Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Miłego dnia Dinusie ❤️
Paprota, trzymam kciuki za badania męża ✊
Frutellka, kciuki za wizytę ✊
Jo_ana, jak się czujesz? ❤️
Kropka, dawaj znać po wizycie, czekamy na piękne zdjęcia małego 🦕 ✊🍀
Rozala, zwalniaj trochę, bo wiadomo, że po Świętach znowu będzie styczeń, koniec semestru i znowu zapieprz... 🥺
Bambi, mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej po tej drożności ❤️ Pamiętaj, że jajowody wyczyszczone, nawierzchnia świeża, więc plemniki mają teraz gładką drogę. Szkoda, że zapomnieli o tej biopsji, ale mam nadzieję, że z polipa też się uda zrobić. Trzymam kciuki, skoro Angi mówi, że do Świąt 41 dni, to najpóźniej za jakieś 45 zwalniam brzuch, czyli powinno być w sam raz na nowy cykl 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2023, 08:20
Paprota9418, jo_ana, Frutellka , kropka27 lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Paula29 mój Stary po dwóch antybiotykach (tarivid i doxycyclinum) ma zalecenie żeby zrobić HBA, DFI i ROS po 10 dniach po zakończeniu antybiotykoterapii 😉 moze to są antybiotyki które mają nie uszkadzać pływaków 🤷♀️
Paula29 lubi tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET❄️5bb👎
3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
To ja jeszcze dobrze nie wstałam 🥴 Wybaczcie.
Paprota 🤞🤞🤞 Frutelka 🍀🍀🍀 czekam na wieści!
Beezi jak szybko ten czas z brzuszkiem ucieka 🥺 Urodzisz w podobnym terminie co ja😅
Stary dawał znać czy wszystko w porządku?
Jo_ana, grzejesz się?☺️
Meegi, spokojnie, mogą być plamienia, może pękło jakieś naczynko albo od proga albo rozciągania się macicy 🍀 To Ty też masz dziś wizytę?! O jaaa, kciuki kciuki 🤞🤞❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2023, 08:36
jo_ana lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 27t2d 1118 g 🧬ok
30t1d 1585g🍇| 34t1d 2300 g 🎃
02.05 kolejna wizyta ⏰
TCC 15.05.2025
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Angi90 wrote:To ja jeszcze dobrze nie wstałam 🥴 Wybaczcie.
Paprota 🤞🤞🤞 Frutelka 🍀🍀🍀 czekam na wieści!
Beezi jak szybko ten czas z brzuszkiem ucieka 🥺 Urodzisz w podobnym terminie co ja😅
Stary dawał znać czy wszystko w porządku?
Jo_ana, grzejesz się?☺️
Meegi, spokojnie, mogą być plamienia, może pękło jakieś naczynko albo od proga albo rozciągania się macicy 🍀 To Ty też masz dziś wizytę?! O jaaa, kciuki kciuki 🤞🤞❤️
Tak, bo nie wiem jakie leki mam brać w ciąży, z tym encortonem nie wiemAngi90 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi trzymam kciuki za wizytę
Piękne te wasze bety
@Moon dobrze zrobiłaś nie wytrzymałybyśmy (my - reszta Staraczek xD) do 24 xDMart768, RinTinTin, moonflower lubią tę wiadomość
-
Beezi, Angi - wieści z wizyty będą wieczorem mam popołudniu;)
Angi90 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi. Chyba muszę zdobyć maila do mojej lekarki, niech ona decyduje. W końcu za to też im płacimy. Nie chcę powtarzać badań za 600zl bez sensu🤷🏼♀️
Rozalaa masz chyba tryb work hard, play hard. Ja też tak ciągnę, byle do świąt 🫣
Meggi wierzę że będzie dobrze. Plamienia w ciąży się zdarzają. Trzymam kciuki za wizytę 😊
Beezi niedługo zwalniasz brzuszek 🥹 a ja jeszcze pamiętam jak Cię w laboratorium okłamali 😁
-
Dzień dobry Dinusie 🤗
Ja w pracy, zalatana 🥴 ogólnie wczoraj już dola złapałam bo kompletnie nic nie czułam, a zawsze czuję owulke, więc myślałam, że chyba te pęcherzyki już nie popękają, ale dzisiaj od 5 rano boli mnie brzuch i czuję jajniki, nie jest to taki silny ból jaki zwykle mam przy owu, ale teraz zaczęłam plamić na brązowo, więc może jednak coś tam pęka 🤞🏻
Meggi nie stresuj się na zapas tym plamieniem, plamienia zdarzają się na początku, trzymam kciuki za wizytę ✊🏻🍀
Paula no niby po lekach zwykle odradza się badania tak przez około 2 tygodnie, ale może antybiotyki nie wpłyną jakoś bardzo na nasienie. W sumie to co dzieje się teraz ma wpływ na to jakie to nasienie będzie za 3 miesiące, bo to aktualne powstało 3 miesiące wstecz 🤔 tak dumam.Paula29 lubi tę wiadomość
Adenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
🔜 sztuczna menopauza -
Paula, mogę Ci na priv podać maila 😊
Paula29 lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół -> 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół -> 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
🔜 PRP?
