Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Bambi, ooo miło 😃 Nigdy mnie nie przestanie zachwycać ta forumowa więź 🥰 Chyba Cię ściągnęłam myślami, bo zastanawiałam się wczoraj co u Ciebie 😁
Rozala, ale lipa z tym NFZ 😒 Obmyślasz już plan B, gdyby ten program rządowy miał dalej tak wyglądać? Estradiol zacny👌
Amunicja, tęsknimy! Wpadłaś tu na chwilę, a swoimi tekstami zdążyłaś wywołać u mnie uśmiech 😁
Paprota, oczywiście, że idziemy na wybory💪
Tak bardzo bym chciała, żeby in vitro znowu było refundowane 🥺
Aśś, pięknie! Powodzenia na kolejnym etapie🤞
Mart, i gdzie ta relacja z wizyty?! 😌 Gratuluję obrony! 😊Paprota9418, rozalaa lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Dziewczyny ustalony mam termin na badanie drożności 23.10 (poniedziałek)
😶🌫️ radość miesza mi się że stresemClausix, Paprota9418, rozalaa, Marti27, Lipcowa, Emka06, olail, oloska, siesiepy, justme, Miminka, Pfry, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Bubu, kochana, rok to długi okres czasu. Macie jeszcze czas na emocje i podjęcie decyzji. Pewnie nie jedna z nas już wiele razy rezygnowała i jednak wracała po swoje marzenie.
KarolinaAnastazja, to już za tydzień!😯🤞 Będziemy koczować pod gabinetem.
Emka, co u Was?
Bambi, jak w pracy?
Amunicja, nie takie znowu stare.🤣 A no i ja się stąd nigdzie nie wybieram, nawet jak uda się zajść w ciążę. 🥰
Ja się w sobotę witam z kliniki. Krew spuszczona, czekam na monit. Z takim trochę poczuciem "na UJ mi to", bo rano spiełam się ze Starym. 😡Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2023, 07:27
-
Dzień dobry Dinusie 🥰 🦖
Emeczko oczyyyywiśćie 😊 plan B powstał zaraz po usłyszeniu tego terminu 😒 wyszukałam sobie tą Panią Doktor która robiła mi drożność - spodobała mi się bo taka mega konkretna - musicie zrobić to, to i to. Trzeba działać - nie ma na co czekać, tym bardziej że im dalej w las, tym trudniej i fizycznie i psychicznie 🙂 stwierdziła, że te badania co mamy to niewiele - bo gdzie wymazy, gdzie poszerzenie badań nasienia, może kiry trzeba ruszyć 🤷♀️ tak więc wynalazłam ją i zapisałam sie na koniec października, wydaje mi się że to będzie 2dc więc może uda się ogarnąć tą stymulację na przyszły miesiąc 🙄
No właśnie, dziewczyny od którego dnia cyklu zaczynacie stymulację? Zawsze od 1? 🧐
KarolinaAnastazja z pewnością mogę stwierdzić, że wiem co czujesz!😂 nic nie bój 🫂👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
✨3.02 FET 5bb 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
rozalaa wrote:Dzień dobry Dinusie 🥰 🦖
Emeczko oczyyyywiśćie 😊 plan B powstał zaraz po usłyszeniu tego terminu 😒 wyszukałam sobie tą Panią Doktor która robiła mi drożność - spodobała mi się bo taka mega konkretna - musicie zrobić to, to i to. Trzeba działać - nie ma na co czekać, tym bardziej że im dalej w las, tym trudniej i fizycznie i psychicznie 🙂 stwierdziła, że te badania co mamy to niewiele - bo gdzie wymazy, gdzie poszerzenie badań nasienia, może kiry trzeba ruszyć 🤷♀️ tak więc wynalazłam ją i zapisałam sie na koniec października, wydaje mi się że to będzie 2dc więc może uda się ogarnąć tą stymulację na przyszły miesiąc 🙄
