Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Siesiepy ✊✊✊✊
Jo_ana, za Twój monit też ✊
Paprota, piękne te jajka, jutro będzie się działo 🤞🍀
KarolinaAnastazja, do poniedziałku będzie dorodny kurnik 🤞
Emka, super wiadomości ❤️🔥
Zosia, dobrze, że już po ❤️ Teraz już spokojnie odpoczywaj, uspokajaj Grzdylka i rób zastrzyki, wszystko będzie dobrze ❤️🩹🍀Jak się mąż odnajduje w tej sytuacji?
Bambi, jak się czujesz? Jak sytuacja zwolenieniowo-pracowa?
Angi, poświętowane? 😁
Aśś, co ta 🐒 niedobra? Jak coś zrobię to wrzucę, pokażę co zwalniam 😉
Białek, kiedy będą te wyniki do odbioru?
Moon, jak sytuacja na froncie 🤮?
Kil, co u Was? Jak sytuacja ze Starym?
Miłego czwartku Dinusie ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2023, 07:20
Emka06, jo_ana, aśś, Paprota9418, siesiepy, Angi90 lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Dzień dobry
Szybkie info po wizycie, pęcherzyk 16 mm w 2 dni urósł 4 mm, więc zakładamy, że w sobotę będzie miał 20 mm, nie będę mieć już USG bo w sobotę mają zamknięte. Ovi w sobotę 24 h przed iui, a inseminacja w niedzielę, godziny jeszcze nie znam, mają dzwonić jutro po południu.
Lecę do pracy, miłego dniaaśś, Kil, moonflower, Paprota9418, Mart768, Marti27, Clausix, KarolinaAnastazja, Nataliii, migotka_, siesiepy, Emka06, oloska, KoKos, Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
🔜 sztuczna menopauza -
Hejka czujecie już weekend? Jestem taka śpiąca, że coś strasznego... Potrzebuje się wyspać xD Poza tym jakiś problem z jelitami chyba mnie złapał
jestem taka wzdęta... dzisiaj już 3 razy byłam w WC na "pseudo 2"
gdzie zawsze mam problem żeby jedno dziennie było...xD sorry za opis hah ale może stresuje się wizytą u ginekologa dzisiaj? Proszę o pół kciuka żeby potwierdził mi że owu była
U nas dobrzewczoraj dostałam czekoladki od K. na mikołajki i przegrałam losowanie - w tym roku będzie żywa choinka xD poza tym... jakie macie pomysły na prezenty dla Swoich?=> czarna dziura u mnie...
Mart768, Beezi lubią tę wiadomość
-
@beezi testujemy nowe smaki bo lokatorowi nic nie podchodzi... dziś takie bardziej swojskie, konserwa robiona przez mojego teścia... może akurat podejdzie lepiej... jeszcze nie była testowana 😂 bo już sama nie wiem czym go karmić... żeby nie było zwrotki 😅
-
Jo_ana a który masz dc ? W takim razie mocne kciuki za niedzielę 🤞
Kil 🤞🤞mówi się że pogoda za oknem też wpływa na nasze jelitowe samopoczucie. Ja jak miałam kiedyś problemy żołądkowe to nasilały się w okresie jesienno zimowym. Jogurciki i jakieś snaprobi bo to nie zaszkodzi a odbuduje florę 🤞🤞 mi lekarz mówił że jak czuję że coś się dzieje to polprazol 30 min przed śniadaniem przez tydzień i powinno wszystko wrócić do normy
Mooon totalnie Ci współczuję ❤️ mam nadzieję że szybko się dogadacie co do wyżywieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2023, 09:29
jo_ana lubi tę wiadomość
-
Odebrałam wyniki homocysteiny... 7,01
w lipcu było 16,44...
