lecimy tak samo jak w tym - lametta 2x2,5. Zapomniałam dopytać co z tym estrofemem, czy też od 4dc. Chciałam życzyć Ci miłego zwiedzania, ale w porę się zreflektowałam. Mam nadzieję, że pogoda Wam dopisuje, bo u nas piękne słońce i cieplutko w ciągu dnia. Piękna, złota jesień.
Kasiak endo powinien móc to ogarnąć i przepisać metformine. Przynajmniej moi ogarniają, mam nadzieję, że u Ciebie nikt Cię z kwitkiem nie odeśle przy takim wyniku po 2h.Kasiak89 lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
siesiepy wrote:.
Kasiak endo powinien móc to ogarnąć i przepisać metformine. Przynajmniej moi ogarniają, mam nadzieję, że u Ciebie nikt Cię z kwitkiem nie odeśle przy takim wyniku po 2h.
No właśnie jak na razie i lekarz rodzinny, i prowadzący ginekolog mówią że to wynik ok , ale popatrzyli tylko na Homa 🤦
Zostaje szukać kogoś kto się zna... I ewentualnie powtórzyć krzywe. Jak transfer planowany we wtorek nie wyjdzie.
Ale oni mogą mówić że ok, bo BMI ok, ciśnienie niskie, HDL i LDL ok 🤷 żadnych objawów nie widać.
Mogę spojrzeć czy nie mam też gdzieś luteiny skitranej.
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
Migotko, plan brzmi konkretnie 🔥 Cieszę się, że jesteś taka zmotywowana, drążysz, szukasz nowych rozwiązań. Naprawdę wierzę, że z pomocą pani doktor Wam się uda🤞🏻
Angi, dobrze, że wróciłaś 🤗 Jak się czujesz?
Beezi, na razie się skupiam na pracy. Planowałam rozpoczynać IVF w listopadzie, ale wiem, że wszystkie moje myśli kręciłyby się wokół tego tematu. Nie mogę sobie pozwolić, żeby nie pracować i chcę zrobić wszystko, żeby chcieli przedłużyć mi umowę. Decyzję o IVF oddaliliśmy na przyszły rok, a do tego czasu chcę ogarnąć moją suplementację, bo przyznam szczerze, że mogłoby być lepiej. No i muszę podkręcić dawki wedle tego co ostatnio dziewczyny tu pisały. A Ty już wróciłaś do pracy, prawda? Jak ogarniasz życie zawodowe z prawie rocznym Bąblem na pokładzie? 😁Angi90 lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Siesiepy
Super, że PAN KSIĘŻNICZKA musi sobie ułożyć w głowie IVF, które ewentualnie zrani jego męskie ego, bo on przecież tak skutecznie zapładnia od DOPIERO dwóch lat, że za puste jajo płodowe należy mu się teraz order. Ja rozumiem, że on ma w domu silną żonę, która nie daje sobie w kaszę dmuchać, ale niechże się on stuknie w pałę i doda 2+2 ile Cię te dwa lata kosztują zdrowia i zachodu. Żadna z nas nie jest z żelaza.
Cukruś
Powodzenia na jutrzejszej biopsji, dobrych wyników✊
Oglądałaś OITNB na Netflix? Jak czytam o pacjentach po zabiegach przy żpn, to zawsze mam przed oczami Caputo z okładem z mrożonego zielonego groszku między nogami 😄
Szybkiego powrotu do zdrowia dla męża- tego potwierdzonego zwyżką parametrów za 3 miesiące 🙂
Jadzia
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i plan na transfer✊
Migotka
Przynajmniej w tym roku szarość i zgnilizna listopada zapowiada się u Ciebie interesująco 💁🏼♀️ Będzie się działo i niech się dzieje dobrze ✊
Na pewno doświadczone dziewczyny dają Ci wiele rad na przetrwanie 8-9 miesiąca w upalne wakacyjne miesiące 😉
rozalaa wrote:Ale jedna tu kiedyś super napisała - ja nie chcę się już starać, ja chcę mieć dziecko - i ma, w brzuchu, dzięki IVF.
❤️
rozalaa, Jadzia19, Cukruś lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
siesiepy wrote:Bardzo dziękuję, że podzieliłyście się doświadczeniami apropos klinik i monitoringów. Ułatwia mi to wypracowanie w głowie pewnego podejścia i wiem jak rozmawiać z mężem. Niewykluczone, że być może zatargam go na wizytę w klinice po nowym roku i się wypytamy bezpośrednio o plany i możliwości monitorowania się w okolicy u zaufanego ginekologa od USG. A co powiedzą to ich sprawa.
Cukruś coraz bardziej z górki, już koniec soboty, mam nadzieję, że nie myślałaś i nie myślisz.
