Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, przepraszam, że rak się wtrącę bo wpadłam ru troszkę później, ale czy jesteście przed IVF ? ☺️

Ja poproszę ten patent, bo jedyny mój to przeczekać 😂

Czy ja wiem czy żenada 😅 ostatnio wyszukiwałam info czy 15 dpo może wyjść test negatywny mimo ciąży 😵‍💫 jak na zawołanie akurat okres przyszedł wiec No może wyjść bo jej nie ma 😅 znam swoj organizm na tyle ze wiem ze jak zajdę w ta ciąże to będę miała te objawy, a teraz juz nie daje się nabrać o nie nie. Ale wiadomo- kusi nasikać nieraz na patyk, ale dałam sobie spokoj bo na razie badania bo bez leczenia nie uda się inaczej.

Lia - eeeej to mega ! Czyli sporo jednak wykonali badań, być może tylko kir stoi na przeszkodzie, a jednak ten najważniejszy. Ale jesteś w dobrych rękach, pamiętaj ☺️🍀 co do służby zdrowia to ja nie narzekam, aczkolwiek jak Lia mówi - w leczeniu niepłodności są bardzo daleko, ale jeśli chodzi o dermatologa (leczę łuszczycę) to jestem mega zadowolona - leki które dostałam są o stokroć lepsze niż w Polsce. W ciągu 5 msc zniknęły mi płaty z twarzy, szyi, buzie mam czysta, mam drobne zmiany na ciele - leki na prawdę działają a maja te same działanie co te z Pl, ale jakość a jakość. Jeśli chodzi o rodzinnego to mam tez mega, cokolwiek się nie działo - zaraz na konkretne badania mnie wysyłał, interesuje się wszystkim, w klinice raczkuje dopiero, okaże się w praniu :)

A propo lekarzy - co to za apka ? 🤔 ja przeważnie pytam lekarzy, znajomych o lekarza albo szukam sama na Google Maps 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 00:13

Lipcowa, Lia. lubią tę wiadomość

o każdy cykl za długo...
    obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
    05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
    16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅

🙏🙏🙏
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny smacznej kawusi ☺️☕️ czy dzisiaj jakaś duszyczka testuje? Czy zbieramy siły na jutrzejsze szczęśliwe testowanka? 😄🤞

Mart768 lubi tę wiadomość

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Kocham to ostatnie zdanie 🥰 Życzę Ci najpiękniejszej rocznicy ever 😉
    E tam ciary żenady! Normalka 😂 I co tam pisali w tym google? Bo tak się składa że też nie mam okresowych objawów 🙈
    Wbrew temu co obserwujemy na forum, dużo było przypadków, że jedynym objawem ciąży był brak okresu 🤭 Czasem objawy przychodziły z czasem, a czasem cała ciąża była bezobjawowa 😃 Nie wolno nam tracić nadziei! 🤪

Lia., amani_96 lubią tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dzieczyny :)
    Proszę o małe 🤞 idę dziś do immunologa z tymi moimi ANA i wynikami na zespół antyfosfolipidowy.
    Oby okazało się ze to to :)

ChocoMonster, Mart768, Emka06, Lipcowa, Kil, Lia., amani_96, Niaha lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis nam się coś wykruszyła, Kochana wszystko dobrze u Ciebie? Widziałam dzisiaj rano że zaczęłaś nowy cykl. Ściskam mocno ale i gratuluję 1-ego dnia ciąży ✨☀️

Ja koczuję jak to w rymowance pod jutrzejszym kibelkiem od conajmniej tygodnia ⛺ Dziewczyny dajcie czadu 🔥 Jak się czujecie Emka i Lipcowa?

Lia nigdy nie miałam stymulacji, też się zdziwiłam 🤷🏻‍♀️

Emka06, Zosis lubią tę wiadomość

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka, Lipcowa trzymam za Was kciuki :) sikajcie każda po dwie krechy 😘

Paprota kciuki zaciśnięte, daj znać po wizycie :)

Marti dołączam się do porannej kawusi ☕️

Miłego czwartku Dinusie 🦕🦕🦕

Paprota9418, Emka06, Lipcowa, Marti27 lubią tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota, kciuki na pokładzie ✊Powodzenia 🍀

Lipcowa, ja mam nadzieję, że to jednak faktycznie 30 dzień Twojej ciąży, ale jeśli nie to będę zaciskać kciuki do czerwoności w trakcie procedury ✊🔥

Emka, ale macie piękne plany 🥹 Trzymam kciuki, żeby ta rocznica jednak była bezalkoholowa 🤞

Lia, Amani, super, że macie taką dobrą (i darmową!) opiekę 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 08:38

Paprota9418, Emka06, Lipcowa, Lia. lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Claire Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem dziewczyny, że niby też staram się żyć normalnie i nie odmawiać sobie niczego w okresie starań to jednak alkoholem jest trochę inaczej i mam praktycznie odstawiony. Mimo, że nigdy jakoś dużo nie piłam ale nie hamowałam się też specjalnie jak była okazja, to tak teraz muszę mieć bardzo dobry powód żeby wypić jedną lampkę nawet. Jestem z tych co chuchają i dmuchają tak na wszelki wypadek. Z resztą mogłyście się zorientować jak pytałam o wakacje w Azji 😄 Widziałam niestety że jest dużo badań, które potwierdzają że alkohol nawet na długo przed poczęciem wpływa na rozwój dziecka i dotyczy to tak samo matki jak i ojca.
    Oczywiście uważam, że powinno się robić rzeczy w zgodzie ze sobą i być może takie hamowanie się źle wpłynie u kogoś na psychikę, także zarzucam tylko luźno taki temat jako, że istnieje. U nas akurat nie był to jakiś duży problem, więc zdecydowaliśmy się na taki krok :)

👩🏻30 👱🏼‍♂️35

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w czwartek.
    Mniej mnie w tym tygodniu, bo prowadzę szkolenie całotygodniowe, a wieczorem padam, ale czytam wątek 🦕 w miarę na bieżąco.

Amani, witaj w autobusie. 🦕

Marti, z facetami już chyba tak jest. Ciężko z nimi gadać. Ja ze swoim się muszę ostro "sciąć", żeby był w stanie usiąść i spokojnie porozmawiać. Nic nie sugeruję. :) Po prostu na mojego tak to działa.

Lia, miło Cię tutaj widzieć. Podczytywałam Twój pamiętnik. :)

Siesiepy, już to pisałam wcześniej, ale się powtórzę - jak się cieszę, że wróciłaś! :) No normalnie, jakbym znowu miała możliwość regularnego spotykania z przyjaciółką, która wróciła z zagranicy. :) Fajnie, że Starego zmotywowały wieści od Claire. Oby wytrzymał w mobilizacji. 🤞

Co do alko to ja przez jakiś czas stroniłam zupełnie, ale po którejś z kolei rozmowie z Mężem, że mam nie przeginać w tą stronę, że tylko starania i starania, tylko normalnie żyć - pozwalam sobie a to na jakieś piwko, a to winko, drink. Wiadomo, że nie litrami, ale tak normalnie, dla rozluźnienia, towarzystwa. Mąż z kolei często przegina... 🤷‍♀️ Ale Jego pleminiki chyba lubią piwerko, bo mimo wszystko wyniki ma dobre. :)

RinTinTin, kciuki za pęknięte jajo! 🤞

#Aleksandra, kolejna podwójna owulacja na wątku? No same dinusiowe bliźniaki tu będą! 🦕🦕 :)

Paprota, oczywiście kciuki na pokładzie. 🤞

Claire, Kochana moja, wywołałaś mnie, zanim doczytałam wątek i zdążyłam Każdej odpisać... 🥺❤️

No więc tak.... U mnie dzisiaj pierwszy dzień ciąży. 🐒 przylazła równo o północy. Aż się sama do siebie zaśmiałam, że godzina 00.00 to idealny początek ciąży. :) Nie powiem - smuteczek jest - zaczęłam właśnie 25-ty cykl starań, czyli wchodzimy w trzeci rok.... Poza tym to już drugi cykl po HSG, ale organizm mnie przygotowywał na to - tempka spadała już od trzech dni, więc lądowanie na dupsko miałam dość miękkie. W międzyczasie byłam też u psychoterapeutki, myślałam, że pomoże mi się uporać z emocjami, ale... Szczerze? Więcej mi daje przebywanie z Wami. ❤️ Także za psychoterapeutę podziękuję, spróbowałam, ale to nie dla mnie. Mam swoje osobiste terapeutki tutaj, na forum.

