Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Również witam w sobotę! Udanego weekendu i pamiętajcie, nie ma co wariować że sprzątaniem bo do świąt i tak się ubrudzi. 🤣 Śmieje się, ale prezenty pod choinką i tak będą nawet jak będą mazy na oknie, pamiętajcie.
Lipcowa nie dziwię się że ogarnęła cię ta panika. Najważniejsze, że teraz wszystko jest ok i musi tak już zostać, my za to będziemy trzymać kciuki. 🍀🤞
KarolinaAnastazja jaka cudowna wiadomość na początek tego weekendu.💕
Swoją drogą, dziewczyny, dzisiaj znowu snil mi się jakiś dziwny sen z szansa bycia proroczym... Jak sprzątałam kuchnie to jeszcze go pamiętałam a teraz już nie. 😅 Może potem sobie przypomnę.
I muszę się pochwalić, mam ciemnego owulaka. Prawy jajnik się w końcu spisał na medal. Nawet sobie boli, niech boli. Zobaczę czy wyhaczę jeszcze ciemniejszego owulaka, bo na tej metforminie to te horieny przyznaje są dużo bledsze niż były do tej pory, ale już je znam i nie będę ich zmieniać.
Aż z wrażenia czytałam co by się stało gdybym zaszła jednak teraz w ciążę, ale poczytałam i no, łeb mi się ostudził. 👀 Przy koniecznym zabiegu, jeśli zmiany zaczną się rozlewać na dalsze tkanki (bo jest w ciąży szansa regresji nawet CIN III), to szansa na poronienie w I trymestrze to 15-33%, później już nie wolno robić konizacji bo ryzyko porodu przedwczesnego wzrasta. Na spokojnie odpuszczam i nie dopuszczam starego. 😅
No i wyszylam wczoraj w końcu choinkę piernikowa. Największa była i długo szła. Teraz cisnę kolejne, chce chociaż jeden komplet zrobić sobie. 😅 Więcej na przyszłe swieta, mama wiezie mi ozdoby z haftu richellie, więc będę miała za rok ciekawa choinkę 😇
Beezi, KoKos, Lipcowa, Paprota9418, rozalaa, Emka06, Angi90 , Pfry, Frutellka , Zosis, Cukruś lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
🌈naturals 🙈
30.07 ⏸️ - 12dpo - beta 45,9
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat -
Cześć w weekend 🥰 jak samopoczucia? 😉
Lipcowa No aż mi serce stanęło jak przeczytałam Twoją wiadomość 😳 mam nadzieję że sytuacja już opanowana a Lilianka grzecznie śpi w brzuszku 🤗
Beezi cudowny jest Ignaś, do schrupania 🤭
Mam nadzieję że coraz lepiej się odnajdujesz w mamusiowej roli a maleństwo daje w nocy pospać. Widziałam że z Ignasiem coraz lepiej, czyli możemy powolutku trzymać kciuki za szybkie wyjście do domu? 🤗🤞
Emeczko ale cudownie, czuję że u Ciebie to będzie juz ostatnia prosta 🍀 idziesz po świętach na betę? Czy zaczynasz od testu?
Siesiepy ponoć niektórzy mają prorocze sny ale chciałabym żebyś teraz wyśniła same dobre rzeczy 🤗
Jo_anna trzymam kciuki za wizytę, oby udało się utrzymać emocje na wodzy. Chociaż ja uroniłam łezkę jak pojechaliśmy do siostry męża poznać nowego członka rodziny 🥹
Angi ja mam wrażenie że Ty masz duszę artysty i świetnie sobie poradzisz z tą dekoracją ☺️
A ja od rana sprzątam i płaczę. Dzisiaj odbieraliśmy kotka od weterynarza, niestety ma amputowaną łapkę.. 🥺Lipcowa, Emka06, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Joasiu pięknych odwiedzin, nawet jak emo je wezmą górę to pamiętaj, że jesteś coraz bliżej w swojej walce. Ściskam! 🤗
Siesiepy no piękny ten pierniczek. Czekam na fotkę choinki udekorowanej 😊
Marti jeju, biedny. Dlaczego ma łapkę amputowaną? 🥺
Ja już chatkę ogarnęłam dzisiaj mamy gości, pierwszy raz w naszym domku.
