Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi110818 wrote:Ja Dinus znowu się zasmuciłam 😭
Chcemy kupić bliźniaka bo w mieszkaniu 50m we 3 osoby trochę ciasno się zrobiło.
Iiii znaleźliśmy, ale co? Jest dla naszej 3 za duży, za duzo ma pokoi, bo az 4 sypialnie, a na dole gabinet i salon. Czyli o dwie sypialnie za duzy... I co ja zrobię z dwoma pokojami, jak nie mogę więcej dzieci mieć 😢
I teraz mi 2x smutno
A poza tym to u mnie 7dc, w sobotę mam monitoring, nie ma mojej gin, więc iui za miesiąc będzie dopiero
Z jednego zrobić gościnny pokój , a drugi można przerobić na garderobę/siłownię, można się też za czymś innym rozglądać, może będzie coś ciekawego pod Wasze oczekiwania.
Ja bym się cieszyła, że stać mnie na zakup czegoś większego i nie smuciła się, bo życie jest różne i potrafi zaskakiwaćsiesiepy lubi tę wiadomość
-
Rintintin lajk za schudnięcie ! Gratuluję ❤️❤️
Meggi mi się marzył dom bliźniak ale.. niestety nie było nas na niego stać nawet w okolicach Krakowa. Tak jak pisze Karolina pokoje zawsze można wykorzystać na spiżarnię/ garderobę, siłownie jak nie będziesz miała pomysłu my szybko Ci coś podrzucimy
Ja melduję że moja 🦍(gorylica) omija mnie szerokim łukiem… sama już zgłupiałam który dpo.. szyjka.. twarda zamknięta jak nigdy przed okresem. Coś mnie tam brzuch pobolewa ale to nie to. Śluzu dużo takiego bardziej wodnistego. Żyłki na piersiach mam zawsze ale nie aż takie jak tym razem. Test we wtorek ⚪️.
Już klikałam umów wizytę na dzisiaj u gin ale stwierdziłam że nic ta wizyta nie wniesie.. bardziej chciałam pogrozić 🐒 żeby już się pojawiła królewna.
RinTinTin lubi tę wiadomość
-
Paprota9418 wrote:Rintintin lajk za schudnięcie ! Gratuluję ❤️❤️
Meggi mi się marzył dom bliźniak ale.. niestety nie było nas na niego stać nawet w okolicach Krakowa. Tak jak pisze Karolina pokoje zawsze można wykorzystać na spiżarnię/ garderobę, siłownie jak nie będziesz miała pomysłu my szybko Ci coś podrzucimy
Ja melduję że moja 🦍(gorylica) omija mnie szerokim łukiem… sama już zgłupiałam który dpo.. szyjka.. twarda zamknięta jak nigdy przed okresem. Coś mnie tam brzuch pobolewa ale to nie to. Śluzu dużo takiego bardziej wodnistego. Żyłki na piersiach mam zawsze ale nie aż takie jak tym razem. Test we wtorek ⚪️.
Już klikałam umów wizytę na dzisiaj u gin ale stwierdziłam że nic ta wizyta nie wniesie.. bardziej chciałam pogrozić 🐒 żeby już się pojawiła królewna.
Kochana, to moge piątkę z tobą zbić, wczoraj byłam u gine i sprawdzała, jajnicory i macica wszystko ok, jestem 10dni po terminie i @ ani widu ani słychu. Dostałam dupka, czekam na efekty. Też nie odczuwałam nic, nawet brzuch mnie nie bolał ani nie boli...
Edit: Dostałam dupka 2x dziennie doustnie i napisane mam na recepcie przez max 10dni, to przyjdzie @ w trakcie brania ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 10:16
-
Karolina..imienniczko wygląda na to że nasze 🐒 się zmówiły. Ja jestem według mnie jakieś 4 dni po terminie dlatego poczekam jeszcze do poniedziałku jak się nie pojawi to pójdę po coś na wywołanie. Hah pierwszy raz w życiu…
-
Paprota9418 wrote:Karolina..imienniczko wygląda na to że nasze 🐒 się zmówiły. Ja jestem według mnie jakieś 4 dni po terminie dlatego poczekam jeszcze do poniedziałku jak się nie pojawi to pójdę po coś na wywołanie. Hah pierwszy raz w życiu…
O siemanko Karola
Przeznaczenie hahahaha
Ja mam dugi raz w życiu i za pierwszym też było to na początku jesieni 🎃Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Meggi, my przy stanie 2 + pies budujemy sobie 3 sypialnie na górze + pokój i salon na dole. To dopiero przerost formy nad treścią! Tak jak Dziewczyny piszą, jeżeli podoba się Wam dom, ogród, okolica itd. to może warto o nim jednak pomyśleć albo może poszukać czegoś jednak mniejszego.
