Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi, przykro, przytulam. Tak jak dziewczyny mówiły, dobrze że wizyta niedługo, ruszacie dalej 😘Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Meggi przytulam mocno 😔 oszukaniec straszny ale trzymam kciuki za wtorek i za dobry plan do IUI ✊️🍀Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
No więc znamy już ostateczny bilans. Mamy zamrożone 3 zarodki ✨
Wczorajsza morula zdegradowała, a w drugiej blastocyscie nie było węzła zarodkowego. Także mimo tego że się rozwijał, to nie było z nim nadziei na dzidziulka. Mamy 3 szanse ❤️
Co mnie pozytywnie zaskoczyło, to embriolog wspomniał, że jutro powinnam mieć już na portalu pacjenta raport od nich z opisem wszystkiego, a po kilku dniach będą też dostępne filmy z rozwoju tych zarodków. MEGA mnie to ciekawiło i nie mogę się doczekać aż to zobaczę. Nie miałam pojęcia, że to udostępniają 😍rozalaa, Amunicja, olail, Emka06, SandraH.97, oloska, Paprota9418, Kasia111, Beezi, Pfry, Lipcowa, Marti27, siesiepy, Niaha lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Meggi tulę mocno, można gdybać co się tam zadziało, ale nie wiem czy jest sens to robić, wizyta lada moment, mam nadzieję, że będzie wielkim krokiem w przód 🫂
Lubelszczyzna w deszczu 👎 a wycieczka rowerowa w planach była 😤 Jeszcze ten czas do wyników taaaaak mi się dłuuuuuuuuży 🐌
Jak tam wrześniowe nastroje? Mamy tu piękny skład InVitro i IUI 🍀 ✨ ależ będzie intensywnie 🤭
Kropka cudownie 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 11:09
SandraH.97, kropka27 lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Meggi110818 wrote:Dzień dobry dziewczyny 😉
Zrobiłam z rana test (bezsenność mnie złapała) i jest tylko cien cienia cienia.
Czyli jaks więc beta koło 1 a pink pokazał wczoraj ładną kreskę... Ehhh2024 - trzy nieudane IUI ❌️
01/2025 - rozpoczęcie stymulacji do IVF💉
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” ☀️ -
rozalaa wrote:Jak tam wrześniowe nastroje? Mamy tu piękny skład InVitro i IUI 🍀 ✨ ależ będzie intensywnie 🤭
Mój nastrój bardzo dobry. W najbliższych dniach mam zamiar zrobić kiry. Trochę mnie to stresuje, ale tłumaczę sobie, że wynik i tak nic nie zmieni, a być może poznam wroga. Czekam też na wyniki wymazu, więc łączę się z Tobą w tym dłużącym się oczekiwaniu 🙄 Poza tym nie umiem uwierzyć, że już wrzesień. Jak?! Przecież dopiero co był sylwester 😬
A jak Twoje nastawienie na ten miesiąc? ☺️Angi90 lubi tę wiadomość
2024 - trzy nieudane IUI ❌️
01/2025 - rozpoczęcie stymulacji do IVF💉
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” ☀️ -
kropka27 wrote:No więc znamy już ostateczny bilans. Mamy zamrożone 3 zarodki ✨
Wczorajsza morula zdegradowała, a w drugiej blastocyscie nie było węzła zarodkowego. Także mimo tego że się rozwijał, to nie było z nim nadziei na dzidziulka. Mamy 3 szanse ❤️
Co mnie pozytywnie zaskoczyło, to embriolog wspomniał, że jutro powinnam mieć już na portalu pacjenta raport od nich z opisem wszystkiego, a po kilku dniach będą też dostępne filmy z rozwoju tych zarodków. MEGA mnie to ciekawiło i nie mogę się doczekać aż to zobaczę. Nie miałam pojęcia, że to udostępniają 😍
Super ❤️ trzy dzielne Kropeczki czekają na swoich rodziców 🥺🥰kropka27 lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 27
On🧔 28
Starania 👶 od 12.2021
05.05.2022-->CP w p.jajowodzie
29.07.2022-->HSG, ok
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU/ml❤️6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng/ml,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIU😍 Prog. 23.0 ng/ml 11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng/ml
16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
-
rozalaa wrote:Meggi tulę mocno, można gdybać co się tam zadziało, ale nie wiem czy jest sens to robić, wizyta lada moment, mam nadzieję, że będzie wielkim krokiem w przód 🫂
Lubelszczyzna w deszczu 👎 a wycieczka rowerowa w planach była 😤 Jeszcze ten czas do wyników taaaaak mi się dłuuuuuuuuży 🐌
Jak tam wrześniowe nastroje? Mamy tu piękny skład InVitro i IUI 🍀 ✨ ależ będzie intensywnie 🤭
Kropka cudownie 😍
Yyy mój nastrój jest ciezki 🤣 w sensie jak patrzę w lodówce na te moje "mikstury" to mi się słabo robi, ale poza tym jakoś to do mnie nie dociera jeszcze...może przez te moje jelita bo one mnie denerwują lekko mówiąc i zajmują moje myśli 😅
Jutro idziemy jeszcze na kilka badań z krwii a później pozostaje czekać na okres (o ile wymaz na ureoplasme wyjdzie ujemny...) 😊
Edit: do tych co stosowały ten menopur to dobrze wyczytałam że trzyma się go do wymieszkania tylko w lodówce a później normalnie do 25 stopni?😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 13:11
Ona👱♀️ 27
On🧔 28
Starania 👶 od 12.2021
29.07.2022-->HSG, ok
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU/ml❤️6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng/ml,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIU😍 Prog. 23.0 ng/ml 11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
-
Kropka27
Ja się ośmielę powiedzieć- IDEALNIE. Oczywiście to moja perspektywa, ale trzy śnieżynki, ojeju 🥹 Teraz udany transfer (drogą Lipcowej), a pozostałe na krótsze lub dłuższe ferie. No, rozmarzyłam się. Niech się to pięknie dalej układa.
