Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
siesiepy wrote:Mam skierowanie, jutro od 12:00 do 14:00 będę zawracać głowę położnym na oddziale w nadziei że upchamy to w tym cyklu jeszcze. Czyli będę dzwonić od 13 do 14, bo od 11 do 13 prowadzę szkolenie uhh.
Proszę o pół kciuka.
Masz moje oba kciuki 🫶✊️siesiepy lubi tę wiadomość
👱♀️
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
❔️ANA3 - histony graniczny (+)
✖️2023 2x stymulacja CLO
✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
🧔
❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
✅️ badania hormonalne, kariotypy
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%
✨️ IVF ✨️
🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
2 FET 09/06/2025
7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
16 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🥹✨️🍀
23 dpt plamienie, szpital, maluszek z ❤️🥹✨️🍀 -
Cukruś chodzi mi o wymazy na ureaplazme, myloplazme, chlamydię - jeśli nie robiliście to warto sprawdzić. Co do HSG to ja miałam robione z balonikiem Foleya pod usg, zabieg nieprzyjemny, byłam znieczulona dożylnie ketoprofenem, po zabiegu wylatywało ze mnie jakiś płyn i krew przez dwa dni, a zwolnienia nie brałam 😌 wychodzi się w ten sam dzień✨ NASZA DROGA
08.2022–07.2025 | 35 miesięcy walki
👩 29 | 🧔 30 | AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
🌟IVF #1 – 07.2024 → 8 zapł., 2❄️
FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
FET 3.02 ❄️5bb 👎 | FET 3.03 ❄️4bc + ❄️4bb 👎 | FET 21.07 ❄️2x4cc 👎
💚 W najcięższych chwilach los stawia na naszej drodze najlepszych ludzi💚 -
Jo_ana, wybacz! 😂 Ale takie dzieciowe propozycje też się przydają, bo mam małych chrześniaków 😃
Aśś, nie znam tej gry, ale zaraz obczaję 😃
Dzięki za polecenia! Wiedziałam, że coś poradzicie 😁 Zaraz będę szukać, bo te nazwy to dla mnie czarna magia 😅
Siesiepy, masz moje wszystkie kciuki 😘
Cukruś, chyba najlepiej nie czytać. Ja nie czytałam, żeby się nie nastawiać negatywnie. U mnie było tak, że doktorek, do którego chodziłam prywatnie wcisnął mnie na HSG do szpitala, w którym pracuje, aby badanie mogło być na NFZ. Miałam pojawić się wczesnym rankiem w szpitalu z rzeczami na przebranie. Przyjęli mnie, posłali na salę i tak czekałam. Trochę to trwało. W międzyczasie dostałam zastrzyk przeciwbólowy. Doktor zrobił mi USG, aby podejrzeć owulację. Badanie u mnie było praktycznie bezbolesne, czułam jedynie lekki dyskomfort. Podobno ważne jest, aby się nie spinać. Ja akurat byłam bardzo wyluzowana, bo mój doktorek to taki żartowniś 😅 No i podobno mniej boli jak jajowody są drożne, ale to wszystko sprawa indywidualna. Śmiałam się, że nie jestem przyzwyczajona do standardów NFZ, bo kazali mi się rozebrać, a ja pytam czy tu też dostanę taką spódniczkę jak u ginekologa, bo głupio było mi stać rozebrana od pasa w dół 😅 Poza tym ciągle otwierały się drzwi, ktoś wchodził, ja świeciłam gołym tyłkiem, a lekarze ze sobą rozmawiali jak gdyby nigdy nic 🙈 No nie było to tak komfortowe jak wizyty prywatne, ale przynajmniej za darmo 😅
Edit. Ja też nie brałam wolnego, bo nic mi nie dolegało. Lekko plamiłam, ale tylko w dniu badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 18:59
jo_ana lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Cukruś wrote:A dziewczyny możecie mi coś powiedzieć o HSG? Bo coś tam czytałam, ale boję się tez czytać za duzo zeby sie nie zrazic.