Także... Lipcowa, Emka06 - w Was nadzieja na wysikanie jutro ⏸️. Ja chcę widzieć tego 07.07 pozytywny test ciążowy! Choćby nie swój! Jeśli "Wszechświat" miał dla mnie jakąś szansę na ten dzień to całą ją przekazuję dla Was.

Claire, RinTinTin, Lia., Lipcowa, Niaha, Emka06, siesiepy lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Ja koczuję jak to w rymowance pod jutrzejszym kibelkiem od conajmniej tygodnia ⛺ Dziewczyny dajcie czadu 🔥 Jak się czujecie Emka i Lipcowa?
    Jakoś tak nijak. Naprawdę ciężko mi uwierzyć, że po tylu miesiącach nagle może zaskoczyć. Mimo wszystko psychicznie czuję się okej. Za to fizycznie jest dramat pod kątem alergii. Mam alergię na trawy i w takim okresie nie rozstaję się z chusteczkami. Mąż przestał mi mówić "na zdrowie", bo kicham po 12567392 razy dziennie 😅 I tu też trochę głowa staraczki wzięła za wygraną, bo zastanawiałam się czy brać leki na alergię czy nie, ale wyczytałam, że w ciąży bezpieczne są leki I generacji, a ja mam przepisane II generacji. I niby wiem, że powinnam żyć normalnie do momentu testu, ale wiecie jak jest 🙄

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Kil Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zosis tule za wrednego goryla - oby minął gładziutko i więcej się nie pojawił <3

@Lipcowa - pisałaś o patencie na helikopter...xD poproszę przepis xDDD

Ja wczoraj miałam ciężki wieczór... Mój K. otworzył fasolki wielu smaków z HP (kto oglądał film, lub czytał książkę wie o co chodzi) i myślałam, że smaki będą umm normalne? może jakiś ostry, jakiś mega kwasior albo coś w ten deseń - ale "normalne"... otóż NIE! fasolki wieli smaków są WIELU smaków... jem jeden i mówię do mojego - kurdę jakbym mydło jadła xD jem kolejny - japierdziele no smak uwaga... SKARPETEK! nie żebym kiedyś je jadła xD ale no takie skojarzenie od razu! masakra jakaś... jemy kolejny i... no za przeproszeniem miałam wrażenie, że g@wno zjadłam... myślałam, że zwymiotuję... biorę w końcu ulotkę z rozpiską smaków załączoną do opakowania - skanuję tłumaczem (ulotka po japońsku) a tam faktycznie kilka smaków to: mydło, skarpetki, g@wno xO olaboga... zostało pół opakowania - zostawię je mojemu K. i nagram go jak je - jeden za każdym razem xD żeby dobrze smaki czuł hahah bo ja do dzisiaj rana czuję posmak tych kilku... aż musiałam kawę strzelić sobie od rana na zabicie tego czegoś w ustach - bo samo mycie zębów nie wystarczyło xD

Ahh.. sorki za taki z dupki post - ale musiałam komuś powiedzieć o mojej nowej traumie...xD p.s. słodyczy dzięki temu mam na dłuższy czas dość xD