Beezi, Nataliii, jo_ana, Kil, Cukruś, siesiepy, Emka06, Bambi92, Frutellka , oloska, KoKos, Lipcowa, paprotka17, Pfry, Angi90 lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Paprota9418 wrote:To chyba dobrze ? Norma jest od 5-15 .. u kobiet planujących ciążę nawet do 7
Nawet bardzo dobrze, bo się zupełnie nie spodziewałamprolaktyna z 60 na 16, insulina z 17 na 5, homocysteina z 16 na 7... ten worek supli jednak coś zadziałał
poziomy do ogarnięcia przed ciążą od prof. miałam homocysteina i insulina <10
Jeszcze muszę podnieść wit D i ferrytynę, bo są w normie ale wg niej powinny być wyższe
Beezi, Nataliii, Frutellka , Pfry, Angi90 lubią tę wiadomość
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Dzień Dobry Śnieżynki! ❄️❄️
Jak tam u Was po Mikołajkach ?
Ja dzisiaj po pracy biorę się za strojenie na dworze 🎄
Bezzi - jak się czujesz na końcówce ? Kiedy zwalniasz brzuszek , dla dinusiowej trzeba którejś go przekazać 😁
Joanna- super, że jest jajo! Poprzednie stymulacje miałaś jedno czy trafiały się dwa? Wybacz, ale nie pamiętam.
Trzymam kciuki za niedzielę ! 🤞🤞🤞
Paprota jak tam nastawienie na jutro ? stresik jakiś jest? 🤗
Kil a ty staremu co kupiłaś na mikołajka ? może faktycznie sanprobi sobie bierz, albo mięte wypij 🫖
Co do prezentu to na mikołajki nie robimy jakiś większych. U nas wczoraj wjechała czekolada i zapach do auta z bałwankiem 😁
Mój mąż kocha steki, a co za tym idzie, zamówić musze mu kamień do steków 😁😁
Clausix wynik chyba zadowalający ? Co robiłaś, że tak ładnie ją zbiłaś ? 🤗
Moon jak tak dalej pójdzie, to będziesz próbować smaki z różnych kuchni świata😁
Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Paprota mam 13 dc dzisiaj.
Clausix no pięknie 🤩 brawo 👏🏻 jedne problem z głowy
Karolina Poprzednio miałam 3 pęcherzyki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2023, 09:55
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
🔜 sztuczna menopauza -
KarolinaAnastazja wrote:Dzień Dobry Śnieżynki! ❄️❄️
Jak tam u Was po Mikołajkach ?
Ja dzisiaj po pracy biorę się za strojenie na dworze 🎄
Bezzi - jak się czujesz na końcówce ? Kiedy zwalniasz brzuszek , dla dinusiowej trzeba którejś go przekazać 😁
Joanna- super, że jest jajo! Poprzednie stymulacje miałaś jedno czy trafiały się dwa? Wybacz, ale nie pamiętam.
Trzymam kciuki za niedzielę ! 🤞🤞🤞
Paprota jak tam nastawienie na jutro ? stresik jakiś jest? 🤗
Kil a ty staremu co kupiłaś na mikołajka ? może faktycznie sanprobi sobie bierz, albo mięte wypij 🫖
Co do prezentu to na mikołajki nie robimy jakiś większych. U nas wczoraj wjechała czekolada i zapach do auta z bałwankiem 😁
Mój mąż kocha steki, a co za tym idzie, zamówić musze mu kamień do steków 😁😁
Moon jak tak dalej pójdzie, to będziesz próbować smaki z różnych kuchni świata😁
Seksowną koronkową bieliznę czerwoną (taką "na raz" nie do chodzenia xD) i masażyk w niej xP ale przez te moje dolegliwości narazie jest prezent odłożony w czasie... ogólnie na Mikołajki prezentów jakiś nie robimy - ale wiem, że na Boże Narodzenie mój coś odpali... widzę to po jego oczach więc też muszę coś wymyślić... xD obecnie myślę o jakiś produktach do pielęgnacji samochodu
od dobrych 2 tygodni pije actimel codziennie ranomyślałam, że choć trochę mi będzie te flaczki chronił xD ale muszę sięgnąć tak jak mówicie po coś mocniejszego xP
@Clausix piękny wyniki te inne o których wspominasz też ładnie
-
KarolinaAnastazja wrote:
Końskie dawki witamin z grupy B głównie hahaKarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
Clausix wrote:Nawet bardzo dobrze, bo się zupełnie nie spodziewałam
prolaktyna z 60 na 16, insulina z 17 na 5, homocysteina z 16 na 7... ten worek supli jednak coś zadziałał
Jeszcze muszę podnieść wit D i ferrytynę, bo są w normie ale wg niej powinny być wyższe
No to super wiadomość ! 🔥 wszystko powoli idzie w dobrym kierunku 🤞
Karolina narazie nie ma stresu, mąż skutecznie robi z siebie „debila” żebym się nie zamartwiała hah
Zastrzyk całkiem przyjemny nie bolał wgl nawet się pytałam „czy już wbił”🫣
A dziś siknęłam na owulaka po tym wczorajszym niskim LH i pik jak z obrazka 😮😮
Będziesz jeszcze badać przed samym IUI estradiol i LH ?