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Paula29 wrote:Cześć we wtorek dziewczyny.
Czy Wy się orientujecie jak wygląda sprawa badania nasienia po antybiotykoterapii? Leczymy ze starym Urea doxycykliną. Na kolejną wizytę w grudniu nasza lekarka chciała mieć komplet badań (w tym nasienia- hba, mar, posiew, fragmentację). Tylko nie wiedziała że będziemy brać antybiotyk. Pytanie - czy trzeba odczekać 6 tyg żeby te badania nie wyszły zafałszowane? Czy Stary może zrobić te badania przed samą wizytą (za jakieś 3 tyg)?
Nam lekarka z niepłodności powiedziała, że badanie posiewu i morfologii 2 tygodnie po skończeniu antybiotyku.
Androlog co przepisał mężowi antybiotyk powiedział, że po 3 dniach można robić posiew
Słuchamy lekarki i idziemy po 2 tygodniach od zakończenia antybiotykuPaula29 lubi tę wiadomość
-
U mnie też dzień dzisiaj zalatany, telefonów i dokumentów stos a chciałam w firmie poprzesadzać kwiatki, bo kupiłam im nowe doniczki i dupa blada...musza poczekać do jutra albo je na fajrant wezmę😁
Stary dzisiaj do 22 w pracy, wiec popołudniu sprzątam jak na maniaczkę do sprzątania przystało i idę w drzemkę bo dzisiaj myślałam, że nie wstanę rano 🥴 Mam lenia a tu trzeba wszystko nadganiać.... -
Hej Dziewczyny, odespałam wczorajszy dzień. Kurczę, nie spodziewałam się, że brzuch tak będzie mnie bolał po tym wycięciu polipa. Ale w sumie to też rana, tylko wewnątrz. W histeroskopii nic podejrzanego nie wyszło (może dlatego nie zrobił wycinka do CD138, kto wie, a może spieszył się i zapomniał). Na szczęście o drożności pamiętali i mam NARESZCIE ją zrobioną. Chyba jako ostatnia z dinostaraczek 😜 Intuicja jednak mnie nie myliła i cytuje "kontrast pięknie przepłynął przez oba jajowody". Tutaj niestety nie leży przyczyna naszej nieplodnosci. Możemy się starać od następnego cyklu.
Czekamy też na wyniki Starego, na razie tylko rozszerzone, a na początku grudnia zrobi też fragmentację i stres oksydacyjny, badania hormonalne. No i zobaczymy co będziemy badać dalej, czy podchodzimy do cyklu stymulowanego, czy co 🤷 Oczywiście istnieje też opcja, że przejmiemy naturalnie grudniowy brzuszek 😽 Byłoby wspaniale przeprowadzić się już w dwupaku do nowego domku. Rozmarzyłam się...🥰
Amunicja myślałam o Tobie przy tej histeroskopii. Czy Tobie też będą wycinać coś, czy po prostu obejrzą od środka? Kiedy masz zabieg?
Meggi kciuki za wizytę. Takie plamienia zwykle nie zwiastowały tu nic złego 😊
Moon dałaś czadu 🥳 Widziałam Twoja betę, super 🥰
Rozalaa czemu Ty kochana tyle pracujesz? Martwię się o Ciebie, że się zajedziesz. Przemęczenie i wypalenie zawodowe to nie jest nic fajnego. Dbaj o siebie proszę 😙moonflower, rozalaa, Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Bambi92 wrote:Hej Dziewczyny, odespałam wczorajszy dzień. Kurczę, nie spodziewałam się, że brzuch tak będzie mnie bolał po tym wycięciu polipa. Ale w sumie to też rana, tylko wewnątrz. W histeroskopii nic podejrzanego nie wyszło (może dlatego nie zrobił wycinka do CD138, kto wie, a może spieszył się i zapomniał). Na szczęście o drożności pamiętali i mam NARESZCIE ją zrobioną. Chyba jako ostatnia z dinostaraczek 😜 Intuicja jednak mnie nie myliła i cytuje "kontrast pięknie przepłynął przez oba jajowody". Tutaj niestety nie leży przyczyna naszej nieplodnosci. Możemy się starać od następnego cyklu.
Czekamy też na wyniki Starego, na razie tylko rozszerzone, a na początku grudnia zrobi też fragmentację i stres oksydacyjny, badania hormonalne. No i zobaczymy co będziemy badać dalej, czy podchodzimy do cyklu stymulowanego, czy co 🤷 Oczywiście istnieje też opcja, że przejmiemy naturalnie grudniowy brzuszek 😽 Byłoby wspaniale przeprowadzić się już w dwupaku do nowego domku. Rozmarzyłam się...🥰
Amunicja myślałam o Tobie przy tej histeroskopii. Czy Tobie też będą wycinać coś, czy po prostu obejrzą od środka? Kiedy masz zabieg?
Meggi kciuki za wizytę. Takie plamienia zwykle nie zwiastowały tu nic złego 😊
Moon dałaś czadu 🥳 Widziałam Twoja betę, super 🥰
Rozalaa czemu Ty kochana tyle pracujesz? Martwię się o Ciebie, że się zajedziesz. Przemęczenie i wypalenie zawodowe to nie jest nic fajnego. Dbaj o siebie proszę 😙
Oj kochana... jeszcze ja zostałam z drożnością... ale jakoś strasznie się jej bojęszkoda, że jak miałam zabieg (pseudo) ginekologiczny w 2020 to nie myślałam, że będą problemy ze staraniami bo też bym poprosiła żeby od razu mi zrobili xD może przez tą drożność Cię tak boli?
-
Bambi92
Najmocniej trzymam kciuki za to Twoje naturalne przejęcie brzuszka w grudniu 🙂 Myślę sobie, że skoro comiesięczne złuszczanie endo potrafi boleć, to tym bardziej po mechanicznym podrażnieniu koleżanka macica może się rozgniewać 😄 Bierzesz jakieś leki po zabiegu?
U mnie to ma być oglądanie z pobraniem wycinków. Mam dzwonić do kliniki pierwszego dnia cyklu żeby ustalić termin.🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm -
🥴 mam wynik posiewów, no jednak jeszcze słońce do mnie nie wychodzi 🤬
BAKTERIE TLENOWE:
Streptococcus b-hemolityczny gr.B wzrost obfity
GRZYBY:
Candida albicans wzrost mierny
Po prostu świetnie. Zaraz po kuracji przeciwgrzybiczej w tym samym cyklu i po antybiotykoterapii w poprzednim cyklu. 🥺🫥
Mam już dość tych wszystkich leków! 😭👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92 😊
Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
Pfry
Ech, ciągle wiatr w oczy. Skonsultuj wyniki z lekarzem, przecież musi być metoda na pozbycie się tej infekcji. Może teraz trzeba podać antybiotyk celowany? Wyobrażam sobie, że masz dość. Dbaj o swoją florę jelitową, a troskę o Twoje dobre samopoczucie zostaw nam ❤️ Serdecznie przytulam.Pfry lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm -
Amunicja wrote:Bambi92
Najmocniej trzymam kciuki za to Twoje naturalne przejęcie brzuszka w grudniu 🙂 Myślę sobie, że skoro comiesięczne złuszczanie endo potrafi boleć, to tym bardziej po mechanicznym podrażnieniu koleżanka macica może się rozgniewać 😄 Bierzesz jakieś leki po zabiegu?
U mnie to ma być oglądanie z pobraniem wycinków. Mam dzwonić do kliniki pierwszego dnia cyklu żeby ustalić termin.
💓💓
No rozgniewała się fest 😜 Powiedzieli, żeby brać przeciwbólowe, takie jak zwykle biorę. Dało się wytrzymać przy Apapie, ale spałam potem 11h 😉 Także polecam wziąć L4 na następny dzień - podobno są zdania podzielone na ten temat. Dzisiaj mnie kłuje jeszcze przy określonych ruchach, jak coś podnoszę etc.
Kil zrób i będziesz miała z glowy. Zawsze to jeden kamień z serca mniej 😉
Pfry masakra 😞 Może antybiotyk nie był trafiony? Trzymam kciuki, żeby to była ostatnia kuracja 🙏🤞Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Bambi nie zazdroszczę tego bólu 🤕 mam nadzieję że szybko przejdzie i zaraz będziecie walczyć ze Starym o ten brzuszek 🥰
Kil myślałaś o tym żeby w najbliższym czasie wykonać drożność?🤔 Chyba nie ma co sie bać, dziewczyny nie narzekały. ☺️
Pfry skąd te cholerstwo się bierze u Ciebie? 😡 Mam nadzieję że lekarz przepisze tym razem takie leki że pozbędziesz się tego cholerstwa raz na zawsze.
Umówiłam się dziewczyny do docelowego ginekologa na 7 grudnia 🤭
Paprota9418, Clausix, Frutellka , Pfry, rozalaa, Beezi, Emka06, Angi90 lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