-
Cześć dziewczynki!
Ja się nie odzywam, bo od rana siedziałam u kosmetyczki 😅 Wleciała jesień 🍂
https://ibb.co/bLyGryM
Rozaala, serce Ty moje, do czerwca jeszcze kupa czasu, mocno wierzę w Twojego Starego!✊ Jeśli los już tak będzie chciał to będzie dla mnie ogromnym zaszczytem walczyć o spełnienie obok Ciebie, ramię w ramię 💪 Tak jak walczą teraz Olail i Bubu 🍀
RinTintin, gratuluję sukcesów!😁 Rozumiem Cię 🫂 Odpoczywaj, zbieraj siły kochana 🥺❤️
Meegi, mam 2 sypialnie, salon z kuchnią - dom, i brakuje mi miejsca, stan 2+1. Te 2 pokoje byłyby dla mnie zbawieniem, jeden na gabinet, drugi na garderobę. Myślę, że ogarniecie się z większym miejscem bez problemu ☺️ Przytulam Cię mocno za Twoje zmartwienie 🫂❤️
Karolina, to chyba jest tak, że po wyjedzeniu progesteronu zaczyna się okres po 2-4 dniach🙄 kuźwa 10 dni to długo, ale jak ma zadziałać 🤷🏼♀️
Paprotko, u Ciebie to samo, weź siknij jeszcze raz na testa i idź na tę wizytę, nie ma co czekać skoro jest po terminie. Niech ta @ nie psuje Ci dłużej planów 😐
BuBu, jak się dzisiaj czujesz?🧐
Biorę się za robotę!🙌 Bo już 12-ta prawie 🤣 Stary się śmieje, że więcej u kosmetyczki siedzę niż pracuję🤣
Jutro lecę na Łódź, producenci+ IKEA!🥳 nadciągam, kocham!🤩😆Paprota9418, Paprota9418, RinTinTin, rozalaa, Kil lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Angi, miłego zakupoholictwa w Ikei
Ja zrozumiałam to tak w wytycznych od lekarza, że mam brać max do 10dni i w tych 10 dniach ma przyjść @, ale to jakieś inne leki, wcześniej brałam 6 i odstawiałam x.x
Cytuję :"Duphason 2x dziennie do wystąpienia miesiączki"Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 11:57
Angi90 lubi tę wiadomość
-
Moja @ też mnie omija szerokim łukiem, jestem już 5 dzień po odstawieniu dupka i nic...Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Karolinko, ja mogę tylko gdybać, z tego co było pisane, bo nie biorę skarbie... Później na pewno któraś z dziewczyn coś Ci podpowie. W każdym bądź razie - niech ta 🙉 przychodzi szybko! I daje Ci odhaczyć kolejne badanie!🙌🤞
Nie wytrzymam...🤦🏼♀️ Zmieniłam w Ovu cel na prowadzenie cyklu i od 3 dni oni ciągle o masturbacji 🫢😂
https://ibb.co/TcDxw0MFrutellka , Pfry, rozalaa lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Angi90 wrote:Cześć dziewczynki!