Kil zazdroszczę odwagi ! Ja już tyle razy stałam przed takimi fajnymi komplecikami ale ostatecznie rezygnowałam z zakupu bo nie mam na tyle pewności siebie i odwagi 🫣😩
-
Paprota, nie mam pojęcia, chyba nic mi to nie da. A w poniedziałek z rana jak wyjadę to nie będę miała możliwości czasowych, żeby zbadać.
Dobrze, że PIK ładny ! 🤞💗Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny moje kciuki też na pokładzie za Wasze IUI ❤️❤️🤞🤞✊️✊️✊️
Na bank będą świąteczne niespodzianki ❤️Paprota9418, KarolinaAnastazja, jo_ana lubią tę wiadomość
👱♀️
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
❔️ANA3 - histony graniczny (+)
✖️2023 2x stymulacja CLO
✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
🧔
❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
✅️ badania hormonalne, kariotypy
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%
✨️ IVF ✨️
🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
2 FET 09/06/2025
7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
16 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🥹✨️🍀
23 dpt plamienie, szpital, maluszek z ❤️🥹✨️🍀 -
Dziewczyny proszę o kciuki za dzisiejszą wizytę 🤞 mam nadzieję że wszystko będzie w porządku ale wasze wsparcie jest nieocenione ☺️
KarolinaAnastazja, siesiepy, Emka06, jo_ana, oloska, KoKos, aśś, Lipcowa, Cukruś, moonflower, Pfry, Angi90 , Kil lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Kil wrote:Hejka czujecie już weekend? Jestem taka śpiąca, że coś strasznego... Potrzebuje się wyspać xD Poza tym jakiś problem z jelitami chyba mnie złapał
jestem taka wzdęta... dzisiaj już 3 razy byłam w WC na "pseudo 2"
gdzie zawsze mam problem żeby jedno dziennie było...xD sorry za opis hah ale może stresuje się wizytą u ginekologa dzisiaj? Proszę o pół kciuka żeby potwierdził mi że owu była
U nas dobrzewczoraj dostałam czekoladki od K. na mikołajki i przegrałam losowanie - w tym roku będzie żywa choinka xD poza tym... jakie macie pomysły na prezenty dla Swoich?=> czarna dziura u mnie...
Mój dostaje golf wyrwany na Black friday od millerspirits z wełny merynosa (który mu wyprałam w 40 stopniach i zrobił się rozmiar na półrocznego bobasa 😅) i składkowy smartwatch Xiaomi.
Pół kciuka trzymam.Angi90 , Kil lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
🌈naturals 🙈
30.07 ⏸️ - 12dpo - beta 45,9
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat -
Hej Dziewczyny!
Jo_ana kciuki mocne, kciuki 🤞
xxclausix super wyniki, gratulacje!
KarolinaAnastazja wrzucisz jakieś fotki tych dekoracji? Ja jeszcze nie ogarnęłam działki ale wiesz, chce trochę pomarzyć 😜
Marti27 kciuki i daj znać po wizycie😉
Ja dzisiaj już lepiej, trochę mnie jeszcze kręci brzuch, ale czuję ulgę.jo_ana, Angi90 lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
Clausix wrote:Nawet bardzo dobrze, bo się zupełnie nie spodziewałam
prolaktyna z 60 na 16, insulina z 17 na 5, homocysteina z 16 na 7... ten worek supli jednak coś zadziałał
Piękne wyniki;) Ciekawa jestem jak tam moja homocysteina, ale zbadam po nowym roku;)“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)