No właśnie, dziewczyny od którego dnia cyklu zaczynacie stymulację? Zawsze od 1? 🧐
KarolinaAnastazja z pewnością mogę stwierdzić, że wiem co czujesz!😂 nic nie bój 🫂
Oo i tak trzeba działać! 😁 szybko i z konkretami 💪Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Ooo Zosis to piąteczka 🤚 U mnie wczoraj piczor jak się patrzy i też awanturka 👌 wieczorem foch ale rano już musiałam wykorzystać gada 🦖 już w miarę zgoda, ale musiałam mu uświadomić, że żeby żółwiki się tam doturlały to seksy muszą być PRZED owu - a on mi mówi ,,nogi do góry ⬆️ to zrobisz im z górki”🤦♀️
Niby gad, a taki osioł 🫏 😅Lipcowa, Paprota9418, siesiepy, Clausix, agentka93, Angi90 lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
✨3.02 FET 5bb 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Haha rozalaa uśmiałam się 😁 ja leki na stymulacje brałam przez 5 dni od 3 do 7 dnia cyklu
rozalaa lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Dziewczyny! W poniedziałek u mnie IUI. 😯 Jestem w szoku. Estradiol wyebał w kosmos i wynosi ponad 150 (poprzednio w tym dniu cyklu było ledwo 70). Są dwa pęcherzyki po 18 mm - po jednym na jajnik. Jutro ovi i w poniedziałek IUI o 11.00. Dzisiaj 11 dc, zakładałam że jeszcze monit pewnie w poniedziałek i IUI koło środy, a tu takie przyspieszenie. 😯
justme, aśś, Marti27, KarolinaAnastazja, olail, Biedronka@, Beezi, oloska, Frutellka , Nataliii, rozalaa, Lipcowa, siesiepy, Clausix, Paprota9418, Pfry, Niemampomyslunanick, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Zosis wrote:Dziewczyny! W poniedziałek u mnie IUI. 😯 Jestem w szoku. Estradiol wyebał w kosmos i wynosi ponad 150 (poprzednio w tym dniu cyklu było ledwo 70). Są dwa pęcherzyki po 18 mm - po jednym na jajnik. Jutro ovi i w poniedziałek IUI o 11.00. Dzisiaj 11 dc, zakładałam że jeszcze monit pewnie w poniedziałek i IUI koło środy, a tu takie przyspieszenie. 😯
To szykuje nam się emocjonujący poniedziałek 🥳 trzymam kciuki. A najbardziej za starego! ✊️🍀🍀Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Zosiu piękne wieści w sobotni poranek z Twojej strony 😊 pozostaje Nam tylko trzymać kciuki do czerwoności Kochana 🤗
-
nick nieaktualnyZosis wrote:Dziewczyny! W poniedziałek u mnie IUI. 😯 Jestem w szoku. Estradiol wyebał w kosmos i wynosi ponad 150 (poprzednio w tym dniu cyklu było ledwo 70). Są dwa pęcherzyki po 18 mm - po jednym na jajnik. Jutro ovi i w poniedziałek IUI o 11.00. Dzisiaj 11 dc, zakładałam że jeszcze monit pewnie w poniedziałek i IUI koło środy, a tu takie przyspieszenie. 😯
-
Zosiu, u nas dobrze, dziękuję 🤍 Budowa to nasz główny zapełniacz czasu. Mało czasu na wszystko, ale przepełnia mnie ostatnio uczucie wdzięczności za to co mam. Czekam spokojnie na wizytę 27.10. A poza tym dziś 11dc i nie było ani jednego ❤️🙈 Jakoś kompletnie nie mam parcia i najchętniej ominęłabym cały ten płodny okres, by potem nie łudzić się bez sensu.
A co do terminu IUI to wow! To już za chwilę! Macie mniej czasu na stresowanie się, ale też na pogodzenie 😅 Trzymam kciuki za powodzenie tej misji🤞🏻
Rozalka, no konkret!🔥 Lekarka brzmi bardzo sensienie, a jak jeszcze wzbudziła Twoje zaufanie to już w ogóle pięknie. Końcówka października znowu będzie obfitować w wizyty, lubię to 😎rozalaa lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
Bubu, myślę o Tobie. Wiem, że zwątpiłaś, ale my wierzymy. Daj sobie czasu ile potrzebujesz i wracaj do nas.
make me zombie photo editorMarti27, rozalaa, Lipcowa, Clausix, KarolinaAnastazja, siesiepy, justme, agentka93, Pfry, Angi90 lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
KarolinaAnastazja wrote:Dziewczyny ustalony mam termin na badanie drożności 23.10 (poniedziałek)
😶🌫️ radość miesza mi się że stresem
Trzymam kciuki, nic się nie bój to nie jest takie straszne, przede wszystkim za dużo nie czytaj;) Robisz prywatnie czy na NFZ?siesiepy lubi tę wiadomość
-
rozalaa wrote:Dzień dobry Dinusie 🥰 🦖
KarolinaAnastazja z pewnością mogę stwierdzić, że wiem co czujesz!😂 nic nie bój 🫂
Ja stymulację miałam od 3-7 DC najlepiej działał Puregon bo w 9DC miałam pęcherzyk 18mm Recovelle też było spoko;) -
Zosis to nazywa się otwarcie tygodnia! 😁
Pięknie, kciuki do czerwoności 🤞🏻🤞🏻 -
Frutellka wrote:Trzymam kciuki, nic się nie bój to nie jest takie straszne, przede wszystkim za dużo nie czytaj;) Robisz prywatnie czy na NFZ?
Prywatnie, nie miałam jeszcze ani jednej operacji ani zabiegu na NFZ🙈 -
KarolinaAnastazja wrote:Prywatnie, nie miałam jeszcze ani jednej operacji ani zabiegu na NFZ🙈
I bardzo dobrze, wszystko zależy od umiejętności lekarza; ja w poniedziałek stawiam się na oddział na laparoskopię diagnostyczną; zobaczymy co mi tam znajdą -
Bubu okropnie przykro się to czyta. Ja również nie jestem w stanie sobie nawet wyobrazić tego co czujesz. Okropnie kibicowałam Twoim kropkom i wierzyłam w nie do końca. Według mnie nie ma sensu podchodzić teraz do transferu. Na pewno nie w tych nastrojach. Pozytywne nastawienie jest bardzo ważne. To wręcz wskazane abyście odpoczęli, a Wasz mrozaczek spokojnie na Was poczeka. Może warto będzie skontaktować się z psychologiem w tej trudnej sytuacji? Na pewno pomoże z uporządkowaniem emocji. Przytulam z całych sił, wierzę że zrobicie to co uważacie za słuszne. 🍀 Pamiętaj że my tu będziemy, jeśli zdecydujesz się odejść i zdecydujesz po czasie wrócić.🥺
Rozalaa no mega słabe te terminy u Was. 😳 Ale może nie rezygnuj, powoli może was nie wyleczą ale chociaż zasponsorują inne badania. Niee możesz w międzyczasie iść ze starym np do endokrynologa? Żeby poprzepisywal wam skierowania na nasienie itd.? U nas właśnie endokrynolog wypisała staremu skierowanie.
Zosis no proszę! Dinuś działa ekspresowo! A spinami ze starym się nie przejmuj, pewnie on też powoli zaczyna się stresować. Próbuj łagodzić (wiem że łatwo się mówi, oj wiem...).
KarolinaAnastazja notuje w kalendarzu że na wtedy kciuki trzeba odpalić! 🧐
Ja melduje że w poniedziałek mam wymazy z szyjki i od razu monit. 🧐 nie wiem czego się spodziewać i trochę się boje. Złapało mnie jakieś przeziębienie więc zaaplikowałam sobie wczoraj mleko z miodem i czosnkiem oraz herbatę z mięty, nagietka, kurkumy, imbiru. Gardło boleć przestali, teraz tylko katar spływa więc już z górki o ile znowu nie zawali mi gardła. 😇 Stary dostał "prikaz" że jak tylko poczuje że coś nie halo to ma mówić i od razu zrobię mu mleka, zwiększę też mu dawkę witaminy. No jeszcze czego żeby mi się rozchorował tuż przed nasieniem i wszystko jak krew w piach. 🙄walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?"