X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olail, ja właśnie w czwartek po wizycie, plomba wymieniona i kamień usunięty 😉 Warto wspomnieć, że kontrola powinna być też w każdym trymestrze ciąży 😉 I mi dentystka mówiła, że niestety żelazo bardzo niszczy zęby, do dwóch lat po zażywaniu mogą być zmiany 🤯

Lipcowa, piękna beta ❤️

Marteczka, ostatnio się zastanawiałam co u Was. Bardzo mi przykro, że znowu Cię spotkała biochemiczna 💔

Moon 🤤🤤🤤

Pozdrawiam znad morza, cieplutko, słońca trochę brakuje, ale i tak jest super ☀️😍

olail, Mart768, Lipcowa, Emka06 lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Dziewczyny ja z doskoku, bo Stary zabrał mnie na przejażdżkę crossowa 😍 więc wyniki bety sprawdzam na skraju lasu 🙈

1660,1! 😍🥳🥳
    Piękna beta!! ❤️😍

Lipcowa lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart768 wrote:
    Moon czy to są proziaki? ❤️
    Nie nie, nie są na sodzie. To są drożdżowe chlebki z farszem miesnym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2023, 16:04

Mart768 lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20230812-163847.jpg
    zmien zdjecie online

No i sałatka ❤️
    Zasadniczo żadne cuda ale uwielbiam
    Rukola, smażone buraki, serek kozi i prażone orzechy włoskie 😍😍😍
    Polewam to na końcu z sosem balsamicznym

Zajebiście szybka bo można kupić takie gotowe buraczki gotowane i z nimi też jest rewelacyjna.
    Robi się wtedy dosłownie 5 minut

Beezi, Lipcowa, Marteczka92, Angi90 , Mart768, Kil lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz szykuje się na grilla ❤️😍

Beezi, siesiepy, Mart768 lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz ja się pochwalę. Pojechałam po doniczki, wróciłam bez. Ale za to z bodziakami dla Hanexa (bobo przyjaciółki) i sztucznymi chwastami do kibla. 🤪

Moje sanseviery się nie utrzymały. Ja twierdzę że dlatego, że ktoś uznał że je za rzadko podlewam w związku z czym zwiekszylam dawkę. Jakoś dziwnie szybko od tego momentu zdechły. :C Ale nie ważne. Poszliśmy w sztuczne do łazienek.

Wieczorem siadam szukać doniczek dla dużej palmy i skrzydłokwiata. I zestaw takich fajnych trzech białych ceramicznych widziałam u przyjaciółki, muszę go dorwać.

IMG-20230812-164140.jpg
    IMG-20230812-141345.jpg
    IMG-20230812-141341.jpg

Beezi, Mart768, Lipcowa, Emka06 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    IMG-20230812-163847.jpg
    zmien zdjecie online

No i sałatka ❤️
    Zasadniczo żadne cuda ale uwielbiam
    Rukola, smażone buraki, serek kozi i prażone orzechy włoskie 😍😍😍
    Polewam to na końcu z sosem balsamicznym

Zajebiście szybka bo można kupić takie gotowe buraczki gotowane i z nimi też jest rewelacyjna.
    Robi się wtedy dosłownie 5 minut

Muszę spróbować! Ja od siebie na pewno mogę polecić sałatkę z wątróbka jeśli lubisz. Szybka i pyszna.
    Sałata/mix sałat, czerwona cebula, wątróbka podsmażona na patelni pokrojoną dość drobno, pomidorki przekrojone na połówki i feta. Jak dodasz ciepła wątróbkę (wraz z sosikiem) do sałatki z fetą to się zrobi taka kremowa i pyszna. 🔥 Jak będę robić to trzasnę foto.

Kil lubi tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi, a bo widzę w stopce że jak miałaś delikatne kreseczki to masz zapisek że beta była <0.6. 🧐 Opowiesz jak to było?

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

What I was made for
    What was I made for?"
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Beezi, a bo widzę w stopce że jak miałaś delikatne kreseczki to masz zapisek że beta była <0.6. 🧐 Opowiesz jak to było?

Miałam mocne objawy od 5dpo, zaliczyliśmy w tym cyklu jedne ❤️, bo czekałam 14 dni po leczeniu Candidy, żeby pobrać kontrolne posiewy przed histeroskopią. 8dpo objawy mnie skusiły do testowania, był nawet nie cień, ale delikatna druga kreska. Poszłam na betę, była ujemna , nawet nie rzędu 2-4, tylko poniżej 0,6 🤷🏻‍♀️ pocieszyłam się winkiem z tego powodu, powkurzałyśmy się na wątku i tyle. Objawy były nadal, więc 3 dni później znowu zatestowałam, druga kreska już była całkiem wyraźna 🤷🏻‍♀️ Bety już nie powtarzałam w ogóle, do dzisiaj nie wiem co się wydarzyło w labie, ale za 3 dni mam połówkę ciąży z tej ujemnej bety.

