X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Siesiepy - witaj Kochana już świadoma z powrotem 😘 jak się czujesz? Czy ktoś z Tobą rozmawiał o zabiegu i o tym, jakie są zalecenia po zabiegu?
    Zostajesz do jutra?
    Zostaje do jutra, zasnęłam sobie jakoś i wstałam w końcu na kolacyjke. Kanapki z pastą jajeczka i jakaś kromka dodatkowa jeszcze. Z głodu nie padnę. 😜
    Pewnie wszystkie inne szczegóły powiedzą jutro przy wypisie. Na razie mam nie wyjmować tego co w środku, zaraz się przebiorę z tej koszuliny jednorazowej.

Kokosku nooo dobre to. Nie ma się czego bać. 🔥

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, dobrze że już po. Oby jutro przekazali Ci już same dobre wieści. 🤞

Lipcowa, no to powiem Ci, że jakby Twoja teściowa dowiedziała się, że ja już w 14 tygodniu zaczynam się rozglądać za wózkiem to chyba by mnie rozwiodła. 🤭😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 18:47

siesiepy, Amunicja, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy czyli wspomnienia po narkozie pozytywne 🙈
    To dobrze, ja słabo wspominam, miałam 2 razy i za każdym razem chyba boję się bardziej. Odpoczywaj teraz, czekamy na jakieś wieści jak się czegoś dowiesz.

Jeszcze nawet 19nastej nie ma, a mi już się oczy zamykają, też jesteście takie wypompowane z energii dzisiaj czy to mój kryzys po urlopowy ?

W tym cyklu mam zwiększoną dawkę leków do stymulacji i już się zaczynam katować, że coś się odwali bo dopiero 7 dc, a mnie zalewa śluz płodny i czuję znacznie bardziej jajnik 🥴

siesiepy lubi tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
    09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️

🔜 sztuczna menopauza
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepku cieszę się że już po 😊 odpoczywaj i smacznego !

A ja w klinice byłam, leki zdobyłam. Mam zacząć od środy stymulację 😊 pani dr przekochana jak zwykle. I nawet potwierdziła że drożny jajowód może przechwycić komórkę jajową z drugiego jajnika. Ale dzieje się to bardzo rzadko.

Dziewczyny dobrze mi doradziłyście żeby przenieść wizytę 🙏🏻😊 dzięki. Czwartek to byłoby już za późno.
    Tak się martwiłam że nie uda się tego przenieść.. przez to całą noc śniło mi się koczowanie pod gabinetem. I w tym śnie w końcu weszłam o godz. 22 do gabinetu i tam siedziala pani dr z mamąginekolog i piły drinki 😂😂😂 Ale faza !!!

Ja też dobrze wspominam narkozę. Choć przed zabiegiem byłam bardzo zestresowana. Nic nie pamiętam, nic mnie nie bolało. Ale nie wiem czy czegoś nie odwaliłam 🫣 nie wiem nawet jak się z powrotem w łóżku znalazłam. Musieli mnie przenieść ?

Jo_ana a co bierzesz i w jakiej dawce? Kiedy monit ? 😊

Emka06, siesiepy, rozalaa, Beezi, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale faza z tym snem 🤣🤣 często się śnią takie głupoty jak człowiek dużo myśli o czymś. Mi się ostanio śniło, że miałam pozytywny test jak mi się okres spóźniał oczywiście wstałam zrobiłam i negatywny 🤦🏻‍♀️

U Ciebie będzie pierwsza stymulacja ? Czy ostanio też miałaś ? Przepraszam nie pamiętam.

Ja jestem na gonadotropinach, biorę Gonal F 50j. USG mam w czwartek rano, więc niby jeszcze tylko 2 dawki, ale gdzieś tam z tyłu głowy są głupie myśli bo na dawce 75 miałam 20 pęcherzyków, ale to już moja 5 stymulacja i ostatnio nie zareagowałam na niższa dawkę, więc może i będzie dobrze, ale stres jest 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 19:22

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
    09/06 (S) V FET ❄️
    17 dpt bhcg 5633
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️

🔜 sztuczna menopauza
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Siesiepku cieszę się że już po 😊 odpoczywaj i smacznego !

