Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Bubu okropnie przykro się to czyta. Ja również nie jestem w stanie sobie nawet wyobrazić tego co czujesz. Okropnie kibicowałam Twoim kropkom i wierzyłam w nie do końca. Według mnie nie ma sensu podchodzić teraz do transferu. Na pewno nie w tych nastrojach. Pozytywne nastawienie jest bardzo ważne. To wręcz wskazane abyście odpoczęli, a Wasz mrozaczek spokojnie na Was poczeka. Może warto będzie skontaktować się z psychologiem w tej trudnej sytuacji? Na pewno pomoże z uporządkowaniem emocji. Przytulam z całych sił, wierzę że zrobicie to co uważacie za słuszne. 🍀 Pamiętaj że my tu będziemy, jeśli zdecydujesz się odejść i zdecydujesz po czasie wrócić.🥺

Rozalaa no mega słabe te terminy u Was. 😳 Ale może nie rezygnuj, powoli może was nie wyleczą ale chociaż zasponsorują inne badania. Niee możesz w międzyczasie iść ze starym np do endokrynologa? Żeby poprzepisywal wam skierowania na nasienie itd.? U nas właśnie endokrynolog wypisała staremu skierowanie.

Zosis no proszę! Dinuś działa ekspresowo! A spinami ze starym się nie przejmuj, pewnie on też powoli zaczyna się stresować. Próbuj łagodzić (wiem że łatwo się mówi, oj wiem...).

KarolinaAnastazja notuje w kalendarzu że na wtedy kciuki trzeba odpalić! 🧐

Ja melduje że w poniedziałek mam wymazy z szyjki i od razu monit. 🧐 nie wiem czego się spodziewać i trochę się boje. Złapało mnie jakieś przeziębienie więc zaaplikowałam sobie wczoraj mleko z miodem i czosnkiem oraz herbatę z mięty, nagietka, kurkumy, imbiru. Gardło boleć przestali, teraz tylko katar spływa więc już z górki o ile znowu nie zawali mi gardła. 😇 Stary dostał "prikaz" że jak tylko poczuje że coś nie halo to ma mówić i od razu zrobię mu mleka, zwiększę też mu dawkę witaminy. No jeszcze czego żeby mi się rozchorował tuż przed nasieniem i wszystko jak krew w piach. 🙄

Trzymam kciuki za wizytę, ja pakuję w siebie też 2000j Wit C bo coś drapało mnie w gardle a do poniedziałku muszę być zdrowa;)

siesiepy lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka, to jesteśmy w tym samym momencie.😊 U nas też zero ❤️ i teoretycznie do IUI już od dzisiaj ⛔️, ale musimy jeszcze pogonić stare plemniki. Także jeszcze trochę się poobrażam, ale na wieczór trzeba schować dumę do kieszeni i zabrać chłopa do łóżka. No siła wyższa...🤷‍♀️ Śmiać mi się chce, bo właśnie mi uświadomiłyście, że cała ta spina to właśnie stres, nic innego. 😅 Dobrze, że jesteście. Ratujecie małżeństwa. 😅

siesiepy, Emka06, rozalaa, Angi90 lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ! Cudowne wiadomości! ❤️🤞
    Trzymam mocno kciuki ❤️ 🤞
    Ogromnie się cieszę ❤️🤞
    Godzenie się po małych sprzeczkach bywa całkiem przyjemne :p

Będę mieć potem na spokojnie trochę pytać do Ciebie jeśli mogę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2023, 13:39

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota, jeśli tylko będę umiała odpowiedzieć, to pewnie że tak. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2023, 13:47

Paprota9418 lubi tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olail ja przy prawie każdej becie badałam proga dopiero ale były to zawrotne wartości 😊
    Co Ci przepisali w klinice?
    Ja od punkcji miałam duphaston 2x dziennie i luteinę dopochwowo 3 x dziennie, estrofem 1 x dziennie + neoparin w zastrzykach + magnez 3 x dziennie, w razie bólu nospe 😊
    Dołóż proga śmiało to na pewno nie zaszkodzi. 😘
    A ogólnie jak się czujesz? 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2023, 16:50

