X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Pfry Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Hej, wybaczcie, że tak wbijam na wątek, na chwilkę 🙂

Pfry, czy ten zabieg był bolesny?
    Czy tego polipa było widać na USG czy dowiedziałaś się dopiero teraz?
    Czy miałaś jakieś objawy tego polipa? Jakieś plamienia?

Mam nadzieję, że ten zabieg będzie dla was początkiem szczęścia ☺️ powodzenia!

Wiesz co, jeśli chodzi o bolesność to sprawa raczej indywidualna. W skali 1-10, gdzie dla mnie 10 to wiadomka uderzenie małym palcem u stopy w mebel 🤪 to zabieg był w porywach ok 4-5. W większości czasu nic nie czułam, jak były jakieś mocniejsze mini cięcia i szarpania to czułam, ale też nie wszystko. Do przeżycia. Ketonal dał radę. Jak miałam biopsję endometrium na żywca to mnie mega bolała, w porównaniu do histeroskopii, więc dożylnie podany lek przeciwbólowy na pewno pomógł.
    Jeśli chodzi o ten polip i mikropolipy - nie było ich widać na USG, bo były bardzo niewielkie. Ale gdy wykryli mi 5 lat temu polipa 4mm to był on widoczny na USG. Był to polip w jamie macicy i sobie urósł do chyba 12-14 mm w międzyczasie od wykrycia (gdy mi go wykryli to nie starałam się o ciążę, więc lekarze go tylko obserwowali).
    Zarówno teraz jak i wcześniej - nie miałam objawów polipa i plamień. Chyba, że bardzo skąpy okres między 4-7 dniem cyklu to było plamienie 🤔 niepłodność może być też spowodowana przez polipa - jeśli jest w konkretnym miejscu to działa jak "naturalna" wkładka antykoncepcyjna. Ogólnie nie tak łatwi polipa na USG też wykryć, ze względu na to, że może się schować w endometrium.
    Szykujesz się do histeroskopii? 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:11

👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
    11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
    27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
    16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Lecę na oparach... 🫠
    Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się :)
    25def708eb0de.jpghttps://zapodaj.net/plik-zys4zXujTn

Będzie rozpięta na drewnianej ramie jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:20

Beezi, Cukruś, Pfry, rozalaa, migotka_, siesiepy, Clausix, Biedronka@ lubią tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET29 X 24?
  • Beezi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak, piękna 😍 Czy szanowna 🐒 się zjawiła? Może beta musi jeszcze trochę spaść?

Pfry, ale super wiadomości i zdjęcia 😁 Mam nadzieję, że teraz już gładka drogą 🔥 Z ciekawości jak możesz to napisz gdzie robiłaś zabieg , jak nie chcesz to zignoruj 😉

Amunicja, pozytywnie zazdroszczę bezproblemowej ciąży, już bliżej niż dalej ❤️

Emka,.no właśnie, jak w pracy? Jakieś głosy o Twojej kolejnej umowie po 3 miesiącach?

Angi, jakie plany na weekend?

Siesiepy, owuluj w końcu 🔥🍀

Mart, planujecie wznowić starania o drugie jak Mała będzie miała rok? 😍 Miałam takie myśli, życie zdecydowało, że jednak praca, ale chyba miało nosa patrząc na moje perypetie zdrowotne 🤷🏻‍♀️

Migotka, jak tam?

Rozalka, to trochę jak Hashimoto tylko z nadczynnością - muszą mnie wprowadzić w eutyreozę, najpierw próbujemy lekami, trwa to zazwyczaj kilka miesięcy, jak się nie uda albo nawróci nadczynność to leczenie radiojodem - wtedy pół roku banu na ciążę, zresztą przy aktualnych lekach też ban. Może mi się na tyle zniszczyć tarczyca, że wejdę w Hashimoto/niedoczynność, choroba Gravesa częściej niż Hashimoto daje powikłania, szczególnie okulistyczne. W potencjalną ciążę może być ciężko zajść, a jak już się uda to wzmożony nadzór (który i tak muszę mieć z pozostałych względów), bo jest ryzyko wrodzonej nadczynności tarczycy.

