Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dinki, jednak ciekawość nie dałaby mi żyć😂 o 6 pomaszerowałam na betę
Mart768, Kil, Paprota9418, Bialeekk, Lipcowa, paprotka17, siesiepy, Clausix, Beezi, Niemampomyslunanick, Paula29, kropka27, jo_ana, Marti27, Angi90 , Pfry, Emka06, aśś, migotka_, justme lubią tę wiadomość
-
Dzień Doberek Elemelek 😁
Wczoraj spałam popołudniu z 2 dobre godziny....no i tak się nie wyspałam, więc poszłam spać o 22.30 🤣
I jaki morał z tego ? Nadal jestem nie wyspana, czas na kawę..☕🤣
Pogoda brzydka, ponura i siąpię deszczem 🌧️☔
W piątek z rańca wybieramy się nad morze ze starym, doczekać się nie mogę. Nigdy nie byłam nad morzem zimą 🌊⛵
P.S. Pamiętajcie, że dzisiaj środa 🍦🍧🍨Kil, Paprota9418, Lipcowa, siesiepy, Beezi, rozalaa, Marti27, Angi90 lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Kciuk w górze! 🍀🤟
Stary pierwszy raz u Androloga, że taki w stresie ? 🫣😊
Tak😂 naczytał się co robi taki lekarz i biedny aż pobiegać poszedł😅🫣👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Bialeekk wrote:Tak😂 naczytał się co robi taki lekarz i biedny aż pobiegać poszedł😅🫣
Ja byłam ze starym z dwa razy, jeden lekarz to mnie zdziwił, bo powiedział, że skoro żona jestem to widziałam to i owo i niee muszę wychodzić...ogólnie to nic strasznego jeżeli chodzi o badanie USG i oglądanie 😁
Chyba ja bardziej zażenowana byłam tym, że kazał mi zostać niż tym, jak to badanie wygląda 🤣🤣🤣Bialeekk lubi tę wiadomość
-
Hej hej! Oj Moon... jak mogłaś xP to grzecznie czekamy za wynikiem hihi
Meggi - odpoczywaj, łykaj leki i za tydzień wszystko będzie już cacy
Siesiepy - spisuj te historie i książkę wydaj!
U mnie w pracy wojna małazastanawiam się coraz poważniej czy nie wrócić do szkoły do pracy
Zasadniczą będę miała poniżej najniższej krajowej od 1 stycznia i będzie to "łatane" 10% premią którą zawsze dostajemy jako dodatek...
słabo... poza tym ciągle boli mnie to gardło i katar mnie męczy... xD nie urok to sraczka xD
moonflower lubi tę wiadomość
-
Bialeek
Da sobie radę, w końcu to dorosły człowiek na wizycie u lekarza. Tylko mu nie matkuj, bo to bardziej żenujące niż gmeranie przy interesie. Trzymam kciuki za dobre wyniki po tej wizycie ✊🏻
Moonflower
Śmiało postawiłabym dwie stówy na to, że bez powtórki nie wytrzymasz 😄 Niech Cię ten wynik uspokoi, patrz tylko na kalkulatory odpowiednie do przedziałów, bo te wysokie bety jakoś wolniej przyrastają. Pięknie jest, co? 😊❤️Frutellka , paprotka17, Beezi, rozalaa, moonflower, Lipcowa lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm -
Dziewczynki mam do Was pytanie co jak co ale na Witaminie E to ja się nie znam wcale jaką polecacie mam brać 400 jednostek? Omega 3 mam z prenacaps i spełnia dawkę, nam jeszcze brać inozytol z prenacaps;)
-
nick nieaktualnyMiłej środy! Niech zleci jakoś w te deszczowa pogodę. Nie wierzę w takie rzeczy, ale miałam sen dzisiaj "ciazowy". Ktoś mnie pytał o brzuch albo sugerował, w każdym razie chodziło o to, że wygląda jakbym była w ciąży. Ja tak spojrzałam i sama nie wiedziałam czy jestem hehe. To musiałby być sam początek, bo jakoś szczególnie nie wyglądał. Może jednak IUI nie będzie potrzebna 😆
siesiepy, Kil, Paula29, Angi90 , Paprota9418 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKil wrote:Hej hej! Oj Moon... jak mogłaś xP to grzecznie czekamy za wynikiem hihi
Meggi - odpoczywaj, łykaj leki i za tydzień wszystko będzie już cacy
Siesiepy - spisuj te historie i książkę wydaj!