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨
    🌟 01.25 Naturalny CUD
    ❤️

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2023, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Olail ja przy prawie każdej becie badałam proga dopiero ale były to zawrotne wartości 😊
    Co Ci przepisali w klinice?
    Ja od punkcji miałam duphaston 2x dziennie i luteinę dopochwowo 3 x dziennie, estrofem 1 x dziennie + neoparin w zastrzykach + magnez 3 x dziennie, w razie bólu nospe 😊
    Dołóż proga śmiało to na pewno nie zaszkodzi. 😘
    A ogólnie jak się czujesz? 😊
    Ja mam estrofem 2x1 a luteinę brałam 3x1 po, to teraz mam brać 3x2, magnez i nospe. Nie wiem czy nawet tej luteiny 3x3 nie brać, nie zaszkodzi.
    Ogólnie czuje się dobrze 😊 czasem poczuje jakieś ukłucie ale jest Oki

• Lipcowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że 3x3 też nie zaszkodzi 😊 a zawsze spokojniejsza głowa, przynajmniej do testowania 😊

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨
    🌟 01.25 Naturalny CUD
    ❤️

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png

preg.png
  • Duszek Koleżanka

Wysłany: 14 października 2023, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,dostaje miesiączkę przeważnie co 29,30 dni nigdy później. W tym miesiącu okresu przy 32 dniu brak,test dzisiaj robiłam ale niestety negatywny. Istnieje cud,że mogłabym być w ciszy? Dodam,że jestem wzięta, sluz gesty

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszek wrote:
    Dziewczyny,dostaje miesiączkę przeważnie co 29,30 dni nigdy później. W tym miesiącu okresu przy 32 dniu brak,test dzisiaj robiłam ale niestety negatywny. Istnieje cud,że mogłabym być w ciszy? Dodam,że jestem wzięta, sluz gesty
    A czy wiesz kiedy miałaś owulację? To jest najistotniejsze.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    IMSI:
    27.02 stymulacja start🍀ponad 40🥚ale większość do 13mm ➡️ punkcja 12.03: 9 dojrzałych i 11 mniej dojrzałych ➡️ 6+7 zapłodnionych ➡️ 6+6 zarodków
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze mnie ciapa 🤪 miałam się wybrać do Rossmanna po parę rzeczy i przy okazji kupić testy ciążowe bo może bym siknęła 😁 ale nie robiłam listy tylko poszłam na żywioł. Zgadnijcie z czym wyszłam?

... a no z podpaskami i tabletkami przeciwbólowymi 😂 wcale nie pomyślałam że mogłabym być w ciąży, tak jestem pozytywnie nastawiona na ten cykl 😂

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale szykuje się emocjonujący poniedziałek!

Zosis, kciuki zaciskam do czerwoności i kibicuję pod drzwiami sypialni ✊🔥

Frutellka, kciuki za laparoskopię, oby wszystko poszło gładko i bezboleśnie ✊

Siesiepy, mam nadzieję, że coś nam się wykluje na tym monicie, a wymazy będą czyściutkie ✊

Olail, kciuków za Kropka nie puszczam ✊🍀 Odpoczywaj i staraj się nie denerwować, niestety na tym etapie poza zażywaniem leków nie masz na nic wpływu ❤️

Frutellka lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Ale szykuje się emocjonujący poniedziałek!

