Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
siesiepy wrote:Bubu okropnie przykro się to czyta. Ja również nie jestem w stanie sobie nawet wyobrazić tego co czujesz. Okropnie kibicowałam Twoim kropkom i wierzyłam w nie do końca. Według mnie nie ma sensu podchodzić teraz do transferu. Na pewno nie w tych nastrojach. Pozytywne nastawienie jest bardzo ważne. To wręcz wskazane abyście odpoczęli, a Wasz mrozaczek spokojnie na Was poczeka. Może warto będzie skontaktować się z psychologiem w tej trudnej sytuacji? Na pewno pomoże z uporządkowaniem emocji. Przytulam z całych sił, wierzę że zrobicie to co uważacie za słuszne. 🍀 Pamiętaj że my tu będziemy, jeśli zdecydujesz się odejść i zdecydujesz po czasie wrócić.🥺
Rozalaa no mega słabe te terminy u Was. 😳 Ale może nie rezygnuj, powoli może was nie wyleczą ale chociaż zasponsorują inne badania. Niee możesz w międzyczasie iść ze starym np do endokrynologa? Żeby poprzepisywal wam skierowania na nasienie itd.? U nas właśnie endokrynolog wypisała staremu skierowanie.
Zosis no proszę! Dinuś działa ekspresowo! A spinami ze starym się nie przejmuj, pewnie on też powoli zaczyna się stresować. Próbuj łagodzić (wiem że łatwo się mówi, oj wiem...).
KarolinaAnastazja notuje w kalendarzu że na wtedy kciuki trzeba odpalić! 🧐
Ja melduje że w poniedziałek mam wymazy z szyjki i od razu monit. 🧐 nie wiem czego się spodziewać i trochę się boje. Złapało mnie jakieś przeziębienie więc zaaplikowałam sobie wczoraj mleko z miodem i czosnkiem oraz herbatę z mięty, nagietka, kurkumy, imbiru. Gardło boleć przestali, teraz tylko katar spływa więc już z górki o ile znowu nie zawali mi gardła. 😇 Stary dostał "prikaz" że jak tylko poczuje że coś nie halo to ma mówić i od razu zrobię mu mleka, zwiększę też mu dawkę witaminy. No jeszcze czego żeby mi się rozchorował tuż przed nasieniem i wszystko jak krew w piach. 🙄
Trzymam kciuki za wizytę, ja pakuję w siebie też 2000j Wit C bo coś drapało mnie w gardle a do poniedziałku muszę być zdrowa;)siesiepy lubi tę wiadomość
-
Emka, to jesteśmy w tym samym momencie.😊 U nas też zero ❤️ i teoretycznie do IUI już od dzisiaj ⛔️, ale musimy jeszcze pogonić stare plemniki. Także jeszcze trochę się poobrażam, ale na wieczór trzeba schować dumę do kieszeni i zabrać chłopa do łóżka. No siła wyższa...🤷♀️ Śmiać mi się chce, bo właśnie mi uświadomiłyście, że cała ta spina to właśnie stres, nic innego. 😅 Dobrze, że jesteście. Ratujecie małżeństwa. 😅
siesiepy, Emka06, rozalaa, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Zosia ! Cudowne wiadomości! ❤️🤞
Trzymam mocno kciuki ❤️ 🤞
Ogromnie się cieszę ❤️🤞
Godzenie się po małych sprzeczkach bywa całkiem przyjemne :p
Będę mieć potem na spokojnie trochę pytać do Ciebie jeśli mogęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2023, 13:39
-
Paprota, jeśli tylko będę umiała odpowiedzieć, to pewnie że tak. 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2023, 13:47
Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Olail ja przy prawie każdej becie badałam proga dopiero ale były to zawrotne wartości 😊
Co Ci przepisali w klinice?
Ja od punkcji miałam duphaston 2x dziennie i luteinę dopochwowo 3 x dziennie, estrofem 1 x dziennie + neoparin w zastrzykach + magnez 3 x dziennie, w razie bólu nospe 😊
Dołóż proga śmiało to na pewno nie zaszkodzi. 😘
A ogólnie jak się czujesz? 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2023, 16:50
-
nick nieaktualnyLipcowa wrote:Olail ja przy prawie każdej becie badałam proga dopiero ale były to zawrotne wartości 😊
Co Ci przepisali w klinice?
Ja od punkcji miałam duphaston 2x dziennie i luteinę dopochwowo 3 x dziennie, estrofem 1 x dziennie + neoparin w zastrzykach + magnez 3 x dziennie, w razie bólu nospe 😊
Dołóż proga śmiało to na pewno nie zaszkodzi. 😘
A ogólnie jak się czujesz? 😊
Ogólnie czuje się dobrze 😊 czasem poczuje jakieś ukłucie ale jest Oki -
Myślę, że 3x3 też nie zaszkodzi 😊 a zawsze spokojniejsza głowa, przynajmniej do testowania 😊
-
Duszek wrote:Dziewczyny,dostaje miesiączkę przeważnie co 29,30 dni nigdy później. W tym miesiącu okresu przy 32 dniu brak,test dzisiaj robiłam ale niestety negatywny. Istnieje cud,że mogłabym być w ciszy? Dodam,że jestem wzięta, sluz gestywalka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Ale ze mnie ciapa 🤪 miałam się wybrać do Rossmanna po parę rzeczy i przy okazji kupić testy ciążowe bo może bym siknęła 😁 ale nie robiłam listy tylko poszłam na żywioł. Zgadnijcie z czym wyszłam?
... a no z podpaskami i tabletkami przeciwbólowymi 😂 wcale nie pomyślałam że mogłabym być w ciąży, tak jestem pozytywnie nastawiona na ten cykl 😂Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Ale szykuje się emocjonujący poniedziałek!
Zosis, kciuki zaciskam do czerwoności i kibicuję pod drzwiami sypialni ✊🔥
Frutellka, kciuki za laparoskopię, oby wszystko poszło gładko i bezboleśnie ✊
Siesiepy, mam nadzieję, że coś nam się wykluje na tym monicie, a wymazy będą czyściutkie ✊
Olail, kciuków za Kropka nie puszczam ✊🍀 Odpoczywaj i staraj się nie denerwować, niestety na tym etapie poza zażywaniem leków nie masz na nic wpływu ❤️Frutellka lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Beezi wrote:Ale szykuje się emocjonujący poniedziałek!
Zosis, kciuki zaciskam do czerwoności i kibicuję pod drzwiami sypialni ✊🔥
Frutellka, kciuki za laparoskopię, oby wszystko poszło gładko i bezboleśnie ✊
Siesiepy, mam nadzieję, że coś nam się wykluje na tym monicie, a wymazy będą czyściutkie ✊
Olail, kciuków za Kropka nie puszczam ✊🍀 Odpoczywaj i staraj się nie denerwować, niestety na tym etapie poza zażywaniem leków nie masz na nic wpływu ❤️
Dziękuję, przydadzą się mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze chociaż już zaczynam się bać -
Myślicie że pink strumieniowy podobno o czułości 10 może dać fałszywą kreskę? Dziś 11 dzień po zastrzyku Zivafert, jutro miałam testować ale stary poszedł do kolegi i coś mnie pokusiło rozebrać test. Mocz popołudniowy, rozwodniony ale coś tam prześwituje pod latarką... rozebrałam test już po przepisowych 1-4 minutach.
Dziś 23 dzień cyklu, cykle mam z reguły 29 dyniowe. 11 dni po zastrzyku. Poprzednie szczęśliwe kreski wytestowałam w 27 dniu rano.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2023, 19:00
🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
Ze mnie też gapa.. 😅
Rozala, wszystkiego najlepszego z okazji Twojego święta 😘 Satysfakcji z pracy, współpracujących dzieciaków i jak najmniej roszczeniowych rodziców! 😁
Wszystkim związanym z edukacją również składam najlepsze życzenia ☺️justme, Marti27, rozalaa, Angi90 lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
justme wrote:Myślicie że pink strumieniowy podobno o czułości 10 może dać fałszywą kreskę? Dziś 11 dzień po zastrzyku Zivafert, jutro miałam testować ale stary poszedł do kolegi i coś mnie pokusiło rozebrać test. Mocz popołudniowy, rozwodniony ale coś tam prześwituje pod latarką... rozebrałam test już po przepisowych 1-4 minutach.
Dziś 23 dzień cyklu, cykle mam z reguły 29 dyniowe. 11 dni po zastrzyku. Poprzednie szczęśliwe kreski wytestowałam w 27 dniu rano.2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
Emka06 wrote:A testowałaś wcześniej po zastrzyku i było biało? Ile dni po owulacji? Pinki raczej jak pokazują kreskę to coś jest na rzeczy, ale ciężko stwierdzić czy to ciąża czy resztki zastrzyku.🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
justme wrote:Testowałam ale innymi testami kasetkowymi i była blada kreska a potem biel. Ta kreska jest taka, że muszę wytężyć wzrok mocno i poświęcić latarką ale jest 😆
justme lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
Marti brawo Ty 😅 życzę żeby małpa nie przyszła, kupisz teścik w poniedziałek i wyskiasz piękne dwie krechy 🍀🤞 taka tam wizja 🔮 jakieś objawy Cię skłaniają do sikania czy tak dla sportu?😏
Emeczko kochana dziękuję ♥️♥️♥️🥹
Justme trzeba testować dalej 🤷♀️🤞🍀 pinki raczej nie oszukują ale niestety były i takie przypadki 😒 oby to było TO ☺️
W wakacje ładowałyśmy baterie 🔋 na działanie chyba, bo wtedy tak w miarę spokojnie było, a teraz dzieje się 🔥justme, Emka06, Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
✨3.02 FET 5bb 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
justme wrote:Myślicie że pink strumieniowy podobno o czułości 10 może dać fałszywą kreskę? Dziś 11 dzień po zastrzyku Zivafert, jutro miałam testować ale stary poszedł do kolegi i coś mnie pokusiło rozebrać test. Mocz popołudniowy, rozwodniony ale coś tam prześwituje pod latarką... rozebrałam test już po przepisowych 1-4 minutach.
Dziś 23 dzień cyklu, cykle mam z reguły 29 dyniowe. 11 dni po zastrzyku. Poprzednie szczęśliwe kreski wytestowałam w 27 dniu rano.
Mi 13dpo wychodziła kreska bez zbytniego nawet przygladania sie. Nawet wstawiałam tu zdjęcia. Ale u mnie tak długimo się utrzymujeOliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024