Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Pfry, 🤞🤞 czekamy na dobre wiadomości 🍀
Karolina, pije alko tylko jak mam ochotę, nawet okazje mnie mało interesują,bo jak nie mam smaka to będę siedzieć i bez 😅 Całkowicie czerwone wytrawne wino, czasami lekkie piwko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2023, 10:40
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150
18t1d 230 g 🍐+ Luteina | 21t0d 405 g 🥥 🧬ok
17.01 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Lipcowa wrote:oloska u Was teraz magiczny czas 😍
A fizycznie jak się czujesz? ☺️
Niecierpliwię wypatruję Twojej jutrzejszej bety (jako tej robionej tylko dla formalności) i emocji pierwszej wizyty ❤️
Emka06 wrote:Cudownie, że już w domu 😊 To musi być niesamowite jak ten mały człowiek w końcu znajduje się po drugiej stronie brzucha 🥰
Tak sobie pomyślałam właśnie, że jak kiedyś będzie mi dane rodzić, to bardzo możliwe, że wybiorę Twój szpital (wszystkie znajome bardzo go polecają) i poznamy się w końcu osobiście 😁 Chyba, że urodzę jak jeszcze będziesz na macierzyńskim 🤭
Ja w ogóle odkąd się poznałyśmy mam wizję wspólnego spaceru z wózeczkami ❤️ jeszcze tylko chwilka 😉🤞
Bubu, Pfry, kciuki dla Was!Emka06 lubi tę wiadomość
-
Ja tam lubię dobrego drineczka od czasu do czasu, ale takiego na wypasie, ewentualnie Jack Daniels fire z pepsi max i duuuużą ilością lodu (ale to zwykle podpijam staremu)
piwo bleeee jedynie jakieś smakowe mało procentowe albo 0 przy upale...
dopiero jak wysikam dwie krechy nie wezmę do ust 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2023, 10:46
Kil, KoKos lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Czy tylko ja w tym zespole nie lubię alkoholu ? Powiedzcie, że nie jestem jedyna😁🤔
Piję okazjonalnie, wino już jak muszę, to tylko czerwone i słodkie. Czasami drinka, ale na te wszystkie % musze mieć mega smaka, co się nie zdarza za często! 😁Angi90 , rozalaa, Mart768, oloska lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
KarolinaAnastazja ja raczej taka imprezowa dusza i alko wlatywało często - szczególnie w letnich miesiącach 😅cóż rzec - na imprezach prawie zawsze robiłam za barmankę robiąc drinki i shoty - także to chyba mówi samo za siebie
justme badania musisz sobie przemyśleć - usiądź na spokojnie i pomyśl czy da Ci to komfort psychiczny czy raczej nie zajmuje Twojej głowy. Rozważ sobie w myślach sytuacje, gdy zajdziesz w ciążę i nie będziesz miała tych badań oraz jak będziesz miała. Czy to coś zmieni w Twoim nastawieniu?
Pfry kciuki zaciśnięte do czerwoności 🤞🤞Clausix lubi tę wiadomość
-
Emka06 wrote:Ja podczas starań ograniczyłam alkohol, ale czasem lubię się odchamić 😅 Kiedyś wino to tylko słodkie i to jeszcze wybierałam takie, które obok wina nawet nie stały typu Carlo Rossi 😅 Na wesele dostaliśmy dużo win i najpierw wypiliśmy właśnie takie bardziej popularne, a na koniec zostawiliśmy te mniej znane i dopiero wtedy zrozumiałam co to znaczy dobre wino 😅
Angi, Emka, cieszę się, że nie jestem sama w tym zespole Dzięki, to mega pocieszające, bo myślałam, że już odchył społecznościowy jestem 😂
My na wesele też dostaliśmy pełno win, mam dużą częśc rodziny z Włoch, stąd też pełno włoskich wjechało, ale jakoś ich nie ubywa. Mamy bardzo dużo alkoholu, którego nie pijemy. Mój Stary ma w garażu zrobioną szafę na alkohole z witryna podświetlaną i chłodziarkę na 60win, wiec można na serio wpaść w alko, ale nie u Nas 😂 Stoją i się kurząAngi90 lubi tę wiadomość
-
oloska wrote:Ooo, super słyszeć, że w świecie są dobre opinie! Ja teraz będę tym bardziej polecać to miejsce 😉 a na macierzyńskim to nawet lepiej, tyle wolnego, zawsze mogę podjechać, pokibicować, skontrolować jakość opieki 😉😁
Ja w ogóle odkąd się poznałyśmy mam wizję wspólnego spaceru z wózeczkami ❤️ jeszcze tylko chwilka 😉🤞oloska lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
KarolinaAnastazja wrote:Angi, Emka, cieszę się, że nie jestem sama w tym zespole Dzięki, to mega pocieszające, bo myślałam, że już odchył społecznościowy jestem 😂
