Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Olail dzisiaj kciuki rozgrzane już do czerwoności 🍀🍀🍀Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Olail, całym sercem przy Tobie Mamo ✊❤️✨👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Olail kciuki mocno zaciśnięte ❤️⭐️
eM 🌺 lubi tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Olail 💕walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Emka06 wrote:Justme, widzę, że tu zaglądasz 😊 Co u Ciebie?
U mnie cisza po poronieniu, psychicznie podniosłam się w miarę, ale mam kryzysy typu 25.09 kończyłby się pierwszy trymestr, znajomą która starała się 6 lat zaszła w ciążę w tym samym czasie i dziś już jest po badaniach a ja nie... ale to za chwilę mija i jest okej. Po poronieniu zrobiłam pakiet na trombofilie wyszedł pai 1 i jeden z mthfr. Dodatkowo badałam kwas foliowy, homocysteine i B12, szału nie ma. Mam bardzo niskie żelazo i ferrytynę, ale zdaniem lekarza jest okej bo morfologię mam dobrą
Co do lekarza, żegnam się z kliniką Bocian, nie jestem zadowolona. Wszystkie badania robiłam sama, czytając, szperając na forach i grupach. Lekarz nie zlecił NIC od stycznia. Badania na trombofilie? Każda bada ale po co? Homocysteina B12 zlecone przez genetyka - można zbadać raz w życiu... jestem zła - te same leki na stymulację, ten sam zastrzyk z dużą dawką HCG i zalecenie testowania 12 dni po i za każdym razem złudne nadzieje bo jest cień cienia, a beta 2.5. W ostatnim cyklu w 12 dniu pęcherzyk miał 23 mm, zapytałam czy nie jest za duży juz do pęknięcia. Doktor rozchichotany zaczął zmniejszać skalę na ekranie i zmniejsząc obraz pęcherzyka to nie jest empatyczne podejście. Wyszłam wkurzona prawie z płaczem i obiecałam sobie, że to ostatni raz. Zmieniam klinikę na inną, ponadto wybieram się do psychodietetyka Marcina Ostaszewskiego, może kojarzycie go z Instagrama. Pan ma dużą wiedzę, holistyczne podejście, drąży i sprawdza wszystko. Wysłałam mu wyniki wszystkie, wywiad, przykładowe jadłospisy moje i męża. Dostaliśmy zlecenie mąż homocysteine i kilka innych badań, a ja zlecenia badania kału w kierunku lambli i helikobakter. Można? Można. Pan Marcin nie jest tani ale wierzę w niego bo bardzo pomógł tym właśnie znajomym o których pisałam wyżej.
To tyle u mnie, czytam was codziennie, każdej z was kibicuje i życzę wszystkiego dobrego! Buziaki staraczki🥰❤️Beezi, Emka06, Nataliii, siesiepy, KoKos, Angi90 , Pfry lubią tę wiadomość
🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
Olail, powodzenia 🍀🤗Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
Justme, współczuję takich lekarzy.. Dobre posunięcie z psychodietetykiem. Pana Marcina znam, bo wpadłam kiedyś przypadkiem na jego profil. Nasza Nataliii też była pod jego opieką 😊 Sama rozważałam konsultację, ale cena mnie trochę przygniotła. Dopiero rozpoczęliśmy działać z kliniką, więc daję szansę medycynie, ale jeśli wyniki dalej będą dobre, ciąży nie będzie to myślę, że spróbuję z panem Marcinem. Dobrze rozumiem, że tym znajomym, którzy starali się 6 lat udało się przy współpracy z tym panem? 😊
justme lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Olail nie puszczamy kciuków od wczoraj 🤞 zabieraj kropusia do domu tam gdzie będzie mu najlepiej 😘
Justme podczytuję co u was słuchać na innych wątkach i trzymam kciuki. Tak jak Emka wspomina też jestem pod opieką Pana Marcina. Widziałam też, że wybierasz się do doktor Agi? Super z nich duet. Mam nadzieję, że wam pomogą. Nie mam doświadczeń z innych klinik, ale w Kriobanku czułam się zaopiekowana z różnych stron . Oprócz stricte leczenia przez lekarza, dietetyk, fizjoterapeutka uroginekologiczna , psycholog. Myślę, że to wszytko złożyło się na nasz mały sukces 😊. No i po wizytach u doktor i dietetyka pierwszy raz zeszła ze mnie ta presja, czytania szukania na własną rękę, robienia badań. Poczułam do nich zaufanie, że wiedzą co robią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2023, 11:22
siesiepy, justme lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Nataliii wrote:Olail nie puszczamy kciuków od wczoraj 🤞 zabieraj kropusia do domu tam gdzie będzie mu najlepiej 😘
Justme podczytuję co u was słuchać na innych wątkach i trzymam kciuki. Tak jak Emka wspomina też jestem pod opieką Pana Marcina. Widziałam też, że wybierasz się do doktor Agi? Super z nich duet. Mam nadzieję, że wam pomogą. Nie mam doświadczeń z innych klinik, ale w Kriobanku czułam się zaopiekowana z różnych stron . Oprócz stricte leczenia przez lekarza, dietetyk, fizjoterapeutka uroginekologiczna , psycholog. Myślę, że to wszytko złożyło się na nasz mały sukces 😊. No i po wizytach u doktor i dietetyka pierwszy raz zeszła ze mnie ta presja, czytania szukania na własną rękę, robienia badań. Poczułam do nich zaufanie, że wiedzą co robią.