rozalaa, Lipcowa, siesiepy lubią tę wiadomość

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Jakoś tak nijak. Naprawdę ciężko mi uwierzyć, że po tylu miesiącach nagle może zaskoczyć. Mimo wszystko psychicznie czuję się okej. Za to fizycznie jest dramat pod kątem alergii. Mam alergię na trawy i w takim okresie nie rozstaję się z chusteczkami. Mąż przestał mi mówić "na zdrowie", bo kicham po 12567392 razy dziennie 😅 I tu też trochę głowa staraczki wzięła za wygraną, bo zastanawiałam się czy brać leki na alergię czy nie, ale wyczytałam, że w ciąży bezpieczne są leki I generacji, a ja mam przepisane II generacji. I niby wiem, że powinnam żyć normalnie do momentu testu, ale wiecie jak jest 🙄
    Mam nadzieję, że jutro bardzo zdziwisz się i ucieszysz w takim razie 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Bardzo współczuję alergii, mój mąż też się męczy w tym okresie, choć bierze "clatrę" i w miarę mu pomaga. Najgorzej jest wieczorami jak przestaje działać a już drugiej wziąć nie może. A do kiedy Cię biedaku tak trzyma to kichanie? Całe lato?

👩🏻30 👱🏼‍♂️35

age.png
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane 🥰 U mnie dużo pracy w tym tygodniu, ale stęskniłam się za Wami.

Ja też myślami z Emką i Lipcową, aaaaale,nie chciałabym żeby to poszło w kierunku pompowania balonika😉

Trzymam kciuki za rozwijające się bliźniaki. Byłoby super, gdyby się okazało że tutaj mamy sprzyjające warunki do ciąż bliźniaczych 😃

Zosis tu też Cię przytulam 🫂 przykro mi bardzo 😞 Co do rozmów z Mężem u nas zwykle jest tak samo. Tylko poważna awanturka sprawia, że możemy przegadać temat od początku do końca. I to w środku nocy! Wczoraj mieliśmy pewien postęp - posprzątałam w salonie i poprosiłam go, żeby usiadł przy stole i porozmawiał. Zadziałało!

Emka, a na tą alergie to może kropelki do nosa? Ja mam alergiczny nieżyt nosa i stosuje Dymistę od czasu do czasu. Tabletek też nie biore, bo a nóż widelec zajde w ciążę. U alergologa byłam rok temu 😅

Co do alkoholu, my też prawie nie pijemy, czasami tylko winko dobre. Na swoich zasadach, nikt nas nie namówi z zewnątrz 😉 Ja mocno ograniczyłam alkohol jakieś 3-4 lata temu, jak zaczęły się moje problemy z jelitami. Było to ciekawe doświadczenie... Część znajomych się od nas odsunęła, bo nie nadawaliśmy się na imprezy 🙈 Zweryfikowało to nasze znajomości.

Tak jak Wam pisałam, dostałam te propozycje dodatkowej pracy. Jestem okropnie podekscytowana, bo lubię takie wyzwania, z drugiej strony wiem że zabierze mi to dużo czasu, a chciałam już na poważnie podejść do diety, chodzenia spać o ludzkiej godzinie itp. Oczywiście pojawiła się myśl, że może bycie rodzicami to nie dla nas? Może ścieżka dla nas to po prostu kariera?

rozalaa, Lipcowa, Emka06 lubią tę wiadomość

Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30

29.08. 2mm Cudu 😍
    19.09 - następna wizyta

preg.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej - witam się dziewczynki w drugim dniu mojego 13 cyklu starań, człowiek już mądrzejszy, więc wiedział, że tak będzie - więc brawa dla rozali - nie sikała na patyki i nie płakała 😅 UWAGA, WAŻNE INFO - po przerwie, włączyłam niepokalanka i nie zabolał mnie brzuch ani razu! a bez niego zawsze nie jakoś mocno mocno, ale trochę męczy więc jestem na 100% pewna, że to jego zasługa. Jestem już w domku, więc nadrabiam Was 😎

Jeju Siesiepy jak ja się cieszę, że tu z nami jesteś 😍 odnalazłaś, tu swoje miejsce, wspaniale. Coś nasi Starzy jacyś tacy problematyczni 😅

