Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolinaAnastazja wrote:My prywatnie chcemy podejść do IUI.
Żałuję strasznie bo do końca stycznia mam badania ważne i coś czuję że mi przepadną i tyle z tego będzie:/ -
Lipcowa wrote:Siesiepy mleko w tubce jest kuszącym pomysłem ale nie wiem czy dałabym radę zjeść - kompletnie odrzuciło mnie od słodkości nad czym ubolewam, bo tyle pyszności spotykam na każdym kroku 😁 ale spakuje na zapas - może akurat coś się odmieni 😁
Kropka wcale nie dziwię się, że nie mogłaś skupić się na pracy - w końcu tyle się działo ❤️ ja mam w planach pracę do końca roku także jeszcze troszkę 🙃
Pfry ❤️ tulę Cię mocno ❤️ niech te czarne chmury w końcu idą w cholere! Bądź silna, wytrzymaj jeszcze troszkę 😘
Beezi właśnie dzisiaj mam zamiar zapisać się na połówkowe 🙃 do świąt na pewno się wyrobię 🙃 a Ty jak się czujesz? 😊
KarolinaAnastazja o kurka 😳 też wkurzyłabym się mega ale niestety nic nie poradzicie. Oby szybko zleciało 😘
Kil ❤️ Stary aż tak sobie przeskrobał? Może warto z Nim porozmawiać o tym jeszcze raz skoro Ciebie to nadal boli? ❤️
Paprota super wyniki 🥳🥳
Frutellka czyli zaczął się ten magiczny cykl? 🍀
Miejmy nadzieję, że będzie magiczny, wskazujący nam dalszą drogę, zobaczymy co Pani doktor powie za tydzień na wizycie;)Lipcowa, KoKos lubią tę wiadomość
-
Angi, specjalnie dla Ciebie:
https://ibb.co/YLm2SwJ 🤩
Dziewczyny. Muszę ponarzekać. Jeśli stwierdzicie, że to nie miejsce na takie żale to proszę o sygnał i od razu usuwam ten post.
Powiem Wam, że nie ma dobrego momentu na ciążę. I proszę to sobie wbić do głów i nie czekac z zadnymi decyzjami na dwie kreski na tescie ciazowym. Wczoraj miałam rozmowę z głównym szefem (w pracy nie wiedzą o ciąży i pewnie dowiedzą się dopiero przed Świętami) i... Dostałam propozycję awansu. I to dość poważnego (przynajmniej tytularnie), bo na członka zarządu spółki. Noż cholera jasna... Akurat teraz!🤦♀️ Wczoraj pół wieczoru to przeżywałam, aż mnie bóle okresowe złapały z tego wszystkiego. Później pół nocy przeżywałam to, że przeżywałam tę sytuację w pracy i zaraz zaszkodzę dziecku... 🤦♀️
Nie zrozumcie mnie źle, ja tej ciąży nie zamienię na żadne skarby świata, ale... No... Gdyby tą propozycja padła pół roku temu... I zupełnie inna sprawa, że faceci nie mają takich problemów... 🤦♀️ Ja sama nie wiem, o co mi chodzi. Ta ciąża to spełnienie moich marzeń. Ten awans - nie ten, to inny, ale jakoś tak mnie zakuło strasznie, że akurat teraz...Angi90 , Pfry, Mart768 lubią tę wiadomość
-
Frutellka będę trzymać kciuki ☺️
Niech mi ktoś powie, że biegunka to pierwszy objaw ciąży 🙃😥😥Paprota9418, Zosis, Angi90 , Frutellka lubią tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
Zosia dokładnie o tym rozmawiałam wczoraj z mężem że on sobie może zmieniać pracę jak będę w ciąży nawet 5 razy. A ja muszę myśleć żeby po powrocie nie zostać na lodzie.
Nie chce zmieniać teraz bo tu mam umowę na stałe a w nowej to minie min 3 mieś zanim taka dostanę. Plus 3 mieś wypowiedzenia i robi się pół roku 🫣🫣
Kokos 🤞 różne objawy się tu juz pojawiały ❤️ często te najmniej spodziewane świadczyły o zabrzuszkowaniu 🤞KoKos, Zosis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZosis wrote:Angi, specjalnie dla Ciebie:
https://ibb.co/YLm2SwJ 🤩
Dziewczyny. Muszę ponarzekać. Jeśli stwierdzicie, że to nie miejsce na takie żale to proszę o sygnał i od razu usuwam ten post.
Powiem Wam, że nie ma dobrego momentu na ciążę. I proszę to sobie wbić do głów i nie czekac z zadnymi decyzjami na dwie kreski na tescie ciazowym. Wczoraj miałam rozmowę z głównym szefem (w pracy nie wiedzą o ciąży i pewnie dowiedzą się dopiero przed Świętami) i... Dostałam propozycję awansu. I to dość poważnego (przynajmniej tytularnie), bo na członka zarządu spółki. Noż cholera jasna... Akurat teraz!🤦♀️ Wczoraj pół wieczoru to przeżywałam, aż mnie bóle okresowe złapały z tego wszystkiego. Później pół nocy przeżywałam to, że przeżywałam tę sytuację w pracy i zaraz zaszkodzę dziecku... 🤦♀️
Nie zrozumcie mnie źle, ja tej ciąży nie zamienię na żadne skarby świata, ale... No... Gdyby tą propozycja padła pół roku temu... I zupełnie inna sprawa, że faceci nie mają takich problemów... 🤦♀️ Ja sama nie wiem, o co mi chodzi. Ta ciąża to spełnienie moich marzeń. Ten awans - nie ten, to inny, ale jakoś tak mnie zakuło strasznie, że akurat teraz...Zosis lubi tę wiadomość
-
Paprota, mój też nie rozumiał jak już naciskałam na dziecko wcześniej, bo chciałam zmienić pracę, a tak z takimi planami się to nie opłaca. Nie rozumiał, że jak zmienię to ciążę będzie trzeba odwlec. Oni myślą zupełnie w innych kategoriach chyba, ehhhStarania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
KoKos wrote:Paprota, mój też nie rozumiał jak już naciskałam na dziecko wcześniej, bo chciałam zmienić pracę, a tak z takimi planami się to nie opłaca. Nie rozumiał, że jak zmienię to ciążę będzie trzeba odwlec. Oni myślą zupełnie w innych kategoriach chyba, ehhh
Nie to miałam na myślimoże źle to napisałam ale mój to rozumie że cały czas odwlekam tą zmianę pracy przez plany ciążowe ale ustaliliśmy że jak to pierwsze IUI się nie uda to zmieniam pracę z końcem roku daje wypowiedzenie i będzie się działo co ma się dziać a nie będziemy wiecznie czekać na dziecko i zmianę pracy
paprotka17 lubi tę wiadomość
-
paprotka17 wrote:Ale przekrony ten los! Spodziewalas sie w ogole awansu?Podobno jak wali to po całości, ale jak zaczyna iść dobrze to też we wszystkim:) Takie gadanie, ale czasami tak jest. I co zrobisz? Przyjmujesz czy może poczekają z tym na Twój powrót?
Ani trochę. Wręcz przeciwnie. W moim odczuciu osiągnęłam w tej firmie maks, jeśli chodzi o stanowisko i ewentualny rozwój to już bardziej przez kolejne projekty, które są naprawdę różnorodne. To firma de facto rodzinna i w zarządzie "sami swoi", więc w życiu by mi nie przyszło to do głowy.
Nie wiem jeszcze, co zrobię. Na szczęście dostałam czas do zastanowienia się i przedstawienia ewentualnie swojego planu do połowy grudnia. Wtedy też zamierzałam powiedzieć o ciąży, więc prawdopodobnie zgodnie z planem powiem, że sytuacja się zmieniła u mnie prywatnie i pytanie, jak to teraz rozwiązać. Aczkolwiek nie wiem, czy chcę się chwytać teraz dużych projektów i "zarządowej" odpowiedzialności. 🤷♀️ Taki pat.paprotka17 lubi tę wiadomość
-
Kokos, Paprota, faceci nie patrzą na pracę przez pryzmat ciąży, bo dla nich ciąża w pracy nic nie zmienia. Ot, partnerka jest w ciąży. U nas to wygląda zupełnie inaczej. 🤷♀️
Siesiepy, ile grzybów.
Bialeekk, wróciłaś do nas na stałe? Jak samopoczucie przed wizytą w klinice?
KarolinaAnastazja, co za gapa z tego Twojego Starego! 🤦♀️ Ale w sumie nie dziwię się - mojego wyniki też ja sprawdzam, żeby nic nie pomieszał. Kiedy będziesz miała informację od lekarza, co w związku z tymi bakteriami? My nie mieliśmy badań bakterii przed IUI (aczkolwiek aż spojrzałam w wyniki Starego i w badaniu nasienia w styczniu były jakieś leukocyty i wówczas moja gin dała Staremu antybiotyk "tak na wszelki wypadek").
Paprotka, my do IUI podchodziliśmy prywatnie i u Starego chcieli tylko z krwi wirusologię + grupę krwi. Nawet badania nasienia świeżego nie chcieli, bo "i tak w dniu inseminacji sobie zbadamy".
Paprota9418, paprotka17 lubią tę wiadomość
-
Zosis rozumiem Cię doskonale - ja z jednej strony też miałam awnas - z drugiej podejście do in vitro. Mało tego - w początkowej ciąży chwilami czułam nawet "żal za starym życiem", za rzeczami, których nie zdążyłam zrobić itp chociaż to moja wymarzona ciąża. Cały wachlarz emocji. I przez to czasami myślałam o sobie bardzo źle ale potrzebowałam czasu żeby zrozumieć, że to co przechodzę jest normalne - wychodzę ze swojej strefy komfortu, idę w nieznane i mam prawo próbować chować się. Mało tego - nawet uważam, że przy długoterminowych staraniach, gdy człowiek już jako tako odpuści i angażuje się w mase innych zajęć by zająć głowę i "nie czekac wiecznie na ciąże", wkręca się w to, to jednak ciężko wyhamować tak z dnia na dzień.
Mam nadzieję, że wszystko ułoży się po Twojej myśli - a jeśli nie dostaniesz awansu przed macierzyńskim to docenią Cię zaraz po powrocie 😊Paprota9418, Zosis, Angi90 , Mart768, Kil lubią tę wiadomość
-
Zosis, toż to prawie PIK🥳 Jak to szybko idzie 🥹❤️ Kurczaki! I co, odmówiłaś? Tulę Cię mocno 🫂 Na wszystko przychodzi czas 💫🍀
Edit. Doczytałam, czas na odpowiedź w zasadzie idealny.
KoKos 🤞🤞🤞Ten wzrost tempki jest bardzo interesujący 😁Tak, biegunka może być objawem ✊
KarolinaAnastazja, przykro mi strasznie 🥺
Frutellka, lecisz z tym magicznym cyklem!🔥🔥🤞🤞
Beezi, czytałam o Ignacym 🥰
Oglądałam przed chwilą wywiad z Malutką, jaki wzrusz 😭❤️
Zosis, Frutellka lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Zosis wrote:Kokos, Paprota, faceci nie patrzą na pracę przez pryzmat ciąży, bo dla nich ciąża w pracy nic nie zmienia. Ot, partnerka jest w ciąży. U nas to wygląda zupełnie inaczej. 🤷♀️
Siesiepy, ile grzybów.
Bialeekk, wróciłaś do nas na stałe? Jak samopoczucie przed wizytą w klinice?
KarolinaAnastazja, co za gapa z tego Twojego Starego! 🤦♀️ Ale w sumie nie dziwię się - mojego wyniki też ja sprawdzam, żeby nic nie pomieszał. Kiedy będziesz miała informację od lekarza, co w związku z tymi bakteriami? My nie mieliśmy badań bakterii przed IUI (aczkolwiek aż spojrzałam w wyniki Starego i w badaniu nasienia w styczniu były jakieś leukocyty i wówczas moja gin dała Staremu antybiotyk "tak na wszelki wypadek").
Paprotka, my do IUI podchodziliśmy prywatnie i u Starego chcieli tylko z krwi wirusologię + grupę krwi. Nawet badania nasienia świeżego nie chcieli, bo "i tak w dniu inseminacji sobie zbadamy".
Zosiu nie wiem, dzwonił stary do naszej lekarki gdzieś o 13 to go zbyła, że ma dużo pacjentów i jak najszybciej odpowie na emaila...
A ja teraz nie wiem, za 6 dni ma przyjść @ miala być teraz w jej trakcie badania porobić pod iui i dodatkowo być stymulowana.
A teraz nie wiem nic...kompletnie 🙄
Czytałam na internecie, że niby embro selekcjonuje i potrafi plemniki wyczyścić do inseminacji i do invitro...ale raz na stronie piszą tak a raz inaczej 🤷🏼♀️🤷🏼♀️ -
Angi90 wrote:Zosis, toż to prawie PIK🥳 Jak to szybko idzie 🥹❤️ Kurczaki! I co, odmówiłaś? Tulę Cię mocno 🫂 Na wszystko przychodzi czas 💫🍀
Edit. Doczytałam, czas na odpowiedź w zasadzie idealny.
KoKos 🤞🤞🤞Ten wzrost tempki jest bardzo interesujący 😁Tak, biegunka może być objawem ✊
KarolinaAnastazja, przykro mi strasznie 🥺
Frutellka, lecisz z tym magicznym cyklem!🔥🔥🤞🤞
Beezi, czytałam o Ignacym 🥰
Oglądałam przed chwilą wywiad z Malutką, jaki wzrusz 😭❤️
Angi też widziałam! Cudnisie w reportażu 🥹Angi90 lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Zosiu nie wiem, dzwonił stary do naszej lekarki gdzieś o 13 to go zbyła, że ma dużo pacjentów i jak najszybciej odpowie na emaila...
