Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolinaAnastazja wrote:Moje szczęście za długo nie trwało...
Mój M taka sierota, ze jak sprawdzał online wyniki to sprawdził na stare badanie bakterii tlenowych gdzie wyszły mu dodatnie...
ja dzisiaj wchodzę, żeby przesłać wyniki do lekarki a tam DODATNI aż mi się gorąco zrobiło słuchajcie
łzy w oczach, ledwo co w pracy się opanowałam
inna pochodna tego co miał ale nadal LICZNE
wysłałam razem z morfologią podniesioną do lekarki, zobaczę co powie..... chodź mam z tyłu głowy jak mówiła "dopóki bakterie nie będą wybite do to IUI nie podchodzimy"
KURWICA MNIE ZALEJE!🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬 -
Melduję wyniki męża całkiem nieźle
spadła sporo koncentracja ale ruch postępowy skoczył do góry..
aż mnie ciekawi jaka byłaby morfologia ale nie robiliśmy bo miało być tylko podstawowe a i tak dorzuciliśmy od siebie posiewy. No i dni abstynencji jest więcej bo były zawsze 3 a teraz 5 heh…
Wszystko ponad normą więc liczę że będzie w porządku do IUI
paprotka17, KarolinaAnastazja, jo_ana, Mart768, oloska, Beezi, siesiepy, Kil, olail, Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaprota9418 wrote:Melduję wyniki męża całkiem nieźle
spadła sporo koncentracja ale ruch postępowy skoczył do góry..
aż mnie ciekawi jaka byłaby morfologia ale nie robiliśmy bo miało być tylko podstawowe a i tak dorzuciliśmy od siebie posiewy. No i dni abstynencji jest więcej bo były zawsze 3 a teraz 5 heh…
Wszystko ponad normą więc liczę że będzie w porządku do IUI
A ciekawe, że u Was podstawowe są bez morfologii. My w naszym bez morfo nie mamy możliwości.Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKorzystała któraś z Was z wizyty domowej na pobranie krwi z testdna? Zastanawiam się nad zamówieniem właśnie takiej wizyty. Kiedyś przy innych badaniach brałam próbkę śliny do poczkomatu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 09:44
-
paprotka17 wrote:Miałam te biopsje. Z tym że była robiona po procedurze IVF i cb, nie wiem czy to miało znaczenie dla wyniku. Wtedy właśnie wyszedł m.in. stan zapalny. To byl styczen. Dostałam antybiotyk. Ale niestety na histeroskopii po trzech miesiącach tego nie sprawdzili ponownie. W maju się udało ale było puste jajo. Może rzeczywiście przeleczenie tego stanu było kluczem. Mam niedosyt że tego nie sprawdzili. Powoli zaczynamy wchodzi w immunologie. Problem jest w tym, że tam gdzie trafiałam to jest parcie na IVF, a na diagnostykę pogłębiona trochę machają. Więc szukamy sami.
Pamiętasz może jaki miałaś odczyn zapalny ? Jak długo brałaś antybiotyk ? Myślę, że brak biopsji kontrolnej był dużym błędem, ponieważ zapalenie endo bardzo ciężko się leczy i często zdarza się, że jedna kuracja to za mało, dlatego tak ważne jest powtórzenie i przedłużenie leczenia jeśli stan zapalny nadal jest. To tak z obserwacji pisze bo dużo czytałam na wątku o zapaleniu endometrium swojego czasu, gdy sama szukałam tej przyczyny u siebie.
Karolina o kurczę 🥺 słabo wyszło z tymi badaniami, ale skoro bakterie dalej są to trzeba działać z lekami, puki to jeszcze świeża sprawa. Co się odwlecze to nie uciecze, pozbędziecie się bakterii i wtedy bez obaw podejdziecie do iui. Teraz to mogłaby być strata pieniędzy.
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Karolina straszna sierotka ten twój stary dlatego ja za mojego wszystko sprawdzam bo bardziej biegła w tych wszystkich wynikach jestem.. współczuję Ci bardzo ❤️
I trzymam kciuki za to co powie lekarz 🤞
A jaka perspektywa..? Za ile robilibyście kontrolne badanie ? -
nick nieaktualnyjo_ana wrote:Pamiętasz może jaki miałaś odczyn zapalny ? Jak długo brałaś antybiotyk ? Myślę, że brak biopsji kontrolnej był dużym błędem, ponieważ zapalenie endo bardzo ciężko się leczy i często zdarza się, że jedna kuracja to za mało, dlatego tak ważne jest powtórzenie i przedłużenie leczenia jeśli stan zapalny nadal jest. To tak z obserwacji pisze bo dużo czytałam na wątku o zapaleniu endometrium swojego czasu, gdy sama szukałam tej przyczyny u siebie.
Karolina o kurczę 🥺 słabo wyszło z tymi badaniami, ale skoro bakterie dalej są to trzeba działać z lekami, puki to jeszcze świeża sprawa. Co się odwlecze to nie uciecze, pozbędziecie się bakterii i wtedy bez obaw podejdziecie do iui. Teraz to mogłaby być strata pieniędzy.
Oni się chyba zafiskowali na komórkach atypowych, które wyszły. A widocznie to na drugi plan zeszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 10:00
-
Paprota całkiem ładne wyniki męża, u Nas w podstawowych też jest morfologia
KarolinaAnastazja to Twój nieźle namieszał ach te chłopy...
Lipcowa ale Twoja kruszynka szybko rośnie 😘
Pfry - oj ten NFZ, ale cóż zrobić
Ja powitałam dziś @ czyli zaczynam nowy cykl 🙂Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość
-
No to nie wiem bo poszedł do okienka pokazał pani karteczkę od p doktor “podstawowe badanie nasienia “ i takie coś wyszło
i na stronie morfologia też jest podana osobno :0
-
U mnie w podstawowych nie było morfologi, trzeba brać rozszerzone żeby była. Co klinika to widać inaczej.
Paprotka trochę słabo, że lekarz zlewa ten temat.
Mi by chyba nie dało spokoju to i musiałabym to sprawdzić. Te komórki atypowe masz na myśli NK?
A na te ana coś dostajesz ?Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjo_ana wrote:U mnie w podstawowych nie było morfologi, trzeba brać rozszerzone żeby była. Co klinika to widać inaczej.
Paprotka trochę słabo, że lekarz zlewa ten temat.
Mi by chyba nie dało spokoju to i musiałabym to sprawdzić. Te komórki atypowe masz na myśli NK?
A na te ana coś dostajesz ?
Chyba się pokuszę o biopsje jak się IUI nie uda. Ale moze prywatnie. Nie chce być mądrzejsza od lekarzy, ale też mi to nie leży, że nie sprawdzali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 13:08
-
Paprota9418 wrote:Karolina straszna sierotka ten twój stary dlatego ja za mojego wszystko sprawdzam bo bardziej biegła w tych wszystkich wynikach jestem.. współczuję Ci bardzo ❤️
I trzymam kciuki za to co powie lekarz 🤞
A jaka perspektywa..? Za ile robilibyście kontrolne badanie ?
Wysłałam wyniki do lekarki, czekam co mi odpisze, jak z tą bakterią, czy takie ilości jak są, czym to tępić, jak długo, nie wiem nic....Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Paprotka jeśli zdecydujesz się na tą biosje to zrób i cd138 i te nk cd56, te maciczne są bardziej wiarygodne niż te z krwi.
paprotka17, Paprota9418 lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
KarolinaAnastazja wrote:Wysłałam wyniki do lekarki, czekam co mi odpisze, jak z tą bakterią, czy takie ilości jak są, czym to tępić, jak długo, nie wiem nic....Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
nick nieaktualnyjo_ana wrote:Paprotka jeśli zdecydujesz się na tą biosje to zrób i cd138 i te nk cd56, te maciczne są bardziej wiarygodne niż te z krwi.
-
nick nieaktualnyKarolinaAnastazja wrote:Wysłałam wyniki do lekarki, czekam co mi odpisze, jak z tą bakterią, czy takie ilości jak są, czym to tępić, jak długo, nie wiem nic....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 13:56
-
Siesiepy mleko w tubce jest kuszącym pomysłem ale nie wiem czy dałabym radę zjeść - kompletnie odrzuciło mnie od słodkości nad czym ubolewam, bo tyle pyszności spotykam na każdym kroku 😁 ale spakuje na zapas - może akurat coś się odmieni 😁
Kropka wcale nie dziwię się, że nie mogłaś skupić się na pracy - w końcu tyle się działo ❤️ ja mam w planach pracę do końca roku także jeszcze troszkę 🙃
Pfry ❤️ tulę Cię mocno ❤️ niech te czarne chmury w końcu idą w cholere! Bądź silna, wytrzymaj jeszcze troszkę 😘
Beezi właśnie dzisiaj mam zamiar zapisać się na połówkowe 🙃 do świąt na pewno się wyrobię 🙃 a Ty jak się czujesz? 😊
KarolinaAnastazja o kurka 😳 też wkurzyłabym się mega ale niestety nic nie poradzicie. Oby szybko zleciało 😘
Kil ❤️ Stary aż tak sobie przeskrobał? Może warto z Nim porozmawiać o tym jeszcze raz skoro Ciebie to nadal boli? ❤️
Paprota super wyniki 🥳🥳
Frutellka czyli zaczął się ten magiczny cykl? 🍀Paprota9418, Frutellka , siesiepy lubią tę wiadomość
-
paprotka17 wrote:Robicie IUI prywatnie czy na NFZ? Pytam, bo my na NFZ i u nas chcą tylko od faceta badanie nasienia i wirusowki z krwi. Nie pamiętam jak było prywatnie. Szkoda, że nie sprawdzają bakterii.
My prywatnie chcemy podejść do IUI.
Żałuję strasznie bo do końca stycznia mam badania ważne i coś czuję że mi przepadną i tyle z tego będzie:/