Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezzi już się doczekać nie mogę jak będziecie w domu 🥰🥰🥰 czekam na wieści!
A ludziom to zawsze będzie coś nie pasować i zaraz na pewno będą pytania kiedy drugie 😶🌫️
Jesteś cudowaną mama, rob tak jak podpowiada Ci serducho a jak komuś coś dogryziesz z odpowiedzią to zwał na hormony 😜
Paprota co tam ?
Siesiepku piękna choinka. To są paczki na sznureczku? :o
Ja dzisiaj z rana miałam zjazd, dosłowny.
Poszłam siku i w toalecie zrobiło mi się słabo, dobrze, że miałam siły otworzyć okno i to mnie uratowało, bo bym odleciała.. Nawet starego nie byłam w stanie wołać..
Bardziej się wystraszyłam tego, że coś się takiego mi stało. Jak to, że miałam odlecieć i uderzyć w najbliższy kamienny blat 😏 -
Karolina umieram na przeziębienie w nocy nie dałam rady i musiałam zażyć Fervex, rano mnie doktor oglądał i jakaś wirusówka. Przepisał mi Neosine Forte ale pierwsze jego pytanie było czy nie jestem w ciąży.
Mąż mi to wykupił ale waham się czy brać.
Spróbuję jeszcze dziś mleko z miodem i czosnkiem.. ale nienawidzę tego więc obstawiam że skończy się to 🤮🤮
Nie brzmi to dobrze. Ważne że nie uderzyłaś głową i nic Ci się nie stało.. miałaś tak już kiedyś ?
Beezi nie mogę się doczekać aż już będziecie w domku ❤️🥰🤞 -
Paprota9418 wrote:Karolina umieram na przeziębienie w nocy nie dałam rady i musiałam zażyć Fervex, rano mnie doktor oglądał i jakaś wirusówka. Przepisał mi Neosine Forte ale pierwsze jego pytanie było czy nie jestem w ciąży.
Mąż mi to wykupił ale waham się czy brać.
Spróbuję jeszcze dziś mleko z miodem i czosnkiem.. ale nienawidzę tego więc obstawiam że skończy się to 🤮🤮
Nie brzmi to dobrze. Ważne że nie uderzyłaś głową i nic Ci się nie stało.. miałaś tak już kiedyś ?
Beezi nie mogę się doczekać aż już będziecie w domku ❤️🥰🤞
Kuruj się kochana ! Ja też mleko z czosnkiem nie cierpię...może jakieś dawki duże witaminy C? Cytrynę z miodem? Poczytaj coś
Kuruj się!
A to co lekarz Ci przepisał to dla kobiet w ciąży jest ok?
Może dziewczyny coś podpowiedzą, bo ja ciemna w tym temacie
Niestety nigdy tak nie miałam...nie wiem czym to jest spowodowane. A blada na twarzy byłam jak sciana 🙈 -
Zosis wrote:Zaraz Was nadrobię, ale tymczasem mam ogłoszenie parafialne. Mam jeszcze trochę supli do sprezentowania na Święta. 🙂 Któraś chętna? Mam letrozol, l-argininę, koenzym q10 (ubichinion), inozytol, taurine 1500 i jeszcze połowę FertilMana (jeden blister / 15 tabletek) i trochę selenu.
Zosis lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Paprota, moim zdaniem możesz sobie darować Neosine, nawet wg ulotki nie działa na wirusówki, dużo się mówi, że kompletnie nie ma sensu stosowanie tego, ale ma dobry PR i reklamę 😉
Ja już też się nie mogę doczekać, ale staram się być cierpliwa, chociaż wiem, że się mega zawiodę jak się okaże, że jednak jutro nie wyjdziemy 🥺Paprota9418 lubi tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Karolina Beezi Neosine nie można w ciąży ale z drugiej strony nawet jeżeli bym była to narazie nie zaszkodzę bąblowi.. przyjemniej tak się mówi.
Ja już nie raz zażywałam Neosine i było na prawdę spoko u nas też stosują te cirrusy, sinupredy i działają (przynajmniej na mnie i na początkowym etapie choroby). Ale chyba jak mam zażywać to wybiorę coś z ferveksow i innych tego typu.
Mleko z czosnkiem i miodem wypite, witaminy C w tabletkach 2000j dziennie i dużo w herbacie, plus domowy soczek malinowy od babci 😋
Kurczę Karola nie brzmi to dobrze 🫂 używają na siebie. A ja liczę że to wina kropka który się tam mości 🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2023, 12:47
-
Hej hej 🥰
Beezi to wspaniałe wieści! Ignaś na pewno tez chce już zobaczyć, gdzie mieszka, myślę że nie będą Was przetrzymywać 😊 Te pytania o karmienie piersią albo opowiadanie o tym na prawo i lewo to jest jakiś dramat. Jak to kiedyś podsumowała moja mama "to jest najbardziej naturalna rzecz, po co to tak rozdrabniać". Mnie nie karmiła piersią i też tego nie analizuje haha. Ty będziesz wiedziała najlepiej, co dobre dla Ignasia, ufaj swojej intuicji 🍀🙉
Zosia ja też byłabym chętna, ale aśś napisała pierwsza 😜 Jak tam Twój nastrój?
Siesiepy cudna choinka i owulacja też cudna, nawet jak nie wykorzystana 🌟🍀
Karolina ja taki zjazd miałam w zeszłym tygodniu, tylko do tego było mi niedobrze. Oby to nie jakiś wirus 😑 tylko Bąbel odcinał Ci energię ❤️
Ja jestem w ferworze wykończenia domu i mało się odzywam do Was, przepraszam. Są szanse, że skończymy przed Świętami 😊 Angażuje nas to do tego stopnia, że nawet nie żal mi cyklu. Wystarczy emocji tych, które są związane z 🏡Paprota9418, siesiepy, Beezi, Mart768, Lipcowa, Marti27, Angi90 lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
No więc kawka się pije, późno bo zwlekłam dupę o 12. 😅 Nie nastawiłam budzika i proszę bardzo. Tzn nastawiłam na poranny pomiar medelem (na szczęście my ovu tego nie wymaga, mogę spać ile chce, ale jeszcze porównuje różnice w obu termometrach), a potem spałam dalej.
Rozkłada mnie też coś... Czuję takie typowe kręcenie w nosie jak na chorobę. Mam nadzieję że to nie covid. Na szczęście temperatura w normie i nic poza tym na razie się nie dzieje. 🍀
Owulak dzisiaj bledszy mimo tego że po całej nocy robiony. Kolejnego sikne wieczorem dla pewności że nic nie wyskoczy o 16, a potem będę obserwować spadek parę dni.
Kokos jak udekorujecie to pokażcie swoją.No powiem szczerze że jestem mega szczęśliwa przez tą owulację. 🥺 Może z tej mąki będzie jeszcze chleb. 💕 Horienow używam od samego początku i wybarwialy mi się na tych długich cyklach faktycznie turbo dobrze. Testowa była zawsze ciemniejsza na piku, ale ja też wtedy przez cały cykl miałam wybarwienie poziomu 0,2 (zgodnie z tym co premom gadało). Na metforminie obserwuje że te krechy są dużo bledsze, zarówno na codzien (serio, wtedy pierwszy raz widziałam testy prawie zupełnie białe!), jak i podczas piku testowa ma połowę intensywności kontrolnej. Ale to mi wystarcza i już wiem że to to, zwłaszcza jak w kolejne dwa-trzy dni kreska blednie.
pokrywa się to też z moją obserwacją. W dniu piku ostatnio mam mały wzrost temperatury, po piku spada lekko i dwa dni po piku wybija w górę. Tu się zaczęłam zastanawiać czy ja mam owulke dzień po (wydawało mi się że zawsze mam w dniu spadku temperatury) czy dwa dni po. Muszę to dokładniej zweryfikować.
Facelle zdecydowanie nie, ale może jakiś testnow by się sprawdził. Tylko pytanie czy chce mi się uczyć nowych testow owulacyjnych? Nieeee... 😅
Lipcowa wychodzi mi owulka dzisiaj, czyli 16dc, więc doliczając 13-14 dni fazy lutealnej cykl będzie miał 29-30 dni. Do tej pory te dwa owulacyjne co były po tej wielkiej przerwie, to były 26 i 27, no ale one były z lewego jajnika. Więc wychodzi na to że termin konizacji nie będzie przesunięty na szybszy dzień bo już z 11dc w dniu 8.01 zrobi mi się 9dc. 😅 Lipcowa hahaha to fakt, plusy posiadania dzieciatych znajomych. Ja się już z przyjaciółką śmiałam że wszystkie ubranka jakie jej kupię to potem ją dostanę dla swojego bobasa. A potem będziemy się wymieniać dalej jak będzie potrzeba. 🤣 No bo co z tymi ciuszkami robić, dziecko nie zdąży zniszczyć.
Paprota oby Twój sen nie znaczył nic. 🤞🍀 Hafty bardzo polecam, jest pełno wzorów i grup z darmowymi wzorami. Nic tylko usiąść o wyszywać. Ja mam zapisane 150 wzorów a kolejne 50 mam w koszyku na aliexpres (tak, mają tam zestawy z igłami, mulinami, kanwa, instrukcja jak wyszywać, więc możesz zacząć od zamówienia tam takiego taniego zestawu, bo w cenie 10-20zl dostajesz do wyszycoa obrazek na który normalnie wydalabys z 80-100zl 👀 a jakość mulin bardzo dobra). Polecam na początek zwłaszcza. A co do pomarańczy to zawsze możesz kupić w sklepie takie, widziałam wczoraj w Dino. :p Moje się trochę zjaraly i nie suszyły się 2h jak miały tylko z 6... 🙄 Kłamliwy przepis. Dużo zdrowia kochana, spróbuj zadbać o siebie żeby na święta być zdrową.
Marti nim się obejrzysz a kotek będzie śmigał jak pełnosprawny zwierzak i w ogóle nie będzie okazywał że mu jakkolwiek brak łapki doskwiera. 💕
Justme Marcin Ostaszewski to już się parę razy przewijał tu nam chyba na wątku. Ja się bardzo cieszę że czujesz się teraz zaopiekowana.opowiadaj nam częściej co u Ciebie, nie musisz nam odpisywać przecież.
Oby ten dobry flow zaowocował!
Angi przykro mi bardzo że tak się stało. Ale no nic nie poradzisz jak wada letalna. Da się przebadać rodziców na jakieś choroby genetyczne? Tzn czy są nosicielami właśnie akurat tej? Wtedy z tego co wiem należy unikać krzyżowania takich osobników: trzeba krzyżować je z w pełni zdrowymi. I najważniejsze pytanie. Ulepilaś te 500 pierogów? 🔥🥟
Mart uznajmy że w tej grupie to tylko mi się sprawdzają złe realistyczne sny. 🍀 U Ciebie będzie wszystko dobrze, żadnych martwych kociąt i żadnej krwi. 🤞
Beezi tak bym chciała żeby już tak zostało. 🫣 No ale w razie czego zawsze jest przecież stymulacja. 😇 Niemniej widzę światełko w tunelu. Mam nadzieję że będzie się działo po wyłączeniu. W "rodzę w 2024" słabo wierzę, bo do lutego będę wyłączona że starań, ale może w 2025 to się w końcu uda urodzić. 😅 Kurde z tymi piersiami... Nie mam odniesienia, moja jedyna przyjaciółka w ciąży nie wypowiadała się nigdy na ten temat czy też tak ma. Ale temat słaby bo to powinna być tylko i wyłącznie twoja sprawa, chyba że sama będziesz chciała o tym mówić. No i kciuki za jutrzejszy powrot do domu! Jak żyjesz z myślą że spędzicie święta w powiększonym gronie rodzinnym!? 🤩
KarolinaAnastazja to bombki - pierniki. Na zdjęciach tylko te ładniejsze bo za dużo lukru dawałam na pierwsze i są niewyjsciowe. 😅 Oby to zasłabnięcie to był dobry omen kochana, ale żeby Cię nie męczyło potem przez 9 miesięcy, tylko tak jednorazowo! 🍀
Bambi trzymam kciuki żeby ten tydzień był owocny pod kątem domu i wykończenia! Dacie radę! Wierzę w to!Paprota9418, justme, Lipcowa, KoKos, Angi90 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
🌈naturals 🙈
30.07 ⏸️ - 12dpo - beta 45,9
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat -
Sorka nie dam rady nadrobić teraz wszystkiego bo biorę się za gotowanie na dwa dni do pracy oraz obiad na dzisiaj, przejrzałam tak na szybko, więc…
Siesiepy cudna choinka 🤩
Beezi w porządku, na pierwszy widok łezka w oku się zakręciłaś, ale później dałam radę. Jeju te maleńkie dzidzionki są takie mięciutkie i delikatne 🥹
Cieszę się, że pojawiła się już szansa u Was na powrót do domu.
Paprota ten Neosine nic Ci nie pomoże więc możesz odpuści, to ma tylko dobra reklamę a nie działa kompletnie 🥴
Bierz witaminę C cały czas, możesz wziąć dzisiaj nawet 5000. Do tego paracetamol też możesz stosować bezpiecznie. Napar z imbiru z wyciśniętym sokiem z cytryny i miodem, amol na ciało i pod kołdrę wygrzewać się i wypocić.
Karolina o kurczę faktycznie niebezpiecznie, może jakiś spadek ciśnienia ? Już Ci lepiej ?
Paprota9418, siesiepy lubią tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
🔜 sztuczna menopauza -
Siesiepy, piękna choinka i taka Twoja 😍 Nie daj się żadnym wirusom 🙄 Zdrówka 😘
Beezi, kolejny zastrzyk dopiero jutro, bo mam zalecenie 1/3 ampułki co 3 dni. Od wczoraj biorę Encorton, ale z tabletką zdecydowanie lepiej mi idzie 😅
Cudny ten Twój synek 😍 Współczuję tych wścibskich pytań. Teraz to się dopiero zaczną złote rady od ciotek i dzieciatych koleżanek. Kup Ignasiowi takie body i ubieraj na każde odwiedziny 🤭
Bambi, dobrze, że masz coś, co zajmuje Ci głowę 😊 Ja podczas budowy miałam fajną odskocznię od tematu starań i bardzo dobrze mi to zrobiło. Teraz mamy budowlaną pauzę, ale wpadłam w wir świątecznych przygotowań. Czy święta spędzacie już w nowym domku? 🥰Paprota9418, Beezi, rozalaa, Mart768, Lipcowa, siesiepy, agentka93, Angi90 , Kil lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Mam nadzieje, że spędzimy w nowym, ale w tym tygodniu montaż kuchni no i się okaże 😜
Przypomnijcie mi Dziewczyny jakie macie roboty sprzątające ? Najlepiej z myciem podłogi. Kiedyś się przewinął ten temat, a Gwiazdorek chce mi przynieść coś takiego pod choinkę 🤩Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
Bambi92 wrote:Mam nadzieje, że spędzimy w nowym, ale w tym tygodniu montaż kuchni no i się okaże 😜
Przypomnijcie mi Dziewczyny jakie macie roboty sprzątające ? Najlepiej z myciem podłogi. Kiedyś się przewinął ten temat, a Gwiazdorek chce mi przynieść coś takiego pod choinkę 🤩Bambi92 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
🌈naturals 🙈
30.07 ⏸️ - 12dpo - beta 45,9
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat -
Paprota ja też nie brałabym tego, wierzę, że naturalne specyfiki też dadzą radę 😊 szybkiego powrotu do zdrowia 🍀
Marti u Nas odwiedziny są - całe szczęście 😅
Wiadomo, że wtedy zupełnie inaczej mija czas - jeszcze dzisiaj z Mężem przyjechała moja mama także jak na szpitalne warunki to był naprawdę fajny dzień 😊
Oj drzemki i mdłości to domena tego okresu ale całe szczęście, że przemija 😉
Angi w szpitalu nadrabiam netflixa i książki 😊 oprócz tego staram się jak najwięcej spać 😊 i całe szczęście, że są odwiedziny 🥰
Trzymam kciuki za Twoje plany rozwojowe - oj będzie się działo 🍀 i ja też jestem ciekawa - 500 pierogów pykło? 😁
Beezi czuję się całkiem ok, była szansa, że wyjdę jutro ale zaczęła mi lecieć krew z nosa mocno i póki co wstrzymali się z tą decyzją 🙄 ale jutro dyżur ma mój prowadzący także liczę, że dowiem się dużo więcej 😊
Nie mogę uwierzyć, że Ignaś ma już tydzień - kiedy to zleciało? 🤭 A Ty jak się czujesz? 😊 Co do zainteresowania piersiami to chyba jest jakiś dziwny pogląd, że zostając mamą traci się prywatność w kwestii macierzyństwa 🙄 ale wdech i wydech - może potraktuj to po prostu jako objaw troski 😊 i kciuki za jutrzejsze wyjście 🤞🏻🤞🏻
Pfry jak samopoczucie przed kontrolą? 😊
Mart cieszę się, że ciąże przechodzisz tak łagodnie 😊 niech Maleństwo zdrowo rośnie 😊 co do kp to ja też nie za bardzo to czuję - postaram się karmić ale bez zbędnego ciśnienia 😊
Siesiepy piękna choinka 🤩🤩 a co do zawieszenia starań do lutego - pamiętaj, że to jeszcze dwie szanse aby urodzić do końca 2024 🤭😎
KarolinaAnastazja ojej 🥺 a jak teraz się czujesz?
Bambi ale super opcja z tym wykończeniem domu do świąt 🥳 czyli to już praktycznie finisz? 😊
Emka ale super body 🤩🤩 chyba też muszę zainwestować w takie! 🤣🤣Mart768, Emka06, Paprota9418, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Bambi92 wrote:Mam nadzieje, że spędzimy w nowym, ale w tym tygodniu montaż kuchni no i się okaże 😜
Przypomnijcie mi Dziewczyny jakie macie roboty sprzątające ? Najlepiej z myciem podłogi. Kiedyś się przewinął ten temat, a Gwiazdorek chce mi przynieść coś takiego pod choinkę 🤩
Ja mam hizero, polecam 😊 -
Przypomnijcie mi Dziewczyny jakie macie roboty sprzątające ? Najlepiej z myciem podłogi. Kiedyś się przewinął ten temat, a Gwiazdorek chce mi przynieść coś takiego pod choinkę 🤩
Ale z robota jestem super zadowolona 🙂Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Bambi, super, że są realne szanse na Święta na swoim 🥹😍 ja mam właśnie jakiegoś Roborocka s7 max czy pro, że stacją do czyszczenia i pojemnikami na wodę. I był to zdecydowanie zakup roku, mimo że mieliśmy wcześniej już robota sprzątającego. 😉
Lipcowa, raczej było na zasadzie dobrych rad i namawiania, żeby zrobić tak konkretnie. 😉 Ale aktualnie przyjmuję rady tylko od koleżanki, która niedawno była w podobnej sytuacji. Trzymam za Was kciuki, żeby się uspokoiło zdrowotnie ✊❤️🩹
Emka, na razie nie zamierzam przyjmować odwiedzin 😂
Siesiepy, czyli coraz lepiej z owulkami 😁 Oby po zabiegu już było unormowane i faktycznie zostaje Wam jeszcze trochę czasu na #rodzew2024 😉✊
KarolinaAnastazja, jak się teraz czujesz? ❤️🩹
Lipcowa, Bambi92, siesiepy lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Dziewczyny na chwilę obecną jest ok, nic mi nie dolega. W głowie siw niw kręci ani nic.
Mam nadzieję, że mnie jutro z rana nie dopadnie to samo.
A tak na marginesie jak kobiety mają tak w ciąży omdlenia to im bardzo współczuję- cis strasznego -
Paprota9418 wrote:Haha nie wytrzymałam do jutra 9dp zastrzyku biało ani śladu… tj 6/7 dpo
Paprota, właśnie siknełam, z wieczornego moczu u mnie tez biel vizira.
To co teraz czekam na Twoje wielkie testowanie 😘😘Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Marti27 to dobra decyzja, na pewno kotek szybko się przystosuje do nowej sytuacji 🥺🥰🫂
Beezi mam nadzieję, że dziś lecicie z młodym do domku 🍀🤞 i że i Ty znajdziesz czas na leżenie 🥰😅
Paprota9418, KarolinaAnastazja widzę, że wy już macie maraton objawów, czekamy na prawdziwe testy! 🤭🍀🤞no i wracajcie do formy szybciutko, zdrówka 🥰
Bambi92 ja mam roborock Q7max bodajże, ale na moje niecałe 50m2 robi robotę, ale mopa nie używam, jadę na ręcznym 😂 a, że jest pies i dywan z czym ten roborock sobie nie radzi to mam dreame pionowy i jestem mega zadowolona z tego chińskiego połączenia
Siesiepy choinka cudo 😍 wstawię swoją pewnie na dniach ubierzemy ☺️ Co do testów owu to się nie dziwię, też by mi się nie chciało testować nowych, szczególnie, że dla mnie to sikanie na nie i tak zwykle jest irytujące 🙄 a co do owulacji twojej to myślę, że masz mały powód do świętowania, że w ogóle się pojawia i że się wpasujesz z terminem zabiegu, super, trzymaj się 🥳 🫂
Jo_ana a Ty jak? Coś się dzieje? ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 06:11
Paprota9418, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
Miłego dnia i smacznej kawusi Dinusie 🥰 u mnie tydzień będzie intensywny ale postaram się poczytywać ☺️ w piątek dzwoniła organizatorka turnusu czerwcowego - zadeklarowałam współpracę 😊
KoKos, siesiepy lubią tę wiadomość
✨ NASZA DROGA
08.2022–07.2025 | 35 miesięcy walki
👩 29 | 🧔 30 | AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
🌟IVF #1 – 07.2024 → 8 zapł., 2❄️
FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
FET 3.02 ❄️5bb 👎 | FET 3.03 ❄️4bc + ❄️4bb 👎 | FET 21.07 ❄️2x4cc 👎
💚 W najcięższych chwilach los stawia na naszej drodze najlepszych ludzi💚