Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire! Rozbiłaś dziś Bank!🤩👏🥰 Teraz niech dzieje się magia ✨🤞 Zajebiście! 🙊

Claire lubi tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
    12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚

28/11 wizyta ⏳
    PTP 20.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Dziewczyny ja również po monitoringu sie melduję, u mnie też podwójna owulacja była 🫣🫣🫣 matko
    No to piona 😍🥰

Claire lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart768 wrote:
    Emka wiesz jak to jest - jak ktoś ma wywalone to dostaje wszystko na tacy. Poród idealny, prawie w terminie, bez żadnych zagrożeń, dziecko zdrowe 10/10 🤷🏼‍♀️
    Ehh.. dobrze, że dzieciątko zdrowe, ale współczuję mu matki 😕

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Dziewczyny ja również po monitoringu sie melduję, u mnie też podwójna owulacja była 🫣🫣🫣 matko
    Wow! A jak to lekarz stwierdził? 😲

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Claire Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis zanotowałam książkową polecajkę, dzięki ☺️

Paprota super że udało się Wam podkręcić wyniki, jak widać jest to jak najbardziej możliwe w domowych warunkach!

Bambi powiem Ci że jak za pierwszym razem odebraliśmy te wyniki w listopadzie i zaczęłam wertować internet to bardzo się załamałam. Szczególnie klinika bocian mnie zdołowała, na stronie której było napisane po prostu że przy takiej morfologii naturalne poczęcie jest praktycznie niemożliwe. Mam od tego czasu trochę uraz i brak zaufania do lekarzy od niepłodności, mam wrażenie że odpowiedzią na każdy problem wg. nich jest invitro bez podjęcia żadnego wysiłku poprawy parametrów. Stąd też odwlekam bardzo pierwszą wizytę i działam głównie sama. Oczywiście nie chcę tu generalizować bo są też lekarze z powołania którzy faktycznie wkładają cale swoje serce w to co robią. Tylko że jest ich niestety mniej niż więcej a kolejka do gabinetu rozciąga się w miesiącach.

Niaha - dokładnie jak Emka napisała, Fertilman jest tam tylko dla porównania ceny oraz dawek poszczególnych składników :) Jak robiłam research w w necie to wyszło na to że dawki są o wiele za niskie w fertilmanie i przy takich parametrach wymagane są już dawki lecznicze, a nie jedynie wspomagające.

Rozalaa mąż suplementował się tym co w tabelce przez 6 miesięcy. Trzymam kciuki za Was, a powiedz robiliście usg jąder?

Niaha, rozalaa, Paprota9418 lubią tę wiadomość

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire rozbiłaś dziś bank 💥 To zdecydowanie Twój dzień 😁 Trzymam kciuki żeby coś się z tego wykluło 🍀🍀

Claire lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Claire Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Wow! A jak to lekarz stwierdził? 😲
    Są dwa ciałka żółte 😃

Bambi92, Emka06, Niaha lubią tę wiadomość

👩🏻30 👱🏼‍♂️35

age.png
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire ekstra wieści🤩 Dałaś nam wszystkim dzisiaj kopa do działania 💪 Niezaleznie od wyniku, będziesz miała poczucie, że zrobiłaś naturalnie wszystko co mogłaś ❤️

Włączyłam sobie ten webinar Akademii Płodności. Straaaaszne podstawy😐Nuuuuda.

Claire, Niaha lubią tę wiadomość

Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30

29.08. 2mm Cudu 😍
    19.09 - następna wizyta

preg.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Są dwa ciałka żółte 😃
    Teoretycznie inny dzień cyklu, ale fazowo jesteśmy na bardzo podobnym etapie, kiedy zamierzasz testować?

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojacieee co tu się dzieje :D To w takim razie trzymam kciuki za podwójne bliźniacze Dinusie 🤗

Niaha ale masakra :< rozumiem Twoje podejście, my też już każdą jedną firmę sprawdzamy z każdej strony.

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Claire Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Teoretycznie inny dzień cyklu, ale fazowo jesteśmy na bardzo podobnym etapie, kiedy zamierzasz testować?
    Och, moja droga aż tak to się nie rozpędzajmy 😄 Ja to jestem na etapie testowania dopiero jak się okres spóźnia. No ale fakt, ten cykl trochę rozbudził we mnie nadzieje. W takim razie 15 lipca może się skuszę 🫣 Akurat idę na wesele tego dnia to sprawdzę czy będę mogła toast wypić 🤭

Beezi lubi tę wiadomość

👩🏻30 👱🏼‍♂️35

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi92 wrote:
    Włączyłam sobie ten webinar Akademii Płodności. Straaaaszne podstawy😐Nuuuuda.
    Właśnie mąż mnie zapytał czego się dowiedziałam i ciężko było mi odpowiedzieć, bo wszystko było bardzo oczywiste 🙄

Bambi92 lubi tę wiadomość

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• Niaha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Zosis zanotowałam książkową polecajkę, dzięki ☺️

Paprota super że udało się Wam podkręcić wyniki, jak widać jest to jak najbardziej możliwe w domowych warunkach!

