Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropeczko Twój Kropeczek rośnie ♥️🍀🦖 jak się czujesz? ☺️
Lipcowa ależ Pannica nam tam rośnie 🥹 wzruszam się na samą myśl 🥹 piękny czas teraz macie ♥️ planowanie, zakupy 🛍️ ciesz się tym na maksa ♥️
Bialeekk ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️🦖🦖🦖 Słońce gorące kto jak nie my może wesprzeć Cię w dalszej walce o tego ananaska?🍀 🍍 super że jesteś bo planuje Ci niedługo jajo wpisać 😁 badania nasienia to zawsze jest przełom - bynajmniej człowiek zostaje nakierowany w jakimś bardziej konkretnym kierunku więc my tu chcemy być na bieżąco 🤞☺️ kciuki zaciskamy ✊ ruszaj na tą walkę, jesteś gotowa - czas start 😘Lipcowa, Pfry, Bialeekk lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
✨3.02 FET 5bb 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
nick nieaktualny
-
Pfry wrote:Lipcowa - Kochana, wytłumacz mi proszę JAKIM CUDEM U WAS JUŻ KONIEC 16 TYGODNIA? 😵 Jejku, jak cudnie. młoda Panna się pięknie rozwija 🥹😍
Kochana sama nie mam pojęcia 🙈
Czas leci mi jak zakręcony, jak tak dalej pójdzie to nie zauważę nawet kiedy będę musiala na porodówkę jechać 🤣
A jak u Ciebie samopoczucie? 😘siesiepy, Pfry lubią tę wiadomość
-
Paprotko wyniki super ♥️ Ruch - kobieto - to jest cała masa szybkich pływaków ✊
Pfry jak tam sytuacja ze stanem zapalnym? Kiedy jakaś kontrol? Jak się czujesz? ☺️
Ciekawe co tam u Moon 🌕 🤔 stęskniłam się 🥺paprotka17 lubi tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
✨3.02 FET 5bb 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Bialeczna no w końcu, wiedziałam że do nas wrócisz. 🥳 Stęskniliśmy się! A jakie nogi opalone. 😂 No proszę proszę, niby na L4 a tu promieniowanie UV dostarczone.
Mart cudownie słyszeć, że Twój stary w końcu się szczerze ogarnął. Oby na jak najdłużej, aktualnie nie są w ogóle potrzebne ci spiny z jego strony. 🍀 Tak, wydanie się na wątku też sporo pomaga, potwierdzam.
Lipcowa ja dalej uparcie głosuje na Lili! I czekam na zdjęcia z połówkowego. Boże święty kiedy to zleciało. 🫠Mart768, Lipcowa, Bialeekk lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Lipcowa wrote:Kochana sama nie mam pojęcia 🙈
Czas leci mi jak zakręcony, jak tak dalej pójdzie to nie zauważę nawet kiedy będę musiala na porodówkę jechać 🤣
A jak u Ciebie samopoczucie? 😘Beezi, Lipcowa lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
nick nieaktualnyKogo to me oczy widzą 👀 Bialeeek wróciła! Z jednej strony niedobrze..., a z drugiej dobrze, że jesteś z Nami.
Działacie i podejmujecie już teraz poważniejsze kroki😊 raz dwa i Twoje dinojajo wyląduje na pierwszej stronie 🥰Bialeekk lubi tę wiadomość
-
Mart, jak dobrze słyszeć że sytuacja z Twoim Starym się poprawiła, oby już było tylko lepiej!
Bialeekk, long time no see! Dobrze że jesteś 😘
Rozalka, dziękuję że pytasz, czuję się dobrze, choróbsko już prawie przegoniłam i wraca mi energia 😊 no i zaczyna do mnie powoli docierać co się dzieje. Nawet na pracy już mniej więcej mogę się skupić, bo zeszły tydzień był ciężki 😅
Lipcowa, a Ty nadal aktywna zawodowo? 😊 Kiedy planujesz zwolnienie?rozalaa, Mart768, Lipcowa, Bialeekk lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Lipcowa, jaka duża panienka! 🥹 Rośnijcie zdrowo dalej ❤️
Kropka, piękny przyrost, mamusiu 🥹❤️
Białek, dobrze, że jesteś 🤗
Paprotka, ja myślę, że wyniki naprawdę spoko, a IUI podkręci ruch, więc nie masz się o co martwić. Dr Paliga ostatnio mi mówiła, że tylko poważniejsze infekcje wpływają na nasienie. Ja bardziej bym się skłaniała ku temu, że za mały odstęp od alkoholu 🤔paprotka17, Lipcowa, Bialeekk lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Kilka pytań się pojawiło więc odpowiadam zbiorczo - nie wiem jak tam mój stan zapalny 🫣
Niestety tutaj mnie zawiódł NFZ, bo myślałam że skoro wszystko w szpitalu w ramach programu załatwiałam od ręki - przy czym musiałam się pojawić osobiście na umawianie - tak na kontrolną biopsję miałam termin na 3 cykl po leczeniu... 🫠 Dramat.
Więc w tym cyklu leczyłam jeszcze grzybka, bo coś mocno mi dokuczało. Leczenie skończyłam akurat na dni płodne - czy coś z tego będzie, nie wiem. Moje nastawienie psychiczne teraz jest takie, że nic nie będzie 😑🥴
W każdym razie w środę idę na posiewy bakteriologiczne i mykologiczne, liczę, że wyniki będą korzystne 🤞 no i jak dostanę miesiączkę to umawiam prywatnie biopsję endometrium.
Psychicznie się sypię niestety, bo mocno mnie stresuje ta całą sytuacja. Eh, nie będę zamulać. Trzymajcie kciuki za posiewy i za to, żeby udało się zrobić biopsję 🤞 to takie krótkoterminowe plany, na najbliższe 3 tygodnie.👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92 😊
Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
Pfry, kciuki zaciskam najmocniej na świecie! 🤞🤞🤞
Pfry lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Pfry wrote:Kilka pytań się pojawiło więc odpowiadam zbiorczo - nie wiem jak tam mój stan zapalny 🫣
Niestety tutaj mnie zawiódł NFZ, bo myślałam że skoro wszystko w szpitalu w ramach programu załatwiałam od ręki - przy czym musiałam się pojawić osobiście na umawianie - tak na kontrolną biopsję miałam termin na 3 cykl po leczeniu... 🫠 Dramat.
Więc w tym cyklu leczyłam jeszcze grzybka, bo coś mocno mi dokuczało. Leczenie skończyłam akurat na dni płodne - czy coś z tego będzie, nie wiem. Moje nastawienie psychiczne teraz jest takie, że nic nie będzie 😑🥴
W każdym razie w środę idę na posiewy bakteriologiczne i mykologiczne, liczę, że wyniki będą korzystne 🤞 no i jak dostanę miesiączkę to umawiam prywatnie biopsję endometrium.
Psychicznie się sypię niestety, bo mocno mnie stresuje ta całą sytuacja. Eh, nie będę zamulać. Trzymajcie kciuki za posiewy i za to, żeby udało się zrobić biopsję 🤞 to takie krótkoterminowe plany, na najbliższe 3 tygodnie.
Trzymam ogromne kciuki za pomyślne rozwiązanie tego wszystkiego!walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Paprotka jak dla mnie wyniki super, nic tylko się cieszyć, do iui ten ruch według mnie aż tak nie przeszkadza, kciuki za pierwszą próbę ✊🏻✊🏻
Siesiepy czyli plan na grudzień już masz grzybiaro 🙈
W szoku jesteśmy serio, nigdy bym nie pomyślała o grzybach w takim miesiącu, ale człowiek całe życie się uczy.
Bialek witam, pamiętam Cię z Twoich początków na forum, jeszcze z miesięcznych. Chyba wtedy miałaś jakąś miniaturkę związaną z boksem 🤔 ale czas leci… a gdzie za granicą się leczycie ?
Lipcowa wczoraj miałam jakieś plastry na opryszczkę, ale mam wrażenie że jeszcze gorsza mi się po tym zrobiła i napuchła, po pracy kupiłam krem i smaruje, dzisiaj wjedzie też wit C.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 06:09
paprotka17, Bialeekk lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
nick nieaktualnyPfry, taka smutna nfz-owska rzeczywistość. Też mnie kiedyś zaskoczyli negatywnie, a ja zapomniałam się upomnieć. W sumie, zakładałam to jako oczywista rzecz. Po biopsji, gdzie wyszedł mi stan zapalany i jeszcze inne nieprawidłowości, w histeroskopii po jakimś czasie już nie zbadali materiału pod kątem zapalenia. Wiec nawet nie wiem czy przeszło. Rok później w histeroskopii tez nie. A wydawało mi się, że to powinno iść w pakiecie. Prywatnie by pewnie poszło
Kciuki za wyniki. Cel już coraz bliżej 🤞
Jo_anna próba już nie pierwsza hehe. Ale kiedyś to kiedyś. Inne wyniki, inne miejsce. Może to właśnie teraz będzie ta udanaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 06:13
Pfry, jo_ana lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Mam dobra motywację: jak widzę coś ciekawego albo coś czego jest dużo to robię zdjęcia i się dowiaduje bo a nuż będzie to super smaczny grzyb i znowu zrobię z nim 10 słoików. 😂
No rosną w listopadzie, ba ja się dowiedziałam niedawno że nawet zimą rosną. 😱 Zamierzam chodzić, rozpisać sobie co u mnie rośnie w jakie miesiące i zbierać! Wystarczy że i tak mam krótki sezon grzybowy na te "popularne grzyby" bo latem jest u mnie tak sucho że nic nie rośnie, w październiku byliśmy raz na grzybach i potem znowu nas przysuszylo, dopiero teraz obrodziło ale teraz to już borowiki, kozaki, rydze itd. się kończą. 🙈
Także kolekcja na pewno się powiększy sporo. A przynajmniej mam taką nadzieję. Gąski idę po was! 🔥
Paprotka według mnie wyniki też miodzio, na taką ilość ponad normę i na taką ilość poprawnych pływaków to naprawdę sporo ich tam się rusza poprawnie. Przy IUI to nie powinien być według mnie problem.
