X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • gattina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja wrote:
    Gattina
    Gratulacje!!🥳 Co czujesz? Jak reaguje mąż? Opowiadaj 😊
    Jutro ma być 270 mIU/ml, bo mi się spodobało obstawianie wyników 🤓

Dziękuję 😘 czuję się szczęśliwa, że w końcu się udało, tak długo na to czekałam, ale z drugiej strony czuję się przerażona jak sobie poradzę 🫣
    Mąż jest z tych co emocji za bardzo nie okazuje, więc muszę się go dopytywać 🤣 Udało się z niego wyciągnąć tylko tyle, że się bardzo cieszy.

Jutro nie idę na pobranie, pójdę sobie na spokojnie w sobotę, więc jaki będzie wynik? 😁

Ona - 33 lat
    AMH - 1,42
    czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
    09.2022 Sono-HSG - drożne oba
    05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
    09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny

🆘 endometrioza III stopnia

On - 33 lata
    morfologia 4,85%
    fragmentacja 17%
    HBA 53%

2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
    2025 IVF
    1️⃣ 5 pobranych -> 4 zapłodnione -> ET 4.1.1 🤞🏼🍀
    5dpt ⏸️ betaHCG 24,8 mlU/ml
    7dpt ⏸️ betaHCG 103,5 mlU/ml, prog 72,38 ng/ml 🥹
  • Amunicja Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gattina
    Gambling, gambling 😁 Z 410 mIU/ml?
    Przerażenie na szczęście zdążysz przepracować, natura jest super, że daje kilkadziesiąt tygodni na oswojenie się z myślą o nowym życiu i pożegnaniem starego 😊
    Mąż się rozkręci, a pierwsze „twardzielskie” pogłaskanie brzuszka Cię rozczuli 😊
    Czekam na kolejne szczęśliwe wiadomości 🤞🏻

Incognitka
    Cześć 😊 „Gołego” wyniku morfologii z rozmazem nie zinterpretuje Ci nawet hematolog. Potrzebna jest wiedza o Twoim ogólnym i bieżącym stanie zdrowia, przyjmowanych lekach, stopniu odżywienia organizmu itd. Przy białaczce zwykle leukocytoza jest kilkukrotna względem normy, nieduże przesunięcia względem widełek to jeszcze nie wyrok, zwłaszcza w ciąży 😉 Z wynikami lepiej do lekarza niż do położnej 👍🏻

gattina lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    regularne cykle, potwierdzone owulacje
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    krzywe glukozowa i insulinowa ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
    pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨
    6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
    8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
    10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
    27dpt zarodek z bijącym ❤️
    niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕

preg.png
  • Incognitka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja wrote:
    Gattina
    Gambling, gambling 😁 Z 410 mIU/ml?
    Przerażenie na szczęście zdążysz przepracować, natura jest super, że daje kilkadziesiąt tygodni na oswojenie się z myślą o nowym życiu i pożegnaniem starego 😊
    Mąż się rozkręci, a pierwsze „twardzielskie” pogłaskanie brzuszka Cię rozczuli 😊
    Czekam na kolejne szczęśliwe wiadomości 🤞🏻

Incognitka
    Cześć 😊 „Gołego” wyniku morfologii z rozmazem nie zinterpretuje Ci nawet hematolog. Potrzebna jest wiedza o Twoim ogólnym i bieżącym stanie zdrowia, przyjmowanych lekach, stopniu odżywienia organizmu itd. Przy białaczce zwykle leukocytoza jest kilkukrotna względem normy, nieduże przesunięcia względem widełek to jeszcze nie wyrok, zwłaszcza w ciąży 😉 Z wynikami lepiej do lekarza niż do położnej 👍🏻

Amunicja i takiego bodźca potrzebował mój mózg😅
    Zadzwonię, może skonsultuje z doktorkiem i zarządzą powtórkę badań😊

04.2023 💔8tc
    18.12.2023💔19+6tc💔
    Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
    Kiedyś Cię przytulę😍
    12.2024 ⏸️ Grudniowy cud💫🌈
    Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
    👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
    25.09.24 🟢
  • an1404 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim :) !

Jestem tutaj totalnie nowa, ale czuje, że potrzebuje być w takim miejscu.
    Nasza historia ze staraniami z pomocą medyczną dopiero się co prawda zaczęła, ale już jest trochę inaczej niż u większości Par. Antykoncepcje odstawiłam jeszcze przed ślubem, czyli zaraz 4 lata temu, staramy się od około 6-7 miesięcy, w końcu wybraliśmy się do kliniki leczenia niepłodności.

U mnie PCOS cykle długości węża 60-80dni + IO (w remisji) insulina <10, utrata póki co 20+kg, aktualnie otyłość pierwszego stopnia, badania hormonalne ostatnie 1,5roku temu "w miare w laboratoryjnych normach, bez odstepstw w dół czy w górę",
    u męża morfologia wskoczyła w końcu na 4%,

Jak to jest u Nas? Lekarz zalecił 6 stymulacji letrozolem, monitoring tylko w pierwszym cyklu, wszystko książkowo,a ciąży brak, aktualnie druga stymulacja i 28dc (cykle dwa ostatnie 30dni) i sikacz wczoraj negatywny, więc czekam na miesiączkę chociaż trochę się ludzę.
    Po trzeciej stymulacji planuje pójsć do lekarza i rozważyć drożność i badania hormonow, dziwi mnie że lekarz nie zalecił tego na samym początku.