Marti ojojojam 😭 Nie po to mój Stary siedzi w sobotę w pracy za Twojego Starego, żeby siedział i grał! No cholera, jak ja bym go teraz opierdoliła to tylko ja wiem!🤯 Wiem, wiem, faceci się zamykają w sobie, bo tacy delikatni. Ja ze swojej perspektywy powiem, że faceci to takie trochę dzieci czasami, więc ja mojego raz na jakiś czas muszę po prostu naprostować - ma taki wykład - robisz tak, tak i tak, ja się czuje z tym tak i tak, wydaje mi się, że.... + wyjście i zostawienie go z tymi informacjami na analizę. Nie powiem, zdarza mi się podnieść głos 🤭Na mojego to działa, ale na pewno nie jest to idealny przepis na ogarnięcie faceta. Raczej gotowa recepta na małą domową awanturkę 😈

Ooo! widzę, że Zosis idzie podobnymi patentami.😆 Cóż, nie ma co nas pochwalać, aale...😅 No i jesteśmy cyklowe siostry, piąteeeeeczka 🤗

Jeśli chodzi o alkohol, wcześniej męczyłam go non stop, cały czas i efekt był mizerny. Po wynikach i konsultacji z andrologiem, sam z siebie - alko baaardzo okazjonalnie, jedzie na piwie 0% dla orzeźwienia. Jeśli o mnie chodzi, taaak też na początku nie tykałam, teraz normalnie, jak mam ochotę napiję się winka. Bez szału jakiegoś, bo dietę staram się w miarę trzymać, a wiadomo, po alko dupka rośnie😏

Ale dużo podwójnych owulek, no rewelacja! Toż to chyba dinozaury składają po kilka jaj, a nie jedno 😍

Paprota kciuki zaciśnięte, czekamy na info✊

Emka, Lipcowa nawet sobie nie wyobrażacie, jak bardzo trzymam kciuki, żeby Wam się udało ✊✊🤞❤️

Bambi92, Lipcowa, Paprota9418, Emka06, siesiepy lubią tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
    🧔29
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅

1 IVF
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry punkcja już bliżej niż dalej 😊 proszę o pół kciuka na pokładzie 😊

Lia nigdy nie pomyślałam, że będę w tym miejscu ale jak widać życie jest nieprzewidywalne 😊 łatwy dostęp do specjalistów to mega duże ułatwienie, u Nas z tym niestety gorzej. Ale jak to mówią – wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma :D

Lia, amani_96 Uwaga, uwaga – zdradzam tajemny patent – jak już leżycie i załączy się helikopter to uwaga (!) wysuńcie jedną nogę albo rękę z łóżka tak aby płasko dotykała podłogi. Tylko tak stabilnie i spróbujcie skupić się na tym, że czujecie podłoże. W ten sposób niby oszukuje się mózg (lub po prostu uświadamia), że przecież nic nie wiruje, bo znajdujemy się w stabilnej pozycji :D
    U mnie i moich znajomych działa :D

Emka <3 postaram się nie przytłoczyć Cię moim stresem <3 co do braku objawów to niech pierwsza rzuci kamieniem , która nie wyszukiwała dziwnych haseł w necie :D ja jeszcze niedawno szukałam coś w stylu „miesiączka, a jednak ciąża” i wtedy każdy okres wydawał mi się podejrzany i „zupełnie inny niż ostatnio” :D

Siesiepy u mnie istny emocjonalny rollercoaster :D aktualnie jestem na etapie, że wyciszam się i staram nie nastawiać na nic – póki co skupiam się na pierwszym etapie – aby podczas punkcji pobrali piękne jaja ( oby było co pobierać). 😊
    Nataliii Anglia brzmi fajnie, będziecie coś zwiedzać czy typowo odpoczynkowy wyjazd? 😊

Amani_96 jesteśmy właśnie krok przed ivf 😊 w sercu tli się nadzieja, że wydarzy się cud i @ nie przyjdzie ale jeśli będzie jak zawsze to „wyciągamy cięższe działa” 😊

Paprota9418 kciuki na pokładzie 😊 daj koniecznie znać po wizycie 😊

Claire czuję się chyba jak zawsze przed okresem 😉 a wiem, że może znaczyć to wszystko i nic 😊 także po cichu liczę na cud, a z drugiej strony już rozpisuje dni pod procedurę..
    A jak samopoczucie u Ciebie? 😊

