Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mainlylife widzę, że samopoczucie dopisuje 😊 patrzę na suwaczek, a tu już prawie 30 tc 😁
Chwila, moment i bejbik będzie po drugiej stronie brzucha 😍
Olail super, widać, że profesor ma plan na Was 😊 za takie wizyty nie szkoda płacić (lub szkoda trochę mniej 😉) ale grunt, że czujesz się zaopiekowana 🍀
Jo_ana kciuki na pokładzie 🤞🏻🤞🏻 za Ciebie i Starego 🙃
Angi trzymaj się 🖤
paprota ja też nie lubiłam stać w miejscu 😉 jak coś się dzieje to od razu inaczej 😊
Zosis, Kropka czekam na Wasze przyrosty 🤩 niech wystrzelą w kosmos 🤩
RinTinTin kciuki 🤞🏻 daj znać jak będziesz miała wyniki 😊😊jo_ana, Paprota9418, RinTinTin, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Angi tulę bardzo mocno, dużo siły kochana 🫂🫂🫂 opłakałam tą wiadomość jakby to było moje Psie 🥺
Angi90 lubi tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Zosis, w takim razie lecę z 🤞🤞🤞 czekam z niecierpliwością 🥹❤️
Rozumiem, że nie powiedzieliście, ale gdzieś wcześniej załapałam, że jesteś blisko z rodzicami, dlatego zapytałam czy dałaś radę ukryć słodką tajemnicę 😁 Cieszę się, że udało się ogarnąć poranek ☺️
Dziękuję dziewczyny 🥺
Kropka, psiul ma 12 lat (ten po prawej, teraz wygląda znacznie gorzej)odcina mu układ nerwowy w kręgosłupie. Miał już kilka akcji włóczenia tylnich łap, ale przechodziło... dziś leży, nie może wstać w ogóle, męczy się... Lekarz będzie dopiero po 15-tej 😞
Ale koło życia się zamyka... Młodszy (ten po lewej) zostanie ojcem. Sunia spodziewa się maluchów na Święta...
Nasz piękny lew 😓
Czekam na dobre wiadomości od Was ✊
P.S. Rozaala poryczałam się na marcowym....😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2023, 22:28
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Angi90 wrote:Zosis, w takim razie lecę z 🤞🤞🤞 czekam z niecierpliwością 🥹❤️
Rozumiem, że nie powiedzieliście, ale gdzieś wcześniej załapałam, że jesteś blisko z rodzicami, dlatego zapytałam czy dałaś radę ukryć słodką tajemnicę 😁 Cieszę się, że udało się ogarnąć poranek ☺️
Dziękuję dziewczyny 🥺
Kropka, psiul ma 12 lat (ten po prawej, teraz wygląda znacznie gorzej)odcina mu układ nerwowy w kręgosłupie. Miał już kilka akcji włóczenia tylnich łap, ale przechodziło... dziś leży, nie może wstać w ogóle, męczy się... Lekarz będzie dopiero po 15-tej 😞
Ale koło życia się zamyka... Młodszy (ten po lewej) zostanie ojcem. Sunia spodziewa się maluchów na Święta...
https://ibb.co/FhNvHVS
Nasz piękny lew 😓
Czekam na dobre wiadomości od Was ✊
P.S. Rozaala poryczałam się na marcowym....😭
Piękne te Twoje psy! 🥺
A co do Rodziców - to tak, jesteśmy mega blisko, ale jednak ostatecznie stwierdziliśmy, że poczekamy jeszcze chwilę z informacją. Aczkolwiek... Nie wiem, czy oni się nie domyślają... 😊 Tata postawił na stół jeden z moich ulubionych likierów we wtorek, a ja taaak uparcie odmawiałam, wymawiając się tym, że w środę jeżdżę. 😂 A prowadził Stary.😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 09:48
Angi90 lubi tę wiadomość
-
@Aś, @jo_ana dajcie znac dziewczyny! ☺️
@Olali- paln działa super, widac, że się zna, wie z czym walczyć i jak działac- oby to jak najszybciej poskutkowało ! 😊🍀
@Angi- ściskam, to straszne tak żegnać przyjaciela..przytulam ! 🫂
@Paprotka17- też czasami jak jadę autem to układam plan na dzień czy na najbliższy miesiąc 🤣
@Emka06- co tam słychać u Ciebie ? 😁
@Kropka27-trzymamy kciuki za betę !🍀
A ja wczoraj skorzystałam w akcie desperacji z tarota,/wróżki/osoby wróżącej/zwał jak zwał. Wkręciłam się w nie bardzo, bardzo mocno przez tik tokowe live 🤣 Oczywiście spytałam czy według mojego planu będę w tym roku w ciąży (mając w głowie podejście do IUI). I wiecie co mi kobiecina powiedziała ? Tasuje karty i jej karta wyleciała i mówi, że ona widzi, że grudzień będzie najlepszym i przełomowym miesiącem pod kątem starań i ciąży. Ale ta karta, która jej wyleciała to mówi, że jest taka przełomowa, bo widzi, że bardzo długo już było walki o dziecko, że jakaś tam to jest karta, która "przełamuje" i daje nowe rozdział w życiu. W kartach widzi, że w grudniu BĘDĘ w ciąży ale...ALE! musze odpocząć psychicznie, bo jestem tym strasznie zmęczona, najlepiej zmienić nastawienie z negatywnego na pozytywny. Być w dobrej wierze, wtedy to zadziała i będzie mieć to sens.
Zdziwiła mnie najbardziej tą karta co jej wyleciała i powiedziała o tym długim staraniu. 😁
Wiec moje kochane, ja się nastawiam, że moje IUI ZADZAIAŁA za pierwszym razem jak u Zosi. Przed IUI wybieramy się z moim M. nad morze, odpoczniemy na weekend, dychniemy, naładujemy baterie i oczyścimy głowy. 😋
Ale nadal czekam na wyniki Starego...chyba będą dobre, skoro wróżka powiedziała, że grudzień będzie Nasz 😁😁
Pięknego poniedziałko-czwartku 🍀😊
paprotka17, Lipcowa, siesiepy, Beezi, jo_ana, Emka06, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Olail, przepraszam słoneczko, przeczytałam Twój post odrazu ❤️ Strasznie się cieszę, że macie tego swojego profesora, że on ma wizję działania i świetnie, że wszystko przeanalizował, bo najważniejsze to znaleźć przyczyny niepowodzeń i właśnie z nimi pracować i je eliminować! Wierzę, że z nim Wam się uda!✊ Olail,a czy Wy z tym dofinansowaniem macie też jakiś ostateczny termin jak u BuBu?
BuBu, myślę o Tobie codziennie, nie potrafię tylko znaleźć słów, które mogłyby Cię w jakikolwiek sposób pocieszyć 😔 Niesprawiedliwość jest okrutna 💔👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Olail jest pan działania ! My trzymamy kciuki żeby wszystko szło po Waszej myśli :* 🤞
Kropka, Zosia czekam na piękny przyrost 🤞
Angi 💔 piesio bedzie szczęśliwy na bezkresnych łąkach pełnych smaczków za tęczowym mostem 🫂 a przede wszystkim nie będzie cierpiał i wróci do Was pod postacią którego z nowych maluszków.
Był kiedyś taki film nie pamiętam tytułu że piesek wrócił do właściciela w ciele następnego pieska.
