Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny za przyjęcie, będę starać się nadążać, chociaż będzie to nie lada wyzwanie, bo lecicie tu z postami jak autobus odrzutowy 🙈
Aśś trzymam kciuki za Twojego lubego z niecierpliwością będę wypatrywać wyników, bo u nas morfo 0%, więc jestem ciekawa jakie efekty przyniesie Wasza kuracja.
Rozala u nas w planie nadal iui, leczę się za granicą i tutaj to wygląda inaczej niż w Polsce. Leczenie pokrywa moje ubezpieczenie, ale jestem „zdana” na klinikę i ich decyzje. Badań, diagnostyki raczej mało co, podstawa podstawy i późnej już tylko taśmowo to idzie. 6 prób iui i dopiero ivf, ale po 4 będę ich naciskać, żeby to przyspieszyć jeśli w tym czasie sie nie uda. Ogólnie myślimy też nad ivf w Polsce w ostateczności, ale zobaczymy jak to się potoczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 21:38
aśś lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
nick nieaktualnyW ogóle, dziękuję za polecenie dietetyków. Już obczaiłam na insta, obserwuje. Terminy na konsultacje mają szalone 🤯 ale to dobrze, bo o czymś świadczy.
Będę polować. Póki co zamówiłam dietę pudełkową, pije moje śmieszne ziółka, jem suplementy i mocno zainteresowałam się akupunturą. Szukam właśnie odpowiedniej osoby.jo_ana, rozalaa, Nataliii, Emka06, Marti27, siesiepy, RinTinTin, Mart768, Beezi, Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość
-
olail wrote:W ogóle, dziękuję za polecenie dietetyków. Już obczaiłam na insta, obserwuje. Terminy na konsultacje mają szalone 🤯 ale to dobrze, bo o czymś świadczy.
Będę polować. Póki co zamówiłam dietę pudełkową, pije moje śmieszne ziółka, jem suplementy i mocno zainteresowałam się akupunturą. Szukam właśnie odpowiedniej osoby.
Co do akupunktury, kobiecinę o której Wam mówiłam ma terminy wolne za pół roku..mwpisalam się na listę i na listę rezerwową- czekam na telefon... -
rozalaa wrote:jo_ana witamy, rozgość się 😊 widzę, że masz za sobą próby IUI, przykro mi z powodu braku efektów ☹️ jakie plany teraz?
Z jednej strony fajnie jak wpadają tu nowe duszyczki, pojawia się tu zawsze nowa energia jak ktoś dołącza, z drugiej, to marna radość - dołączyć do grona staraczek dinozaurów 😅 nikt nie marzy o długiej, ciężkiej drodze do rodzicielstwa pełnej badań, zabiegów, wizyt i klinik 🤕mam tylko nadzieję, że ten wątek będzie dla wielu z nas miejscem w którym czujemy się dobrze, niezależnie od tego, dlaczego w nim jesteśmy i że to będzie ta jasna strona starań 🤗
aś masz kciuki🤞 koniecznie daj znać co i jak 😊 my to chyba na podobnym wózku jedziemy, jaki antybiotyk stosowaliście? 🙂rozalaa lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Jak jesteśmy przy akupunkturze i innych alternatywnych metodach leczenia to jest jeszcze coś takiego jak refleksologia stóp. Podobno na stopach mamy receptory, odnoszące się do całego ciała i masowanie ich pomaga na różne schorzenia. Kiedyś znajomy nam to proponował, jak dowiedział się o naszych problemach.
-
Dzień dobry
czy mogę liczyć dzisiaj o pół kciuka ?
Mam dzisiaj wizytę w klinice, na sprawdzenie czy przetrwały pęcherzyk się wchłonął i nie zrobiła się torbiel 😬 po ciuchu liczę, że wszystko gra i zaczniemy kolejną stymulację.
