X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalaa ph wysokie? To ile powinno wynosić?

👱‍♀️
    AMH 7,9
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔
    ❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
    ✅️ badania hormonalne, kariotypy
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn

obecnie 23 cs 🤡

🔜 07/02/2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:

Clausix, cudownie, że to już!❤️ Będziesz miała jeszcze wizytę przed stymulacją czy to już będzie ten podgląd?🧐 Dawaj znać, chcemy trzymać kciuki za Was!✊🏼🍀

Mam podesłać smsa albo zadzwonić jak przyjdzie małpiszon i widzimy się na podglądzie ;) Dziś 24dc więc już końcówka ;)

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dużo dzisiaj pisałyście Dinokoleżanki 😀 odgrzebuję się wieczorem, bo w pracy coraz większy sajgon i nawet nie mam czasu zerknąć na telefon.

Gattina - 🤞 powodzenia, trzymam kciuki 🤞 relaksuj się w międzyczasie w opór. 🥰 Jeśli chodzi o ilość pęcherzyków to zgodna była ilość z oczekiwaniami lekarzy? 🧐 Podpytuję w sumie, ponieważ u mnie dość podobne problemy i wiek i zastanawiam się jak lekarze dobierają dawki stymulacji hmm 🤔

Migotka 🥹 jestem wzruszona 😭 co za BOBAS! MAGIA TRWA! 🧚

Bambi chyba pytałaś - ćwiczeń za wiele nie uskuteczniam, mam kartę Multisport, w styczniu nie skorzystałam ani razu 😅 za to kilka razy robiłam relaksację i bardzo prostą jogę w domu. Jeśli chodzi o dietę, staram się jej trzymać, głównie nie jem cukru, czerwonego mięsa, nie piję alkoholu, staram się jeść produkty pełnoziarniste. Mam już patenty na słodkie zachcianki - nie są mega zdrowe, ale nie są niezdrowe. Endokrynolog ostatnio na NFZ zdziwiła się, że moje antyTPO jest w normie, ja jej powiedziałam, że zawsze było tylko trochę przekroczone i pewnie dlatego jest teraz ok, bo biorę leki od ok. 1,5 roku. Na co ona, że właśnie po lekach to bardzo rośnie. I w sumie wzruszyłam ramionami, bo co tu drążyć 😅 Ale mąż mi później powiedział, że to na pewno wynik diety, bo na tarczycę mega wpływa dieta. Więc no mega ciekawe 🤔 i jeśli tak to w sumie jestem mega dumna z siebie 💪 fizjo uro-gin odwiedzam regularnie 1x w miesiacu, codziennie bujam odwłokiem w ramach relaksacji (przód -tył, na boki i krążenia) np. przy myciu zębów. Tak więc coś się dzieje, ale żeby to było jakieś spektakularne to nie powiem. 😅😅😅

Z rzeczy istotnych: wg moich rozpisek jutro 12dpo 😑😑 i nie pamiętam kiedy mam testować, chyba lekarka nie mówiła 😅 a zazwyczaj kazała 30dc robić testy. Taki temat na Dinowątku 🫣 wstyd 🤪 kiedy robić sikańca i odstawiać dupka 🤪

👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
    11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
    27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
    2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Lecę na oparach... 🫠
    Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘
  • Amunicja Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Siesiepy
    Tylko czekać aż ciąże zaczną prowadzić psychiatrzy 🤡 Mi tak zwyczajnie nie podoba się pobłażliwe i lekceważące patrzenie na kobiety w ciąży przez pryzmat rozmiękczenia mózgu. Dlatego zapytana przez tzw. troskliwego kolegę czy ja „w tym stanie powinnam być jeszcze w pracy” zmuszona byłam odpowiedzieć, że jeśli wydolność w zawodzie i kompetencje odnosimy do obwodu w pasie, to moje za chwilę będą tak samo duże jak jego 🤡🤡

Bambi
    O tak, wybór pierwszej fury dla pierworodnego dziecięcia bywa trudniejszy niż wybór auta dla siebie, ale jak już zaczniesz z wyprawką, to pójdzie lawinowo. I może nawet zakolegujesz się z kurierem 😉
    Co do baby brain- dobrze czytać, że nie tylko mi nie rozmiękło, high five😅 Raźniej mi, bo przez głowę w końcu przechodzą myśli, że może w ciążowym bon tonie byłoby trochę sobie ponarzekać 😉

Cukruś
    Cóż, na tym etapie trzeba te wyniki serdecznie olać. Mój mąż najgorsze wyniki miał po terapii andrologicznej i najsumienniejszej suplementacji. Róbcie swoje, mąż niech zdrowo żyje, przecież nie wyjdzie z siebie i nie stanie obok. I niech się chłop nie łamie, chociaż ego pewnie krwawi. Embriolodzy Wam to ogarną 💪

Migotka
    Rewelacyjne wiadomości, niech małe Migociątko zdrowo rośnie 🥰

Emka06, Sz.P. Kierowniczka
    Moje kciuki na poniedziałek rozgrzane ✊✊ Prosimy o ustawienie tygodnia z wysokiego C.

Gattina
    To już dziś! Oby to był dzień dobrych wiadomości 🤞🏻

Pfry
    A może to baby brain? 🫣😉 Nie zaszkodzi jak skrzyżuję paluchy za testowanko🤞🏻

Dzień dobry i dobranoc.
    Niech sobota przyniesie sympatycznym Koleżankom dużo dobrego.

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    regularne cykle, potwierdzone owulacje
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    krzywe glukozowa i insulinowa ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
    pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨
    6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
    8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
    10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
    27dpt zarodek z bijącym ❤️
    niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕

preg.png
‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