Rozala to ja ustawie się w kolejce po wolny brzuszek
Rintintin kciuk za proga 🤞
Karolina 🤞❤️🤞RinTinTin, Angi90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolinaAnastazja wrote:@Aś, @jo_ana dajcie znac dziewczyny! ☺️
@Olali- paln działa super, widac, że się zna, wie z czym walczyć i jak działac- oby to jak najszybciej poskutkowało ! 😊🍀
@Angi- ściskam, to straszne tak żegnać przyjaciela..przytulam ! 🫂
@Paprotka17- też czasami jak jadę autem to układam plan na dzień czy na najbliższy miesiąc 🤣
@Emka06- co tam słychać u Ciebie ? 😁
@Kropka27-trzymamy kciuki za betę !🍀
A ja wczoraj skorzystałam w akcie desperacji z tarota,/wróżki/osoby wróżącej/zwał jak zwał. Wkręciłam się w nie bardzo, bardzo mocno przez tik tokowe live 🤣 Oczywiście spytałam czy według mojego planu będę w tym roku w ciąży (mając w głowie podejście do IUI). I wiecie co mi kobiecina powiedziała ? Tasuje karty i jej karta wyleciała i mówi, że ona widzi, że grudzień będzie najlepszym i przełomowym miesiącem pod kątem starań i ciąży. Ale ta karta, która jej wyleciała to mówi, że jest taka przełomowa, bo widzi, że bardzo długo już było walki o dziecko, że jakaś tam to jest karta, która "przełamuje" i daje nowe rozdział w życiu. W kartach widzi, że w grudniu BĘDĘ w ciąży ale...ALE! musze odpocząć psychicznie, bo jestem tym strasznie zmęczona, najlepiej zmienić nastawienie z negatywnego na pozytywny. Być w dobrej wierze, wtedy to zadziała i będzie mieć to sens.
Zdziwiła mnie najbardziej tą karta co jej wyleciała i powiedziała o tym długim staraniu. 😁
Wiec moje kochane, ja się nastawiam, że moje IUI ZADZAIAŁA za pierwszym razem jak u Zosi. Przed IUI wybieramy się z moim M. nad morze, odpoczniemy na weekend, dychniemy, naładujemy baterie i oczyścimy głowy. 😋
Ale nadal czekam na wyniki Starego...chyba będą dobre, skoro wróżka powiedziała, że grudzień będzie Nasz 😁😁
Pięknego poniedziałko-czwartku 🍀😊
A co do tej karty co wyleciała, to wiesz, nie pierwsza pewnie te babke pytasz. A skoro ktoś zadaje takie pytanie, to jest duża szansa że ma za sobą jakiś czas starań, a to wiadomo, z jakimś obciążeniem psychicznym się wiąże. Natomiast jeżeli to ci pomaga to na pewno nie zaszkodzi dodatkowa wiara, że się udaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 10:19
bonassola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngi90 wrote:Olail, przepraszam słoneczko, przeczytałam Twój post odrazu ❤️ Strasznie się cieszę, że macie tego swojego profesora, że on ma wizję działania i świetnie, że wszystko przeanalizował, bo najważniejsze to znaleźć przyczyny niepowodzeń i właśnie z nimi pracować i je eliminować! Wierzę, że z nim Wam się uda!✊ Olail,a czy Wy z tym dofinansowaniem macie też jakiś ostateczny termin jak u BuBu?
BuBu, myślę o Tobie codziennie, nie potrafię tylko znaleźć słów, które mogłyby Cię w jakikolwiek sposób pocieszyć 😔 Niesprawiedliwość jest okrutna 💔Angi90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngi, przykro mi z powodu pieska 💔 będzie hasał po łące po drugiej stronie. Przytulam 🫂
Kropka, Zosia trzymam kciuki! Będzie piękny przyrost 🍀
KarolinaAnastazja, o ciekawe. Wierzę, że Wam się uda 🍀 IUI zadziała🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 10:33
Angi90 lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja oczywiście, że w grudniu będziesz w ciąży - nie ma innej opcji 🍀
-
Aśś, jo_anna trzymam kciuki!
I w ogóle jo_anna hej! Witamy w autobusie.
Angi, trzymaj się. Tule Cię mocno i ogromnie mi przykro że akurat w taką porę (Święto zbiera swoje żniwo) odchodzi członek Waszej rodziny.
Olail pozwolę sobie podpytać: teraz z tego co zdążyłam się zorientować, jesteś w Invicta? A w jakiej klinice była ta nieudana wizyta, której nie było? (Nie musisz podawać miasta, lekarza itd.) Podoba mi się ten plan aby podkręcić Cię na maksa stymulacją.
Bubu strasznie słaba sprawa, żeby jeszcze trzeba było oddawać. Mam nadzieję, że będzie gdzieś jakiś haczyk, który pozwoli Wam jednak chociaż w tej sprawie być spokojnym.
Kropka, Zosis czekamy! Kciuki są!