Mart768 dziękuję za kciuki 😊 trzymaj mocno i nie puszczaj 😊

Beezi gdzieś tli się nadzieja, że to jednak 30 dzień ciąży ale też staram się myśleć racjonalnie i jestem zmotywowana jak nigdy 😊 a Ty Mamusiu jak się czujesz? 😊

rozalaa, Beezi, Emka06, siesiepy lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 28 lat 🙋🏻‍♂️ 29 lat

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
    ❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozala, Zosis, tulę Was za wredne 🐒 😥 nie tak miało być 😥

Emka, ja pytałam lekarki czy mogę coś wziąć, to powiedziała właśnie, że niby leki są bezpieczne, ale jednak jak daje radę bez to lepiej nie, ewentualnie wsasnie woda morska do nosa i krople ze sterydem. Więc może u Ciebie też krople to dobry pomysł?

Claire, Clatre jak trzeba to można nawet 3xdz chociaż wiem, że inaczej piszą w ulotkach, miałam kiedyś przy mega wyspce i lekarka mówiła, że można zwiększyć jak trzeba, Stary potwierdził. 😉

Bambi, nawet tak nie myśl! Będziesz wspaniałą mamą! Musisz tylko trochę dłużej poczekać, a wszystko da się pogodzić. Absolutnie nie wolno Ci myśleć, że macierzyństwo nie jest dla Ciebie tylko kariera. Tulę Cię mocno mocno ❤️

Lipcowa, widać ostatnio po Twoich postach, że to przygotowanie do IVF Cię zmieniło, bije od Ciebie jakiś spokój i racjonalne podejście ❤️
    U mnie niestety ciąża jest zdecydowanie objawowa, jak się zaczęła 5dpo tak trwa nadal. 😅 No i jestem w trakcie kolejnego antybiotyku na tę toksoplazmozę tym razem, czekam na wyniki i liczę, że będę mogła go jednak odstawić, bo jeśli się potwierdzi, to niestety 3xdz do porodu. Ale mimo wszystko doceniam bardzo ten stan ❤️

Lipcowa, Claire lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis tulę za mendę @. Może ten okres równo o północy to znak od wszechświata, żeby łatwiej było liczyć 1szy dzień ciąży? 😊

Emka biedaku, ile namęczysz się przy tej alergii. :/
    Rozumiem Cię, niby człowiek stara się żyć normalnie, ale gdzieś tam podświadomie zawsze o tych staraniach pamięta.

Kil o kurcze, fuu co za smaki :D właśnie dlatego boję, się wszystkich azjatyckich wynalazków :D

Bambi super, że próbujesz czegoś nowego 😊 zawsze też jakaś alternatywa żeby zająć czymś swoje myśli i przekierować uwagę 😊 rób swoje i rozwijaj się 😊 ja w rodzinie męża jestem postrzegana jako „karierowiczka” właśnie i nie przejmuję się tym zbytnio ani nie mam zamiaru nikomu tłumaczyć 😊

Rozalaa brawo za tak spokojnie podejście :D nadrobiliście już rocznice ze Starym? 😊

🙋🏻‍♀️ 28 lat 🙋🏻‍♂️ 29 lat

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
    ❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Pfry punkcja już bliżej niż dalej 😊 proszę o pół kciuka na pokładzie 😊

Lia nigdy nie pomyślałam, że będę w tym miejscu ale jak widać życie jest nieprzewidywalne 😊 łatwy dostęp do specjalistów to mega duże ułatwienie, u Nas z tym niestety gorzej. Ale jak to mówią – wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma :D

Lia, amani_96 Uwaga, uwaga – zdradzam tajemny patent – jak już leżycie i załączy się helikopter to uwaga (!) wysuńcie jedną nogę albo rękę z łóżka tak aby płasko dotykała podłogi. Tylko tak stabilnie i spróbujcie skupić się na tym, że czujecie podłoże. W ten sposób niby oszukuje się mózg (lub po prostu uświadamia), że przecież nic nie wiruje, bo znajdujemy się w stabilnej pozycji :D
    U mnie i moich znajomych działa :D

