X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • migotka_ Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, informuje że od dziś wjeżdża immunosupresja przez 25dni equoral+ encorton, po odstawieniu cały czas zostaje encorton+ plaqenil.
    8 dni przed transferem cała strzykawka accofilu i dzień przed transferem też cała.
    Od 2dpt 1/3 co drugi dzień z kontrolą morfologii.
    Z dr będę w kontakcie żeby modyfikować dawkę.
    Transfer będzie w listopadzie 😊
    Błagam żeby to zadziałało 🙏🍀

BuBu90, Emka06, Jadzia19, Cukruś, RinTinTin, Biedronka@, Anka96, Marti27, SandraH.97, moonflower, rozalaa, Bambi92, Missi, Roszponka, KoKos, Lola93, Pfry, KarolinaAnastazja, siesiepy, Kasiak89, Zosis, Angi90 , Clausix, Niaha, Mart768, Beezi, oloska lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27 🧔‍♂️ 34 🐈
    01.2023 starania 🍀
    04.2023 amh 0.56 ➡️ 0.91/ teratozoospermia 🪱 zalecenie ivf 🔬

1 IVF 09.23-brak zarodka

2 IVF 10.23 1❄️
    12.10 ET 1.2.2 10dpt <0.2❤️‍🩹
    💉prp jajników

3 IVF 01.24 | 4 IVF 02.24
    5 ❄️

15.04 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️‍🩹

Immunologia🚨
    cross match 39.1% (maj)➡️ 35.7% (październik)
    allo mlr 0.0% (maj)➡️ 48.3% (październik)
    kir aa
    CD138 ✅️ CD56✅️ receptywność endometrium ✅️ histeroskopia ✅️ cytokiny ✅️

29.07 FET 4.1.1 cb 💔
    30.08 FET 4.1.1 cb 💔

Teraz w moim sercu, niedługo w moich ramionach 🍀
    Czekają ❄️❄️

25.10- 18.11 immunosupresja💊
    22.11 wizyta ✊🏼
    FET listopad ⏳️
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    Cześć Dziewczyny! Siesiepy w kwestii owulacji nie pomogę ale u mnie pękały przy dużych wielkościach pęcherzyki 26 mm- 32 mm.
    Zrobiłam pierwsze badania z krwi zlecone przez lekarkę i oczywiście już zaczynam świrować.
    Frutellka proszę o przywołanie mnie do porządku 🤦‍♀️🤦‍♀️

Czy powinnam się martwić tymi wynikami?😒
    CMV IGG 365 reaktywny
    CMV IGM niereaktywny
    RÓŻYCZKA IGG 198 reaktywny
    RÓŻYCZKA IGM niereaktywny
    Jedyny plus że dostałam skierowania z Medicover i jakieś 600 zł w kieszeni💪

Jest dobrze nie masz aktywnej infekcji nie świruj i czekaj na wizytę !

Biedronka@ lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne 🧬
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka_ wrote:
    Dziewczęta, informuje że od dziś wjeżdża immunosupresja przez 25dni equoral+ encorton, po odstawieniu cały czas zostaje encorton+ plaqenil.
    8 dni przed transferem cała strzykawka accofilu i dzień przed transferem też cała.
    I to jest dobry plan, mi pozostaje trzymać za Was kciuki ✊✊

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml

13.11 - prenatalne 🧬
    10.12 - wizyta ⏳

preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    Dziękuję Bubu i Siesiepy😘
    Myślałam że to powinny być jakieś śladowe ilości tych przeciwciał, zaskoczył mnie ich poziom.
    Maluch Ci je "zeżre" więc dobrze, że jest dużo 🤪

Biedronka@, Angi90 , Niaha lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 33l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
    🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Jadzia19 Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka_ wrote:

Trzymam kciuki ✊🏻 ja się w poniedziałek pewnie się dowiem kiedy wypadnie mój transfer to może się zgramy i potestujemy razem 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 14:15

Biedronka@ lubi tę wiadomość

💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
    7 dpt ⏸️ beta 10.2 prog 28.8 || 9 dpt beta 11.9 - cb 💔

Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka trzymam mocno kciuki! ✊️ będzie dobrze! Zobaczysz, w końcu wyjdzie słońce! ✊️✊️✊️

Ja donoszę, że mąż już po zabiegu usunięcia żpn. Za miesiąc usg żeby zobaczyć czy wszystko ok, ale nie musi być to usg u niego 🤷‍♀️ nic nie powiedział o badaniach nasienia ponownych itp także 🤷‍♀️
    Sami pewnie będziemy robić po 3 miesiącach od zabiegu. Na usg pewnie pójdzie do jakiegoś radiologa tu gdzie mieszkamy. W sumie ten też jest radiologiem, ale akurat specjalizuje się w embolizacji.
    A ja w poniedziałek biopsja endometrium.

Siesiepy niestety nie napisze nic mądrego.
    Mogę tylko dodać od siebie, że to analizowanie aż tak bardzo dokładne Cię wyniszczy. Ja jestem zdania, że w końcu trzeba zaufać lekarzowi bo to on się w tym specjalizuje. I tak jak sama napisałaś, męczy Cię to myślenie za lekarza. Daj odpocząć trochę główce bo to nie dobre dla psychiki.
    Bardzo Cię przytulam do serduszka.

Bambi92, siesiepy, Biedronka@, Zosis, Angi90 , Mart768, Beezi lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    • 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔 28L
    • suple zalecane od androloga •
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu

obecnie 20 cs
  • migotka_ Autorytet

Wysłany: 25 października, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    📣 Mam do oddania termin do dr Jarosz w Invimed Gdynia 19.11 o godzinie 7:50!
    Może któraś z dinusiów chętna albo z podczytujących? 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 15:55

👱‍♀️ 27 🧔‍♂️ 34 🐈
    01.2023 starania 🍀

1 IVF 09.23-brak zarodka

2 IVF 10.23 1❄️
    💉prp jajników

5 ❄️

Immunologia🚨
    kir aa

29.07 FET 4.1.1 cb 💔
    30.08 FET 4.1.1 cb 💔

Czekają ❄️❄️

22.11 wizyta ✊🏼
    FET listopad ⏳️
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 25 października, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka brzmi świetnie i również liczymy tu na jego powodzenie 🥰✊

Angi dobrze, że jesteś 🫶

Jest 🦍 🥳 Sprawia, że chce mi się jednoczenie i cieszyć i płakać. Cieszę się, bo możemy iść dalej, smutno mi, bo wiadomo, nie tak to miało być 🫠

Siesiepy, 2 lata to już za dużo, próbuj rozmawiać ze Starym. Oczywiście, każda z Nas chciała kiedyś zajść jak normalny człowiek, bez tych cholernych badań, leków, zastrzyków, seksu na gwizdek, rozkładania nóg przed lekarzami na okrągło, tabletek i innych wspaniałości. I to jest zupełnie normalne, faceci też mają takie odczucia, że chcieli by żeby było to wszystko normalnie. Ale jedna tu kiedyś super napisała - ja nie chcę się już starać, ja chcę mieć dziecko - i ma, w brzuchu, dzięki IVF. Tłumacz, mów jak się czujesz, do skutku. A! I nie zapominajmy, IvF to też często jest droga - wcale nie krótka i nie lekka. Trzeba poświęcić na nią trochę czasu, a mam wrażenie, że nie jest on teraz naszym sprzymierzeńcem i to nie ze względu na wiek - tylko na głowę 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 17:17

siesiepy, Angi90 , Niaha, Mart768, Beezi, Emka06, Amunicja lubią tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
    🧔29
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅

1 IVF
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 25 października, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka_ wrote:

Migotko, chętnie oddam brzuszek z chłopcem w listopadzie!!😊

Kciuki!!!🍀🍀🍀

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 25 października, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy dziewczyny napisały wszystko co i ja bym napisała. Dodam tylko od siebie, że rozmowa że starym w temacie ivf powinna tutaj być poruszona

Cukruś jak czuję się mąż po? Cieszę się, że macie z głowy zabieg, oby teraz było z górki! 🍀

Rozala kciuki za nowych cykl!🍀

Moon kiedy Ci ten Antek tak urósł 🤭

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 25 października, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem.
    Przepraszam za wczoraj, ale nazbierało się nie tylko to i się ulało. O tym mówiłam - jak już mi się ulewa, a ostatnio niestety po przeżyciach zbyt często, to jestem chodzącą depresją. Ale prosiłyście abym pisała, więc napisałam. :)

Pauli, przede wszystkim jak sytuacja u Ciebie? Jakie postanowienia? Myślę, że teraz jesteśmy na baczności i śledzimy Twoje losy, daj nam update.

