Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Paprotka mój mąż dzisiaj gadał przez sen coś o córce 🤞
Moon Ty wiesz ❤️🤞🤞
Mój to dziwny przypadek bo sam to zaproponował że pójdzie. Gorzej z walką o alkohol w sensie żeby nie pić wgl. Nie mówię że pije jakoś niewiadomo ile czy się upija czy coś ale w weekend jakieś piwko było, butelka wina czy trochę whisky.
Chciałam żeby do IUI nie pił wgl te 2 miesiące to mi się buntował ale pokazałam mu artykuły sam poczytał i w końcu przyszedł i powiedział że w sumie mam rację.moonflower, paprotka17, Kil lubią tę wiadomość
-
Marti27 wrote:Ja też dzisiaj powtarzam betę. Nie wiem ile jeszcze dowodów potrzebuję żeby w to uwierzyć 😅
Uwierz! 🤗 Zaciskam 🤞🤞za piękny przyrost!❤️👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 27t2d 1118 g 🧬ok
30t1d 1585g🍇| 34t1d 2300 g 🎃
02.05 kolejna wizyta ⏰
TCC 15.05.2025
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Marti a Ty powtarzasz bete?
edit!! doczytałam 😂😎 🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼
właśnie ja też nie do końca wierze! trzy dni z rzędu sikałam na patyk... po chuj? nie wiem już większy piczor ciażowy mi się chyba nie może pojawić... a ja i tak nie wierze 🙄 jakoś to do mnie nie docieraWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2023, 10:38
-
nick nieaktualnyPaula29 dokładnie rok temu tak mieliśmy. Już po wizytach pod kątem IVF, a tu nagle II kreski
Zobaczymy.
Paprota, u mnie, nieco obrażony, powiedział, że w takim razie on chce rozpiskę ile może pićTo wyliczałam bezpieczne dawki 😅 Niby to takie rekreacyjne picie, ale też mi się marzy żeby przed IUI wcale. Natomiast będę naciskac, żeby tak z dwa tygodnie przed odpuścił. No sorry, ale to też w jego sprawie robimy.
To córka jak nic 👶
Dziewczyny, za piękne przyrosty 🩵🤞
Paprota9418, Paula29 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z tym ciążowym niedowierzaniem to chyba normalne 🙈 pamiętam, że ja nie wyrzucałam testów i co kilka godzin wracałam do szafki zaglądać czy te kreski na pewno nadal tam są 🙈
I w sumie mimo, że brzuch rośnie to ja nadal czasami nie wierzę 🙃justme lubi tę wiadomość
-
Paprotka moj się kłócił na początku strasznie a teraz sam doczytał i nie pije. Nawet w weekend mu mówiłam że jedno piwo do towarzystwa nie zaszkodzi a on twardo że jak ma nie pić wgl to nie pije
Cieszę się bardzo z tego że sam dojrzał. Powiedziałam mu że jak zobaczymy dwie kreski to obiecuję że nie będę mówić nic o jego piciu. A zaraz jak potwierdzimy będzie się mógł sponiewierać
Nie wiem co oni mają z tym alkoholem ale jak już się wszystko uda to niech sobie pije ile chcepaprotka17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaprota9418 wrote:Paprotka moj się kłócił na początku strasznie a teraz sam doczytał i nie pije. Nawet w weekend mu mówiłam że jedno piwo do towarzystwa nie zaszkodzi a on twardo że jak ma nie pić wgl to nie pije
Cieszę się bardzo z tego że sam dojrzał. Powiedziałam mu że jak zobaczymy dwie kreski to obiecuję że nie będę mówić nic o jego piciu. A zaraz jak potwierdzimy będzie się mógł sponiewierać
Nie wiem co oni mają z tym alkoholem ale jak już się wszystko uda to niech sobie pije ile chceCoś w stylu, jak ma badac nasienie albo z innego powodu nie mozna wspolzyc, to wtedy najbardziej by się chciało (i tu akurat mam tez siebie na mysli) 😅
siesiepy, Kil, Paprota9418 lubią tę wiadomość
-
Paucia ogólnie według mnie to każdy stary powinien regularnie badać sobie jajeczka. Tak samo jak my cytologię robimy i USG cycków. 💪 Dobrze że Twój stary jest świadomy, nawet jeśli to przez to co piszesz.
co do przekładania wizyty, zależy czy pilnie pragniesz skonsultować tylko siebie czy wolisz poczekać.
Angi hahaha 😂 on tak teraz myśli o wymazach. Nie dogodzisz. Chyba bardzo chce w końcu mieć te igły.
