Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaAnastazja, chyba zawsze mówią, ale zazwyczaj są szybciej, chociaż tydzień to raczej standard, hodowla chwilę trwa. Trzymam kciuki za czystą biocenozę i drożność ✊
Bubu, oby nie torbiel 🤞 Owocnej wizyty ✊🍀
Bambi, tulę za 🐒 😥❤️ Też mam wrażenie, że niektórzy nie doceniają tego, że mają dzieci i nie było to okupione tą całą staraczkową niepewnością i czekaniem...
Kil, trzymam kciuki za wizytę mamy i dobre wiadomości ✊
Rozala, przed Wami intensywny czas, będzie się działo 🔥🤞
Angi, wszystko się uda 🔥🤞
Paprota, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! No i dużo miłości dla Was na rocznicę ❤️ Jakby to było wczoraj, Twój i Choco ślub i weselna gorączka na wątku. 🥹
Wysyłam Wam dużo ☀️ na nowy tydzień, oby był lepszy niż poprzedni 🍀
Kil, Paprota9418, BuBu90, Angi90 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
KarolinaAnastazja - długo te posiewy, ale to MyChlaUrea? Czy zwykłe posiewy? Ja robię w centrum badań mikrobiologicznych i na wyniki zwykłych posiewów czekam max 5-7 dni.
Jestem po wizycie u lekarki.
Dostałam leczenie na cały przyszły cykl dla mnie i dla męża. Kupę antybiotyków dopochwowych i doustnych i dodatkowo coś przeciwgrzybiczego (bo po tych antybiotykach na pewno grzybek nas złapie) i mamy brać probiotyki. Leczenie przewidziane na 1 cykl, skuteczność terapii to 92%. Uff... po leczeniu mam czekać na miesiączkę i zapisać się ponownie na biopsję (już bez histeroskopii). Z wynikiem potwierdzającym wyleczenie możemy lecieć z przygotowaniem do IUI. Czyli pewnie najwcześniej IUI w styczniu: październik leczenie, listopad biopsja, wynik biopsji to ok 3 tygodnie czyli w grudniu, jeśli wynik potwierdzi wyleczenie to będę musiała odnowić posiewy i cytologię...nooo to może IUI styczeń/luty...🫥 DŁUGO, ALE JEST PLAN💪
Rozpisałam wszystko dokładnie, bo może którejś się przydadzą te informacje.
Zapalenie może wynikać z jakiejś infekcji starej, która mi została wyleczona w pochwie, ale sobie poszła dalej do macicy do podścieliska.🫨siesiepy, Amunicja, kropka27, Angi90 lubią tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
Pfry wrote:KarolinaAnastazja - długo te posiewy, ale to MyChlaUrea? Czy zwykłe posiewy? Ja robię w centrum badań mikrobiologicznych i na wyniki zwykłych posiewów czekam max 5-7 dni.
Dostałam leczenie na cały przyszły cykl dla mnie i dla męża. Kupę antybiotyków dopochwowych i doustnych i dodatkowo coś przeciwgrzybiczego (bo po tych antybiotykach na pewno grzybek nas złapie) i mamy brać probiotyki. Leczenie przewidziane na 1 cykl, skuteczność terapii to 92%. Uff... po leczeniu mam czekać na miesiączkę i zapisać się ponownie na biopsję (już bez histeroskopii). Z wynikiem potwierdzającym wyleczenie możemy lecieć z przygotowaniem do IUI. Czyli pewnie najwcześniej IUI w styczniu: październik leczenie, listopad biopsja, wynik biopsji to ok 3 tygodnie czyli w grudniu, jeśli wynik potwierdzi wyleczenie to będę musiała odnowić posiewy i cytologię...nooo to może IUI styczeń/luty...🫥 DŁUGO, ALE JEST PLAN💪
Zapalenie może wynikać z jakiejś infekcji starej, która mi została wyleczona w pochwie, ale sobie poszła dalej do macicy do podścieliska.🫨34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Pfry wrote:KarolinaAnastazja - długo te posiewy, ale to MyChlaUrea? Czy zwykłe posiewy? Ja robię w centrum badań mikrobiologicznych i na wyniki zwykłych posiewów czekam max 5-7 dni.
Zapalenie może wynikać z jakiejś infekcji starej, która mi została wyleczona w pochwie, ale sobie poszła dalej do macicy do podścieliska.🫨
Pfry pani zaznaczyła do 3 tygodni, pytanie co miał autor na myśli 😆
Ja ten sanprobi polecam jak bubu
Zwykle i muchę robię też -
Bubu i Karolina Anastazja - pan w aptece też mi go polecił, więc wzięłam. Cieszę się, że wy również go polecacie, bo dopiero teraz przeczytałam Wasze polecajki. 😊
Bubu - mi to w ogóle przepisali antybiotyk doustny i dopochwowy + przeciwgrzybiczy doustny - do tego probiotyk doustny i dopochwowy. Mąż w tym samym czasie antybiotyk doustny + przeciwgrzybiczy doustny + cały czas probiotyk. Mam nadzieję, że wybijemy tą infekcję 💪💪siesiepy lubi tę wiadomość
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
Lecę na oparach... 🫠
Dostałam wyniki kolejnego badania na pasozyty. Jednak mam glistę. Ohyda.Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Pfry wrote:Bubu i Karolina Anastazja - pan w aptece też mi go polecił, więc wzięłam. Cieszę się, że wy również go polecacie, bo dopiero teraz przeczytałam Wasze polecajki. 😊
Bubu - mi to w ogóle przepisali antybiotyk doustny i dopochwowy + przeciwgrzybiczy doustny - do tego probiotyk doustny i dopochwowy. Mąż w tym samym czasie antybiotyk doustny + przeciwgrzybiczy doustny + cały czas probiotyk. Mam nadzieję, że wybijemy tą infekcję 💪💪
Edit. My też mieliśmy flucofast do antybiotykoterapii ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2023, 16:18
Pfry lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Bambi92 wrote:Dostałam wyniki kolejnego badania na pasozyty. Jednak mam glistę. Ohyda.
Najważniejsze, że wiesz teraz co robić 💪👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
29.07 i 28.08 - IUI ❌
Lecę na oparach... 🫠
Pfry, zasugerował lekarz ginekolog naprotechnolog w związku z moimi objawami jelitowymi, które mam od 2018 roku...
Natalii, mogę napisać do Ciebie na priv w tej sprawie?Nataliii lubi tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
-
Kil i jak, udało się coś znaleźć na tych grzybach? i jaki alkoholik, ja chyba na tym wątku przoduje 😂 możemy razem!
Pfry to ciekawe co piszesz o tym zapaleniu endometrium. Faktycznie masz rację że w staraniach czuję się każdy skurcz macicy, kłucie jajnika i ruch szyjki, więc to mało miarodajne, ale reszta daje do myślenia. Częste są takie przypadki zapalenia endo? Przez jakieś konkretne objawy Ci to zlecili? Lecisz z tym koksem. Z taką armia leków musi pójść dobrze!
Claire bądźcie przy niej i wspierajcie ją, próbujcie odciągać jej myśli od tego dziadostwa i dawajcie dużo radości. To na pewno pomoże. 💕
Olail trzeba i nie wolno zapominać o sobie i tych drobnych przyjemnościach.
Rozalaa ja jeszcze wciąż nie mam terminu (ale sukces mam! Odpisali mi dzisiaj że przepraszają za zwłokę, ale faktycznie dłużej niż się spodziewali zajmuje im odkopanie się z natłoku spraw urlopowych, plus jeden lekarz im wypadł na pewien okres czasu co też wydłuża terminy. Ale wszystko z moim zgłoszeniem ok więc jestem spokojna i wiem że o mnie pamiętają), ale już sobie zrobiłam tabelkę z hormonami na wzór Emki i zaraz będę na papierze rysować swoje wykresy. Zgubiłam tylko USG piersi i tarczycy 🙄🙄🙄 a ty czynisz jakieś turbo przygotowania?
Choco, spóźnione życzenia kochana. 💕🍀🥳 Tegoroczna rocznica już w trójkę, jakie to magiczne!
Paprota Tobie również najserdeczniejsze życzenia i to podwójne! 🍀 z tej okazji niech twój cykl ma turbodoładowanie na kolejne 9 miesięcy!
Emka z chęcią, pewnie będę się wam tu chwalić sporo. Fajnie że też jesteś wybawiona po weekendzie. I bardzo dobrze że sobie nie odmawiasz! Ile można w końcu sobie odmawiać. 🙈
Moonflower zaraz sobie zapisze na kartce ale chyba też ja kiedyś jadłam. Jestem też fanką sera w ziołach. 🤪 serialu obejrzeliśmy wczoraj 3 odcinki, dzisiaj wpadnie reszta. Jest ekstra
Angi nie musiałam jak widać! Ale jeszcze czekam. 🤪 Niemniej nie ma tego złego, na przyszły cykl jestem w razie czego umówiona do swojego nowego doktorka na NFZ. 😇 i niech se gadaja! U nas w marcu też mówili "olaboga ile tu jeszcze roboty, za pół roku dopiero tu zamieszkacie!" A myśmy wprowadzili się tydzień później. 😈 więc niech sobie gadają ile chcą a wy ich zadziwcie!
Bubu ej oby to tylko przeczulenie na wszystko co w organizmie się dzieje, a nie żadna torbiel.
Bambi wybijesz to. I zdrowsza bedziesz.
U mnie dużo lepszy nastrój. W sumie nie wiem czemu, bo okres skończył się rekordowo szybko, dzisiaj 5dc i zostało samo plamienie (wczoraj już jako tako plamienie było...). Za to uwaga, cycki bolą jak durne. 🙄 i kompletnie nie wiem czemu. Chociaż w sumie poprzednio też mi zeszło z nich dopiero w 6dc - wtedy wciąż miałam okres. Ale pomijając to to mam mega dużo energii, dobry nastrój, temperatura w końcu jakaś normalna 6,2 a nie smutnie oscylująca w okolicy 6,4-6,6, więc może w końcu jajniki i estradiol ruszyły. Nie nastawiam się.
Plus aktualnie siedzę i marzę sobie o łóżku, fotelu, narozniczku. Już niedługo to się spełni, bo małż uznał że jednak nie potrzebuje kłaść nikomu niepotrzebnej drugiej warstwy kleju na elewacji, że to może poczekać. 😇
A w piątek jedziemy do Kudowy, zwiedzimy skalne miasto między innymi i będziemy się dobrze bawić! 🔥Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2023, 17:28
Emka06, ChocoMonster, Alysa, Paprota9418, Pfry, Niaha, Kil, Beezi, moonflower, Angi90 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Bambi92 wrote:Pfry, zasugerował lekarz ginekolog naprotechnolog w związku z moimi objawami jelitowymi, które mam od 2018 roku...
Natalii, mogę napisać do Ciebie na priv w tej sprawie?
Przepraszam ze tak wbijam, ale podczytuje was i oczywiście trzymam za was kciuki!
Bambi, powiedz prosze co się dzieje z Twoimi jelitami? Mój mąż tez ma przeboje był na kolonoskopii nic nie wyszło a dalej coś jest nie tak. Nie wiem czy go nie wysłać na takie badanie. -
U mnie dziś słaby dzień. Tata miał przyjechać pomóc na budowie, ale zadzwonił, że nie da rady, bo mama się kiepsko czuje. Od wczoraj męczą ją zawroty głowy, nudności. Była dziś u lekarza rodzinnego i on podejrzewa jakieś zapalenie błędnika. W sobotę bawiliśmy się razem na imprezce teściów i było wszystko okej. Zawsze strasznie przeżywam, gdy komuś z moich bliskich coś dolega. Martwię się bardzo, bo to jednak głowa.. 🥺2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” ☀️ -
Bambi92 wrote:Dostałam wyniki kolejnego badania na pasozyty. Jednak mam glistę. Ohyda.2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” ☀️ -
A jeszcze mam takie pytanie bo to mnie zastanawia.
Mam nagminnie pękające naczynka. Wszędzie. Na twarzy, nogach, rękach. tendencje do siniaków. To u nas dziedziczne po linii żeńskiej.
Czy to może być jakoś istotne z punktu widzenia badań genetycznych dla np na PAI, V-leiden? Nie wiem czy rozwodzić się nad tym u lekarza, a ostatnio sobie l tym pomyślałam. Internet sugerował jedynie żylaki jako nietypowy objaw powyższych a tych raczej nie mam za wiele (może z dwa od dawna).walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Rozzzzi wrote:Przepraszam ze tak wbijam, ale podczytuje was i oczywiście trzymam za was kciuki!
Bambi, powiedz prosze co się dzieje z Twoimi jelitami? Mój mąż tez ma przeboje był na kolonoskopii nic nie wyszło a dalej coś jest nie tak. Nie wiem czy go nie wysłać na takie badanie.