A ja w klinice byłam, leki zdobyłam. Mam zacząć od środy stymulację 😊 pani dr przekochana jak zwykle. I nawet potwierdziła że drożny jajowód może przechwycić komórkę jajową z drugiego jajnika. Ale dzieje się to bardzo rzadko.

Dziewczyny dobrze mi doradziłyście żeby przenieść wizytę 🙏🏻😊 dzięki. Czwartek to byłoby już za późno.
    Tak się martwiłam że nie uda się tego przenieść.. przez to całą noc śniło mi się koczowanie pod gabinetem. I w tym śnie w końcu weszłam o godz. 22 do gabinetu i tam siedziala pani dr z mamąginekolog i piły drinki 😂😂😂 Ale faza !!!

Ja też dobrze wspominam narkozę. Choć przed zabiegiem byłam bardzo zestresowana. Nic nie pamiętam, nic mnie nie bolało. Ale nie wiem czy czegoś nie odwaliłam 🫣 nie wiem nawet jak się z powrotem w łóżku znalazłam. Musieli mnie przenieść ?

Jo_ana a co bierzesz i w jakiej dawce? Kiedy monit ? 😊

Trzymam kciuki 🤞🤞 czym się stymulujesz? Ja zaczynam od jutra 😁

Paula29 lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dzięki za wczorajszy odzew🤗jak wykombinuję coś dobrego to będę się dzielić😊

Siesiepy, dobrze, że już po wszystkim 🫂 Wyśpij się teraz porządnie, nic Cię nie boli? Czy tylko ja mam wrażenie, że chciałaś napisać"Ale mega zabawa!"?😂🙈 Mnie jak wybudzili po laparo i zobaczyłam te światła to miałam wrażenie, że wylądowałam na Enterprise ze Star Treka😅 I kompletnie nie wiem jak, ale sama ponoć przeszłam z tego fotela na łóżko 🤷🏼‍♀️

Lipcowa, jak tam spotkanie z Księżniczką ciotuniek? Udało się znaleźć jakieś mebelki? Chwal nam się tu🙃

Paula, właśnie miałam pytać, super, że udało się wszystko po Twojej myśli 🥰 Teraz kciuki za kurniczek 🤞🤞

Jo_ana, możliwe, że to tak pourlopowo, natomiast sama nie jesteś. Mnie wybudził rano małpiszon przed budzikiem, jestem zupełnie dziś nieposkładana jakaś 😵‍💫 A czemu zwiększyli Ci dawki? Żeby więcej jajek było?🤔 ostatnio miałaś jedno, nie?

Gattina, czy Ty dziś miałaś kolejne IUI? 🤞🍀 Mam nadzieję, że ten grudniowy cykl zakończył się spokojnie. Pamiętam, że pisałaś o mocnym bólu, nie miałaś torbieli?

Frutellka, kciuki zaciskam za kolejną rundę!🤞🤞🍀

Zosis, u mnie nad ranem było -12°i odczuwalna -17°🥶 Za to przez cały dzień piękne słońce 🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 20:44

siesiepy, Paula29, gattina, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Paula ale faza z tym snem 🤣🤣 często się śnią takie głupoty jak człowiek dużo myśli o czymś. Mi się ostanio śniło, że miałam pozytywny test jak mi się okres spóźniał oczywiście wstałam zrobiłam i negatywny 🤦🏻‍♀️

U Ciebie będzie pierwsza stymulacja ? Czy ostanio też miałaś ? Przepraszam nie pamiętam.

Ja jestem na gonadotropinach, biorę Gonal F 50j. USG mam w czwartek rano, więc niby jeszcze tylko 2 dawki, ale gdzieś tam z tyłu głowy są głupie myśli bo na dawce 75 miałam 20 pęcherzyków, ale to już moja 5 stymulacja i ostatnio nie zareagowałam na niższa dawkę, więc może i będzie dobrze, ale stres jest 🙄

O mamuniu aż 20? To hiperstymulacja chyba była?

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Dzięki za wczorajszy odzew 🤗jak wykombinuję coś dobrego to będę się dzielić 😊

Siesiepy, dobrze, że już po wszystkim 🫂 Wyśpij się teraz porządnie, nic Cię nie boli? Czy tylko ja mam wrażenie, że chciałaś napisać"Ale mega zabawa!"?😂🙈 Mnie jak wybudzili po laparo i zobaczyłam te światła to miałam wrażenie, że wyglądałam na Enterprise ze Star Treka😅 I kompletnie nie wiem jak, ale sama ponoć przeszłam z tego fotela na łóżko 🤷🏼‍♀️

Lipcowa, jak tam spotkanie z Księżniczką ciotuniek? Udało się znaleźć jakieś mebelki? Chwal nam się tu🙃

Paula, właśnie miałam pytać, super, że udało się wszystko po Twojej myśli 🥰 Teraz kciuki za kurniczek 🤞🤞

Jo_ana, możliwe, że to tak pourlopowo, natomiast sama nie jesteś. Mnie wybudził rano małpiszon przed budzikiem, jestem zupełnie dziś nieposkładana jakaś 😵‍💫 A czemu zwiększyli Ci dawki? Żeby więcej jajek było?🤔 ostatnio miałaś jedno, nie?

Gattina, czy Ty dziś miałaś kolejne IUI? 🤞🍀 Mam nadzieję, że ten grudniowy cykl zakończył się spokojnie. Pamiętam, że pisałaś o mocnym bólu, nie miałaś torbieli?

Frutellka, kciuki zaciskam za kolejną rundę!🤞🤞🍀

Dzięki Kochana... Ja to już chyba na nic nie liczę 🙂

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi tulę za małpiszona, mam nadzieję, ze mimo wszystko nie jest aż tak bardzo ciężki ten dzień dla Ciebie.
    Zwiększyli bo ostatnio było tylko jedno, a chcą dwa, a że 2 razy miałam niższą dawkę to stwierdzili, że już raczej nie zareaguję na nią 3 raz.

Frutellka na szczęście nie doszło do hiperstymulacji. Po prostu było to przestymulowanie bo nie tego do iui oczekiwaliśmy, gdyby to było invitro to byłoby cacy, na szczęście straciłam tylko 2 cykle po tym i obyło się bez komplikacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 19:38

Angi90 lubi tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    09/06 (S) V FET ❄️
    17 dpt bhcg 5633
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️

🔜 sztuczna menopauza
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Angi tulę za małpiszona, mam nadzieję, ze mimo wszystko nie jest aż tak bardzo ciężki ten dzień dla Ciebie.
    Zwiększyli bo ostatnio było tylko jedno, a chcą dwa, a że 2 razy miałam niższą dawkę to stwierdzi, że już raczej nie zareaguję na nią 3 raz.

Frutellka na szczęście nie doszło do hiperstymulacji. Po prostu było to przestymulowanie bo nie tego do iui oczekiwaliśmy, gdyby to było invitro to byłoby cacy, na szczęście straciłam tylko 2 cykle po tym i obyło się bez komplikacji.

To całe szczęście;) ja to hoduję jeden pęcherzyk, ale dr mnie stymuluje małymi dawkami;)

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo_anna czemu źle wspominasz? Co się działo? Ogólnie pogoda teraz straszna, łeb mnie 3 dni bolal, dopiero "prawie" przestał i żyje. 🫠 O senności ciężko mi mówić bo wczoraj to spałam po 1,5-2h i pobudka na 1,5-2h.

Paula bardzo dobre wieści z tymi lekami. Patrząc po tym co się działo u mnie to z jeżdżącego łóżka sama się przenioslas. Zaś moja mama pamięta jak z operacyjnego się przenosiła też na to jeżdżące, a my dzisiaj dywagowałyśmy z dziewczynami czy nas ściągali czy same zeszliśmy. Tego nie pamiętamy (w sumie tego drugiego przechodzenia też nie ale nawzajem się widziałyśmy).

Angi właśnie teraz nic nie mnie boli. Tylko czuję w środku ten "tampon" z wielkiego zwoju bandaża nasączonego jakąś jodyna czy czymś innym. Sama jestem w szoku bo na żadnych przeciwbolach nie jestem. Nieprzyjemne skurcze czułam tuz po zabiegu, wtedy mnie zmogło po 1h i po tym jak wstałam to wszystko spoko. Czy mega zabawa to nie wiem, ale śmiesznie na pewno. 😅 W każdym razie nie zamierzam się chyba bać już ogólnej narkozy w przyszłości.

Jutro będą mi wyciągać to ustrojstwo to pewnie popatrzą czy tam wszystko gra. Wycięli ponoć malutko, tyle ile było konieczne. 🍀

PS mam "srom wielorodki" w kartotece xD nie wiem kompletnie czemu

rozalaa, Paula29, Angi90 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy 😉 dobrze, że Ci dopisuje apetyt 😅 i wszystko nam raportujesz. Fajnie, że zostajesz do jutra, jednak ta pierwsza noc po zabiegu w domu to zawsze lekka spina, a tu masz opiekę i możesz spać i spać 😴😴

Dziewczyny Frutellka, jo_anna kciuki za stymulację 🤞 oby dawki były w sam raz 🥰

Ja melduje, że zapisałam się na czwartek do mojej lekarki na posiew kontrolny i porozmawiamy o ew. biopsji. Ale to już raczej nie w tym cyklu, bo było ❤️ - oczywiście z nadzieją, że coś kliknie po histero. Muszę jeszcze pogadać z moim kiedy on spotka się z andrologiem, bo bez aktualnych wyników jego dalej nie ruszymy 😑

siesiepy, Paula29, Angi90 , jo_ana, Frutellka , rozalaa, Emka06, Beezi, Mart768, Lipcowa lubią tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi92 wrote:
    Siesiepy 😉 dobrze, że Ci dopisuje apetyt 😅 i wszystko nam raportujesz. Fajnie, że zostajesz do jutra, jednak ta pierwsza noc po zabiegu w domu to zawsze lekka spina, a tu masz opiekę i możesz spać i spać 😴😴

Dziewczyny Frutellka, jo_anna kciuki za stymulację 🤞 oby dawki były w sam raz 🥰

Ja melduje, że zapisałam się na czwartek do mojej lekarki na posiew kontrolny i porozmawiamy o ew. biopsji. Ale to już raczej nie w tym cyklu, bo było ❤️ - oczywiście z nadzieją, że coś kliknie po histero. Muszę jeszcze pogadać z moim kiedy on spotka się z andrologiem, bo bez aktualnych wyników jego dalej nie ruszymy 😑

Trzymam kciuki za wyniki 🤞🤞🤞

• Zosis Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Frutellka, Jo_ana, kciuki za nową stymulację. 🤞🤞🤞 Tu się muszą dziać cuda w najbliższych tygodniach!🧚‍♀️

Angi, tulę za 🐒, oby nie dokuczała Ci za bardzo. 🫂

Bambi, uporałaś się już z kartonami?

A ja właśnie dostałam wiadomość od Przyjaciółki, że Doktorek dostał moje wyniki PAPPA. Ryzyka wyszły jeszcze niższe niż z USG. 🥳

Frutellka , Paula29, siesiepy, moonflower, Angi90 , Marti27, RinTinTin, Lipcowa, jo_ana, rozalaa, Pfry, Emka06, Beezi, aśś, Mart768, Kil lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dziękuję, i to jest dobra wiadomość na koniec dnia, że ryzyka niskie 😘

Zosis lubi tę wiadomość

• Paula29 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo_ana to pierwsza moja stymulacja. I też pierwszy cykl po histeroskopii. I jak się okazuje pierwszy cykl bez ureaplasmy. Wcześniej jak ją wyleczyliśmy to miałam owu z prawego jajnika - skoro jajowód niedrożny to nie liczę tamtego cyklu. Mam spore oczekiwania teraz i boję się że się zawiodę. Dziś też omawiałysmy dalsze plany. Jak się nie uda do lipca to startujemy z IVF... 20 jajeczek to całe mnóstwo. Jakie masz AMH?

Frutellka, dostałam Lamettę 😊 Ty również, prawda?Jaka masz dawkę ? Ja 1x2tab (obojętnie rano czy wieczorem). Chyba wezmę wieczorem, przyjemniej prześpię ewentualne skutki uboczne 😅

Siesiepy to jest właśnie ciekawe że przy tym przenoszeniu się nie obudziłam, ani podczas całej drogi z bloku na oddział (krótka nie jest). 😅 Dopiero pamiętam salę. PS: srom wieloródki, bo oni już tam myślą przyszłościowo! 😊

Zosis lubi tę wiadomość

• moonflower Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja proszę jutro o pół kciuka za nasze prenatalne i pappa, Zosiu ile czekałaś na wynik??

strasznego mam stresa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 20:31

Paula29, Angi90 , Pfry, Kil, Lipcowa lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis o, u mojej teściowej to miałabyś już czerwoną kartkę 🤭
    Super, że niskie ryzyka - bejbik niech dalej zdrowo rośnie 🍀

Moon kciuki za badania 🤞🏻🤞🏻

Siesiepy dzielna babka z Ciebie 💪🏻
    Dobrze, że masz to już z głowy 😘
    A z narkozą to jest serio faza 😅 ja raz byłam grzeczna i gdy położyłam się do łóżka i położna przykryła mnie kołdrą to powiedziałam "dziękuję, dobranoc." i poszłam spać 🙃 a raz coś bredziłam, że "łatwo jest porwać ludzi" 🧐 chyba chodziło mi o wpływ narkozy na człowieka ale pewna nie jestem 🙃

Paula super, że ta sytuacja ogarnięta 💪🏻
    Jak nastrój przed rozpoczęciem? 😊

Angi co do mebelek to jeszcze nie wybrane 🤭
    Ale muszę przycisnąć trochę z przygotowaniami, bo wszystkie znaki na niebie wskazują, że urodzę wcześniej 😊

Zdjęć Małej Lili nie mam, bo wypięła się do Nas tyłkiem 🙈 ma już prawie 1kg 💪🏻 niestety łożysko przodujące potwierdziło się więc czeka mnie szybszy pobyt w szpitalu i nakaz oszczędzania się 😊 no i ban na ❤️ 🙄😬 ale z okazji swojej umownej studniówki ciążowej wstawiam swoją piłkę i pierwszy "gadżet" Małej - dostawke 😊

IMG-20240108-201403.jpg

IMG-20240108-194309.jpg

Zosis, Angi90 , RinTinTin, Paula29, jo_ana, migotka_, agentka93, Amunicja, rozalaa, Pfry, Emka06, Beezi, justme, SandraH.97, Mart768, Kil, KarolinaAnastazja, oloska, Clausix, Paprota9418 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, czyli masz zwyczajnie większe wargi sromowe, potrafią zmieniać się nie tylko podczas porodu, ale po prostu z wiekiem lub z powodu wahań hormonalnych. Ułatwią na pewno sprawę podczas porodu SN, a dopóki nie czujesz jakiegokolwiek dyskomfortu na codzień lub podczas 🔥to się nie przejmuj 😊 i tu akurat z całą pewnością można powiedzieć - taka Twoja natura, taka Twoja uroda 😃

Zosia, świętujemy!🥳❤️

Dziękuję dziewczyny 😘 Wszystko standardowo, biorę tabsy, a po nich ogarnia mnie błoga senność, stąd moje skołowanie. Śmiałam się do Starego, że wzięłam urlop na żądanie od niego 😂

Moonflower, kciuki już gotowe 🤞🤞 o której jutro wizytacja? Bo nie wiem czy budzik przestawić na wcześniej 😅 Nie stresuj się, na pewno wszystko jest w porządku 🫂❤️

Lipcowa, jaki piękny masz brzuszek i Lili też już spora 😍 Piękna dostawka 🤩 Oszczędzaj się zgodnie z zaleceniami, wszystko będzie dobrze 🫂 Wiadomo już w jaki tydzień uderzacie z rozwiązaniem? Zalecają Ci CC? Wszystkiego Najlepszego z okazji 💯 dniówki!🥳🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 20:57

Zosis, Lipcowa, Paula29, Mart768 lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