Bambi powiem Ci że jak za pierwszym razem odebraliśmy te wyniki w listopadzie i zaczęłam wertować internet to bardzo się załamałam. Szczególnie klinika bocian mnie zdołowała, na stronie której było napisane po prostu że przy takiej morfologii naturalne poczęcie jest praktycznie niemożliwe. Mam od tego czasu trochę uraz i brak zaufania do lekarzy od niepłodności, mam wrażenie że odpowiedzią na każdy problem wg. nich jest invitro bez podjęcia żadnego wysiłku poprawy parametrów. Stąd też odwlekam bardzo pierwszą wizytę i działam głównie sama. Oczywiście nie chcę tu generalizować bo są też lekarze z powołania którzy faktycznie wkładają cale swoje serce w to co robią. Tylko że jest ich niestety mniej niż więcej a kolejka do gabinetu rozciąga się w miesiącach.

Niaha - dokładnie jak Emka napisała, Fertilman jest tam tylko dla porównania ceny oraz dawek poszczególnych składników :) Jak robiłam research w w necie to wyszło na to że dawki są o wiele za niskie w fertilmanie i przy takich parametrach wymagane są już dawki lecznicze, a nie jedynie wspomagające.

Rozalaa mąż suplementował się tym co w tabelce przez 6 miesięcy. Trzymam kciuki za Was, a powiedz robiliście usg jąder?

A jak było u niego z alkoholem? Całkowicie na te 6 msc odstawił?

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Och, moja droga aż tak to się nie rozpędzajmy 😄 Ja to jestem na etapie testowania dopiero jak się okres spóźnia. No ale fakt, ten cykl trochę rozbudził we mnie nadzieje. W takim razie 15 lipca może się skuszę 🫣 Akurat idę na wesele tego dnia to sprawdzę czy będę mogła toast wypić 🤭
    Ja też planuje 15 ☺️

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli szykuje nam się kolejny magiczny dzień w lipcu tego 15🤞🍀
    Claire, u Ciebie dzisiaj to świętowanie na całego powinno być 😉

Śpijcie dobrze ❤️

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi, gratuluję syneczka 💙

Spokojnej nocy dziewczyny 😘

Beezi lubi tę wiadomość

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ej ej. Tak się nie bawimy, czemu tyle mam do czytania. 😆

Rozalaa a poproszę o wpis na pierwszą stronę. Co mi tam. Jak tam Twoja rocznica spędzona osobno? I gdzie planujecie wakacje?

Niaha czasami taki reset jest mocno potrzebny. 🙈

Lipcowa miejmy nadzieję że dla każdej wyjdzie to słońce. 🌞

RinTinTin, Zosis, Emka ja uważam że żadna z tych sytuacji chyba nie jest komfortowa. 🙈

Claire i... ktoś jeszcze... Zapomniałam kto. 😅 Niestety stary odstawił suple - nie wiem czemu - a ja nie mam siły na niego wpłynąć bo mnie nie słucha. Podejrzewam że doszło do zaparcia się w "to i tak nic nie da!". Uznałam że jak zrzucę kilka kilogramów to dotrze do niego że ja się jednak staram i że on też powinien bardziej. Tak więc kontrola nasienia nam się przesuwa.

Angi jestem idealnie pośrodku między Łodzią a Wrocławiem i tuż obok S8. 😇

Natalii na nie wiem czemu oni tak lekko tym rzucają. Przecież koszty tych procedur potrafią w skrajnych przypadkach sięgać nie raz kosztów nowego auta z salonu. 😳 Ja wiem że może ich stać na takie bez problemu ale chyba maja świadomość że ich pacjentów jednak nie? 🙈

Claire polecam w sumie ci taką jedną książkę... Tak mi wpadła od razu do głowy bo okropnie dobrze ją wspominam. Nieskończoność. 💕
    I zarąbista poprawa w wynikach nasienia. 😱😱Pokażę to staremu, żeby się w końcu przekonał.

Beezi koniecznie dawaj znać jak tam wyniki! Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze!

Moonflower i... Znowu Claire 😂😂, no jak teraz nie zaskoczy to obrażam się na wszystkie owulacje. 😂

U mnie dzisiaj nic szczególnego. Miałam cwiczyc ale chyba mi się jednak odechciało... Lenistwo mnie napadło. Ale standardowo w 3dc wleciał NAC.

