Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBuBu90 wrote:Punkcja w sobotę, ale troszkę się zmartwiłam bo nie będzie jej robić dr Paliga tylko dr Juraszek a ja jestem nieufna jeśli chodzi o innych lekarzy 😞 oby te łowy były owocne 🤞 dzisiaj jeszcze menopur, jutro rano orgalutran a jutro już na wieczór leki na pęknięcie pęcherzyków i w sobotę o 8 pobieramy ☺️
Jeszcze troszkę 🥹 u mnie w klinice też inny lekarz wykonuje punkcje, taką mają politykę.Lipcowa, Paprota9418, Beezi, Nataliii, Marti27, Angi90 , SandraH.97, siesiepy lubią tę wiadomość
-
BuBu90 wrote:Każdy ma jakieś plim plim 😅 a ile u Ciebie finalnie pobrali komórek bo mam dziurę w pamięci 🤦🏼♀️
U mnie było 15 😉
A decydujecie się na jakieś dodatki typu embroglue itd? 😊 -
Olail za Ciebie też trzymam kciuki z całych sił 🤞🏻🤞🏻🍀 ale piękna sobota się zapowiada 😍
-
BuBu90 wrote:Nie, nie pisałam nic do niej ☺️ ale ze względu na finanse no ja bym poczekała na wyniki męża i dopiero bym się umawiała 😅2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Lipcowa wrote:U mnie było 15 😉
A decydujecie się na jakieś dodatki typu embroglue itd? 😊Lipcowa lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Dziewczyny muszę Wam się trochę pożalić i poszukać rady, bo do końca nie wiem jak się zachować, a jak nie Wy mi doradzicie to kto? 😊😶
W pracy mam super dziewczynę, z którą naprawdę dobrze mi się pracuje, miałyśmy dość bliskie relacje służbowe, naprawdę świetna babka. Ostatnio przyznała mi się, że poroniła początkową ciąże akurat mniej więcej gdy ja powiadomiłam w pracy o swojej. I że mi trochę zazdrości, bo patrząc na mnie też wyobraża sobie, że mniej więcej byłaby na tym samym etapie. Ehh.. Strasznie jest mi jej szkoda. Widzę, że powoli wycofuje się z prywatnej relacji no ale ze służbowej nie moze więc widujemy się codziennie. Czasami łapię jak zerka na mój brzuch, staram się nie poruszać w pracy tematu swojej ciąży bardziej niż powinnam itd, bo nie chce by bolało ją jeszcze bardziej. Wiem, że to "nie moja wina", że ja jestem w ciąży, a ona nie ale ciężko mi z tą niesprawiedliwością po prostu. Ehh.. Może podpowiecie mi jak tu się zachować? Dać jej tą przestrzeń i pozwolić odsunąć się, udawać, że tego nie widzę i pracować nadal bez zmian, ograniczyć z nią kontakty czy uciec na L4 szybciej? 😶 -
BuBu90 wrote:My nie będziemy na razie robić transferu a to chyba przy transferze jest 🤔 będziemy mieć picsi i fertile chip jeśli chodzi o zapłodnienie ☺️
Niektóre "dodatki" są przy zapłodnieniu 😊 My mieliśmy IMSI i Wizualizacje wrzeciona kariokinetycznego 😊 -
nick nieaktualnyLipcowa wrote:Niektóre "dodatki" są przy zapłodnieniu 😊 My mieliśmy IMSI i Wizualizacje wrzeciona kariokinetycznego 😊
My wzięliśmy z kolei dojrzewanie komórek w labie, gdyby były jakieś prawie dojrzałe, FAMSI a na transfer embrioglue 😊
A co do sytuacji w pracy, cóż, ciężka i niekomfortowa dla Ciebie i dla Niej. Ale Ty też przeszłaś niesamowicie długą drogę,żeby być w tym miejscu, w którym jesteś. Nie rozmawianie o ciąży w jej obecności jest dobrym rozwiązaniem i nie mam pojęcia czy jest coś jeszcze co mogłabyś zrobić 🤔 -
Lipcowa wrote:Dziewczyny muszę Wam się trochę pożalić i poszukać rady, bo do końca nie wiem jak się zachować, a jak nie Wy mi doradzicie to kto? 😊😶