Jedynie to co przeczytalam to to, że niektóre boli niektóre nie, niektóre krwawią, niektóre nie.
Wolę się dowiedzieć u Was.
Zastanawiam się na co się nastawić, wiem, że wychodzę w ten sam dzień ze szpitala, ale jak jest z Waszego doświadczenia? Jest później potrzebne zwolnienie żeby się zregenerować?
Nie ma się czym martwić ani nic się przejmować i stresować, to nie boli! Większy dyskomfort mam przy pobieraniu krwi jak przy HSG 🙃
Miło, że do Nas dołączyłaś 😊
Niestety co do żylaków się nie wypowiem, ale chętnie poczytam 🤗 -
Cukruś Ty jesteś forumową matką chrzestną mojego dinka ^^ rozmawiaj tutaj z nami ile potrzebujesz, chętnie pomożemy, wysłuchamy i otrzemy łezki w razie potrzeby 😘 ale i tak mam nadzieję, że klątwa prowadzącej dosięgnie Cię szybciej niż status dinozaura 🤞🙈
Dziewczyny ja się jeszcze wbiję na chwilę do tematu planszówkowego - jeśli lubicie klimaty zombie, to dla mnie absolutnym numerem 1 jest Martwa Zima. No kocham tę grę totalnie, chociaż zasady nie są najłatwiejsze. Za to nie rozumiem zupełnie fenomenu gry Talizman - moi znajomi się zachwycają, a ja zupełnie nie czuję tego klimatu i nie ogarniam o co chodzi 😅Cukruś lubi tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Emka06 wrote:Jo_ana, wybacz! 😂 Ale takie dzieciowe propozycje też się przydają, bo mam małych chrześniaków 😃
Aśś, nie znam tej gry, ale zaraz obczaję 😃
Dzięki za polecenia! Wiedziałam, że coś poradzicie 😁 Zaraz będę szukać, bo te nazwy to dla mnie czarna magia 😅
Siesiepy, masz moje wszystkie kciuki 😘
Cukruś, chyba najlepiej nie czytać. Ja nie czytałam, żeby się nie nastawiać negatywnie. U mnie było tak, że doktorek, do którego chodziłam prywatnie wcisnął mnie na HSG do szpitala, w którym pracuje, aby badanie mogło być na NFZ. Miałam pojawić się wczesnym rankiem w szpitalu z rzeczami na przebranie. Przyjęli mnie, posłali na salę i tak czekałam. Trochę to trwało. W międzyczasie dostałam zastrzyk przeciwbólowy. Doktor zrobił mi USG, aby podejrzeć owulację. Badanie u mnie było praktycznie bezbolesne, czułam jedynie lekki dyskomfort. Podobno ważne jest, aby się nie spinać. Ja akurat byłam bardzo wyluzowana, bo mój doktorek to taki żartowniś 😅 No i podobno mniej boli jak jajowody są drożne, ale to wszystko sprawa indywidualna. Śmiałam się, że nie jestem przyzwyczajona do standardów NFZ, bo kazali mi się rozebrać, a ja pytam czy tu też dostanę taką spódniczkę jak u ginekologa, bo głupio było mi stać rozebrana od pasa w dół 😅 Poza tym ciągle otwierały się drzwi, ktoś wchodził, ja świeciłam gołym tyłkiem, a lekarze ze sobą rozmawiali jak gdyby nigdy nic 🙈 No nie było to tak komfortowe jak wizyty prywatne, ale przynajmniej za darmo 😅
Edit. Ja też nie brałam wolnego, bo nic mi nie dolegało. Lekko plamiłam, ale tylko w dniu badania.Szukam alternatyw gdyby po Nowym Roku klapa była z programem.
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
🌈naturals 🙈
30.07 ⏸️ - 12dpo - beta 45,9
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat -
Jezu dziewczyny a jak ja polecę eurobiznes to się będzie liczyć? 😂😂😂😂😂😂
Czuje się jak debil jak słucham o tych planszowkach ale najbardziej zainteresował mnie ten miodny bzyk 😂😂😂😂
Nie gramy wcale, nie grałam z dobrych 15 lat 🤡
Nawet jakbym chciała zagrać To nie mam z kim, bo mój stary nie lubi ☹️
Zatem zostało mi czekać na potomka, to zaczną z grami od Joanny 🤭😅jo_ana, moonflower, Cukruś, Mart768, siesiepy, aśś, Kil lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Jezu dziewczyny a jak ja polecę eurobiznes to się będzie liczyć? 😂😂😂😂😂😂
Czuje się jak debil jak słucham o tych planszowkach ale najbardziej zainteresował mnie ten miodny bzyk 😂😂😂😂
Zatem zostało mi czekać na potomka, to zaczną z grami od Joanny 🤭😅
Cos czuje ze ten potomek to już się tam kluje w środku 🤭🫣😁Mart768, Paprota9418, siesiepy, Lipcowa, KarolinaAnastazja, KoKos lubią tę wiadomość
👱♀️
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
✖️2023 2x stymulacja CLO
🧔
✨️ IVF ✨️
2 FET 09/06/2025
7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
Emka, jak już ogarniacie trochę to ode mnie polecajki na Brass Birmingham, Diunę i Projekt Gaja. Z łatwiejszych u nas zawsze wchodzą Splendor i Sagrada. A z jeszcze trudniejszych ostatnio Ark Nova - kocham, ale to trzeba dobrze ograć.
Paprota, a u nas Pandemic Legacy nie siadła kompletnie 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 19:20
Paprota9418 lubi tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Cukrus witaj i wskakuj śmiało chociaż mam nadzieję, że Dinusiem nie zostaniesz 😘
Siesiepy kciuki na pokładzie 🤞🏻🤞🏻🍀 i nie zwalniam nawet na moment 😊siesiepy, Cukruś lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
KarolinaAnastazja wrote:Jezu dziewczyny a jak ja polecę eurobiznes to się będzie liczyć? 😂😂😂😂😂😂
Karolina przybijam piątkę!!!! Ja to tylko monopoly 😂😂 zwykle po Wigilii w moim rodzinnym domu gramy 😂 więc już niedługo 😂
Paczki i kawa zostały reszta już nie 😩😩😩
Wyczuwam nową taktykę dziedzina - do godziny 13 mu pasuje a po 13 już nic a nic 🤮siesiepy, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
-
W planszowki teraz można walić solo, ja tak robię. 🤣🤣🤣 W miodny bzyk też hahaha. Jak kogoś ciekawi temat solo planszowek to polecam kanał SoloGram. 🥴
Beezi mi znowu Brass w ogóle nie podszedł, stanowcze "nie chce w to dalej grać" poczułam. 👀 W Diunę muszę zagrać bo inaczej nie jestem w stanie wyrobić sobie opinii żadnej, a Gaie muszę zobaczyć jak ktoś gra (no SoloGram), bo jest chwalona. Ale odkąd na Brassie się przejechałam to mam inne podejście.Beezi lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
🌈naturals 🙈
30.07 ⏸️ - 12dpo - beta 45,9
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat -
Cukruś
Ja miałam HSG z rtg i było do przejścia. Dla mnie dolegliwości w trakcie były odczuwalne jak ból miesiączkowy. I tak jak u Emki zwolnienie nie było potrzebne, po badaniu nie bolało wcale. Będzie ok, nie ma się czego obawiać
P.S. Jakie spódniczki? Really? Ja zawsze w gabinetach defiluję z gołym dupskiem 😁siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm -
Cześć!
Siesiepy, cieszę się z obrotu spraw ❤️ Kciuki są🤞🤞🤞 Covidem narazie się nie przejmuj. Ja swojego złapałam w Parku Trampolin, młoda, mama i chrześniak zdrowi. Zaraziłam Starego, a młoda nadal nic, pomimo, że siedziała z nami w domu 🤷🏼♀️
Rozaala, cieszę się ogromnie, że jesteś ❤️
Jeśli chodzi o planszówki ni w ząb nie czaje 🙈 Jesteście dla mnie jak ekipa Sheldon'a Cooper'a z Teorii Wielkiego Podrywu - dosłownie widzę Was tak przy grze 😂 Piękna sprawa!
Cukruś, HSG najbardziej boli, kiedy jest niedrożność, bo jest opór, ale to mocny, rozpierający ból tejże strony jak przy intensywnym okresie. Reszta zależy jak wytrzymujesz takie rzeczy oraz jak reaguje lekarz. To ważny krok do przodu, więc się nie bój na zapas!❤️ Wiedziałam, że Cię tu znajdę 😘
Przepraszam, przestałam nadążać za Wami, chociaż czytam i jestem na bieżąco🤞🍀
Mam za dużo na głowie i mega cieszę się, że udało mi się dziś dopiąć baaardzo ważną sprawę i to przed terminem 🙏 Czekam na @ wraz dostawą nowej energii, bo strasznie mi jej brak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 20:11
rozalaa, Mart768, Cukruś, siesiepy, Kil lubią tę wiadomość
-
Jejku, przepraszam, ale doznałam szoku 😯 chwilę mnie nie było, a tu praktycznie 4 strony!! 😂🙃 W pracy po 12h to nie mam zwykle chwili żeby zajrzeć, ale obiecuję, że do jutra przetrawię tu wszystko ☺️ tymczasem twórzcie dalej, miłego i spokojnego wieczoru wszystkim 🥰
Paprota9418, Mart768, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 21:53
Beezi, Paprota9418, Cukruś, siesiepy, Kil, KoKos, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za porady. Czyli robię tak, że po nowym roku dzwonie, umawiam się i nic a nic więcej nie czytam odnośnie hsg 🫣🫣
Siesiepy ja od swojego doktorka też dostałam skierowanie na hsg na NFZ i to na pierwszej wizycie u niego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 21:59
siesiepy lubi tę wiadomość
👱♀️
✖️2023 2x stymulacja CLO
🧔
✨️ IVF ✨️
2 FET 09/06/2025
Mówią że nie powinniśmy się denerwować a właśnie miałam spotkanie z sąsiadką z dołu że niby “chodzimy od pięty “ i tupiemy w mieszkaniu. Już mieliśmy wcześniej przeboje z ta babką ze mąż ćwiczy (ćwiczy tylko siłowo więc nie ma mowy o skakaniu jestem przy tym) i niby jej skacze o 19 i jej syn się boi że się blok wali. I że pies szczeka i jej to przeszkadza (sama ma psa)
I mówi do mnie że ona to zgłosi .
Aż mnie normalnie telepie.. całą się trzęsę tak mnie babsko wkurwilo.
-
Paprota9418 wrote:Mówią że nie powinniśmy się denerwować a właśnie miałam spotkanie z sąsiadką z dołu że niby “chodzimy od pięty “ i tupiemy w mieszkaniu. Już mieliśmy wcześniej przeboje z ta babką ze mąż ćwiczy (ćwiczy tylko siłowo więc nie ma mowy o skakaniu jestem przy tym) i niby jej skacze o 19 i jej syn się boi że się blok wali. I że pies szczeka i jej to przeszkadza (sama ma psa)
I mówi do mnie że ona to zgłosi .
Aż mnie normalnie telepie.. całą się trzęsę tak mnie babsko wkurwilo.
Karola, może Cię w nos pocałować, jeżeli nie robisz nic po 22:00
Kiedyś jak mieszkałam w bloku a piętro niżej mieszkała też moherowa kobiecina i przyszła do mnie, że za głośno muzyki puszczamy w domu. To otworzyłam drzwi, wysłuchałam i przed nosem drzwi zamknęłam, bo była 16.30.
Od tamtej pory cisza. A problemem było dla niej, że nawet chodzi się za często po klatce schodowej, albo że na szpilkach po schodach wchodze/schodzę..
Nie przejmuj się, nie stresuj, nie denerwuj.
Jak gdzieś masz rury od pionu to postukaj trochę łyżeczką, niech zobaczy co to znaczy hałas 😄
Cho na barszcza 🤭🤗🤗🤗😘siesiepy lubi tę wiadomość