X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:

Zosis jak przygotowania do IUI? 🤓 Stary lepiej nastawiony? 😊

W tym cyklu "na chłodno". Jutro rano pierwszy monit, podejrzymy co tam rośnie. Gdzieś umarł mój entuzjazm z poprzedniego cyklu. Stary ewidentnie ma w głowie ostatnie niepowodzenie, ale składa na miejsce i deklaruje, że w domu wszystko będzie dobrze, więc Mu wierzę. :D Nie mam innego wyjścia. :) Coś wczoraj nawet przebąkiwał, że zrobiłby jeszcze to i to po IUI, jak już będzie wolne brał w pracy, to dostał wiadro zimnej wody na łeb, żeby się skupił na jednym. 🤣

Bubu, zaciskamy kciuki i czekamy na info, co z Twoimi kropeczkami. 🤞

Olail, Twojemu kropkowi najlepiej będzie u Mamusi, niech się tam mości na kolejne 9 miesięcy. 🤞 PS. Właśnie się zorientowałam, że brałyśmy ślub tego samego dnia. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2023, 08:40

Beezi, siesiepy, olail lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    W tym cyklu "na chłodno". Jutro rano pierwszy monit, podejrzymy co tam rośnie. Gdzieś umarł mój entuzjazm z poprzedniego cyklu. Stary ewidentnie ma w głowie ostatnie niepowodzenie, ale składa na miejsce i deklaruje, że w domu wszystko będzie dobrze, więc Mu wierzę. :D Nie mam innego wyjścia. :) Coś wczoraj nawet przebąkiwał, że zrobiłby jeszcze to i to po IUI, jak już będzie wolne brał w pracy, to dostał wiadro zimnej wody na łeb, żeby się skupił na jednym. 🤣

Bubu, zaciskamy kciuki i czekamy na info, co z Twoimi kropeczkami. 🤞

Olail, Twojemu kropkowi najlepiej będzie u Mamusi, niech się tam mości na kolejne 9 miesięcy. 🤞 PS. Właśnie się zorientowałam, że brałyśmy ślub tego samego dnia. :)
    A faktycznie 😊 piękną sobotę miałyśmy ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2023, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, to już się tak nie przejmuje tą opryszczką 🙂

• justme Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliii wrote:
    Jasne mogę mniej więcej opisać jak wyglądała nasza historia 😊

Jesteśmy z mężem trochę takim przypadkiem, że z badań w sumie wszystko gra. Jak widać po stopce w ciąże zachodziłam i ciężko stwierdzić z medycznego punktu widzenia dlaczego je roniłam. Doktor przede wszystkim nie boi się wprowadzać leków. Mam wrażenie, że większość leków, które stosowałam było na wyrost i bez większych przesłanek i miałam w związku z tym wątpliwości, ale zaufałam. I chyba podziałało :) Nie wiem co konkretnie, ale w sumie to moja 4 ciąża, pierwsza pod okiem kliniki i nigdy nie byłam tak daleko :) . Udało się przetrwać najbadziej newralgiczny I trymestr. Zacznijmy od tego, że byłam stymulowana, mimo własnych owulacji, regularnych cykli i braku przesłanek w kierunku PCOS. To już dla wielu lekarzy jest kontrowersyjne. Przypuszczenia pani doktor były takie, że moje owulacje mimo, że są to są słabej jakości i stąd być może te poronienia. Nie podobał jej się obraz USG w pierwszych dniach cyklu. Ponoć moje pęcherzyki nie rosły proporcjonalnie i część z nich była przerośnięta. To pierwszy lekarz, który na to zwrócił uwagę. Regularnie robiłam USG i zawsze ginekolodzy mówili, że wszystko super. Dr. Agnieszka przypisała mi metforminę mimo, że nie mam stwierdzonego wprost IO, ale zdarzały mi się rozjechane wyniki glukozy. Łykałam też Encorton. Nie mam badań immunologicznych potwierdzających jakieś problemy w tym kierunku, ale w sumie poronienia mogą na to wskazywać. No i po pozytywnym teście dostałam końskie dawki progesteronu mimo, że mój własny nie był najgorszy. Zdaniem doktor mógł być lepszy. Dodatkowo Acard i Neoparin i tu znowu - nie mam stwierdzonej trombofili, ale na pierwszy trymestr dostałam. Sporo tego i mam wrażenie, że trochę eksperymentalnie🙈, ale są efekty 💪

Jeśli chodzi o Pana Marcina to pomógł nam dobrać suplementy pod niedobory i przede wszystkim prawdopodobnie znalazł ich przyczynę. Oboje z mężem mieliśmy lamblie, które udało się przeleczyć. Ja mam zdiagnozowaną niedoczynność tarczycy/hashimoto. Już przed kliniką miałam ustabilizowane wyniki (TSH po lekach zawsze w okolicy 1, lekko podwyższone antyTPO i antyTG, ale nie ma tragedii i tarczyca na USG wygląda dobrze). W rozpiskach dostałam dużo wskazówek na co zwracać uwagę w diecie, żeby ten stan zapalny minimalizować. Nie zdecydowaliśmy się na diety indywidualne, bo wiem, że poległabym przy gotowaniu 🙈. No i teraz w czasie ciąży mega się cieszę się, że nie zrezygnowałam ze współpracy. Pan Marcin co miesiąc zleca mi nowe badania i trzyma rękę na pulsie. Nawet przy małych odchyłach od normy, na które lekarze mówią, że wyniki super, on widzi potencjalne problemy i stara się coś prewencyjnie wprowadzić :)
    Mogę dodać cię do przyjaciółek, mam kilka pytań na priv, a nie chce zaśmiecać tu wątku?

Ja dzisiaj 10 dzień po zastrzyku Zivafert, miałam sikać w niedzielę ale nie mogę się powstrzymać. Zazwyczaj w 10 i czasem w 12 dniu przebija cień cienia z resztek po zastrzyku. Dzisiaj biało, okres dopiero za tydzień powinnam dostać, będę sikać w niedzielę ale nie wróżę tu sukcesu. To by wychodziło 9 dni po pęknięciu pęcherzyka. Tak bym chciała żeby w niedzielę jednak wyszła druga kreska.

Miłego dnia dziewczyny

Nataliii lubi tę wiadomość

🤰staramy się od 08.2022 r.
    ⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mart768 - trzymam kciuki za obronę, daj znać na co się obroniłaś :) ! P.S. Dobrze, że się pogodziliście a budować to właśnie niech buduje ZAUFANIE :) !

@rozala no pik jak się patrzy :D !! Starego w obroty rach, ciach :D

rozalaa, Mart768 lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, kciuki zaciśnięte! ✊ podziel się później fotkami, też chcemy zobaczyć Kropka 🥹

Rozala, oby estradiol był piękny ✊ I wieczorem podziałane 🔥

Zosis, ustawiam się na jutro pod gabinetem 🤞 a pod drzwiami sypialni będziecie mieli tłum kibicujących Dinusiów 😂🦕

KarolinaAnastazja, super nastawienie, działaj 🔥

Justme, oby się coś pokazało 🤞

W zeszłym roku jesienią lub zimą dziewczyny testowały teorię zupową, jakieś efekty u niektórych były nawet. 😉 Ja zaszłam w ciążę na barszczu - przez cały tydzień wypijałam po 2-3 kubki barszczu, bo został nam po imprezie. 🤷🏻‍♀️

Bąbel też zaciska za Was kciuki, pokazał rano na USG, że trzyma mocno. 😉✊

Angi90 , Bambi92, justme, Lipcowa, rozalaa, Mart768 lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Wysłany: 13 października 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Mart, kciuki zaciśnięte! ✊ podziel się później fotkami, też chcemy zobaczyć Kropka 🥹

Rozala, oby estradiol był piękny ✊ I wieczorem podziałane 🔥

Zosis, ustawiam się na jutro pod gabinetem 🤞 a pod drzwiami sypialni będziecie mieli tłum kibicujących Dinusiów 😂🦕

KarolinaAnastazja, super nastawienie, działaj 🔥

Justme, oby się coś pokazało 🤞

W zeszłym roku jesienią lub zimą dziewczyny testowały teorię zupową, jakieś efekty u niektórych były nawet. 😉 Ja zaszłam w ciążę na barszczu - przez cały tydzień wypijałam po 2-3 kubki barszczu, bo został nam po imprezie. 🤷🏻‍♀️

Bąbel też zaciska za Was kciuki, pokazał rano na USG, że trzyma mocno. 😉✊

Beezi no to co ty się fotką bąbla nie chwalisz, czekamy :)

Lipcowa lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Beezi no to co ty się fotką bąbla nie chwalisz, czekamy :)
    Bąbel jest tak antyzdjęciowy, że z dzisiaj mamy zdjęcie stopy, ostatni raz twarz pokazał na II prenatalnych w sierpniu. Dzisiaj lekarka 4 razy próbowała i za każdym razem zasłaniał się równocześnie stopą i ręką. 🙈 Ale proszę, oto stopa Bąbla, macha dinociotkom 😅

IMG-20231013-090601.jpg

Emka06, Marti27, Nataliii, Angi90 , siesiepy, olail, KarolinaAnastazja, aśś, Lipcowa, rozalaa, Kil, ChocoMonster, Pfry, kropka27, Mart768 lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • aśś Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justme wrote:
    Mogę dodać cię do przyjaciółek, mam kilka pytań na priv, a nie chce zaśmiecać tu wątku?

Ja dzisiaj 10 dzień po zastrzyku Zivafert, miałam sikać w niedzielę ale nie mogę się powstrzymać. Zazwyczaj w 10 i czasem w 12 dniu przebija cień cienia z resztek po zastrzyku. Dzisiaj biało, okres dopiero za tydzień powinnam dostać, będę sikać w niedzielę ale nie wróżę tu sukcesu. To by wychodziło 9 dni po pęknięciu pęcherzyka. Tak bym chciała żeby w niedzielę jednak wyszła druga kreska.

Miłego dnia dziewczyny
    Gdzie dostajesz zivafert? Ja obdzwoniłam wszystkie apteki prawie i jest niedostepny nigdzie.. raz mi sie udalo go kupic i potem lipa, a wychodzi taniej niz ovitrelle

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w pechowy piątek 🤪 mam nadzieję że nie przyciągnę żadnego zła 🤔
    U Was też tak długo czeka się na wynik cytologii? Ja musze miesiąc czekać 🥱

Kil udało Ci się dostać do jakiegoś lekarza z tym ścięgnem? 🤔

Oo to może ja powinnam zainwestować w ciepłe, grube skarpetki bo mam zawsze lodowate stopy 🥶

Rozalaa to już czas brać starego w obroty, jesteś na to gotowa? ❤️‍🔥😈

Zosis podejście na chłodno wskazane. 👌
    Zbyt duża presja nie pomaga wam więc wierzę że tym razem będzie lepiej ☺️ kciuki za jutrzejszy monit 🍀

Mart trzymam kciuki za obronę 🍀🍀
    Wydaje mi się że Starego przerosła cała ta sytuacja i nie potrafi się w niej odnaleźć. Stąd takie "dziwne" gadki 🤔

Beezi Twój bąbel to wstydzioch jest 😆
    Dinociotki całują tą uroczą stópkę 😘🥹

Beezi, Mart768 lubią tę wiadomość

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justme wysłałam zaproszenie 🙂 pisz śmiało

Mart trzymam kciuki🤞🤞🤞 dasz radę 💪 i jeden obowiązek odejdzie ci z głowy

Beezi jaka kochana stópka 😍 ściskamy

Beezi, justme, Mart768 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi, ale urocza stópka 😊❤️
    Mart, trzymam kciuki 🤞

Beezi lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 października 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @olail- jak się czujesz? Coś nowego ? :D
    @Bezzi- musiałam laptopa odwrócić - mina pracowników bezcenna :P

Beezi lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi zupami to już z miesięcznych wątków pamiętam. 🤔 Pewnie żeby kropek się grzał grzecznie.
    Myślę że w tym cyklu sobie zastosuje, co mi tam. Zwłaszcza że bede wprowadzać zalecenia dietetyka, chwilowo bez diety tylko sama spróbuję komponować zgodnie ze wskazówkami posiłki. I chcę się skupić na soczewicach, cieciorkach w formie zup żeby starego trochę przekonać do tych produktów

Zosis no dokładnie, niech stary myśli o jednym a o reszcie po spełnieniu misji! Chociaż może on potrzebuje zająć głowę czymś innym i to mu pomoże?

Mart czyli jednak chyba stresy. Poukładał sobie w głowie? Przeprosił chociaż? 🥴 rozmawialiście coś jeszcze na temat jego zachowania i tej sytuacji?

Beezi jaka piękna stopa! 🔥 odmachuję również stopą!

U mnie w poniedziałek szykują się wymazy z szyjki macicy i monit przy okazji. Idealnie bo potem w czwartek (11dc) będzie wizyta u mojego ginka więc full serwis monitoringowy. :)
    Ważne żeby owulka się pospieszyła albo dość opóźniła w tym cyklu, bo 24.10 mamy badanie nasienia i w sumie to będzie 16 dzień cyklu. 🥴 co to znaczy w moim przypadku to ciężko mi teraz powiedzieć, ale w razie czego damy sobie radę. Mam wpisane w kalendarzu że ostatnie seksy przez badaniem w sobotę 21.10 a potem sobie pouzywamy w razie czego po badaniu. 😅

justme, Beezi, Lipcowa lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • justme Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśś wrote:
    Gdzie dostajesz zivafert? Ja obdzwoniłam wszystkie apteki prawie i jest niedostepny nigdzie.. raz mi sie udalo go kupic i potem lipa, a wychodzi taniej niz ovitrelle
    W aptece bocian w Białymstoku. Zadzwoń może a akurat będą mogli wysłać. Wychodzi jakoś 99 zł, dla mnie okropny zastrzyk zawsze proszę o zrobienie na miejscu - przeraża mnie te zmienianie igieł, robienie roztworu. Ovitrelle fakt jakoś chyba 120-130 zł chyba że podrożał. Nie jestem fanką Zivafertu bo u mnie długo utrzymuje się stężenie bety HCG po nim, nawet 12 dni po. Już dwa razy dał mi złudne nadzieje :/ w szczęśliwym cyklu w 12 dniu po było już po owulacji i zastrzyk nie był w ogóle potrzebny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2023, 10:30

aśś lubi tę wiadomość

🤰staramy się od 08.2022 r.
    ⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • aśś Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justme wrote:
    W aptece bocian w Białymstoku. Zadzwoń może a akurat będą mogli wysłać. Wychodzi jakoś 99 zł, dla mnie okropny zastrzyk zawsze proszę o zrobienie na miejscu - przeraża mnie te zmienianie igieł, robienie roztworu. Ovitrelle fakt jakoś chyba 120-130 zł chyba że podrożał. Nie jestem fanką Zivafertu bo u mnie długo utrzymuje się stężenie bety HCG po nim, nawet 12 dni po. Już dwa razy dał mi złudne nadzieje :/
    Dzięki, dla mnie jest super bo ja zazwyczaj biore 2 ovitrelle, a w przypadku zivafertu mozna przelać roztwor do drugiegoz wymieszać i podac jako jeden zastrzyk :))

@Bezi, ale cudna stopa :)

justme, Beezi lubią tę wiadomość

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozala, tak dawno nie widziałam na wątku zdjęć testów, że na Twoje aż mi serce szybciej zabiło 😂 Trzymam kciuki za dobre wyniki🤞🏻

Mart, kciuki za Twoją obronę🤞🏻Dasz radę 😘 Czekam na zdjęcie Kropka i relację z wizyty 😊

Beezi, widzę, że Pasożyt awansował na miano Bąbla 😂❤️

Bubu, czekam na wieści🤞🏻🍀

Zosis, Beezi, rozalaa, Kil, Mart768 lubią tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśś wrote:
    Ja zivafert kupowałam w aptece w Angeliusie ☺️

aśś lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was dzisiaj czytam i postanawiam również po IUI wprowadzić taktykę "ciepłe stopy" i "ciepłe zupy". Zwłaszcza, że u mnie zimne stopy to standard. 🥶 Już sobie nawet zanotowałam, żeby dzień w biurze zaczynać od gorącej herbaty. :) A w domu wyciągnę moje jesienno-zimowe ciepłe skarpety. :)

Mart, kciuki za obronę! ✌️ Ja tu coś czuję piękną piąteczkę! :)

Emka, to samo pomyślałam o Bąblu vel Pasożycie Beezi. :) Zaraz nam tu będzie pisała o Maleństwie. 🥺

Beezi, słodka stópka. Wycałowałabym. 😘

Rozalaa, jak czujesz, że możesz już Starego "wpuścić" to bierz go w obroty! :)

Olail, może... Skoro ślub wzięłyśmy w ten sam dzień to w tym samym miesiącu uda nam się w ciążę zajść i październik będzie nasz? :) 😘 ✌️✌️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2023, 10:53

Lipcowa, Beezi, Paprota9418, Mart768 lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Tak Was dzisiaj czytam i postanawiam również po IUI wprowadzić taktykę "ciepłe stopy" i "ciepłe zupy". Zwłaszcza, że u mnie zimne stopy to standard. 🥶 Już sobie nawet zanotowałam, żeby dzień w biurze zaczynać od gorącej herbaty. :) A w domu wyciągnę moje jesienno-zimowe ciepłe skarpety. :)

Mart, kciuki za obronę! ✌️ Ja tu coś czuję piękną piąteczkę! :)

Emka, to samo pomyślałam o Bąblu vel Pasożycie Beezi. :) Zaraz nam tu będzie pisała o Maleństwie. 🥺

Beezi, słodka stópka. Wycałowałabym. 😘

Rozalaa, jak czujesz, że możesz już Starego "wpuścić" to bierz go w obroty! :)

Olail, może... Skoro ślub wzięłyśmy w ten sam dzień to w tym samym miesiącu uda nam się w ciążę zajść i październik będzie nasz? :) 😘 ✌️✌️
    Oby tak było 🥰 ja mam jeszcze urodziny w październiku,więc to byłby najwspanialszy prezent 😊

KarolinaAnstazja, nic nowego 😁 czuje się dobrze. Był spacer, teraz herbatka i grzanie stópek 😊

‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