My na wesele też dostaliśmy pełno win, mam dużą częśc rodziny z Włoch, stąd też pełno włoskich wjechało, ale jakoś ich nie ubywa. Mamy bardzo dużo alkoholu, którego nie pijemy. Mój Stary ma w garażu zrobioną szafę na alkohole z witryna podświetlaną i chłodziarkę na 60win, wiec można na serio wpaść w alko, ale nie u Nas 😂 Stoją i się kurzą
A jakoś u nas w rodzinie taki "zwyczaj", że na urodziny dają kobiecie wino i słodycze, a mężczyźnie alkohol i słodycze. Nie wspomnę, że mąż na koniec roku też dostaję pełno alkoholu w pracy 🙈 -
Angi90 wrote:Kil, uhuuuu jaki maraton na wykresie! Masz tak ukrwioną macicę Szeregowa, że tam musi zadziałać się jakaś magia ✨🤞 A co Ci ta kawka tak nie wchodzi, hhmmm?😏
No wiecie... po wojsku K. stęskniony xD plus wypad weekendowy do Poznania tylko we dwoje (przyp. dzielimy dom z moimi rodzicami) więc trochę się działo...xD hihi
Lipcowa wrote:Kil i jak nastawienie? Toż to ważna rola na imprezie 😀
Nastawienie średnio... Nie przepadam za rodziną męża Delikatnie mówiąc nie lubimy się xD Szczególnie z teściową.. Kiedyś coś tam o niej chyba pisałam xD więc dla mnie to bardziej wesele i rola do odbębnienia i jak najszybciej akcja ewakuacja xP
moonflower wrote:U mnie 15 dpo, brak plamień jakichkolwiek 🙄 rozjebało mi to mózg bo patrząc na ostatnie dwa cykle to powinnam plamić już od 4-5 dni, dziś wieczór najpóźniej jutro rano w moich skromnych progach powinno pojawić się suczysko wredne zwane małpą 😅 nie ukrywam że nie czuje jej nic a nic za to czuje mnóstwo innych rzeczy których nawet nie będę wspominać bo powiecie że mi odjebało bo przecież bzykanie w nocy z niedzieli na poniedziałek, w poniedziałek pęcherzyki na monitoringu 16mm a owu na przełomie środy czwartku🙄 więc wszystkie te moje 1000 objawów to se można w dupe wsadzić 😅😎
Oj moon my tutaj jednak czekamy z niecierpliwością na II ofc xD
SandraH.97 wrote:Hahah niestety nie, Panna Młoda nie ma brata 😅
Łeee szkoda ale byśmy się pobawiły xD
Apropo wesela... Mój mnie wczoraj rozwalił... Dzisiaj po pracy jedziemy na ten ślub a on wczoraj przymierzył swoje garnitury i.... wszystkie za małe więc nadprogramowy wydatek wskoczył wczoraj... Dobrze, że fryzurę i makijaż robię sobie sama xD to trochę zł zaoszczędzone xD plus sukienkę z Shein sobie zamówiłam hihi więc też po kosztachAngi90 , Mart768 lubią tę wiadomość
-
Ja już po kwalifikacji i na dwoje babka wróżyła 😮💨
Posiew wyszedł ok więc panie powiedziały, że wszystko ok. W międzyczasie zrobili mi szybką biocenozę i w niej wyszły bardzo liczne leukocyty 🤬 co może wskazywać na istniejącą infekcję. Kill me 😵
Warunkowo mnie puszczają na histero, ale powiedziały, że być może lekarz odrzuci mnie i nie zrobi histeroskopii ze względu na te leukocyty 🤬
No kurła skąd?! Jak się leczyłam to zero współżycia, po wyleczeniu stosowaliśmy prezerwatywy, bo w sumie panie lekarki nie powiedziały co za bakteria się przyczepiła więc wolałam dmuchać na zimne i poczekać na kolejną konsultacje, żeby wypytać czy mąż też mógł mieć tą bakterie... W tym cyklu dopiero po okresie i zero współżycia. No kur** 🤬 serio, co jest nie tak?!!!
Tak więc na razie czekam na pobór krwi aby jeszcze one były w komplecie w poniedziałek i w poniedziałek zabieg... A może nie 😵😮💨
Oszaleje niedługo, jestem już bardzo blisko...👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
oloska super wieści - też marzę o takim spokojnym macierzyństwie i porodzie ❤️
Kil w takim razie życzę maaasee cierpliwości ogólnie szykujesz się do wojska czy na razie tak na spokojnie?
Pfry a nie mogą dać Ci jakiś globulek odkażających czy coś w tym stylu?
Ja przed punkcją miałam do stosowania właśnie żeby wybić wszystko cokolwiek chciało się tam zagnieździć?
Z której części Polski jesteś? Może udałoby mi się jakoś Ci je przekazać?
Niestety muszą być w lodówce, więc długa przesyłka odpada.
Zaraz posprawdzam jakie to były.oloska lubi tę wiadomość
-
Pfry lek nazywa się Betadine Vag - doczytałam, że od końca czerwca można kupić go bez recepty. Ja brałam go dwa dni przed punkcją i w dzień po punkcji. Może podpytaj lekarza albo położną czy możesz?