Łudzę się, bo całe życie jak już szanowna miesiączka mnie nawiedzała na kilka dni przed miałam plamienie. W pierwszym cyklu stymulowanym plamienie zaczęło się aż tydzień przed, w tym cyklu zero, nic, a przecież za dwa dni ma przyjść wredna małpa. I tak siedzę i się łudzę... a może jednak? Objawów żadnych brak, standardowe PMS - ból brzucha, ból piersi - może trochę większy niż ostatnio, wahania nastroju, więc nic nadzwyczajnego.

• Clausix Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się czy taka krzywa glukozy w ciąży jest ok? Moja przyjaciółka ma lekarza dopiero we wtorek i martwi się, że za mały spadek jest po tych 2h. Anyone? ;)

na czczo 79,4
    po godzinie 129,2
    po 2 h 124,4

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Orientujecie się czy taka krzywa glukozy w ciąży jest ok? Moja przyjaciółka ma lekarza dopiero we wtorek i martwi się, że za mały spadek jest po tych 2h. Anyone? ;)

na czczo 79,4
    po godzinie 129,2
    po 2 h 124,4
    Różne mogą być interpretacje. Jeden lekarz powie, że spadku nie ma wcale, a drugi, że przecież w normach wynik się mieści, tym bardziej, że na czczo jest ładnie, a na to głównie patrzą. Na miejscu przyjaciółki naciskałabym (jeśli zajdzie potrzeba) na skierowanie do diabetologa, bo on będzie lepiej się orientował czy coś z tym robić czy nie.

Clausix lubi tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
    15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
    21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł

13.02 kolejna wizyta ⏰
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem Dinusie! 👩‍🚀
    Gdzie u Was ten śnieg? 🧐
    Dajcie trochę tej zimy ❄️, bo u mnie wczoraj piękna wiosna 🌞, a dzisiaj już jesień 🌧️.

Angi co to za dolegliwości Cię męczą? 😶
    Przejęłaś teraz etat kierownika budowy? 🧐
    Ty to chyba nigdy się nie nudzisz! 🤭

Migotka wdech i wydech ❤️
    Jesteś w dobrych rękach, robisz wszystko co w Twojej mocy, lekarz nie zgłasza żadnych nieprawidłowości - Hania rozwija się pięknie i tego się trzymajmy 🍀

Gattina jupi! 🥳
    Teraz bez wątpienia Kropkowi u Ciebie dobrze 🤩

Incognitka ❤️ nie stresuj się na zapas - tylko interpretacja lekarza da pełen obraz 😊

Beezi? 🧐🧐

Amunicja zaraz i u Ciebie ciąża donoszona! 🤩🥳
    Odłóż już te drastyczne książki i zapinaj torbę na ostatni suwak - gotowa na rewolucje? 😁😁

BuBu 10ty już za rogiem - masz przeczucie czy to ostatni spokojny weekend? 😁😁

gattina lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po biopsja pobrana, wyniki do 4 tygodni, tak więc czekanie…
    Ale niestety doszły kolejne zmartwienia i problemy 😫
    Chyba nie mogę wyjść z szoku po tym co usłyszałam, no bo jak to ? Od 2 lat ciągle USG i żaden lekarz o tym nie wspomniał… w usg widoczny mięśniak 8 mm ponoć nie przeszkadza w ciąży i uwaga widoczne cechy adenomiozy 🤯 nie umiem w to uwierzyć.
    Poszukuje lekarza specjalizującego się w endometriozie i adenomiozie, aby wykonać sonowaginografie najlepiej Warszawa, Wrocław, Trójmiasto.

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Czołem Dinusie! 👩‍🚀
    Gdzie u Was ten śnieg? 🧐
    Dajcie trochę tej zimy ❄️, bo u mnie wczoraj piękna wiosna 🌞, a dzisiaj już jesień 🌧️.

Angi co to za dolegliwości Cię męczą? 😶
    Przejęłaś teraz etat kierownika budowy? 🧐
    Ty to chyba nigdy się nie nudzisz! 🤭

Migotka wdech i wydech ❤️
    Jesteś w dobrych rękach, robisz wszystko co w Twojej mocy, lekarz nie zgłasza żadnych nieprawidłowości - Hania rozwija się pięknie i tego się trzymajmy 🍀

Gattina jupi! 🥳
    Teraz bez wątpienia Kropkowi u Ciebie dobrze 🤩

Incognitka ❤️ nie stresuj się na zapas - tylko interpretacja lekarza da pełen obraz 😊

Beezi? 🧐🧐

Amunicja zaraz i u Ciebie ciąża donoszona! 🤩🥳
    Odłóż już te drastyczne książki i zapinaj torbę na ostatni suwak - gotowa na rewolucje? 😁😁

BuBu 10ty już za rogiem - masz przeczucie czy to ostatni spokojny weekend? 😁😁
    Chciałabym żeby to nie był spokojny weekend, tylko ten w którym urodzę 😂

Clausix lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