Pozwólcie, że odniosę się w miarę zbiorczo do tego co się tu odjebawszy u mnie.
    Otóż, co by nie było, dzisiaj jestem spokoniejsza. Bogatsza o nowy czarny humor, ale spokojniejsza jednak.
    Wczoraj sobie popłakałam, na nieszczęście w robocie rozdzowniły się telefony i były pytania czy wszystko ok. I nawet nie mogłam powiedzieć, że nie, bo gdzieżby się tam spowiadać wszystkim o co chodzi... Na szczeście zwaliłam wszystko na pogodę i zmieniłam temat na to co u nich, to się rozgadali.

My parę podejść do rozmowy o IVF mieliśmy, staremu się poprzestawiało wszystko jak zaszłam naturalnie. I go nie interesuje wszystko inne teraz. :p Z jego obecnym podejściem daję mu czas do końca roku, jeśli sam się nie ugotuje w tym, to i tak coś będziemy musieli zdecydować, bo program nam się skończy.
    Zostanę przy planie pierwotnym. Stymulujemy się w programie. Zaproponuję dodatkowy monitoring w późniejszym terminie i ewentualne badania hormonów przed owulacją, żeby zidentyfikować, co się dzieje. Najbardziej mnie zaskoczył fatk tego, że przecież wszystko było w porządku niby, a tu jednak kiiiii czort. Że tak to ujmę: człowiek wiedział, że coś nie gra, ale się jednak łudził. :p
    Potem histerolaparo w nowym roku, niech zobaczą co mi w bebechach gra. I może w trakcie rozmowy o IVF, decyzja co dalej.
    A teraz mam bardzo ważne pytania: ile płaci się za monitoring w klinice + czy leki przepisywane (np. luteina) mogą iść chociaż cześciowo na refundację? Czy kliniki ostatecznie akceptują monitoring u innych lekarzy, jesli ktoś ma daleko? Oczywiście nie mówię o procedurze IVF, tylko o zwykłej stymulacji pod opieką kliniki leczenia niepłodności.

Powiem wam, że dopiero teraz całkowicie zrozumiałam, o co chodziło koordynatorce, jak mówiła, że jedynym 100% potwierdzeniem owulacji jest ciąża...

Kokosku miałam podobne podejście - w końcu za pierwszym razem załapałam na 4 stymulacji. Tylko no kurde bele dwie mam z czapy bo chyba nie zowulowałam. :p

Bambi właśnie po to, żeby zobaczyć, czy w ogóle jakiś progesteron się wydziela, bo temperatura uparcie nie rosła, dopiero dzisiaj odbiła w 6dpo i to o 0,5 stopnia, ale to na 90% efekt luteiny. Na poowulacyjny skok za późno, a jak coś urosło i sobie zowulowało to też za późno, bo seksy były w niedzielę.

Jadzia on był gotowy na IVF jak miał b. słabe wyniki nasienia, na początku 2023 roku. Ale zblokowały nas finanse. Potem się polepszyły bardzo, do tego ja zaszłam raz... I on już nie chce IVF. Bo możemy naturalnie. No pominę ile to naturalne jest, ale ok. :p

aśś nie będę odstawiać, tzn nie wniesie to nic do obecnej sytuacji i tak. Nie było to nie było, trzeba doprowadzić do końca. :) Teraz już nie będę rozgrzebywać tego cyklu, chociaż kusiło podjechać do Wiesiołka na wizytę. Ale zaraz znowu bym analizy musiała odpalać w głowie, a nie chcę. I tak za bardzo znam swoje ciało, jak widać po tym co odkryłam. :o To lekarz powinien mnie prowadzić. W ciąży i tak luteiny nie odstawimy, jeśli założymy że jednak komórka jajowa była i się uwolniła, a ciałko żółte z jakiegoś powodu w ogóle się nie wykształciło - toć zachowanie będzie podobne jak na cyklu sztycznym. W przyszłym miesiącu będę nalegać na większe zmonitorowanie wszystkiego przed i po, a jak nie to pojadę do Wiesioła i sama o to zadbam. Dla pewności proga zacznę brać też tak 4dpo. ;)