Pobolewa mnie brzuch, prawy jajnik z którego była owu, tak jakby coś ciągnęło, jakbym miała szwy i tak ciągły...I plecy mnie bolą...krzyż jakoś tak dziwnie 🙄
Pięknego weekendu!jo_ana, Angi90 , siesiepy, Cukruś lubią tę wiadomość
-
Rozalaa piękna ta choinka, taka delikatna 🥰 mi to zawsze się podobają cudze choinki, bo mój mąż jest fanem kolorów i łańcuchów, mamy zawsze kiczowata choinkę, w tym roku spróbuję go przekonać do nieco subtelniejszej wersji 😂
Gattina oby to żadne torbiele!! Mam nadzieję, że kropek robi zamieszanie tam w środku 🥺
Lipcowa dzięki ☺️ już wyluzowałam, nie na wszystko mamy wpływ niestety 🥺 4 miesiące kurcze, naprawdę szybko ten czas leci!! Odpoczywajcie, dobrze, że jesteście pod nadzorem lekarzy. Trochę strachu się na pewno najadłaś, ale mam nadzieję, że z małą dotrwacie do końca już w spokoju dalej 🥰
Biedronka 🐞 przykro mi bardzo 🫂
Migotka_tulę Cię mocno, masz prawo do takich emocji, myślę, że wygadać się czy tu czy to na terapii z psychologiem to bardzo dobry pomysł 🥺🫂 ja też się ostatnio rozklejam i nie potrafię się cieszyć jak widzę inne kobiety w ciąży czy z dziećmi, to naprawdę rani. Czuję się samotna, oddalam się od koleżanek, które mają dzieci 😥
Siesiepy te owulacje to dobry omen na przyszłość!!! To znaczy, że jesteś na coraz lepszej drodze 🥺 piękne są te twoje hafty 😍 a co do testów owulacyjnych, ja też już się oswoiłam z horienami i nauczyłam się je interpretować - słabo się wybarwiają, ale jak jest pik to jest, nie da się pomylić...chociaż najfajniej pokazują facelle to za taką cenę to nie warto 😜
Marti27 biedactwo koteczek, co się stało? 🥺
KarolinaAnastazja 🍀😬😯 coś się musi dziać!! Zacieram ręce, jakoś mi się dłuży do tych waszych testów po IUI!! To już było przecież tak dawno 😅 rozalaa na pewno chętnie wpiszę 🥚🥚🥚
Ja leniwie spędzam ten weekend, chociaż też miałam w planach wielkie przedświąteczne sprzątanie 😜 dziewczyny, miłego i nie przemęczać się proszę ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 13:06
Lipcowa, rozalaa, jo_ana lubią tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
Jo_ana nabieraj wprawy, bo już niedługo będziesz na ich miejscu 😁 u mnie sporo znajomych też ma już dzieci i wiesz jaki jest teraz plus? 😊 Dostaje od nich tyle wyprawkowych pakietów, że masę zaoszczędzę 😊
Siesiepy piękna choinka 🤩
Ile trwał Twój cykl teraz? 😊 Owulka to dobry znak - organizm bierze się do roboty i niech tak pracuje już po zabiegu 😊
Marti u mnie samopoczucie średnie, bo zostałam na sali sama ale Masz ma niedługo przyjechać także liczę, że ten weekend zleci szybko 🥰
A ogólnie jak się czujesz? 😊
KarolinaAnastazja u mnie ból brzucha i krzyża to były pierwsze objawy! 🍀🤞🏻 A jak dojdzie ból sutków to mamy kombo! 🥳🍀🍀jo_ana, siesiepy lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Kokos jeszcze zdążysz się nasprzątać 😁
Miłego odpoczywania 😊😊KoKos, Pfry lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
W temacie snów to ja miałam dzisiaj dziwny sen..
