X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko Twój Kropeczek rośnie ♥️🍀🦖 jak się czujesz? ☺️

Lipcowa ależ Pannica nam tam rośnie 🥹 wzruszam się na samą myśl 🥹 piękny czas teraz macie ♥️ planowanie, zakupy 🛍️ ciesz się tym na maksa ♥️

Bialeekk ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️🦖🦖🦖 Słońce gorące kto jak nie my może wesprzeć Cię w dalszej walce o tego ananaska?🍀 🍍 super że jesteś bo planuje Ci niedługo jajo wpisać 😁 badania nasienia to zawsze jest przełom - bynajmniej człowiek zostaje nakierowany w jakimś bardziej konkretnym kierunku więc my tu chcemy być na bieżąco 🤞☺️ kciuki zaciskamy ✊ ruszaj na tą walkę, jesteś gotowa - czas start 😘

Lipcowa, Pfry, Bialeekk lubią tę wiadomość

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    ✨3.02 FET 5bb 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, Paprota super, że faceci się ockneli. Atmosfera oczyszczona, pogodzeni, albo tuż przed godzeniem :D Tak trzymać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2023, 21:29

Mart768, Paprota9418 lubią tę wiadomość

• Lipcowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Lipcowa - Kochana, wytłumacz mi proszę JAKIM CUDEM U WAS JUŻ KONIEC 16 TYGODNIA? 😵 Jejku, jak cudnie. młoda Panna się pięknie rozwija 🥹😍

Kochana sama nie mam pojęcia 🙈
    Czas leci mi jak zakręcony, jak tak dalej pójdzie to nie zauważę nawet kiedy będę musiala na porodówkę jechać 🤣
    A jak u Ciebie samopoczucie? 😘

siesiepy, Pfry lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotko wyniki super ♥️ Ruch - kobieto - to jest cała masa szybkich pływaków ✊

Pfry jak tam sytuacja ze stanem zapalnym? Kiedy jakaś kontrol? Jak się czujesz? ☺️

Ciekawe co tam u Moon 🌕 🤔 stęskniłam się 🥺

paprotka17 lubi tę wiadomość

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    ✨3.02 FET 5bb 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeczna no w końcu, wiedziałam że do nas wrócisz. 🥳 Stęskniliśmy się! A jakie nogi opalone. 😂 No proszę proszę, niby na L4 a tu promieniowanie UV dostarczone.

Mart cudownie słyszeć, że Twój stary w końcu się szczerze ogarnął. Oby na jak najdłużej, aktualnie nie są w ogóle potrzebne ci spiny z jego strony. 🍀 Tak, wydanie się na wątku też sporo pomaga, potwierdzam. :D

Lipcowa ja dalej uparcie głosuje na Lili! I czekam na zdjęcia z połówkowego. Boże święty kiedy to zleciało. 🫠

Mart768, Lipcowa, Bialeekk lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Kochana sama nie mam pojęcia 🙈
    Czas leci mi jak zakręcony, jak tak dalej pójdzie to nie zauważę nawet kiedy będę musiala na porodówkę jechać 🤣
    A jak u Ciebie samopoczucie? 😘
    Mleczko w tubce to już teraz kup bo zapomnisz, a sądzę że warto wziąć przykład z naszej Beezi! 😎

Beezi, Lipcowa lubią tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kogo to me oczy widzą 👀 Bialeeek wróciła! Z jednej strony niedobrze..., a z drugiej dobrze, że jesteś z Nami.
    Działacie i podejmujecie już teraz poważniejsze kroki😊 raz dwa i Twoje dinojajo wyląduje na pierwszej stronie 🥰

Bialeekk lubi tę wiadomość

• kropka27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, jak dobrze słyszeć że sytuacja z Twoim Starym się poprawiła, oby już było tylko lepiej!

Bialeekk, long time no see! Dobrze że jesteś 😘

Rozalka, dziękuję że pytasz, czuję się dobrze, choróbsko już prawie przegoniłam i wraca mi energia 😊 no i zaczyna do mnie powoli docierać co się dzieje. Nawet na pracy już mniej więcej mogę się skupić, bo zeszły tydzień był ciężki 😅

Lipcowa, a Ty nadal aktywna zawodowo? 😊 Kiedy planujesz zwolnienie?

rozalaa, Mart768, Lipcowa, Bialeekk lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 09.2021

📅 08.2023 IVF
    Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2

25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚‍♀️
    29.10 ⏸️✨
    31.10 Beta 36🧚‍♀️
    02.11 Beta 112 😍
    06.11 Beta 950 🚀
    14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
    29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
    29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, jaka duża panienka! 🥹 Rośnijcie zdrowo dalej ❤️

Kropka, piękny przyrost, mamusiu 🥹❤️

Białek, dobrze, że jesteś 🤗

Paprotka, ja myślę, że wyniki naprawdę spoko, a IUI podkręci ruch, więc nie masz się o co martwić. Dr Paliga ostatnio mi mówiła, że tylko poważniejsze infekcje wpływają na nasienie. Ja bardziej bym się skłaniała ku temu, że za mały odstęp od alkoholu 🤔

paprotka17, Lipcowa, Bialeekk lubią tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka pytań się pojawiło więc odpowiadam zbiorczo - nie wiem jak tam mój stan zapalny 🫣

Niestety tutaj mnie zawiódł NFZ, bo myślałam że skoro wszystko w szpitalu w ramach programu załatwiałam od ręki - przy czym musiałam się pojawić osobiście na umawianie - tak na kontrolną biopsję miałam termin na 3 cykl po leczeniu... 🫠 Dramat.
    Więc w tym cyklu leczyłam jeszcze grzybka, bo coś mocno mi dokuczało. Leczenie skończyłam akurat na dni płodne - czy coś z tego będzie, nie wiem. Moje nastawienie psychiczne teraz jest takie, że nic nie będzie 😑🥴
    W każdym razie w środę idę na posiewy bakteriologiczne i mykologiczne, liczę, że wyniki będą korzystne 🤞 no i jak dostanę miesiączkę to umawiam prywatnie biopsję endometrium.
    Psychicznie się sypię niestety, bo mocno mnie stresuje ta całą sytuacja. Eh, nie będę zamulać. Trzymajcie kciuki za posiewy i za to, żeby udało się zrobić biopsję 🤞 to takie krótkoterminowe plany, na najbliższe 3 tygodnie.

👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
    11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
    27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 - AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92 😊
    Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
    2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Lecę na oparach... 🫠
    Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘
  • kropka27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry, kciuki zaciskam najmocniej na świecie! 🤞🤞🤞

Pfry lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 09.2021

📅 08.2023 IVF
    Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2

25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚‍♀️
    29.10 ⏸️✨
    31.10 Beta 36🧚‍♀️
    02.11 Beta 112 😍
    06.11 Beta 950 🚀
    14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
    29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
    29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Kilka pytań się pojawiło więc odpowiadam zbiorczo - nie wiem jak tam mój stan zapalny 🫣

Niestety tutaj mnie zawiódł NFZ, bo myślałam że skoro wszystko w szpitalu w ramach programu załatwiałam od ręki - przy czym musiałam się pojawić osobiście na umawianie - tak na kontrolną biopsję miałam termin na 3 cykl po leczeniu... 🫠 Dramat.
    Więc w tym cyklu leczyłam jeszcze grzybka, bo coś mocno mi dokuczało. Leczenie skończyłam akurat na dni płodne - czy coś z tego będzie, nie wiem. Moje nastawienie psychiczne teraz jest takie, że nic nie będzie 😑🥴
    W każdym razie w środę idę na posiewy bakteriologiczne i mykologiczne, liczę, że wyniki będą korzystne 🤞 no i jak dostanę miesiączkę to umawiam prywatnie biopsję endometrium.
    Psychicznie się sypię niestety, bo mocno mnie stresuje ta całą sytuacja. Eh, nie będę zamulać. Trzymajcie kciuki za posiewy i za to, żeby udało się zrobić biopsję 🤞 to takie krótkoterminowe plany, na najbliższe 3 tygodnie.
    Pfry kochana, nie oszczędza Cię ta sytuacja. 🥺 Wysyłam dużo ciepłych myśli, jak potrzebujesz to zawsze możesz nam tu pomarudzic i oczyścić w ten sposób głowę kochana. 💕
    Trzymam ogromne kciuki za pomyślne rozwiązanie tego wszystkiego!