Missi na szczeście on to ateista, ja też. Więc tu zgrzytu religijnego nie ma. Sądzę, że to bardziej podejście "męska duma, nie potrzebuję pomocy z poczęciem, mogę naturalnie". Ale on powoli to bardziej przeżywa niż ja, albo chociaż porównywalnie, więc no... czekam aż się ugotuje. ;)

Angi miałam jechać do przyjaciółki i do jej już półtorarocznego bobo :o ale... stary był chory dwa dni temu, ja jestem zdrowa a oni nie chą ryzykować... Jak mam być persona non grata to wolę nie jechać w ogóle, toż to jeszcze kichnę i od razu wyślą mnie z kwitkiem w podróż powrotną. :/ Angi podajesz tu ciekawy przykład, tylko zakładam, że w nim również wytwarza się ciałko żółte, a po prostu pęcherzyk jest pusty. Mnie ciekawi czy w ogóle realne jest to, że pęcherzyk pękł, niezależnie od tego czy coś uwolnił a ciałko się w ogóle nie wytworzyło? Tzn ja wiem, że nie takie rzeczy może widzieć medycyna, ale interesuje mnie realnie to, czy były takie przypadki. Spoko, wiem, że mi na to nie odpowiesz, głośno myślę. :D

Moon ciepła mówisz? :D Ale nie odgrzewana w mikrofali? :DDD Ja moje ciałka obczajam na przepływach. XD U Wiesiołka zwłaszcza. Ja to jestem w ogóle bezpłynowa jak coś, sporadycznie to obserwujemy i myślałam teraz, że to przez to, że po prostu występuje on 2 dni po owulacji jakoś i się do tej pory "nie wbiliśmy". Teraz to sama nie wiem. :D

Sandra to całkiem zabawne, bo on mówi sam, że nie chce być "dziadkiem" mając dziecko, a stuknie mu 35 lat za pół roku. Tym bardziej nie rozumiem faktu tego, że skoro sam nałożył sobie presję, to trwa uparcie przy tych staraniach naturalnych, gdzie IVF zaprasza nas darmoszką w końcu. Dlatego czekam aż będzie miał dosyć.

migotka totalnie popieram, że dwa lata starań to o dwa za dużo. No nie powiem, ale tak. Dodatkowy problem, który doszedł, a jest... w chuj kluczowy, bo bez mojej owulacji plemniki starego NIC nie zrobią, wytrącił mnie z równowagi. Tym bardziej jak oglądam dziewczyny, co po poronieniu są już od dawna w kolejnej ciąży. A ja? A ja przestałam owulować. XD Dzisiaj mnie to bawi. Bardzo podoba mi sie Twoja obstawa lekowa i plan na immunosupresje. Przyznam się, że przebieram nóżkami i nie mogę się doczekać efektów, oby to były efekty na następne 9 miesięcy! :D Widać duże światełko w tunelu, więc porządny kopniak w dupę immunologii powinien przynieść jakieś rezultaty.

Cukruś również na waszym miejscu zrobiłabym ponowne badania aby zobaczyć rezultat zabiegu. Psychicznie gotowa na biopsję czy jest lekki stresik? Całkowicie pewnie nie spasuję, znacie moją naturę. Jakby nie patrzeć, gdy byłam zostawiona sama sobie to musiałam wyszarpywać wszystko, stąd pewnie moje analizy i reakcje teraz. One owocują, dużo rozmawiam potem o swoich spostrzeżeniach, no ale jak zbyt mocno się na nich zafiksuję to lipa. Nie wiem czy to dobrze, czy źle, w sumie chyba to lepiej, że wiem, że jednak np. nie owuluję po tym poronieniu, niżbym miała mieć 4 stymulacje i dalej figa - bo bym faktycznie dalej nie owulowała. Tak można zacząć z tym jakoś pracować, chocby u innego lekarza po nowym roku.

Migotka można online? XD

rozalka, doskonale znam to dziwne rozdarcie. Ale jednak ta "pozytywna" strona w końcu wygrywa. Tzn chęć do działania dalej. Najgorzej jest własnie stać w miejscu i jako jedna z najlepszych staczek w miejscu mówię Ci to tu i teraz. :p

W temacie oddawania brzuszków, miałam dzisiaj chwilę takiej rozkminy, że ja jestem brzuchooporna, ani nie działają na mnie oddawane brzuszki, ani klątwa prowadzącej. Oczywiście czarny humor mi wjechał, żeby nie było, że się dołuję. ;)

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 25 października, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukruś - a jak wyglądała procedura laparoskopii aby udrożnić jajowody ? Robiłaś to na NFZ ? Najpierw sono- hsg a potem zabieg laparo ?

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔‍♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5

Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 25 października, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja mąż czuje się dobrze, chociaż trochę go przytrzymali w szpitalu a miało być raz dwa trzy i do domciu 😂 jak zmieniałam stopkę wykreślając żylaki powrozka nasiennego to poczułam dziwną ulgę. Jedna rzecz, która na nas ciążyła została usunięta.

Siesiepku co do biopsji to chyba jestem nastawiona psychicznie, na razie nie mialam czasu za bardzo o tym myśleć więc pewnie dlatego. W weekend studia więc może wtedy trz uda mi się zająć głowę i nie myśleć o poniedziałku.
    Mam nadzieję, że lekarz nie będzie miał przeciwskazań do tego żeby pobrać jeszcze CD56.
    U mnie monitoringi kosztyja 180 zł i ja jeżdżę tylko 1 raz w cyklu bo wiemy mniej więcej kiedy może ona być wtedy monit i zastrzyk. Raz tylko pojechałam 2 raz żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł co potwierdziliśmy i już od wtedy jeżdżę 1 raz.
    Co do refundacji to nie mam pojęcia bo nigdy nie dostałam recepty z refundacją na leki w klinice.

Cukrzyk1991 ja miałam najpierw sonohsg podczas tego badania pianka nie przeszła przez jeden jajowod oraz badanie było dla mnie bardzo bolesne. Lekarz podejrzewał zrost przez to że również jajnik był i jest bo po laparo również wskoczył na miejsce za macica oraz podejrzewał u mnie endometrioze przez to że badanie mnie bardzo bolało. Wypisał mi skierowanie do szpitala, w ktorym pracuje na laparoskopię z chromotubacja i mialam zrobiona na NFZ.
    Więc u mnie laparo nie była tylko spowodowana niedroznoscią jajowodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 19:20

siesiepy lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    • 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔 28L
    • suple zalecane od androloga •
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu

obecnie 20 cs
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 25 października, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, jeździłam do mojej dr do malutkiej kliniki zajmującej się niepłodnością monitoring kosztował mnie 250 zł; część leków dostawałam z R, ale te do stymulacji zawsze na 100 procent . Moja dr akceptowała monitoringi u innych lekarzy, ale ja im nie ufałam więc darłam ponad 100 km na monit;)

Cukruś, siesiepy lubią tę wiadomość

13.11 - prenatalne 🧬
    10.12 - wizyta ⏳

preg.png
  • migotka_ Autorytet

Wysłany: 25 października, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja, mamy umowę, Twój brzuszek przejmuje ja! 🤭❤️

Siesiepy, wizyta jest stacjonarna, wiem że są jeszcze teleporady. Mogę zadzwonić tam i zapytać czy zmienić można na teleporade jakbyś chciała 😊
    Co do monitoringów w klinice to się nie wypowiem, progesteron po transferze mam ze zniżką ale jak to jest w przypadku starań naturalnych z pomocą to nie wiem 🤷‍♀️

