Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeej już wrzesień i piękna jesień przed Nami 🤩
Kocham tę porę roku, a gdy czytam ile ma się dziać we wrześniu i październiku to ekscytuje się nią jeszcze bardziej 🤞🏻🍀🍀
KarolinaAnastazja czasami taki odpoczynek dla głowy potrafi zdziałać cuda ☺️ także naładuj bateryjki i wracaj do Nas ☺️ co do podania 2 zarodkow - wiesz, że może z nich nagle zrobić się 4? 🙈 I lekarze raczej odradzaja podanie dwóch przy pierwszej próbie ☺️ ale podziwiam za podejście 😁
Rozalaa decyzja już podjęta? ☺️ Kurcze ten 100kg autysta trochę mnie przeraził 😳 macie jakiś specjalny plan pracy z takimi osobami? 🙃
Pauli19 trzy dominujące? 🤩 Jesteście gotowi na trojaczki? 😁
Zosis po raz pierwszy cieszę się z Twojego nowego cyklu 😁 niech dzieje się magia 🤞🏻🤞🏻🍀🍀
Siesiepy super, że znalazłaś super gina i to jeszcze na NFZ! Brzmi niemal jak cud 🙃 a kominek to moje wielkie marznie 🥰 też mam zamiar mieć w swoim nowym domku - mówisz, że ceny tak dobijają? 😶
Bambi jutro Twój wielki dzień! 🍀 Jak nastawienie? 🙃
Aśś na jaki czas będziesz miała aparat? ☺️
Angi jakie piękne pazy 🤩
Olail kciuki za Twoje jajka 🍀🤞🏻🤞🏻 niech dzieje się magia 🤩
Amunicja wierszyk cudo 🤩 zawsze zastanawiam się jak wygląda z Tobą konwersacja na żywo 🤣
Moon piękna pamiątka dla małej 🤩 uwielbiam takie rzeczy 🤩
Sandra kiedy wynik? 🤞🏻
Meggi tulę mocno ❤️
Emka już nabierasz doświadczenia w opiece nad dziećmi? 😁 Bardzo dobrze, niedługo przyda się na pełen etat 😁
Kropka 3 zarodki brzmią idealnie 🥰 macie 3 szanse na 3 maluchy 🥰 i chyba już odpadła obawa co zrobić z "nadmiarem"? ☺️
Paprota ślę wirtualne tulasy. Zrób dla siebie coś miłego, zobaczysz, że przyjdzie lepszy okres. A kto wie może ten wrzesień będzie dla Was magiczny? ☺️ U Nas tez sporo par, które zaraz po ślubach zaszły w ciążę ale jest też kilka, o których jest cisza mimo kolejnych rocznic. I w sumie dopiero jak zaszłam w ciążę zaczęłam je dostrzegać także punkt widzenia często zmienia się z czasem.
Mnie było troszkę mniej bo miałam/mam stresujący okres. Wczoraj dość mocno pokłóciliśmy się ze Starym, a dzisiaj rano przy podtarciu zobaczyłam żywą krew. Jednorazowo (🙏🏻) więc nie jadę na sor i czekam na czwartkowa wizytę trochę z duszą na ramieniu. Był strach i łzy ale staram się podejść do tego na spokojnie, bo przecież jestem zaopatrzona progesteronem po korek więc to może tylko jakieś naczynko ale wiadomo. Dodatkowo Mąż jutro wyjeżdża na kurs i będzie dopiero w weekend. Ehh..Paprota9418, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Lipcowa mam nadzieję, że się nie podzielą, a w sumie ja tak kocham dzieci, że i 4kę bym kochała i bym jakoś dala rade. Tylko zawsze zqstabawia mnie jakie auto musiałabym mieć na wyjazdy, chyba multiple 😂😂
Jeju ale Kropka to cudnie że są z tego filmy! Nawet nie wiedziałam, że jest taka opcja! 😍
Lecę dziewczyny pakować łachy, robić mani i jutro fruuu😁😁 Turcja!😁 -
Lipcowa ostatnio czekałam 3 dni jakieś, to teraz pewnie też tak ^^ mam nadzieję że będzie na czas 😅
Lipcowa lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 27
On🧔 28
Starania 👶 od 12.2021
05.05.2022-->CP w p.jajowodzie
29.07.2022-->HSG, ok
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU/ml❤️6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng/ml,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIU😍 Prog. 23.0 ng/ml 11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng/ml
16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
-
Lipcowa
Pewnie się tam Kropcio mości, oby Cię już nie stresował, bo progesteronową poduszeczkę faktycznie ma, to niczego mu nie brakuje.