Ja się nie odzywam, bo od rana siedziałam u kosmetyczki 😅 Wleciała jesień 🍂
https://ibb.co/bLyGryM
Rozaala, serce Ty moje, do czerwca jeszcze kupa czasu, mocno wierzę w Twojego Starego!✊ Jeśli los już tak będzie chciał to będzie dla mnie ogromnym zaszczytem walczyć o spełnienie obok Ciebie, ramię w ramię 💪 Tak jak walczą teraz Olail i Bubu 🍀
RinTintin, gratuluję sukcesów!😁 Rozumiem Cię 🫂 Odpoczywaj, zbieraj siły kochana 🥺❤️
Meegi, mam 2 sypialnie, salon z kuchnią - dom, i brakuje mi miejsca, stan 2+1. Te 2 pokoje byłyby dla mnie zbawieniem, jeden na gabinet, drugi na garderobę. Myślę, że ogarniecie się z większym miejscem bez problemu ☺️ Przytulam Cię mocno za Twoje zmartwienie 🫂❤️
Karolina, to chyba jest tak, że po wyjedzeniu progesteronu zaczyna się okres po 2-4 dniach🙄 kuźwa 10 dni to długo, ale jak ma zadziałać 🤷🏼♀️
Paprotko, u Ciebie to samo, weź siknij jeszcze raz na testa i idź na tę wizytę, nie ma co czekać skoro jest po terminie. Niech ta @ nie psuje Ci dłużej planów 😐
BuBu, jak się dzisiaj czujesz?🧐
Biorę się za robotę!🙌 Bo już 12-ta prawie 🤣 Stary się śmieje, że więcej u kosmetyczki siedzę niż pracuję🤣
Jutro lecę na Łódź, producenci+ IKEA!🥳 nadciągam, kocham!🤩😆Angi90 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Zosiek zostałaś laska podpaska. Nie licz cykli. Bez sensu tak a duża liczba tylko będzie Cię smucić. 🫥 Cieszę się że dzień kebaba był celebrowany! Mamy nowy sposob na wywołanie @: kebsik. Tulę Cię bardzo mocno, gdyż jesteś aktualnie laska podpaska. Ale! Nie ma tego złego, plan na ten cykl masz mega git zacny i stoję na trybunach z pomponami cheerleaderki i wytrwale Ci kibicuje! Fakt, takie drobne sygnały zainteresowania starych są urocze. Wtedy widać pod tą ich samcza skorupa że też jednak im zależy.
Emeczko to idealny czas żeby skończyć z liczeniem, bo zaraz przekręci się pierwsza cyferka, lasko podpasko. Tulam Cię mocno! PS Ja jak stosowałam PrenaCare to właśnie ta ciążową, bo lepszy skład miał według mnie. 😅 szczęścia nie przyniosło jak widać. 😂 ale liczę że u Ciebie będzie inaczej!
Bubu biedactwo... jeszcze chwilka i już będzie po wszystkim. 🥺
Frutellka mam wtedy wolne kciuki chyba, więc jak najbardziej zaklepuję je dla Ciebie! 🍀🤞🤞🤞🤞
Karolina brzmi jak dobry plan! Nie ma co czekać na świętego dygdy skoro nie ma żadnych jajek.
Lipcowa powiem Ci szczerze że w czeluści mojego mózgu jeśli wyjdą mi dwie kreski na teście, to chyba będzie mi po prostu smutno pod takim kątem, że tyle miało się jeszcze zadziać i zdiagnozować. 😆 to już chyba choroba nie w tą stronę idąca co powinna... jestem mega pozytywnie podjarana że nawet goryl mnie nie zasmuci. Sytuacja w pracy jest mega ciężka. Ja bym chyba postawiła w stronę krótkiego i lekkiego nakreślenia jej jaka skomplikowana drogę miałaś (może wydaje jej się, że zaszlas od pstryknięcia palcem, a wiemy że to potrafi smucić okropnie takie staraczki jak my). Tak jak ktoś wspominał, może to poprawić relacje albo nie zmieni ich w ogóle. A poza tym bym raczej próbowała się tym nie przejmować, zwłaszcza skoro i tak starasz się nie poruszać przy niej tematu ciąży mimo, że masz do tego prawo. Jednak ona sama musi to poukładać sobie w głowie. Myślę, że takie opisanie swojej drogi mogłoby pozwolić jej odczuć, że ma w pewien sposób w tobie bratnia duszę. Że obu wam nie idzie w tej sferze gładko. Ja bym się cieszyła gdybym miała taką Lipcowa w pracy, która by ujawniła delikatnie że to nie było takie hop siup. Wtedy bym się pewnie rozgadala i cieszyła z jej szczęścia w pelni... 🫣
Aśś kurcze, właśnie ostatnio się zastanawiałam czy taki przypadek jest możliwy. jesteś potwierdzeniem i dziewczyny równiez. Owulka jak chce się pojawić to nic mu nie przeszkodzi jak widać.
Olail, będę za Ciebie i Bubaska trzymać w sobotę moooocne kciuki z rana! 🔥 niech się dzieje!
Beezi czemu 13? 13 dni po domniemanej owu? to będzie ta sobota. Ale chyba nie daje sobie duzysz szans bo właśnie doszły wyniki. Prog mi spadł we wtorek w porównaniu z tym sobotnim, wynosi ponad 13. W sumie nie tak źle. Wiem że wydziela się pulsacyjnie, wiem. Ale byłam też w mniej więcej tej samej godzinie. Z drugiej strony temperatura 37,11 jakoś 😳 jak tu człowiek ma zachować zdrowy rozsądek.
RinTinTin każdy dinus potrzebuje czasem przerwy i odpoczynku! Z reguły po paru miesiącach wracaja z nowym powerem do działania. Więc nie martw się i korzystaj z tego czasu w pełni dla siebie i dla waszego związku. 💕
Paprota a daj znać jakie tam Endo ci się kisi w brzuchu. Tak z ciekawości. 🙈
No to ten. Bo ja dostałam wyniki hormonalne. Swoje i chłopa. Moje bez androstendionu jeszcze. Ktoś coś podpowie? Na meskich nie znam się zupełnie. U mnie niska witamina mimo supli dalej (wzrosła z 31 na 33) i homocysteina. prog spadł od soboty do wtorku z 17,10 na 13,50 więc chyba lipa. I estradiol 7-9dpo nie wiem jak interpretować.
Lecimy.
JA
glukoza: 80,09 ng/dl więc git majonez
homocysteina: 9,50 umol/l normy z tego co widzę z suplementacją folianami <12 więc wnioskuję że dużo za mała?
witamina D3 25OH: 33,90 ng/ml więc bez szału zupełnie mimo suplementacji, chyba muszę dokoptowac więcej jednostek
estradiol ok 7-9dpo: 101 pg/ml norma dla lutealnej 22,3-341 - tu nie wiem kompletnie czy to dobry wynik jak na lutealna?
progesteron ok 7-9 dpo 13,50 ng/ml (3 dni wcześniej był 17,10)
Mój stary:
estradiol: 35 pg/ml (widełki 11,3-43,2)
FSH: 3,90 mIU/ml
LH: 4,50 mIU/ml
TSH: 2,190 mIU/ml
FT4: 1,38 ng/dl
prolaktyna: 8,60 ng/ml
Testosteron: 604 ng/dl
glukoza: 111,19 mg/dl nie wiem co on z nią odwalił, mogła mu że stresu skoczyć? zawsze miał dobrą a lubimy mierzyć z palucha sobie. Najwyżej pójdzie na krzywa cukrowa haha.
witamina D3 25OH: 37,50 ng/ml mimo suplementacji lekiem ondawce 4tys jednostek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 13:10
Paprota9418, rozalaa, Angi90 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Siesiepy, co do homocysteiny, to im niższy wynik tym lepiej. Ty jesteś w normie, aczkolwiek czytałam, że taki wynik jest trochę za wysoki. Podeślę Ci na insta post od pana Marcina Ostaszewskiego, z którym współpracowała Nataliii 😊
siesiepy lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
siesiepy wrote:Zosiek zostałaś laska podpaska. Nie licz cykli. Bez sensu tak a duża liczba tylko będzie Cię smucić. 🫥 Cieszę się że dzień kebaba był celebrowany! Mamy nowy sposob na wywołanie @: kebsik. Tulę Cię bardzo mocno, gdyż jesteś aktualnie laska podpaska. Ale! Nie ma tego złego, plan na ten cykl masz mega git zacny i stoję na trybunach z pomponami cheerleaderki i wytrwale Ci kibicuje! Fakt, takie drobne sygnały zainteresowania starych są urocze. Wtedy widać pod tą ich samcza skorupa że też jednak im zależy.
Emeczko to idealny czas żeby skończyć z liczeniem, bo zaraz przekręci się pierwsza cyferka, lasko podpasko. Tulam Cię mocno! PS Ja jak stosowałam PrenaCare to właśnie ta ciążową, bo lepszy skład miał według mnie. 😅 szczęścia nie przyniosło jak widać. 😂 ale liczę że u Ciebie będzie inaczej!
Frutellka mam wtedy wolne kciuki chyba, więc jak najbardziej zaklepuję je dla Ciebie! 🍀🤞🤞🤞🤞
Karolina brzmi jak dobry plan! Nie ma co czekać na świętego dygdy skoro nie ma żadnych jajek.
Lipcowa powiem Ci szczerze że w czeluści mojego mózgu jeśli wyjdą mi dwie kreski na teście, to chyba będzie mi po prostu smutno pod takim kątem, że tyle miało się jeszcze zadziać i zdiagnozować. 😆 to już chyba choroba nie w tą stronę idąca co powinna... jestem mega pozytywnie podjarana że nawet goryl mnie nie zasmuci. Sytuacja w pracy jest mega ciężka. Ja bym chyba postawiła w stronę krótkiego i lekkiego nakreślenia jej jaka skomplikowana drogę miałaś (może wydaje jej się, że zaszlas od pstryknięcia palcem, a wiemy że to potrafi smucić okropnie takie staraczki jak my). Tak jak ktoś wspominał, może to poprawić relacje albo nie zmieni ich w ogóle. A poza tym bym raczej próbowała się tym nie przejmować, zwłaszcza skoro i tak starasz się nie poruszać przy niej tematu ciąży mimo, że masz do tego prawo. Jednak ona sama musi to poukładać sobie w głowie. Myślę, że takie opisanie swojej drogi mogłoby pozwolić jej odczuć, że ma w pewien sposób w tobie bratnia duszę. Że obu wam nie idzie w tej sferze gładko. Ja bym się cieszyła gdybym miała taką Lipcowa w pracy, która by ujawniła delikatnie że to nie było takie hop siup. Wtedy bym się pewnie rozgadala i cieszyła z jej szczęścia w pelni... 🫣
Aśś kurcze, właśnie ostatnio się zastanawiałam czy taki przypadek jest możliwy. jesteś potwierdzeniem i dziewczyny równiez. Owulka jak chce się pojawić to nic mu nie przeszkodzi jak widać.
Olail, będę za Ciebie i Bubaska trzymać w sobotę moooocne kciuki z rana! 🔥 niech się dzieje!
Beezi czemu 13? 13 dni po domniemanej owu? to będzie ta sobota. Ale chyba nie daje sobie duzysz szans bo właśnie doszły wyniki. Prog mi spadł we wtorek w porównaniu z tym sobotnim, wynosi ponad 13. W sumie nie tak źle. Wiem że wydziela się pulsacyjnie, wiem. Ale byłam też w mniej więcej tej samej godzinie. Z drugiej strony temperatura 37,11 jakoś 😳 jak tu człowiek ma zachować zdrowy rozsądek.
RinTinTin każdy dinus potrzebuje czasem przerwy i odpoczynku! Z reguły po paru miesiącach wracaja z nowym powerem do działania. Więc nie martw się i korzystaj z tego czasu w pełni dla siebie i dla waszego związku. 💕
Paprota a daj znać jakie tam Endo ci się kisi w brzuchu. Tak z ciekawości. 🙈
No to ten. Bo ja dostałam wyniki hormonalne. Swoje i chłopa. Moje bez androstendionu jeszcze. Ktoś coś podpowie? Na meskich nie znam się zupełnie. U mnie niska witamina mimo supli dalej (wzrosła z 31 na 33) i homocysteina. prog spadł od soboty do wtorku z 17,10 na 13,50 więc chyba lipa. I estradiol 7-9dpo nie wiem jak interpretować.
Lecimy.
JA
homocysteina: 9,50 umol/l normy z tego co widzę z suplementacją folianami <12 więc wnioskuję że dużo za mała?
witamina D3 25OH: 33,90 ng/ml więc bez szału zupełnie mimo suplementacji, chyba muszę dokoptowac więcej jednostek
estradiol ok 7-9dpo: 101 pg/ml norma dla lutealnej 22,3-341 - tu nie wiem kompletnie czy to dobry wynik jak na lutealna?
Mój stary:
glukoza: 111,19 mg/dl nie wiem co on z nią odwalił, mogła mu że stresu skoczyć? zawsze miał dobrą a lubimy mierzyć z palucha sobie. Najwyżej pójdzie na krzywa cukrowa haha.
witamina D3 25OH: 37,50 ng/ml mimo suplementacji lekiem ondawce 4tys jednostek.
