X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale wczoraj naprodukowałyście 😉 a mnie wciągnęła książka Jojo Moyes 😉 Tak tak, kartony na piętrze dalej nie znalazły sobie miejsca, ale trudno 😜

Emka oczywiście zajrzałam wczoraj i widziałam, że u Was wszystko zgodnie z planem 🥳🍀🤞 Jak chcesz to zatestuje 22.01, będziemy się wspierać jak na wątku miesięcznym 😜

Co do obowiązków domowych to znacie moje zdanie. My w ogóle coraz częściej myślimy o tym, żeby znaleźć kogoś kto regularnie będzie nam pomagał. Niestety na razie zaliczyłam fail w tym temacie - pani, którą najęlismy do sprzątania starego mieszkania przed zdaniem kluczy posprzątała tak, że ja musiałam poprawiać 😑 Ale uważam, że to jest rozwiązanie do przemyślenia. Nawet raz na dwa tygodnie - to byłoby duże odciążenie jak obie osoby w domu pracują.

Rozalaa czy Ty masz jakieś tipy na bycie tak pracowitą? Bo mi się straaaaassznie nie chce od początku roku 😑

Paula 🥳🥳 Najlepsze życzenia urodzinowe - poświętuję jeszcze dzisiaj. To ostatnie dwudzieste?

Ja mam od rana lekko zepsuty humor, bo właśnie zghostowali nas kolejni znajomi, którzy spodziewają się (drugiego) dziecka.. Czuję się tym zmieszana.

RinTinTin, Paula29 lubią tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi92 wrote:
    Hej, ale wczoraj naprodukowałyście 😉 a mnie wciągnęła książka Jojo Moyes 😉 Tak tak, kartony na piętrze dalej nie znalazły sobie miejsca, ale trudno 😜

Emka oczywiście zajrzałam wczoraj i widziałam, że u Was wszystko zgodnie z planem 🥳🍀🤞 Jak chcesz to zatestuje 22.01, będziemy się wspierać jak na wątku miesięcznym 😜

Co do obowiązków domowych to znacie moje zdanie. My w ogóle coraz częściej myślimy o tym, żeby znaleźć kogoś kto regularnie będzie nam pomagał. Niestety na razie zaliczyłam fail w tym temacie - pani, którą najęlismy do sprzątania starego mieszkania przed zdaniem kluczy posprzątała tak, że ja musiałam poprawiać 😑 Ale uważam, że to jest rozwiązanie do przemyślenia. Nawet raz na dwa tygodnie - to byłoby duże odciążenie jak obie osoby w domu pracują.

Rozalaa czy Ty masz jakieś tipy na bycie tak pracowitą? Bo mi się straaaaassznie nie chce od początku roku 😑

Paula 🥳🥳 Najlepsze życzenia urodzinowe - poświętuję jeszcze dzisiaj. To ostatnie dwudzieste?

Ja mam od rana lekko zepsuty humor, bo właśnie zghostowali nas kolejni znajomi, którzy spodziewają się (drugiego) dziecka.. Czuję się tym zmieszana.

Bambi moi znajomi mają Panią do pomocy która przychodzi raz w tygodniu, wiesz co jest najlepsze?? że zawsze wieczorem przed jej przyjściem ogarniają chate żeby wstydu nie było 😂😂😂

ja częstuję dziś kremóweczką na drugie śniadanko 😂 a co mi tam 😂 najlepsze jest to że ostatnio mam straszną faze na 🥑 więc przed kremówką wpadło guacamole 😂😂 dziwne mam te smaki... ważne że bez zwrotki😎😎

czekam na koniec mrozów bo przecież paliwo nam już zamarzło w praktycznie każdym aucie!! (w sensie nie w baku ale takie resztki w filtrach) i co noc kilka telefonów że to agregat a to auto nie zapala! ja chcę lato!!

Mart a nad jakim szpitalem w podkarpackim się zastanawiasz?? ja się zastanawiam nad ProFamilią w Rzeszowie, Medikorem w Sączu albo Ujaskiem w Krakowie 🙄 więc też rozstrzał... Ujastek i Medikor bo mam tam doktorka, a ProFamilia bo bliżej...