Pfry absoltunie mnie nie zasmuciłaś, wręcz przeciwnie. Nikt nie wie co się stało i Twój scenariusz jest prawdopodobny według mnie - ale no właśnie, pewnie dlatego że nikt się nawet nie spodziewał, że mogę nagle przestać owulować. :o Ja mam ubezpieczenie w pracy w enelmed, ale przez jakąś inną firmę i te zasady są inne. Zwrot kosztów wizyt są w stanie mi zapewnić tylko i wyłącznie w momencie, kiedy nie ma terminu w ich placówkach w ciążgu bodajże 3 dni + oni nie mogą znaleźć nic od siebie (a logiczne, że bedą mi szukać po łodziach i wrocławiach lub kij wie u kogo). Plus na USG TV to ja muszę mieć osobne skierowanie od ginekologa i absolutnie nie robi się tego na standardowej wizycie w tym przybytku. Luxmed jednak działał tu dużo lepiej, często korzystałam z lekarzy w okolicy. Czy myślieliśmy o inseminacji... Myślałam, że się poinseminujemy jeszcze w programie, ale się pokomplikowało. Co do diety - jeszcze nie, jak schudnę to pewnie wejdę. Żeby nie było, mam zdrowy deficyt i już byłam wcześniej na tej diecie - nie było problemu z owulacją na stymulacji. Fajnie, że pozbyłaś się nieproszonych gości z organizmu. Mam nadzieję, że to jednak leki + psychika uspokoiły Ci brzuch i oby było już tylko lepiej. Rozumiem o co Ci chodzi z psychiką, zwłaszcza, że jednak myśli się, że rodzice to oczekują wnuków tylko i jak ich nie mają długo to mają o to do nas problem. Na szczęście istnieją jeszcze rodzice, którzy mimo wszystko rozumieją. Daj nam znać co tam w poniedziałek.
Niaha ja z chęcią przygarnę każdą luteinę, patrząc przez pryzmat tego jaką mam jej dawkę. Otworzyłam wczoraj ostatnie opakowanie, już nie mam 1/3. :p
Migotka dzięki za tak dokładne wyjasnienie bo w sumie też byłam bardzo ciekawa czemu bez tych immunoglobulin. I teraz po zrozumieniu tego jak to działa, faktycznie widać dwa odmienne podejścia lekarzy. To co piszesz o tym mikrobiomie jest bardzo ciekawe, ale faktycznie nie wiem czy to ma aż tak istotne znaczenie. Chociaż może to jakiś dodakowy puzzel w układance u tych, którym mimo lat i badań, procedur, usilnie nie wychodzi. Probiotyków chyba nie zaszkodzi ładować. :p
rozalaa ludzie z nowotworem piersi też ładują accofil podczas białej chemii, ale nie potrafię wyjaśnić dlaczego. Pewnie żeby wyłączyć układ immunologiczny i żeby ta chemia miała pełne pole do popisu, ale żeby coś dokładniej to nie potrafię połączyć kropek. Moja mama bierze.
Dara teraz sie już nie dowiesz, a ja się nie dowiem czy to błąd labu. Rozpisała Ci jakąś dietę? Będziesz z nią współpracować aby podbić masę ciała i ferrytynę? Ten tydzień na szczęście już się kończy, więc... no oby kolejny był lepszy dla nas wszystkich.
Beezi skontaktowałam się bezpośrednio z lekarzem bo koordynatorka mogła go nie złapać - on normalnie pracuje na oddziałach w szpitalu w te dni, w które jest. No i odpowiedział mi bezpośrednio, że nic nie zmieniamy - teraz luteina 2x400, beta 31.10 (nie zrobię :p płacić bez sensu a jechać i wydawać na bilety dwa razy tyle to podwójnie bez sensu), od przyszłego cyklu lecimy tak samo jak w tym - lametta 2x2,5. Zapomniałam dopytać co z tym estrofemem, czy też od 4dc. Chciałam życzyć Ci miłego zwiedzania, ale w porę się zreflektowałam. Mam nadzieję, że pogoda Wam dopisuje, bo u nas piękne słońce i cieplutko w ciągu dnia. Piękna, złota jesień.
Kasiak endo powinien móc to ogarnąć i przepisać metformine. Przynajmniej moi ogarniają, mam nadzieję, że u Ciebie nikt Cię z kwitkiem nie odeśle przy takim wyniku po 2h.