U mnie dzisiaj będzie wiadomo co dokładnie z dziadkiem, ma mieć tomograf i ma być podejmowana decyzja kiedy wychodzi, czy będzie operacja (to jest jednak cukrzyk, palacz, ma miażdzyce, nadciśnienie, problemy z sercem, zbyt duże ryzyko jest operacji jeśli będzie bez przemieszczenia itd.).
W poniedziałek mam jechać na dwa dni na wyjazd służbowy, nie ukrywam, że od tego co z dziadkiem będzie zależeć, czy pojadę. Nie chce mi się prawde mówiąc, nastroje mocno średnie.
Dzisiaj mam psychoterapię, ale też mi się średnio chce gadać, nie do końca wiem nawet o czym chyba. Może sprawę z dziadkami omówię.aśś, jo_ana, Angi90 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
aśś, jo_anna - kciuki na pokładzie 🤞🤞
U mnie chyba zbliża się @, nigdy na nią tak nie czekałam po laparoskopi mi się coś poprzestawiało i dziś ma 40 DC mam nadzieję, że szybko wypłynie 😁 dodam że moje cykle to 32-35 dni;)
BuBu - mam nadzieję, że coś zdziałasz, żeby nie zwracać kosztów w końcu przecież to nie Twoja wina, limit pecha już dla Ciebie się wyczerpał, to takie niesprawiedliwe, że tyle nieszczęść spada na jedna osobę.
Angi - przykro mi z powodu psiaka 🥲
Siesiepy - trzymam kciuki za dziadzia, żeby wszystko było dobrze 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 11:30
jo_ana, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Morfologia nadal 1%, ruch postepowy w okolicach 20%, nic sie absolutnie nie zmieniło... myślicie, ze tu coś z genetyką nie tak? Płakać mi się chce... 😞Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Beezi wyniki wyglądają tak:
Siesiepy - homocysteinę robiłam w tamtym roku w październiku - wyszła poniżej normy 4,2 (norma od 5)
Z nogą lepiej o tyle, że prawie nie chodzę - 3tys. kroków dziennie to max? Jak się "zapędzę" to zaczyna boleć mocniej
W pracy trochę podgoniłam bo przez tą deprechę skupiłam się przez ost. dni na niej. Jeśli chodzi o dziewczyny w pokoju to bez zmian
Edit.
Olail ❤️ Jesteś niezwyciężona
Angi 💔 przykro mi z powodu psiaczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2023, 07:19
-
aśś wrote:Morfologia nadal 1%, ruch postepowy w okolicach 20%, nic sie absolutnie nie zmieniło... myślicie, ze tu coś z genetyką nie tak? Płakać mi się chce... 😞
Aśś a bakterie już wybite? może one blokują...
W szoku jestem, że macie tak szybko wyniki, ja czekam 6ty dzień ;x -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolinaAnastazja wrote:Aśś a bakterie już wybite? może one blokują...
W szoku jestem, że macie tak szybko wyniki, ja czekam 6ty dzień ;xKarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
Jest po zabiegu żylaków, bakterie na pewno sa wybite, bo posiewy byly czyste, a antybiotyk dany na 4 tyg eksperymentalnie... mysle, ze nic nie bylo by w stanie przetrwać takiej ilosci antybiotyku... a na suplach jest juz ponad rok w takich końskich dawkach...
Jeszcze tylko czekam az mnie odrzucą z tej pracy i w ogole sie mozna załamać... chyba znikne na chwile, musze to przepłakać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 11:53
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
aśś wrote:Jest po zabiegu żylaków, bakterie na pewno sa wybite, bo posiewy byly czyste, a antybiotyk dany na 4 tyg eksperymentalnie... mysle, ze nic nie bylo by w stanie przetrwać takiej ilosci antybiotyku... a na suplach jest juz ponad rok w takich końskich dawkach...
Jeszcze tylko czekam az mnie odrzucą z tej pracy i w ogole sie mozna załamać... chyba znikne na chwile, musze to przepłakać...
Aśś popłacz sobie kochana, płacz pomaga. Wczoraj też beczałam, dzisiaj od rana poprawiłam koronę i lecę dalej ! Ściskam Cię🫂