Paula spóźnione życzenia!!! Spełnienia najskrytszych marzeń! i tych malutkich i tych całkiem wielkich 😘😘😘

Paprota9418, Paula29 lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Martiii Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Piszę do was z pytaniem, wiem, że niektóre dziewczyny są tutaj już bardzo doświadczone i mogłyby mi podpowiedzieć, a więc staramy się o dziecko już ponad rok i w listopadzie dostaliśmy skierowanie od lekarza rodzinnego do specjalisty leczenia nieplodnosci( mieszkamy w Holandii, więc trochę mogą się różnić procedury). W grudniu odbyła się pierwsza wizyta na której omówiliśmy z Panią doktor dalsze kroki. W pierwszej kolejności dostałam skierowanie na badania krwi w 3 dniu cyklu, a następnie będę miała badanie HSG. Badanie krwi już wykonałam, jako, że następna wizytę mam dopiero 30 stycznia, chciałabym się was zapytać co może oznaczać tak niski estradiol. Poniżej wstawiam wyniki badania krwi:

TSH: 2,9
    F4:16,8
    FSH: 2,9 norma: 3,5 do 12,5
    LH: 3,5 norma 2,4 do 12,6
    Estradiol: 33 pmol/L norma 114-332
    Progesteron: 0,80 nmol/L norma <0,61

Czy mogłybyście coś więcej powiedzieć na temat tych wyników? FSH i Estradiol ponizej normy, ale nie mam pojecia co to moze oznaczac.Miała któraś z Was podobnie?

👩🏽 28 👱🏽‍♂️ 32 + 🐈

Rozpoczecie staran 12.2022r.

6x IUI ❌

1 IVF 04.2025

1 FET - 5.05.25

13.05 - ⏸️🥹
    10.06 - I USG
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiii wrote:
    Cześć dziewczyny,

Piszę do was z pytaniem, wiem, że niektóre dziewczyny są tutaj już bardzo doświadczone i mogłyby mi podpowiedzieć, a więc staramy się o dziecko już ponad rok i w listopadzie dostaliśmy skierowanie od lekarza rodzinnego do specjalisty leczenia nieplodnosci( mieszkamy w Holandii, więc trochę mogą się różnić procedury). W grudniu odbyła się pierwsza wizyta na której omówiliśmy z Panią doktor dalsze kroki. W pierwszej kolejności dostałam skierowanie na badania krwi w 3 dniu cyklu, a następnie będę miała badanie HSG. Badanie krwi już wykonałam, jako, że następna wizytę mam dopiero 30 stycznia, chciałabym się was zapytać co może oznaczać tak niski estradiol. Poniżej wstawiam wyniki badania krwi:

TSH: 2,9
    F4:16,8
    FSH: 2,9 norma: 3,5 do 12,5
    LH: 3,5 norma 2,4 do 12,6
    Estradiol: 33 pmol/L norma 114-332
    Progesteron: 0,80 nmol/L norma <0,61

Czy mogłybyście coś więcej powiedzieć na temat tych wyników? FSH i Estradiol ponizej normy, ale nie mam pojecia co to moze oznaczac.Miała któraś z Was podobnie?

W jakim mieście się leczysz ?
    Niskie fsh może świadczyć o obniżonej rezerwie jajnikowej, oraz zaburzać owulację. Estradiol faktycznie bardzo niski, trzeba by poszerzyć diagnostykę, może to wskazywać na hipergonadyzm, PCOS lub niedoczynosc przysadki. Nie chce straszyć ale niski poziom estrogenów może też wynikać z menopauzy, także koniecznie trzeba wykonać więcej badań. Tarczyca też nie pracuje najlepiej, bardzo wysokie ft4 prawdopodobnie jest problem z konwersja do ft3.

Mamy grupę z dziewczynami z NL na messengerze, jakbyś chciała dołączyć to daj znać. Tutaj raczej nie ma nikogo kto leczy się w NL więc też nie znajdziesz wiele informacji jak to wygląda wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2024, 11:43

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
    09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️

🔜 sztuczna menopauza
  • Martiii Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jo_ana,
    Dziękuję za tak obszerna odpowiedz.
    Lecze się w Eindhoven. Napiszę coś więcej cykle mam regularne 28-30 dni, dość obfite.
    Regularność cykli raczej wyklucza PCOS czy menopauzę, raczej wydaje mi się, że przyczyną może być niewydolonosc przysadki, ale zobaczymy co Pani doktor powie. Nie napisałam też o normach dla Ft4. Wynik w tym labolatorium w którym wykonywałam był podany w pmol/l i normy są pomiedzy 12 a 22, więc wychodzi, że mam w normie.