Ten raport z rozwoju, wow! Film to chyba z opcji time-lapse? Ekscytuję się razem z Tobąkropka27, Lipcowa, Niaha lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Meggi również tulę 🥺
U mnie dziś ciężki dzień!! Nawalilam się wczoraj 150 ml rumu 😂🤦🤯😁 dwa drinki i takie efekty 😂😂😂😁😁😁
Ogólnie podczas imprezki tylko faceci drinkowali i my mieliśmy wracać w nocy do domu ale w końcu jak młoda zasnęła też się napiłyśmy wspominając jak nam ten mały urwis rośnie 😂
Godzinę temu dotarliśmy na mieszkanie, teraz idę odsypiać 🤦rozalaa, Lipcowa, Marti27, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość
-
Amunicja, tak, mają te opcję time-lapse właśnie. Chodziło mi nawet po głowie zapytać o możliwość zobaczenia tego, a tu taka miła niespodzianka 🥰 nie mogę się doczekać.
Tymczasem czekam na wtorkową kontrolę, mam nadzieję że opracujemy plan. A i chyba małpa nadchodzi, coś się tak czai już. Zapraszam koleżankę, czekam tym razem 😁
Sandra, nawet nie wiesz kiedy a zużyjesz te zapasy lodowkowe. Zobaczysz jak to leci, dzień za dniem. Powodzenia! 🤞Amunicja, SandraH.97, Angi90 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Sandra, ok to napiszę Ci co u mnie działa na jelita, żeby Cię nie rozpraszały 😉 Te porady są z książki 'Jelita wiedzą lepiej', polecam ją, pomogła mi bardziej niż gastrolog 😅
1. Zero cukru (albo jak najmniej), ogranicz węglowodanysjrobiowe, żywność przetworzona i słodziki. Zaostrzają stany zapalne.
2. Unikaj tłuszczów trans - margaryna, kupne słodycze, wypieki z cukierni etc., frytki i czipsy.
3. Stosuj post przerywany 12-14 godzin postu nocą. Czyli jak jesz kolację o 19tej to następny posiłek dopiero o 7 rano. Po kolacji tylko woda, napoje ziołowe.
4. Zadbaj o zdrowy sen. Dobrze kłaść się do łóżka 4 w tygodniu przed 22:30.
5. Otwieraj okna , spaceruj, wychodz na zewnątrz jak najczęściej.
Faza 1 diety. Unikaj:
1. Glutenu i oczyszczonych zbóż
2. Nabiału
3. Roślin strączkowych
4. Cebuli, czosnku, pora, kapusty, brukselki.
Włącz do diety:
1. Uboższe w błonnik pokarmy roślinne, jak najbardziej różnorodne. Tygodniowo jedz 20-30 różnych odmian warzyw, owoców i ziół.
2. Dobrej jakości białko - jajka 💚, ryby, kurczak, dziczyzna, czerwone mięso, tofu, soja.
3. Zielona herbatę i górska czekoladę, zioła, przyprawy.
4. Tłuszcze roślinne: oliwa, awokado, orzeczy, olej kokosowy.
Po około tygodniu, a zazwyczaj już po 3-4 dniach poczujesz się lepiej.
W drugiej fazie włączasz powoli i w małych ilosciach cebulę, por, czosnek, rośliny strączkowe, kapustę, jogurty, hefor, sery. Wlaczasz je pojedynczo co 3 dni i obserwujesz, czy Ci nie szkodzą.
Suplementy: probiotyk 1 x dziennie Alflorex (Bifidobacterium)/Sanprobi IbS, 2 x dziennie maslan sodu (np. aliness).
Ogólnie polecam całą książkę, ja nie stosowałam się do niej w 100% a i tak mi pomogła.
SandraH.97, Niaha lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Melduje ze małpa przyszła dzisiaj.. cieszy mnie tylko to ze jest idealnie jak w zegarku 29 dc i dokładnie 14 dpo.. zdycham dzisiaj strasznie. Fizycznie jest dramat ale psychicznie tez jakoś tak ciężko.. przetyrał mnie ten tydzień tragicznie. Wrzesień to dla nas sentymentalny miesiąc. Poznaliśmy się, mamy pierwsza rocznice ślubu i moje urodziny.
Mam takie myśli ze już się nie uda.
Mam teraz jakaś taka niechęć do tego IUI. Przecież jesteśmy młodzi i w miarę zdrowi. Dlaczego nie może udać się naturalnie. Jest mi smutno..
śmialiśmy się zawsze bo nasi najbliżsi przyjaciele do 1 rocznicy ślubu byli juz w ciąży. I mieliśmy ślub w czerwcu jednych przyjaciół. Mały ma 2 miesiące, w sierpniu drugich przyjaciół. Są przy końcówce ciąży. My we wrześniu i nic,a teraz powinna być nasza kolej.
Podchodzę do tej październikowej wizyty z duża nadzieja i jak się nie uda to strasznie mnie to załamie…
-
Paprota
Rzucam kapok ❤️ Tak, jak mi tu ostatnio pomagałyście wsparciem, tak teraz po Was powtarzam niby oczywiste, ale pomocne i przede wszystkim prawdziwe- zobaczysz, że jutro będzie lepiej.
Fizycznej ulgi szukaj w lekach/ masażu, psychicznej w bliskości kochanych osób i tylko nie martw się na zapas.
Ta październikowa wizyta, to z tego samego programu, co u Siesiepy i Pfry? Tam chyba można dostać kwalifikację do IUI. Jakie masz oczekiwania względem dalszych starań? Poza tymi, żeby się wreszcie zakończyły dwiema kreskami, czego Ci bardzo życzę 🙂✊🏻Paprota9418, siesiepy, Niaha lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
-
Amunicja. Jutro będzie lepiej.. ale już powoli kończy się zapas tego jutra.. mąż jest ogromnym wsparciem i jestem mu mega wdzięczna ❤️ dziś usłyszałam nawet ze odstawia alkohol całkowicie i zrobi wszystko żeby się udało.
Tak tak z tego programu na NFZ byliśmy już w nim jeden krok od IUI ale wyszły te moje jazdy z guzkami na tarczycy i odpuściliśmy do czasu wyjaśnienia sprawy. Potem byliśmy w klinice i tak tez zaproponowali nam IUI ze względu na wyniki męża ( problem z morfologia) cała reszta jest w porządku. Nawet po kontrolnych badaniach lekarka stwierdziła ze wszystko jest całkiem ładnie.
Chciałabym spróbować stymulacji bo nigdy tego nie próbowaliśmy. Niby mam swoje owulacje wszystko ładnie pęka endometrium ładne tylko progesteron po mam niski. Może to jest jest powód. Nie zażywam nigdy progesteronu po owulacji. Będę chciała zaproponować temu lekarzowi chociaż jeden cykl ze stymulacja i progiem. Wyniki męża poza morfologia są super i powinno udać się naturalnie.
Dziękuje.. po prostu potrzebowałam się komuś wygadać poza mężem. Wiem ze jego tez to dołuje i nie chce żeby myślał ze to jego wina ze się nie udaje. Mówię mu to ale wiesz jacy są mężczyźni. Wszystko interpretują po swojemu.
Cholernie męczą mnie te wszystkie objawy. Wiem ze one są dobre i ze to znaczy ze wszystko działa jak powinno ale po tym ostatnim tygodniu mam dość. Zwłaszcza jak kończy sie to wszystko 🐒. -
Emka wizyta u Pani doktor to milowy krok w Waszych staraniach, co by nie wyszło - dacie sobie z tym radę 🍀😌 ja cały czas jestem zdania, że przeciwnika żeby zwalczyć - trzeba dobrze poznać 😊
Ja czekam na moment w którym poczuje - ,,ok teraz już może trochę z górki” - bo teraz cały czas mam wrażenie, że jest pod górkę i jest ciężko 🫣 miotam się jeśli chodzi o wrzesień - śledzić cykl, czy dać sobie siana z tym 😂
Paprota przytulam za małpiszona 🫂 wiem co czujesz, niedawno obchodziliśmy drugą rocznicę, a profil przyjaciółki na insta z brzuszkiem chwilami doprowadza mnie do mega smutku - u nich 2 cykl starań okazał się być szczęśliwym 🤷♀️
Sandra jeszcze przyjdzie ten moment w którym strach zastąpi radość i ekscytacja 🥹Paprota9418, SandraH.97, Emka06 lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Paprota
😱
Wszystkie Twoje odczucia doskonale znam, mam nadzieję, że październik pozwoli na tę próbę leczenia, o której piszesz. Prog w fl wielu dziewczynom pomógł.
W ogóle nasza sytuacja jest bardzo podobna do Waszej, tylko u nas morfologia słabsza i my jesteśmy starsi ( a ja niecierpliwa) 😊
Wiem jak to jest nie mieć gdzie podziać swojego smutku, bo nie chcemy żeby ta osoba, której go chcemy zanieść poczuła się winna 🥲 Naprawdę, podaję Ci rękę i serdecznie przytulam.Paprota9418 lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
-
Paprota ❤️🩹 przytulam mocno.
Wiem, co czujesz, chyba my wszystkie tu wiemy.
U nas we wrześniu druga rocznica ślubu, dziecka wciąż nie ma. Przyjaciółka wzięła ślub rok po nas, w pierwszym cyklu im się udało, Młody za chwilę będzie miał pół roku.
Starania to ciężki czas - dla nas, dla naszych związków, dla relacji z innymi. Dobrze, że masz wspierającego Męża przy sobie. Zróbcie dla siebie wspólnie coś miłego dzisiaj. 😘Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Bambi92 wrote:Sandra, ok to napiszę Ci co u mnie działa na jelita, żeby Cię nie rozpraszały 😉 Te porady są z książki 'Jelita wiedzą lepiej', polecam ją, pomogła mi bardziej niż gastrolog 😅
1. Zero cukru (albo jak najmniej), ogranicz węglowodanysjrobiowe, żywność przetworzona i słodziki. Zaostrzają stany zapalne.
2. Unikaj tłuszczów trans - margaryna, kupne słodycze, wypieki z cukierni etc., frytki i czipsy.
3. Stosuj post przerywany 12-14 godzin postu nocą. Czyli jak jesz kolację o 19tej to następny posiłek dopiero o 7 rano. Po kolacji tylko woda, napoje ziołowe.
4. Zadbaj o zdrowy sen. Dobrze kłaść się do łóżka 4 w tygodniu przed 22:30.
5. Otwieraj okna , spaceruj, wychodz na zewnątrz jak najczęściej.
Faza 1 diety. Unikaj:
1. Glutenu i oczyszczonych zbóż
2. Nabiału
3. Roślin strączkowych
4. Cebuli, czosnku, pora, kapusty, brukselki.
Włącz do diety:
1. Uboższe w błonnik pokarmy roślinne, jak najbardziej różnorodne. Tygodniowo jedz 20-30 różnych odmian warzyw, owoców i ziół.
2. Dobrej jakości białko - jajka 💚, ryby, kurczak, dziczyzna, czerwone mięso, tofu, soja.
3. Zielona herbatę i górska czekoladę, zioła, przyprawy.
4. Tłuszcze roślinne: oliwa, awokado, orzeczy, olej kokosowy.
Po około tygodniu, a zazwyczaj już po 3-4 dniach poczujesz się lepiej.
W drugiej fazie włączasz powoli i w małych ilosciach cebulę, por, czosnek, rośliny strączkowe, kapustę, jogurty, hefor, sery. Wlaczasz je pojedynczo co 3 dni i obserwujesz, czy Ci nie szkodzą.
Suplementy: probiotyk 1 x dziennie Alflorex (Bifidobacterium)/Sanprobi IbS, 2 x dziennie maslan sodu (np. aliness).
Ogólnie polecam całą książkę, ja nie stosowałam się do niej w 100% a i tak mi pomogła.
Bardzo Ci dziękuję Kochana ❤️Ona👱♀️ 27
On🧔 28
Starania 👶 od 12.2021
29.07.2022-->HSG, ok
-
Przegadaliśmy jeszcze raz temat z mężem po drodze a jak wrócimy to Catani na playstation i ogromna miska popcornu.❤️
Dobrze jest Was mieć :* dziękuje 😘Amunicja, siesiepy lubią tę wiadomość