Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Claire wrote:Kochana u nas był szybki 33% wolny 25% a jest 43% szybki i 20% wolny. Także to też dało się poprawić suplami, więc i u Was na pewno będzie postęp, trzymam mocno kciuki. Niech mężuś wypije dzisiaj szklanę soczku i będzie pięknie 🍻🍅Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Bardzo Ci dziękuje Claire ❤️❤️
Myśle ze aż tylu tabsow nie przejdzie ale pomyśle jak mu to przemycić
Mój uwielbia sok pomidorowy wiec pije go bardzo dużo i do tego olej z czarnuszki
Tez nam się poprawiło bo było 2% potem 0 % i teraz znowu 2% z tym ze przy tym ostatnim badaniu praktycznie wszystko skoczyło dużo w górę -
Claire, gratulacje zdanego egzaminu! Co do książek to polecam Guillaume Musso. Pisze książki: kryminał, sensacja, thriller, literatura obyczajowa, romans, literatura piękna - takie pomieszanie wszytskiego. Mnie bardzo wciągają. Mam pomysł! Popatrz sobie - https://www.taniaksiazka.pl/autor/guillaume-musso, czy Ci pasują takie klimaty - jak tak to wstrzymaj się z wizytą w księgarni - daj mi znać.
Co za wyniki?! Wow! GRATULACJE! Aż sobie wydrukowałam Twoją rozpiskę i będę w wolnej chwilii weryfikować suple dla Chłopa. Zostaniesz naszą specjalistą od męskiej suplementacji! ❤️
Angi, fajne takie rowery. My swego czasu dużo jeźdzliśmy z Mężem. Mamy nawet takie lepsze rowery kupiony do jazdy (Stary to nawet jakieś amory i hamulce tarczowe specjalne, bo ten wariat to skacze tym rowerem itp.), ale odkąd zaczęliśmy budowę to jakoś na rower już nie starcza siły. Zazdro!
Beezi, no co lekarka! Straszne jest to, że na każdym kroku trzeba każdego sprawdzać. Zwłaszcza lekarzy, gdzie powinnyśmy im ufać. Mam nadzieję, że wszystko u Ciebie skończy się tylko strachem.
Kil, widzę, że Ty masz teściową chyba "jak z dowcipów". Nie zazdroszczę. Odpoczywaj teraz i wracaj do równowagi.
Może jak jest "synchronizacja jajników" to jest i jakiś zsynchronizowany staraczkowy ból głowy. xD U mnie już dobrze, więc mam nadzieję, że i u Ciebie również. Jak rozmowa z kierowniczką?
Bambi, Niaha, my chyba wszystkie na podobnym etapie budowy. Tylko o kroczek Was wyprzedzam, ale my wszystko sami (bez ekip budowlanych), więc dłużej się chodzi. Za chwilę mnie wyprzedzicie. xD Niaha, ja bym zostawiła okna może nie otwarte, ale chociaż uchylone, a jak będziecie to za każdym razem porządnie wietrzyć.
Paprota, a nie może jej ktoś zwrócić uwagi, że innym to przeszkadza? U mnie jak kiedyś pracownikom się wzięło na kabarety w pracy to zwyczajnie pogoniłam. No, ale ja się tam nie przejmuję, tylko mówię, co mi ślina na język przyniesie.
Moon, ja czekam za dwa tygodnie na piękne dwie krechy! Z tego muszą być bliźniaki!
Oloska! Jak się czujecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 17:37
Niaha, oloska lubią tę wiadomość
-
Próbowałam Was dzisiaj podczytywać w pracy, ale przy kierowniczce nie miałam jak odpisać 😐
Moon ciekawe czy jeden pęcherzyk urośnie więcej, czy będzie opcja na bliźniaki? 😉
Claire 💞 Gratulacje! Ostatnio intensywnie o Tobie myślałam, bo pisałaś na miesięcznym o tym, że jesteście na diecie i tak solidnie podchodzicie do tematu, cały czas miałam Ciebie z tyłu głowy jako motywacje a tu prosze, czarno na białym widać, że nie trzeba od razu pakować się w in vitro, przy obniżonych parametrach nasienia. Pewnie Twoje owulki też skoczyły w kosmos 🚀 Ciesze się jak ze swoich wyników 🥰
Ta 'autorska mieszanka Ostrovita' dotyczy tych pierwszych wersów z tabelki? My też walczymy o lepszy ruch postępowy, Stary się domaga supli. Wcześniej brał Fertilmana, ale teraz chciałabym mu zmienić.
A tak poza tym to nie ma się z czego cieszyć, w pracy atmosfera denna, nawet nie chce mi się wchodzić w szczegóły. Jutro idę na spotkanie w sprawie projektu na tzw. freelance, jestem bardzo ciekawa, czy coś z tego wyjdzie. Trzymajcie kciuki proszę 😊 Jeśli tak to oznacza c będzie mnóstwo pracy, tempo życia u nas nie chce zwolnić 🙊
Stary pojechał na budowę dzisiaj sam, mieli wlaczyc piec gazowy, ale coś się nie udało. Już mnie nawet to nie dziwi 🙊
Niaha, u nas były okna otwarte od dwóch miesięcy i nie wyschło. Teraz nawet te upały nic nie pomogły. Nie wiem, jaka macie temperature w środku, ale jeśli jest chłodno to wypożyczcie sobie ten osuszacz. Nasz deweloper chciał zaoszczędzić i teraz mamy kłopot. Btw idziemy podobnie z budową i podobnie z cyklem 😉
W tym cyklu biorę te większe dawki NAC i postaram się łykać Omegę, ciągle o niej zapominam.
Niaha lubi tę wiadomość
Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Wow Claire ale cudowne wieści 😍 super wyniki!
Angi ale fajny pomysł z tymi rowerami 🚲.Już się nie mogę doczekać aż mój stary dostanie zielone światło od fizjo na powrót do sportu. Póki co ma zakaz wszystkiego, a mi samej jakoś nie chce się jeździć 🙃 ciężko się zmotywować żeby gdzieś się ruszyć.
Moon aaa bliźniacze złote jaja 💛 czekam na Twoje testowanko 😍
moonflower, Angi90 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Moon wspaniałe wiadomości klątwa prowadzącej depcze Ci po piętach 🤣 i to podwójna 😄trzymam kciuki mocno zaciśnięte
Clarie no miód na moje serce takie wiadomości 😍😍😍 jak długo stosujecie tą suplementację? z tego co pamiętam po wynikach Starego coś od Ciebie spisywałam, więc jestem przepełniona nadzieją. Szczególnie jeśli chodzi o ten ruch - bo to u Nas mega problem, uhhh te 0% boli 😥moonflower lubi tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
A właśnie. Paprota, ja też bym pogoniła tą kobitę. Niech sobie to w pokoju socjalnym ogląda czy coś. Jak jesteście na równych stanowiskach to 'do widzenia' z takim czymś.
Zosis spokojnie, my Was nie wyprzedzimy 😃 Z każda decyzja chodzimy po parę dni/tygodni 😃Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Zosis niby może ale wiesz to kochane wnuczusie są wiec reszta tez się tym podniecała.. teraz już mniej..
ale mnie to doprowadza do szału. Przeważnie wychodzę po prostu do innego pomieszczenia ale dziś nie mogłam…
Bambi to w socjalnym ogląda.. a ja robiłam tam dzisiaj papiery..
Uwielbiam dzieci ale dziś jakoś szczególnie ich śmiech na tych filmikach wiercił mi w mózgu.. wiecie o co chodzi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 17:51
-
Bambi92 wrote:A właśnie. Paprota, ja też bym pogoniła tą kobitę. Niech sobie to w pokoju socjalnym ogląda czy coś. Jak jesteście na równych stanowiskach to 'do widzenia' z takim czymś.
Zosis spokojnie, my Was nie wyprzedzimy 😃 Z każda decyzja chodzimy po parę dni/tygodni 😃
U nas decyzje w miarę jeszcze idą, ale ta robota... Z jednej strony to mega uczucie wszystko robić samemu. Z drugiej - dzisiaj chyba jeszcze raz bym to przegadała z Mężem, żeby jednak szybciej się wprowadzić. Chociaż wiem, że dla tego temat ekip jest TABU, bo sam pracuje w budowlance i wie, jak to wygląda, więc woli zrobić sam. No, ale ten czas, to zmęczenie... Bieganie po dachu, jak wczoraj na przykład, bo woda zaczęła się lać po kominie do środka... No czasami jest masakra! Mam nadzieję, że jak zamieszkamy to to spełnienie wynagrodzi nam wszystko.
Btw. dopiero doczytałam - jeśli dom jest od dewelopera i przez niego macie teraz problemy to nie popuszczajcie - zgłoszenie reklamacyjne, jak trzeba opinia techniczna i niech naprawiają / zwracają koszty - trzeba się poszarpać, ale da się (mówię, znając temat, od drugiej strony ).Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 17:54
-
Zosis wrote:U nas decyzje w miarę jeszcze idą, ale ta robota... Z jednej strony to mega uczucie wszystko robić samemu. Z drugiej - dzisiaj chyba jeszcze raz bym to przegadała z Mężem, żeby jednak szybciej się wprowadzić. Chociaż wiem, że dla tego temat ekip jest TABU, bo sam pracuje w budowlance i wie, jak to wygląda, więc woli zrobić sam. No, ale ten czas, to zmęczenie... Bieganie po dachu, jak wczoraj na przykład, bo woda zaczęła się lać po kominie do środka... No czasami jest masakra! Mam nadzieję, że jak zamieszkamy to to spełnienie wynagrodzi nam wszystko.
Btw. dopiero doczytałam - jeśli dom jest od dewelopera i przez niego macie teraz problemy to nie popuszczajcie - zgłoszenie reklamacyjne, jak trzeba opinia techniczna i niech naprawiają / zwracają koszty - trzeba się poszarpać, ale da się (mówię, znając temat, od drugiej strony ).
Tak, będziemy się z nimi szarpać i albo to naprawia🙈 albo odstąpimy umowy przedwstępnej. Na pewno nie będzie zdecyduje się zamieszkać w domu, gdzie jest wilgoć 😃 Tylko wiecie jak jest, w pracy ciągła walka, z tym domem też się zaczyna sypać, choroba taty 😔 Za dużo tego na raz Nieszczęścia chodzą stadami, jak to wczoraj odpisała mi Siesiepy.
Btw przeczytałam kilka ostatnich wpisów Siesiepy. No nie da się oddzielić starań od życia, jak ktoś twierdzi inaczej, to widocznie...nie ma życia? 🤷Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
🕺
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Kochane, gdyby któraś była zainteresowana webinarem od Akademii Płodności to tutaj link:
https://akademiaplodnosci.pl/funnel/apwebinar/zapis/
Live dzisiaj o 19:30. Ja się zapisałam, może akurat czegoś nowego się dowiem 😅Niaha lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Claire wrote:
Meeega wyniki.
Czy dobrze rozumiem, że stosował:
- fertilman plus 4 tabletki dziennie
- Ostrovit pharma methyl b complex
- omega 3 adek ostrovit
I osobno:
(Też ostrovit?)
- selen 200mcg
- miedź
- żelazo
- pikolinian cynku
- cytrynian magnezu +b6
- koenzym q10
- nać
- tauryna
- l karnityny
- l arginina
Czy może bez fertilman to było? -
Niaha wrote:Meeega wyniki.
Czy dobrze rozumiem, że stosował:
- fertilman plus 4 tabletki dziennie
- Ostrovit pharma methyl b complex
- omega 3 adek ostrovit
I osobno:
(Też ostrovit?)
- selen 200mcg
- miedź
- żelazo
- pikolinian cynku
- cytrynian magnezu +b6
- koenzym q10
- nać
- tauryna
- l karnityny
- l arginina
Czy może bez fertilman to było?Niaha, Claire lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Claire ale wyniki super 🤗
Moon gratuluję jajków 🌸🤗 czekałam na te wieści od Ciebie
Paprota ech… rozumiem doskonale co czułaś, ja tak mam jak dostaję od tej mojej patokuzynki fotki jej dzieci bez przerwy ale babka mogła chociaż sobie słuchawki założyć jak już koniecznie chciała oglądać…
Bambi, Niaha, Zosis dołączam do klubu remontowego. U nas leci projekt wykańczanie mieszkania i 90% czasu, który spędzałam na forum to teraz spędzam na Ikeach, Castoramach i Komfortach 🙈🙈🙈 mam nadzieję, że wykończymy to mieszkanie szybciej niż ono wykończy nas 🙈
Zdecydowaliśmy się na dewelopera, bo myśleliśmy, ze bedzie mniej latania niz przy wlasnej budowie. Takiego uja - latania było tyle samo, a teraz mamy dluuugi protokół usterek z odbioru… nawet przez chwile myslalam, ze nie odbierzemy tego mieszkania, a jak zobaczylam krzywe sciany to sie prawie popłakałam ze śmiechu (bo już nie mam siły sie denerwowac), no ale podobno mają te usterki usunąć… zobaczymy jak im to wyjdzie 🙈🤷🏼♀️moonflower, Paprota9418 lubią tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Mart, a jak to najmłodsze dziecko Twojej kuzynki się czuje? Pamiętam, że przez jej złe prowadzenie się w ciąży były jakieś problemyPoczątek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Claire, ale supcio, elegancko się wyniki poprawiły ❤️ jestem pełna podziwu!
Claire lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Emka06 wrote:Mart, a jak to najmłodsze dziecko Twojej kuzynki się czuje? Pamiętam, że przez jej złe prowadzenie się w ciąży były jakieś problemy
Emka wiesz jak to jest - jak ktoś ma wywalone to dostaje wszystko na tacy. Poród idealny, prawie w terminie, bez żadnych zagrożeń, dziecko zdrowe 10/10 🤷🏼♀️
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Dziewczyny ja również po monitoringu sie melduję, u mnie też podwójna owulacja była 🫣🫣🫣 matko
Angi90 , Zosis, ChocoMonster, Niaha, Nataliii, moonflower, Emka06, Beezi, M94, Bambi92, oloska, Mart768, Marti27, Lipcowa, siesiepy, kropka27, rozalaa, Paprota9418, RinTinTin, Kil, #Aleksandra, Pingwinek, Niezapominajka95, Amunicja lubią tę wiadomość
-
Mart768 wrote:Claire ale wyniki super 🤗
Moon gratuluję jajków 🌸🤗 czekałam na te wieści od Ciebie
Paprota ech… rozumiem doskonale co czułaś, ja tak mam jak dostaję od tej mojej patokuzynki fotki jej dzieci bez przerwy ale babka mogła chociaż sobie słuchawki założyć jak już koniecznie chciała oglądać…
Bambi, Niaha, Zosis dołączam do klubu remontowego. U nas leci projekt wykańczanie mieszkania i 90% czasu, który spędzałam na forum to teraz spędzam na Ikeach, Castoramach i Komfortach 🙈🙈🙈 mam nadzieję, że wykończymy to mieszkanie szybciej niż ono wykończy nas 🙈
Zdecydowaliśmy się na dewelopera, bo myśleliśmy, ze bedzie mniej latania niz przy wlasnej budowie. Takiego uja - latania było tyle samo, a teraz mamy dluuugi protokół usterek z odbioru… nawet przez chwile myslalam, ze nie odbierzemy tego mieszkania, a jak zobaczylam krzywe sciany to sie prawie popłakałam ze śmiechu (bo już nie mam siły sie denerwowac), no ale podobno mają te usterki usunąć… zobaczymy jak im to wyjdzie 🙈🤷🏼♀️
U nas budowa to też temat rzeka, właśnie przygotowujemy się do zaskarżenia do sądu byłego wykonawcy. Dzisiaj dostaliśmy opinie biegłej sądowej. Kosmos 🤯 Nigdy więcej żadnych pośredników, od zerwania umowy sami wyszukujemy pracowników i kontrolujemy wszystko. -
Claire wrote:Dziewczyny ja również po monitoringu sie melduję, u mnie też podwójna owulacja była 🫣🫣🫣 matko
No to za dwa tygodnie czekamy jednak dwóch ciąż bliźniaczych z małymi dinusiami. 🫣😁💚🤞🤞 Taki pokręcony ten cykl u Ciebie, a tu jeb dwa złote jaja! 🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 19:07
Niaha, Angi90 , moonflower, Lipcowa, rozalaa lubią tę wiadomość