Dobrej niedzieli Dinki ❤️

Ps. Mogę prowadzić szatnię w Dinoklinice 🦕

siesiepy lubi tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Pfry Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak - łopani! Piękna! 🔥bardzo równiutko Ci wyszła ❤️ gdzie ją będziesz wieszać? Na ścianie? Dorob jeszcze kilka takich i piękny parawan z tego by był 😁 widzę, że Dinoludki lubią handmade 🥰

Beezi - Barska Clinic, Nowy Sącz, dr Janowiec

03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
    29.07 i 28.08 - IUI ❌

Lecę na oparach... 🫠
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Kasiak - łopani! Piękna! 🔥bardzo równiutko Ci wyszła ❤️ gdzie ją będziesz wieszać? Na ścianie? Dorob jeszcze kilka takich i piękny parawan z tego by był 😁 widzę, że Dinoludki lubią handmade 🥰

Beezi - Barska Clinic, Nowy Sącz, dr Janowiec
    Janowiec Cię prowadzi? Chciałam się kiedyś do niego wybrać, na konsultację, ale powiedzieli i w KRK i w NS że nowych pacjentek nie przyjmuje...

To tylko na zdjęciu tak równo wygląda 😅
    Będzie górną częścią barierki od schodów u teściów :)

Ale będzie jeszcze kilka. W końcu jeszcze tydzień L4 :p

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET29 X 24?
  • migotka_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej wieczorową porą 🥰
    Właśnie nasmażyłam placki ziemniaczane bo Stary sobie wymarzył 😅 za dobrze ze mną ma.

Beezi, ojej ale masz przeboje z tarczycą 😞 odpowiedni lekarz i leki Cię wyprowadzą z tego stanu ✊🏼
    U mnie w porządku, estrofem wkładam, immunosupresje łykam jeszcze do poniedziałku, potem wracam do plaqenil i zwiększam dakwę encortonu, dni do wizyty odliczam ⏳️
    Poćwiczyłam troszkę, jutro będą zakwasy 🍑

Pfry, łooo dr Janowiec to guru od endometriozy, więc trafiłaś w złote ręce 😊 najważniejsze, że przeszkody usunięte, oby teraz ruszyło 🍀

Siesiepy, Twój cykl mnie zadziwia, tyle zwrotów akcji 🙈 ale owoluj już 🤪 czas najwyższy!

Kasiak, ale piękności 🤩 ile czasu Ci to zajęło?

Paula, piękne imiona dla dziewczynek 🥰 niech Wam będzie różowo 🩷
    A dziewczynki są tak bardzo do siebie podobne? 🤭

Amunicja, a jakąś listę potencjalnych imion tworzycie? Ale mi ta Twoja ciąża szybko leci 🚀🤭 i fajnie że tak bezobjawowo 🫶🏻

KarolinaAnastazja, jesteście już w domku? 🩵

Sandra, lepiej Ci? Słyszałam, że jakaś jelitówka grasuje 😵‍💫 może to "tylko" to, a nie powrót do przebojów już znanych...

Roszponka, jeju jak dobrze, że maluszek w dobrą stronę poszedł,uff! Niech teraz rośnie zdrowo żebyś mogła zacząć się cieszyć tą ciążą 🍀

Miłego wieczoru 🫶🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:49

Beezi, siesiepy, SandraH.97 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27 🧔‍♂️ 34 🐈
    01.2023 starania 🍀
    04.2023 amh 0.56 ➡️ 0.91/ teratozoospermia 🪱 zalecenie ivf 🔬

1 IVF 09.23-brak zarodka

2 IVF 10.23 1❄️
    12.10 ET 1.2.2 10dpt <0.2❤️‍🩹
    💉prp jajników

3 IVF 01.24 | 4 IVF 02.24
    5 ❄️

15.04 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️‍🩹

Immunologia🚨
    cross match 39.1% (maj)➡️ 35.7% (październik)
    allo mlr 0.0% (maj)➡️ 48.3% (październik)
    kir AA
    PAI hetero
    CD138 ✅️ CD56✅️ receptywność endometrium ✅️ histeroskopia ✅️ cytokiny ✅️ białko C i S ✅️

