SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Siesiepy - witaj Kochana już świadoma z powrotem 😘 jak się czujesz? Czy ktoś z Tobą rozmawiał o zabiegu i o tym, jakie są zalecenia po zabiegu?
    Zostajesz do jutra?
    Zostaje do jutra, zasnęłam sobie jakoś i wstałam w końcu na kolacyjke. Kanapki z pastą jajeczka i jakaś kromka dodatkowa jeszcze. Z głodu nie padnę. 😜
    Pewnie wszystkie inne szczegóły powiedzą jutro przy wypisie. Na razie mam nie wyjmować tego co w środku, zaraz się przebiorę z tej koszuliny jednorazowej.

Kokosku nooo dobre to. Nie ma się czego bać. 🔥

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    Kubuś 💙
    preg.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, dobrze że już po. Oby jutro przekazali Ci już same dobre wieści. 🤞

Lipcowa, no to powiem Ci, że jakby Twoja teściowa dowiedziała się, że ja już w 14 tygodniu zaczynam się rozglądać za wózkiem to chyba by mnie rozwiodła. 🤭😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 18:47

siesiepy, Amunicja, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy czyli wspomnienia po narkozie pozytywne 🙈
    To dobrze, ja słabo wspominam, miałam 2 razy i za każdym razem chyba boję się bardziej. Odpoczywaj teraz, czekamy na jakieś wieści jak się czegoś dowiesz.

Jeszcze nawet 19nastej nie ma, a mi już się oczy zamykają, też jesteście takie wypompowane z energii dzisiaj czy to mój kryzys po urlopowy ?

W tym cyklu mam zwiększoną dawkę leków do stymulacji i już się zaczynam katować, że coś się odwali bo dopiero 7 dc, a mnie zalewa śluz płodny i czuję znacznie bardziej jajnik 🥴

siesiepy lubi tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
    12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
    19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕
    27+0 1180 g 🐻
    29+5 1763 g 🐷, wielowodzie + cukrzyca

preg.png
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepku cieszę się że już po 😊 odpoczywaj i smacznego !

A ja w klinice byłam, leki zdobyłam. Mam zacząć od środy stymulację 😊 pani dr przekochana jak zwykle. I nawet potwierdziła że drożny jajowód może przechwycić komórkę jajową z drugiego jajnika. Ale dzieje się to bardzo rzadko.

Dziewczyny dobrze mi doradziłyście żeby przenieść wizytę 🙏🏻😊 dzięki. Czwartek to byłoby już za późno.
    Tak się martwiłam że nie uda się tego przenieść.. przez to całą noc śniło mi się koczowanie pod gabinetem. I w tym śnie w końcu weszłam o godz. 22 do gabinetu i tam siedziala pani dr z mamąginekolog i piły drinki 😂😂😂 Ale faza !!!

Ja też dobrze wspominam narkozę. Choć przed zabiegiem byłam bardzo zestresowana. Nic nie pamiętam, nic mnie nie bolało. Ale nie wiem czy czegoś nie odwaliłam 🫣 nie wiem nawet jak się z powrotem w łóżku znalazłam. Musieli mnie przenieść ?

Jo_ana a co bierzesz i w jakiej dawce? Kiedy monit ? 😊

Emka06, siesiepy, rozalaa, Beezi, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale faza z tym snem 🤣🤣 często się śnią takie głupoty jak człowiek dużo myśli o czymś. Mi się ostanio śniło, że miałam pozytywny test jak mi się okres spóźniał oczywiście wstałam zrobiłam i negatywny 🤦🏻‍♀️

U Ciebie będzie pierwsza stymulacja ? Czy ostanio też miałaś ? Przepraszam nie pamiętam.

Ja jestem na gonadotropinach, biorę Gonal F 50j. USG mam w czwartek rano, więc niby jeszcze tylko 2 dawki, ale gdzieś tam z tyłu głowy są głupie myśli bo na dawce 75 miałam 20 pęcherzyków, ale to już moja 5 stymulacja i ostatnio nie zareagowałam na niższa dawkę, więc może i będzie dobrze, ale stres jest 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 19:22

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza

09/06 (S) V FET ❄️
    17 dpt bhcg 5633
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    27+0 1180 g 🐻

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Siesiepku cieszę się że już po 😊 odpoczywaj i smacznego !

A ja w klinice byłam, leki zdobyłam. Mam zacząć od środy stymulację 😊 pani dr przekochana jak zwykle. I nawet potwierdziła że drożny jajowód może przechwycić komórkę jajową z drugiego jajnika. Ale dzieje się to bardzo rzadko.

Dziewczyny dobrze mi doradziłyście żeby przenieść wizytę 🙏🏻😊 dzięki. Czwartek to byłoby już za późno.
    Tak się martwiłam że nie uda się tego przenieść.. przez to całą noc śniło mi się koczowanie pod gabinetem. I w tym śnie w końcu weszłam o godz. 22 do gabinetu i tam siedziala pani dr z mamąginekolog i piły drinki 😂😂😂 Ale faza !!!

Ja też dobrze wspominam narkozę. Choć przed zabiegiem byłam bardzo zestresowana. Nic nie pamiętam, nic mnie nie bolało. Ale nie wiem czy czegoś nie odwaliłam 🫣 nie wiem nawet jak się z powrotem w łóżku znalazłam. Musieli mnie przenieść ?

Jo_ana a co bierzesz i w jakiej dawce? Kiedy monit ? 😊

Trzymam kciuki 🤞🤞 czym się stymulujesz? Ja zaczynam od jutra 😁

Paula29 lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dzięki za wczorajszy odzew🤗jak wykombinuję coś dobrego to będę się dzielić😊

Siesiepy, dobrze, że już po wszystkim 🫂 Wyśpij się teraz porządnie, nic Cię nie boli? Czy tylko ja mam wrażenie, że chciałaś napisać"Ale mega zabawa!"?😂🙈 Mnie jak wybudzili po laparo i zobaczyłam te światła to miałam wrażenie, że wylądowałam na Enterprise ze Star Treka😅 I kompletnie nie wiem jak, ale sama ponoć przeszłam z tego fotela na łóżko 🤷🏼‍♀️

Lipcowa, jak tam spotkanie z Księżniczką ciotuniek? Udało się znaleźć jakieś mebelki? Chwal nam się tu🙃

Paula, właśnie miałam pytać, super, że udało się wszystko po Twojej myśli 🥰 Teraz kciuki za kurniczek 🤞🤞

Jo_ana, możliwe, że to tak pourlopowo, natomiast sama nie jesteś. Mnie wybudził rano małpiszon przed budzikiem, jestem zupełnie dziś nieposkładana jakaś 😵‍💫 A czemu zwiększyli Ci dawki? Żeby więcej jajek było?🤔 ostatnio miałaś jedno, nie?

Gattina, czy Ty dziś miałaś kolejne IUI? 🤞🍀 Mam nadzieję, że ten grudniowy cykl zakończył się spokojnie. Pamiętam, że pisałaś o mocnym bólu, nie miałaś torbieli?

Frutellka, kciuki zaciskam za kolejną rundę!🤞🤞🍀

Zosis, u mnie nad ranem było -12°i odczuwalna -17°🥶 Za to przez cały dzień piękne słońce 🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 20:44

siesiepy, Paula29, gattina, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩🏻🧔🏻🩷🩷
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝2025
    ⏳FET ❄️

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
    age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Paula ale faza z tym snem 🤣🤣 często się śnią takie głupoty jak człowiek dużo myśli o czymś. Mi się ostanio śniło, że miałam pozytywny test jak mi się okres spóźniał oczywiście wstałam zrobiłam i negatywny 🤦🏻‍♀️

U Ciebie będzie pierwsza stymulacja ? Czy ostanio też miałaś ? Przepraszam nie pamiętam.

Ja jestem na gonadotropinach, biorę Gonal F 50j. USG mam w czwartek rano, więc niby jeszcze tylko 2 dawki, ale gdzieś tam z tyłu głowy są głupie myśli bo na dawce 75 miałam 20 pęcherzyków, ale to już moja 5 stymulacja i ostatnio nie zareagowałam na niższa dawkę, więc może i będzie dobrze, ale stres jest 🙄

O mamuniu aż 20? To hiperstymulacja chyba była?

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Dzięki za wczorajszy odzew 🤗jak wykombinuję coś dobrego to będę się dzielić 😊

Siesiepy, dobrze, że już po wszystkim 🫂 Wyśpij się teraz porządnie, nic Cię nie boli? Czy tylko ja mam wrażenie, że chciałaś napisać"Ale mega zabawa!"?😂🙈 Mnie jak wybudzili po laparo i zobaczyłam te światła to miałam wrażenie, że wyglądałam na Enterprise ze Star Treka😅 I kompletnie nie wiem jak, ale sama ponoć przeszłam z tego fotela na łóżko 🤷🏼‍♀️

Lipcowa, jak tam spotkanie z Księżniczką ciotuniek? Udało się znaleźć jakieś mebelki? Chwal nam się tu🙃

Paula, właśnie miałam pytać, super, że udało się wszystko po Twojej myśli 🥰 Teraz kciuki za kurniczek 🤞🤞

Jo_ana, możliwe, że to tak pourlopowo, natomiast sama nie jesteś. Mnie wybudził rano małpiszon przed budzikiem, jestem zupełnie dziś nieposkładana jakaś 😵‍💫 A czemu zwiększyli Ci dawki? Żeby więcej jajek było?🤔 ostatnio miałaś jedno, nie?

Gattina, czy Ty dziś miałaś kolejne IUI? 🤞🍀 Mam nadzieję, że ten grudniowy cykl zakończył się spokojnie. Pamiętam, że pisałaś o mocnym bólu, nie miałaś torbieli?

Frutellka, kciuki zaciskam za kolejną rundę!🤞🤞🍀

Dzięki Kochana... Ja to już chyba na nic nie liczę 🙂

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi tulę za małpiszona, mam nadzieję, ze mimo wszystko nie jest aż tak bardzo ciężki ten dzień dla Ciebie.
    Zwiększyli bo ostatnio było tylko jedno, a chcą dwa, a że 2 razy miałam niższą dawkę to stwierdzili, że już raczej nie zareaguję na nią 3 raz.

Frutellka na szczęście nie doszło do hiperstymulacji. Po prostu było to przestymulowanie bo nie tego do iui oczekiwaliśmy, gdyby to było invitro to byłoby cacy, na szczęście straciłam tylko 2 cykle po tym i obyło się bez komplikacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 19:38

Angi90 lubi tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔

09/06 (S) V FET ❄️
    17 dpt bhcg 5633
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    27+0 1180 g 🐻

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Angi tulę za małpiszona, mam nadzieję, ze mimo wszystko nie jest aż tak bardzo ciężki ten dzień dla Ciebie.
    Zwiększyli bo ostatnio było tylko jedno, a chcą dwa, a że 2 razy miałam niższą dawkę to stwierdzi, że już raczej nie zareaguję na nią 3 raz.

Frutellka na szczęście nie doszło do hiperstymulacji. Po prostu było to przestymulowanie bo nie tego do iui oczekiwaliśmy, gdyby to było invitro to byłoby cacy, na szczęście straciłam tylko 2 cykle po tym i obyło się bez komplikacji.

To całe szczęście;) ja to hoduję jeden pęcherzyk, ale dr mnie stymuluje małymi dawkami;)

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo_anna czemu źle wspominasz? Co się działo? Ogólnie pogoda teraz straszna, łeb mnie 3 dni bolal, dopiero "prawie" przestał i żyje. 🫠 O senności ciężko mi mówić bo wczoraj to spałam po 1,5-2h i pobudka na 1,5-2h.

Paula bardzo dobre wieści z tymi lekami. Patrząc po tym co się działo u mnie to z jeżdżącego łóżka sama się przenioslas. Zaś moja mama pamięta jak z operacyjnego się przenosiła też na to jeżdżące, a my dzisiaj dywagowałyśmy z dziewczynami czy nas ściągali czy same zeszliśmy. Tego nie pamiętamy (w sumie tego drugiego przechodzenia też nie ale nawzajem się widziałyśmy).

Angi właśnie teraz nic nie mnie boli. Tylko czuję w środku ten "tampon" z wielkiego zwoju bandaża nasączonego jakąś jodyna czy czymś innym. Sama jestem w szoku bo na żadnych przeciwbolach nie jestem. Nieprzyjemne skurcze czułam tuz po zabiegu, wtedy mnie zmogło po 1h i po tym jak wstałam to wszystko spoko. Czy mega zabawa to nie wiem, ale śmiesznie na pewno. 😅 W każdym razie nie zamierzam się chyba bać już ogólnej narkozy w przyszłości.

Jutro będą mi wyciągać to ustrojstwo to pewnie popatrzą czy tam wszystko gra. Wycięli ponoć malutko, tyle ile było konieczne. 🍀

PS mam "srom wielorodki" w kartotece xD nie wiem kompletnie czemu

rozalaa, Paula29, Angi90 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    Kubuś 💙
    preg.png
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy 😉 dobrze, że Ci dopisuje apetyt 😅 i wszystko nam raportujesz. Fajnie, że zostajesz do jutra, jednak ta pierwsza noc po zabiegu w domu to zawsze lekka spina, a tu masz opiekę i możesz spać i spać 😴😴

Dziewczyny Frutellka, jo_anna kciuki za stymulację 🤞 oby dawki były w sam raz 🥰

Ja melduje, że zapisałam się na czwartek do mojej lekarki na posiew kontrolny i porozmawiamy o ew. biopsji. Ale to już raczej nie w tym cyklu, bo było ❤️ - oczywiście z nadzieją, że coś kliknie po histero. Muszę jeszcze pogadać z moim kiedy on spotka się z andrologiem, bo bez aktualnych wyników jego dalej nie ruszymy 😑

siesiepy, Paula29, Angi90 , jo_ana, Frutellka , rozalaa, Emka06, Beezi, Mart768, Lipcowa lubią tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08.2024, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi92 wrote:
    Siesiepy 😉 dobrze, że Ci dopisuje apetyt 😅 i wszystko nam raportujesz. Fajnie, że zostajesz do jutra, jednak ta pierwsza noc po zabiegu w domu to zawsze lekka spina, a tu masz opiekę i możesz spać i spać 😴😴

Dziewczyny Frutellka, jo_anna kciuki za stymulację 🤞 oby dawki były w sam raz 🥰

Ja melduje, że zapisałam się na czwartek do mojej lekarki na posiew kontrolny i porozmawiamy o ew. biopsji. Ale to już raczej nie w tym cyklu, bo było ❤️ - oczywiście z nadzieją, że coś kliknie po histero. Muszę jeszcze pogadać z moim kiedy on spotka się z andrologiem, bo bez aktualnych wyników jego dalej nie ruszymy 😑

Trzymam kciuki za wyniki 🤞🤞🤞

• Zosis Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Frutellka, Jo_ana, kciuki za nową stymulację. 🤞🤞🤞 Tu się muszą dziać cuda w najbliższych tygodniach!🧚‍♀️

Angi, tulę za 🐒, oby nie dokuczała Ci za bardzo. 🫂

Bambi, uporałaś się już z kartonami?

A ja właśnie dostałam wiadomość od Przyjaciółki, że Doktorek dostał moje wyniki PAPPA. Ryzyka wyszły jeszcze niższe niż z USG. 🥳

Frutellka , Paula29, siesiepy, moonflower, Angi90 , Marti27, RinTinTin, Lipcowa, jo_ana, rozalaa, Pfry, Emka06, Beezi, aśś, Mart768, Kil lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dziękuję, i to jest dobra wiadomość na koniec dnia, że ryzyka niskie 😘

Zosis lubi tę wiadomość

• Paula29 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo_ana to pierwsza moja stymulacja. I też pierwszy cykl po histeroskopii. I jak się okazuje pierwszy cykl bez ureaplasmy. Wcześniej jak ją wyleczyliśmy to miałam owu z prawego jajnika - skoro jajowód niedrożny to nie liczę tamtego cyklu. Mam spore oczekiwania teraz i boję się że się zawiodę. Dziś też omawiałysmy dalsze plany. Jak się nie uda do lipca to startujemy z IVF... 20 jajeczek to całe mnóstwo. Jakie masz AMH?

Frutellka, dostałam Lamettę 😊 Ty również, prawda?Jaka masz dawkę ? Ja 1x2tab (obojętnie rano czy wieczorem). Chyba wezmę wieczorem, przyjemniej prześpię ewentualne skutki uboczne 😅

Siesiepy to jest właśnie ciekawe że przy tym przenoszeniu się nie obudziłam, ani podczas całej drogi z bloku na oddział (krótka nie jest). 😅 Dopiero pamiętam salę. PS: srom wieloródki, bo oni już tam myślą przyszłościowo! 😊

Zosis lubi tę wiadomość

• moonflower Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja proszę jutro o pół kciuka za nasze prenatalne i pappa, Zosiu ile czekałaś na wynik??

strasznego mam stresa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 20:31

Paula29, Angi90 , Pfry, Kil, Lipcowa lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis o, u mojej teściowej to miałabyś już czerwoną kartkę 🤭
    Super, że niskie ryzyka - bejbik niech dalej zdrowo rośnie 🍀

Moon kciuki za badania 🤞🏻🤞🏻

Siesiepy dzielna babka z Ciebie 💪🏻
    Dobrze, że masz to już z głowy 😘
    A z narkozą to jest serio faza 😅 ja raz byłam grzeczna i gdy położyłam się do łóżka i położna przykryła mnie kołdrą to powiedziałam "dziękuję, dobranoc." i poszłam spać 🙃 a raz coś bredziłam, że "łatwo jest porwać ludzi" 🧐 chyba chodziło mi o wpływ narkozy na człowieka ale pewna nie jestem 🙃

Paula super, że ta sytuacja ogarnięta 💪🏻
    Jak nastrój przed rozpoczęciem? 😊

Angi co do mebelek to jeszcze nie wybrane 🤭
    Ale muszę przycisnąć trochę z przygotowaniami, bo wszystkie znaki na niebie wskazują, że urodzę wcześniej 😊

Zdjęć Małej Lili nie mam, bo wypięła się do Nas tyłkiem 🙈 ma już prawie 1kg 💪🏻 niestety łożysko przodujące potwierdziło się więc czeka mnie szybszy pobyt w szpitalu i nakaz oszczędzania się 😊 no i ban na ❤️ 🙄😬 ale z okazji swojej umownej studniówki ciążowej wstawiam swoją piłkę i pierwszy "gadżet" Małej - dostawke 😊

IMG-20240108-201403.jpg

IMG-20240108-194309.jpg

Zosis, Angi90 , RinTinTin, Paula29, jo_ana, migotka_, agentka93, Amunicja, rozalaa, Pfry, Emka06, Beezi, justme, SandraH.97, Mart768, Kil, KarolinaAnastazja, oloska, Clausix, Paprota9418 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, czyli masz zwyczajnie większe wargi sromowe, potrafią zmieniać się nie tylko podczas porodu, ale po prostu z wiekiem lub z powodu wahań hormonalnych. Ułatwią na pewno sprawę podczas porodu SN, a dopóki nie czujesz jakiegokolwiek dyskomfortu na codzień lub podczas 🔥to się nie przejmuj 😊 i tu akurat z całą pewnością można powiedzieć - taka Twoja natura, taka Twoja uroda 😃

Zosia, świętujemy!🥳❤️

Dziękuję dziewczyny 😘 Wszystko standardowo, biorę tabsy, a po nich ogarnia mnie błoga senność, stąd moje skołowanie. Śmiałam się do Starego, że wzięłam urlop na żądanie od niego 😂

Moonflower, kciuki już gotowe 🤞🤞 o której jutro wizytacja? Bo nie wiem czy budzik przestawić na wcześniej 😅 Nie stresuj się, na pewno wszystko jest w porządku 🫂❤️

Lipcowa, jaki piękny masz brzuszek i Lili też już spora 😍 Piękna dostawka 🤩 Oszczędzaj się zgodnie z zaleceniami, wszystko będzie dobrze 🫂 Wiadomo już w jaki tydzień uderzacie z rozwiązaniem? Zalecają Ci CC? Wszystkiego Najlepszego z okazji 💯 dniówki!🥳🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 20:57

Zosis, Lipcowa, Paula29, Mart768 lubią tę wiadomość

👩🏻🧔🏻🩷🩷
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝2025
    ⏳FET ❄️

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
    age.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