1. Jeśli nie ma wolnego terminu to luxmed wystawia podzlecenie i potem oddaje Ci cały zwrot za wizyte.
2. Jeśli sa terminy (nawet i tysiac wolnych) to mogę iść do lekarza (którego mam w pakiecie, np. Ginekolog, dermatolog, itd, ale nie obejmuje to stomatologii) i wystawia mi fakturę na imię i nazwisko, adres zamieszkania, pesel (na fakturze wypisuje co bylo robione, czyli ja mam zazwyczaj konsultacja ginekologa - cena, a pod spodem usg - cena) i skladam wniosek o zwrot ze względu na swobode leczenia. Zwracaja wtedy 70% kosztów za wizytę, usg itg ( suma zwrotu ze wszystkich faktur na kwartał to 650 zl).
Widzę że podobnie dziala enelmed ale na zwrot do 500 zł na kwartał i do 70%.
Mi to podpowiedziala dziewczyna tez z forum bo ja tez jak kretynka placilam całość, a teraz juz nie chodze do luxmedu tylko wszedzie prywatnie i odzyskuje 70% kosztow. Jest to game changer w kwestii staran bo duzo mozesz odzyskac. Ja od zlozenia wniosku mam do 7 dni juz pieniądze na koncie 🙂
Jakby któraś potrzebowala pomocy w kwestii zwrotu z luxmedu to chetnie pomogę 🙂 nie dajmy sie okradać 🙂
Zalączam screen odnosnie enelmedu to co znalazlam bo to moze Ci mega pomoc.
rozalaa, Pfry lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Amunicja twój post to ZŁOTO 😂 zaśmiałam się, bo pokrywa się to z moją skrytą opinią na temat jego poglądów. 🤪 Ja mu daje czas do końca roku. Potem będzie z ręką w nocniku i powinien sam się spalić. + I tak kończy się kasa na ten rok w klinikach we Wrocławiu, więc po nowym roku byśmy zaczęli działanie. Co tam u Was?
Kasiak idź do endo, ale popatrz na opinie żeby miał też palce umaczane w staraniach i może jakiś problemach ze staraniami.
Emeczko kiedy będziesz wiedziała czy przedłużają ci umowę? I na jaki czas teraz będą ci przedłużać?
Aśś ja wiem o tym, ale ja właśnie mam pakiet medyczny w pracy nie bezpośrednio z enelmed tylko przez podfirmę i to oni ustalają zasady, a te są beznadziejne. Interesowałam się już tym z koleżanką z pracy bo ja chciałam skorzystać, ale jak zobaczyłam to machnęłam ręką, a ona korzystała to jeszcze miała problemy i z wielką łaską ktoś jej te pieniądze wypłacił. Mogę poszukać jutro jeszcze raz tych zapisków co są u mnie w pracy. Może magicznie po roku coś się zmieniło, ale wątpię, bo przez poprzednie 3 lata ciągle było tak samo.♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
siesiepy wrote:Emeczko kiedy będziesz wiedziała czy przedłużają ci umowę? I na jaki czas teraz będą ci przedłużać?
siesiepy lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Beezi wrote:Angi, jak u Ciebie? Dobrze, że jednak jesteś ❤️
Kasiak, tak jak Bubu pisze, powinna być niższa po 2h.
Migotka, plan wygląda konkret, lekarka wydaje się być pewna tych zaleceń, więc idziemy w to 🔥🤞
Rozalka, jakie plany na ten cykl?
Siesiepy, a w końcu koordynatorka odpisała? Przykro mi, że tak wyszło i czujesz, że wróciłaś do punktu wyjścia 🥺❤️🩹
Emka, kończysz już ten szalony czas w pracy, jakie dalsze plany? 🍀
Bambi, wybraliście imię dla małej Bambi? 😍
Cukrzyk, podejmuje się próbę udrożnienia jajowodów, ale niestety nie zawsze się udaje 🤷🏻♀️ Masz już termin zabiegu?
Dara, co robiłaś jak Cię nie było? Poza przetrwaniem tego pechowego tygodnia 🙈
Pfry, w zeszłym roku histeroskopia ok. 2,5 tys. w Artvimedzie, myślisz, że teraz aż tak podrożało? Dobrze, że pewne rzeczy wybrzmiały w rozmowie z mamą i Ci lżej ❤️
Pozdrawiam z Kotliny Kłodzkiej, zaliczamy z Bąblem przedwczesny grobbing korzystając z ładnej pogody i gościny rodziny ❤️
Poza walka o przetrwanie, to walczyliśmy z remontem i przeprowadzka😅 już coraz bliżej wiec może do końca października zamieszkamy już w nowym mieszkaniu. -
siesiepy wrote:
Jak tylko mąż pojedzie po kolejne kartony, poproszę, żeby spakował też luteinę i wtedy Ci wyślę 👍 -
Niaha trzymam mocne kciuki za Was jutro ✊🍀 cudowny dzień 🥰
Niaha lubi tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
termin: 02.12.2024 🤭
-
Dobry wieczór 😊
Usiadłam, goście poszli, postarzałam się 😅 ale nadal dwójka z przodu 🤭
Niaha, powodzenia jutro 🍼👶
Trzymam kciuki 🤞🏻🍀Beezi, Niaha lubią tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 amh 0.56 ➡️ 0.91/ teratozoospermia 🪱 zalecenie ivf 🔬
1 IVF 09.23-brak zarodka
2 IVF 10.23 1❄️
12.10 ET 1.2.2 10dpt <0.2❤️🩹
💉prp jajników
3 IVF 01.24 | 4 IVF 02.24
5 ❄️
15.04 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
Immunologia🚨
cross match 39.1% (maj)➡️ 35.7% (październik)
allo mlr 0.0% (maj)➡️ 48.3% (październik)
kir aa
CD138 ✅️ CD56✅️ receptywność endometrium ✅️ histeroskopia ✅️ cytokiny ✅️
29.07 FET 4.1.1 cb 💔
30.08 FET 4.1.1 cb 💔
Teraz w moim sercu, niedługo w moich ramionach 🍀
Czekają ❄️❄️
25.10- 18.11 immunosupresja💊
22.11 wizyta ✊🏼
FET listopad ⏳️ -
Amunicja oglądałam! To mój ukochany serial i tak, też pamiętam ta scenę 😂 mezulek wczoraj sobie poleżał a dzisiaj pojechał na studia. Ogólnie czuje się dobrze, ale czasami go poboli to miejsce.
A u mnie zaczął się lekki stresik.
Tak z rzeczy przyziemnych to we wtorek zamówiłam sobie fajny outfit na biopsje 😂 wiecie luźna bluzka żeby trochę zakryć tyłek, luźne leginsy i oczywiście mi nie przyszło zamówienie 🙃
Właśnie wróciłam ze studiów i wstawiłam pranie żeby mieć jakąś dłuższą bluzkę na jutro, ale i tak będę swiecic gołym dupskiem bo nie jest aż taka długa jakbym chciała 🙈 no cóż 😂
Jutro o 11:20 zabłyśnie moje blade dupsko 🫡
Poproszę o lekkiego, wolnego kciuka żeby nie bolało.
Przepraszam dziewczyny, ale nie odniosę się do każdej z Was - mimo że przycztalam wszystko, ale czuję się jak przejechała przez walec, w ten weekendPfry, Marti27, SandraH.97, Beezi, Amunicja, Lipcowa, Kasiak89, Niaha, Jadzia19 lubią tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Boze niaha to już jutro! 🙈 kiedy to przeleciało?
Dopiero testowałaś. Masz ustalona juz godzinę? Czy to dopiero po przyjęciu ustala?
Mocne kciuki, jesteśmy z Tobą 🍀🍀🍀🍀Niaha lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Curkuś daj znać jak po biopsji bo również się wybieram zrobić. Trzymam kciuki żeby przebiegło wszystko gładko ☺️
U mnie bez zmian. Ostatnie dwa dni mam trochę zjazd i nachodzą mnie durne myśli a co jeśli nigdy się nie uda co wtedy ..... staram szybko je od siebie odganiać i nie myśleć w ten sposób no ale wiecie o co chodzi.... A no i od listopada wznawiamy starania. Owulka wypada mi akurat w drugiej połowie naszego wakacyjnego wyjazdu więc trzymajcie kciuki. Chociaż same rozumiecie, nastawienia na cokolwiek brak :pWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 19:29
Cukruś lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Cukruś 🤞🍀🍀
Cukruś lubi tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
termin: 02.12.2024 🤭
-
Niaha jutro piękny dzień przed Wami 🍀❣️
Powodzenia 😘
Cukrus zaciskam kciuki 🤞🏻🤞🏻✊🏻
Migotko stooo laaat, stooo laaat! 🥳
Spełnienia najskrytszych marzeń - a szczególnie TEGO jednego 🍀❤️🥰Cukruś, Niaha lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Niaha, przyłączam się do kciuków!!
Dwaj znać!
Mam nadzieję że uda mi się przejąć Twój brzuszek, bo pojutrze transfer 😁
Cukrus, powodzenia!
Missi ja całkiem realnie rozważam opcję, że się nie uda. Na razie jest plan, ale jak plan się skończy 🤷 tzn może na razie nie rozmyślam nad tą wersją przyszłości, ale mam ją gdzieś z tyłu głowy w świadomości.
Siesiepy, dzisiejsza zagadka dla Ciebie https://zapodaj.net/plik-xGPBIIGjGrCukruś, Niaha lubią tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24?