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka jak dla mnie wyniki super, nic tylko się cieszyć, do iui ten ruch według mnie aż tak nie przeszkadza, kciuki za pierwszą próbę ✊🏻✊🏻

Siesiepy czyli plan na grudzień już masz grzybiaro 🙈
    W szoku jesteśmy serio, nigdy bym nie pomyślała o grzybach w takim miesiącu, ale człowiek całe życie się uczy.

Bialek witam, pamiętam Cię z Twoich początków na forum, jeszcze z miesięcznych. Chyba wtedy miałaś jakąś miniaturkę związaną z boksem 🤔 ale czas leci… a gdzie za granicą się leczycie ?

Lipcowa wczoraj miałam jakieś plastry na opryszczkę, ale mam wrażenie że jeszcze gorsza mi się po tym zrobiła i napuchła, po pracy kupiłam krem i smaruje, dzisiaj wjedzie też wit C.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 06:09

paprotka17, Bialeekk lubią tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🆘 podejrzenie adenomiozy

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry, taka smutna nfz-owska rzeczywistość. Też mnie kiedyś zaskoczyli negatywnie, a ja zapomniałam się upomnieć. W sumie, zakładałam to jako oczywista rzecz. Po biopsji, gdzie wyszedł mi stan zapalany i jeszcze inne nieprawidłowości, w histeroskopii po jakimś czasie już nie zbadali materiału pod kątem zapalenia. Wiec nawet nie wiem czy przeszło. Rok później w histeroskopii tez nie. A wydawało mi się, że to powinno iść w pakiecie. Prywatnie by pewnie poszło :P
    Kciuki za wyniki. Cel już coraz bliżej 🤞

Jo_anna próba już nie pierwsza hehe. Ale kiedyś to kiedyś. Inne wyniki, inne miejsce. Może to właśnie teraz będzie ta udana :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 06:13

Pfry, jo_ana lubią tę wiadomość

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Mam dobra motywację: jak widzę coś ciekawego albo coś czego jest dużo to robię zdjęcia i się dowiaduje bo a nuż będzie to super smaczny grzyb i znowu zrobię z nim 10 słoików. 😂

No rosną w listopadzie, ba ja się dowiedziałam niedawno że nawet zimą rosną. 😱 Zamierzam chodzić, rozpisać sobie co u mnie rośnie w jakie miesiące i zbierać! Wystarczy że i tak mam krótki sezon grzybowy na te "popularne grzyby" bo latem jest u mnie tak sucho że nic nie rośnie, w październiku byliśmy raz na grzybach i potem znowu nas przysuszylo, dopiero teraz obrodziło ale teraz to już borowiki, kozaki, rydze itd. się kończą. 🙈

Także kolekcja na pewno się powiększy sporo. A przynajmniej mam taką nadzieję. Gąski idę po was! 🔥

Paprotka według mnie wyniki też miodzio, na taką ilość ponad normę i na taką ilość poprawnych pływaków to naprawdę sporo ich tam się rusza poprawnie. Przy IUI to nie powinien być według mnie problem.

Kropka ekstra przyrost, widzę że leci ładnie do góry. 🥰

Siesiepy ja czekam na relację zimowych grzybków. Będą ciekawe zdjęcia (mam nadzieje) śnieg i grzebki 😁😊

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białek ❤️ Wracasz jak zwykle z przytupem, konkretnym planem, widać, że gotowa do walki 🥹🔥 Co z tą przepukliną? W sensie wchłonęło się, miałaś jakieś rehabilitacje? I opowiadaj jak tam w pracy, zmieniłaś czy dalej grajdołek? 😉

Paprotka, jak dla mnie też dobre wyniki, szczególnie pod IUI 🤞

Pfry, trzymam bardzo mocno kciuki za posiewy i biopsję ✊✊

Siesiepy, może Lipcowa nie ma aż takiego niedoboru cukru jak ja 😅 Ja po prostu zamierzam zabrać mleko w tubce, bo to chyba najsłodsza, najbardziej zamulająca rzecz jaka mi przyszła do głowy, a pół roku cukrowego detoksu to zdecydowanie za długo dla mnie 😅

Lipcowa, super, że tak rośniecie 😍 Kiedy połówkowe? I zgadzam się, że ani się obejrzysz, a trzeba będzie się zbierać do porodu 😂

Paprota, mam nadzieję, że ludzie jednak wrócą zaraz do pracy i będzie lepiej ❤️‍🩹 Dobrze, że chociaż mąż się ogarnął ❤️

Mart, super słyszeć, że u Was lepiej ❤️ Mam nadzieję, że tak już zostanie na kolejne lata 🤞🍀

Naprodukowałyście w ten poniedziałek, nadrobiłam wszystko, ale już nie pamiętam co komu miałam odpisać 😅

Miłego dnia, Dinusie ❤️☀️

paprotka17, Paprota9418, Mart768, Lipcowa, Pfry, Bialeekk lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:

Jo_anna próba już nie pierwsza hehe. Ale kiedyś to kiedyś. Inne wyniki, inne miejsce. Może to właśnie teraz będzie ta udana :D

Faktycznie nie spojrzałam wcześniej w stopkę, gapa ze mnie 🙈 kurcze u Was te starania trwają już mega długo 🥺 nie pogłębiałaś diagnostyki o immunologie ? Może biopsja endometrium z cd138 by się przydała ? Często się zdarza, że stan zapalny to ukryta przyczyna.

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🆘 podejrzenie adenomiozy

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Faktycznie nie spojrzałam wcześniej w stopkę, gapa ze mnie 🙈 kurcze u Was te starania trwają już mega długo 🥺 nie pogłębiałaś diagnostyki o immunologie ? Może biopsja endometrium z cd138 by się przydała ? Często się zdarza, że stan zapalny to ukryta przyczyna.
    Miałam te biopsje. Z tym że była robiona po procedurze IVF i cb, nie wiem czy to miało znaczenie dla wyniku. Wtedy właśnie wyszedł m.in. stan zapalny. To byl styczen. Dostałam antybiotyk. Ale niestety na histeroskopii po trzech miesiącach tego nie sprawdzili ponownie. W maju się udało ale było puste jajo. Może rzeczywiście przeleczenie tego stanu było kluczem. Mam niedosyt że tego nie sprawdzili. Powoli zaczynamy wchodzi w immunologie. Problem jest w tym, że tam gdzie trafiałam to jest parcie na IVF, a na diagnostykę pogłębiona trochę machają. Więc szukamy sami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 08:53

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje szczęście za długo nie trwało...

Mój M taka sierota, ze jak sprawdzał online wyniki to sprawdził na stare badanie bakterii tlenowych gdzie wyszły mu ujemne...

ja dzisiaj wchodzę, żeby przesłać wyniki do lekarki a tam DODATNI aż mi się gorąco zrobiło słuchajcie
    łzy w oczach, ledwo co w pracy się opanowałam

inna pochodna tego co miał ale nadal LICZNE

wysłałam razem z morfologią podniesioną do lekarki, zobaczę co powie..... chodź mam z tyłu głowy jak mówiła "dopóki bakterie nie będą wybite do to IUI nie podchodzimy"

KURWICA MNIE ZALEJE!🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 09:15

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Kil Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:

Kil, a jak u Was? Idzie chociaż ku lepszemu?

Szczerze to chwilowo się poddałam... W sensie w oczach K. pewnie wszystko jest ok, a w środku to muszę chyba się udać do jakiegoś psychologa czy coś...=) Tak jak pisała Mart i reszta dziewczyn - kłótnie są "ważne" w związku, ale słowa wypowiedziane w trakcie zostają na długo =) i tak jest w tym przypadku...

P.S. Witaj "w domu" Bialek!=)

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