śniło mi się że jechałam na hulajnodze elektrycznej z psem.. takim białym małym kundelkiem w łatki i on spadł z tej hulajnogi i zdarł sobie skórę na całym jednym boku a potem zdechl.. pamiętam wszystkie szczegóły mega dokładnie :0 nigdy tak nie mam..
poza tym coś mnie dzisiaj rozkłada mam katar i pobolewa mnie gardło więc dzień z herbatką serialem, kocykiem i okładami z psiegosyna. Muszę się pozbierać bo idę na nockę do pracy.
Marti kotek sobie na pewno super poradzi. Dużo jest zwierzaków bez łapek i świetnie sobie radzą. Ważne że nic już więcej mu nie grozi. 🤞🐶
Karolina tak jak dziewczyny mówiły jeśli potrzebujesz to ratuj się no spom i magnezemna pewno tam się kropek zadomawia !
Siesiepy muszę się zagłębić w te hafty bo lubię robić takie rzeczya owulacja to super znak na przyszłość !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 13:26
-
Lipcowa wrote:Jo_ana nabieraj wprawy, bo już niedługo będziesz na ich miejscu 😁 u mnie sporo znajomych też ma już dzieci i wiesz jaki jest teraz plus? 😊 Dostaje od nich tyle wyprawkowych pakietów, że masę zaoszczędzę 😊
Siesiepy piękna choinka 🤩
Ile trwał Twój cykl teraz? 😊 Owulka to dobry znak - organizm bierze się do roboty i niech tak pracuje już po zabiegu 😊
Marti u mnie samopoczucie średnie, bo zostałam na sali sama ale Masz ma niedługo przyjechać także liczę, że ten weekend zleci szybko 🥰
A ogólnie jak się czujesz? 😊
KarolinaAnastazja u mnie ból brzucha i krzyża to były pierwsze objawy! 🍀🤞🏻 A jak dojdzie ból sutków to mamy kombo! 🥳🍀🍀
Dobrze że mężulek może Cie odwiedzić, nie ma u Was jeszcze zakazu odwiedzin przez covid? Ja ostatnio jak leżałam to już był zakaz odwiedzin i słabo było jak z mężem mogłam się zobaczyć tylko przez drzwi jak podawał mi rzeczy 😔 ja ogólnie dobrze się czuję, chociaż ostatnio drzemka w ciągu dnia musi być. No i męczą mnie mdłości ale fajnie jest czuć takie objawy 😁Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
✅️AMH 1,78
👉Niska Ferrytyna
👉 Ruch postępowy 1,07%
12.11- ⏸️🍀
-
KoKos wrote:Rozalaa piękna ta choinka, taka delikatna 🥰 mi to zawsze się podobają cudze choinki, bo mój mąż jest fanem kolorów i łańcuchów, mamy zawsze kiczowata choinkę, w tym roku spróbuję go przekonać do nieco subtelniejszej wersji 😂
Gattina oby to żadne torbiele!! Mam nadzieję, że kropek robi zamieszanie tam w środku 🥺
Lipcowa dzięki ☺️ już wyluzowałam, nie na wszystko mamy wpływ niestety 🥺 4 miesiące kurcze, naprawdę szybko ten czas leci!! Odpoczywajcie, dobrze, że jesteście pod nadzorem lekarzy. Trochę strachu się na pewno najadłaś, ale mam nadzieję, że z małą dotrwacie do końca już w spokoju dalej 🥰
Biedronka 🐞 przykro mi bardzo 🫂
Migotka_tulę Cię mocno, masz prawo do takich emocji, myślę, że wygadać się czy tu czy to na terapii z psychologiem to bardzo dobry pomysł 🥺🫂 ja też się ostatnio rozklejam i nie potrafię się cieszyć jak widzę inne kobiety w ciąży czy z dziećmi, to naprawdę rani. Czuję się samotna, oddalam się od koleżanek, które mają dzieci 😥
Siesiepy te owulacje to dobry omen na przyszłość!!! To znaczy, że jesteś na coraz lepszej drodze 🥺 piękne są te twoje hafty 😍 a co do testów owulacyjnych, ja też już się oswoiłam z horienami i nauczyłam się je interpretować - słabo się wybarwiają, ale jak jest pik to jest, nie da się pomylić...chociaż najfajniej pokazują facelle to za taką cenę to nie warto 😜
Marti27 biedactwo koteczek, co się stało? 🥺
KarolinaAnastazja 🍀😬😯 coś się musi dziać!! Zacieram ręce, jakoś mi się dłuży do tych waszych testów po IUI!! To już było przecież tak dawno 😅 rozalaa na pewno chętnie wpiszę 🥚🥚🥚
Ja leniwie spędzam ten weekend, chociaż też miałam w planach wielkie przedświąteczne sprzątanie 😜 dziewczyny, miłego i nie przemęczać się proszę ☺️
Ja też miałam w planach wielkie przedświąteczne sprzątanie ale mąż mnie powstrzymał bo stwierdził że i tak za tydzień każdy będzie latał ze ścierką i mopem w ręku więc szkoda się przemęczać. Spodobał mi się jego pomysł 😆Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
✅️AMH 1,78
👉Niska Ferrytyna
👉 Ruch postępowy 1,07%
12.11- ⏸️🍀
-
Marti, polubiłam zanim doczytałam o kotku 🥺 Przykro mi, ale na pewno kotek się odnajdzie w nowej sytuacji i będzie mu lepiej niż z tymi ranami🤞Nie zdecydowałam jeszcze czy test, czy beta. Zobaczymy. Coś na pewno, bo bez sensu będzie ładować w siebie te leki. Cieszę się u Ciebie wszystko dobrze 😘 Z tym sprzątaniem to mąż ma rację 😅 Ja w tym tygodniu odpuszczam 😁2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
KarolinaAnastazja wrote:Justme, część Kochana !
Widzę, że śledzisz wątek ale się od listopada nie odzywasz...co słychać u Ciebie? 😊
U mnie dużo zmian - przede wszystkim zmieniłam klinikę. W poprzedniej wszystko było super, wyniki idealne (żelazo tragiczne) i nie mieli na nas pomysłu innego niż inseminacja - potem pewnie cisnęliby na on vitro. Do tego zero zleconych badań - wszystko robiłam sama czytając i dopytując tu albo na forach. Chyba nie tak powinno wyglądać leczenie?
Z większych zmian odnośnie nowej kliniki to orzystam tam kompleksowo z porad psychodietetyka, terapii urofizjo ginekologicznej i akupunktury - no i wiadomo ginekologa 😁.
Psychodietetyk zajmuje się naszą suplementacją wyszło że moje niedobry żelaza wynikają z helicobacter pyroli, pan rozpisał mi leczenie suplementami i probiotyki i czekam teraz na powtórne wyniki z kału - jego zdaniem wyleczyłam to dziadostwo bo żelazo super wzrosło, a ferrytyna też nieco się podniosła. Mężowi wyszło, że ma za wysoką homocysteinę i po 1.5 msc supli spadła o połowę 🥳 mąż zakończył swoje leczenie dostanie suplementację podtrzymującą. Bardzo wam polecam Marcina Ostaszewskiego i jego profil na Instagramie, gość ma dużą widzę i jest pasjonatem medycyny i nauki.
Ginekolog stwierdziła... Słabą jakość komórek jajowych, komórki są nieregularnej wielkości. Dała mi szereg zaleceń a z leków non prolut na wyciszenie jajników i glucophage, żeby zjechać z wagi. Udało mi się schudnąć jakoś 1.5 kg. Wczoraj odstawiłam leki i czekam na okres, ktoś z was stosował non prolut? W środę mam wizytę i liczę, że dostanę do środy okresu.
Do urofizjo trafiłam z polecenia ginekologa - mam spięte mięśnie dna miednicy, zrosty w jamie brzusznej po histerolaparoskopii. Źle sikam, źle chodzę i stoję, źle robię kupę i kicham. Jestem po pierwszej terapii, mam ćwiczenia do wykonywania w domu i będziemy pracować nad zmianami, problem jest dość złożony. Ze względu na spięcia mam obniżone mięśnie i predyspozje do nietrzymania moczu, bóli brzucha w ciąży, ciężkiego przebiegu porodu.
Akupunktura to ciekawostka, jestem dość sceptyczna, ale podobno dobrze robi na głowę i pomaga rozkręcić owulacje i polepszyć jakość komórek jajowych. Trzymam za nią kciuki zobaczymy czy podziała.
Jestem bardzo zadowolona ze zmiany kliniki, wreszcie czuje się zaopiekowania - przychodzę na wizytę i pani od urofizjo już wiedziała co nieco o moim przypadku. Wszyscy są mili, rozwiewają wszelkie wątpliwości, nie boje się zadać pytań, co miało miejsce w poprzedniej klinice B. Na takie holistyczne podejście liczyłam i to właśnie dostałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 17:26
Beezi, Pfry, Emka06, siesiepy, Lipcowa, Angi90 , KoKos lubią tę wiadomość
🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
Cześć dziewczynki!
Lipcowa, mam nadzieję, że to jednorazowa akcja🍀 Wiem jak bardzo potrafi wystraszyć 🥺 Dbaj o siebie i Lili, odpoczywaj, wszystko będzie dobrze ❤️ Jak spędzasz czas w szpitalu, wyspałaś się?😊
Beezi, czytałam, że dziś już lepiej?🥰 Trzymam kciuki żeby szybko Was wypuścili, byście mogli zacząć domowe życie we trójkę 🤞❤️
Emka, dziękuję, pomalutku leci, chyba i w tym również ostudziłam swoje zapędy, niestety początki idą wolnooo i nie na wszystko ma się wpływ, u wszystkich ten grudzień nie wygląda dobrze. Narzekają producenci ze sporym stażem, więc co ja nowa mam powiedzieć 🤷🏼♀️ W każdym razie czekam na zamknięcie roku, kończę planowanie zmian, zawiązuję współpracę i szykuję się na Premierę Wiosny🌷Prawdopodobnie rozszerzę działalność na potrzeby dodatkowej pracy męża, by obejść pośredników, których ma teraz. Także no, plany rozwojowe są 🙃
Rozaala, przepiękna choinka 🤩 z tą kurtyną tworzą wyjątkowy klimat! 🎄 Trzymam kciuki 🤞obyś w poniedziałek miała już jakąś informację ✊ Ze swojej Komuni na pewno pieniędzy nie pamiętam 😂 Pamiętam za to, że miałam nakaz zapuszczania włosów, żeby mi je później pokręcili i zrobili koka z 200 wsuwek 🙈Nie możemy suni...ale, przyjdzie czas na zastąpienie godnie Adolfa 🖤 Ten rok po prostu musi się skończyć 🙏
Siesiepy, przybijam piątkę 😏Tak już mają osoby wysokowrażliwe, są bardziej otwarte na świat, nie tylko ten widoczny🙃 Przepiękna choinka 🤩 Zazdraszam cierpliwości przy tym ❤️ Kciuki za pik 🤞 Wszystkie pieski urodziły się bez ogonków, sunie idealne. Prawdopodobnie to wada genetyczna, a natura nie chciała pozwolić na życie, tym, które by sobie nie poradziły 😔
Migotka, zakończenie tego roku w spokoju należy Ci się jak nie wiem co! Mam nadzieję, że tak właśnie będzie, a czarne scenariusze ulotnią się szybko w zapomnieniu 🤞🫂
Marti, przykro mi z powodu kotka 😔 Z pewnością sobie poradzi ✊ Cieszę się, że Ty dobrze się czujesz ❤️ Mam duszę freak- DIY, co się nie da jak się da!✌️ O północy będąc na siku wpadłam na pomysł, że stelaż na kwiatki zrobię ze stojaków na papier toaletowy 🤣🙈
KarolinaAnastazja, niech to będą objawy 🥹🍀 Tak mocno wierzę ✊❤️
Dom ogarnięty 💪 Ja nie sprzątam radykalnie 🤷🏼♀️ Ale jak matka przyjdzie na Święta i powie "No widać, że coś robiłaś" to wiem, że jest dobrze 😂 U nas mówią, że Jezus w stajence się urodził, więc nie należy przesadzać z czystością, żeby się dobrze u nas czuł 😅 A na poważnie, uważam, że przeżywanie tego czasu, radowanie się z bliskimi jest dużo bardziej istotne niż wypolerowane szkło.
Lecę lepić pierogi ✌️ Stary obiecał, że jak zrobimy 500 to jedziemy jutro na Kraków 😏
Dobrego weekendu wszystkim ✨
Beezi, Emka06, siesiepy, Lipcowa, KoKos lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
Lipcowa - najważniejsze, że finalnie dobrze się czujecie Kochana i jesteście pod dobrą opieką. Nie dziwię się ataku paniki 🫂 🥺
Lipcowa lubi tę wiadomość
👩 33 | 🧑 35 - starania od 11.2020
09.2019 - polip w jamie macicy
21.09.2021 - histeroskopia ✂️ polipa
31.07.2022 - ⏸️😳 - 19.08.2022 - ❤️
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
Powrót do starań od 12.2022
02.03.2023 HyCoSy ✅
14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌ przewlekły stan zapalny endometrium
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92 😊
Endometrioza II i adenomioza ❌
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅
❔❔❔ wciąż niepłodność idiopatyczna
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
29.06 - NATURALS ⏸️ 😭 -
Marti to była dobra decyzja, kotek na pewno będzie lepiej funkcjonował teraz, zwierzęta sobie o wiele lepiej radzą z amputacjami niż ludzie, bo u nich odpada ten czynnik psychologiczny 🐱 trzymam kciuki, żeby wracał szybko do siebie po zabiegu.
Lipcowa na chwilę wstrzymałam oddech, ale dobrze, że już jesteście zaopiekowane. Odpoczywaj dużo i trzymam kciuki, żeby reszta ciąży już była łagodna.
Bambi wiem, że jestem spóźniona, ale życzę Ci wszystkiego dobrego z okazji urodzin, a przede wszystkim spełnienia marzeń 🥳 i tego jednego najważniejszego najbardziej!
Kokos, Migotka rozumiem Was 🫂 po 1,5 roku starań już miałam takie nerwy, że ucinałam większość kontaktów ze znajomymi, którzy mieli dzieci tak na świeżo albo akurat się dowiadywali o ciąży, unikałam miejsc, w których mogłam spotkać rodziny z małymi dziećmi itd… to jest okropne uczucie, taka bezsilność, frustracja i nie wiem co jeszcze
Siesiepy też miałam ostatnio popieprzony sen - odebrałam paczkę z paczkomatu, a w środku były trzy małe martwe kociętaczasami śni mi się też, że idę do łazienki, zdejmuję spodnie i nagle cała podłoga jest we krwi 🤷🏼♀️ nie wiem skąd się to bierze, bo zupełnie nie mam w sobie jakiegoś strachu przed poronieniem, ani razu nie plamiłam czy coś 🤷🏼♀️ może była pełnia albo jakieś niesprzyjające fronty pogodowe, skoro wszystkim tutaj się śnią takie głupoty.
Bambi92, siesiepy, Lipcowa, KoKos lubią tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Kochane nie nadrobię bo intensywny dzień. Jutro przy kawce, obiecuje.
Tymczasem chwalę się swoją dzisiejszą. Jest taka jak chciałam! Delikatna, naturalna a bombki które wszyscy chcieli tylko dodają jej uroku. 💕
Zaraz idę pakować prezenty. 😅
migotka_, Nataliii, Bambi92, Beezi, Paprota9418, Mart768, Marti27, rozalaa, Emka06, Lipcowa, Angi90 , Cukruś, Kil lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
🌈naturals 🙈
30.07 ⏸️ - 12dpo - beta 45,9
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat -
Emka, jak sobie radzisz dalej z tymi zastrzykami?
Paprota, lepiej ze zdrowiem?
Siesiepy, super, że owulka się pojawiła, to nadal dobry znak na po zabiegu 🤞 piękna choinka i ozdoby sztosik😍
Kokos, posprzątać zawsze zdążysz, a poleżeć niekoniecznie 😅
Lipcowa, jak się czujesz? I nas na szczęście też odwiedziny nadal są.
Marti, kotek sobie super poradzi ❤️ na kwietniowym Angelika często wrzucała zdjęcia kotka i prawie żadna z nas nie zauważyła, że nie ma jednej łapki 😉
Mart, jak sytuacja u Was w domu?
Justme, super, że jesteście tak zaopiekowani w nowym miejscu, oby to szybko przyniosło efekty ✊🍀
Angi, podrzuć nazwę sklepu, w styczniu wybieram się na zakupy, a usunęłaś ze stopki 😎
KarolinaAnastazja, wygląda na dobry znak 🤞
Jo_ana, jak się czujesz po? ❤️🩹
Migotka, ten rok nie był łatwy, nikt też nie gwarantuje, że kolejny będzie łatwiejszy, ale ja wierzę, że w końcu wyjdzie dla Was słońce ❤️🩹 Głupie komentarze ucinają albo wyjdź, masz prawo. Uprzedż też najlepiej męża i ustalcie jakiś wspólny front, wierzę, że nie wszyscy są tak głupi, żeby nie zauważyć, że coś jest nie tak. Ściskam Cię mocno i wysyłam dużo ciepłych myśli ❤️🩹🍀
U nas faktycznie w końcu lepiej, mamy realne szanse na wyjście do domu w poniedziałek. Powiem Wam tylko, że jak wcześniej wszyscy pytają kiedy dzieci, tak teraz wszyscy zaczęli się interesować głównie moimi piersiami i karmieniem Bąbla 🤦🏻♀️ i o ile położne w szpitalu może to interesować to nie powinno nikogo więcej, a interesuje głównie wszystkie koleżanki, które mają dzieci 😅siesiepy, justme, Lipcowa, Angi90 , Kil lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Siesiepy piękna choinka ! ❤️ zawsze mi się podobają te suszone pomarańcze i co roku sobie mówię że muszę zrobić i jakoś mi tak nie po drodze 🥲
Beezi jest tragicznie, poproszę jutro lekarza który przyjdzie na dyżur żeby mnie oglądnął . I jestem bliska zażycia jakiś Fervexow bo czuję że bez tego się nie obędzie.
Czyli mówisz że te pytania się nigdy nie kończą ?
Współczuję 🫂 ważne że mały ma się już lepiej i zaraz wyjdziecie do domku.
dawno nie było foteczki słodziaka dla dinociotek 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2023, 03:08
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Beezi sytuacja w domu unormowana, wszystko jest okej, nie mam na co narzekać ^^ odpukać czuję się tak dobrze, że momentami zapominam o tej ciąży.
Dobrze, że już jest u Was nadzieja na wyjście, trzymam kciuki, żeby już wszystko było dobrze i żebyście się mogli na spokojnie cieszyć sobą 🤞😘 a co do zainteresowania laktacją 🙈 jejku ale to krindżowe, chyba nawet bardziej od dotykania brzucha i sprawdzania ile urósł przez randomowe osoby 🙈 mam nadzieje, ze ludzie szybko Ci odpuszczą i zaczną się interesować tym czym powinni ^^ takie gadanie to jedna z tych rzeczy, które mnie maksymalnie odrzucają od KP, zupełnie tego nie czuję :<Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Zaraz Was nadrobię, ale tymczasem mam ogłoszenie parafialne. Mam jeszcze trochę supli do sprezentowania na Święta. 🙂 Któraś chętna? Mam letrozol, l-argininę, koenzym q10 (ubichinion), inozytol, taurine 1500 i jeszcze połowę FertilMana (jeden blister / 15 tabletek) i trochę selenu.👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
KarolinaAnastazja, Marti27, Paprota9418, rozalaa, migotka_, siesiepy, Emka06, justme, Lipcowa, KoKos, Angi90 , Cukruś, Kil, Amunicja lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova