Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej czy ja tez moge dolaczyc ? Staramy sie bardzo dlugo, niedawno zaczelismy leczenie w klinice w Niemczech, jestesmy na etaoie badan. W sierpniu mam miec kompletna histero-laparoskopie i po tym, z wynikami moimi, meza dodatkowymi wracamy do kliniki - po dalszy plan dzialania. :)

Lia., Emka06, rozalaa, siesiepy, Nataliii lubią tę wiadomość

o każdy cykl za długo...
    obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
    05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
    16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅

🙏🙏🙏
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon a rób, będzie wszystko za jednym razem 😄
    @amani_96 witaj na pokładzie ☺️ oby wam wkoncu szczęście dopisało 🤞

A ja musze wam się wyżalić, no muszę 😢
    Tak mnie mój kochany mezulek doprowadza do białej gorączki, że jakbym mogła to bym udusiła 😤
    Jesteśmy sobie na urlopie a ten nic innego by nie robił tylko pił z kolegami. Rozumiem spotkać się raz albo dwa ale on wali piwska już któryś dzień z kolei. A obiecywał że poza paroma okazjami postara się nie pić. I na obietnicach się skończyło 😮‍💨
    O czułości proszę się już któryś dzień z kolei, zero reakcji 🙉 wyobraźcie sobie że jak byliśmy na rowerach wczoraj to już nawet w krzaki chciałam go zaciągnąć żeby sobie przypomniał młode lata😈 a ten że za zimno 😩 od wczoraj tak drzemy koty że odechciało mi się i tego urlopu i wyjazdu..
    Proszę mnie ojojać bo dzisiaj jest naprawdę kiepski dzień 😭

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti27 ojojuje ❤️ pomysł o tym ze może jego tez ta presja i to wszystko przerasta ? Oni po sobie nie pokazują ale tez to przezywają :*

👩👨‍🦱 30 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ❤️ Podczytywałam wątek miesięczny, ale wystarczyło, że skoncentrowałam się godzinę na pracy (sukces 😅), to nagle przybywało kilka stron nowych postów i przestałam nadążać 🙈 A że założyłyście nowy temat to chętnie do Was dołączę i postaram się czasem powiedzieć coś mądrego 🤓 Kilka z Was już znam z pamiętników, więc miło będzie regularniej mieć z Wami kontakt 😊 Przyjmiecie kolejnego dinozaura? 🦖

Claire, #Aleksandra, Emka06, moonflower, amani_96, siesiepy, Nataliii, rozalaa lubią tę wiadomość

⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
    🎂 28

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 🥚, 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 🥚, 1 blastka 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI w CZ: 22 🥚, 2 blastki 4BC i 1B - coś drgnęło 💔, został jeden ❄️ 3BB

25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7dpt ⏸️, beta 32 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
    06.02: I prenatalne + NIPT, 7,3 cm zdrowego chłopca 🩵
    41+2 tc: 3940 g i 56 cm Cudu przyszło na świat 🌈

age.png

Wygraliśmy! 🥊
  • Claire Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Dziewczyny myślicie że w moim przypadku warto iść skontrolować proga 7dpo? i tak musze zrobić tarczycowe... więc się zastanawiam się czy nie wstrzymać się do 7dpo i nie jebnąć też proga??
    Właśnie też się zastanawiałam i chyba się wybiorę, to co widzimy się też w poczekalni? 😄

moonflower lubi tę wiadomość

age.png
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Marti27 ojojuje ❤️ pomysł o tym ze może jego tez ta presja i to wszystko przerasta ? Oni po sobie nie pokazują ale tez to przezywają :*

Możliwe chociaż mój mąż jest bardzo powściągliwy w emocjach więc nie jestem w stanie wyczytać z niego kompletnie nic. Nie bardzo ma też ochotę o tym rozmawiać więc w staraniach czuję że jestem sama niestety. 😔

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lia ☺️ Miło Cię tu widzieć 💝 miałam właśnie nadzieję że dołączysz. Mimo że rzadko komentuję Twój pamiętnik to zawsze z zapartym tchem czytam wszystkie wpisy i mocno kibicuję 😘

Lia. lubi tę wiadomość

age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Hej Lia ☺️ Miło Cię tu widzieć 💝 miałam właśnie nadzieję że dołączysz. Mimo że rzadko komentuję Twój pamiętnik to zawsze z zapartym tchem czytam wszystkie wpisy i mocno kibicuję 😘

ale mi miło! 😭❤️❤️

🎂 28

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    październik '24 - 3 ICSI w CZ: 22 🥚, 2 blastki 4BC i 1B - coś drgnęło 💔, został jeden ❄️ 3BB

age.png

Wygraliśmy! 🥊
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amani, miło Cię poznać 😊 Oby diagnostyka wskazała Wam odpowiednią drogę do celu. Macie zdiagnozowane jakieś problemy czy na razie czekacie na wyniki?