Jeśli chodzi o męża to glukoza zdecydowanie za wysoka glukoza, do powtórki. Na pewno zachował 12h przerwy od jedzenia? 😁siesiepy lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
siesiepy wrote:Zosiek zostałaś laska podpaska. Nie licz cykli. Bez sensu tak a duża liczba tylko będzie Cię smucić. 🫥 Cieszę się że dzień kebaba był celebrowany! Mamy nowy sposob na wywołanie @: kebsik. Tulę Cię bardzo mocno, gdyż jesteś aktualnie laska podpaska. Ale! Nie ma tego złego, plan na ten cykl masz mega git zacny i stoję na trybunach z pomponami cheerleaderki i wytrwale Ci kibicuje! Fakt, takie drobne sygnały zainteresowania starych są urocze. Wtedy widać pod tą ich samcza skorupa że też jednak im zależy.
Lecimy.
JA
Mój stary:
witamina D3 25OH: 37,50 ng/ml mimo suplementacji lekiem ondawce 4tys jednostek.
Dziękuję Kochana, przydadzą się 😘 U mnie homocysteina była 10,40 umol/l przy normach od 4,44-13,56 moja dr kazała mi zbić do około 6-7, witaminą B Complex, jutro idę na badania kontrolne zobaczymy co wyjdzie, mi też cukier skacze przed badaniem i do kolacji jem Berberyne ładnie mi to obniża.siesiepy lubi tę wiadomość
-
Bubu haha no właśnie zachował bo go pilnowałam wiem tylko że się okropnie stresował bo ciśnienie też miał 150/100 jakoś 🙈 tak, w innym labie próg robiony był. Ok, homocysteine źle przeczytałam. W fertistimie mam metylowany kwas foliowy i tylko taki biorę, B12 w ogóle nie biorę z tego co widzę 🤔 z witaminą D zeszłam z 4 tys jednostek na 2 tys bo mnie jedna endokrynolog nastraszyła. 🙄 to teraz mam... bezszał. Dziękuję co do info o estradiolu. Widziałam że normy dla ciąży do chyba od 150 w pierwszym trymestrze. czyli ogólnie tragedii nie ma. Uff!
Emka z chęcią! Nigdy tego nie badalam, tak samo jak ferrytyny, kwasu foliowego i witaminy B12 właśnie. Może przez taki wynik homocysteiny rozszerza mi badania. Zobaczymy.
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Eh dziewczyny ten bliźniak ma już i 2x garderobę, spiżarnie, gabinet, pralnie. Ogólnie super przemyślany. Ale po co mi az 2 łazienki i 4 sypialnie 🙈
https://zapodaj.net/plik-RjqTHRgNq0
I okolica fajna i cena taka że jak sprzedamy mieszkanie, trochę kredo i damy radę.Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Meggi, dwa pokoje dla dzieci, jeden dla was, trzeci dla gości. 😆
Popatrzyłam na ten link od emeczki (dziękuję Ci ogromnie) i tak, zawsze miałam cholesterol przy górnej granicy (dosłownie tuż tuż przed albo nawet kapkę po) z powodu pcos. Widzę dobry ruch tej endokrynolog że zdecydowała się na zbadanie tego. No więc ciekawi mnie czy rozszerzymy diagnostykę i mam nadzieję na zalecenia na zbicie poziomu tego dziadostwa. Pozostaje mi być wściekła na polskie normy. 🙄Emka06 lubi tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Meggi, dwa pokoje dla dzieci, jeden dla was, trzeci dla gości. 😆
Popatrzyłam na ten link od emeczki (dziękuję Ci ogromnie) i tak, zawsze miałam cholesterol przy górnej granicy (dosłownie tuż tuż przed albo nawet kapkę po) z powodu pcos. Widzę dobry ruch tej endokrynolog że zdecydowała się na zbadanie tego. No więc ciekawi mnie czy rozszerzymy diagnostykę i mam nadzieję na zalecenia na zbicie poziomu tego dziadostwa. Pozostaje mi być wściekła na polskie normy. 🙄
No o właśnie ja nie mam drugiego dziecka i jak widać juz 2 rok sie nie udaje 🙈
Jeden pokój najwyżej dla Psa będzie 😁 i łazienka też😝Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024