Marti o dziwo właśnie nie, jego duma się nie uraziła. Albo urażona dumą była mniejsza niż strach o to że będzie musiał rozwalać drzwi. 😅 I kolejna beta dzisiaj do kolekcji, jeeej! 🔥
Co do alkoholu to ja mojemu już nic nie mówię. Jak próbowałam to było tylko gorzej, obraza i foch. Przestałam, sam poczytał (ja mu tylko podsylalam info której parze jak się wyniki nasienia polepszyły i po czym 😂 oraz czy była ciąża w związku z tym od razu, i to przykłady w sumie od naszych dinusiów wszystkie). No i sam sobie ograniczył. Do takiego stopnia że czasem jak chce się z nim napić raz na jakiś czas, to mówi że on nie pije dzisiaj przecież. 🫣
Dziewczynki pochwalę się! Temperatura nie wiem jaka bo dwa drinki stanowczo zaburzyły mi poranny pomiar (mocno mnie urobily te drineczki o dziwo...), więc no. Ale dzisiaj czuje pełniejsze cycki (jeden nawet nabrzmiewa, ja mam z reguły szybko takie rzeczy), sutki od wczoraj wrażliwsze i proszę bardzo, owulak mi pikuje chyba powoli... 👀🥹 W teorii powinien być lewy jajnik w tym cyklu, może on jest jakiś ogarnięty i działa a to prawy ma problem ze sobą?
Stary już dostał info że 3 dni się seksimy. W sumie nie robiłam jeszcze tak że tyrałam jego armię 3 dni pod rząd, to co mi szkodzi spróbować. 🙄
paprotka17, KarolinaAnastazja, Kil, Paula29, Beezi, Angi90 , ChocoMonster, kropka27, Mart768, Paprota9418 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. 🔜 7.05 -
siesiepy wrote:
Dziewczynki pochwalę się! Temperatura nie wiem jaka bo dwa drinki stanowczo zaburzyły mi poranny pomiar (mocno mnie urobily te drineczki o dziwo...), więc no. Ale dzisiaj czuje pełniejsze cycki (jeden nawet nabrzmiewa, ja mam z reguły szybko takie rzeczy), sutki od wczoraj wrażliwsze i proszę bardzo, owulak mi pikuje chyba powoli... 👀🥹 W teorii powinien być lewy jajnik w tym cyklu, może on jest jakiś ogarnięty i działa a to prawy ma problem ze sobą?
Stary już dostał info że 3 dni się seksimy. W sumie nie robiłam jeszcze tak że tyrałam jego armię 3 dni pod rząd, to co mi szkodzi spróbować. 🙄
Bierz go w obroty xD jak sama mi napisałaś, z przemęczenia materiału też mogą II wyjść xP
Co do picia to się śmieje do mojego, że tak naprawdę to prędzej ja mogę niż on (winko okołoowulacyjne) Ale u niego sinusoida - albo właśnie nie pije wcale i amen, albo się po jakimś czasie zapomni i uważa, że "cykl do kosza" i może sobie winko czy drinka pić ze mną wieczorami xD wóz albo przewóz =]
-
Siesiepy owocnego tyrania 🙈🔥🔥
-
Siesiepy Twój Stary na pewno ma tam gotowych rezerwistów także spokojnie zrobią 3-dniową inwazję 😁 🔥🔥🤞🏼 przyjemnego działania. Stary pewnie będzie zachwycony 😁 My już próbowaliśmy wszystkich opcji. Seksy co 2 dni, codziennie, był też cykl z 1 strzałem który miał być złoty a okazał się chybiony😅
Co do przekładania wizyty wymyśliłam że jeśli moje wyniki na początku cyklu i te glukozowo-insulinowe wyjdą ok to przekładamy. Ale jeśli wyjdzie coś to pójdziemy bo może doktorka da mi już jakieś rady, leki?
Moon, Marti 🤞🏼🤞🏼 gdzie te bety? 😁 -
Dziewczyny muszę się wbić! Co ja tu widzę! Ile jajek nowych. Gratuluję Wam wszystkim! ❤️
Moonflower ciotko ty😂, oczadziałaś z tą betą czy co??😆
Będzie rewelacyjnie💓
moonflower lubi tę wiadomość
-
MerryCherry2 wrote:Dziewczyny muszę się wbić! Co ja tu widzę! Ile jajek nowych. Gratuluję Wam wszystkim! ❤️
Moonflower ciotko ty😂, oczadziałaś z tą betą czy co??😆
Będzie rewelacyjnie💓
stresa mamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2023, 13:24
MerryCherry2 lubi tę wiadomość
-
Ja juz sama nie wiem jak z tym nasieniem jest. Stary miał normalnie 2-3%, reszta w miarę ok. Ale to okres abstynencji to 3 dni, a teraz jak się udało to było 20 dni, to nie wiem w jakim stanie żołnierze byli 🙈
Paula29, Kil lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Paula, na Twoim miejscu wysłałabym swoje wyniki i zapytała czy masz się pojawić na wizycie, czy zaczekać i pojawić się z wynikami badania nasienia. Dziewczyny mi tu też tak doradziły, żeby iść dopiero z kompletem badań, bo po co płacić dwa razy 😊
Paula29, siesiepy lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół -> 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół -> 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
🔜 PRP?
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Siesiepy, do boju 🔥 Bawcie się dobrze 😎
Gdzie te wasze bety dziewczyny?Kil, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Meggi110818 wrote:Ja juz sama nie wiem jak z tym nasieniem jest. Stary miał normalnie 2-3%, reszta w miarę ok. Ale to okres abstynencji to 3 dni, a teraz jak się udało to było 20 dni, to nie wiem w jakim stanie żołnierze byli 🙈
Hihi może weterani lepsi niż nowi szeregowi?xD hihi
Wybiła 14! Gdzie bety?!xD Dajcie mi coś miłego na koniec dnia