Lia, no pewnie, że Cię przyjmiemy 😘 Cieszę się, że do nas dołączyłaś 😊 Jak tam Twoje samopoczucie w tym cyklu? Pamiętam, że szłyśmy łeb w łeb 🤭 Kiedy testujesz?🍀

Marti, ah te chłopy.. Próbowałaś z nim rozmawiać? 🙄

• moonflower Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Właśnie też się zastanawiałam i chyba się wybiorę, to co widzimy się też w poczekalni? 😄
    To w poczekalni a tydzień później pod kibelkiem 🥰😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 22:39

Claire, Beezi lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Amani, miło Cię poznać 😊 Oby diagnostyka wskazała Wam odpowiednią drogę do celu. Macie zdiagnozowane jakieś problemy czy na razie czekacie na wyniki?

Lia, no pewnie, że Cię przyjmiemy 😘 Cieszę się, że do nas dołączyłaś 😊 Jak tam Twoje samopoczucie w tym cyklu? Pamiętam, że szłyśmy łeb w łeb 🤭 Kiedy testujesz?🍀

Marti, ah te chłopy.. Próbowałaś z nim rozmawiać? 🙄

Cześć Emka, jak miło Cię widzieć 😘 Fajnie, że możemy być na jednym wątku 😊 Wiesz co, dziś 12 dpo, ale że w tym cyklu opanował mnie anielski spokój to i biel na teście ani trochę nie wyprowadziła mnie z równowagi 😅 Zrobiłam test i poszłam spać jak gdyby nigdy nic - chyba pierwszy raz bez oglądania go z każdej strony przy oknie 😀
    A jak Twoje samopoczucie? Jak żelazo, polepszyło się trochę? 😘 Z niecierpliwością czekam na wieści z Twojej wizyty u dr Paligi 😊

Podczytałam dziewczyny, że piszecie o badaniu proga w 7 dpo. Na pewno warto zbadać. Można dorzucić jeszcze estradiol - on też pokazuje, czy owulacja była. Mi za każdym razem w klinice przy okazji proga badali też właśnie estradiol i tak samo robi moja obecna pani dr.

🎂 28

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

age.png

Wygraliśmy! 🥊
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi miło dziewczyny ❤️ Co do diagnozy jeszcze nie mamy konkretnej, wcześniej nie mielismy możliwości się badać, teraz zaczynamy ta drogę. Niby wyniki męża są w miarę okej, ale chciałabym zbadać go tez tak konkretnie w Polsce. Może po histero się wyjaśni coś, owulacje niby występują. Pisze niby bo to takie wróżenie z testów i obserwacji poprzednich gin.

Marti, bardzo współczuje.... jesteście gdzieś na wyjeździe ze znajomymi czy z zagranicy do Polski ? Pytam bo jak przyjeżdża sie z zagranicy do Pl to chce sie po prostu odmóżdżyć, ale tu ewidentnie sie zdeklarował, aczkolwiek czasami mam wrażenie ze jak sie chłopom nic nie mówi i maja wolna rękę to robią tak jakbyśmy chciały- nie piją, nie palą itp , przynajmniej ja mam takie odczucie 😅
    A co pieszczot.. może jest jakiś powód który stoi na przeszkodzie ze nie ma ochoty zaszaleć ?

Lia ! Jak miło ☺️ my to się już znamy ☺️ z reszta niektóre dziewczyny tez kojarzę a to z pamiętników a to z innych wątków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 23:33

Lia. lubi tę wiadomość

o każdy cykl za długo...
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

🙏🙏🙏
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Cześć Emka, jak miło Cię widzieć 😘 Fajnie, że możemy być na jednym wątku 😊 Wiesz co, dziś 12 dpo, ale że w tym cyklu opanował mnie anielski spokój to i biel na teście ani trochę nie wyprowadziła mnie z równowagi 😅 Zrobiłam test i poszłam spać jak gdyby nigdy nic - chyba pierwszy raz bez oglądania go z każdej strony przy oknie 😀
    A jak Twoje samopoczucie? Jak żelazo, polepszyło się trochę? 😘 Z niecierpliwością czekam na wieści z Twojej wizyty u dr Paligi 😊

Podczytałam dziewczyny, że piszecie o badaniu proga w 7 dpo. Na pewno warto zbadać. Można dorzucić jeszcze estradiol - on też pokazuje, czy owulacja była. Mi za każdym razem w klinice przy okazji proga badali też właśnie estradiol i tak samo robi moja obecna pani dr.
    Właśnie sęk w tym że mamy potwierdzoną owulację, a ten prog to badamy chyba tak dla sportu 😂

Claire lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Dziewczyny myślicie że w moim przypadku warto iść skontrolować proga 7dpo? i tak musze zrobić tarczycowe... więc się zastanawiam się czy nie wstrzymać się do 7dpo i nie jebnąć też proga??

Próg jak najbardziej, ale Myśle ze warto estradiol dorzucić i prolaktyne

o każdy cykl za długo...
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

🙏🙏🙏
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Właśnie sęk w tym że mamy potwierdzoną owulację, a ten prog to badamy chyba tak dla sportu 😂

Jak dla sportu to dorzucaj, później będzie tylko w głowie świszczeć, że a może by zbadać jednak 😅

moonflower lubi tę wiadomość

o każdy cykl za długo...
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

🙏🙏🙏
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:

oo dobrze rozumiem, też lubię dostawać wyniki 😄 Czy to się już kwalifikuje jako choroba? 🫣
    To może poczekacie jeszcze kilka dni i dorzucice betkę? Nie chcę namawiać, ale jak już tam będziecie.. 🤣

Amani no witaj, super że i Ty tu jesteś 🥰 długo czekałam na taki wątek gdzie spotkam znajome mi dziewczyny 😊

🎂 28

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

age.png

Wygraliśmy! 🥊
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, chyba go to ruszyło bo nie omieszkałam się mu tych wyników pokazać. :D Dzisiaj już marudzil że nie dostał supli, a ja do niego mówię "no halo, masz w aucie 😆".

Kropka u mnie tak było z początku i to potwierdzam. Jedynie boli mnie to że starania w tym kierunku musimy odłożyć w czasie, no nie ukrywajmy, z powodów finansowych. Budowa (a w sumie wykończenie i umeblowanie) i IVF to słabe polaczenie, zwłaszcza jak się płaci horrendalne rachunki za prąd i raty kredytu do tego. 😅 A jednak na x lat nie zamierzam odpuścić zupełnie starań... Żyje nadzieja że stanie się cud i uda się naturalnie. :)

Rozalaa z chęcią wszystkie trzasnę z bata! 🪓 (Nie było bata więc wrzucam siekierę).

Kil! Prawilnie czerwone winko! 😂😂😂 🍷

Claire w sumie to najchętniej biegam, czasem popycham jakieś ćwiczenia ale nie mam cierpliwości do nich i szybko przerywam cykle. Ale muszę coś dorzucić na brzuch i żeby cycki nie obwisły od tego biegania.

Moonflower ja dzisiaj spałam do 12. 😱 Ciekawe jak jutro. Urlop zobowiązuje do lenistwa całkowitego!

Mart bardziej niż ja to pewnie nie masz. 🙈 Temperatura daje mi potwierdzenie co się dzieje w organizmie jak dodam do tego objawy. W poprzednim cyklu miałam z 5 razy objawy owulacyjne, w tym 2 razy mega mocne objawy owu, a temperatura płaska jak naleśnik i dziękujemy. 🤷 bez bym nie potrafiła.

Pfry zapraszamy do nas. 🌻 Moonflower ma rację. Tli się głównie żar zamiast płonąć ogień, ale to przez to ciężko było się odnaleźć w wątkach miesięcznych. Więc sobie tak tu kamieniejemy w oczekiwaniu. 😂

Lia, amani! Dinozaury to w ogóle stadne stworzenia w większości wiec odpowiedź nasuwa się sama. 🥸

Ja to mam takie marzenie aktualnie... Bo to już 5dc. Żeby te cycki w końcu przestały boleć no bo ile można. Kociokwiku idzie dostać jak ci się takie bolesne bajbole majtaja w biegu, a niestety mam jeden z większych rozmiarów... (Tak, muszę zainwestować w porządni sportowi stanik: kiedyś sprawdzał się byle jaki założony na zwykły - cycki były nieruchome, ale ostatnio zwykły mnie dwa razy mocno obtarł więc odstawiłam).

Lipcowa, ChocoMonster, rozalaa lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️35♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙 5.04.2026 🐣
    age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy a widzisz, jednak zadziałało 😁 nie ma to jak trochę wjechać na ambicje 😁

Lia miło Cię widzieć 🥰
    Śledzę Twój pamiętnik z zapartym tchem, fajnie będzie "poznać Cię bliżej" 🥰

siesiepy, Lia. lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 31 🙋🏻‍♂️ 32 👧🏻 2

1️⃣ 9️⃣.

🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

🥊 Walka o #2 🦕 od 04.26r.

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, polecam schock absorber, przy moim 65H dawał radę. 🔥 no i mam nadzieję, że u Twojego męża ten zapał do supli potrwa dłużej 🤞

Amani, jakbyś szukała wskazówek o leczeniu w Niemczech to na kwietniowym jest M94, ona się diagnozowała w klinice w Niemczech. 😉

Moon, Claire, to kiedy czekamy na wyniki proga? W piątek? 🤞🍀

Marti, ojojam i tulę mocno ❤️😥 Poza rozmową nic innego nie zrobisz niestety, a jak wiadomo z chłopami czasami rozmowa ciężka... 🙄

Miłego dnia, dinozaury ☀️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 08:39

siesiepy, Marti27 lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w piatek planuje sie pokłuć

Beezi lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