29.07 FET 4.1.1 cb 💔
    30.08 FET 4.1.1 cb 💔

Teraz w moim sercu, niedługo w moich ramionach 🍀
    Czekają ❄️❄️

25.10- 18.11 immunosupresja💊
    22.11 wizyta ✊🏼
    FET listopad ⏳️
  • Ona_39 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, widzę, że ktoś się ośmielił wbić do Was na wątek, więc ja też się ośmielę... Pfry, przeczytałam Twoją relację i mam pytanie - czy miałaś jakieś obowiązkowe przygotowania do zabiegu histeroskopii? Mam na myśli biocenozę, wymazy itp. Pytam, bo mam się zapisać na to i miałam tylko zrobioną cytologię (lekarz stwierdził, że wynik prawidłowy) i mam sobie tylko wziąć przeciwbólowy we własnym zakresie. A ja tak dumam, czy to bezpieczne, czy nie trzeba czegoś więcej, właśnie badania czystości itd. Z drugiej strony tłumaczę sobie, że skoro lekarz nic nie kazał, to pewnie się zna... A i jeszcze - dlaczego zakaz współżycia do końca cyklu? Mój dr powiedział, że mogłabym się starać w tym cyklu po badaniu...

Mam nadzieję, że teraz jesteś już na prostej drodze do celu 🍀💚

• Pfry Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak - nieee, nie prowadzi 😅 chciałabym hehe. Jak dzwoniłam na początku zeszłego roku to też mi powiedziano w Parensie, że nie przyjmuje nowych pacjentek i nawet na listę oczekujących nie zapisują już 🥲 na 2 lata miał komplet. Więc rozkminiłam wtedy, że chyba niepłodność trzeba planować razem z weselem, żeby wbić do dobrych specjalistów 😅😅😅🤪 ale leczę się w Parensie, a Barska należy do grupy Parens i moja lekarka współpracuje z tym lekarzem, więc histeroskopię udało się szybko ogarnąć dzięki temu i dzięki ważnym badaniom ❤️ ogólnie ponoć histeroskopię łatwiej u niego ogarnąć niż prowadzenie, szczególnie, że kobiety się zapisują, a później wyniki badań im nie wychodzą dobre lub cykl się przesunie. W szpitalu też do mnie dzwonili kiedyś czy nie wpadnę w innym terminie bo okienko im się zrobiło.

Ona_39 - przykro mi to mówić, ale brzmi to po prostu ŹLE. Nie idź na ten zabieg bez badań, bo może się to dla Ciebie źle skończyć. 😬😬 Koniecznie do zrobienia przed: posiew z pochwy w kierunku bakterii i grzybów, wymazy PCR z szyjki Ureaplasma, Mycoplasma i Chlamydia, ważna cytologia. Przed zabiegiem jeszcze wirusy: HIV, zapalenie wątroby typu B i C. Dodatkowo w szpitalu dużo innych rzeczy chcieli, w tym grupa krwi.
    I co to za leki przeciwbólowe we własnym zakresie? 😵‍💫😵‍💫 Przed histeroskopią koniecznie zrób wymazy i posiewy - w innym wypadku wszystko z pochwy trafi histeroskopem do wnętrza macicy ❌ nie brzmi to niestety dobrze, wg mnie to co proponuje Ci lekarz 😬 ja pomimo tych wszystkich badań dostałam też po antybiotyki doustne i dopochwowe, bo zawsze takie gmeranie może się skończyć jakimś zapaleniem. Miałaś mieć histero na NFZ czy prywatnie? W znieczuleniu ogólnym, czy miejscowym?

Edit. Zakaz współżycia właśnie z powodu tego, że biorę leki i wszystko tam jest poranione więc musi się zagoić. Nie chcemy kolejnych stanów zapalnych endometrium itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:13

rozalaa, Ona_39 lubią tę wiadomość

29.07 i 28.08 - IUI ❌

Lecę na oparach... 🫠
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Kasiak, piękna 😍 Czy szanowna 🐒 się zjawiła? Może beta musi jeszcze trochę spaść?

Pfry, ale super wiadomości i zdjęcia 😁 Mam nadzieję, że teraz już gładka drogą 🔥 Z ciekawości jak możesz to napisz gdzie robiłaś zabieg , jak nie chcesz to zignoruj 😉

Amunicja, pozytywnie zazdroszczę bezproblemowej ciąży, już bliżej niż dalej ❤️

Emka,.no właśnie, jak w pracy? Jakieś głosy o Twojej kolejnej umowie po 3 miesiącach?

Angi, jakie plany na weekend?

Siesiepy, owuluj w końcu 🔥🍀

Mart, planujecie wznowić starania o drugie jak Mała będzie miała rok? 😍 Miałam takie myśli, życie zdecydowało, że jednak praca, ale chyba miało nosa patrząc na moje perypetie zdrowotne 🤷🏻‍♀️

Migotka, jak tam?

Rozalka, to trochę jak Hashimoto tylko z nadczynnością - muszą mnie wprowadzić w eutyreozę, najpierw próbujemy lekami, trwa to zazwyczaj kilka miesięcy, jak się nie uda albo nawróci nadczynność to leczenie radiojodem - wtedy pół roku banu na ciążę, zresztą przy aktualnych lekach też ban. Może mi się na tyle zniszczyć tarczyca, że wejdę w Hashimoto/niedoczynność, choroba Gravesa częściej niż Hashimoto daje powikłania, szczególnie okulistyczne. W potencjalną ciążę może być ciężko zajść, a jak już się uda to wzmożony nadzór (który i tak muszę mieć z pozostałych względów), bo jest ryzyko wrodzonej nadczynności tarczycy.

Dobrej niedzieli Dinki ❤️

Ps. Mogę prowadzić szatnię w Dinoklinice 🦕

Nie, nie zjawiła się 🤷
    Do tej pory byłam przekonana że ona się pojawia jak progesteron spada, a tu już kilka dni nie biorę przecież. No więc jak to działa??🤔

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET29 X 24?
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Kasiak - nieee, nie prowadzi 😅 chciałabym hehe. Jak dzwoniłam na początku zeszłego roku to też mi powiedziano w Parensie, że nie przyjmuje nowych pacjentek i nawet na listę oczekujących nie zapisują już 🥲 na 2 lata miał komplet. Więc rozkminiłam wtedy, że chyba niepłodność trzeba planować razem z weselem, żeby wbić do dobrych specjalistów 😅😅😅🤪 ale leczę się w Parensie, a Barska należy do grupy Parens i moja lekarka współpracuje z tym lekarzem, więc histeroskopię udało się szybko ogarnąć dzięki temu i dzięki ważnym badaniom ❤️ ogólnie ponoć histeroskopię łatwiej u niego ogarnąć niż prowadzenie, szczególnie, że kobiety się zapisują, a później wyniki badań im nie wychodzą dobre lub cykl się przesunie. W szpitalu też do mnie dzwonili kiedyś czy nie wpadnę w innym terminie bo okienko im się zrobiło.

Ona_39 - przykro mi to mówić, ale brzmi to po prostu ŹLE. Nie idź na ten zabieg bez badań, bo może się to dla Ciebie źle skończyć. 😬😬 Koniecznie do zrobienia przed: posiew z pochwy w kierunku bakterii i grzybów, wymazy PCR z szyjki Ureaplasma, Mycoplasma i Chlamydia, ważna cytologia. Przed zabiegiem jeszcze wirusy: HIV, zapalenie wątroby typu B i C. Dodatkowo w szpitalu dużo innych rzeczy chcieli, w tym grupa krwi.
    I co to za leki przeciwbólowe we własnym zakresie? 😵‍💫😵‍💫 Przed histeroskopią koniecznie zrób wymazy i posiewy - w innym wypadku wszystko z pochwy trafi histeroskopem do wnętrza macicy ❌ nie brzmi to niestety dobrze, wg mnie to co proponuje Ci lekarz 😬 ja pomimo tych wszystkich badań dostałam też po antybiotyki doustne i dopochwowe, bo zawsze takie gmeranie może się skończyć jakimś zapaleniem. Miałaś mieć histero na NFZ czy prywatnie? W znieczuleniu ogólnym, czy miejscowym?

Edit. Zakaz współżycia właśnie z powodu tego, że biorę leki i wszystko tam jest poranione więc musi się zagoić. Nie chcemy kolejnych stanów zapalnych endometrium itp.

Też jestem w Parensie, może się kiedyś spotkałyśmy? 🤔
    Histeroskopie miałam tu na miejscu, ale też te wszystkie badania, plus jeszcze dodatkowo takie przed narkozą, u mnie na żywca nie wchodzi w grę. Taka anatomia, przy drożności męczyli się strasznie i ledwo się udało, i bolało też bardzo (samo wkładanie tego sprzętu do środka, samo badanie, ten kontrast to nic 😅)

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET29 X 24?
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, cały dzień. Z przerwą na pranie prasowanie i obiad ;)
    A ten dolny wzór to jeszcze z godzinę następnego dnia

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET29 X 24?
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wierzę że mimo wszystko jak dowiesz się o co cmon to ogarniesz to z lekarzem. Wiem że kolejna choroba do kolekcji nie brzmi dobrze, ale co zrobić.

Sandra dieta cud, tylko nie koniecznie jej chcemy. Jak sytuacja na froncie teraz?

Amunicja zapał mi opadł, jeszcze nie zowulowalam a już węszę negatywne scenariusze 😂

Emeczko SSZ to bardzo dobry wynik jak na ten rok! Pięknie!

Pfry na lubię takie foty i akcje. Super że się podzieliłas! Cieszę się że pozbyli się zrostów, mam nadzieję że nie wrócą i dzięki temu że się ich pozbyliscie to się coś ruszy. Tak samo polip. W końcu droga do macicy została udrożniona. 🍀 Z mojej perspektywy brzmi to bardzo dobrze. 🤞🏻

Lipcowa prawdopodobnie odbije dopiero w poniedziałek, ale kto wie? Zobaczymy. 😁 Jak we dwie to cztery ręce, szkoda że wszystkie zajęte 🤪

Kasiak musi ci spaść bardziej beta prawdopodobnie, żeby krwawienie przyszło. Była jednak trochę większa. I piękna makrama!

Rozalka wszystko na wykresie jest prawilnie. Po owu twoje temperatury wyszły poza linię podstawowa temperatur, trzy temperatury po owulacji są ponad nią a potem wystrzeliło po prostu bardziej. Jakby to powiedziały laski które zaczęły się dopiero starać "obiecujący wykres" 🤪 zważywszy na to że masz 3 poziomy temperatury. I nawet spadek "implementacyjny" 😆
    Screenshot-20241116-213456-com-android-chrome-edit-24787655372259.jpg

Mart brzmi konkret i dobrze. 😁

Paula pierw stary musi się odfochac 😆 o ile życie byłoby prostsze jakbym jednak zowulowala dzisiaj/wczoraj.

Migotka smacznego! Zjedz placuszka za mnie. 😁 I niech cię stary wymasuje żeby zakwasy były mniejsze, tak za te placki niech okaże wdzięczność. 😎

Jeśli ktoś kocha Gladiatora, to polecam Gladiatora 2. To faktycznie kontynuacja historii, nie starali się przeskoczyć wysoko zawieszonej poprzeczki przez jedynkę, więc film dzięki temu jest bardzo dobry i świetnie mi się go oglądało. Jedynce wiadomo, ciężko dorównać, ale to naprawdę kawał super kina. Gladiator to dla mnie 9,5, tak dwojeczka u mnie to 8. 💕

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:45

SandraH.97 lubi tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Siesiepy jak tak przesunęłaś mi tą bazową temp to ma ten wykres lepszy wydźwięk 😆 heh wpadka? 😂😂

Ona_39 Red flag! RUN! Lekarz bez podstawowej wiedzy, szukaj innego, bo tak to można więcej krzywdy niż pożytku narobić 👎

Ona_39, Pfry lubią tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
    🧔29
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅

1 IVF
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    Dr Siesiepy jak tak przesunęłaś mi tą bazową temp to ma ten wykres lepszy wydźwięk 😆 heh wpadka? 😂😂

Ona_39 Red flag! RUN! Lekarz bez podstawowej wiedzy, szukaj innego, bo tak to można więcej krzywdy niż pożytku narobić 👎
    Temperatura z poprzedniego cyklu na nic nam. 😃Może ciąża urojona, jak u mnie wiele razy? 😆

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka_ wrote:
    Hej hej wieczorową porą 🥰
    Właśnie nasmażyłam placki ziemniaczane bo Stary sobie wymarzył 😅 za dobrze ze mną ma.

Beezi, ojej ale masz przeboje z tarczycą 😞 odpowiedni lekarz i leki Cię wyprowadzą z tego stanu ✊🏼
    U mnie w porządku, estrofem wkładam, immunosupresje łykam jeszcze do poniedziałku, potem wracam do plaqenil i zwiększam dakwę encortonu, dni do wizyty odliczam ⏳️
    Poćwiczyłam troszkę, jutro będą zakwasy 🍑

Pfry, łooo dr Janowiec to guru od endometriozy, więc trafiłaś w złote ręce 😊 najważniejsze, że przeszkody usunięte, oby teraz ruszyło 🍀

Siesiepy, Twój cykl mnie zadziwia, tyle zwrotów akcji 🙈 ale owoluj już 🤪 czas najwyższy!

Kasiak, ale piękności 🤩 ile czasu Ci to zajęło?

Paula, piękne imiona dla dziewczynek 🥰 niech Wam będzie różowo 🩷
    A dziewczynki są tak bardzo do siebie podobne? 🤭

Amunicja, a jakąś listę potencjalnych imion tworzycie? Ale mi ta Twoja ciąża szybko leci 🚀🤭 i fajnie że tak bezobjawowo 🫶🏻

KarolinaAnastazja, jesteście już w domku? 🩵

Sandra, lepiej Ci? Słyszałam, że jakaś jelitówka grasuje 😵‍💫 może to "tylko" to, a nie powrót do przebojów już znanych...

Roszponka, jeju jak dobrze, że maluszek w dobrą stronę poszedł,uff! Niech teraz rośnie zdrowo żebyś mogła zacząć się cieszyć tą ciążą 🍀

Miłego wieczoru 🫶🏻
    Trzymam kciuki za Twój transfer, coś wiadomo kiedy będzie ? 🥰 Mam nadzieję, że nowe leki to brakujący puzzel i już niedługo będziesz cieszyć się zdrową ciążą ♥️ zazdroszczę placuszków 🤤

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 33l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
    🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Beezi wierzę że mimo wszystko jak dowiesz się o co cmon to ogarniesz to z lekarzem. Wiem że kolejna choroba do kolekcji nie brzmi dobrze, ale co zrobić.

Sandra dieta cud, tylko nie koniecznie jej chcemy. Jak sytuacja na froncie teraz?

Amunicja zapał mi opadł, jeszcze nie zowulowalam a już węszę negatywne scenariusze 😂

Emeczko SSZ to bardzo dobry wynik jak na ten rok! Pięknie!

Pfry na lubię takie foty i akcje. Super że się podzieliłas! Cieszę się że pozbyli się zrostów, mam nadzieję że nie wrócą i dzięki temu że się ich pozbyliscie to się coś ruszy. Tak samo polip. W końcu droga do macicy została udrożniona. 🍀 Z mojej perspektywy brzmi to bardzo dobrze. 🤞🏻

Lipcowa prawdopodobnie odbije dopiero w poniedziałek, ale kto wie? Zobaczymy. 😁 Jak we dwie to cztery ręce, szkoda że wszystkie zajęte 🤪

Kasiak musi ci spaść bardziej beta prawdopodobnie, żeby krwawienie przyszło. Była jednak trochę większa. I piękna makrama!

Rozalka wszystko na wykresie jest prawilnie. Po owu twoje temperatury wyszły poza linię podstawowa temperatur, trzy temperatury po owulacji są ponad nią a potem wystrzeliło po prostu bardziej. Jakby to powiedziały laski które zaczęły się dopiero starać "obiecujący wykres" 🤪 zważywszy na to że masz 3 poziomy temperatury. I nawet spadek "implementacyjny" 😆
    Screenshot-20241116-213456-com-android-chrome-edit-24787655372259.jpg

Mart brzmi konkret i dobrze. 😁

Paula pierw stary musi się odfochac 😆 o ile życie byłoby prostsze jakbym jednak zowulowala dzisiaj/wczoraj.

Migotka smacznego! Zjedz placuszka za mnie. 😁 I niech cię stary wymasuje żeby zakwasy były mniejsze, tak za te placki niech okaże wdzięczność. 😎

Jeśli ktoś kocha Gladiatora, to polecam Gladiatora 2. To faktycznie kontynuacja historii, nie starali się przeskoczyć wysoko zawieszonej poprzeczki przez jedynkę, więc film dzięki temu jest bardzo dobry i świetnie mi się go oglądało. Jedynce wiadomo, ciężko dorównać, ale to naprawdę kawał super kina. Gladiator to dla mnie 9,5, tak dwojeczka u mnie to 8. 💕
    Moje ulubione słowo w cudzym słowie "implementacyjny" 😅 Ty wiesz jak kocham to słowo 😅😂🙈

siesiepy lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 33l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
    🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Moje ulubione słowo w cudzym słowie "implementacyjny" 😅 Ty wiesz jak kocham to słowo 😅😂🙈
    Oczywiście że wiem 😂

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• Ona_39 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry, rozalaa, dzięki za Wasze reakcje. To miało być w dużym szpitalu na NFZ, gdzie prężnie zajmują się in vitro, on tam chyba sporo tych zabiegów robi. Powiedział, żebym sobie wzięła przedtem pyralginę albo Ibuprom. To mi dałyście do myślenia (albo właśnie nie ma tu już co myśleć).

• migotka_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Trzymam kciuki za Twój transfer, coś wiadomo kiedy będzie ? 🥰 Mam nadzieję, że nowe leki to brakujący puzzel i już niedługo będziesz cieszyć się zdrową ciążą ♥️ zazdroszczę placuszków 🤤
    Hmm, jak wszystko będzie oki to w piątek się dowiem kiedy 😊 8 dni przed transferem mam wziąć accofil to z moich wyliczeń wynika, że może to być 29.11 🍀 a jak będzie to się okaże 🤪

👱‍♀️ 27 🧔‍♂️ 34 🐈
    01.2023 starania 🍀
    04.2023 amh 0.56 ➡️ 0.91/ teratozoospermia 🪱 zalecenie ivf 🔬

1 IVF 09.23-brak zarodka

2 IVF 10.23 1❄️
    12.10 ET 1.2.2 10dpt <0.2❤️‍🩹
    💉prp jajników

3 IVF 01.24 | 4 IVF 02.24
    5 ❄️

15.04 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️‍🩹

Immunologia🚨
    cross match 39.1% (maj)➡️ 35.7% (październik)
    allo mlr 0.0% (maj)➡️ 48.3% (październik)
    kir AA
    PAI hetero
    CD138 ✅️ CD56✅️ receptywność endometrium ✅️ histeroskopia ✅️ cytokiny ✅️ białko C i S ✅️

29.07 FET 4.1.1 cb 💔
    30.08 FET 4.1.1 cb 💔

Teraz w moim sercu, niedługo w moich ramionach 🍀
    Czekają ❄️❄️

25.10- 18.11 immunosupresja💊
    22.11 wizyta ✊🏼
    FET listopad ⏳️
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Pfry, dzięki za relacje i podzielenie się zdjeciami! Faktycznie szybko to poszło. Ja miałam wersję ze stawieniem się o 7 czy 8 i wyjściem ze szpitala o 16 😅 brak znieczulenia ogólnego stwarza możliwość podglądania co się dzieje 👀 mam nadzieję że podziała to jak scratching endo. I oczywiście przeszkody też zostały usunięte, więc niech się dzieje!

Siesiepy skoro owu za pasem to gorącego wieczoru życzę 😀 🔥 randkę widzę już uskuteczniacie... Cieszcie się sobą, a Dinusie nadrobisz na spokojnie😁 tu zawsze w weekend chyba i tak jest spokojniej 😊😉

Emka, Póki daje radę to nadrabiam, a jak będzie mniej czasu to się nie obrażajcie 😁 Nie spocznę póki nie zobaczę jaja przy każdym nicku 😉 albo dwóch 🥚🥚 (Może ktoś jest chętny na blizniakowy brzuszek) Jak tam w pracy? Jesteś już wdrożona ? Dalej pracujesz na takich obrotach? 😊gratulacje SSZ! Teraz chyba czeka Was ta przyjemniejsza część ? 😊 Masz jakiś termin do dr?

Mart, to dobrze że nie ma endo. A rezonans miałby ewentualnie sprawdzić inne zmiany ?

Sandra ze swojej strony mogę również polecić nifuroksazyd lub smectę 😊 mam nadzieję że czujesz się lepiej!

Lipcowa to musi być uroczy szczerbaty uśmiech! ❤️

Amunicja, cieszę się że masz taką nudną ciążę 😁 i bardzo jestem ciekawa jakie imiona bierzecie pod uwagę, no i na jakie się zdecydujecie 😊

Tak melduje, że jak na razie sytuacja względnie opanowana ^^ leki chyba pomogły ( wolę nie zapeszać) xd ale jest zdecydowanie lepiej 😊

Ona👱‍♀️ 26
    AMH 2.0
    -Witamina D
    -Kwas foliowy
    -Inozytol
    -Euthyrox 75
    -NAC
    -KoenzymQ10
    -Resveratrol
    -Probiotyk OmniBiotic10
    On🧔 27
    -Witamina D, C,E
    -Kwas foliowy
    -L-karnityna
    -Resveratrol
    -Koenzym Q10
    Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
    05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
    maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
    29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
    19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
    Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
    23.08.2024--> początek stymulacji 😍
    1 procedura IVF--> 0 blastocysty 💔
‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