Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Czaicie mój wykres z potwierdzoną owulką 🤯
Odkąd mierzę temperaturę to takiego cyklu nie miałam - nie wierzę już w nic 🤣
siesiepy lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Lipcowa wrote:
Sprawdziłam moje poprzednie wykresy, takich skoków i spadków nie miałam jeszcze nigdy 😆Lipcowa lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
@Claire rozbiłaś bank xD ale się mega cieszę Teraz to tylko cieszyć się i działać hihi xD
@Lipcowa - no tak jak mówisz, powoli trzeba zacząć kwestionować wszystkie poprzednie cykle xD czy owu była czy nie xP i w sumie to super sprawa xD zawsze mamy nadzieję, że mogła być
U mnie wczoraj rozmowa z kierowniczką tak sobie ("bardzo zły czas pani "Kil", Honoratka na urlopie co ja zrobię... co ze sprawozdaniami..." bla bla bla...xD w moim dziale Honoratka to bożyszcze, a ja to taki robal pełzający obok xD) ale udałam, że wpływy na to nie mam (a kto się sam zgłosił?xD) i tyle. Pomarudziła i poszła do swojego gabinetu. Chwilę później sprzedała mnie prezesowi (zastępstwo na sekretariacie) i prezes się śmiał czy to prawda i jeśli tak to muszę przyjść w mundurze albo chociaż pyknąć fotkę i im później pokazać xP oczekuję dzisiaj pieszych pielgrzymek do mnie z pytaniami od innych z firmy xD bo pewnie już wszyscy plotkują xD trudno
Witam się od rana Jadąc do pracy wyłam jak kojot bo byłam przekonana, że dzisiaj już środa...xD a tu zaskok...xD pewnie spowodowane to było tym, że do samochodu wsiadłam o 6:35, a budzik (ostatni z kilku przekładanych xD) mnie obudził o 6:25 xDD jestem ekspresowa xP
Edit. Aaaa Rozala<3 dziękuję za fuchę w autobusie hihi xD możecie na mnie liczyć! to komu co polać na ten piękny wtoreczek?xDWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 07:35
Niaha, rozalaa, Lipcowa, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Moonflower w takim razie widzimy się pod kibelkiem 🫡
Niaha całkowicie alko nie odstawił ale trochę mocniej ograniczył. Tzn jak miał jakieś wyjście poza dom to się bardzo pilnował i pił tylko trochę na początku a później bezalkoholowe piwko.
Beezi świętowania nie było bo ja nad książkami na dzisiejszy egzamin a Stary to taki powściągliwy w emocjach jest że jak mu wczoraj wszystko naopowiadałam to wypalił mi żebym się nie nakręcała 🤪 No i ma rację, haha.
Siesiepy dzięki za polecajkę, również zanotowałam. Zmobilizuj starego, zobacz czarno na białym widać, że konsekwencja w działaniu popłaca 🧐 W końcu jesteście w tym razem 🤞🏻 A co tam sobie ćwiczysz?
Kropka to bardzo dobrze że jesteście na takim dojrzałym etapie. Najważniejsze, że jest wyjście z tej sytuacji i macie plan działania. Mocno kibicuję 🔥
Rozalaa w takim razie również mobilizuj starego niech mi się waży poddawać 🤓 Z tego co się orientowałam, gdyby w usg coś wyszło to rzeczywiście suplami i zmianą diety niewiele da się zrobić, wtedy najważniejsza jest operacja. Ale w Waszym przypadku to jest świetna wiadomość. Dorzuć mu jeszcze soczek pomidorowy i olej z czarnuszki, podobno działają cuda 🔥
Lipcowa niezłe jaja z tym wykresem. Tak na prawdę to te dwie temperatury przed owulacją nie pasują do reszty, jeśli można to tak nazwać. Najważniejsze że owu potwierdzona. U mnie też dziwnie niska tempka w FL więc w szoku byłam że coś w ogóle pękło, nastawiona byłam na bezowulaka.Niaha, moonflower lubią tę wiadomość
-
Kropka, rozumiem Twój punkt widzenia. Koleżanka, którą poznałam podczas czekania na HSG powiedziała mi wtedy, że gdyby usłyszała od lekarza takie słowa jakie ja usłyszałam, to poczułaby ulgę. Wszystko zależy od punktu siedzenia, u niej akurat wiek był głównym czynnikiem, przez który nie chce czekać dłużej. Skoro u Was lekarze nie dają szans na poprawę wyników to zrozumiałe, że ucieszyłaś się na myśl o in vitro, bo to ogromna szansa na Wasze biologiczne dziecko 😍