U mnie w pracy wojna małazastanawiam się coraz poważniej czy nie wrócić do szkoły do pracy
Zasadniczą będę miała poniżej najniższej krajowej od 1 stycznia i będzie to "łatane" 10% premią którą zawsze dostajemy jako dodatek...
słabo... poza tym ciągle boli mnie to gardło i katar mnie męczy... xD nie urok to sraczka xD
Edit. Jeju, sorry, mozg mi się zaciął. Już rozumiem 😅 Jakos tak przeczytałam, że miałabyś chodzić po pracy do szkoły i coś nie mogłam pojąć 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2023, 09:06
-
nick nieaktualnyBialeekk wrote:Tak😂 naczytał się co robi taki lekarz i biedny aż pobiegać poszedł😅🫣
-
Białek mój też się bał aż nie poszedł na takie USG. 😅 Tłumaczyłam mu jak krowie na rowie co to w ogóle USG i jak to się bada, bo ten się bal że będą mu igły wbijać w parówkę. 😵
Kil patrząc przez pryzmat tych lekkich książek opisujących takie zabawne anegdotki, to wcale niegłupi pomysł, ale ja chyba nie mam talentu i warsztatu do napisania czegoś takiego.
W pracy to tej obecnej takie mecyje z wynagrodzeniem? Mega słabo to wygląda. 👀
Moon no ja tam się bardzo cieszę że nie wytrzymałaś. 😇🍀moonflower lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. 🔜 7.05 -
paprotka17 wrote:Do szkoły? W sensie podnieść kompetencje czy co? Sorki, może w temacie nie jestem 🫣 To chyba nie tylko u Ciebie takie udawane podwyżki. Rozumiem z jednej strony ciężkie położenie pracodawców, ale pracownik też ma lipę.
Edit. Jeju, sorry, mozg mi się zaciął. Już rozumiem 😅 Jakos tak przeczytałam, że miałabyś chodzić po pracy do szkoły i coś nie mogłam pojąć 🙃
Z wykształcenia jestem nauczycielemale fakt faktem napisałam to jakoś nie po polskiemu haha xD
Paprotka oby to był ten piękny proroczy senale byś miała dla wszystkich prezent na Boże Narodzenie xD fiu fiu
paprotka17 lubi tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:Tak😂 naczytał się co robi taki lekarz i biedny aż pobiegać poszedł😅🫣
Mojemu pomogło jak się nasłuchał jakie magiczne, w ogóle nie bolesne i na maxa przyjemne procedury medyczne ja przeszłam/muszę przejśćjuż nie marudzi haha 😅
siesiepy, Kil lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️
7dpt beta 53,5 prog 11,15
9dpt beta 118,8
11dpt beta 276,2
16dpt beta 3552,9
30.04 23dpt usg 🤞
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
nick nieaktualnyKil wrote:Z wykształcenia jestem nauczycielem
ale fakt faktem napisałam to jakoś nie po polskiemu haha xD
Paprotka oby to był ten piękny proroczy senale byś miała dla wszystkich prezent na Boże Narodzenie xD fiu fiu
Tak, byłoby niesamowicie magicznie. Ale raczej nie będę się nastawiać. -
Amunicja wrote:Bialeek
Da sobie radę, w końcu to dorosły człowiek na wizycie u lekarza. Tylko mu nie matkuj, bo to bardziej żenujące niż gmeranie przy interesie. Trzymam kciuki za dobre wyniki po tej wizycie ✊🏻
Moonflower
Śmiało postawiłabym dwie stówy na to, że bez powtórki nie wytrzymasz 😄 Niech Cię ten wynik uspokoi, patrz tylko na kalkulatory odpowiednie do przedziałów, bo te wysokie bety jakoś wolniej przyrastają. Pięknie jest, co? 😊❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2023, 09:43
Paula29, Amunicja, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Białek mój też się bał aż nie poszedł na takie USG. 😅 Tłumaczyłam mu jak krowie na rowie co to w ogóle USG i jak to się bada, bo ten się bal że będą mu igły wbijać w parówkę. 😵
Bialeek żeby ból szybko przeszedł! Nie wiem jakiego masz fizjoterapeutę ale jakby Ci to dzisiaj nie pomogło to poszukaj terapeutę metody McKenziego 😊
Paprotka17 mam taką nadzieję że IUI nie będzie potrzebne 🤞🏼 przecież nawet zdarza się że pary zaciążają tuż przed zaplanowanym IVF. 😊