Emka06 wrote:Justme, współczuję takich lekarzy.. Dobre posunięcie z psychodietetykiem. Pana Marcina znam, bo wpadłam kiedyś przypadkiem na jego profil. Nasza Nataliii też była pod jego opieką 😊 Sama rozważałam konsultację, ale cena mnie trochę przygniotła. Dopiero rozpoczęliśmy działać z kliniką, więc daję szansę medycynie, ale jeśli wyniki dalej będą dobre, ciąży nie będzie to myślę, że spróbuję z panem Marcinem. Dobrze rozumiem, że tym znajomym, którzy starali się 6 lat udało się przy współpracy z tym panem? 😊
A ty w jakiej klinice planujesz się leczyć?siesiepy, Emka06 lubią tę wiadomość
🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
justme wrote:Tak, oni leczyli się naprotechnologią, długo walczyli bo dziewczyna ma chorobę autoimmunologiczną - miała sprawdzane jajowody, usunięte ogniska endometriozy, a P. Ostaszewski skierował na badania i wyszły pasożyty. Po tym wszystkim zaszli w zdrową ciążę.
A ty w jakiej klinice planujesz się leczyć?
Wow, justme w takim razie ogromnie trzymam kciuki aby u Was było bardzo podobnie. Tzn szybka lokalizacja problemu, szybka jego naprawa i szybkie efekty. Z tego co mówisz wygląda wszystko naprawdę obiecująco.
A co do chwil słabości, pozwól sobie. Zapewne dobrze wiesz że powstrzymywanie się od emocji nic nie daje.justme lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
justme wrote:Na takie podejście liczę, na razie idę do dr Andreia bo doktor Agnieszka jest na konferencji akurat wtedy kiedy muszę do nich przyjść. Mogłabyś napisać co zlecono, jak ci pomogli? Mogę prosić o więcej szczegółów? Może być tu może być też na priv, ale bardzo proszę odezwij się.
Jesteśmy z mężem trochę takim przypadkiem, że z badań w sumie wszystko gra. Jak widać po stopce w ciąże zachodziłam i ciężko stwierdzić z medycznego punktu widzenia dlaczego je roniłam. Doktor przede wszystkim nie boi się wprowadzać leków. Mam wrażenie, że większość leków, które stosowałam było na wyrost i bez większych przesłanek i miałam w związku z tym wątpliwości, ale zaufałam. I chyba podziałało Nie wiem co konkretnie, ale w sumie to moja 4 ciąża, pierwsza pod okiem kliniki i nigdy nie byłam tak daleko . Udało się przetrwać najbadziej newralgiczny I trymestr. Zacznijmy od tego, że byłam stymulowana, mimo własnych owulacji, regularnych cykli i braku przesłanek w kierunku PCOS. To już dla wielu lekarzy jest kontrowersyjne. Przypuszczenia pani doktor były takie, że moje owulacje mimo, że są to są słabej jakości i stąd być może te poronienia. Nie podobał jej się obraz USG w pierwszych dniach cyklu. Ponoć moje pęcherzyki nie rosły proporcjonalnie i część z nich była przerośnięta. To pierwszy lekarz, który na to zwrócił uwagę. Regularnie robiłam USG i zawsze ginekolodzy mówili, że wszystko super. Dr. Agnieszka przypisała mi metforminę mimo, że nie mam stwierdzonego wprost IO, ale zdarzały mi się rozjechane wyniki glukozy. Łykałam też Encorton. Nie mam badań immunologicznych potwierdzających jakieś problemy w tym kierunku, ale w sumie poronienia mogą na to wskazywać. No i po pozytywnym teście dostałam końskie dawki progesteronu mimo, że mój własny nie był najgorszy. Zdaniem doktor mógł być lepszy. Dodatkowo Acard i Neoparin i tu znowu - nie mam stwierdzonej trombofili, ale na pierwszy trymestr dostałam. Sporo tego i mam wrażenie, że trochę eksperymentalnie🙈, ale są efekty 💪
