X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Moje szczęście za długo nie trwało...

Mój M taka sierota, ze jak sprawdzał online wyniki to sprawdził na stare badanie bakterii tlenowych gdzie wyszły mu dodatnie...

ja dzisiaj wchodzę, żeby przesłać wyniki do lekarki a tam DODATNI aż mi się gorąco zrobiło słuchajcie
    łzy w oczach, ledwo co w pracy się opanowałam

inna pochodna tego co miał ale nadal LICZNE

wysłałam razem z morfologią podniesioną do lekarki, zobaczę co powie..... chodź mam z tyłu głowy jak mówiła "dopóki bakterie nie będą wybite do to IUI nie podchodzimy"

KURWICA MNIE ZALEJE!🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
    O cholercia! Kurde... podchodzenie z bakteria to raczej słaby pomysł. Ja pierniczę. Niech mu szybko cos przepisują.

• Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję wyniki męża całkiem nieźle :) spadła sporo koncentracja ale ruch postępowy skoczył do góry..
    aż mnie ciekawi jaka byłaby morfologia ale nie robiliśmy bo miało być tylko podstawowe a i tak dorzuciliśmy od siebie posiewy. No i dni abstynencji jest więcej bo były zawsze 3 a teraz 5 heh…
    Wszystko ponad normą więc liczę że będzie w porządku do IUI
    Zrzut-ekranu-2023-11-07-o-09-12-57.jpg

paprotka17, KarolinaAnastazja, jo_ana, Mart768, oloska, Beezi, siesiepy, Kil, olail, Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Melduję wyniki męża całkiem nieźle :) spadła sporo koncentracja ale ruch postępowy skoczył do góry..
    aż mnie ciekawi jaka byłaby morfologia ale nie robiliśmy bo miało być tylko podstawowe a i tak dorzuciliśmy od siebie posiewy. No i dni abstynencji jest więcej bo były zawsze 3 a teraz 5 heh…
    Wszystko ponad normą więc liczę że będzie w porządku do IUI
    Zrzut-ekranu-2023-11-07-o-09-12-57.jpg
    I pięknie! Do dzieła :D
    A ciekawe, że u Was podstawowe są bez morfologii. My w naszym bez morfo nie mamy możliwości.

Paprota9418 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystała któraś z Was z wizyty domowej na pobranie krwi z testdna? Zastanawiam się nad zamówieniem właśnie takiej wizyty. Kiedyś przy innych badaniach brałam próbkę śliny do poczkomatu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 09:44

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Miałam te biopsje. Z tym że była robiona po procedurze IVF i cb, nie wiem czy to miało znaczenie dla wyniku. Wtedy właśnie wyszedł m.in. stan zapalny. To byl styczen. Dostałam antybiotyk. Ale niestety na histeroskopii po trzech miesiącach tego nie sprawdzili ponownie. W maju się udało ale było puste jajo. Może rzeczywiście przeleczenie tego stanu było kluczem. Mam niedosyt że tego nie sprawdzili. Powoli zaczynamy wchodzi w immunologie. Problem jest w tym, że tam gdzie trafiałam to jest parcie na IVF, a na diagnostykę pogłębiona trochę machają. Więc szukamy sami.

Pamiętasz może jaki miałaś odczyn zapalny ? Jak długo brałaś antybiotyk ? Myślę, że brak biopsji kontrolnej był dużym błędem, ponieważ zapalenie endo bardzo ciężko się leczy i często zdarza się, że jedna kuracja to za mało, dlatego tak ważne jest powtórzenie i przedłużenie leczenia jeśli stan zapalny nadal jest. To tak z obserwacji pisze bo dużo czytałam na wątku o zapaleniu endometrium swojego czasu, gdy sama szukałam tej przyczyny u siebie.

Karolina o kurczę 🥺 słabo wyszło z tymi badaniami, ale skoro bakterie dalej są to trzeba działać z lekami, puki to jeszcze świeża sprawa. Co się odwlecze to nie uciecze, pozbędziecie się bakterii i wtedy bez obaw podejdziecie do iui. Teraz to mogłaby być strata pieniędzy.

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🆘 podejrzenie adenomiozy

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina straszna sierotka ten twój stary dlatego ja za mojego wszystko sprawdzam bo bardziej biegła w tych wszystkich wynikach jestem.. współczuję Ci bardzo ❤️
    I trzymam kciuki za to co powie lekarz 🤞
    A jaka perspektywa..? Za ile robilibyście kontrolne badanie ?

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Pamiętasz może jaki miałaś odczyn zapalny ? Jak długo brałaś antybiotyk ? Myślę, że brak biopsji kontrolnej był dużym błędem, ponieważ zapalenie endo bardzo ciężko się leczy i często zdarza się, że jedna kuracja to za mało, dlatego tak ważne jest powtórzenie i przedłużenie leczenia jeśli stan zapalny nadal jest. To tak z obserwacji pisze bo dużo czytałam na wątku o zapaleniu endometrium swojego czasu, gdy sama szukałam tej przyczyny u siebie.

Karolina o kurczę 🥺 słabo wyszło z tymi badaniami, ale skoro bakterie dalej są to trzeba działać z lekami, puki to jeszcze świeża sprawa. Co się odwlecze to nie uciecze, pozbędziecie się bakterii i wtedy bez obaw podejdziecie do iui. Teraz to mogłaby być strata pieniędzy.
    Niestety teraz nie pamietam odczynu. Ale sprawdzę w domu. Antybiotyk? Hm, może 10 dni? Ale to jak przez mgłę kojarzę. Nabieram coraz większych wątpliwości 🙄😒Podejdę do tej IUI, ale będę drążyć doktorkę. Z tego co się orientowałam kiedyś, to czasem sprawdzają, czasem nie. Najwyżej sprawdzę prywatnie. Z tym że cykl wtedy do kosza.
    Oni się chyba zafiskowali na komórkach atypowych, które wyszły. A widocznie to na drugi plan zeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 10:00

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota całkiem ładne wyniki męża, u Nas w podstawowych też jest morfologia ;)

KarolinaAnastazja to Twój nieźle namieszał ach te chłopy...

Lipcowa ale Twoja kruszynka szybko rośnie 😘

Pfry - oj ten NFZ, ale cóż zrobić ;)

Ja powitałam dziś @ czyli zaczynam nowy cykl 🙂

Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie wiem bo poszedł do okienka pokazał pani karteczkę od p doktor “podstawowe badanie nasienia “ i takie coś wyszło :) i na stronie morfologia też jest podana osobno :0

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w podstawowych nie było morfologi, trzeba brać rozszerzone żeby była. Co klinika to widać inaczej.

Paprotka trochę słabo, że lekarz zlewa ten temat.
    Mi by chyba nie dało spokoju to i musiałabym to sprawdzić. Te komórki atypowe masz na myśli NK?
    A na te ana coś dostajesz ?

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🆘 podejrzenie adenomiozy

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już robiliśmy morfologię nie raz.. ona nie ma jakiegoś wpływu z tego co czytam na decyzję o IUI wszędzie pisze o koncentracji i ruchliwości :0

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam Was i już jestem na bieżąco😊

Kropka, piękny przyrost bety 🥰 cudownie!

KarolinaAnastazja kurcze 😔 dobrze,że sprawdziłaś.
    Trzymam kciuki za sprawne leczenie i tule 🫂

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    U mnie w podstawowych nie było morfologi, trzeba brać rozszerzone żeby była. Co klinika to widać inaczej.

Paprotka trochę słabo, że lekarz zlewa ten temat.
    Mi by chyba nie dało spokoju to i musiałabym to sprawdzić. Te komórki atypowe masz na myśli NK?
    A na te ana coś dostajesz ?
    Komórki atypowe, które mi wyszły w biopsji to były komórki, które świadczą o tzw. stanie przedrakowym. Kiedy są, jest duze ryzyko, że będzie z tego rak. Miałam rozrost złożony z atypią. Materiał (ten sam) badaliśmy w innym laboratorium dodatkowo i w nim wyszedł tylko rozrost złożony, ale już bez atypii. Trzy miesiące później, w materiale pobranym podczas histero było już zupełnie czysto. Jest szansa, że IVF namieszało. ANA wyszły mi dodatnie prawdopodobnie przez hashimoto, bo w ANA3 nic nie wyszło. Dlatego też nic nie dostaje. NK jeszcze nie badałam.
    Chyba się pokuszę o biopsje jak się IUI nie uda. Ale moze prywatnie. Nie chce być mądrzejsza od lekarzy, ale też mi to nie leży, że nie sprawdzali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 13:08

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Karolina straszna sierotka ten twój stary dlatego ja za mojego wszystko sprawdzam bo bardziej biegła w tych wszystkich wynikach jestem.. współczuję Ci bardzo ❤️
    I trzymam kciuki za to co powie lekarz 🤞
    A jaka perspektywa..? Za ile robilibyście kontrolne badanie ?

Wysłałam wyniki do lekarki, czekam co mi odpisze, jak z tą bakterią, czy takie ilości jak są, czym to tępić, jak długo, nie wiem nic....

Paprota9418 lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka jeśli zdecydujesz się na tą biosje to zrób i cd138 i te nk cd56, te maciczne są bardziej wiarygodne niż te z krwi.

paprotka17, Paprota9418 lubią tę wiadomość

🆘 podejrzenie adenomiozy

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
  • aśś Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Wysłałam wyniki do lekarki, czekam co mi odpisze, jak z tą bakterią, czy takie ilości jak są, czym to tępić, jak długo, nie wiem nic....
    Kurcze pamietam, ze u kogos bylo tak, ze przy tych licznych bakteriach to faceci dostaja antybiotyk nawet na 4 tyg, zeby wszystko wytepic...

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Paprotka jeśli zdecydujesz się na tą biosje to zrób i cd138 i te nk cd56, te maciczne są bardziej wiarygodne niż te z krwi.
    Dzięki, będę myśleć. Odbierałam skierowania i położna mnie pyta co z drożnością, bo pani doktor takie zalecenie wpisała. Yyy. Pierwsze słyszę. Niby miałam trzy lata temu. Z drugiej strony skoro mam możliwość, może warto, jak już mamy do zabiegu podchodzić. Tak że kolejna rzecz do przemyślenia. A biopsji i drożności w jednym cyklu się nie da. W przyszłym tygodniu mam wizytę, mam nadzieję, że ustalę konkrety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Robicie IUI prywatnie czy na NFZ? Pytam, bo my na NFZ i u nas chcą tylko od faceta badanie nasienia i wirusowki z krwi. Nie pamiętam jak było prywatnie. Szkoda, że nie sprawdzają bakterii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 13:56

• Lipcowa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy mleko w tubce jest kuszącym pomysłem ale nie wiem czy dałabym radę zjeść - kompletnie odrzuciło mnie od słodkości nad czym ubolewam, bo tyle pyszności spotykam na każdym kroku 😁 ale spakuje na zapas - może akurat coś się odmieni 😁

Kropka wcale nie dziwię się, że nie mogłaś skupić się na pracy - w końcu tyle się działo ❤️ ja mam w planach pracę do końca roku także jeszcze troszkę 🙃

Pfry ❤️ tulę Cię mocno ❤️ niech te czarne chmury w końcu idą w cholere! Bądź silna, wytrzymaj jeszcze troszkę 😘

Beezi właśnie dzisiaj mam zamiar zapisać się na połówkowe 🙃 do świąt na pewno się wyrobię 🙃 a Ty jak się czujesz? 😊

KarolinaAnastazja o kurka 😳 też wkurzyłabym się mega ale niestety nic nie poradzicie. Oby szybko zleciało 😘

Kil ❤️ Stary aż tak sobie przeskrobał? Może warto z Nim porozmawiać o tym jeszcze raz skoro Ciebie to nadal boli? ❤️

Paprota super wyniki 🥳🥳

Frutellka czyli zaczął się ten magiczny cykl? 🍀

Paprota9418, Frutellka , siesiepy lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Robicie IUI prywatnie czy na NFZ? Pytam, bo my na NFZ i u nas chcą tylko od faceta badanie nasienia i wirusowki z krwi. Nie pamiętam jak było prywatnie. Szkoda, że nie sprawdzają bakterii.

My prywatnie chcemy podejść do IUI.
    Żałuję strasznie bo do końca stycznia mam badania ważne i coś czuję że mi przepadną i tyle z tego będzie:/

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