Lipcowa lubi tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • kropka27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką rozkminę, że może to dziwne co czuję, ale mnie to pokierowanie na in vitro nawet trochę 'ucieszyło'. To znaczy początkowo po pierwszych diagnozach androloga oczywiście zmiotło mnie z planszy, ale później kiedy dwóch kolejnych lekarzy widząc wyniki nasienia mówi od razu, że dla nas to jedynie widzą szansę w in vitro, oswoiłam się jakoś z tematem i zaakceptowałam to. I właśnie nawet po przetrawieniu tego czuję ulgę, że może tak będzie łatwiej, niż diagnozować się dalej i dalej. Pod warunkiem że nam się powiedzie oczywiście...

A do tych przemyśleń skłoniło mnie to, że jak poszliśmy na pierwszą wizytę do kliniki, lekarz przeglądał te naszą teczkę pełną badań i zapytał jakoś tak "No tak... to co, chcecie in vitro?". I zdaję sobie sprawę, że pewnie dla niektórych to pytanie zadane w taki sposób mogłoby być zabójcze, ale przez to że już byliśmy na to przygotowani i nastawieni, to odebrałam to naprawdę z uśmiechem. Lekarze pewnie często zapominają, że to co dla nich jest codziennością i rutyną, dla innych jest małym końcem świata albo często przeszkodą, której nie da się pokonać.

Szkoda, że nie możemy poprawić wyników suplementami. Ale u nas to raczej są nieodwracalne już zmiany w jądrach i nie poradzimy. Stary w dzieciństwie przeszedł operację, cośtam z przepukliną.. Nie wiemy tego, ale lekarz podejrzewa, że było to niezstapione jądra, które teraz są małych rozmiarów i produkują mało plemników. Będziemy chyba się jeszcze decydować na sprawdzenie nasienia przed całą procedurą, rozważamy czy by nie zamrozić plemników, gdyby się okazało, że ich coraz mniej. Robiliśmy trzy badania i trzecie wyszło najgorzej (mimo brania supli, wprowadzenia luźnych bokserek i ograniczenia alko 🥺), ale też trzecie robione było w zupełnie innym miejscu i mąż twierdzi, że miał zły dzień wtedy. Trochę się tym martwię, więc raczej wyślę go przed na badanie. Ech, sorki, tak mnie naszło, żeby się wygadać.

Starania o pierwsze 👶 od 09.2021

📅 08.2023 IVF
    Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2

25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚‍♀️
    29.10 ⏸️✨
    31.10 Beta 36🧚‍♀️
    02.11 Beta 112 😍
    06.11 Beta 950 🚀
    14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
    29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
    29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵

age.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarie, taaak badanie usg zrobione, nie ma tam przyczyny takiego stanu plemników 🤷‍♀️ są jakieś żylaki, ale maleńkie i androlog uznał że na pewno nie maja wpływu na wyniki 🙇‍♀️

Siesiepy, zrobione 😂 będziesz biczować małpy żeby już nie wracały wtedy kiedy tego nie chcemy 🫣😂 może być? 😂 no cóż, na pewno nie tak jak byśmy chcieli, pogadaliśmy przez tel, naobiecywaliśmy sobie kilka rzeczy 😂🔥 zaraz wracam do domku, nadrobimy 😌 napiłam się wina z koleżankami na pomoście 😌 Panie terapeutki też się muszą zrelaksować 😛

siesiepy lubi tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
    🧔29
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅

1 IVF
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moon, Claire 🤩 rozbilyscie bank tymi owulkami! 🤭 Teraz czekam na bliźniaki jak nic! 🤩🍀

Claire ale czad z tymi nowymi wynikami 🤩 mój suplementuje Fertilmana ale patrząc na Twoja tabelkę zrobiłam ściągę! 🤩

Siesiepy widzę, że trafił Ci się uparciuch 😉 moze jak zobaczy sukces Claire to przekona się jednak żeby spróbować? 😊 3 miesiące to naprawdę nie tak dużo 😊

kropka chyba właśnie tak to działa - gdy już człowiek oswoi się z tematem to taka opcja powoduje ulgę, "ściąga" z barków odpowiedzialność 😊 trzymam kciuki aby procedura nie była potrzebna - a gdyby jednak była to aby wszystko poszło po Waszej myśli 🍀

Beezi kurcze aż strach czytać o tym co wyrabiają lekarze. Jednak zawsze trzeba trzymać rękę na pulsie i wszystko kontrolować samemu, eh 😵

moonflower, siesiepy lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 28 lat 🙋🏻‍♂️ 29 lat

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
    ❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