Mąż sobie na szkoleniu przemyśli swoje postępowanie i w weekend będzie Was nosił na rękach, a przez ten tydzień to my się Tobą zaopiekujemy❤️ 🙂
KarolinaAnastazja
Miłości nie braknie, ale sama ciąża… Malutka jest heroską, nosząc trzech muszkieterów. To musi być życiowe wyzwanie fizyczne i psychiczne. Nawet z punktu widzenia opieki medycznej ciąże mnogie są większymi wyzwaniami.
Ale z drugiej strony to niech Ci się spełni jak tylko sobie wymarzysz. Turcja to piękny kraj na poczęcie nowego życia 🙂✊🏻Lipcowa lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Lipcowa wrote:Jeej już wrzesień i piękna jesień przed Nami 🤩
Kocham tę porę roku, a gdy czytam ile ma się dziać we wrześniu i październiku to ekscytuje się nią jeszcze bardziej 🤞🏻🍀🍀
KarolinaAnastazja czasami taki odpoczynek dla głowy potrafi zdziałać cuda ☺️ także naładuj bateryjki i wracaj do Nas ☺️ co do podania 2 zarodkow - wiesz, że może z nich nagle zrobić się 4? 🙈 I lekarze raczej odradzaja podanie dwóch przy pierwszej próbie ☺️ ale podziwiam za podejście 😁
Rozalaa decyzja już podjęta? ☺️ Kurcze ten 100kg autysta trochę mnie przeraził 😳 macie jakiś specjalny plan pracy z takimi osobami? 🙃
Pauli19 trzy dominujące? 🤩 Jesteście gotowi na trojaczki? 😁
Zosis po raz pierwszy cieszę się z Twojego nowego cyklu 😁 niech dzieje się magia 🤞🏻🤞🏻🍀🍀
Siesiepy super, że znalazłaś super gina i to jeszcze na NFZ! Brzmi niemal jak cud 🙃 a kominek to moje wielkie marznie 🥰 też mam zamiar mieć w swoim nowym domku - mówisz, że ceny tak dobijają? 😶
Bambi jutro Twój wielki dzień! 🍀 Jak nastawienie? 🙃
Aśś na jaki czas będziesz miała aparat? ☺️
Angi jakie piękne pazy 🤩
Olail kciuki za Twoje jajka 🍀🤞🏻🤞🏻 niech dzieje się magia 🤩
Amunicja wierszyk cudo 🤩 zawsze zastanawiam się jak wygląda z Tobą konwersacja na żywo 🤣
Moon piękna pamiątka dla małej 🤩 uwielbiam takie rzeczy 🤩
Sandra kiedy wynik? 🤞🏻
Meggi tulę mocno ❤️
Emka już nabierasz doświadczenia w opiece nad dziećmi? 😁 Bardzo dobrze, niedługo przyda się na pełen etat 😁
Kropka 3 zarodki brzmią idealnie 🥰 macie 3 szanse na 3 maluchy 🥰 i chyba już odpadła obawa co zrobić z "nadmiarem"? ☺️
Paprota ślę wirtualne tulasy. Zrób dla siebie coś miłego, zobaczysz, że przyjdzie lepszy okres. A kto wie może ten wrzesień będzie dla Was magiczny? ☺️ U Nas tez sporo par, które zaraz po ślubach zaszły w ciążę ale jest też kilka, o których jest cisza mimo kolejnych rocznic. I w sumie dopiero jak zaszłam w ciążę zaczęłam je dostrzegać także punkt widzenia często zmienia się z czasem.
Mnie było troszkę mniej bo miałam/mam stresujący okres. Wczoraj dość mocno pokłóciliśmy się ze Starym, a dzisiaj rano przy podtarciu zobaczyłam żywą krew. Jednorazowo (🙏🏻) więc nie jadę na sor i czekam na czwartkowa wizytę trochę z duszą na ramieniu. Był strach i łzy ale staram się podejść do tego na spokojnie, bo przecież jestem zaopatrzona progesteronem po korek więc to może tylko jakieś naczynko ale wiadomo. Dodatkowo Mąż jutro wyjeżdża na kurs i będzie dopiero w weekend. Ehh..
Ja sie wylaczylam na weekend bo czekam na testowanie jak na💩 chociaz dzisiaj siknelam i jest cien standardowo jak od ovittellu, wiec zatestuje za 2 dni i zobacze. Ale zaczely mnie okropnie cycki bolec, ale temp znowu w dol..., wiec pewnie na okres...
A odnosnie aparatu to bede miala nakladkowy, wiec powinnam sie w rok wyrobic ze wszystkim, ale cena wychodzi 18 600 zl... bedzie 5 tys na wejsciu a potem raty po 1200 zl... ale nie mam dzieci to bede miala chociaz ladne zeby...
Odpisze wszystkim jutro, dzisiaj chcialam ponarzekac tylko chwile, wybaczycie?Lipcowa, siesiepy lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Lipcowa, zdecydowanie już mi nadmiar nie straszny 🙈
Mam nadzieję że ok u Ciebie? Niech nam tu twój Stary nie denerwuje Lipcowej Mamy!Lipcowa lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny. Smutek duszę w sobie, bo juz nieraz usłyszałam, że mam jedno dziecko (też po dwuletniej walce) i że jak mogę narzekać, płakać. Więc nawet przed mężem mam pokerową twarz. Ale dla mnie pragnienie drugiego dziecka jest równie duże jak pierwszego. Emocje takie same. Oglądanie się za kobietami w ciąży, wózkami.
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Lipcowa, plan pracy z trudnym uczniem jest zawsze, ale plan może być nawet najlepszy na świecie i nie wiele to zmienia w sytuacji gdy taki wpadnie w szaleństwo i ma przewagę 50 kilogramów nad nauczycielem 👀😂 mam nadzieję po prostu, że jakoś przeżyję, jedyne co mnie martwi, to to że ten chłopak już ,,zakończył" jedną ciążę w pracy 😢 Bądź spokojna - na pewno wszystko z Kropeczkiem okej 🤗 a Staremu robimy te wszystkie NO NO NO i grozimy paluszkiem - czyja wina by nie była, Ty jesteś w ciąży, więc on musi przeprosić 😂
Co do pracy - decyzja podjęta - weekendy odpuszczam 😁
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Paprota, ja też Cię rozumiem i mocno przytulam ❤️🩹 Mnie też rocznica ślubu trochę przybiła, bo inaczej to sobie wszystko wyobrażałam. Musimy wierzyć, że każda z nas w końcu się doczeka, choć czasem w to wątpimy. Jesteśmy tu dla Ciebie ❤️
Lipcowa, tak, zbieram doświadczenie i chylę czoła wszystkim matkom, w szczególności mamom dzieci z tak małą różnicą wieku 😁 Mam nadzieję, że u Was już dobrze i Kropeczek rośnie zdrowo 😘
KarolinaAnastazja, ja też lubię dzieci, ale czworaczki to już jazda bez trzymanki 😅 U mnie w rodzinie są bliźniaki i to już był hardcore dla ich rodziców, a co dopiero z czwórką 🙈 No i też dlatego, że mam w rodzinie taki przykład, to ciąże mnogie nie kojarzą mi się wyłącznie z podwójnym/potrójnym/poczwórnym szczęściem, ale przede wszystkim z ciążą wyższego ryzyka i wcześniactwem, dlatego świadomie bym się na to nie zdecydowała 🙄
Rozala, życzę Wam, żebyście w końcu odetchnęli i poczuli, że wszystko układa się po Waszej myśli 😘 Uważam, że postąpiłaś słusznie odrzucając propozycję weekendowej pracy. Balans przede wszystkim 😊 Zmroziło mnie jak przeczytałam, że ten chłopak "zakończył" jedną ciążę w pracy. Coś strasznego 😔
Meggi, masz prawo czuć złość i smutek. Jeśli pojawia się pragnienie zostania mamą po raz kolejny i ciężko to pragnienie urzeczywistnić, to emocje są takie same jak u dziewczyn starających się o pierwsze dziecko. To takie dziwne uczucie silnej tęsknoty za kimś, kogo się nawet nie poznało 💔Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 22:16
Paprota9418, Angi90 , Lipcowa, siesiepy lubią tę wiadomość
2024 - trzy nieudane IUI ❌️
01/2025 - rozpoczęcie stymulacji do IVF💉
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” ☀️ -
Emka06 wrote:Paprota, ja też Cię rozumiem i mocno przytulam ❤️🩹 Mnie też rocznica ślubu trochę przybiła, bo inaczej to sobie wszystko wyobrażałam. Musimy wierzyć, że każda z nas w końcu się doczeka, choć czasem w to wątpimy. Jesteśmy tu dla Ciebie ❤️
Lipcowa, tak, zbieram doświadczenie i chylę czoła wszystkim matkom, w szczególności mamom dzieci z tak małą różnicą wieku 😁 Mam nadzieję, że u Was już dobrze i Kropeczek rośnie zdrowo 😘
KarolinaAnastazja, ja też lubię dzieci, ale czworaczki to już jazda bez trzymanki 😅 U mnie w rodzinie są bliźniaki i to już był hardcore dla ich rodziców, a co dopiero z czwórką 🙈 No i też dlatego, że mam w rodzinie taki przykład, to ciąże mnogie nie kojarzą mi się wyłącznie z podwójnym/potrójnym/poczwórnym szczęściem, ale przede wszystkim z ciążą wyższego ryzyka i wcześniactwem, dlatego świadomie bym się na to nie zdecydowała 🙄
Rozala, życzę Wam, żebyście w końcu odetchnęli i poczuli, że wszystko układa się po Waszej myśli 😘 Uważam, że postąpiłaś słusznie odrzucając propozycję weekendowej pracy. Balans przede wszystkim 😊 Zmroziło mnie jak przeczytałam, że ten chłopak "zakończył" jedną ciążę w pracy. Coś strasznego 😔
Meggi, masz prawo czuć złość i smutek. Jeśli pojawia się pragnienie zostania mamą po raz kolejny i ciężko to pragnienie urzeczywistnić, to emocje są takie same jak u dziewczyn starających się o pierwsze dziecko. To takie dziwne uczucie silnej tęsknoty za kimś, kogo się nawet nie poznało 💔
Ryzyko biorę pod uwagę przy każdej ciąży. A tak patrząc punktu widzenia dzielenia to mało ja słyszałam przypadków żeby się akurat x4 rozdzieliły. A Wy słyszeliście aż o takich podziałach? Weźcie Nie straszcie 🤪 -
Paprota, przytulam i wysyłam ciepłe myśli ❤️ Mam nadzieję, że kolejne rocznice będą w większym gronie 🍀
Kropka, piękny wynik ❤️ Trzy Kropki na Was czekają ✊🍀
Rozala, bardzo dobra decyzja 😉
KarolinaAnastazja, zdecydowanie po przykładzie Malutkiej ciąża mnoga to nie przelewki plus jak widać wszystko się może zdarzyć, skoro naturalnie zaszła w ciążę trojaczą. Ja w październiku zamierzam zacząć szykować wyprawkę, a ona wtedy będzie w już szpitalu 🥺 Jest u nas na kwietniowym też Zielone Słońce, u niej akurat doszło do podziału po IVF.
Udanego urlopu ☀️😍
Lipcowa, odpoczywaj i mam nadzieję, że to jednorazowa akcja ✊🍀
Bambi, dzisiaj wielki dzień ✊✊✊✊
Miłego tygodnia, dinusie ❤️☀️
Paprota9418, Bambi92, rozalaa, Lipcowa, kropka27 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Dzień dobry w poniedziałek! Ja wpadłam tylko na chwilę i biorę się za robotę. Tydzień przed urlopem to zawsze u mnie gorący czas w pracy. A od dzisiaj jeszcze ta stymulacja... Trochę się stresuję, ale już sobie umyśliłam, że będę ten letrozol brać na noc, to może prześpię ewentualne skutki uboczne. 😇
Bambi, trzymam kciuki od rana! 🤞 Dzisiaj jest WASZ dzień! 🥰
Rozalaa, dobra decyzja. Musisz mieć też czas dla siebie i Starego w końcu. 🥰
Meggi, takie duszenie w sobie smutku nie jest dla Ciebie dobre. Dobrze, że zaglądasz do nas, ale... Z Mężem jesteście w tym we dwoje, podzielenie tego smutku na dwa zdejmie z Ciebie trochę tego ciężaru, a to może poskutkować tym, o co się tak staracie. Przytulam.
Lipcowa, oby to plamienie to było właśnie moszczenie się Kropeczka. Odpoczywaj dużo i nie martw się niczym. Wszystko musi być dobrze.
Miłego dnia, Dziewuszki!Bambi92, rozalaa, Angi90 , Lipcowa, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Ja szykuję pompony cheerleaderskie i gwizdek, ale skakać zacznę dopiero o 16:15 żebym nie wyzionęła ducha.
Bambi, nie pomyl teczek żebyś notariuszowi nie szurnęła analizami cyklu menstruacyjnego.
Fajny masz dzisiaj dzień! Smacznej kawusi Dziewczyno, napawaj się tym dobrem 🍀✊🏻
Bambi92, Angi90 , Beezi, siesiepy lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Witam się w poniedziałek
@Amunicja - wierszyk sztos xD padłam - powstałam i znowu padłam xD mega
@Zosis - czujeeeee Jajo na pierwszej stronie
@Meggi - tule dziadostwo wstrętne...
U mnie straszny wysyp trądziku... Czuję się taaka brzydka xD haha Wczoraj wróciłam z weekendu od teściowej... eh... tragedia xD na wyjście jeszcze prztyczek w nosek "no M. to tak krzywo na mnie patrzy nieraz, a przecież ja nic złego nie robię" no kurnaaa... eh... xD -
Czesc dziewczyny 😁
Daaawno mnie tu nie bylo ale miałam urlop i tyle zamieszania, że masakra. Postaram sie w wolnej chwili Was nadrobić. W trakcie urlopu mialam wypadek rowerowy, gdzie kierownica wbila mi sie w prawa dolna stronę brzucha. Skończyło to sie krwotokiem, karetka, szpitalem i szwem. Byla strasznie poobijana i ledwo chodzilam. Na szczęście już dochodze do siebie. Dzisiaj mam mieć kontrolną wizytę i sciagniety szew. Idealnie w dzień wypadku mialam dostać @ ale nic sie nie pojawiło. Nie nastawiałam sie na ciążę bo na monitoringu nic nie zapowiadało na jakąkolwiek owulacje. Oczywiście lekarz mówił, że może sie zdążyć , że będzie bardzo późna owulacja i akurat sie uda. Dostałam też wytyczne, że od 35 dc mam wziąć duphaston przez 10 dni. Wczoraj wzielam ostatnią tabletke. A dzisiaj rano coś mnie podkusilo zrobic test ciążowy. Zatkało mnie gdy zobaczylam II. Nadal nie moge w to uwierzyć i strasznie sie boje czy utrzymam tą ciążę przez ten wypadek, duuuzo stresu i antybiotyk który bralam po wypadku.
