Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia wychodzi na to, że dzisiaj mój 30 dzień ciąży 🙈 ewentualnie 2 dzień przed ciąża (zależy na które podejście w tym miesiącu patrzeć) 🙈

Co do %% w kontekście starań to nie mam co kryć - ze mnie taka imprezowa dusza (szczególnie w sezonie letnim) 🙈 i dopóki nie zobaczę dwóch kresek to żyjemy "po staremu" 😊 przy stymulacji mam zamiar całkowicie odstawić ale to akurat wyjątkowy cykl z maaasaa leków.

Lia., siesiepy, Paprota9418, Kil lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 28 lat 🙋🏻‍♂️ 29 lat

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
    ❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Emka, cieszę się, że wyniki ładnie urosły i mogłaś odstawić żelazo. Chyba na ogarniętą lekarkę trafiłaś 🥰 Z tym testowaniem to rozumiem, ale jednak jak kilka dziewczyn siedzi pod kibelkiem to nie można ich zawieść 😂 To kiedy testujesz? Z moich wielkich matematycznych obliczeń wynika, że u Ciebie też już 13 dpo, prawda? 😀
    Ja już się pogubiłam, ale chyba dzisiaj 12 dpo 😁 Testuję 07.07, takie tam szczęśliwe siódemki 🤭🍀To też dzień spodziewanej 🐒, wiec może mnie skubana wyprzedzić 😅 Gdyby jednak jakimś cudem się udało.. w poniedziałek mamy rocznicę ślubu i piękniejszego prezentu nie mogłabym sobie wymarzyć 🥹

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Lia wychodzi na to, że dzisiaj mój 30 dzień ciąży 🙈 ewentualnie 2 dzień przed ciąża (zależy na które podejście w tym miesiącu patrzeć) 🙈

Co do %% w kontekście starań to nie mam co kryć - ze mnie taka imprezowa dusza (szczególnie w sezonie letnim) 🙈 i dopóki nie zobaczę dwóch kresek to żyjemy "po staremu" 😊 przy stymulacji mam zamiar całkowicie odstawić ale to akurat wyjątkowy cykl z maaasaa leków.

Jeju taaak mocno trzymam za Was kciuki 🥺 Będziesz cudowną wiosenną mamuśką 🥰 Czy znana jest już przybliżona data punkcji? Zapiszę w kalendarzu 🙈

Lipcowa, Pfry lubią tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Ja już się pogubiłam, ale chyba dzisiaj 12 dpo 😁 Testuję 07.07, takie tam szczęśliwe siódemki 🤭🍀To też dzień spodziewanej 🐒, wiec może mnie skubana wyprzedzić 😅 Gdyby jednak jakimś cudem się udało.. w poniedziałek mamy rocznicę ślubu i piękniejszego prezentu nie mogłabym sobie wymarzyć 🥹

To ja już z wyprzedzeniem złożę Wam życzenia.. Sama wiesz jakie 😘 Obyś już nigdy nie zapomniała o tych dwóch szczęśliwych siódemkach 😉
    Jakie macie plany na rocznicę? Mąż mam nadzieję już obczaja kwiaciarnie? 🤣

Emka06 lubi tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii, gdzie spedzasz urlop ? :) Tak ! Urlopowe drinki - chociaz raz trzeba sie odmozdzyc :p Tez jedzeimy nad morze z mezem, mamy zamiar swietnie sie bawic, wypic piwko/winko na plazy (nawet w deszczu 😂 bo wiadomo-Polskie morze moze zaskoczyc 😂) Calkowicie odczilowac glowe :)

o każdy cykl za długo...
    obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
    05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
    16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅

🙏🙏🙏
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jesli chodzi o alkohol to ostatni raz pilam w swoje urodziny - pol szampana i drinka, dziewczyny mialam taka faze jakbym wypila conajmniej sama 0.7 (jako mlodka kiedys sie zdazylo i po tym fakcie tylko raz to powtorzylam rok pozniej i juz nigdy wiecej po tym :D) Taki helkopter mialysmy z psiapsi ze szoko.. nadaje sie conajmniej na jednego gora dwa drinki i koniec :p

o każdy cykl za długo...
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

🙏🙏🙏
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Ja już się pogubiłam, ale chyba dzisiaj 12 dpo 😁 Testuję 07.07, takie tam szczęśliwe siódemki 🤭🍀

Trzymam kciuki aby siodemki okazaly sie szczesliwe !! 🍀
    do zyczen sie dolacze i powiem tylko duzo milosci i seksow :D o i cierpliwosci do siebie nawzajem :p

Lia - zazdro ogrodka :p Ja czatuje na swoj pod blokiem :p Ale nie wazne ze nie mam na niego czasu 😅 😂 I tak - ten niemiecki pierdolnik trzeba jakos poukladac po naszemu :p

Lia., Emka06 lubią tę wiadomość

o każdy cykl za długo...
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

🙏🙏🙏
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amani - ja dziś wyjątkowo nie mogę nic złego powiedzieć na niemiecką służbę zdrowia 😀 odebrałam wyniki z centrum krzepliwości - co prawda po 10 tygodniach - ale zbadali mi 50 (!) różnych rzeczy, w tym V-Leiden, mutację genu protrombiny, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy. Do tego Tsh, homocysteina, kreatynina - wszystko w normie. Mega się cieszę ❤️
    Także tak.. wychodzi, że jestem okazem zdrowia gdyby nie mój kir, a ciąży nadal nie ma 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 21:09

Emka06, amani_96, Paprota9418 lubią tę wiadomość

Ja (27):
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

❄️ 3BB
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka to MUSZĄ być magiczne 7 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🥰 nie przewiduję u Ciebie innej opcji 🤞🏻

Lia 🥺❤️
    Jeśli wszystko pójdzie dobrze to punkcja przewidziana jest 17-19.07 😊 raczej nie wypadnie Ci z głowy, bo będę spamować Was na bieżąco 😅
    Mój brat też mieszka w Niemczech i chwali sobie służbe zdrowia 😊 chyba jednak są dużo do przodu porównując do Naszych polskich możliwości 😊 dobre wyniki to dobra wiadomość 😊 z drugiej strony pewnie wolałabyś znaleźć "coś", określić wroga aby wiedzieć jak z nim walczyć? 😊

amani o nie, helikopter to chyba najgorsze co może być 😅 masz na to jakiś patent? Bo jak coś to mogę zdradzić Ci swój 😊

Lia., Emka06, Kil lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 28 lat 🙋🏻‍♂️ 29 lat

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
    ❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa - cudnie, już niedługo punkcja! 🥹💪🤞🤞🤞

Jeśli chodzi o picie alkoholu to ja mam różne fazy - od nie przejmuję się i piję jak jest okazja do przejmuję się i nie tknę ani kropli. Z ciekawostek - w zeszłym roku w lipcu wypiłam pół małej szklanki domowego cydru, a na drugi dzień wysikałam dwie kreski. 🫣 To był cykl, w którym miałam podejście trochę piję, trochę nie 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 22:23

Lipcowa, Kil lubią tę wiadomość

👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
    11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
    27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
    16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Lecę na oparach... 🫠
    Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa spamuj nam ile wlezie!
    Pamiętam jeszcze początki Twojego pamiętnika, a tu już taki wielki krok przed Tobą ❤️
    Niemiecka służba zdrowia jest o tyle dobra, że większość wizyt/badań pokrywa kasa chorych. Chcesz iść do - nie wiem - dermatologa na nfz, szukasz w apce kto ma najbliższy termin i idziesz nawet jutro. To jest wielki plus. Ale jeśli chodzi o leczenie niepłodności to bym powiedziała, że Polska jest duuużo dalej.
    Mi też możesz zdradzić swój patent na helikopter. Pytam dla koleżanki 😆

Lipcowa lubi tę wiadomość

Ja (27):
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

❄️ 3BB
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję moje kochane ❤️❤️

Lia, marzył mi się rocznicowy wyjazd na weekend, ale racji nieprzewidzianych wydatków w ostatnim czasie ten pomysł nie wypali. Wybierzemy się do takiej fajnej restauracji, którą niedawno odkryliśmy 🤤 Mąż załatwił sobie wolne (chodzi na nocki), więc jeśli małpa przyjdzie to wieczorem napijemy się winka, a jeśli nie przyjdzie to nieważne co będziemy robić, bo i tak będzie najpiękniej 🥰

Lia., Beezi, Lipcowa lubią tę wiadomość

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, jaram się tym, że to już tak blisko! 😍 Biorę na siebie cały Twój stres! Już niedługo zaczynasz nowy rozdział ❤️

Lipcowa, moonflower lubią tę wiadomość

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białek, co u Ciebie? 😘 Jesteś jakaś milcząca ostatnio. Pokaż co tam dobrego przygotowałaś ostatnio z Waszej dietki 😋

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę zaspamowałam, ale muszę się Wam jeszcze do czegoś przyznać 🫣 Wiecie co dziś googlowałam? "Brak objawów na okres a ciąża" 💁🏼‍♀️😆 Z niektórych zachowań, mimo długich starań, jednak się nie wyrasta 😂 Ciarki żenady mam jak o tym pomyślę 😂

Lia., Bambi92, siesiepy, amani_96, Marti27, Beezi, Lipcowa, Pfry, moonflower, kropka27 lubią tę wiadomość

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• Lia. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Dziękuję moje kochane ❤️❤️

Lia, marzył mi się rocznicowy wyjazd na weekend, ale racji nieprzewidzianych wydatków w ostatnim czasie ten pomysł nie wypali. Wybierzemy się do takiej fajnej restauracji, którą niedawno odkryliśmy 🤤 Mąż załatwił sobie wolne (chodzi na nocki), więc jeśli małpa przyjdzie to wieczorem napijemy się winka, a jeśli nie przyjdzie to nieważne co będziemy robić, bo i tak będzie najpiękniej 🥰

Kocham to ostatnie zdanie 🥰 Życzę Ci najpiękniejszej rocznicy ever 😉
    E tam ciary żenady! Normalka 😂 I co tam pisali w tym google? Bo tak się składa że też nie mam okresowych objawów 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 22:58

Emka06 lubi tę wiadomość

Ja (27):
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

❄️ 3BB
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:

Co do tych % to mi chyba dopiero dziewczyny tu na ovu wbiły do głowy, że powinnam bardziej wyluzować, za co jestem bardzo wdzięczna 😊 Do tej pory też nie tknęłam alkoholu po owulacji i każde wyjście/wakacje podyktowane były pod fazę cyklu. Ale na dłuższą metę nie da się tak żyć. Teraz jak koleżanka zaprasza na drinka to nie patrzę w kalendarzyk. Od jednego się nic nie stanie, a nasze samopoczucie nam za to podziękuje 😉 No i męża też nie zmuszam, jak mówią - facet też człowiek 😂 Swój rozum ma i dziecko też chce mieć, więc wie co robi.

Popieram. Też dość luźno podchodzę do tego tematu, zwłaszcza teraz. No jeszcze będzie brakować tego żebym sobie drinka odmówiła w swojej sytuacji. 🙈

Lipcowa lubi tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Emka to MUSZĄ być magiczne 7 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🥰 nie przewiduję u Ciebie innej opcji 🤞🏻

Lia 🥺❤️
    Jeśli wszystko pójdzie dobrze to punkcja przewidziana jest 17-19.07 😊 raczej nie wypadnie Ci z głowy, bo będę spamować Was na bieżąco 😅
    Mój brat też mieszka w Niemczech i chwali sobie służbe zdrowia 😊 chyba jednak są dużo do przodu porównując do Naszych polskich możliwości 😊 dobre wyniki to dobra wiadomość 😊 z drugiej strony pewnie wolałabyś znaleźć "coś", określić wroga aby wiedzieć jak z nim walczyć? 😊

amani o nie, helikopter to chyba najgorsze co może być 😅 masz na to jakiś patent? Bo jak coś to mogę zdradzić Ci swój 😊

Jak emocje przed tym faktem? :D

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Trochę zaspamowałam, ale muszę się Wam jeszcze do czegoś przyznać 🫣 Wiecie co dziś googlowałam? "Brak objawów na okres a ciąża" 💁🏼‍♀️😆 Z niektórych zachowań, mimo długich starań, jednak się nie wyrasta 😂 Ciarki żenady mam jak o tym pomyślę 😂

Pociesze Cię, mnie korci sikać na test ciążowy bo cycki dalej bolą. 😂😂😂 Muszę sobie tłumaczyć jak dziecku że jestem idiotka. 🙈

Emka06, Paprota9418, Lipcowa lubią tę wiadomość

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• Nataliii Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na urlop lecimy odwiedzić moją siostrę w Angli także nie będzie to może wakacje pod palami 🤭, ale się super cieszę że się trochę uda oderwać od pracy. Szczególnie mojego męża, bo ma zapędy na pracoholika. Jeszcze teraz siedzi przy kompie...

Ja właśnie ostatnie miesiące to zrezygnowałam z alkoholu całkowicie, ale również uczę się ostatnio odpuszczać. Z jednej strony chciałabym jak najlepiej wykorzystać ten czas i przygotować się do ciąży bo przecież zaraz w niej będę, ale to zaraz trwa i trwa. Nie chcę mięć kilku lat wyjętych z życia i myśleniu tylko o jednym.

Emka, Lipcowa czekam na wasze testowanie bardziej niż na swoje 😍🤞

siesiepy, Emka06, Lipcowa lubią tę wiadomość

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