Ja też mam super rolę w naszym szalonym autobusie 🤭 Porodówki czekają! 😎 #rodzew2024kropka27, Sol35 lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Kil wrote:
Witam się od rana Jadąc do pracy wyłam jak kojot bo byłam przekonana, że dzisiaj już środa...xD a tu zaskok...xD pewnie spowodowane to było tym, że do samochodu wsiadłam o 6:35, a budzik (ostatni z kilku przekładanych xD) mnie obudził o 6:25 xDD jestem ekspresowa xP
ja jak otworzyłam rano oczy i uświadomiłam sobie że mimo przespanej nocy nadal padam na ryj a dopiero jest wtorek to też przeżyłam poranną załamke 😭😭
Nie mogę się ostatnio ogarnąć. Niby w weekend chill a kurwa jakoś ciężko mi się wziąć za życie co rano... muszę zbadać tsh, mam podniesioną dawkę ale może tu jest przyczyna mojego notorycznego zmeczenia, bo jak nie tu to już nie wiem 😢 praca też nam nie pomaga niestety. Jesteśmy w tym momencie na takim etapie, że mamy za mało samochodów żeby zatrudnić kogoś dodatkowego (przynajmniej tak się nam wydaje) a jak dojdzie jeszcze jeden to już chyba sami nie wyrobimy 🤯🤯 i teraz jestesmy w kropce czy powiększać ten tabor czy jednak tak na 100% go odmłodzić a nie dodawać sobie nic wiecej... Transport to jest gówno 🤣🤣 zapamiętajcie moje słowa jak kiedyś bedziecie chciały się w to władowac 😂😂😂 ale Stary go kocha... zreszta ja też bardziej czuje transport niż handel częściami choć zajmujemy sie jednym i drugim po równo tak naprawde... -
Dziewczyny ja to Was podziwiam, że umiecie te wykresy interpretować i że macie cierpliwość do temperatury 🙈 ja sobie dałam spokój, ale raczej mam regularne cykle, więc ta temperatura nie jest mi na szczęście jakoś super potrzebna…
Rozalaa przydziel mi też proszę jakieś zadanie do autobusu nie chcę z Wami jechać taka bezrobotna xD
Miłego wtorku Dziewczyny 🌸☀️🤗rozalaa lubi tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Mart768 wrote:
Rozalaa przydziel mi też proszę jakieś zadanie do autobusu nie chcę z Wami jechać taka bezrobotna xD
Padłam xDDDMart768 lubi tę wiadomość
-
Moon ten tydzień wgl jest jakiś taki z dupy…
Ja tez najchętniej bym spała, jakoś tak się czuje dziwnie.. sama nie wiem jak to określić nie mam ochoty na nic. Ani psem na spacery z psem ani na książkę która normalnie pochłonęłaby w jeden wieczór ani serial najchętniej bym spała..
Jak to przed 🦍 to ja już chce żeby przyszła i żeby moja energia i chęć do życia wróciła -
Dziewczyny jak dobrze, że nie jestem sama z sennością już myślałam, że mam jakąś cukrzycę🤯 oczy same mi się zamykają, a kawa nie pomaga ☹️
Jeszcze w pracy nie mam żadnej motywacji, kończę tematy, nowych nie dostaję, takie życie człowieka na wypowiedzeniu 😅
Dobrze, że 3 razy w tyg pracuję zdalnie to pranie zrobię, chatę posprzątam 🤭
Ja też Was podziwiam za mierzenie temperatury. Nie miałam do tego cierpliwości, dałam radę 3 cykle 🙃26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Claire - gratuluję poprawy wyników i podwójnej owulacji, trzymam mocno kciuki!
Co do fragmentacji warto zrobić, bo u mojego męża podstawowe wyniki + HBA bardzo dobre ale fragmentacja wyszła kiepska i miał ją do poprawy także nigdy nie ma pewności, że jak podstawowe wyniki są dobre to fragmentacja też jest dobra. Z drugiej strony patrząc na Waszą sytuację macie taki konkretny zestaw suplementów, że nawet jakby wyszła zła to już jesteście w trakcie poprawy;p
moonflower - u Ciebie również trzymam mocno kciuki!
Lipcowa - nick mówi sam za siebie i może to będzie właśnie Twój szczęśliwy miesiąc
Czekamy na pierwsze dinusie 🦖🦖
kropka27 - jak pary zaczynają się starać o ciążę to in vitro wydaje się takim kompletnym kosmosem, odległym tematem, a w późniejszym czasie jak już te starania się wydłużają to się oswajamy coraz bardziej z tym tematem, a tym bardziej jak wyniki badań wskazują to jako najlepsze wyjście z sytuacji. My czekamy na dofinansowanie, aż wejdzie w województwie śląskim i będziemy składać wniosek i czuję taką ulgę, że właśnie to jest takiś tam ostatnie etap, który może się powiedzie.