Przepraszam, że tak dlugo ale chcialam Wam opisać co sie u mnie dziejejustme, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩💼 28 lat:
- Hashimoto ( Euthyrox 25)
- Choroba Von Willenbranda ( brak stałych leków)
- LH-3,94
-FSH- 4,77
-PROLAKTYNA - 23, 98
🧔34 lata
- zdrowy
- bardzo aktywny
6 cykli z CLO i Duphastonem nieudanych
7cs (CZERWIEC) - przerwa w stymulacji ---> zmiana lekarza ---> ostra infekcja, wdrożenie leków przerwa do lipca
8cs (LIPIEC) - wyleczona infekcja-nowe suplementy- brak stymulacji ze względu na brak możliwości monitoringu ( urlop lekarza)- własna owulacja
9cs (SIERPIEŃ) - brak stymulacji ze względu na brak dostępnego leku - monitoring 1.08 - cykl bezowulacyjny
23.08 - wypadek rowerowy
4.09- II
11.09- pierwsze USG - 2 mm pęcherzyk ciążowy w macicy
12.09- beta 1819
14.09- beta 3460 - wzrost o 90,2%
02.10 - kolejna wizyta -
Beezi, Zosis, Emka, Amunicja, Lipcowa dziękuję za wsparcie 🤗🤗 Oboje ze Starym jesteśmy zestresowani i trochę podekscytowani. Siknelam wczoraj wieczorem na owulaka, żeby wiedzieć co lekarka będzie oglądać. A tam, oczywiście, pik pików 🙈 Ale z tego stresu rano się nie udalo. Normalnie jak to pisze to czuję się, jak na miesięcznym wątku 🙈 Ale wiem, że zrozumiecie. Po prostu presja max dzisiaj 🚀😃 napiszę Wam wieczorem relacje, miłego dnia 🥰
Niezapominajka 😍😍 🤞 wszystko będzie dobrze, skup się na sobie teraz. Bardzo się cieszę 💚
Niezapominajka95, Emka06, Angi90 , Amunicja, Lipcowa, kropka27, siesiepy, Niaha lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Niezapominajka dzidzion na początku jest jak w pancerzu! Musi być dobrze! trzymam kciuki! ale kontynuuj branie dupka, nie odstawiaj w takim razie.
U mnie wielkie przygotowania do urlopu, w prawdzie nie wiem jeszcze czy polecimy 10 czy 24 a może pomiędzy więc trzeba się przygotować na wypadek gdybyśmy jednak wymyślili że damy rade w niedziele.
Jednak lecimy do Turcji, przynajmniej decyzja podjęta i hotel wybrany.
Jedna rzecz która przemawia za tym żeby lecieć później jest fakt że 11 powinnam dostać @, ale jak nie dostanę to później 24 mogę mieć stresa czy lecieć czy nie 😎😎😎😎 wiecie jak to jest, rozkminy staraczki...
Co radzicie? u mnie @ to takie dwa dni a później tylko takie plamienie, jednak to będą wakacje "z tamponem" więc nie wiem czy się decydować...
Więc dla mnie optymalnie to byłoby lecieć 13.09 będę już po najgorszych dniach ... tak chyba zrobimy... muszę pogadać ze starym bo pod względem zobowiązań naszych najkorzystniej byłoby od niedzieli do niedzieli... ale trzy dni obsuwy w papierach może świata nie zawali...
Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość