X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Frutellka 🫂 mocno ściskam. Niby widziałyśmy, ale każda z nas trochę liczy że coś się zadzieje. Dobrze że macie już ułożony plan. To dużo daje tak psychicznie. Ja też będę chciała doprecyzować z lekarką co i jak dalej. Nie gadaliśmy o refundacji IVF i podejściu więc podpytam ją na następnej wizycie. Chyba też wolałabym po stymulacji spróbować... Powiedz mi, czy Ty miałaś propozycje udrażniania jajowodu albo rozmiawiałaś o tym z lekarzem ? Czy były takie próby podczas laparo ?

Zosis od zatorowości do tocznia ? 🤔 Skomplikowane to wszystko. Mam nadzieję że wyniki wyjdą ok i wykluczą te chorobę.

Emka. Ciekawe czy jak pospieszyli Ci wizytę to nie będzie obsuwy. Szanse oceniam na 0,01% znając realia 😅 a może właśnie już siedzisz w gabinecie ? 🤔

Marti, Zosis, Paprota, Migotka ja też taka napalona chodzę a nie dopytalam czy po tej histero można ❤️‍🔥 🫠 może wiecie Dinusie? I jakie to zboczone książki czytacie ? Polecacie coś ? Pytam dla koleżanki 😂😂

Migotka cieszę się że ruszyliście mocno z kopyta. Kibicuje Wam bardzo ! 🤞🏻

Paprota daj znać jak zareagowali 🥹

Bambi92 jak tam wśród kartonów ? 😊

Kochana u mnie przed laparoskopia były 3 stymulację później próba zrobienia Sono HSG która się nie powiodła, w październiku laparoskopia próbowali udrożnić ale jest całkowita niedrożność - nie podchodzę do próby udrażniania lipidolem bo jak podczas laparoskopii nie poszło to szkoda mojich nerwów i bólu. Od grudnia wrocilysmy do stymulacji -z dr uzgodnilysmy że 4 cykle się stymulujemy później chwila przerwy i jak wejdzie refundacja to ruszamy z in vitro. Jest konkretny plan z którego się cieszę 🙃 U mnie jest jeszcze PCOS i ebdometrioza w prawdzie 2 stopnia ale jest, podczas laparoskopi stwierdzili że nie usuwają tych ognisk bo mogą ją rozsiać i narobić więcej szkody niż pożytku, a nie utrudnia mi zyciayw żaden sposób 🙂

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka jasne, rozumiem. Nie ma co się męczyć z lipiodolem skoro były próby laparoskopowe. Zresztą czytałam że takie mocno udrażniane jajowody są w środku zniszczone i niefunkcjonalne. Nie wiem ile w tym prawdy, też o to zamierzam dopytać na wizycie.

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Frutellka jasne, rozumiem. Nie ma co się męczyć z lipiodolem skoro były próby laparoskopowe. Zresztą czytałam że takie mocno udrażniane jajowody są w środku zniszczone i niefunkcjonalne. Nie wiem ile w tym prawdy, też o to zamierzam dopytać na wizycie.

Dokładnie tak, jeden jest drożny to może w końcu zaskoczy, a jak nie to otwieramy się na in vitro, u Ciebie widzę prawy niedrożny a u mnie lewy 🙂

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• Paula29 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Dokładnie tak, jeden jest drożny to może w końcu zaskoczy, a jak nie to otwieramy się na in vitro, u Ciebie widzę prawy niedrożny a u mnie lewy 🙂
    Taaak, do tego też mam "nicnieznaczącego" mięśniaka. No i może to na wyrost ale wydaje mi się że jak dojdzie do laparo to znajdą mi Endo. Mam bolesne okresy, skrzepy, boli mnie owulacja, wypróżnianie a przy sikaniu czuje ciągnięcie. Także to by się zgrywało z tym prawym jajowodem.

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Taaak, do tego też mam "nicnieznaczącego" mięśniaka. No i może to na wyrost ale wydaje mi się że jak dojdzie do laparo to znajdą mi Endo. Mam bolesne okresy, skrzepy, boli mnie owulacja, wypróżnianie a przy sikaniu czuje ciągnięcie. Także to by się zgrywało z tym prawym jajowodem.

Kurczę oby Ci Endo nie znaleźli, mięśniaka też mam ale nie wycięli bo mówili że nie przeszkadza

• Beezi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka, ja też jestem, dobrze, że już wczoraj się ustawiłam w kolejce, bo tłumy pod tym gabinetem ✊😉

Zosia, z jednej strony dobrze, że pobrali tyle badań, jak to na NFZ to trzeba korzystać i robić. Myślę,bze w kwestii heparyny gin też będzie miał sporo do powiedzenia i zdecyduje co dalej, no chyba że wcześniej będzie jakieś info o nieprawidłowych wynikach. 🤷🏻‍♀️

Marti, jak u Ciebie?

Frutellka, przytulam mimo wszystko ❤️‍🩹

Migotka, ile takich stymulacji masz zaplanowanych? Czy zależy od ilości zarodków, które uda Wam się uzyskać?

Paprota, rozczula mnie Twoja ciąża strasznie 🥹

Bambi, ile tych kartonów jeszcze zostało? Chociaż pomyśl, że jak już rozpakowujesz to już naprawdę prawie koniec 😍 Ignacy nie dał pospać ani mamie ani tacie dzisiaj 😂, ale wczorajsza noc byla lepsza, więc wybaczamy 😉

Paula, KarolinaAnastazja, jak się czujecie? ❤️‍🩹

Frutellka , Paula29, Paprota9418, Emka06 lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi, fizycznie ok, raz na jakiś czas znajduje na wkładce krople krwi, także delikatnie plamię, ale nic mnie nie boli. Chcialabym wrócić do treningów, może dziś pójdę na 30 min na rozruch. Psychicznie - nie jest tak źle jak myślałam. Pozbierałam się i będę walczyć. Mam mnóstwo pytań przygotowanych na kartce i zadam je na następnej wizycie. Jestem ciekawa czy przy omawianiu planów dr sama zacznie mówić o IVF. Żałuję że starego nie będzie ze mną. Byłoby raźniej.

Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość

• Bambi92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam, że parter mam już praktycznie ogarnięty, została garderoba i mały pokój zawalone ciuchami i butami 😉😅 Właśnie usiadłam pomyśleć, co dalej robić 😉 To od razu zaglądam, jak tam te dzisiejsze wizyty i wyniki idą 😉

Paprota nie spodziewałam się, że ktoś może lubić rozpakowywanie 😂 zapraszam do pomocy 😅

Zosis to brzmi jakbyś była w jakimś jądrze diagnostyki. Fajnie, bo wszystko sprawdzą na raz i z głowy! Mam nadzieję, że już nic więcej nie znajdą, wystarczy Ci ta zatorowość przecież 🤞

Beezi a czemu Ignacy nie spał? Z powodu dobrego humorku czy przeciwnie? Pozytywnie zazdroszczę Wam tego czasu, chociaż na pewno jest mecący, to jednak fascynujący o wiele bardziej 🥰

Frutellka może nasze kciuki zrobią pozytywny wynik kolejnej bety, a co 🤞😉

Paula gdzie będziesz diagnozować się pod kątem Endo? Ja umówiłam się na 1 marca do podobno najlepszego lekarza w Poznaniu. Miałam jechać do Wrocławia, ale wyszło jako wyszło. Może do tej pory ogarnę kogoś w innym mieście, a jak nie to mam już zaklepany ten termin. Im więcej myślę o tej Endo, tym bardziej to mi pasuje. Bo w sumie bolesne miesiączki to standard i mogą być "pierwotne", ale fakt że w niektórych pozycjach ❤️ jest bolesny, po histero podbrzusze mnie w ogóle ćmi w zupełnie przypadkowych dniach.. No i im zdrowszy tryb życia prowadziłam, tym mniej bolał okres. A jak się zaniedbam to dramat.

Co do ❤️ po histero to mój doktorek zalecił odpoczynek do końca cyklu..

Paprota9418, Frutellka , Paula29, Mart768, Angi90 lubią tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Emka, ja też jestem, dobrze, że już wczoraj się ustawiłam w kolejce, bo tłumy pod tym gabinetem ✊😉

Zosia, z jednej strony dobrze, że pobrali tyle badań, jak to na NFZ to trzeba korzystać i robić. Myślę,bze w kwestii heparyny gin też będzie miał sporo do powiedzenia i zdecyduje co dalej, no chyba że wcześniej będzie jakieś info o nieprawidłowych wynikach. 🤷🏻‍♀️

Marti, jak u Ciebie?

Frutellka, przytulam mimo wszystko ❤️‍🩹

Migotka, ile takich stymulacji masz zaplanowanych? Czy zależy od ilości zarodków, które uda Wam się uzyskać?

Paprota, rozczula mnie Twoja ciąża strasznie 🥹

Bambi, ile tych kartonów jeszcze zostało? Chociaż pomyśl, że jak już rozpakowujesz to już naprawdę prawie koniec 😍 Ignacy nie dał pospać ani mamie ani tacie dzisiaj 😂, ale wczorajsza noc byla lepsza, więc wybaczamy 😉

Paula, KarolinaAnastazja, jak się czujecie? ❤️‍🩹

Ja już po wizycie 😉 Dostałam glukometr, narazie przez jakiś czas mam mierzyć na czczo i po posiłkach. Jeśli wyniki będą powyżej normy No to wkraczam z dietą a na koniec zostaje mi insulina ale lekarz patrząc na te wyniki mówił że raczej jak już to tylko wejdzie dieta 😊

Paula29, Paprota9418, Beezi, Amunicja, Angi90 lubią tę wiadomość

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, no lekka obsuwa była, ale bez tragedii 😅

Info z wizyty: endometrium piękne, trójlinijne, o grubości 9mm. Pęcherzyk po prawej stronie jest niewielki, ok. 13mm. Po lewej stronie - gigant 25mm. Byłam w szoku, bo nigdy nie miałam takich dużych, ale pani doktor powiedziała, że na stymulacji to normalne i mogą mieć nawet 30mm. Drugi pęcherzyk po lewej ma 18mm. Jutro po godz. 15:00 mam podać Ovitrelle. Starać się mamy jutro i w poniedziałek (11 i 13dc), więc widać, że pani doktor jest zwolennikiem starań co drugi dzień 😅 W związku z tym, że to pierwsza stymulacja to chce mieć pewność, że pęcherzyki pękną i na 09.01 mam mieć kolejny monit. Jeśli na wizycie będą pęknięte to wjeżdża Accofil, Encorton i progesteron, bo podczas stymulacji może wystąpić niewydolność ciałka żółtego. Co do planu na kolejne miesiące - robimy trzy stymulacje na staraniach naturalnych. Później ze względu na leki musimy zrobić trzy cykle przerwy od leków (starać się będziemy, a leki włączymy dopiero gdyby się udało). A gdy nie zaskoczy to zrobimy max. trzy podejścia do IUI 😊

Paula29, Frutellka , RinTinTin, Beezi, aśś, Marti27, siesiepy, Pfry, Lipcowa, Cukruś, Angi90 lubią tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi92 wrote:
    No powiem Wam, że parter mam już praktycznie ogarnięty, została garderoba i mały pokój zawalone ciuchami i butami 😉😅 Właśnie usiadłam pomyśleć, co dalej robić 😉 To od razu zaglądam, jak tam te dzisiejsze wizyty i wyniki idą 😉

Paprota nie spodziewałam się, że ktoś może lubić rozpakowywanie 😂 zapraszam do pomocy 😅

Zosis to brzmi jakbyś była w jakimś jądrze diagnostyki. Fajnie, bo wszystko sprawdzą na raz i z głowy! Mam nadzieję, że już nic więcej nie znajdą, wystarczy Ci ta zatorowość przecież 🤞

Beezi a czemu Ignacy nie spał? Z powodu dobrego humorku czy przeciwnie? Pozytywnie zazdroszczę Wam tego czasu, chociaż na pewno jest mecący, to jednak fascynujący o wiele bardziej 🥰

Frutellka może nasze kciuki zrobią pozytywny wynik kolejnej bety, a co 🤞😉

Paula gdzie będziesz diagnozować się pod kątem Endo? Ja umówiłam się na 1 marca do podobno najlepszego lekarza w Poznaniu. Miałam jechać do Wrocławia, ale wyszło jako wyszło. Może do tej pory ogarnę kogoś w innym mieście, a jak nie to mam już zaklepany ten termin. Im więcej myślę o tej Endo, tym bardziej to mi pasuje. Bo w sumie bolesne miesiączki to standard i mogą być "pierwotne", ale fakt że w niektórych pozycjach ❤️ jest bolesny, po histero podbrzusze mnie w ogóle ćmi w zupełnie przypadkowych dniach.. No i im zdrowszy tryb życia prowadziłam, tym mniej bolał okres. A jak się zaniedbam to dramat.

Co do ❤️ po histero to mój doktorek zalecił odpoczynek do końca cyklu..

Oby wasze kciuki przyniosły szczęście w kolejnym cyklu, o tym przekonamy się za miesiąc 🙃

Ja byłam przed laparoskopia u specjalisty od endo zrobił mi USG i nie wyszło nic dopiero laparoskopia pokazała ogniska 🙃

• Zosis Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota, dziękuję! 🧡 Póki nie ma ostatecznej diagnozy mam mocne postanowienie nie przejmować się na zapas.

Beezi, Bambi dobrze to ujęła - "jestem w jądrze diagnostyki". 😅 Dobrze, że tym razem na NFZ, bo jak któregoś razu sprawdziłam z ciekawości ceny tych wszystkich badań genetycznych to jakaś masakra. Wkurza mnie to bieganie po lekarzach, szpitale, poradnie, oddawanie kolejnych próbek krwi, ale z drugiej strony - niech diagnozują na ten NFZ, niech te moje składki sumiennie mi zabierane na fundusz zdrowia w końcu się przydadzą. Tylko na końcu niech powiedzą, że wyniki ostatecznie są dobre. 🙏

Emka, gdzie jesteś?!

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:

Info z wizyty: endometrium piękne, trójlinijne, o grubości 9mm. Pęcherzyk po prawej stronie jest niewielki, ok. 13mm. Po lewej stronie - gigant 25mm. Byłam w szoku, bo nigdy nie miałam takich dużych, ale pani doktor powiedziała, że na stymulacji to normalne i mogą mieć nawet 30mm. Drugi pęcherzyk po lewej ma 18mm. Jutro po godz. 15:00 mam podać Ovitrelle. Starać się mamy jutro i w poniedziałek (11 i 13dc), więc widać, że pani doktor jest zwolennikiem starań co drugi dzień 😅 W związku z tym, że to pierwsza stymulacja to chce mieć pewność, że pęcherzyki pękną i na 09.01 mam mieć kolejny monit. Jeśli na wizycie będą pęknięte to wjeżdża Accofil, Encorton i progesteron, bo podczas stymulacji może wystąpić niewydolność ciałka żółtego. Co do planu na kolejne miesiące - robimy trzy stymulacje na staraniach naturalnych. Później ze względu na leki musimy zrobić trzy cykle przerwy od leków (starać się będziemy, a leki włączymy dopiero gdyby się udało). A gdy nie zaskoczy to zrobimy max. trzy podejścia do IUI 😊

I to jest dobry plan trzymam kciuki 🤞🤞

• aśś Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Zosia moja mama ma tocznia układowego. Gdybys miała jakieś pytania to pisz na priv zapytam jej.
    Od bardzo dawna jest w remisji, żyje i funkcjonuje normalnie 😘
    Wiem że w ciąży to całkiem inaczej wszystko wygląda ale gdybyś miała jakieś pytanie to postaram się pomóc 😘😘
    Ja tocznia też badałam bo mi wyszły wszystkie 3 ANA dodatnie i potem jeden razy miałam wyniki toczniowe poza normą a jak powtórzyłam po 6 tyg to już wszystko było w normie.
    Gdybyś potrzebowała super immunologa mam babeczkę ale niestety w Krakowie. Śmiejemy sie ze jest naszym „immunologiem” rodzinnym bo mama toczeń a tata (mega trudna nazwę ma ta choroba) też immunologiczna ale stawów i jest w leczeniu biologicznym teraz. A oprócz tego jest cudowna kobieta.
    Mam nadzieję że podejrzenia tocznia się nie potwierdzą 🤞🙏🥰 o trombofilii niestety nic nie wiem
    A ja moge tego super immunologa? Lapie wszystkie choroby jak tylko ktos na mnie spojrzy chory. Dodatkowo moj ginekolog powiedział wlasnie, zebym sie przeszla na wizyte zobaczyc czy immunologicznie wszystko jest ok. Niby ANA1 ujemne wiec dalej nie badalam, ale chcialabym sie upewnic ze wszystko jest ok z tej strony.

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:

Brzmi jak dobry plan. 💪 Oby IUI nie były potrzebne. 🤞
    A w ten weekend niech się dzieje w sypialni (chyba że wolicie gdzie indziej 😈) ogień. 🔥

Emka06 lubi tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśś wrote:
    A ja moge tego super immunologa? Lapie wszystkie choroby jak tylko ktos na mnie spojrzy chory. Dodatkowo moj ginekolog powiedział wlasnie, zebym sie przeszla na wizyte zobaczyc czy immunologicznie wszystko jest ok. Niby ANA1 ujemne wiec dalej nie badalam, ale chcialabym sie upewnic ze wszystko jest ok z tej strony.

Ej, to u mnie w takim razie ciekawa sprawa, bo... ANA1 mi nie badali. :O Za to ANA2 dodatnie i między innymi stąd to zamieszanie. No, ale jak pisałam - póki co nie panikujemy, tylko diagnozujemy.

👩‍🦰35 🧔39
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti na pewno nie będzie potrzebna insulina :) pilnuj diety z niskim IG i częstych posiłków. Ta koleżanka co była z nami na sylwestrze właśnie miała wysoki cukier na czczo. Miała mieć wzięte z niskim IG taka „cukrzycowa” jeść co 2 h.

Emka ! Bardzo fajnie to wygląda :) działajcie 🔥❤️🔥. Super że macie dalszy plan ale myślę że to wcale nie będzie potrzebne :)

Zosia to bardzo dobre podejście ! 😘 trzymam kciuki za dobre wyniki 🤞

Zosis, Emka06 lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • aśś Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Ej, to u mnie w takim razie ciekawa sprawa, bo... ANA1 mi nie badali. :O Za to ANA2 dodatnie i między innymi stąd to zamieszanie. No, ale jak pisałam - póki co nie panikujemy, tylko diagnozujemy.
    U mnie lekarz powiedzialz ze ANA2 i ANA3 dopiero badac jak ANA1 dodatnie, a jak ujemne to odpuscic...

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka super 🤩 🥰 czyli nie taki diabeł straszny z tą stymulacją 😁 plan brzmi dobrze, podoba Ci się, jak się z tym wszystkim czujesz?

Ja jestem łosiem 🥲 bo jak moja Pani dr wystawiała mi skierowanie do szpitala na tą histero to ja się nie zapytałam czy to na NFZ będzie zrobione 🤦‍♀️ no i się zastanawiam teraz intensywnie 🙄

Marti dobrą dietkę polecam tak czy siak, też kocham słodycze i inne głupotki, ale się ostatnio sporo naczytałam o tym jak cukier wpływa na nasz organizm i stwierdzam że to najgorsze co może być 😁 jak masz teraz czas na gotowanie, 🥘 to podeślę Ci trochę zdrowych przepisów 😊😘

Apel do Mamuś - zdrowa silna mama to zdrowy silny maluch - wiem, że czasami są zachcianki albo nie wszystko wchodzi ale nie karmcie pasożytków tostami i wytworami z frytkownicy 😂 🍔

moonflower, Emka06, Paprota9418, Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    allo MLR 27% cross match ✅ cytokiny ✅ immunofenotyp ✅ białka C i S ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    3.02 FET❄️5bb👎
    3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka, ale dobre wiadomości 😍✊ Odpoczywajcie dzisiaj, a jutro 🔥 🤞

Marti, super, że prawdopodobnie uda się na diecie 😉 Trzymam kciuki, bo na początku łatwo nie będzie ✊

Zosia, lepiej wiedzieć niż nie, a jak jest możliwość na NFZ to warto, chociaż wiem, że czasami to czekanie w kolejkach i kolejne wizyty męczą. Ja w ciąży prawie wszystko robiłam na NFZ i udało mi się w większości naprawdę dobrze trafiać. 😉

Bambi, w nocy jedzonko jest ważniejsze niż spanko, za to w dzień spanko ważniejsze niż jedzonko 😉 Ale to prawda, chociaż bywa ciężko (i tak mam wrażenie, że łatwiej niż się spodziewałam 🙈) to naprawdę warto ❤️ Ale czasami nadal to takie nierealne, że się zastanawiam co to za dziecko i kiedy odbiorą je rodzice 😂

Paprota9418, Emka06, Angi90 lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