Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
BuBu90 wrote:Dziewczyny dzisiaj rozsypałam się na małe kawałeczki, od 2 lat walczymy o poprawę parametrów u męża i już myśleliśmy że jesteśmy na prostej w tym zakresie, a tu na chwilę przed rozpoczęciem procedury wyszło, że jest tylko kilka plemników w ejakulacie... Świat się zawalił, nie mamy siły walczyć, poddajemy się ...
Być może teraz chcesz to rzucić w cholerę i się poddać, ale wierzę że to przerodzi się w mocne postanowienie walki. Wierzę w Was!♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Angi90 wrote:Siesiepy, podglądam Twój wykres - czujesz się owulacyjnie? Infekcja odpuszcza?
Nie czuję się owulacyjne, miałam wrażenie że śluz miałam kilka dni temu ale może mi się wydaje, mój organizm bywa naprawdę pokręcony. Wczoraj w każdym razie rano był kremowy mocno.
Co ma być to będzie, chyba sobie zamówię testy owulacyjne.
Postanowiłam że jak do 35 DC nie będzie owulacji to odpalam luteinę. I tak do skutku. 🌞♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Siesiepy, jak nie urok to ...🙄 Najważniejsze, że się odetkało i po infekcji nie ma śladu 🙏
Wyczekiwać owulacji do 35 dnia i działać uważam za dobry krok, a jak długo bierzesz luteinę zanim odstawiasz przed @? Czy bierzesz dopóki nie ma okresu?👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Siesiepy jej śniło się 19 🙊 podpytałam dzisiaj gina czy jest szansa, że jeszcze coś urośnie to mówił, że niewielkie szanse, a jak coś to pojedyncze 😉 także raczej 6 nie pojawi się nagle - ale byłyby jaja! 😁
Siesiepy kurczaki ciągle coś 😐 ale dobrze, że poszło już sobie 😊siesiepy lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Bubu, czytałam dziś Twój post na weterankach i myślę o Tobie od rana 💔 Taki mi przykro, że los rzuca Wam pod nogi kolejną kłodę na tej, i tak niełatwej, drodze. Nie chcę sobie nawet wyobrażać jak się oboje czujecie. Dla mnie ten dzisiejszy wynik to jakaś pomyłka, przecież po operacji wyniki się poprawiły. Spróbujcie za jakiś czas powtórzyć badanie. I nie trać nadziei, bo będziecie pod najlepszą możliwą opieką. Czasem wracam do opinii o dr Palidze, żeby się podnieść na duchu i właśnie ostatnio przeczytałam, że ona daje radę nawet w beznadziejnych przypadkach. I choć teraz wydaje Ci się, że takim przypadkiem jesteście, to ja wierzę, że to tylko chwilowe pogorszenie wyników albo jakiś błąd laboratorium. Będziecie rodzicami, zobaczysz ❤️
Pfry, siesiepy lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Lipcowa, kochana, a jak Ty się czujesz? 😘 Wyczuwam z Twoich postów spokój. Chyba ten plan odhaczania kolejnych etapów działa, co? 😊 W ogóle z Tobą temat in vitro, który kiedyś był dla mnie trochę przerażający, staje się oswojony. Nie wiem czy wiesz o czym mówię, ale chcę przez to powiedzieć: dobrze, że jesteś 🤗 Wiem, że gdy któraś z nas znajdzie się w tym samym miejscu, Ty poprowadzisz ją za rękę ❤️
Pfry, Lipcowa, siesiepy, moonflower, Amunicja lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Angi kiedyś gin zalecał 4 razy dziennie tabletkę przez 7 dni. Jakoś tak. Wiem że zawsze zostają mi 2 tabletki w opakowaniu i tak biorę zawsze. Potem po kilku dniach przychodzi okres.
Lipcowa kurde no prawie. 🙈 Ale taki wynik lepszy. Bo za dużo to też źle podczas stymulacji. Szczęśliwa 13! 🔥Lipcowa lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Bubu domyślam się że cokolwiek bym nie napisała to i tak nic nie zmieni... Ale myślami jestem z Wami... bardzo bliska jesteś mojemu sercu... czuję od Ciebie taki bliźniaczy vibe... pomodlę się za Was 💗 i pamiętaj że wystarczy jeden bohater żeby stał się cud!
Lipcowa 😭😭 to jest Twój lipiec!!!
Fajne powiedzenie Twojej mamuśki! Podoba mi się 😍😍 a piegi... cóż jak widać śmigam bez podkładu nawet bo je akceptuje w 100% są takie moje! w zimie ich nie widać za to latem zdobią moją twarz 🤪
Angi 😍😍 love
oczy mam duże... zawsze makijażystki jak mnie malują na jakieś tam okazje mówią ze mają pole do popisu na moich powiekach..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2023, 18:49
Lipcowa lubi tę wiadomość
-
Moonflower masz pięknie piegi! I w ogóle jesteś piękna. Zazdroszczę mocno. 😍
moonflower lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Siesiepy dowiem się czegoś po powrocie z wakajków jak tam zawitam do niej ☺️ mam nadzieję, że wszystko ok co nie zmienia faktu że odjebali na tym oddziale konkretnie 🤬
Lipcowa aleś wyhodowała tych jajec 🔥 będzie z tego nie jeden bąbelek 🥹
Bialeekk nam pewnie zniknęła chwilowo jak to przy wizycie małpiszona bywa 😢 przytulam Cię kochana ❤️
Bubu 💔 mogę się domyślać co czujesz 😢 mocno wspieram i przytulam. Jak już się wypłaczesz - zaklepuj wizytę u Androloga migiem. Nie poddawajcie się, to nie tak ma być.Lipcowa lubi tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Wstawiam kilka fotek - Stary Bar 🫶 mega urokliwe miejsce, ale zwiedzanie tego w pełnym słońcu przy 35 stopniach 🥵
Emka06, Lipcowa, siesiepy, Chantelle, Nataliii, Paprota9418, Niaha, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Moon, zgadzam się z dziewczynami! Piękna jesteś 😘 Te piegi dodają Ci uroku 😁
moonflower lubi tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Bubu - 😟 przykro mi z powodu badań, na pewno ostudziły one zapał do działania, ale przede wszystkim skonsultujcie je ze specjalistą. Teraz temperatury w lipcu są bardzo wysokie, więc również mogą mieć wpływ na nasienie. Dziewczyny chyba już napisały wszystko - 1 plemnik wystarczy 🤞 moje myśli dzisiaj krążą wokół Was
Lipcowa - to żeś zaszalała z jajkami! 😲😳🥚🥚 Przykro, że musicie korzystać z in vitro, ale to niesamowite, że to leczenie skrojone jest tak idealnie pod wasze bolączki 🤞 mocno Wam dopinguje, a tyloma jajami prosto do celu -> 🐣🥰
Białek - a to menda z okresu 😤 zatem witam w kolejnym cyklu i życzę powodzenia 💪 Twój partner robił badania nasienia? Bo widzę, że w stopce nie masz nic o jego badaniach ? Jeśli nie, to planuje je zrobić? No i drugi temat? Jak tam Twoje ćwiczenia i fitnessy? 🏃♀️hehe PAMIĘTAM 😁
Claire - doskonale rozumiem Twoje obawy, ale nie pozwól, żeby spowodowały one, że nie będziesz w stanie cieszyć się tym, że się udało, że w Twoim brzuszku rośnie cudowna Kreweta🍤 🥹 To magiczne chwile 🥰🥰 nie warto sobie nic wkręcać tylko opierać się na faktach i bacznie obserwować ciało. A beta jak skoczy to może pojawią się nudności, a może nie - każda kobieta jest wyjątkowa i ma zupełnie inne objawy 😚👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Rozalaa - piękne te zdjęcia wrzucasz! Meeega 🥰🥰😲
rozalaa lubi tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Emka, Siesiepy, moonflower, Rozalaa, Angi 🥺 zaraz będę beczeć, po tych lekach jakiś miękiszon się ze mnie robi 😅 ale gdy czytam tyle słów wsparcia od Was, gdzie nie widziałyśmy się przecież nigdy w realu a mimo to trzymacie za mnie kciuki jak najlepsze przyjaciółki 🥺❤️
Emka czuję się ok, teraz tylko doszedł jakiś biały śluz i ból piersi ale staram się ignorować to po prostu 😅 no i czasami nachodzą mnie nudności ale tłumaczę sobie, że się nie dam, bo to tylko trening przed ciąża 😅 czasami zaboli jajnik ale bez paniki - jajka rosną to musi zaboleć czasami 😉 masz rację, jestem dziwnie spokojna. Mam wrażenie, że właśnie do tego etapu miałam w staraniach dojść - jakbym nagle ułożyła wszystkie puzzle. Staram się o in vitro pisać "po ludzku", bo gdy szukałam info na ten temat to bombardowały mnie straszne hasła typu - hiperstymulacja, badanie zarodkow itd. Hasła nieznane i robiące jeszcze większy mętlik w głowie. A ja chcę, właśnie gdy będzie potrzeba - przeprowadzić za rękę każdą potrzebującą ❤️
Siesiepy też tłumaczę sobie, że ten wynik jest git, bo wiele komórek niestety rzadko kiedy cechuje się dobrą jakością 🤷🏻♀️ a tak mam nadzieję, że 13 dotrwa do końca etapu i będą mieli z czego wybierać 🙃
Moonflower piegi są nie do podrobienia 🤩
Rozalaa piękne widoki 🤩
Angi masz rację - sama reakcja jajnikow na stymulacje mówi dużo tym bardziej w proporcji 11:2. 😊 Także naturalna ciąża naprawdę byłaby cudem po prostu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2023, 19:42
siesiepy, Emka06, Pfry, kropka27, rozalaa, SandraH.97 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Lipcowa nie puszczam kciuków za Ciebie ✊️🤩
Lipcowa lubi tę wiadomość
👱♀️30l 👱♂️29l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
11.04 6w4d CRL 0,49cm z ❤️
25.04 2,21cm tęczowego cudu 8w6d
08.05 3,95cm Skarba ❤️ 166bmp❤️ 10w6d
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
31.05 guz jajnika 7cm -wszystkie markery w normie
19.06 Lilianka 175 g 17w0d 🩷
22.06 laparoskopia
4.07 19w2d 276g cukiereczka 😍
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki
11.08 700g bąbelka 🥰
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
09.10 33w1d 2,050kg 🩷
03.11 2,7kg 💗
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
Bubu
Smutno mi razem z Tobą. Witki opadają nad tymi całymi staraniami, jak się widzi, że nawet taką dziarską i twardo stąpającą po ziemi kobietę jest w stanie złamać niepowodzenie i zła diagnoza. Nie wiem co mam Ci napisać, sama czasem wątpię. Jeśli starczy Wam sił, to wydłubiecie tego plemnika choćby z najądrza i będziecie rodzicami. Przytulam Cię myślą ❤️
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Lipcowa, nie przestaję trzymać kciuki za Ciebie 🤞
Bubu, dajcie sobie czas. Nie jest to sytuacja bez wyjścia!
U mnie ostatnie dwa dni były bardzo pracowite. Miałam mało czasu na forum, teraz dopiero nadrabiam 😅
Dzisiaj w drodze powrotnej do domu spotkaliśmy na drodze co najmniej 8 bocianów w jednym miejscu 😍 kilka latało, niektóre siedziały, jeden czegoś szukał w trawie i jeden bobo bociek dopiero uczył się latać, bo tak śmiesznie skakał na gnieździe i machał skrzydłami 🤩
Wieczorem byłam też na monitoringu, gin potwierdziła, że owulacja była. Mam dzisiaj 4dpo więc pozostaje czekać około tygodnia na testowanie.
Przyznaję, że mam ogromne nadzieje na ten cykl, jakby to był początek starań 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2023, 00:41
Lipcowa, moonflower, Emka06, rozalaa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w środę!
BuBu 💔 tak bardzo mi przykro. Tulę Cię mocno. Przepłacz, ile potrzebujesz. Jeżeli będziesz chciała się wygadać - to my tu jesteśmy. I będziemy Cię wspierać, ile tylko się da. Ja niewiele się znam na wynikach męskich (i w sumie innych też), ale... Plemniory nie lubią ciepła, a ostatnio takie upały - może to też miało wpływ? Może Mąż chorował ostatnio? W sobotę macie tę wizytę u Paligi - nie załamujcie się teraz. Już za moment będziecie w dobrych rękach.
Lipcowa! Dajesz ognia z tymi jajkami! 🥚 13 złotych jaj! Będzie z tego dzidziuś! Tak czuję! Trzymam za Was bardzo mocno kciuki. Podziwiam za spokój. Ja zaczynam się stresować przed IUI, ale chyba jeszcze nie jestem gotowa na mówienie głośno o swoich lękach.
Claire, nie myśl o smutnych scenariuszach. Ciesz się tym stanem "błogosławionym". Moja przyjaciółka była w ciąży praktycznie bezobjawowej. Urodziła zdrowego dzidziusia, który rośnie jak na drożdżach. Nie zawsze muszą być mdłości i inne takie. Ściskam.
Siesiepy, zawsze coś... Ehh... Trzymam kciukasy, żeby się wszystko w końcu unormowało.
Rozalaa, jakie piękne widoki...😍
Niaha, kciuki mocne! Oby to był TEN cykl. Tyle bocianów musi dobrze wróżyć. Zwłaszcza, że owu potwierdzona i odpowiednio podziałane. Czekamy w napięciu kolejny tydzień na wieści. Dobre wieści. Niech te dinozaury już powoli wymierają.rozalaa, Niaha lubią tę wiadomość
-
Witajcie moje skarby z rana!!!
Pierwszy raz od jakiegoś czasu nareszcie się wyspałam! U mnie było w nocy dziś tylko 14 stopni więc mieszkanie pięknie wywietrzone!!
Niestety klime mam tylko w salonie i o ile radzi sobie z salonem kuchnią i korytarzem tak już z sypialnią niestety nie... więc ciężkie noce za nami.
ale najważniejsze że weekend znów zapowiadają piękny więc będzie smażenie dupki!
ostatnie lata niestety korzystałam wyłącznie z solarium, ale w tym roku już sobie obiecałam że nie popuszczę weekendów 🤪 mieszkanie w sobotę sprzątam od 7 rano a później rura nad wodę 😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2023, 08:52
Chantelle lubi tę wiadomość