No ja miałam stwierdzone SIBO (okropne wzdęcia praktycznie co wieczór, nieważne co zjadłam). Przerost bakterii w jelicie cienkim. Moje objawy zaostrzyły się po antybiotyku po wyrwaniu osemki. Mam nietolerancję/alergię na mleko, która zaczęła się jeszcze przed tą osemka. Wymiotuje, pocę się, mdleje,strasznie boli mnie brzuch po najmniejszej ilości. Podobnie reaguje na mango, wcześniej też na awokado. Cebula i czosnek - okropne gazy. Alkohol, w szczególności rum, słodkie wino - podobnie.
Niestety terapia Xifaxanem (tym się leczy Sibo) skończyła się u mnie taka sama reakcja jak na mleko. Masakra 😭W związku z tym że mam tak od 5 lat nauczyłam się omijać te produkty, stosuje probiotyki i maślan sodu. Ale jak tylko zrobię sobie przerwę kilka tygodni to wszystko wraca. Poszukajcie dobrego dietetyka albo gastrologa (choć z tym ciężko było, jak ja szukałam). Pasożyty to jedna z najczęstszych przyczyn, u mnie do tej pory nic nie wychodziło, teraz na szczęście już wiem, co mam tępić. Z kolei u mojego męża (też mu wyszła glista) były biegunki co rano. On nie może jeść kapusty, czosnku i cebuli, z laktoza też jest coraz gorzej.
Wiem że jak ktoś jest zdrowy to brzmi to wszystko abstrakcyjnie, ale uwierzcie mi, w tym najgorszym stadium mówiłam co wieczór, że tak musi wyglądać piekło.
Polecalam już ostatnio książkę "Jelita wiedzą lepiej". Warto przeczytac żeby trochę lepiej zrozumieć to wszystko.Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
🕺
-
Pfry,mam pytanko.
Czy skierowanie na biopsje endometrium jest potrzebne?Prywatnie to spory koszt.
Dałaś mi do myślenia bo był taki czas,że często łapałam infekcje.👱♀️-40
5 lat starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅ -
Amunicja wrote:KarolinaAnastazja
Nie próżnujecie po urlopie, diagnostyka pełną parą 💪🏻 Trzymam kciuki za same dobre wyniki, chociaż na posiewy trzeba będzie trochę dłużej poczekać
Czy mogę podpytać o IUI, konkretnie czy dostaliście zalecenie lekarskie, czy po prostu chciałabyś spróbować? Jestem o tyle ciekawa, że nam trzech niezależnych lekarzy stanowczo odradzało przy morfologii 1%. Może ja źle trafiam 🙄
Czy mogę spytać czym argumentowali to odradzanie ?
U mojego K. również morfo 0%, androlog pow że on nie widzi przeciwwskazań do iui ba, a nawet, że uważa że to powinno w naszej sytuacji wystarczyć. Mojej koleżanki mąż również miał morfo 0% i udało im się przy drugiej próbie iui, mają zdrowego synka.
siesiepy lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Siesiepy - takie zapalenia nie są chyba jakoś bardzo częste, nie wiem w sumie. Na pewno wpływają BARDZO na procedury rozrodu wspomaganego (zmniejszają skuteczność o ok. 30%). Zlecili mi to badanie bo zostało mi tylko to badanie w ramach programu prokreacyjnego (histeroskopia + biopsja endometrium), a inne badania wyszły ok - hormony, drożność, AMH dość niskie ale w normie, u męża też wspaniałe wyniki. U mnie polip był jakiś czas temu i wtedy wychodziło w wycinku sporo komórek plazmatycznych, które mogą wskazywać na stan zapalny ALE przy polipie stan zapalny to raczej norma. W wywiadzie mam też poronienie więc stwierdzili, że dużo wskazuje na przewlekły stan zapalny i chcieli to sprawdzić. Ważne aby przebadać podczas takiej biopsji cd138 - tak mi mówiła Pani Doktor na Małopolskich Dniach Niepłodności. I na szczęście to mi oznaczyli.
Paulina666 - myślę, że jeśli chcesz biopsję na NFZ to na pewno musisz mieć na to skierowanie.
siesiepy, Paulina666 lubią tę wiadomość
29.07 i 28.08 - IUI ❌
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