Cukruś, cieszę się że to za Wami 😊 coś mi się wydaje,że będzie tak jak u państwa Bambi 💞

Wiecie, cieszę że w końcu mam accofil w normalnych dawkach i immunosupresje ale boję się, że bez immunoglobulin bo to na nich zaskoczyło. A jak to będzie za mało? 🤯 Jak ta ochrona zarodka nie będzie wystarczająca... boje się tego transferu, myślałam że po nowym roku będzie a to już zaraz. Chce oczywiście ale się boje 🫠

Cukruś, siesiepy lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27 🧔‍♂️ 34 🐈
    01.2023 starania 🍀

1 IVF 09.23-brak zarodka

2 IVF 10.23 1❄️
    💉prp jajników

5 ❄️

Immunologia🚨
    kir aa

29.07 FET 4.1.1 cb 💔
    30.08 FET 4.1.1 cb 💔

Czekają ❄️❄️

22.11 wizyta ✊🏼
    FET listopad ⏳️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 25 października, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka_ wrote:
    KarolinaAnastazja, mamy umowę, Twój brzuszek przejmuje ja! 🤭❤️

Siesiepy, wizyta jest stacjonarna, wiem że są jeszcze teleporady. Mogę zadzwonić tam i zapytać czy zmienić można na teleporade jakbyś chciała 😊
    Co do monitoringów w klinice to się nie wypowiem, progesteron po transferze mam ze zniżką ale jak to jest w przypadku starań naturalnych z pomocą to nie wiem 🤷‍♀️

Cukruś, cieszę się że to za Wami 😊 coś mi się wydaje,że będzie tak jak u państwa Bambi 💞

Wiecie, cieszę że w końcu mam accofil w normalnych dawkach i immunosupresje ale boję się, że bez immunoglobulin bo to na nich zaskoczyło. A jak to będzie za mało? 🤯 Jak ta ochrona zarodka nie będzie wystarczająca... boje się tego transferu, myślałam że po nowym roku będzie a to już zaraz. Chce oczywiście ale się boje 🫠

Jakbyś mogła podpytać o taką opcję to będę wdzięczna. + o cenę teleporady. A ja zagadam starego :) Miałabym to już z głowy i mogłabym rozpocząć badanka częściowo na koszt programu - póki jest. Jeśli nie będzie takiej możliwości to trudno.

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• migotka_ Autorytet

Wysłany: 25 października, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Jakbyś mogła podpytać o taką opcję to będę wdzięczna. + o cenę teleporady. A ja zagadam starego :) Miałabym to już z głowy i mogłabym rozpocząć badanka częściowo na koszt programu - póki jest. Jeśli nie będzie takiej możliwości to trudno.
    Oki, jutro z rana zadzwonię i zapytam 🙂

siesiepy lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 27 🧔‍♂️ 34 🐈
    01.2023 starania 🍀

1 IVF 09.23-brak zarodka

2 IVF 10.23 1❄️
    💉prp jajników

5 ❄️

Immunologia🚨
    kir aa

29.07 FET 4.1.1 cb 💔
    30.08 FET 4.1.1 cb 💔

Czekają ❄️❄️

22.11 wizyta ✊🏼
    FET listopad ⏳️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 25 października, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka_ wrote:
    Oki, jutro z rana zadzwonię i zapytam 🙂
    Dobry człowieku <3 (❁´◡`❁)🥰

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• rozalaa Autorytet

Wysłany: 25 października, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka rozumiem Twoje boję się 🥺 a pytałaś Pani dr o to? Zgłosiłaś jej swoje wątpliwości? Czy może ktoś wytłumaczyć jak działają immunoglobuliny, w odróżnieniu od Accofilu i jak do tego wszystkiego jeszcze mają się te encortony i equorale? 🧐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 21:33

siesiepy, Kasiak89 lubią tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
    🧔29
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅

1 IVF
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 25 października, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem tylko, że encorton, jak to steryd, hamuje powstawanie stanu zapalnego i teoretycznie zmniejsza 'atak' komórek odpornościowych na zarodek.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET29 X 24?
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