Jeśli chodzi o Pana Marcina to pomógł nam dobrać suplementy pod niedobory i przede wszystkim prawdopodobnie znalazł ich przyczynę. Oboje z mężem mieliśmy lamblie, które udało się przeleczyć. Ja mam zdiagnozowaną niedoczynność tarczycy/hashimoto. Już przed kliniką miałam ustabilizowane wyniki (TSH po lekach zawsze w okolicy 1, lekko podwyższone antyTPO i antyTG, ale nie ma tragedii i tarczyca na USG wygląda dobrze). W rozpiskach dostałam dużo wskazówek na co zwracać uwagę w diecie, żeby ten stan zapalny minimalizować. Nie zdecydowaliśmy się na diety indywidualne, bo wiem, że poległabym przy gotowaniu 🙈. No i teraz w czasie ciąży mega się cieszę się, że nie zrezygnowałam ze współpracy. Pan Marcin co miesiąc zleca mi nowe badania i trzyma rękę na pulsie. Nawet przy małych odchyłach od normy, na które lekarze mówią, że wyniki super, on widzi potencjalne problemy i stara się coś prewencyjnie wprowadzićWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2023, 13:47
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
A mam pytanko czy któraś z was korzystała z kliniki Invimed, ja akurat z Warszawy? Albo może coś słyszałyście? Ja się wybieram w listopadzie tam do Wojciecha Rawskiego i nie ukrywam, że wiąże z tą wizytą duże nadzieje 🥺Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
nick nieaktualnyHejka
Witam się z Kropkiem na pokładzie 🥳🧚♀️
Niech się wgryza i mocno trzyma 😊
Dziękuję za kciuki,wsparcie i ciepłe myśli ❤️ jesteście przekochane, macie moc 🥰Miminka, Nataliii, KoKos, siesiepy, BuBu90, Biedronka@, Incognitka, RinTinTin, aśś, Marti27, Claire, Beezi, Paprota9418, kropka27, KarolinaAnastazja, oloska, rozalaa, Angi90 , Emka06, justme, Mart768, Bambi92, Frutellka , Lipcowa, agentka93, Zosis, NatalaDzD, Niemampomyslunanick, balbina28, Pfry, Kasia111, ChocoMonster, eM 🌺, Cukruś, Kil lubią tę wiadomość
-
olail wrote:Hejka
Witam się z Kropkiem na pokładzie 🥳🧚♀️
Niech się wgryza i mocno trzyma 😊
Dziękuję za kciuki,wsparcie i ciepłe myśli ❤️ jesteście przekochane, macie moc 🥰olail lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Olail niech zostanie z Tobą na kolejnych 9 długich miesięcy ❤️
olail lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Olail, ten kropek ma zarąbistą mamuśka!!😍😍😍
olail lubi tę wiadomość
-
OvuFriendTo ostatni moment, aby otrzymać darmowy abonament Premium lub voucher na badania!!
Masz PCOS lub zaburzenia tarczycy (niedoczynność, nadczynność lub Hashimoto) potwierdzone diagnozą w ciągu ostatnich 2 lat? Podziel się z nami anonimowo swoimi wynikami w celach naukowych i otrzymaj prezent!
Jak to działa?
❣️Napisz do nas na [email protected] w temacie maila wpisując PCOS / tarczyca i załącz zdjęcie lub skan swoich wyników badań potwierdzających diagnozę.
❣️Otrzymaj darmowy voucher na wybrane badania hormonalne z krwi w pobliżu Twojego zamieszkania LUB bezpłatny dostęp Premium do aplikacji OvuFriend do śledzenia cykli i ciąży ❤
Czekamy na Twoją wiadomość - [email protected] 🙂
Pula voucherów jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
P.S. Jeśli już wysłałaś nam swoje wyniki, zignoruj ogłoszenie. Dziękujemy za Twoje dotychczasowe wsparcie 🍀 -
justme wrote:Tak, oni leczyli się naprotechnologią, długo walczyli bo dziewczyna ma chorobę autoimmunologiczną - miała sprawdzane jajowody, usunięte ogniska endometriozy, a P. Ostaszewski skierował na badania i wyszły pasożyty. Po tym wszystkim zaszli w zdrową ciążę.
A ty w jakiej klinice planujesz się leczyć?
Od końca sierpnia jesteśmy pod opieką dr Paligi w Angeliusie 😊justme lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Olail, cudownie 😍 Trzymaj się Kropeczku ❤️
olail lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”