X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka_ wrote:
    Święta, święta i po świętach można powiedzieć 😅

Nie pojadłam jedzenia, ale strachu to się najdłam dziś fest.
    Zaczęłam krwawić 😞 wszystko tam w środku czerwone, brzuch zaczął boleć jak na okres, plecy na dole.
    Tak więc znowu odwiedziłam izbę przyjęć, zaryczana bo już się żegnałam z tym maleństwem.
    W badaniu ginekologicznym aktywnego krwawienia już nie było, w usg za to mamy nieproszonego lokatora krwiaczka, nie jest duży na szczęście.
    Z kruszynką najważniejsze jest wszystko dobrze, rośnie, ma 7mm i serduszko bije 162ud/min 💓
    Ja mam leżeć, księżniczkować, mogę jeszcze podkrwawiać i plamić, a gdyby tfu tfu się rozkręcało bardziej a nie zmniejszało to przyjeżdżać.
    Byłam tam wczoraj, byłam dzisiaj, jutro już nie chce 😅

Trzymajcie kciuki za moją kruszynkę 💪🏼

Mam nadzieję, że Wasze święta spokojniejsze 😊
    Znam doskonale temat, wiem jaki to ogromny stres i wiem jaką poczułaś ulgę jak zobaczyłaś, że Twoje maleństwo żyje. Bardzo Ci współczuję nerwów, przy krwoaczku dużo odpoczywaj, nie dźwigaj ale też powolutku spaceruj ♥️ bo trzeba krążenie poprawiać 😊 życzę Ci, żebyś już nie miała takich "przygód" i żeby krwiak szybko się wchłonął ♥️

migotka_, Jadzia19 lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus widzę że masz kawał historii za sobą. W sumie trochę mnie zdziwiło że jednak przy takim AMH nikt nie chciał spróbować na Twoich komórkach. Wiem, że to nie jest dobry wynik, ale z tego co podglądam na forum to jest "aż" 0,5. Ale oczywiście decyzja należała do Was i do lekarzy. :) Immunoglobuliny przewinęły nam się tu na wątku. Mam nadzieję że szybko otrzymasz swoje jajo. 🍀 Ile czekacie po Diphereline? Czy jeszcze nie wiesz?

Sandra dbaj o siebie, pij herbaty z miodem. 🦠

Migotka też myślę że to po wczorajszych ekscesach się zjawiło. Oby szybko się wchłonęło. 🍀

Święta, święta i po świętach. Miłego wieczoru. 🎄

SandraH.97 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Kingus widzę że masz kawał historii za sobą. W sumie trochę mnie zdziwiło że jednak przy takim AMH nikt nie chciał spróbować na Twoich komórkach. Wiem, że to nie jest dobry wynik, ale z tego co podglądam na forum to jest "aż" 0,5. Ale oczywiście decyzja należała do Was i do lekarzy. :) Immunoglobuliny przewinęły nam się tu na wątku. Mam nadzieję że szybko otrzymasz swoje jajo. 🍀 Ile czekacie po Diphereline? Czy jeszcze nie wiesz?

Sandra dbaj o siebie, pij herbaty z miodem. 🦠

Migotka też myślę że to po wczorajszych ekscesach się zjawiło. Oby szybko się wchłonęło. 🍀

Święta, święta i po świętach. Miłego wieczoru. 🎄

Co do amh to trochę się bałam ze urośnie więcej mięśniaków po stymulacji i wtedy będzie mnie czekała operacja. Moja szwagierka przechodziła stymulacje i u niej pojawiły się mięśniaki po stymulacji. Dopiero 4 transfer się udał. Jakoś po rozmowie z mężem, po konsultacji z lekarzem zdecydowałam że chce skorzystać z adopcji zarodka. W sumie to była nasza wspólna decyzja, moja i męża. W międzyczasie czasie wyszła mi zła cytologia. Wychodziło mi najpierw ascus, potem Cin 1. Z badania kolposkopii okazało się że zmiany się cofnęły. Potem miałam leczenie i kolejna cytologia była już dobrela.
    Teraz mam diphereline, dr mówił że prawdopodobnie dwa zastrzyki, może trzy. Decyzja zapadnie po obrazie usg. Zarodek mam już zarezerwowany. Czeka na właściwy moment.
    Dziękuję, że miło zostałam tu przyjęta. 🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia, 21:47

siesiepy lubi tę wiadomość

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II stopnia
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
    (metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
    07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka na pewno będzie dobrze, trzymamy kciuki 😊
    Trzymaj się dobrze i nie strasz męża ;)

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka niezłe przeboje😵‍💫 nawet nie wyobrażam sobie ile stresu Cię to wszystko kosztowało. Bardzo dobrze, że jezdziłaś do szpitala i się Tobą właściwie zaopiekowali. Daj sobie teraz przestrzeń na odpoczynek 🧘😘

