Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Lia wychodzi na to, że dzisiaj mój 30 dzień ciąży 🙈 ewentualnie 2 dzień przed ciąża (zależy na które podejście w tym miesiącu patrzeć) 🙈
Co do %% w kontekście starań to nie mam co kryć - ze mnie taka imprezowa dusza (szczególnie w sezonie letnim) 🙈 i dopóki nie zobaczę dwóch kresek to żyjemy "po staremu" 😊 przy stymulacji mam zamiar całkowicie odstawić ale to akurat wyjątkowy cykl z maaasaa leków.Lia., siesiepy, Paprota9418, Kil lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Lia. wrote:Emka, cieszę się, że wyniki ładnie urosły i mogłaś odstawić żelazo. Chyba na ogarniętą lekarkę trafiłaś 🥰 Z tym testowaniem to rozumiem, ale jednak jak kilka dziewczyn siedzi pod kibelkiem to nie można ich zawieść 😂 To kiedy testujesz? Z moich wielkich matematycznych obliczeń wynika, że u Ciebie też już 13 dpo, prawda? 😀Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Lipcowa wrote:Lia wychodzi na to, że dzisiaj mój 30 dzień ciąży 🙈 ewentualnie 2 dzień przed ciąża (zależy na które podejście w tym miesiącu patrzeć) 🙈
Co do %% w kontekście starań to nie mam co kryć - ze mnie taka imprezowa dusza (szczególnie w sezonie letnim) 🙈 i dopóki nie zobaczę dwóch kresek to żyjemy "po staremu" 😊 przy stymulacji mam zamiar całkowicie odstawić ale to akurat wyjątkowy cykl z maaasaa leków.
Jeju taaak mocno trzymam za Was kciuki 🥺 Będziesz cudowną wiosenną mamuśką 🥰 Czy znana jest już przybliżona data punkcji? Zapiszę w kalendarzu 🙈Lipcowa, Pfry lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Emka06 wrote:Ja już się pogubiłam, ale chyba dzisiaj 12 dpo 😁 Testuję 07.07, takie tam szczęśliwe siódemki 🤭🍀To też dzień spodziewanej 🐒, wiec może mnie skubana wyprzedzić 😅 Gdyby jednak jakimś cudem się udało.. w poniedziałek mamy rocznicę ślubu i piękniejszego prezentu nie mogłabym sobie wymarzyć 🥹
To ja już z wyprzedzeniem złożę Wam życzenia.. Sama wiesz jakie 😘 Obyś już nigdy nie zapomniała o tych dwóch szczęśliwych siódemkach 😉
Jakie macie plany na rocznicę? Mąż mam nadzieję już obczaja kwiaciarnie? 🤣Emka06 lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Natalii, gdzie spedzasz urlop ? Tak ! Urlopowe drinki - chociaz raz trzeba sie odmozdzyc :p Tez jedzeimy nad morze z mezem, mamy zamiar swietnie sie bawic, wypic piwko/winko na plazy (nawet w deszczu 😂 bo wiadomo-Polskie morze moze zaskoczyc 😂) Calkowicie odczilowac gloweo każdy cykl za długo...
obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
🙏🙏🙏 -
U mnie jesli chodzi o alkohol to ostatni raz pilam w swoje urodziny - pol szampana i drinka, dziewczyny mialam taka faze jakbym wypila conajmniej sama 0.7 (jako mlodka kiedys sie zdazylo i po tym fakcie tylko raz to powtorzylam rok pozniej i juz nigdy wiecej po tym ) Taki helkopter mialysmy z psiapsi ze szoko.. nadaje sie conajmniej na jednego gora dwa drinki i koniec :p
o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
Emka06 wrote:Ja już się pogubiłam, ale chyba dzisiaj 12 dpo 😁 Testuję 07.07, takie tam szczęśliwe siódemki 🤭🍀
Trzymam kciuki aby siodemki okazaly sie szczesliwe !! 🍀
do zyczen sie dolacze i powiem tylko duzo milosci i seksow o i cierpliwosci do siebie nawzajem :p
Lia - zazdro ogrodka :p Ja czatuje na swoj pod blokiem :p Ale nie wazne ze nie mam na niego czasu 😅 😂 I tak - ten niemiecki pierdolnik trzeba jakos poukladac po naszemu :pLia., Emka06 lubią tę wiadomość
o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
Amani - ja dziś wyjątkowo nie mogę nic złego powiedzieć na niemiecką służbę zdrowia 😀 odebrałam wyniki z centrum krzepliwości - co prawda po 10 tygodniach - ale zbadali mi 50 (!) różnych rzeczy, w tym V-Leiden, mutację genu protrombiny, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy. Do tego Tsh, homocysteina, kreatynina - wszystko w normie. Mega się cieszę ❤️
Także tak.. wychodzi, że jestem okazem zdrowia gdyby nie mój kir, a ciąży nadal nie ma 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 21:09
Emka06, amani_96, Paprota9418 lubią tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Emka to MUSZĄ być magiczne 7 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🥰 nie przewiduję u Ciebie innej opcji 🤞🏻
Lia 🥺❤️
Jeśli wszystko pójdzie dobrze to punkcja przewidziana jest 17-19.07 😊 raczej nie wypadnie Ci z głowy, bo będę spamować Was na bieżąco 😅
Mój brat też mieszka w Niemczech i chwali sobie służbe zdrowia 😊 chyba jednak są dużo do przodu porównując do Naszych polskich możliwości 😊 dobre wyniki to dobra wiadomość 😊 z drugiej strony pewnie wolałabyś znaleźć "coś", określić wroga aby wiedzieć jak z nim walczyć? 😊
amani o nie, helikopter to chyba najgorsze co może być 😅 masz na to jakiś patent? Bo jak coś to mogę zdradzić Ci swój 😊Lia., Emka06, Kil lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Lipcowa - cudnie, już niedługo punkcja! 🥹💪🤞🤞🤞
Jeśli chodzi o picie alkoholu to ja mam różne fazy - od nie przejmuję się i piję jak jest okazja do przejmuję się i nie tknę ani kropli. Z ciekawostek - w zeszłym roku w lipcu wypiłam pół małej szklanki domowego cydru, a na drugi dzień wysikałam dwie kreski. 🫣 To był cykl, w którym miałam podejście trochę piję, trochę nie 🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 22:23
Lipcowa, Kil lubią tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Lipcowa spamuj nam ile wlezie!
Pamiętam jeszcze początki Twojego pamiętnika, a tu już taki wielki krok przed Tobą ❤️
Niemiecka służba zdrowia jest o tyle dobra, że większość wizyt/badań pokrywa kasa chorych. Chcesz iść do - nie wiem - dermatologa na nfz, szukasz w apce kto ma najbliższy termin i idziesz nawet jutro. To jest wielki plus. Ale jeśli chodzi o leczenie niepłodności to bym powiedziała, że Polska jest duuużo dalej.
Mi też możesz zdradzić swój patent na helikopter. Pytam dla koleżanki 😆Lipcowa lubi tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Dziękuję moje kochane ❤️❤️
Lia, marzył mi się rocznicowy wyjazd na weekend, ale racji nieprzewidzianych wydatków w ostatnim czasie ten pomysł nie wypali. Wybierzemy się do takiej fajnej restauracji, którą niedawno odkryliśmy 🤤 Mąż załatwił sobie wolne (chodzi na nocki), więc jeśli małpa przyjdzie to wieczorem napijemy się winka, a jeśli nie przyjdzie to nieważne co będziemy robić, bo i tak będzie najpiękniej 🥰Lia., Beezi, Lipcowa lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Lipcowa, jaram się tym, że to już tak blisko! 😍 Biorę na siebie cały Twój stres! Już niedługo zaczynasz nowy rozdział ❤️
Lipcowa, moonflower lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Białek, co u Ciebie? 😘 Jesteś jakaś milcząca ostatnio. Pokaż co tam dobrego przygotowałaś ostatnio z Waszej dietki 😋Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Trochę zaspamowałam, ale muszę się Wam jeszcze do czegoś przyznać 🫣 Wiecie co dziś googlowałam? "Brak objawów na okres a ciąża" 💁🏼♀️😆 Z niektórych zachowań, mimo długich starań, jednak się nie wyrasta 😂 Ciarki żenady mam jak o tym pomyślę 😂
Lia., Bambi92, siesiepy, amani_96, Marti27, Beezi, Lipcowa, Pfry, moonflower, kropka27 lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Emka06 wrote:Dziękuję moje kochane ❤️❤️
Lia, marzył mi się rocznicowy wyjazd na weekend, ale racji nieprzewidzianych wydatków w ostatnim czasie ten pomysł nie wypali. Wybierzemy się do takiej fajnej restauracji, którą niedawno odkryliśmy 🤤 Mąż załatwił sobie wolne (chodzi na nocki), więc jeśli małpa przyjdzie to wieczorem napijemy się winka, a jeśli nie przyjdzie to nieważne co będziemy robić, bo i tak będzie najpiękniej 🥰
Kocham to ostatnie zdanie 🥰 Życzę Ci najpiękniejszej rocznicy ever 😉
E tam ciary żenady! Normalka 😂 I co tam pisali w tym google? Bo tak się składa że też nie mam okresowych objawów 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 22:58
Emka06 lubi tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Lia. wrote:
Co do tych % to mi chyba dopiero dziewczyny tu na ovu wbiły do głowy, że powinnam bardziej wyluzować, za co jestem bardzo wdzięczna 😊 Do tej pory też nie tknęłam alkoholu po owulacji i każde wyjście/wakacje podyktowane były pod fazę cyklu. Ale na dłuższą metę nie da się tak żyć. Teraz jak koleżanka zaprasza na drinka to nie patrzę w kalendarzyk. Od jednego się nic nie stanie, a nasze samopoczucie nam za to podziękuje 😉 No i męża też nie zmuszam, jak mówią - facet też człowiek 😂 Swój rozum ma i dziecko też chce mieć, więc wie co robi.
Popieram. Też dość luźno podchodzę do tego tematu, zwłaszcza teraz. No jeszcze będzie brakować tego żebym sobie drinka odmówiła w swojej sytuacji. 🙈Lipcowa lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Lipcowa wrote:Emka to MUSZĄ być magiczne 7 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🥰 nie przewiduję u Ciebie innej opcji 🤞🏻
Lia 🥺❤️
Jeśli wszystko pójdzie dobrze to punkcja przewidziana jest 17-19.07 😊 raczej nie wypadnie Ci z głowy, bo będę spamować Was na bieżąco 😅
Mój brat też mieszka w Niemczech i chwali sobie służbe zdrowia 😊 chyba jednak są dużo do przodu porównując do Naszych polskich możliwości 😊 dobre wyniki to dobra wiadomość 😊 z drugiej strony pewnie wolałabyś znaleźć "coś", określić wroga aby wiedzieć jak z nim walczyć? 😊
amani o nie, helikopter to chyba najgorsze co może być 😅 masz na to jakiś patent? Bo jak coś to mogę zdradzić Ci swój 😊
Jak emocje przed tym faktem?♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Emka06 wrote:Trochę zaspamowałam, ale muszę się Wam jeszcze do czegoś przyznać 🫣 Wiecie co dziś googlowałam? "Brak objawów na okres a ciąża" 💁🏼♀️😆 Z niektórych zachowań, mimo długich starań, jednak się nie wyrasta 😂 Ciarki żenady mam jak o tym pomyślę 😂
Pociesze Cię, mnie korci sikać na test ciążowy bo cycki dalej bolą. 😂😂😂 Muszę sobie tłumaczyć jak dziecku że jestem idiotka. 🙈Emka06, Paprota9418, Lipcowa lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Na urlop lecimy odwiedzić moją siostrę w Angli także nie będzie to może wakacje pod palami 🤭, ale się super cieszę że się trochę uda oderwać od pracy. Szczególnie mojego męża, bo ma zapędy na pracoholika. Jeszcze teraz siedzi przy kompie...
Ja właśnie ostatnie miesiące to zrezygnowałam z alkoholu całkowicie, ale również uczę się ostatnio odpuszczać. Z jednej strony chciałabym jak najlepiej wykorzystać ten czas i przygotować się do ciąży bo przecież zaraz w niej będę, ale to zaraz trwa i trwa. Nie chcę mięć kilku lat wyjętych z życia i myśleniu tylko o jednym.
Emka, Lipcowa czekam na wasze testowanie bardziej niż na swoje 😍🤞siesiepy, Emka06, Lipcowa lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