Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi, ooo miło 😃 Nigdy mnie nie przestanie zachwycać ta forumowa więź 🥰 Chyba Cię ściągnęłam myślami, bo zastanawiałam się wczoraj co u Ciebie 😁

Rozala, ale lipa z tym NFZ 😒 Obmyślasz już plan B, gdyby ten program rządowy miał dalej tak wyglądać? Estradiol zacny👌

Amunicja, tęsknimy! Wpadłaś tu na chwilę, a swoimi tekstami zdążyłaś wywołać u mnie uśmiech 😁

Paprota, oczywiście, że idziemy na wybory💪
    Tak bardzo bym chciała, żeby in vitro znowu było refundowane 🥺

Aśś, pięknie! Powodzenia na kolejnym etapie🤞

Mart, i gdzie ta relacja z wizyty?! 😌 Gratuluję obrony! 😊

Paprota9418, rozalaa lubią tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ustalony mam termin na badanie drożności 23.10 (poniedziałek)
    😶‍🌫️ radość miesza mi się że stresem

Clausix, Paprota9418, rozalaa, Marti27, Lipcowa, Emka06, olail, oloska, siesiepy, justme, Miminka, Pfry, Angi90 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu, kochana, rok to długi okres czasu. Macie jeszcze czas na emocje i podjęcie decyzji. Pewnie nie jedna z nas już wiele razy rezygnowała i jednak wracała po swoje marzenie.

KarolinaAnastazja, to już za tydzień!😯🤞 Będziemy koczować pod gabinetem.

Emka, co u Was?

Bambi, jak w pracy?

Amunicja, nie takie znowu stare.🤣 A no i ja się stąd nigdzie nie wybieram, nawet jak uda się zajść w ciążę. 🥰

Ja się w sobotę witam z kliniki. Krew spuszczona, czekam na monit. Z takim trochę poczuciem "na UJ mi to", bo rano spiełam się ze Starym. 😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2023, 07:27

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dinusie 🥰 🦖

Emeczko oczyyyywiśćie 😊 plan B powstał zaraz po usłyszeniu tego terminu 😒 wyszukałam sobie tą Panią Doktor która robiła mi drożność - spodobała mi się bo taka mega konkretna - musicie zrobić to, to i to. Trzeba działać - nie ma na co czekać, tym bardziej że im dalej w las, tym trudniej i fizycznie i psychicznie 🙂 stwierdziła, że te badania co mamy to niewiele - bo gdzie wymazy, gdzie poszerzenie badań nasienia, może kiry trzeba ruszyć 🤷‍♀️ tak więc wynalazłam ją i zapisałam sie na koniec października, wydaje mi się że to będzie 2dc więc może uda się ogarnąć tą stymulację na przyszły miesiąc 🙄

No właśnie, dziewczyny od którego dnia cyklu zaczynacie stymulację? Zawsze od 1? 🧐

KarolinaAnastazja z pewnością mogę stwierdzić, że wiem co czujesz!😂 nic nie bój 🫂

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    3.02 FET❄️5bb👎
    3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    Dzień dobry Dinusie 🥰 🦖

Emeczko oczyyyywiśćie 😊 plan B powstał zaraz po usłyszeniu tego terminu 😒 wyszukałam sobie tą Panią Doktor która robiła mi drożność - spodobała mi się bo taka mega konkretna - musicie zrobić to, to i to. Trzeba działać - nie ma na co czekać, tym bardziej że im dalej w las, tym trudniej i fizycznie i psychicznie 🙂 stwierdziła, że te badania co mamy to niewiele - bo gdzie wymazy, gdzie poszerzenie badań nasienia, może kiry trzeba ruszyć 🤷‍♀️ tak więc wynalazłam ją i zapisałam sie na koniec października, wydaje mi się że to będzie 2dc więc może uda się ogarnąć tą stymulację na przyszły miesiąc 🙄

No właśnie, dziewczyny od którego dnia cyklu zaczynacie stymulację? Zawsze od 1? 🧐

KarolinaAnastazja z pewnością mogę stwierdzić, że wiem co czujesz!😂 nic nie bój 🫂

Oo i tak trzeba działać! 😁 szybko i z konkretami 💪

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Zosis to piąteczka 🤚 U mnie wczoraj piczor jak się patrzy i też awanturka 👌 wieczorem foch ale rano już musiałam wykorzystać gada 🦖 już w miarę zgoda, ale musiałam mu uświadomić, że żeby żółwiki się tam doturlały to seksy muszą być PRZED owu - a on mi mówi ,,nogi do góry ⬆️ to zrobisz im z górki”🤦‍♀️
    Niby gad, a taki osioł 🫏 😅

Lipcowa, Paprota9418, siesiepy, Clausix, agentka93, Angi90 lubią tę wiadomość

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    3.02 FET❄️5bb👎
    3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    Niby gad, a taki osioł 🫏 😅

Zrobiłaś mi dzień! 😁 Jak stąd wyjdę to właśnie tak Mu powiem! 🤣

👩‍🦰34 🧔39

age.png
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha rozalaa uśmiałam się 😁 ja leki na stymulacje brałam przez 5 dni od 3 do 7 dnia cyklu

rozalaa lubi tę wiadomość

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! W poniedziałek u mnie IUI. 😯 Jestem w szoku. Estradiol wyebał w kosmos i wynosi ponad 150 (poprzednio w tym dniu cyklu było ledwo 70). Są dwa pęcherzyki po 18 mm - po jednym na jajnik. Jutro ovi i w poniedziałek IUI o 11.00. Dzisiaj 11 dc, zakładałam że jeszcze monit pewnie w poniedziałek i IUI koło środy, a tu takie przyspieszenie. 😯

justme, aśś, Marti27, KarolinaAnastazja, olail, Biedronka@, Beezi, oloska, Frutellka , Nataliii, rozalaa, Lipcowa, siesiepy, Clausix, Paprota9418, Pfry, Niemampomyslunanick, Angi90 lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39

age.png
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Dziewczyny! W poniedziałek u mnie IUI. 😯 Jestem w szoku. Estradiol wyebał w kosmos i wynosi ponad 150 (poprzednio w tym dniu cyklu było ledwo 70). Są dwa pęcherzyki po 18 mm - po jednym na jajnik. Jutro ovi i w poniedziałek IUI o 11.00. Dzisiaj 11 dc, zakładałam że jeszcze monit pewnie w poniedziałek i IUI koło środy, a tu takie przyspieszenie. 😯

To szykuje nam się emocjonujący poniedziałek 🥳 trzymam kciuki. A najbardziej za starego! ✊️🍀🍀

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png

Wysłany: 14 października 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu piękne wieści w sobotni poranek z Twojej strony 😊 pozostaje Nam tylko trzymać kciuki do czerwoności Kochana 🤗

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Co za wiadomości 🥳 będzie się działo 😊

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zosiu, u nas dobrze, dziękuję 🤍 Budowa to nasz główny zapełniacz czasu. Mało czasu na wszystko, ale przepełnia mnie ostatnio uczucie wdzięczności za to co mam. Czekam spokojnie na wizytę 27.10. A poza tym dziś 11dc i nie było ani jednego ❤️🙈 Jakoś kompletnie nie mam parcia i najchętniej ominęłabym cały ten płodny okres, by potem nie łudzić się bez sensu.
    A co do terminu IUI to wow! To już za chwilę! Macie mniej czasu na stresowanie się, ale też na pogodzenie 😅 Trzymam kciuki za powodzenie tej misji🤞🏻

Rozalka, no konkret!🔥 Lekarka brzmi bardzo sensienie, a jak jeszcze wzbudziła Twoje zaufanie to już w ogóle pięknie. Końcówka października znowu będzie obfitować w wizyty, lubię to 😎

rozalaa lubi tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu, myślę o Tobie. Wiem, że zwątpiłaś, ale my wierzymy. Daj sobie czasu ile potrzebujesz i wracaj do nas.
    Screenshot-20231014-103249-Instagram.jpg
    make me zombie photo editor

Marti27, rozalaa, Lipcowa, Clausix, KarolinaAnastazja, siesiepy, justme, agentka93, Pfry, Angi90 lubią tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Dziewczyny ustalony mam termin na badanie drożności 23.10 (poniedziałek)
    😶‍🌫️ radość miesza mi się że stresem

Trzymam kciuki, nic się nie bój to nie jest takie straszne, przede wszystkim za dużo nie czytaj;) Robisz prywatnie czy na NFZ?

siesiepy lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    Dzień dobry Dinusie 🥰 🦖

Ja stymulację miałam od 3-7 DC najlepiej działał Puregon bo w 9DC miałam pęcherzyk 18mm Recovelle też było spoko;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

preg.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis to nazywa się otwarcie tygodnia! 😁
    Pięknie, kciuki do czerwoności 🤞🏻🤞🏻

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨
    🌟 01.25 Naturalny CUD
    ❤️

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png

preg.png

Wysłany: 14 października 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Trzymam kciuki, nic się nie bój to nie jest takie straszne, przede wszystkim za dużo nie czytaj;) Robisz prywatnie czy na NFZ?

Prywatnie, nie miałam jeszcze ani jednej operacji ani zabiegu na NFZ🙈

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Prywatnie, nie miałam jeszcze ani jednej operacji ani zabiegu na NFZ🙈

I bardzo dobrze, wszystko zależy od umiejętności lekarza; ja w poniedziałek stawiam się na oddział na laparoskopię diagnostyczną; zobaczymy co mi tam znajdą;)

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu okropnie przykro się to czyta. Ja również nie jestem w stanie sobie nawet wyobrazić tego co czujesz. Okropnie kibicowałam Twoim kropkom i wierzyłam w nie do końca. Według mnie nie ma sensu podchodzić teraz do transferu. Na pewno nie w tych nastrojach. Pozytywne nastawienie jest bardzo ważne. To wręcz wskazane abyście odpoczęli, a Wasz mrozaczek spokojnie na Was poczeka. Może warto będzie skontaktować się z psychologiem w tej trudnej sytuacji? Na pewno pomoże z uporządkowaniem emocji. Przytulam z całych sił, wierzę że zrobicie to co uważacie za słuszne. 🍀 Pamiętaj że my tu będziemy, jeśli zdecydujesz się odejść i zdecydujesz po czasie wrócić.🥺

Rozalaa no mega słabe te terminy u Was. 😳 Ale może nie rezygnuj, powoli może was nie wyleczą ale chociaż zasponsorują inne badania. Niee możesz w międzyczasie iść ze starym np do endokrynologa? Żeby poprzepisywal wam skierowania na nasienie itd.? U nas właśnie endokrynolog wypisała staremu skierowanie.

Zosis no proszę! Dinuś działa ekspresowo! A spinami ze starym się nie przejmuj, pewnie on też powoli zaczyna się stresować. Próbuj łagodzić (wiem że łatwo się mówi, oj wiem...).

KarolinaAnastazja notuje w kalendarzu że na wtedy kciuki trzeba odpalić! 🧐

Ja melduje że w poniedziałek mam wymazy z szyjki i od razu monit. 🧐 nie wiem czego się spodziewać i trochę się boje. Złapało mnie jakieś przeziębienie więc zaaplikowałam sobie wczoraj mleko z miodem i czosnkiem oraz herbatę z mięty, nagietka, kurkumy, imbiru. Gardło boleć przestali, teraz tylko katar spływa więc już z górki o ile znowu nie zawali mi gardła. 😇 Stary dostał "prikaz" że jak tylko poczuje że coś nie halo to ma mówić i od razu zrobię mu mleka, zwiększę też mu dawkę witaminy. No jeszcze czego żeby mi się rozchorował tuż przed nasieniem i wszystko jak krew w piach. 🙄

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    IMSI:
    27.02 stymulacja start🍀ponad 40🥚ale większość do 13mm ➡️ punkcja 12.03: 9 dojrzałych i 11 mniej dojrzałych ➡️ 6+7 zapłodnionych ➡️ 6+6 zarodków
‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