X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej czy ja tez moge dolaczyc ? Staramy sie bardzo dlugo, niedawno zaczelismy leczenie w klinice w Niemczech, jestesmy na etaoie badan. W sierpniu mam miec kompletna histero-laparoskopie i po tym, z wynikami moimi, meza dodatkowymi wracamy do kliniki - po dalszy plan dzialania. :)

Lia., Emka06, rozalaa, siesiepy, Nataliii lubią tę wiadomość

o każdy cykl za długo...
    obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
    05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
    16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅

🙏🙏🙏
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon a rób, będzie wszystko za jednym razem 😄
    @amani_96 witaj na pokładzie ☺️ oby wam wkoncu szczęście dopisało 🤞

A ja musze wam się wyżalić, no muszę 😢
    Tak mnie mój kochany mezulek doprowadza do białej gorączki, że jakbym mogła to bym udusiła 😤
    Jesteśmy sobie na urlopie a ten nic innego by nie robił tylko pił z kolegami. Rozumiem spotkać się raz albo dwa ale on wali piwska już któryś dzień z kolei. A obiecywał że poza paroma okazjami postara się nie pić. I na obietnicach się skończyło 😮‍💨
    O czułości proszę się już któryś dzień z kolei, zero reakcji 🙉 wyobraźcie sobie że jak byliśmy na rowerach wczoraj to już nawet w krzaki chciałam go zaciągnąć żeby sobie przypomniał młode lata😈 a ten że za zimno 😩 od wczoraj tak drzemy koty że odechciało mi się i tego urlopu i wyjazdu..
    Proszę mnie ojojać bo dzisiaj jest naprawdę kiepski dzień 😭

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti27 ojojuje ❤️ pomysł o tym ze może jego tez ta presja i to wszystko przerasta ? Oni po sobie nie pokazują ale tez to przezywają :*

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ❤️ Podczytywałam wątek miesięczny, ale wystarczyło, że skoncentrowałam się godzinę na pracy (sukces 😅), to nagle przybywało kilka stron nowych postów i przestałam nadążać 🙈 A że założyłyście nowy temat to chętnie do Was dołączę i postaram się czasem powiedzieć coś mądrego 🤓 Kilka z Was już znam z pamiętników, więc miło będzie regularniej mieć z Wami kontakt 😊 Przyjmiecie kolejnego dinozaura? 🦖

Claire, #Aleksandra, Emka06, moonflower, amani_96, siesiepy, Nataliii, rozalaa lubią tę wiadomość

⛈️ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
    Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔

25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7 dpt ⏸️, beta 33 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
    8+2 tc: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
    9+0 tc: 2,39 cm 🩷

preg.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Dziewczyny myślicie że w moim przypadku warto iść skontrolować proga 7dpo? i tak musze zrobić tarczycowe... więc się zastanawiam się czy nie wstrzymać się do 7dpo i nie jebnąć też proga??
    Właśnie też się zastanawiałam i chyba się wybiorę, to co widzimy się też w poczekalni? 😄

moonflower lubi tę wiadomość

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Marti27 ojojuje ❤️ pomysł o tym ze może jego tez ta presja i to wszystko przerasta ? Oni po sobie nie pokazują ale tez to przezywają :*

Możliwe chociaż mój mąż jest bardzo powściągliwy w emocjach więc nie jestem w stanie wyczytać z niego kompletnie nic. Nie bardzo ma też ochotę o tym rozmawiać więc w staraniach czuję że jestem sama niestety. 😔

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lia ☺️ Miło Cię tu widzieć 💝 miałam właśnie nadzieję że dołączysz. Mimo że rzadko komentuję Twój pamiętnik to zawsze z zapartym tchem czytam wszystkie wpisy i mocno kibicuję 😘

Lia. lubi tę wiadomość

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Hej Lia ☺️ Miło Cię tu widzieć 💝 miałam właśnie nadzieję że dołączysz. Mimo że rzadko komentuję Twój pamiętnik to zawsze z zapartym tchem czytam wszystkie wpisy i mocno kibicuję 😘

ale mi miło! 😭❤️❤️

Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔

preg.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amani, miło Cię poznać 😊 Oby diagnostyka wskazała Wam odpowiednią drogę do celu. Macie zdiagnozowane jakieś problemy czy na razie czekacie na wyniki?