-
O podpytam - dzięki za tipa. Niestety kwalifikacje robią młode rezydentki, więc wiecie jak to bywa 😅 pewnie połowy rzeczy nie powiedzą.
Najbardziej wkurza mnie to, że jestem przecież świeżo po leczeniu, posiew jest ok, pilnowałam się więc skąd kurła te laukocyty i możliwa infekcja. 😤👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
Lipcowa wrote:KarolinaAnastazja ja raczej taka imprezowa dusza i alko wlatywało często - szczególnie w letnich miesiącach 😅cóż rzec - na imprezach prawie zawsze robiłam za barmankę robiąc drinki i shoty - także to chyba mówi samo za siebie
Same here 😅
Lipcowa lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Hej wam. Tradycyjnie - zaspałam na proga 🤣🤣🤣 podjadę potem do jedynego labo czynnego w soboty. Może jeszcze będzie na jutro miał miejsca bo robią ale tylko prywatnie. Jak nie to dupa nie badam bo po niedzieli dopiero w środę. Szyjka macicy w kosmos spieprzyła ledwo ja znalazłam. Jakieś cyrki w tym cyklu. Za tydzień wizyta to może coś rozjaśni bo na razie cały czas mam bóle podbrzusza. Może bezowulacyjny i jakąś torbielka się zrobila*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Pfry, zawsze coś, zawsze pod górkę. Mam nadzieję jednak, że uda się to szybko zwalczyć i będziesz mogła zgodnie z planem mieć tę histero.
Emka, widzimy się na koncercie we wtorek 😁
Ja wykupiłam wczoraj siatę leków 💉 i czekam grzecznie na okres. Już mnie coś podbrzusze pobolewa od wczoraj, więc stawiam że jeszcze jakieś 2-3 dni.SandraH.97, Lipcowa, siesiepy, Emka06 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Cześć dziewczyny! Nie jestem na bieżąco, przyznam się. Ale postaram się Was nadrobić dzisiaj.
Dzwonię po tych szpitalach z tego programu...
Wojskowy mi powiedział, że aktualnie tylko endometrioza, nic więcej. Szpital Kliniczny - w rejestracji nic nie wiedzą niestety, na informacji albo ciągle zajęte, albo nikt nie odbiera (a dzwonię w sumie od wtorku). Łódź podała kontakt do ochrony na swojej stronie, miły pan powiedział żeby dzwonić w poniedziałek - tam zadzwoniłam dopiero dzisiaj bo jednak preferowałam Wrocław.
Nie wiem, może po prostu jak będę we Wrocławiu to się tam przejdę, chyba najszybciej będzie uzyskać jakieś informacje.
Na maile oczywiście nikt nie odpowiada bo po co uskuteczniać taką zaściankową formę kontaktu. :pWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2023, 14:48
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5%
◾łagodna oligospermia
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Dziewczyny załamka... 10 dc (pecherzyki po jednym w prawym i lewym 11 mm i 13 mm, a endometrium 3 mm), cykl chyba stracony. Bierzecie jakies leki na to endometrium, ja jem morele, ananasy, orzechy, resweratrol, l arginine, wit E, a moje endometrium ma to gdzies...Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
siesiepy wrote:Cześć dziewczyny! Nie jestem na bieżąco, przyznam się. Ale postaram się Was nadrobić dzisiaj.
Dzwonię po tych szpitalach z tego programu...
Wojskowy mi powiedział, że aktualnie tylko endometrioza, nic więcej. Szpital Kliniczny - w rejestracji nic nie wiedzą niestety, na informacji albo ciągle zajęte, albo nikt nie odbiera (a dzwonię w sumie od wtorku). Łódź podała kontakt do ochrony na swojej stronie, miły pan powiedział żeby dzwonić w poniedziałek - tam zadzwoniłam dopiero dzisiaj bo jednak preferowałam Wrocław.
Nie wiem, może po prostu jak będę we Wrocławiu to się tam przejdę, chyba najszybciej będzie uzyskać jakieś informacje.
Na maile oczywiście nikt nie odpowiada bo po co uskuteczniać taką zaściankową formę kontaktu. :p
Ja jestem w programie we Wrocławiu w Wojskowym na przyjęcie do programu czekałam 8 miesięcy zapisy mailowo. Pani po kilku dniach odpisała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2023, 15:44
Staramy się od października 2020
Endometrioza IV stopnia
10.04 laparoskopia endometriozy usunięcie zrostów udrożnienie jajowodów
amh 4,06
16.08 - beta 30,40 / prog 33,4
18.08 - beta 99,5 / prog 31,5
22.08 - beta 665
28.08 - jest mały 🪱
29.08 - beta 15634 -
Karpan45 wrote:Ja jestem w programie we Wrocławiu w Wojskowym na przyjęcie do programu czekałam 8 miesięcy zapisy mailowo. Pani po kilku dniach odpisała.
Na jakiego maila pisałaś jeśli mogę podpytać? Możesz dać znać na priv.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5%
◾łagodna oligospermia
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?"