Kingus1 - w sumie mogę napisać to samo co siesiepy, że jestem zdziwiona, bo AMH 0,5 to dalej wskazuje, że rezerwa jest, może obniżona, ale jest. Ale wiemy już wszystkie, że nie tylko AMH decyduje o ciąży i płodności. Powodzenia na waszej drodze 🤞 😉

Ja pojadłam dużo jarzynowej, pierożków itp. Kasiak piekłam szarlotkę razową i ciasto marchewkowe z przepisów od Ciebie i w sumie wszyscy chwalili, a ja cieszę się, że mogę coś pojeść słodkiego na święta z dobrym składem 🤘 tak więc DZIĘKI! ❤️ Mąż specjalnie dla mnie przygotował galaretę z łososiem i też była super, taka delikatna i smaczna - akurat idealne wyrównanie do jarzynowej z majonezem 🤪

Kasiak89, siesiepy lubią tę wiadomość

👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
    11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
    27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
    16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
    2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Lecę na oparach... 🫠
    Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na te święta poszalałam i jadłam co po padło, ograniczając tylko pszenicę żeby przeżyć :p i piłam wino bez ograniczeń. Czyli w moim przypadku max 2 lampki 😅
    Okres przyszedł przed Wigilią, 300km od domu, nie było jak podać zastrzyku, jeszcze na infolinii Luxmed zostałam źle poinformowana , jakbym wiedziała wcześniej miałabym co trzeba i zastrzyk by podali. Menopauzę zacznę więc za miesiąc, czyli transfer za trzy.
    To stwierdziłam, że poszaleję, a co. Nie wiadomo kiedy ku temu kolejna okazja będzie.
    I wkurzyła mnie praca, jak kolejne trzy transfery nie wyjdą, a sytuacja się nie zmieni - rezygnuję.
    A poza tym - słyszałyście coś o lipidolu? Jeden lekarz - drogie i nieskuteczne. Drugi - są doniesienia, że przynosi dobre efekty. I bądź tu mądry...

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    A ja na te święta poszalałam i jadłam co po padło, ograniczając tylko pszenicę żeby przeżyć :p i piłam wino bez ograniczeń. Czyli w moim przypadku max 2 lampki 😅
    Okres przyszedł przed Wigilią, 300km od domu, nie było jak podać zastrzyku, jeszcze na infolinii Luxmed zostałam źle poinformowana , jakbym wiedziała wcześniej miałabym co trzeba i zastrzyk by podali. Menopauzę zacznę więc za miesiąc, czyli transfer za trzy.
    To stwierdziłam, że poszaleję, a co. Nie wiadomo kiedy ku temu kolejna okazja będzie.
    I wkurzyła mnie praca, jak kolejne trzy transfery nie wyjdą, a sytuacja się nie zmieni - rezygnuję.
    A poza tym - słyszałyście coś o lipidolu? Jeden lekarz - drogie i nieskuteczne. Drugi - są doniesienia, że przynosi dobre efekty. I bądź tu mądry...
    Wiesz co, znam dwa przypadki z forum (na dwa jakie śledziłam), w tym jeden świeży Britty. :) Udało jej się, 16dpo zobaczyła kreseczkę i ciąża się rozwija dobrze. W październiku miała hsg z lipiodolem, 27.11 wysikala kreski. :) po dwóch latach bezowocnych starań.

Kasiak89 lubi tę wiadomość

♀️29
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳

♂️ 33
    ◾HBA 49%

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Co do amh to trochę się bałam ze urośnie więcej mięśniaków po stymulacji i wtedy będzie mnie czekała operacja. Moja szwagierka przechodziła stymulacje i u niej pojawiły się mięśniaki po stymulacji. Dopiero 4 transfer się udał. Jakoś po rozmowie z mężem, po konsultacji z lekarzem zdecydowałam że chce skorzystać z adopcji zarodka. W sumie to była nasza wspólna decyzja, moja i męża. W międzyczasie czasie wyszła mi zła cytologia. Wychodziło mi najpierw ascus, potem Cin 1. Z badania kolposkopii okazało się że zmiany się cofnęły. Potem miałam leczenie i kolejna cytologia była już dobrela.
    Teraz mam diphereline, dr mówił że prawdopodobnie dwa zastrzyki, może trzy. Decyzja zapadnie po obrazie usg. Zarodek mam już zarezerwowany. Czeka na właściwy moment.
    Dziękuję, że miło zostałam tu przyjęta. 🥰🥰
    Cieszę się że w tym wszystkim chociaż te CIN dały ci spokój. Kasiak chyba właśnie miała mieć te same zastrzyki teraz czy się myle? :) Może właśnie myśleliście o lipiodolu? Czy nie koniecznie?

Kingus 1 lubi tę wiadomość

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

• rozalaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotko współczuję przeżyć, napisz jutro do lekarza, bo jak jest krwiak to czasami odstawiają Acard 😘

Szczegółowo nadrobię jutro 😘 love Dinusie ♥️ #rozalapowinie #bomoge 🍷

siesiepy, SandraH.97 lubią tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    FET 🔜 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