Lia, no pewnie, że Cię przyjmiemy 😘 Cieszę się, że do nas dołączyłaś 😊 Jak tam Twoje samopoczucie w tym cyklu? Pamiętam, że szłyśmy łeb w łeb 🤭 Kiedy testujesz?🍀

Marti, ah te chłopy.. Próbowałaś z nim rozmawiać? 🙄

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Słońce, przestań się już bać,
    Wysuń się zza chmur i świeć.”
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Właśnie też się zastanawiałam i chyba się wybiorę, to co widzimy się też w poczekalni? 😄
    To w poczekalni a tydzień później pod kibelkiem 🥰😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 22:39

Claire, Beezi lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Amani, miło Cię poznać 😊 Oby diagnostyka wskazała Wam odpowiednią drogę do celu. Macie zdiagnozowane jakieś problemy czy na razie czekacie na wyniki?

Lia, no pewnie, że Cię przyjmiemy 😘 Cieszę się, że do nas dołączyłaś 😊 Jak tam Twoje samopoczucie w tym cyklu? Pamiętam, że szłyśmy łeb w łeb 🤭 Kiedy testujesz?🍀

Marti, ah te chłopy.. Próbowałaś z nim rozmawiać? 🙄

Cześć Emka, jak miło Cię widzieć 😘 Fajnie, że możemy być na jednym wątku 😊 Wiesz co, dziś 12 dpo, ale że w tym cyklu opanował mnie anielski spokój to i biel na teście ani trochę nie wyprowadziła mnie z równowagi 😅 Zrobiłam test i poszłam spać jak gdyby nigdy nic - chyba pierwszy raz bez oglądania go z każdej strony przy oknie 😀
    A jak Twoje samopoczucie? Jak żelazo, polepszyło się trochę? 😘 Z niecierpliwością czekam na wieści z Twojej wizyty u dr Paligi 😊

Podczytałam dziewczyny, że piszecie o badaniu proga w 7 dpo. Na pewno warto zbadać. Można dorzucić jeszcze estradiol - on też pokazuje, czy owulacja była. Mi za każdym razem w klinice przy okazji proga badali też właśnie estradiol i tak samo robi moja obecna pani dr.

Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

preg.png
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi miło dziewczyny ❤️ Co do diagnozy jeszcze nie mamy konkretnej, wcześniej nie mielismy możliwości się badać, teraz zaczynamy ta drogę. Niby wyniki męża są w miarę okej, ale chciałabym zbadać go tez tak konkretnie w Polsce. Może po histero się wyjaśni coś, owulacje niby występują. Pisze niby bo to takie wróżenie z testów i obserwacji poprzednich gin.

Marti, bardzo współczuje.... jesteście gdzieś na wyjeździe ze znajomymi czy z zagranicy do Polski ? Pytam bo jak przyjeżdża sie z zagranicy do Pl to chce sie po prostu odmóżdżyć, ale tu ewidentnie sie zdeklarował, aczkolwiek czasami mam wrażenie ze jak sie chłopom nic nie mówi i maja wolna rękę to robią tak jakbyśmy chciały- nie piją, nie palą itp , przynajmniej ja mam takie odczucie 😅
    A co pieszczot.. może jest jakiś powód który stoi na przeszkodzie ze nie ma ochoty zaszaleć ?

Lia ! Jak miło ☺️ my to się już znamy ☺️ z reszta niektóre dziewczyny tez kojarzę a to z pamiętników a to z innych wątków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 23:33

Lia. lubi tę wiadomość

o każdy cykl za długo...
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

🙏🙏🙏
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Cześć Emka, jak miło Cię widzieć 😘 Fajnie, że możemy być na jednym wątku 😊 Wiesz co, dziś 12 dpo, ale że w tym cyklu opanował mnie anielski spokój to i biel na teście ani trochę nie wyprowadziła mnie z równowagi 😅 Zrobiłam test i poszłam spać jak gdyby nigdy nic - chyba pierwszy raz bez oglądania go z każdej strony przy oknie 😀
    A jak Twoje samopoczucie? Jak żelazo, polepszyło się trochę? 😘 Z niecierpliwością czekam na wieści z Twojej wizyty u dr Paligi 😊

Podczytałam dziewczyny, że piszecie o badaniu proga w 7 dpo. Na pewno warto zbadać. Można dorzucić jeszcze estradiol - on też pokazuje, czy owulacja była. Mi za każdym razem w klinice przy okazji proga badali też właśnie estradiol i tak samo robi moja obecna pani dr.
    Właśnie sęk w tym że mamy potwierdzoną owulację, a ten prog to badamy chyba tak dla sportu 😂

Claire lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Dziewczyny myślicie że w moim przypadku warto iść skontrolować proga 7dpo? i tak musze zrobić tarczycowe... więc się zastanawiam się czy nie wstrzymać się do 7dpo i nie jebnąć też proga??