Kropka ekstra przyrost, widzę że leci ładnie do góry. 🥰
Siesiepy ja czekam na relację zimowych grzybków. Będą ciekawe zdjęcia (mam nadzieje) śnieg i grzebki 😁😊 -
Białek ❤️ Wracasz jak zwykle z przytupem, konkretnym planem, widać, że gotowa do walki 🥹🔥 Co z tą przepukliną? W sensie wchłonęło się, miałaś jakieś rehabilitacje? I opowiadaj jak tam w pracy, zmieniłaś czy dalej grajdołek? 😉
Paprotka, jak dla mnie też dobre wyniki, szczególnie pod IUI 🤞
Pfry, trzymam bardzo mocno kciuki za posiewy i biopsję ✊✊
Siesiepy, może Lipcowa nie ma aż takiego niedoboru cukru jak ja 😅 Ja po prostu zamierzam zabrać mleko w tubce, bo to chyba najsłodsza, najbardziej zamulająca rzecz jaka mi przyszła do głowy, a pół roku cukrowego detoksu to zdecydowanie za długo dla mnie 😅
Lipcowa, super, że tak rośniecie 😍 Kiedy połówkowe? I zgadzam się, że ani się obejrzysz, a trzeba będzie się zbierać do porodu 😂
Paprota, mam nadzieję, że ludzie jednak wrócą zaraz do pracy i będzie lepiej ❤️🩹 Dobrze, że chociaż mąż się ogarnął ❤️
Mart, super słyszeć, że u Was lepiej ❤️ Mam nadzieję, że tak już zostanie na kolejne lata 🤞🍀
Naprodukowałyście w ten poniedziałek, nadrobiłam wszystko, ale już nie pamiętam co komu miałam odpisać 😅
Miłego dnia, Dinusie ❤️☀️
paprotka17, Paprota9418, Mart768, Lipcowa, Pfry, Bialeekk lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
paprotka17 wrote:
Jo_anna próba już nie pierwsza hehe. Ale kiedyś to kiedyś. Inne wyniki, inne miejsce. Może to właśnie teraz będzie ta udana
Faktycznie nie spojrzałam wcześniej w stopkę, gapa ze mnie 🙈 kurcze u Was te starania trwają już mega długo 🥺 nie pogłębiałaś diagnostyki o immunologie ? Może biopsja endometrium z cd138 by się przydała ? Często się zdarza, że stan zapalny to ukryta przyczyna.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
nick nieaktualnyjo_ana wrote:Faktycznie nie spojrzałam wcześniej w stopkę, gapa ze mnie 🙈 kurcze u Was te starania trwają już mega długo 🥺 nie pogłębiałaś diagnostyki o immunologie ? Może biopsja endometrium z cd138 by się przydała ? Często się zdarza, że stan zapalny to ukryta przyczyna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 08:53
-
Moje szczęście za długo nie trwało...
Mój M taka sierota, ze jak sprawdzał online wyniki to sprawdził na stare badanie bakterii tlenowych gdzie wyszły mu ujemne...
ja dzisiaj wchodzę, żeby przesłać wyniki do lekarki a tam DODATNI aż mi się gorąco zrobiło słuchajcie
łzy w oczach, ledwo co w pracy się opanowałam
inna pochodna tego co miał ale nadal LICZNE
wysłałam razem z morfologią podniesioną do lekarki, zobaczę co powie..... chodź mam z tyłu głowy jak mówiła "dopóki bakterie nie będą wybite do to IUI nie podchodzimy"
KURWICA MNIE ZALEJE!🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 09:15
-
Zosis wrote:
Kil, a jak u Was? Idzie chociaż ku lepszemu?
Szczerze to chwilowo się poddałam... W sensie w oczach K. pewnie wszystko jest ok, a w środku to muszę chyba się udać do jakiegoś psychologa czy coś... Tak jak pisała Mart i reszta dziewczyn - kłótnie są "ważne" w związku, ale słowa wypowiedziane w trakcie zostają na długo i tak jest w tym przypadku...
P.S. Witaj "w domu" Bialek!