X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Moje szczęście za długo nie trwało...

Mój M taka sierota, ze jak sprawdzał online wyniki to sprawdził na stare badanie bakterii tlenowych gdzie wyszły mu dodatnie...

ja dzisiaj wchodzę, żeby przesłać wyniki do lekarki a tam DODATNI aż mi się gorąco zrobiło słuchajcie
    łzy w oczach, ledwo co w pracy się opanowałam

inna pochodna tego co miał ale nadal LICZNE

wysłałam razem z morfologią podniesioną do lekarki, zobaczę co powie..... chodź mam z tyłu głowy jak mówiła "dopóki bakterie nie będą wybite do to IUI nie podchodzimy"

KURWICA MNIE ZALEJE!🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
    O cholercia! Kurde... podchodzenie z bakteria to raczej słaby pomysł. Ja pierniczę. Niech mu szybko cos przepisują.

• Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję wyniki męża całkiem nieźle :) spadła sporo koncentracja ale ruch postępowy skoczył do góry..
    aż mnie ciekawi jaka byłaby morfologia ale nie robiliśmy bo miało być tylko podstawowe a i tak dorzuciliśmy od siebie posiewy. No i dni abstynencji jest więcej bo były zawsze 3 a teraz 5 heh…
    Wszystko ponad normą więc liczę że będzie w porządku do IUI
    Zrzut-ekranu-2023-11-07-o-09-12-57.jpg

paprotka17, KarolinaAnastazja, jo_ana, Mart768, oloska, Beezi, siesiepy, Kil, olail, Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 30 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Melduję wyniki męża całkiem nieźle :) spadła sporo koncentracja ale ruch postępowy skoczył do góry..
    aż mnie ciekawi jaka byłaby morfologia ale nie robiliśmy bo miało być tylko podstawowe a i tak dorzuciliśmy od siebie posiewy. No i dni abstynencji jest więcej bo były zawsze 3 a teraz 5 heh…
    Wszystko ponad normą więc liczę że będzie w porządku do IUI
    Zrzut-ekranu-2023-11-07-o-09-12-57.jpg
    I pięknie! Do dzieła :D
    A ciekawe, że u Was podstawowe są bez morfologii. My w naszym bez morfo nie mamy możliwości.

Paprota9418 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystała któraś z Was z wizyty domowej na pobranie krwi z testdna? Zastanawiam się nad zamówieniem właśnie takiej wizyty. Kiedyś przy innych badaniach brałam próbkę śliny do poczkomatu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 09:44

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Miałam te biopsje. Z tym że była robiona po procedurze IVF i cb, nie wiem czy to miało znaczenie dla wyniku. Wtedy właśnie wyszedł m.in. stan zapalny. To byl styczen. Dostałam antybiotyk. Ale niestety na histeroskopii po trzech miesiącach tego nie sprawdzili ponownie. W maju się udało ale było puste jajo. Może rzeczywiście przeleczenie tego stanu było kluczem. Mam niedosyt że tego nie sprawdzili. Powoli zaczynamy wchodzi w immunologie. Problem jest w tym, że tam gdzie trafiałam to jest parcie na IVF, a na diagnostykę pogłębiona trochę machają. Więc szukamy sami.

Pamiętasz może jaki miałaś odczyn zapalny ? Jak długo brałaś antybiotyk ? Myślę, że brak biopsji kontrolnej był dużym błędem, ponieważ zapalenie endo bardzo ciężko się leczy i często zdarza się, że jedna kuracja to za mało, dlatego tak ważne jest powtórzenie i przedłużenie leczenia jeśli stan zapalny nadal jest. To tak z obserwacji pisze bo dużo czytałam na wątku o zapaleniu endometrium swojego czasu, gdy sama szukałam tej przyczyny u siebie.

Karolina o kurczę 🥺 słabo wyszło z tymi badaniami, ale skoro bakterie dalej są to trzeba działać z lekami, puki to jeszcze świeża sprawa. Co się odwlecze to nie uciecze, pozbędziecie się bakterii i wtedy bez obaw podejdziecie do iui. Teraz to mogłaby być strata pieniędzy.

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
    12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
    19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕
    27+0 1180 g 🐻
    29+5 1735 g 🐷

preg.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina straszna sierotka ten twój stary dlatego ja za mojego wszystko sprawdzam bo bardziej biegła w tych wszystkich wynikach jestem.. współczuję Ci bardzo ❤️
    I trzymam kciuki za to co powie lekarz 🤞
    A jaka perspektywa..? Za ile robilibyście kontrolne badanie ?

👩👨‍🦱 30 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Pamiętasz może jaki miałaś odczyn zapalny ? Jak długo brałaś antybiotyk ? Myślę, że brak biopsji kontrolnej był dużym błędem, ponieważ zapalenie endo bardzo ciężko się leczy i często zdarza się, że jedna kuracja to za mało, dlatego tak ważne jest powtórzenie i przedłużenie leczenia jeśli stan zapalny nadal jest. To tak z obserwacji pisze bo dużo czytałam na wątku o zapaleniu endometrium swojego czasu, gdy sama szukałam tej przyczyny u siebie.

Karolina o kurczę 🥺 słabo wyszło z tymi badaniami, ale skoro bakterie dalej są to trzeba działać z lekami, puki to jeszcze świeża sprawa. Co się odwlecze to nie uciecze, pozbędziecie się bakterii i wtedy bez obaw podejdziecie do iui. Teraz to mogłaby być strata pieniędzy.
    Niestety teraz nie pamietam odczynu. Ale sprawdzę w domu. Antybiotyk? Hm, może 10 dni? Ale to jak przez mgłę kojarzę. Nabieram coraz większych wątpliwości 🙄😒Podejdę do tej IUI, ale będę drążyć doktorkę. Z tego co się orientowałam kiedyś, to czasem sprawdzają, czasem nie. Najwyżej sprawdzę prywatnie. Z tym że cykl wtedy do kosza.
    Oni się chyba zafiskowali na komórkach atypowych, które wyszły. A widocznie to na drugi plan zeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 10:00

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota całkiem ładne wyniki męża, u Nas w podstawowych też jest morfologia ;)

KarolinaAnastazja to Twój nieźle namieszał ach te chłopy...

Lipcowa ale Twoja kruszynka szybko rośnie 😘

Pfry - oj ten NFZ, ale cóż zrobić ;)

Ja powitałam dziś @ czyli zaczynam nowy cykl 🙂

Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie wiem bo poszedł do okienka pokazał pani karteczkę od p doktor “podstawowe badanie nasienia “ i takie coś wyszło :) i na stronie morfologia też jest podana osobno :0

👩👨‍🦱 30 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w podstawowych nie było morfologi, trzeba brać rozszerzone żeby była. Co klinika to widać inaczej.

Paprotka trochę słabo, że lekarz zlewa ten temat.
    Mi by chyba nie dało spokoju to i musiałabym to sprawdzić. Te komórki atypowe masz na myśli NK?
    A na te ana coś dostajesz ?

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza

09/06 (S) V FET ❄️
    17 dpt bhcg 5633
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    27+0 1180 g 🐻
    29+5 1735 g 🐷

preg.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już robiliśmy morfologię nie raz.. ona nie ma jakiegoś wpływu z tego co czytam na decyzję o IUI wszędzie pisze o koncentracji i ruchliwości :0

👩👨‍🦱 30 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam Was i już jestem na bieżąco😊

Kropka, piękny przyrost bety 🥰 cudownie!

KarolinaAnastazja kurcze 😔 dobrze,że sprawdziłaś.
    Trzymam kciuki za sprawne leczenie i tule 🫂

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    U mnie w podstawowych nie było morfologi, trzeba brać rozszerzone żeby była. Co klinika to widać inaczej.

Paprotka trochę słabo, że lekarz zlewa ten temat.
    Mi by chyba nie dało spokoju to i musiałabym to sprawdzić. Te komórki atypowe masz na myśli NK?
    A na te ana coś dostajesz ?
    Komórki atypowe, które mi wyszły w biopsji to były komórki, które świadczą o tzw. stanie przedrakowym. Kiedy są, jest duze ryzyko, że będzie z tego rak. Miałam rozrost złożony z atypią. Materiał (ten sam) badaliśmy w innym laboratorium dodatkowo i w nim wyszedł tylko rozrost złożony, ale już bez atypii. Trzy miesiące później, w materiale pobranym podczas histero było już zupełnie czysto. Jest szansa, że IVF namieszało. ANA wyszły mi dodatnie prawdopodobnie przez hashimoto, bo w ANA3 nic nie wyszło. Dlatego też nic nie dostaje. NK jeszcze nie badałam.
    Chyba się pokuszę o biopsje jak się IUI nie uda. Ale moze prywatnie. Nie chce być mądrzejsza od lekarzy, ale też mi to nie leży, że nie sprawdzali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 13:08

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Karolina straszna sierotka ten twój stary dlatego ja za mojego wszystko sprawdzam bo bardziej biegła w tych wszystkich wynikach jestem.. współczuję Ci bardzo ❤️
    I trzymam kciuki za to co powie lekarz 🤞
    A jaka perspektywa..? Za ile robilibyście kontrolne badanie ?

Wysłałam wyniki do lekarki, czekam co mi odpisze, jak z tą bakterią, czy takie ilości jak są, czym to tępić, jak długo, nie wiem nic....

Paprota9418 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka jeśli zdecydujesz się na tą biosje to zrób i cd138 i te nk cd56, te maciczne są bardziej wiarygodne niż te z krwi.

paprotka17, Paprota9418 lubią tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔

09/06 (S) V FET ❄️
    17 dpt bhcg 5633
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    27+0 1180 g 🐻
    29+5 1735 g 🐷

preg.png
  • aśś Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Wysłałam wyniki do lekarki, czekam co mi odpisze, jak z tą bakterią, czy takie ilości jak są, czym to tępić, jak długo, nie wiem nic....
    Kurcze pamietam, ze u kogos bylo tak, ze przy tych licznych bakteriach to faceci dostaja antybiotyk nawet na 4 tyg, zeby wszystko wytepic...

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Paprotka jeśli zdecydujesz się na tą biosje to zrób i cd138 i te nk cd56, te maciczne są bardziej wiarygodne niż te z krwi.
    Dzięki, będę myśleć. Odbierałam skierowania i położna mnie pyta co z drożnością, bo pani doktor takie zalecenie wpisała. Yyy. Pierwsze słyszę. Niby miałam trzy lata temu. Z drugiej strony skoro mam możliwość, może warto, jak już mamy do zabiegu podchodzić. Tak że kolejna rzecz do przemyślenia. A biopsji i drożności w jednym cyklu się nie da. W przyszłym tygodniu mam wizytę, mam nadzieję, że ustalę konkrety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Robicie IUI prywatnie czy na NFZ? Pytam, bo my na NFZ i u nas chcą tylko od faceta badanie nasienia i wirusowki z krwi. Nie pamiętam jak było prywatnie. Szkoda, że nie sprawdzają bakterii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 13:56

• Lipcowa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy mleko w tubce jest kuszącym pomysłem ale nie wiem czy dałabym radę zjeść - kompletnie odrzuciło mnie od słodkości nad czym ubolewam, bo tyle pyszności spotykam na każdym kroku 😁 ale spakuje na zapas - może akurat coś się odmieni 😁

Kropka wcale nie dziwię się, że nie mogłaś skupić się na pracy - w końcu tyle się działo ❤️ ja mam w planach pracę do końca roku także jeszcze troszkę 🙃

Pfry ❤️ tulę Cię mocno ❤️ niech te czarne chmury w końcu idą w cholere! Bądź silna, wytrzymaj jeszcze troszkę 😘

Beezi właśnie dzisiaj mam zamiar zapisać się na połówkowe 🙃 do świąt na pewno się wyrobię 🙃 a Ty jak się czujesz? 😊

KarolinaAnastazja o kurka 😳 też wkurzyłabym się mega ale niestety nic nie poradzicie. Oby szybko zleciało 😘

Kil ❤️ Stary aż tak sobie przeskrobał? Może warto z Nim porozmawiać o tym jeszcze raz skoro Ciebie to nadal boli? ❤️

Paprota super wyniki 🥳🥳

Frutellka czyli zaczął się ten magiczny cykl? 🍀

Paprota9418, Frutellka , siesiepy lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Robicie IUI prywatnie czy na NFZ? Pytam, bo my na NFZ i u nas chcą tylko od faceta badanie nasienia i wirusowki z krwi. Nie pamiętam jak było prywatnie. Szkoda, że nie sprawdzają bakterii.

My prywatnie chcemy podejść do IUI.
    Żałuję strasznie bo do końca stycznia mam badania ważne i coś czuję że mi przepadną i tyle z tego będzie:/

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