Kasia111 lubi tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Miałam mocne objawy od 5dpo, zaliczyliśmy w tym cyklu jedne ❤️, bo czekałam 14 dni po leczeniu Candidy, żeby pobrać kontrolne posiewy przed histeroskopią. 8dpo objawy mnie skusiły do testowania, był nawet nie cień, ale delikatna druga kreska. Poszłam na betę, była ujemna , nawet nie rzędu 2-4, tylko poniżej 0,6 🤷🏻‍♀️ pocieszyłam się winkiem z tego powodu, powkurzałyśmy się na wątku i tyle. Objawy były nadal, więc 3 dni później znowu zatestowałam, druga kreska już była całkiem wyraźna 🤷🏻‍♀️ Bety już nie powtarzałam w ogóle, do dzisiaj nie wiem co się wydarzyło w labie, ale za 3 dni mam połówkę ciąży z tej ujemnej bety.
    Może im się próbka machnęła. 🙈🙈🙈

Beezi lubi tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

What I was made for
    What was I made for?"
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak złoty strzał zalicza kolejną bramkę 🥅!
    Weronka pochwaliła się na sierpniowym, że na wakacyjnym relaksie wysikała ⏸️przy jednym ❤️

Mart768, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
    12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
    15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
    21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł

13.02 kolejna wizyta ⏰
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-0358.jpg

Pozdrawiamy wraz z Marti27 ❤️
    To pod to endo ☺️😍

Mart768, Nataliii, Angi90 , Lipcowa, Beezi, oloska, siesiepy, Paprota9418, Clausix, Bambi92, Emka06, Marti27, moonflower, Amunicja, Kil lubią tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    FET 🔜 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    IMG-0358.jpg

To pod to endo ☺️😍
    Co to za konszachty i impreza bez nas z endoboosterem. 🤪 Zdrówko kochane!

Lipcowa ja Ci chyba nie gratulowałam dzisiaj jeszcze! 🔥

Angi coś kojarzę. 🙈 Kurde, fajnie tak by było takim złotym strzałem. Ale to chyba chociaż nasienie trzeba mieć dobre. 😅 W każdym razie niech się dzieje magia u Weronki. 🍀

Lipcowa, rozalaa lubią tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

What I was made for
    What was I made for?"
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olail wrote:
    Hejka dinki, dinusie! ❤️

Ja dziś z potrzeby serca, napisania Wam!
    Jak wiecie, albo nie wiecie, jestem asystentką i higienistką stomatologiczną, edukuje pacjentów,dbam o to by ich zęby były zadbane i nie musieli fundować doktorowi nowej fury 😅

Wy pewnie wiecie, bo jesteście świadomymi i mądrymi kobietami ❤️ ale jeśli z jakiegoś powodu, odkładacie wizytę u stomatologa, bo zawsze jest milion ważniejszych spraw to zachęcam, gorąco zachęcam, nie czekajcie bo lepszego momentu niż starania o ciążę nie będzie!!!

Także, jeśli któraś jeszcze nie była na przeglądzie to niech się przejdzie, wyleczy to co do wyleczenia i koniecznie zrobi higienizacje 🦷

Zęby oczywiście można leczyć w ciąży, nawet w znieczuleniu ale od 2 trymestru pod warunkiem, że ciąża przebiega prawidłowo i ginekolog wyraża zgodę na podanie znieczulenia. Nie dopuszczajcie do sytuacji, gdzie ząb zaczyna boleć i jest problem bo to początek ciąży i pojawia się zagwostka co robić a coś trzeba bo boli...
    Zadbajcie o zęby już teraz i o dziąsła, to mega ważne.

Nie prawdą jest,że po ciąży psują się zęby, to tak nie działa, najczęściej one już przed ciążą się psuły...
    Ale prawdą jest to, że w ciąży często dochodzi do krawienia dziąseł, stają się rozpulchnione i delikatniejsze. Duży wpływ mają na to hormony. Dodajmy jeszcze do tego kamień, który jest też pod dziąsłem i fakt, że większości produktow dostępnych na rynku nie można używać w ciąży, to zrobi się kłopot.
    Więc lepiej zadbać o to teraz i wykonać higienizacje, usunąć kamień, żeby te zmiany potem były jak najmniejsze lub nie było ich wcale.
    Kamień nazębny i poddziąsłowy to są moje drogie, bakterie i jeśli mamy je w buzi to mamy je wszędzie, bo sobie połykamy razem z jagodzianką 😅 ma to wpływ ogromny na cały organizm, na serce, na nerki, na wątrobę, jest w krwioobiegu. A w brzuszku będzie niedługo bejbik 👶, bejbiki nie lubią bakterii i nie lubią dźwięku turbiny, nikt nie lubi, nawet ja 🤣

Higienizacja raz w roku minimum, najlepiej co pół rok

Rozpisałam się ale uważam, że to bardzo ważne! Uwierzcie mi, przez lata pracy dużo już widziałam, naoglądałam się i to nic fajnego 😊

Miłego dzionka ☀️ ruszam na plażę 🌊⛱️

Możesz polecić coś dobrego na krwawiące dziąsła? Walczę z nimi z przerwami od lat... :/ Może powinnam wziąć jakiś antybiotyk? Muszę też iść znowu na higienizację (byłam rok temu). Dziur nie mam, ale te dziąsła mnie wykończą :/ boję się, że też przez to cytokiny mi wywaliło w górę.

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Możesz polecić coś dobrego na krwawiące dziąsła? Walczę z nimi z przerwami od lat... :/ Może powinnam wziąć jakiś antybiotyk? Muszę też iść znowu na higienizację (byłam rok temu). Dziur nie mam, ale te dziąsła mnie wykończą :/ boję się, że też przez to cytokiny mi wywaliło w górę.
    Na krawiące dziąsła przede wszystkim higienizacja, nitkowanie przestrzeni codziennie wieczorem, mimo tego, że krawawią. Możesz sobie kupić elludril i płukać 2 razy dziennie przez 10 dni, nie dłużej bo chlorheksydyna stosowana cały czas przebarwia szkliwo i pastę do zębów meridol 🙂

Clausix lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix, widzę w stopce, że bierzesz acard, on też może być jednym z czynników i często niedobory witamin C, D, K i żelazo.

Clausix lubi tę wiadomość

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam wieczorem. Chata ogarnięta pranie zrobione 😉 młody wrócił o 3 w nocy zadowolony.mialam sprztaca dogłębniej ale uznałam że mam tak gdzieś bo moje podbrzusze ma inne plany i będzie nawalać. To sobie darowalam🤣

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    IMG-0358.jpg

To pod to endo ☺️😍
    Ale super, że się spotkałyście 🥹
    Pozdrawiam dziewczynki 🥰
    KOLORO-1691873209484.jpg
    Wasze zdrówko ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2023, 08:10

Marti27, rozalaa, Mart768, Beezi, oloska lubią tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Słońce, przestań się już bać,
    Wysuń się zza chmur i świeć.”
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mam dosyć sąsiadów. Za.blokiem jest pas zieleni i za nim prywatne posesję. Wprawdzie mury postawili ale jedni sąsiedzi chyba zapomnieli że nie mają hektarów pola... Dzisiaj znowu impra. W tygodniu wrzaski i krzyki cały dzień wieczorami darcie ryja a dzisiaj... Urodziny więc chyba do rana będą siedzieć. 😡 telewizor mi zagłuszają...

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Wiecie co mam dosyć sąsiadów. Za.blokiem jest pas zieleni i za nim prywatne posesję. Wprawdzie mury postawili ale jedni sąsiedzi chyba zapomnieli że nie mają hektarów pola... Dzisiaj znowu impra. W tygodniu wrzaski i krzyki cały dzień wieczorami darcie ryja a dzisiaj... Urodziny więc chyba do rana będą siedzieć. 😡 telewizor mi zagłuszają...

Masakra... jeżeli nie pomaga prośba, a zapewne nie, to nie wahaj się dzwonić na policję. Miałam sąsiadów pod nami, którzy potrafili wieczorem na 3h włączyć jakiś zapętlony techno kawałek, albo się mega kłócili. Raz mieliśmy taką sytuację, że słychać było jakby facet bił swoją dziewczynę bardzo późnym wieczorem. Jej wrzaski , płacz i uderzenia, które nie brzmiały jak dobry seks :P W końcu nie wytrzymaliśmy i M poszedł do nich, walił w drzwi, a ja w szlafroku stałam na schodach nagrywając telefonem na wypadek gdyby wyszedł sąsiad i doszło do rękoczynów. Ale w moment zrobiło się cicho i nikt nie otworzył... potem się wyprowadzili, ale szczerze miałam ich dość.

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