A ja teraz nie wiem, za 6 dni ma przyjść @ miala być teraz w jej trakcie badania porobić pod iui i dodatkowo być stymulowana.
A teraz nie wiem nic...kompletnie 🙄
Czytałam na internecie, że niby embro selekcjonuje i potrafi plemniki wyczyścić do inseminacji i do invitro...ale raz na stronie piszą tak a raz inaczej 🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Spokojnie, 6 dni to sporo czasu. Poczekaj aż lekarka się wypowie i będziecie wiedzieć, co dalej robić. Nie ma co czytać, czy się da czy nie, bo najczęściej i tak lekarz ma jakąś tam swoją taktykę i decyduje według swojej praktyki. -
KarolinaAnastazja - faktycznie, też bym się zirytowała na Twoim miejscu. Przykra sprawa, że ta bakteria się pojawiła 🥴 ale wydaje mi się, że lepiej przeleczyć wszystko i dopiero wtedy podchodzić do IUI - ciekawe co na to Twoja lekarka. Koniecznie dawaj znać. I życzę Ci siły, bo takie wieści potrafią zbić z tropu i wyznaczonej ścieżki.
Paprotka - ja Cię chyba kojarzę z wątków miesięcznych 🧐
Zosis - niezła historia z tym niespodziewanym awansem 😁
Ja do IUI będę podchodzić na NFZ. Na razie nie wiem jakie badania będą potrzebne mojemu mężowi. Ogólnie to słuchałam sobie webinaru kilka tygodni temu o IUI i tam wspominali właśnie o wirusach i seminogramie. Więcej nie kojarzę 🤔👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92 😊
Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
Biaalek jak dobrze Cie słyszeć 😍 mam nadzieję że wracasz do nas na stałe i razem będziemy przechodzić waszą drogę w nowej klinice 🍀 jak samopoczucie przed pierwszą wizytą? ☺️
Zosis no masz Ci los.. jak się układa to wszystko 🤭 jest szansa że po powrocie do pracy z macierzyńskiego będziesz mogła liczyć na jakiś awans?
KarolinaAnastazja czasem brak słów na tych facetów.. 🫣 jestem zdania żeby najpierw przeleczyć wszystko co jest do wyleczenia a później podchodzić do IUI. Jestem ciekawa co na to lekarka. Teraz przynajmniej będziesz wiedziała żeby sama wszystkiego dopilnować.
A ja wam powiem ze dzisiaj byłam u szwagierki popilnować jej dzieci. Matko ja nie wiem czy będę miała cierpliwość do swoich dzieci 🥴 mój chrześniak lat 4 urządził taką histerię że głowa mała 🤯 przez godzinę płakał, piszczał i rzucał się po podłodze bo szwagierka zabrała mu telefon. No na takie akcje nie jestem gotowa zdecydowanie 🫷Bialeekk lubi tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
nick nieaktualnyPfry wrote:KarolinaAnastazja - faktycznie, też bym się zirytowała na Twoim miejscu. Przykra sprawa, że ta bakteria się pojawiła 🥴 ale wydaje mi się, że lepiej przeleczyć wszystko i dopiero wtedy podchodzić do IUI - ciekawe co na to Twoja lekarka. Koniecznie dawaj znać. I życzę Ci siły, bo takie wieści potrafią zbić z tropu i wyznaczonej ścieżki.
Paprotka - ja Cię chyba kojarzę z wątków miesięcznych 🧐
Zosis - niezła historia z tym niespodziewanym awansem 😁
Ja do IUI będę podchodzić na NFZ. Na razie nie wiem jakie badania będą potrzebne mojemu mężowi. Ogólnie to słuchałam sobie webinaru kilka tygodni temu o IUI i tam wspominali właśnie o wirusach i seminogramie. Więcej nie kojarzę 🤔Ale te miesieczne to już chyba nie dla mnie. Za szybkie tempo, ciągle ktoś nowy, i niestety nie moje klimaty jak ktoś lamentuje ze dwa miesiące się stara 😉 (nie neguje, że dla kogoś dwa miesiące to nie może być duzo)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 19:20
-
Dziewczyny dostałam wiadomość od lekarki,
Że wyniki owszem podniosły się do góry co nas jak najbardziej kwalifikuje do IUI
Ale ze mamy bakterię to zaleca wizytę u urloga, żeby on wypisał leki i u niego podjąć leczenie...
No Kino, myslalam, że jak jestem pod okiem babki z leczeniem nieplodnosci to ona pociągnie temat leczenia a tu UJ...🙄
Umówiłam starego na wizytę online na jutro, przedstawi wyniki I zapisze mu zapewne antybiotyk
Jeżeli chodzi o Androloga to był z 2 msc temu i ma wszystko tam ok, więc nie potrzebna mu wizyta taka normalna. .tak myślę