X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że to łatwiejsze. Samo podawanie zastrzyku spoko (mąż mi zrobił), ale dzielenie tego na trzy części.. 😣 Miałam kupić insulinówki i pobrać 1/3 ampułki. Tylko trochę inaczej sobie wyobrażałam ten Accofil. On jest w strzykawko-ampułkach, więc pobieranie ze strzykawki do strzykawki nie jest takie proste. Jedna ampułka zmarnowana, a miała być na trzy razy..
    Co do Encortonu, to mam mętlik. Czy któraś z dziewczyn ma z tym lekiem jakieś doświadczenie? Na ulotce jest napisane, że lepiej brać rano, bo zmniejsza to ryzyko zahamowania osi podwzgórze-przysadka-nadnercza (😱). I teraz nie wiem czy brać dzisiaj (pisze, że rano lepiej, a nie że nie wolno), czy czekać do rana (a to już kolejny dzień więcej po owulacji). Ehh.

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • gattina Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    No niby nic nie da Ci ta informacja, ale może być tak, że pęcherzyk nie pękł i zrobiła się torbiel, stąd mógłby być ból który odczuwasz, przy torbielach często się to zdarza. A miałaś wcześniej problemy z nie pękającymi pęcherzykami ?

Bardzo możliwe, że zrobiła się torbiel krwotoczna. Robiły mi się nie raz, ale nigdy nie miałam bólu jajnika przy tym, więc takie dziwne, ale no nic. Nie jest to ból, który bardzo przeszkadza. Trzeba brać Duphaston i trzymać kciuki 🙂

Ona - 33 lat
    AMH - 1,42
    czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
    09.2022 Sono-HSG - drożne oba
    05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
    09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny

🆘 endometrioza III stopnia

On - 35 lata
    morfologia 4,85%
    fragmentacja 17%
    HBA 53%

2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
    2025 IVF
    1️⃣ 5 pobranych -> 4 zapłodnione -> ET 4.1.1 🤞🏼🍀
    5dpt ⏸️ betaHCG 24,8 mlU/ml
    7dpt ⏸️ betaHCG 103,5 mlU/ml
    10dpt ⏸️ betaHCG 487,8 mlU/ml
    22dpt pęcherzyk ciążowy + żółtkowy z ❤️
    6+0 (USG 6+4) CRL 0,69cm z ❤️
    8+0 (USG 8+6) CRL 2,21 cm
    10+3 (USG 11+4) CRL 4,77 cm
    02.04 NIPT 🩸 -> chłopiec 💙
    04.04 (USG 12+5) - prenatalne I trymestr + PAPPA CRL 63,6 mm / FHR 176 ud/min

preg.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 cudowne informacje, huraaaa 🤞🍀🥳 ja mam doświadczenie tylko z dużymi dawkami, bo takie podaje pacjentom swoim... generalnie u nas panuję zasada, że podaje się do południa, bo podobno później mogą być problemy ze snem, ale różnie pacjenci mówią, jedni mają problemy inni nie 🤷‍♀️

Paula29 no rozumiem, u nas nie ma takiego problemu, nieraz dorwałam męża na "końcówce" udając później zdziwioną, że jeszcze leci 😅

Siesiepy no i takie sny mi się podobają!! Tak musi być. 🤞🍀 Zrobią lekką korektę twojej szyjki tuż po Nowym Roku i później po wygojeniu do boju 🫂💪

Rozalaa mogłabym napisać, ale na razie jeszcze obserwuje, bo wydaje się to trochę wycofywać ☺️ rano było tego sporo, taka malinowa krew i trochę niewielkich ciemnych skrzepików, później bardziej rozwodnione, a teraz taki przed-płodny śluz różowy/beżowy, zobaczymy co będzie po kolejnych ❤️❤️ w razie gdyby bardziej się przedłużało to napiszę ;)

Emka06, rozalaa, Paula29, siesiepy lubią tę wiadomość

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
    39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi, dobrze, że Stary jest przy Tobie. Hormony buzują,
    jestescie w nowej sytuacji, więc łzy są normalne, pozwól sobie na nie. Wszystko bedzie dobrze. Tule mocno.

Lipcowa, jak się czujecie? Krwawienie ustało? Wiadomo skąd się w ogóle pojawiło?

Siesiepy, Ty już lepiej nie śnij. Swoją pulę problemów już odpaliłaś, wystarczy.

Angi,sama dekorację kościoła?! Szalona jesteś!

Moon, piękny bobo. I super, że rośnie jak na drożdżach.

Rozala, cudna choinka. Ty w końcu zwalniasz trochę? Jak w ogóle rozmowa z wice, bo chyba mi umknęło?

Emka, super wieści. Z zastrzykami też sobie na pewno poradzisz. PS. Napisałam do Ciebie PW .

Lipcowa, Emka06, Angi90 lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalka, przepiękną masz choinkę 😍 My chyba jutro naszą postawimy i ubierzemy. Nie mogę się doczekać 🥰
    No i właśnie, ja też jestem ciekawa jak rozmowa w pracy🤞

Beezi, nie dziwię się, że jest Ci ciężko, bo trochę już w tym szpitalu jesteś, a tu kolejne przeciwności. Tulę mocno. Jeszcze trochę 🫂

Angi, a jak Twój biznes? ☺️

Angi90 , rozalaa lubią tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

• Lipcowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja czytam, że grzecznie jesz arbuza i pijesz barszczyk - smacznego 😘🤞🏻

Paprota jak sytuacja z szurnięta babo-sąsiadka? Na ból brzucha proponuję brać magnez i no-spe można nawet do 3 x dziennie 😊

Jo_ana myślę, że to odpuszczenie to dobry plan chociaż wierzę, że nie będzie potrzebny i w przygotowanym pudełku znajdzie się piękny test 🤞🏻🍀🤞🏻

Kil boli Cię po stronie tej torbieli? 🧐

Clausix jak samopoczucie? 😊

Migotka masz rację - coraz bliżej święta ❄️
    U Ciebie już blisko czy daleko? 😘

aśś jak ręka? 😊

Kokos takie zdenerwowanie jest normalne 😘 już przeszło? 😊

Zosis jak samopoczucie? 😊 Decyzja o przeprowadzce podjęta? 😊

BuBu zbieram szczenę z podłogi 🤩😁
    Ale z Ciebie szycha! 😁

Emka cieszę się razem z Tobą 🥳🥳🥳
    Owulka była, wyniki dobre - nic tylko zacząć odliczanie 🍀🍀🍀🤞🏻🤞🏻
    Co do imienia to została Lilianna jednak 😊

Siesiepy ja swoje zabiegi też miałam na NFZ mimo, że do ginekologów operujacych mnie zawsze chodziłam prywatnie, także myślę, że nie będzie z tym problemu 😊 ale cieszę się, że program jest przedłużony 🥳 może jeszcze w to nie wierzysz ale widzę dla Was światełko w tunelu 🤩 i ten sen nie sprawdzi się - nie ma takiej opcji 🤩

Biedronka@ co za oszukaniec! 😠😠😠
    Jak się czujesz?

Gattina kciuki na pokładzie 🤞🏻🤞🏻

Pauli jak po wizycie? 😊

Rozalaa jak rozmowa z wice? 😊 Choinka piękna, od razu inny klimat 😍

Kil niestety głupie teksty są nieuniknione 😶 wgl mam wrażenie, że pokolenie Naszych rodziców nie miało tylu problemowych przypadków i nie wie jak się zachować 🤷🏻‍♀️

Bambi życzenia spóźnione ale szczere - Wszystkiego Najwspanialszego 😘🍀

Beezi cieszę się, że Ignaś jest już z Tobą 😘 to bardzo duży krok. Wiem, że nie tak wyobrażałas sobie Wasze pierwsze dni ale będzie już tylko lepiej, a pobyt w szpitalu z każdym dniem jest coraz bliżej końca 😘 dobrze, że masz wsparcie w Starym - niech dba o Was ❤️

Angi kobieta rakieta 🤩 milion pomysłów na minutę 😁 a dekoracje na pewno będę przepiękne 😊

Moon piękny maluszek 😍 niech zdrowo rośnie 🥰 masz przeczucie co do płci? 😊

Kropka jak się czujesz? 😊

Emka06, gattina, Angi90 , Paprota9418, Bambi92, jo_ana, Paula29, siesiepy, KoKos lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krwawienia to lekarze twierdzą, że przy tym łożysku wzrasta ich ryzyko, czasami dochodzi nawet do krwotokow. Staram się o tym nie myśleć, myślę, że sytuacja opanowana, bo póki co same plamienie. Na pewno zostaje tu na weekend, żegnam się z pracą i będę musiała się oszczędzać. Ale to nic, dam radę. Grunt, że z Małą wszystko ok - jest stale podglądana i fika sobie radośnie 😊
    Wczoraj było strasznie - bałam się, że Ją stracę..
    Jeszcze tylko 4 miesiące - musi być dobrze.

KarolinaAnastazja, Kil lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Co do krwawienia to lekarze twierdzą, że przy tym łożysku wzrasta ich ryzyko, czasami dochodzi nawet do krwotokow. Staram się o tym nie myśleć, myślę, że sytuacja opanowana, bo póki co same plamienie. Na pewno zostaje tu na weekend, żegnam się z pracą i będę musiała się oszczędzać. Ale to nic, dam radę. Grunt, że z Małą wszystko ok - jest stale podglądana i fika sobie radośnie 😊

Lipcowa, najważniejsze, że jesteś pod okiem lekarzy. A praca i inne rzeczy sa mało ważne, najważniejsza jesteś Ty i mała ♡
    Wypoczywajcie Kochane ♡
    Szok...4miesiace...ale to zleci 🥹

Lipcowa lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Sayena Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Myślałam, że to łatwiejsze. Samo podawanie zastrzyku spoko (mąż mi zrobił), ale dzielenie tego na trzy części.. 😣 Miałam kupić insulinówki i pobrać 1/3 ampułki. Tylko trochę inaczej sobie wyobrażałam ten Accofil. On jest w strzykawko-ampułkach, więc pobieranie ze strzykawki do strzykawki nie jest takie proste. Jedna ampułka zmarnowana, a miała być na trzy razy..
    Co do Encortonu, to mam mętlik. Czy któraś z dziewczyn ma z tym lekiem jakieś doświadczenie? Na ulotce jest napisane, że lepiej brać rano, bo zmniejsza to ryzyko zahamowania osi podwzgórze-przysadka-nadnercza (😱). I teraz nie wiem czy brać dzisiaj (pisze, że rano lepiej, a nie że nie wolno), czy czekać do rana (a to już kolejny dzień więcej po owulacji). Ehh.

A masz insulinówki ze zdejmowaną igłą? Jeżeli tak, to zdejmij igłę, odciągnij tłok na odpowiednią ilość jaką masz mieć i wlewaj acco prosto z ampułki. Jeżeli nie masz ściąganych igieł to najlepiej kupić w aptece sterylne pojemniki, np. na kał, do nich wlać całe acco i nabierać insulinówkami.
    Te ampułkostrzykawki mają też takie zabezpieczenie, które wyskakuje jak dociśniesz tłok mocno do końca, nie wiem czy już na to trafiłaś. Trzeba na to uważać jak przelewasz bezpośrednio do innej strzykawki, pod tym względem pojemnik bezpieczniejszy.

Emka06 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2020 - 06.2024 - jestem mamą 🥹
    👰‍♀️ M. - 29 lat, 🤵‍♂️ P. - 32 lata

2022 i 2023
    6 stymulacji (Aromek) - 5 x nic, 1 x cb 💔

🍀In vitro to HiT🍀
    07.23 - start IVF, krótki protokół 🍍
    Mamy ❄️❄️ 4AB i 3BB z piątej doby
    09.23 - FET, 4AB 🍍
    06.06.24, 5:03 - 3290 g cudownego Henia 😍

age.png

A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ❤️ przyjmę każde kciuki 🤞🤞

My byliśmy z mężem na musicalu Chicago ! Super się wybawiliśmy 🥰 mąż oczywiście dostał róże i oczko od solistki przeszczęśliwy 😂😂

Polecam każdemu który lubi musicale ❤️

Lipcowa 🥰 ważne że jesteś pod opieką 🤞 nie martw się, my trzymamy mocno za Was kciuki a lekarze wiedzą co mają robić 🤞🤞
    To nie jest ból żeby cokolwiek zażywać, teraz już jest na prawdę dobrze 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2023, 22:23

Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • migotka_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, najważniejsze, że z małą wszystko dobrze. Wierzę,że przeżycie straszne. Jeszcze 4 miesiące i będziecie się przytulać 🩷

U mnie święta już odpalone od 6 grudnia 🤣 pierniki,które miały być na święta już prawie zjedliśmy, jutro będę dorabiać nowe ciasteczka. Ale do świąt tydzień i zaczynam panikować co do wyjazdu na święta do rodzinki. Chciałam jechać ale biłam się z myślami, nie wiem jak sobie poradze z gromadką małych dzieci i kuzynką w ciąży, pewnie będzie już widać brzuszek... i z życzeniami, pytaniami babci, głupimi komentarzami wujka bo on nigdy nie ma nic mądrego do powiedzenia. Boje się,że się rozkleje, zacznę szlochać i tyle będzie z tej wigilii 🤷‍♀️ albo powiem komuś coś bardzo nie miłego bo nie wytrzymam. Niby nastrój świąteczny wprowadzam, ale jakoś tego nie czuje. Chce, żeby ten rok się skończył bo mnie ogromnie przeorał... wiem,że mógł być gorszy i już się boje jaki będzie następny. Myślę czy nie zapisać się do psychologa, żeby mnie przeprowadził przez te procedury, pomógł jakoś to przejść, zrozumieć, nastawić się,żeby ewntulana porażka mniej bolała. Jakoś tak mi ostatnio ciężko i cholernie się boje.
    Sorki za żalpost, ulało mi się.

👱‍♀️ 27 🧔‍♂️ 34 🐈
    01.2023 starania 🍀
    04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
    Immunologia🚨

4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
    09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
    6❄️

1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️‍🩹
    2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️‍🩹
    3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
    4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)

💊immunosupresja
    5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
    5dpt ⏸️🥹
    6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205
    17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
    24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
    12+2 🧬 I prenatalne 5.60cm zdrowej dziewczynki 🎀
    21+2 🧬 II prenatalne 374g Hani 🌸
    30+2 🧬 III prenatalne 1442g 🐰
    33+2 1900g 🐭
    35+6 2508g 🦭
    Zostań ze mną 🙏

preg.png

Wysłany: 15 grudnia 2023, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !
    Cudowne wieści przy piątku 🙃

Screenshot-20231215-222852-Chrome.jpg

rozalaa, Paprota9418, Beezi, justme, Marti27, Paula29, Lipcowa, Frutellka , Mart768, Emka06, KoKos, siesiepy, Angi90 , Pfry, Cukruś, agentka93 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa jak prxeczytalam ze leżysz w szpitalu to się popłakałam… co te hormony robią z babeczkami 😏

Najważniejsze ze jesteś pod okiem specjalistów.

Pogłaskaj Lilke od Cioci Moon ❤️ niech grzecznie czeka te 4 miesiące na spotkanie z rodzicami.

Co do płci to czuje że drugi chłopak ☺️
    Zobaczymy jak moje przeczucia 😂 z chińskiego kalendarza wychodzi dziewczynka

Co do starszego brata, jak był młodszy strasznie chciał rodzeństwo, a teraz ma już prawie 12 lat i chyba mu się odwidziało i trochę boję się jego reakcji 😵‍💫
    Tym bardziej że kiedyś powiedział że jak ja urodzę dziecko czy laska mojego byłego męża to to nie będzie takie jego rodzeństwo w 100% … jest w takim dość buntowniczym wieku

Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • aśś Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Nie bylam prawie caly dzień na forum, ale przeczytalam tak na szybko. Oszczedzaj sie Kochana i idz juz na urlop, bo Mala i Ty najwazniejsza 🙂

Odpisze Wam wszystkim po weekendzie, bo teraz jestem we Wroclawiu, przyjechalismy na jarmark i odwiedzic kolege. A moja reka juz w porzadku, dobrze ja wychlodzilam i prawie nie ma sladu 🙂

Lipcowa, siesiepy, KoKos lubią tę wiadomość

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    KarolinaAnastazja czytam, że grzecznie jesz arbuza i pijesz barszczyk - smacznego 😘🤞🏻

Paprota jak sytuacja z szurnięta babo-sąsiadka? Na ból brzucha proponuję brać magnez i no-spe można nawet do 3 x dziennie 😊

Jo_ana myślę, że to odpuszczenie to dobry plan chociaż wierzę, że nie będzie potrzebny i w przygotowanym pudełku znajdzie się piękny test 🤞🏻🍀🤞🏻

Kil boli Cię po stronie tej torbieli? 🧐

Clausix jak samopoczucie? 😊

Migotka masz rację - coraz bliżej święta ❄️
    U Ciebie już blisko czy daleko? 😘

aśś jak ręka? 😊

Kokos takie zdenerwowanie jest normalne 😘 już przeszło? 😊

Zosis jak samopoczucie? 😊 Decyzja o przeprowadzce podjęta? 😊

BuBu zbieram szczenę z podłogi 🤩😁
    Ale z Ciebie szycha! 😁

Emka cieszę się razem z Tobą 🥳🥳🥳
    Owulka była, wyniki dobre - nic tylko zacząć odliczanie 🍀🍀🍀🤞🏻🤞🏻
    Co do imienia to została Lilianna jednak 😊

Siesiepy ja swoje zabiegi też miałam na NFZ mimo, że do ginekologów operujacych mnie zawsze chodziłam prywatnie, także myślę, że nie będzie z tym problemu 😊 ale cieszę się, że program jest przedłużony 🥳 może jeszcze w to nie wierzysz ale widzę dla Was światełko w tunelu 🤩 i ten sen nie sprawdzi się - nie ma takiej opcji 🤩

Biedronka@ co za oszukaniec! 😠😠😠
    Jak się czujesz?

Gattina kciuki na pokładzie 🤞🏻🤞🏻

Pauli jak po wizycie? 😊

Rozalaa jak rozmowa z wice? 😊 Choinka piękna, od razu inny klimat 😍

Kil niestety głupie teksty są nieuniknione 😶 wgl mam wrażenie, że pokolenie Naszych rodziców nie miało tylu problemowych przypadków i nie wie jak się zachować 🤷🏻‍♀️

Bambi życzenia spóźnione ale szczere - Wszystkiego Najwspanialszego 😘🍀

Beezi cieszę się, że Ignaś jest już z Tobą 😘 to bardzo duży krok. Wiem, że nie tak wyobrażałas sobie Wasze pierwsze dni ale będzie już tylko lepiej, a pobyt w szpitalu z każdym dniem jest coraz bliżej końca 😘 dobrze, że masz wsparcie w Starym - niech dba o Was ❤️

Angi kobieta rakieta 🤩 milion pomysłów na minutę 😁 a dekoracje na pewno będę przepiękne 😊

Moon piękny maluszek 😍 niech zdrowo rośnie 🥰 masz przeczucie co do płci? 😊

Kropka jak się czujesz? 😊

Lipcowa, przykro mi z powodu krwawienia- niestety zdaża się w ciąży i potrafi czlowieka przerazić. Pamiętam jak w pierwszej cięży miałam krwawienie z powodu nadżerki - negocjacje w myślach z Bogiem ze strachu o tą małą istotkę w brzuchu🥺🥺
    Najważniejsze że jesteście pod opieką lekarzy,głęboki oddech i zaraz będziesz tulić swoją dziecinkę❤️
    Kolejny oszukaniec, kolejny zawód- chyba zaczynam mieć już czas wyparcia i przestaję wierzyć że uda mi się zajść w ciążę po raz drugi, zwłaszcza że czas nagli😔a może to ten czas świąteczny zmusza człowieka do zastanowienia się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 08:56

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png

Wysłany: 16 grudnia 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justme, część Kochana !
    Widzę, że śledzisz wątek ale się od listopada nie odzywasz...co słychać u Ciebie? 😊

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja sama jestem w szoku i nie wiem kiedy to zleciało 😊 ale to oznacza, że wiosną będę mogła przekazać brzuszek innej Dinusiowe, a to już wcale nie tak daleko 🤭
    I super, że Dudu podpisał 💪🏻
    Wierzę, że to ogromny krok naprzód dla wielu par 😊 swoją drogą muszę wczytać się w ustawę dokładnie 😊

Paprota super, że jest już Ci lepiej 😊
    Ale staraj się odpoczywać i trzymam kciuki aby to był dobry znak 🤞🏻

Migotka tulę ❤️🩹
    Ma prawo Ci się ulać, w tym roku przeszłaś bardzo dużo, jestem pełna podziwu względem Twojej siły 😘 pamiętaj, że nie musisz słuchać przykrych przytyków - zawsze możesz odpowiedzieć coś niemiłego albo po prostu wyjść - dbaj o swój komfort psychiczny 😘 i myślę, że pomysł ze specjalistą jest bardzo dobry ❤️ orientowałaś się może czy w Twojej klinice przyjmuje psycholog? W mojej niby przyjmował, bo widziałam kartkę na drzwiach ale przez całą procedure nikt nigdy mi nie zaproponował 🤷🏻‍♀️ pamiętam jak w pierwsze święta po ślubie wszyscy życzyli Nam potomka jak najszybciej, a w kolejne już nikt o tym nie wspomniał - wtedy odetchnęłam z ulgą, teraz zastanawiam się czy nie postawili już na Nas krzyżyka. Ale pamiętam ten stres przy świętach czy urodzinach. Mam nadzieję, że Twoje w tym roku będą pełne zrozumienia i empatii, a negatywne scenariusze zostaną tylko w Twojej głowie 😘

Moon kobieca intuicja jest jednak ponad wszystko 😊 mi z chińskiego kalendarza też wyszedł chłopak, a tu proszę 😊 12 lat to na pewno początek trudnego etapu ale myślę, że jak Tomek przywyknie do tej wiadomości to pokocha maleństwo równie mocno jak Wy 😊

Aśś korzystaj Kochana 😊😊 i jak możesz wrzuć kilka fotek z jarmarku - zaczaruj Nam klimatycznie wątek 🥰

Biedronka@ mnie też zawsze święta nastrajają refleksyjnie ❤️🩹.
    Pamiętaj, że nawet jeśli ten rok był ciężki to kolejny już za pasem - a w nim aż 12 szans żeby zostać znowu Mamą! 😘 Nie poddawaj się, dąż wytrwale do celu 😘 tym bardziej, że morfo tak ładnie poszła w górę 🍀

Paprota9418, moonflower lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayena wrote:
    A masz insulinówki ze zdejmowaną igłą? Jeżeli tak, to zdejmij igłę, odciągnij tłok na odpowiednią ilość jaką masz mieć i wlewaj acco prosto z ampułki. Jeżeli nie masz ściąganych igieł to najlepiej kupić w aptece sterylne pojemniki, np. na kał, do nich wlać całe acco i nabierać insulinówkami.
    Te ampułkostrzykawki mają też takie zabezpieczenie, które wyskakuje jak dociśniesz tłok mocno do końca, nie wiem czy już na to trafiłaś. Trzeba na to uważać jak przelewasz bezpośrednio do innej strzykawki, pod tym względem pojemnik bezpieczniejszy.
    Mam zdejmowane końcówki i ostatecznie udało nam się to ogarnąć tym sposobem, który opisujesz. Boli mnie tylko ta zmarnowana amupułka 🙈 Mam nadzieję, że następnym razem pójdzie lepiej. Dziękuję za rady ☺️

2024
    3 x IUI

2025

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w sobotę, za pewno mało kto tu zagląda w weekend, ale chce Wam życzyć udanego przed świątecznego weekendu 🤗 trzymajcie się ciepło i nie zapominajcie, że święta to tylko święta nic się nie stanie jak jednego czy drugiego zakamarka nie posprzątacie 😉

Ja właśnie jadę do mojej koleżanki poznać jej 3 tygodniowego synka 🥹 mam nadzieję, że emocje nie wezmą góry i się nie rozpłacze tam jak bóbr. To już 4 dziecko w towarzystwie moich koleżanek które się pojawiło na świecie od kiedy się staramy… i tak tylko jeżdżę z prezentami, poznawać tych małych człowieczków…

siesiepy, KoKos, Emka06, Angi90 , Pfry, Cukruś lubią tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
    09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹

🔜 sztuczna menopauza
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w sobotę ! :) życzę dobrego weekendu ❤️

KoKos lubi tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