X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • san95 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mart768 dziękuje, to bardzo miłe 🥰 ja też często o was myślę i jak mam chwile to podczytuje 🥰 w końcu ku dobremu.. 😌

@KarolinaAnastazja Oczywiście, że bardzo długa droga przed nami i sporo pracy nie mam wątpliwości, ale myślę, że tym razem nie zgubimy się w naszej drodze ❤️ dziękuje Ci! ❤️

@Lipcowa ohh.. ta przerwa chyba była nam potrzebna.. bo jak patrzę wstecz to chyba oboje nie wiedzieliśmy do końca czego chcemy, problem z komunikacją, mówieniem o potrzebach i problemach.. Teraz po prostu siadamy, patrzymy sobie w oczy i mówimy. Oboje czujemy w sobie wsparcie jakiego wcześniej nie czuliśmy. Dziękuje, miło mi bardzo ❤️ czy wrócimy do starań.. pewnie za jakiś czas tak, narazie układamy sobie wszystko i jak oboje będziemy znów chcieli to wrócimy, a jak się trafi po drodze to będzie wielkie szczęście 💕 a jak Ty się czujesz kochana? 💕

@agentka93 Miło się czyta, że o mnie pamiętacie i w dalszym ciągu mi kibicujecie 💕 tak jak ja kibicuje Wam 💕

@Beezi Przeanalizowałam cały swój związek, rozłożyłam go na czynniki pierwsze, wzięłam udział w kilku psychoterapiach online. Zadbałam o swoją głowę i to chyba zasługa ❤️ ja po prostu odnalazłam siebie tą pewną siebie kobietę, która też się w pewnym momencie zgubiła. Teraz musi być już dobrze 💕 Dziękuje za miłe słowa i mam nadzieje, że u Ciebie również wszystko dobrze i, że dobrze się czujesz 💕

@migotka_ Tak.. Oboje doceniliśmy po stracie, dziękuje! 💕

@Amunicja Wiem.. 🫣 próbowałam się chociażby z kimś umówić na kawę, ale nie potrafiłam, a co dopiero mowa o staraniach z kimś innym. Jakoś mimo wszystko mnie ten gość chwycił za serce i tak trzyma dalej.. Dziękuje Ci bardzo 💝

Fajnie tu do Was wrócić, brakowało mi tego bardzo 💕 jesteście wspaniałe wszystkie razem i każda z osobna i kibicuje Wam niesamowicie mocno 💝

Mart768, Paula29, siesiepy lubią tę wiadomość

• Lipcowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka_ wrote:
    Śmieszy mnie ta migotka😅 ale mózg nie potrafił wymyślić lepszej nazwy.
    Nieprzyjemna może nie ale niezręczna i wstydu się najadłam. Przejęłam się i teraz nie umiem myśleć o niczym innym 🤦‍♀️

Uważam, że nie masz się czego wstydzić 😘 w ta osoba podgladajaca też musi być na tym forum z jakiegoś powodu - pamiętaj 😘

paprotka17, Mart768, Paula29, jo_ana, migotka_, Beezi, Pfry, Emka06, agentka93 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, napiszę tyle że dałaś mi 🦵 kopa do działania opisując swoją historię 😉 Uff dobrze że jesteś z powrotem.

Myślałam żeby opisać swoje potyczki w pamiętniku, ale tym podglądaniem i podczytywaniem jestem onieśmielona 😅

migotka_ lubi tę wiadomość

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @paprotaaa moja kochana- ile ci się pik utrzymywał? Do samej @ ?? Rano dzisiaj miałam delikatniejszą kreskę, teraz kontrola i mam intensywną..

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same kiedyś się w sumie to wymieniałyśmy swoimi instagramami na których mamy dużo prywatnych rzeczy. Poza tym ja mówię o tym otrwarcie ze tyle czasu się już staramy, a jak ktoś ma z tym problem to jego problem nie mój :)

paprotka17, siesiepy lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Migotka, napiszę tyle że dałaś mi 🦵 kopa do działania opisując swoją historię 😉 Uff dobrze że jesteś z powrotem.

Myślałam żeby opisać swoje potyczki w pamiętniku, ale tym podglądaniem i podczytywaniem jestem onieśmielona 😅
    To jest mój koszmar, że ktoś mnie zna i mnie podczytuje 🙄 Ale skąd w sumie ktoś miałby wiedzieć, że ja to ja 😵‍💫

Paula29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart27, kiedy robiliście badania nasienia ostatnio? Widzę że mieliście ruchu 1%, a tu takie piękne rzeczy się wydarzyły:)

• Marti27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Mart27, kiedy robiliście badania nasienia ostatnio? Widzę że mieliście ruchu 1%, a tu takie piękne rzeczy się wydarzyły:)
    We wrześniu robiliśmy a we wtorek mieliśmy powtarzać 🤭

Clausix lubi tę wiadomość

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo z tym podglądaniem to nie jestem jakaś bardzo zdziwiona, ale nawet jakbym połączyła kropki w pewnym momencie to rozmawiając z tą osobą chyba bym się nie przyznała do tego, że czytam i wiem że ukrywa się pod konkretnym nickiem 🤔 ale cóż, ludzie są różni 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2023, 21:20

Paula29, paprotka17, siesiepy, Emka06 lubią tę wiadomość

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    3.02 FET❄️5bb👎
    3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    To jest mój koszmar, że ktoś mnie zna i mnie podczytuje 🙄 Ale skąd w sumie ktoś miałby wiedzieć, że ja to ja 😵‍💫

Dla mnie to byłoby za dużo. Niewiele osób wie o naszych staraniach. Jakby ktoś wyczaił że intensywnie się staramy, zaczęliśmy leczenie w klinice i zaczęłyby się pytania i presja na żywo to bym się wkurzyła 😅 sparzyłam się przez dwie koleżanki którym wspomniałam o staraniach i jak mnie widzą to ZA KAŻDYM razem sugerują i pytają jestem w ciąży 🥴 na szczęście mam taką bliską, która nigdy o nic nie pyta, a jak chcę się wygadać to mnie przytuli, wysłucha i pocieszy. Czy tylko jedna ma wyczucie jak się zachować? 😅 Ostatnio zastanawiałam się czy powiedzieć rodzeństwu, rodzicom, ale za każdym razem gryzę się w język. 😉 Cieszę się że tutaj jestem, bo czuję mega wsparcie.

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą to ktoś musi mieć tupet, by się przyznać, że znalazł kogoś na forum i zapytać o to 😳
    Według mnie bardzo słabe.
    Migotka nie przejmuj się tym w ogóle, to nie Tobie powinno być głupio tylko tej osobie.

San witaj raczej nie miałyśmy okazji się poznać, więc nie znam Twoje historii, ale cieszę się, że udało Ci się pokonać pewnie przeciwności w życiu, co wnioskuję z dzisiejszego wpisu, wszystkiego dobrego i trzymam kciuki za Ciebie 🍀

Adenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    🔜 sztuczna menopauza
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka_ wrote:
    Wiecie co, tu nie chodzi, że to ktoś znajomy to widzi i połapie,że ja to ja, bo ja też się nie kryje i nasi znajomi raczej wiedzą z czym się mierzymy.
    Ale lekarze podczytują się okazuje...

Wtf 🤯😳 serio ?? Że też komuś się chce i nie ma lepszych zajęć 😅

Adenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    🔜 sztuczna menopauza
  • migotka_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:

O woow. Działaj działaj.
    Właśnie tego pamiętnika mi mega szkoda, bo już go nie mam. Ale może odbuduje tylko w innej formie. Bardziej skróconej.

👱‍♀️ 27 🧔‍♂️ 34 🐈
    01.2023 starania 🍀
    04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
    Immunologia🚨

4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
    09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
    6❄️

1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️‍🩹
    2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️‍🩹
    3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
    4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)

💊immunosupresja
    5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
    5dpt ⏸️🥹
    6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205; 17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
    24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
    6+4 IP krwiak, 7mm 💞
    12+2 I prenatalne 5.60cm zdrowej dziewczynki 🎀
    15+2 114g akrobatki 🌸
    18+2 210g Hani 🐰
    21+2 II prenatalne ok, 374g 🐨
    Zostań ze mną 🙏

preg.png
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka_ wrote:
    Wiecie co, tu nie chodzi, że to ktoś znajomy to widzi i połapie,że ja to ja, bo ja też się nie kryje i nasi znajomi raczej wiedzą z czym się mierzymy.
    Ale lekarze podczytują się okazuje...

😳 Aż zaniemówiłam. To tym bardziej powinni się wstrzymać od komentarza. Chyba łatwo się domyślić że potem będzie niezręcznie 🫣 ale tak jak dziewczyny pisały. To żaden wstyd. Każdy z nas ma prawo znaleźć miejsce gdzie może się wygadać. A kto lepiej zrozumie staraczkę niż staraczka ? 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti27 wrote:
    We wrześniu robiliśmy a we wtorek mieliśmy powtarzać 🤭
    Tym większe "łał" :D To nawet jak coś zmienił to i tak trzy miesiące nie minęły. Wspaniala historia. Bardzo budujaca :)

• Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro lekarze to podczytują to tym bardziej nie mój problem tylko ich :)
    Mogą przynajmniej poczytać co nie co o sobie xD

Karolina w sumie to nie chce źle powiedzieć ale wydaje mi się że jeden dzień na drugi była jaśniejsza a na następny już okres :)

paprotka17 lubi tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • migotka_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Wtf 🤯😳 serio ?? Że też komuś się chce i nie ma lepszych zajęć 😅
    No serio. Wymieniamy się w końcu opiniami. Faktycznie może zbyt szczegółowo opisywałam pewne rzeczy ale dla mnie był to taki pewien rodzaj pamiętnika, i jak sobie to układałam w zdania to jakoś mi było łatwiej to ogarnąć i zrozumieć. Teraz będę się bardziej pilnować.

👱‍♀️ 27 🧔‍♂️ 34 🐈
    01.2023 starania 🍀
    04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
    Immunologia🚨

4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
    09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
    6❄️

1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️‍🩹
    2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️‍🩹
    3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
    4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)

💊immunosupresja
    5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
    5dpt ⏸️🥹
    6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205; 17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
    24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
    6+4 IP krwiak, 7mm 💞
    12+2 I prenatalne 5.60cm zdrowej dziewczynki 🎀
    15+2 114g akrobatki 🌸
    18+2 210g Hani 🐰
    21+2 II prenatalne ok, 374g 🐨
    Zostań ze mną 🙏

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Dla mnie to byłoby za dużo. Niewiele osób wie o naszych staraniach. Jakby ktoś wyczaił że intensywnie się staramy, zaczęliśmy leczenie w klinice i zaczęłyby się pytania i presja na żywo to bym się wkurzyła 😅 sparzyłam się przez dwie koleżanki którym wspomniałam o staraniach i jak mnie widzą to ZA KAŻDYM razem sugerują i pytają jestem w ciąży 🥴 na szczęście mam taką bliską, która nigdy o nic nie pyta, a jak chcę się wygadać to mnie przytuli, wysłucha i pocieszy. Czy tylko jedna ma wyczucie jak się zachować? 😅 Ostatnio zastanawiałam się czy powiedzieć rodzeństwu, rodzicom, ale za każdym razem gryzę się w język. 😉 Cieszę się że tutaj jestem, bo czuję mega wsparcie.
    U mnie wie tylko mąż, wy i lekarze :P Czasami mam ochotę zrzucić to z siebie, ale obawiam się braku zrozumienia, niepotrzebnych pytań i "sensacji". A to ostatnie u mnie w pracy na pewno by się wydarzyło. Przez jakiś czas to byłby temat numer jeden. A u nas kochają ploteczki 🤢

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam dziewczyny, lekarze czytają bo są nie douczeni i szukają na forum pomocy 😂😂😂

A zapraszamy lekarzy, zapraszamy. Czasami więcej się z forum można dowiedzieć jak od Was 😄

jo_ana, Paula29, Paprota9418, paprotka17, Pfry, siesiepy, Biedronka@, Clausix, Niemampomyslunanick, Emka06, agentka93, Bialeekk, Niaha, Marti27, rozalaa, ChocoMonster, Astereae, Kil, RinTinTin, justme lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka_ wrote:
    No serio. Wymieniamy się w końcu opiniami. Faktycznie może zbyt szczegółowo opisywałam pewne rzeczy ale dla mnie był to taki pewien rodzaj pamiętnika, i jak sobie to układałam w zdania to jakoś mi było łatwiej to ogarnąć i zrozumieć. Teraz będę się bardziej pilnować.
    Szoooooookkkkkk. Jeżeli nie chcesz / nie możesz to nie opowiadaj szczegółów, ale to przedziwna sytuacja. Przecież tu jest anonimowość. Rzadko się pojawiają nazwiska lekarzy, a tym bardziej jak chodzi o ich niekompetencję czy nieudana wizytę. A jeżeli nawet, to sorry, ale opinie wydaje się nawet na znanymlekarzu, więc to też nie jest problemem. Porąbane.

Paprota9418, siesiepy lubią tę wiadomość

‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