Zosis, kciuki zaciskam do czerwoności i kibicuję pod drzwiami sypialni ✊🔥

Frutellka, kciuki za laparoskopię, oby wszystko poszło gładko i bezboleśnie ✊

Siesiepy, mam nadzieję, że coś nam się wykluje na tym monicie, a wymazy będą czyściutkie ✊

Olail, kciuków za Kropka nie puszczam ✊🍀 Odpoczywaj i staraj się nie denerwować, niestety na tym etapie poza zażywaniem leków nie masz na nic wpływu ❤️

Dziękuję, przydadzą się mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze chociaż już zaczynam się bać;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • justme Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że pink strumieniowy podobno o czułości 10 może dać fałszywą kreskę? Dziś 11 dzień po zastrzyku Zivafert, jutro miałam testować ale stary poszedł do kolegi i coś mnie pokusiło rozebrać test. Mocz popołudniowy, rozwodniony ale coś tam prześwituje pod latarką... rozebrałam test już po przepisowych 1-4 minutach.

Dziś 23 dzień cyklu, cykle mam z reguły 29 dyniowe. 11 dni po zastrzyku. Poprzednie szczęśliwe kreski wytestowałam w 27 dniu rano.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2023, 19:00

🤰staramy się od 08.2022 r.
    ⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie też gapa.. 😅

Rozala, wszystkiego najlepszego z okazji Twojego święta 😘 Satysfakcji z pracy, współpracujących dzieciaków i jak najmniej roszczeniowych rodziców! 😁

Wszystkim związanym z edukacją również składam najlepsze życzenia ☺️

justme, Marti27, rozalaa, Angi90 lubią tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justme wrote:
    Myślicie że pink strumieniowy podobno o czułości 10 może dać fałszywą kreskę? Dziś 11 dzień po zastrzyku Zivafert, jutro miałam testować ale stary poszedł do kolegi i coś mnie pokusiło rozebrać test. Mocz popołudniowy, rozwodniony ale coś tam prześwituje pod latarką... rozebrałam test już po przepisowych 1-4 minutach.

Dziś 23 dzień cyklu, cykle mam z reguły 29 dyniowe. 11 dni po zastrzyku. Poprzednie szczęśliwe kreski wytestowałam w 27 dniu rano.
    A testowałaś wcześniej po zastrzyku i było biało? Ile dni po owulacji? Pinki raczej jak pokazują kreskę to coś jest na rzeczy, ale ciężko stwierdzić czy to ciąża czy resztki zastrzyku.

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)

• justme Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    A testowałaś wcześniej po zastrzyku i było biało? Ile dni po owulacji? Pinki raczej jak pokazują kreskę to coś jest na rzeczy, ale ciężko stwierdzić czy to ciąża czy resztki zastrzyku.
    Testowałam ale innymi testami kasetkowymi i była blada kreska a potem biel. Ta kreska jest taka, że muszę wytężyć wzrok mocno i poświęcić latarką ale jest 😆

⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justme wrote:
    Testowałam ale innymi testami kasetkowymi i była blada kreska a potem biel. Ta kreska jest taka, że muszę wytężyć wzrok mocno i poświęcić latarką ale jest 😆
    No to kolejne dni będą decydujące 😁🤞

justme lubi tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025

• rozalaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti brawo Ty 😅 życzę żeby małpa nie przyszła, kupisz teścik w poniedziałek i wyskiasz piękne dwie krechy 🍀🤞 taka tam wizja 🔮 jakieś objawy Cię skłaniają do sikania czy tak dla sportu?😏

Emeczko kochana dziękuję ♥️♥️♥️🥹

Justme trzeba testować dalej 🤷‍♀️🤞🍀 pinki raczej nie oszukują ale niestety były i takie przypadki 😒 oby to było TO ☺️

W wakacje ładowałyśmy baterie 🔋 na działanie chyba, bo wtedy tak w miarę spokojnie było, a teraz dzieje się 🔥

justme, Emka06, Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    3.02 FET❄️5bb👎
    3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justme wrote:

Mi 13dpo wychodziła kreska bez zbytniego nawet przygladania sie. Nawet wstawiałam tu zdjęcia. Ale u mnie tak długimo się utrzymuje

Oliwka ❤️ 30.12.2020
    Zosia ❤️ 17.07.2024
  • justme Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 dp biel wizira 😭

⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