Emka <3 postaram się nie przytłoczyć Cię moim stresem <3 co do braku objawów to niech pierwsza rzuci kamieniem , która nie wyszukiwała dziwnych haseł w necie :D ja jeszcze niedawno szukałam coś w stylu „miesiączka, a jednak ciąża” i wtedy każdy okres wydawał mi się podejrzany i „zupełnie inny niż ostatnio” :D

Siesiepy u mnie istny emocjonalny rollercoaster :D aktualnie jestem na etapie, że wyciszam się i staram nie nastawiać na nic – póki co skupiam się na pierwszym etapie – aby podczas punkcji pobrali piękne jaja ( oby było co pobierać). 😊
    Nataliii Anglia brzmi fajnie, będziecie coś zwiedzać czy typowo odpoczynkowy wyjazd? 😊

Amani_96 jesteśmy właśnie krok przed ivf 😊 w sercu tli się nadzieja, że wydarzy się cud i @ nie przyjdzie ale jeśli będzie jak zawsze to „wyciągamy cięższe działa” 😊

Paprota9418 kciuki na pokładzie 😊 daj koniecznie znać po wizycie 😊

Claire czuję się chyba jak zawsze przed okresem 😉 a wiem, że może znaczyć to wszystko i nic 😊 także po cichu liczę na cud, a z drugiej strony już rozpisuje dni pod procedurę..
    A jak samopoczucie u Ciebie? 😊

Mart768 dziękuję za kciuki 😊 trzymaj mocno i nie puszczaj 😊

Beezi gdzieś tli się nadzieja, że to jednak 30 dzień ciąży ale też staram się myśleć racjonalnie i jestem zmotywowana jak nigdy 😊 a Ty Mamusiu jak się czujesz? 😊
    Jak tam Twój wykres temperatur? Uspokoił się ? Bo mój szaleje nadal 😆

Lipcowa lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 33l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
    🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • RinTinTin Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozala, Zosia tulę Was za małpy 🫂 zróbcie dla sobie coś miłego 😉

Pisaliście o alkoholu, to mój stary ograniczył, ale tak z głową. Czasem jak jest okazja, to wypije jednego drinka, ewentualnie jakieś smakowe piwo, ale to bardzo rzadko. Kiedyś miał odpały, że trochę więcej „wlał”, ale na drugi dzień miał wyrzuty sumienia plus wykład ode mnie 🤪 i już tego nie robi.
    Mimo, że wyniki ma w normie to wie, że w staraniach jesteśmy razem 😁

Ja odkąd odebrałam wyniki AMH to praktycznie nie piję wcale, do tego alkohol przestał mi smakować 🤷🏻‍♀️ wolę dobrą lemoniadkę 😁

Edit
    Kil, w PL tez są takie fasolki, ale tylko z „dobrymi” smakami. Współczuję przeżyć 🤮

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 09:49

26 cykli starań naturalnych ❌
    05.23 💔

EF IVF
    05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
    06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌

09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
    📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
    23.09.24 zabieg

🙋🏻‍♀️35l🙋🏼27l

📈POF
    AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dinusie!
    O mamo ale wczoraj mielismy chujowy dzień 🤯🤯🤯🤯
    ale dzis już jest dziś! więc nastawienie już dobre do życia!

Laski ide jutro na badania, wiecie co jestem w szoku!

Sprawdziłam ceny badań w takiej analityce w szpitalu a diagnostykę i alab i jestem w szoku!!!! różnica w cenie na 5 badaniach (tsh ft3 ft4 estradiol i progesteron) ponad 100 zł!!!!

w alabie 180 a w szpitalu 80 nosz kurwa szok!

Lipcowa Ty wiesz, że Ty w tym lipcu jeszcze musisz mi wysikać dwie krechy!! - nick zobowiązuje przecież!!

Ale naprodukowałyście stron! a tu miał być taki chill 😂😂 na miesięcznym ciężko nadrobić po dniu nieobecności a tu miało być lajtowo 😁😁

Lipcowa lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