W pracy mam super dziewczynę, z którą naprawdę dobrze mi się pracuje, miałyśmy dość bliskie relacje służbowe, naprawdę świetna babka. Ostatnio przyznała mi się, że poroniła początkową ciąże akurat mniej więcej gdy ja powiadomiłam w pracy o swojej. I że mi trochę zazdrości, bo patrząc na mnie też wyobraża sobie, że mniej więcej byłaby na tym samym etapie. Ehh.. Strasznie jest mi jej szkoda. Widzę, że powoli wycofuje się z prywatnej relacji no ale ze służbowej nie moze więc widujemy się codziennie. Czasami łapię jak zerka na mój brzuch, staram się nie poruszać w pracy tematu swojej ciąży bardziej niż powinnam itd, bo nie chce by bolało ją jeszcze bardziej. Wiem, że to "nie moja wina", że ja jestem w ciąży, a ona nie ale ciężko mi z tą niesprawiedliwością po prostu. Ehh.. Może podpowiecie mi jak tu się zachować? Dać jej tą przestrzeń i pozwolić odsunąć się, udawać, że tego nie widzę i pracować nadal bez zmian, ograniczyć z nią kontakty czy uciec na L4 szybciej? 😶
Hej,
Przepraszam, że się wcinam. Czytałam was od początku wątku i bardzo wszystkim wam kibicuje.
Moja historia zaczęła się 3lata temu. W czerwcu 2022 dowiedziałam się, że po wielu miesiącach jestem w ciąży. Miesiąc później dowiedziałam się, że serduszko nie bije. Od tamtej pory niestety nie udało mi się ponownie zajść w ciążę.
Odpowiadając na Twoje wątpliwości, nie jesteś w stanie zrobić nic, co mogłoby pomoc jej w tej sytuacji. Niestety musi przejść przez to sama. Skoro jesteście blisko, może warto zasugerować wizytę u psychologa. To bardzo pomaga. Oprócz tego może, ale nie musi pomoc jej informacja o Twojej drodze do tego momentu w którym jesteś.
Swoją drogą bardzo gratuluję każdej z was i trzymam kciuki za kolejne postępy! -
Lipcowa wrote:Niektóre "dodatki" są przy zapłodnieniu 😊 My mieliśmy IMSI i Wizualizacje wrzeciona kariokinetycznego 😊34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Zosis, Emka tulę za te 🐒, ale mam nadzieję, że to już jedne z ostatnich 🍀❤️🩹 Zosia, jakie plany na ten cykl? Super, że Stary się naprawił po ostatnich przejściach 🤞
Bubu, Olail zaczynam trzymać kciuki za sobotę, to będzie magiczny dzień ✊🍀
Lipcowa, moim zdaniem powinnaś się zachowywać tak jak do tej pory, jeśli odsunie się całkiem to nic z tym nie zrobisz - każda z nas była w podobnym miejscu co ta dziewczyna, przy dłuższych staraniach prędzej czy później zaczynasz zazdrościć każdemu ciąży... Myślę, że jak to przepracuje to może kontakt wróci. ❤️🩹
Emka, super że wyniki dobre, krok bliżej 🍀
Siesiepy, wow 🤯 Jestem pod mega wrażeniem co udało Wam się ogarnąć na tej wizycie, brzmi jak marzenie. Oby teraz udało się te wszystkie wyniki i badania szybko zebrać i działacie 🔥 A ja będę trzymać kciuki 13 😉🤞
Aśś, zdrowiej ❤️Emka06, siesiepy lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Olail, Bubu zaciskam kciuki za sobotę 🤞🤞🤞
Zosis, Emka tulę dziewczyny, ale patrząc na wasze plany mam nadzieję, że to ostatnie w tym sezonie małpy 🐒 🤞
Lipcowa zgadzam się z dziewczynami. Daj jej czas. Nie musisz nigdzie uciekać. Miałam podobną sytuację rok temu tyle, że to ja byłam po drugiej stronie. Bliska koleżanka poinformowała mnie o ciąży. Ja w tamtym momencie też byłam w ciąży tyle, że bardzo wczesnej i już się w duchu cieszyłam ze wspólnych spacerków i pieluchowych ploteczek. Ja niestety tydzień później poroniłam. W tamtym momencie też miałam problem z kontaktem. Ciężko mi było patrzeć na jej rosnący brzuszek, ale przecież to nie jej wina. Po jakimś czasie przeszło. Potrzebowałam go żeby oswoić się z sytuacją. Uwielbiam ich małą i mogłabym ją godzinami nosić i zabawiaćEmka06, Beezi lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Zosis, kolejne punkty dla męża na 🏅! Przygotowuje się porządnie ☺️ Trzymam za niego kciuki🤞i Ciebie przy kolejnej próbie 🍀
Frutelka, życzę Ci powodzenia i będę trzymać kciuki za Ciebie od 16-go😘🤞
Karolina, Paprotka czekam razem z Wami na wstrętne małpiska 🙌
Aśś, ojjj kuruj się szybko 🫂 Dzięki 😘 Czuję się dobrze ☺️
Bubu, wszystko będzie dobrze! Skoro dr P Cię oddała to też ma zaufanie do tego lekarza! Masz całą masę kciuków od nas 🤞🤞 Myśl pozytywnie kochana 🫂i wytrwaj do tej soboty❤️ W bólu, ale spełnione będzie co ma być!🙌
Lipcowa, nie mogę się doczekać Twojej wizyty! Jeszcze tylko 2 Dni!🤞🤞 Co do pracy... Uważam, że masz dobre podejście do koleżanki. Nic więcej nie zrobisz. Ona musi to przetrawić i na pewno jeszcze trochę jej z tym zejdzie niestety 😔 Nie pamiętam, bo pisałaś na pewno, od kiedy chciałabyś pójść na zwolnienie?
Dziękuję Ci za troskę kochana 💞 Jak się ma plan jest lżej, nawet jeśli trzeba dłużej poczekać ☺️ Ustaliliśmy z mężem, że chcielibyśmy zacząć przygodę z IVF w czerwcu... Póki co swobodnie sobie myślimy, gdzie właściwie się zgłosimy 🙄
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Lipcowa, trudna sytuacja dla Was obu, jednak myślę, że nie powinnaś uciekać. Musi minąć trochę czasu, żeby koleżanka przepracowała w głowie ten temat. Pewnie nie tylko na Ciebie teraz tak reaguje, ale na każdą kobietę z zaokrąglonym brzuszkiem, bo to jeszcze świeża rana. Myślę, że z czasem będzie jej łatwiej. Ty nie miej sobie nic do zarzucenia i nie uciekaj na L4, jeśli jeszcze chcesz popracować. Dobrze, że nie afiszujesz się przy koleżance ciążą, ale pamiętaj, że masz prawo cieszyć się tym stanem. Sama przeszłaś niełatwą drogę, aby znaleźć się w tym miejscu 😘2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Hej dziewczyny ☺️ tak się modliłam żeby ten wrzesień się już skończył a tu wcale nie jest lżej 😅 ale nadrabiam 🫡
Przykro mi z powodu małpiszonów 😓 chyba macie rację dziewczyny, liczenie nic nie daje, tylko dołuje, trzeba przestać 🫠
Bubu już niedługo 🥺 tam tyle tych jajek się rozpycha, że nie dziwie się że boli 🪺 Wytrzymaj jeszcze troszkę kurko 🐓 🤞❤️ czekamy na sobotę ⏳
Karolina wariacje cyklowe przed ważnym zabiegiem/wizytą/badaniem to obowiązkowy punkt na trasie 🚌 Staraczek 🤦♀️😅 głupie 🦍 zamiast się zdecydować w jedną albo w drugą to na złość 😡 wiecznie kur** pod górkę i 💨 w oczy 😅
Lipcowa faktycznie słaba sytuacja, rozumiem że czujesz się niekomfortowo 😞 można nie rozmawiać i nie wspominać o ciąży częściej niż to konieczne, to jakoś szczególnie nie pomoże jej, ale przynajmniej nie będzie dodatkowo dobijać 😥 ona musi to przepracować sama lub z kimś 🫂
Ooooo Angi jak do czerwca Stary nic nie ustrzeli to dołączam do Ciebie na bank!😁Paprota9418, Angi90 lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Lipcowa, jeśli jesteś w prywatnie dobrych relacjach z tą dziewczyną to może po prostu szczera rozmowa? Nie sądzę, by Twoja ucieczka na L4 była dobra dla którejkolwiek z Was.
Beezi, pytałaś o plany na ten cykl. Próbujemy podejść do IUI. Plan jest dokładnie taki sam, jak w poprzednim cyklu, czyli u mnie letrozol, monity i ovitrelle na pęknięcie. Tylko w dniu IUI zabawimy się w "szybkich i wściekłych" i będziemy dowozić nasienie do kliniki z domu. Teraz najbardziej emocjonujący będzie dojazd i nadzieja na nietrafienie na korki i patrol policji, bo Stary będzie musiał jechać dość hmm brawurowo (na szczęście jest świetnym kierowcą) - teoretycznie mamy 30 minut na dowiezienie nasienia, trasa zajmuje ok. 20 minut, ale wiadomo jak jest, jak się człowiek śpieszy. Stary ostatnio stwierdził, że "trudno, jak mnie zatrzymają to powiem im gdzie jadę i jak muszą to niech wstawiają mandat, ale na miejscu, bo ja się nie zamierzam spóźnić, bo mam w słoiku przyszłe dzieci". 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 20:13
Paprota9418, Beezi, olail, Amunicja, Kil, Cukruś, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość
-
Angi - dziękuję przydadzą się Cieszę się, że macie plan i trzymam kciuki, żeby wszystko się udało 😘
Lipcowa - myślę, że w stosunku koleżanki jesteś bardzo w porządku;) Ona niestety musi to przepracować, Kochana Ty przeszłaś bardzo długa i wyboistą drogę, żeby zostać mamą 🙂 Trzymam kciuki za wizytę 😘Angi90 lubi tę wiadomość
-
Ja pikole, a co to Dinusie robią, że taka cisza ?🤨
📣Halo, Halo, proszę się tu mi meldować ‼️‼️
Opowiadać, co tam słychać przy czwartku u Was? ☺️
-
Ja Dinus znowu się zasmuciłam 😭
Chcemy kupić bliźniaka bo w mieszkaniu 50m we 3 osoby trochę ciasno się zrobiło.
Iiii znaleźliśmy, ale co? Jest dla naszej 3 za duży, za duzo ma pokoi, bo az 4 sypialnie, a na dole gabinet i salon. Czyli o dwie sypialnie za duzy... I co ja zrobię z dwoma pokojami, jak nie mogę więcej dzieci mieć 😢
I teraz mi 2x smutno
A poza tym to u mnie 7dc, w sobotę mam monitoring, nie ma mojej gin, więc iui za miesiąc będzie dopieroOliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Cześć dinusie! Ja się przyznaję, że czytam Was regularnie, za każdą wizytę i badanie trzymam mocno kciuki, ale nie mam weny żeby pisać 😔
Jakoś opadłam z sił pod kontem starań, wokół mnie ciągle nowe ciąże 🥺
Nie badamy się, nie robimy żadnych stymulacji tylko normalnie żyjemy. Zdrowo się odżywiamy..ooo i mogę się pochwalić że schudłam 4 kg 🤪
Paprota9418, Mart768, Biedronka@, Pfry, siesiepy, Kil lubią tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09