Próg jak najbardziej, ale Myśle ze warto estradiol dorzucić i prolaktyne

o każdy cykl za długo...
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

🙏🙏🙏
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Właśnie sęk w tym że mamy potwierdzoną owulację, a ten prog to badamy chyba tak dla sportu 😂

Jak dla sportu to dorzucaj, później będzie tylko w głowie świszczeć, że a może by zbadać jednak 😅

moonflower lubi tę wiadomość

o każdy cykl za długo...
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

🙏🙏🙏
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:

oo dobrze rozumiem, też lubię dostawać wyniki 😄 Czy to się już kwalifikuje jako choroba? 🫣
    To może poczekacie jeszcze kilka dni i dorzucice betkę? Nie chcę namawiać, ale jak już tam będziecie.. 🤣

Amani no witaj, super że i Ty tu jesteś 🥰 długo czekałam na taki wątek gdzie spotkam znajome mi dziewczyny 😊

Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, chyba go to ruszyło bo nie omieszkałam się mu tych wyników pokazać. :D Dzisiaj już marudzil że nie dostał supli, a ja do niego mówię "no halo, masz w aucie 😆".

Kropka u mnie tak było z początku i to potwierdzam. Jedynie boli mnie to że starania w tym kierunku musimy odłożyć w czasie, no nie ukrywajmy, z powodów finansowych. Budowa (a w sumie wykończenie i umeblowanie) i IVF to słabe polaczenie, zwłaszcza jak się płaci horrendalne rachunki za prąd i raty kredytu do tego. 😅 A jednak na x lat nie zamierzam odpuścić zupełnie starań... Żyje nadzieja że stanie się cud i uda się naturalnie. :)

Rozalaa z chęcią wszystkie trzasnę z bata! 🪓 (Nie było bata więc wrzucam siekierę).

Kil! Prawilnie czerwone winko! 😂😂😂 🍷

Claire w sumie to najchętniej biegam, czasem popycham jakieś ćwiczenia ale nie mam cierpliwości do nich i szybko przerywam cykle. Ale muszę coś dorzucić na brzuch i żeby cycki nie obwisły od tego biegania.

Moonflower ja dzisiaj spałam do 12. 😱 Ciekawe jak jutro. Urlop zobowiązuje do lenistwa całkowitego!

Mart bardziej niż ja to pewnie nie masz. 🙈 Temperatura daje mi potwierdzenie co się dzieje w organizmie jak dodam do tego objawy. W poprzednim cyklu miałam z 5 razy objawy owulacyjne, w tym 2 razy mega mocne objawy owu, a temperatura płaska jak naleśnik i dziękujemy. 🤷 bez bym nie potrafiła.

Pfry zapraszamy do nas. 🌻 Moonflower ma rację. Tli się głównie żar zamiast płonąć ogień, ale to przez to ciężko było się odnaleźć w wątkach miesięcznych. Więc sobie tak tu kamieniejemy w oczekiwaniu. 😂

Lia, amani! Dinozaury to w ogóle stadne stworzenia w większości wiec odpowiedź nasuwa się sama. 🥸

Ja to mam takie marzenie aktualnie... Bo to już 5dc. Żeby te cycki w końcu przestały boleć no bo ile można. Kociokwiku idzie dostać jak ci się takie bolesne bajbole majtaja w biegu, a niestety mam jeden z większych rozmiarów... (Tak, muszę zainwestować w porządni sportowi stanik: kiedyś sprawdzał się byle jaki założony na zwykły - cycki były nieruchome, ale ostatnio zwykły mnie dwa razy mocno obtarł więc odstawiłam).

Lipcowa, ChocoMonster, rozalaa lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy a widzisz, jednak zadziałało 😁 nie ma to jak trochę wjechać na ambicje 😁

Lia miło Cię widzieć 🥰
    Śledzę Twój pamiętnik z zapartym tchem, fajnie będzie "poznać Cię bliżej" 🥰

siesiepy, Lia. lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, polecam schock absorber, przy moim 65H dawał radę. 🔥 no i mam nadzieję, że u Twojego męża ten zapał do supli potrwa dłużej 🤞

Amani, jakbyś szukała wskazówek o leczeniu w Niemczech to na kwietniowym jest M94, ona się diagnozowała w klinice w Niemczech. 😉

Moon, Claire, to kiedy czekamy na wyniki proga? W piątek? 🤞🍀

Marti, ojojam i tulę mocno ❤️😥 Poza rozmową nic innego nie zrobisz niestety, a jak wiadomo z chłopami czasami rozmowa ciężka... 🙄

Miłego dnia, dinozaury ☀️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 08:39

siesiepy, Marti27 lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w piatek planuje sie pokłuć

Beezi lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