Zaciekawiłyście mnie tą akupunkturą, już wcześniej o tym czytałam, ale jakoś nie rozważałam takiej metody, teraz zaczęłam się zastanawiać, patrzyłam już czy są w mojej okolicy jakieś gabinety i zwykle są to gabinety medycyny chińskiej prowadzone przez Chińczyków, muszę poczytać, sprawdzić opinie.
Miłego dzionka 🤗
Emka06, rozalaa, aśś, Mart768, kropka27, Nataliii, Hach, paprotka17, Lipcowa, KarolinaAnastazja, oloska, siesiepy, Angi90 lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
jo_ana wrote:Dzień dobry
czy mogę liczyć dzisiaj o pół kciuka ?
Mam dzisiaj wizytę w klinice, na sprawdzenie czy przetrwały pęcherzyk się wchłonął i nie zrobiła się torbiel 😬 po ciuchu liczę, że wszystko gra i zaczniemy kolejną stymulację.
Zaciekawiłyście mnie tą akupunkturą, już wcześniej o tym czytałam, ale jakoś nie rozważałam takiej metody, teraz zaczęłam się zastanawiać, patrzyłam już czy są w mojej okolicy jakieś gabinety i zwykle są to gabinety medycyny chińskiej prowadzone przez Chińczyków, muszę poczytać, sprawdzić opinie.
Miłego dzionka 🤗
Ja miałam często torbiele i jeśli progesteron był poniżej 1, to dostawałam stymulacje normalnie. Bo torbiel wtedy nie miała wpływu i sobie tam sama się zmniejszała przez 2 cykleOliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Aśś, kciuki za Twojego Starego dzisiaj.
Jo_ana, i oczywiście za Ciebie.
🤞🤞
Dawajcie znać po wizytach, Dziewczyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 07:48
aśś, jo_ana lubią tę wiadomość
-
Jo_ana kciuki są, daj znać po wizycie 🤞🤞🤞
jo_ana lubi tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Aś, jo_ana kciuki za dziś 🤞🏻
Dobrego dnia Dinusie! 🌞aśś, jo_ana lubią tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Cześć dziewczyny!☀️
Kropka, badasz dziś?😁 Zaciskam ✊za piękny przyrost!🍀
Aśś, 🤞🤞🤞za Starego!
jo_ana, witaj, oczywiście, że trzymamy 🤞Powodzenia 🍀
Zosis, udał Wam się poranek?🙃 Powiedziałaś już mamie czy czekacie na rozwój sytuacji?☺️
U mnie nie zaczęło się dobrze po wolnym, siedzę u mamy od rana, właśnie odchodzi nasz kolejny psi przyjaciel 😓aśś, jo_ana lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Aśś, kciuki za wyniki i mam nadzieję dzisiaj na telefon i więcej niż jedną dobrą informację od Ciebie ✊✊
Jo_ana, cześć, zaciskam kciuki za pomyślne wieści ✊
Olail, kciuki za wizytę u profesora ✊
Angi 🥺 Przytulam ❤️🩹
Bubu, mam nadzieję, że coś się uda z tym zrobić jednak 😥
aśś, jo_ana, Angi90 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
nick nieaktualnyPowodzenia w listopadzie dziewczyny!
Ja dzisiaj jadąc do pracy ustalałam sobie plan sama że sobą 😅 I chyba się pokuszę o badanie immunofenotypu i KIRow (z hla c). Pociągnie mnie to finansowo, ale czuję że coś muszę zrobić. Będę też badać homocysteinę bo robiłam rok temu, a biorę metylowany kwas i B12, więc liczę że spadła. Tak że do boju 💪oloska, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Aśś, jo_ana, moje kciuki też macie🤞🏻🤞🏻🍀🍀
Olail, no i taka wizyta może być nazwana wizytą! Wychodzicie z niej z nadzieją, a nie z podciętymi skrzydłami. Profesor bardzo konkretny, myślę, że wie co robi. Cieszę się bardzo, że czujesz się w końcu zaopiekowana ☺️jo_ana, aśś lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Angi90 wrote:U mnie nie zaczęło się dobrze po wolnym, siedzę u mamy od rana, właśnie odchodzi nasz kolejny psi przyjaciel 😓
Angi90 lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Ja tak na szybko bo mam armagedon dziś w pracy.
Aśś, jo_ana, trzymam kciuki 🤞
Olail, szybciutko miałaś te wizytę, cieszę się że taka konkretna!
Angi, bardzo mi przykro z powodu psiaka. Takie straty bolą bardzo 🥺 wczoraj włączyłam sobie w tv Mój przyjaciel Hatchiko, ryczałam jak zwykle. Piesek w słusznym wieku już?
Byłam dzisiaj upuścić krew na betę, poproszę Was też o pół kciuka, bo mam stresa...paprotka17, rozalaa, aśś, Lipcowa, jo_ana, Paprota9418, Emka06, olail, oloska, siesiepy, Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Olail, i to się nazywa wizyta! 👍 Czuć, że Profesor wie, co robić. Zdecydowanie się go trzymajcie! Wszystko będzie dobrze, jeszcze będzie pięknie.
Angi 💔 przykro mi z powodu psiego przyjaciela
Kropka, kciuki za piękny przyrost! 🤞
Angi, pytałaś jak poranek - udało się ogarnąć wszystko, łącznie z badaniem przyrostu. 💪 Także czekam na wynik. Rodzicom nie powiedzieliśmy jeszcze. Co prawda, ja miałam ogromną ochotę na to, jak tylko przekroczyłam próg domu, ale Stary wylał na mnie szklankę zimnej wody i czekamy do pierwszej wizyty. Będzie to trudna tajemnica, bo z Mamą jak z Mamą, ale z Tatą ja rozmawiam codziennie. 🤦♀️ Całej reszcie, łącznie z Teściem, powiemy dużo później, zresztą zobaczymy, jak się sytuacja będzie miała, ale nie chciałabym szybciej niż w II trymestrze. Zresztą... Powoli. Krok, po kroczku, nie wyprzedzajmy tak scenariuszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 08:59
Paprota9418, oloska, Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Olail i to się nazywa wizyta konkret! I dzień rozpoczęłyśmy od dobrych wiadomości, oby tak dalej 😁
Kropka, Zosia kciuki za wyniki, dajcie znać 🤞🏻
Ja się przyznaję, że spuściłam krew na proga, jestem ciekawa czy moje zdrowe odżywianie wpłynęło choć trochę na owulację 😁
Angi, przytulam 🫂 bardzo mi przykro 😢 trzymaj się 😘Angi90 lubi tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Aś trzymam mocno 🤞🍀
Jo_ana 😊🤞 daj znać ☺️
Za przyrosty piękne 🤞🍀
Olail plan brzmi bardzo fajnie, napawa nadzieją 🌈 Profesorek brzmi sensownie, czasowo faktycznie, nie jest tak, jak się tego spodziewałyśmy, ale na to już nic nie poradzimy, lepiej powoli, ale do celu 🎯 😌
Angi przykro mi 😥 przytulam 🫂
Emeczko a co u Ciebie teraz słychać? Jakieś większe plany na najbliższy czas? 😘
RinTinTin niech będzie kozacki 😎 🔥 daj trochę motywacji do bycia lepszym człowiekiem jeśli chodzi o dietę 😅 bo coś mi ostatnio trochę tego brakuje 😂
Dziewczyny z mojego kociego 🐈 marcowego wątku będą się rozpakowywać więc mam nadzieję, że zwolnią dla Dinusiów kilka brzuszków 🥰🤰 Dobrego dnia 🥰
aśś, jo_ana, Paprota9418, RinTinTin, Emka06, Angi90 lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
✨3.02 FET 5bb 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