Moonflower mnie też ciekawość zżera 😆 ale najbardziej nie mogę się doczekać Twojej jutrzejszej wizyty 😁 tak sobie myślałam że fajnie wyglądałyby podwójne dinojajka na pierwszej stronie 😁
Mój Stary zadziwiająco chętnie chodzi co roku na USG jąder 😆 albo dlatego, że jedno ma dysmorficzne, albo pora sprawdzić czy lekarzem prowadzącym nie jest jakaś młoda urolożka 😂 btw. Zaczęłam powoli wyrzucać jego zabytki. Stopniowo. Jakbym nie dawała znaku życia to znaczy że sobie przypomniał o jakimś gracie 😆 aaa i odpisała doktorka, że mamy zrobić to badania nasienia min po miesiącu od skończenia antybiotyku. Teraz się zastanawiam czy przekładać wizytę skoro będziemy mieli tylko mój komplet badań 🫤KarolinaAnastazja, Angi90 , paprotka17, siesiepy, Mart768 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Bialeekk, kciuki zaciśnięte do czerwoności ✊ Za Starego - bohatera, zawsze!🤩🍀
Siesiepy, ja pamiętam jak Twój Stary myślał, że USG to wbijanie igieł 🤣
Moon! Ty jutro zobaczysz już serduszko!😭 albo 2 🫢💞
Marti, powtarzasz betę?🤞🤞
Bambi, jak się dziś czujesz? Mam nadzieje, że dziś już zupełnie dobrze 🫂🍀
Meegi, odpoczywasz, miałaś jeszcze plamienie?✊
KarolinaAnastazja, u nas już po Środzie 🤣🤣🤣
Rozaala, mam wrażenie, że nasze podobieństwa rosną 😅 Rozumiem, szanuję i również mam podobne przesłanki co do pracy. Trza zapierdalać, samo się nie zrobi i samo się nie zarobi. Diagnostyka, badania, leczenie kosztuje. A cel jest coraz bliżej!💫
Kochana, jestem tu, ciągle szukająca odpowiedzi, różnych metod, ciągle ucząca się, nadal z nadzieją tylko dzięki Wam! Moje zrywy są podyktowane doświadczeniem, sukcesem i szczęściem innych dziewczyn z forum. Teraz dzięki otwartości Meegi ❤️
Lipcowa, nie mam jeszcze terminu. Czekam obecnie na okres, dziś 28 DC. Biorę pod uwagę, że może się poknocić cykl po lekach na infekcję. Po krwawieniu zrobię krzywe glukozy i insuliny, i z wynikami się umówię. Doktorek płodnościowo nie pomoże więcej, ale obgadamy tę moją IO, branie metforminy, no i jestem ciekawa, co powie na moje pomysły 😬moonflower, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 27t2d 1118 g 🧬ok
30t1d 1585g🍇| 34t1d 2300 g 🎃
02.05 kolejna wizyta ⏰
TCC 15.05.2025
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
agentka93 wrote:Meggi na krwiaka polecam witaminę C i magnez 🤞I możliwie dużo chillery z melisą w ręku 🍀 Bo to stresujące i upierdliwe, jak cholera, ale większość krwiaków się wchłania. Jak masz clexane i wrócisz do acardu to też warto, aby między nimi było około 12h różnicy.
Jesteś super obstawiona lekami, musi być dobrze!
A dużego miałaś krwiaka? Długo się wchłaniał?O ❤️
Z ❤️ -
Rozala ja już trzymam kciuki za wasze badania. Chociaż wiem że jesteście w bardzo dobrych rękach więc ta ciąża u Ciebie to kwestia czasu 🤞🍀
Paprota no to czekamy w takim razie na wyniki. Oby wyszły dobrze! ☺️
Siesiepy ale musiałaś starego uruchomić 😂 i obstawiam że bardziej się wkurzył tym że Ty otworzyłaś te drzwi niż tym że zatrzasnęłaś te klucze 😆
Angi popieram Twój pomysł kochana! Do stracenia nic nie masz a może akurat pomoże Ci ten zabieg 🤔
Biaalek wszystkie kciuki zaciśnięte!🍀 stary da radę! 🤗
KarolinaAnastazja mi też marzy się zobaczyć morze w zimie ☺️ udanego wyjazdu ❤️
Kil rozumiem Twój ból odnośnie pracy. U mnie podobna sytuacja będzie. Albo obniżą nam etat na 3/4 albo premia będzie wliczana do podstawy. 😤
Moon kciuki za Twoją szaloną betę i za wizytę dzisiaj 😁🍀
Ja też dzisiaj powtarzam betę. Nie wiem ile jeszcze dowodów potrzebuję żeby w to uwierzyć 😅Paprota9418, moonflower, Angi90 , Paula29, rozalaa, Lipcowa, Kil, siesiepy, Emka06 lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