Rozalaa - też chce jechać w autobusie, przyjmę do przedszkola wszystkie nasze dinusie 🦖
Ja mierzę temperaturę w sumie z ciekawości, przy monitoringach i tak mam potwierdzone owulacje więc tak sobie biorę to na luzie
Mam nadzieję, że u mnie też się wyhodowały jakieś fajne pęcherzyki 🤞Mart768 lubi tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - prenatalne🍀
-
RinTinTin wrote:Dziewczyny jak dobrze, że nie jestem sama z sennością już myślałam, że mam jakąś cukrzycę🤯 oczy same mi się zamykają, a kawa nie pomaga ☹️
Jeszcze w pracy nie mam żadnej motywacji, kończę tematy, nowych nie dostaję, takie życie człowieka na wypowiedzeniu 😅
Dobrze, że 3 razy w tyg pracuję zdalnie to pranie zrobię, chatę posprzątam 🤭
Ja też Was podziwiam za mierzenie temperatury. Nie miałam do tego cierpliwości, dałam radę 3 cykle 🙃
Też mierzyłam kilka cykli, ale z moimi problemami ze spaniem/zasypianiem odpuściłam... Cykle w których nastawiałam budzik wcześniej, termometr pyk do buzi i kolejny budzik za 10 minut xD te 10 minut ofc z pomiarem w pyszczku spałam xD były tragicznie męczące i nic w nich nie potrafiłam wywnioskować (nawet wtedy jak mierzyłam w pochwie) także czapki z głów dla WasRinTinTin lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy nieśmiało mogę do Was dołączyć?
Forum mnie odstraszyło na dłuższy czas, ale widzę, że u Was wątek jest spokojny - może nadążę 🙃
Poza tym powiedzcie mi skąd u Was taka wola walki?
Mnie już chyba opuszcza pozytywne nastawienie 😮💨moonflower, Paprota9418, Emka06, kropka27, #Aleksandra, Lipcowa, Mart768, siesiepy lubią tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Pfry wrote:Dziewczyny, czy nieśmiało mogę do Was dołączyć?
Forum mnie odstraszyło na dłuższy czas, ale widzę, że u Was wątek jest spokojny - może nadążę 🙃
Poza tym powiedzcie mi skąd u Was taka wola walki?
Mnie już chyba opuszcza pozytywne nastawienie 😮💨#Aleksandra lubi tę wiadomość
-
Pfry, cieszę się że tu dołączysz, w autobusie raźniej! ❤️Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Dziewczyny w wolnej chwili Was wpiszę, obiecuje 😘😊 po wczorajszym winie, niby dwie lampki, ale przysięgam, więcej nie pije🤢 myślałam że umrę dzisiaj 🙄
#Aleksandra lubi tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Zosis, dziękuję, czuje się całkiem dobrze jak na trzeci trymestr i odliczam dni, bo już nie mogę się doczekać naszego spotkania ❤️
Moonflower, co jakiś czas wpada mi w oko Twój wpis o firmie, i boże, jak ja to dobrze rozumiem 🙈 my też siedzimy w transporcie, ale na dużo mniejszą skale, bo i mniejsza flota i transport tylko lokalny, ale co to jest za walka... ze spedycją, z pracownikami (🤯), z ciągłymi naprawami. Ludzie złoci, w życiu bym nie pomyślała, że to będzie tak mało dochodowa droga przez mękę...moonflower, siesiepy lubią tę wiadomość
-
BuBu90 piona 👋🏻 te wykresy szaleją może to jakiś zakręcony miesiąc? 🤭
Kil jak nastrój przed rozpoczęciem szkolenia? 😊
Claire gdybym nie była na monitoringu to patrząc po samym wykresie byłabym pewna, że bezowulacyjny i po prostu go zlała 😉 a tu jednak niespodzianka 🤭
Moon a badałas Wit D? 🧐 Ja przy jej niedoborze byłam zupełnie nie do życia 🙄
RinTinTin ale zazdroszczę Ci tej pracy zdalnej! 🤩 Chętnie zamieniłabym się do końca roku, bo u mnie totalne kombo w pracy 😵
Cześć Pfry 👋🏻 wskakuj do autobusu, jest miejsce! 😊 Co do woli walki.. Czasami są kryzysy, załamania ale nie wyobrażam sobie życia bez dziecka. Wiem, że ta droga jest tego warta ❤️RinTinTin lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
oloska wrote:Zosis, dziękuję, czuje się całkiem dobrze jak na trzeci trymestr i odliczam dni, bo już nie mogę się doczekać naszego spotkania ❤️
Moonflower, co jakiś czas wpada mi w oko Twój wpis o firmie, i boże, jak ja to dobrze rozumiem 🙈 my też siedzimy w transporcie, ale na dużo mniejszą skale, bo i mniejsza flota i transport tylko lokalny, ale co to jest za walka... ze spedycją, z pracownikami (🤯), z ciągłymi naprawami. Ludzie złoci, w życiu bym nie pomyślała, że to będzie tak mało dochodowa droga przez mękę...