👩🏽 28 👱🏽‍♂️ 32 + 🐈

Rozpoczecie staran 12.2022r.

6x IUI ❌

1 IVF 04.2025

1 FET - 5.05.25

13.05 - ⏸️🥹
    10.06 - I USG
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiii wrote:
    Hej jo_ana,
    Dziękuję za tak obszerna odpowiedz.
    Lecze się w Eindhoven. Napiszę coś więcej cykle mam regularne 28-30 dni, dość obfite.
    Regularność cykli raczej wyklucza PCOS czy menopauzę, raczej wydaje mi się, że przyczyną może być niewydolonosc przysadki, ale zobaczymy co Pani doktor powie. Nie napisałam też o normach dla Ft4. Wynik w tym labolatorium w którym wykonywałam był podany w pmol/l i normy są pomiedzy 12 a 22, więc wychodzi, że mam w normie.

Pewnie dr wagenmakers?
    Faktycznie zapomniałam, że oni tutaj mają inne jednostki niektórych badań niż w PL.
    Miałaś już monitoring potwierdzający owulację ? To że jest misiaczka wcale nie musi oznaczać że owulację też są, przy PCOS też można mieć regularne miesiączki.
    Powiem tak, cudów od nich nie oczekuj i uzbroi się w cierpliwość. Oni na wszystko mają czas, badań robią tyle co na lekarstwo i to takie podstawowe, nie poszerzają zbyt obszernie diagnostyki. U nas po 2,5 roku starań naturalnych lekarka nadal twierdziła że mamy szanse na naturalna ciążę i nie chciała przyspieszyć inseminacji. Ogólnie jest tak, że trzeba przejść 6 inseminacji, żeby przystąpić do in vitro. No i nie szukają przyczyn niepłodności i nie powodzeń, wychodzą z założenia że natura tak chce i że po prostu ma się pecha gdy się nie udaje. Jak to kiedyś jeden lekarz powiedział „my jesteśmy od zapładniania, a nie szukania przyczyny” 🤷🏻‍♀️ to tak w skrócie.

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
    09/06 (S) V FET ❄️
    17 dpt bhcg 5633
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️

🔜 sztuczna menopauza
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonflower jeśli chodzi o podkarpacie to profamilia w Rzeszowie, bo tam mam lekarza prowadzącego. Chyba że nie zdążymy dojechać to wtedy już chyba gdziekolwiek, bo obecnie mamy do Rzeszowa 60 km. I właśnie tego sie boje, ze cos sie zacznie jak akurat starego nie bedzie, bo jednak tam jestem sama i nie mam za bardzo osoby, która by była na tyle mobilna, żeby w razie czego ze mną jechać. Na śląsku mam większe możliwości, bo cała moja rodzina tu jest, ale z kolei musiałabym już teraz ogarnąć drugiego lekarza prowadzącego 🙈 skomplikowane 🙈 Krakowa nawet nie brałam pod uwagę, ale miałam na studiach praktyki w Ujastku i pamiętam, że było całkiem fajnie, a pacjenci wychodzili zadowoleni :)

Zosis tak, dobrze pamiętasz, początkowo miał być chłopak, ale tuż przed świętami dowiedzieliśmy się, że na 98% dziewczynka 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2024, 13:30

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi, dzięki kochana, ale ja nie lubię testować 🥲 Zrobię betę tak jak chce pani doktor, a kiedy dokładnie jeszcze zdecyduję.

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za życzenia 😘🥰🥳

Jo_ana trzymam jutro kciukasy o 7:40 🤞🏻myślę że będą nie tylko ładne paznokcie ale i piękne pęcherzyki !

Bambi zgadza się 😊! A co do tych wiadomości to na pewno na Was też niedługo przyjdzie kolej. Ja sobie tak tłumacze jak dostaję takie info. Mam taką koleżankę która się długo stara i czasem mam myśl a co jeśli mi uda się pierwszej? Boję się że się ode mnie odsunie.

Paprota, kochana byłaś na badaniach ?

Mart piękne imię Oliwka 😍 ale numer z tą płcią ! 😊 Ja bym się ucieszyła na dziewczynkę baardzo 😁

Frutellka to może ja też dostanę euthyrox. Dopytam na monitoringu. A miałaś już czy będziesz miała urodziny ? Może znów się szykuje podwójna impreza ? Tym razem jo_ana i Frutellka 😁

Dziś pierwszy dzień lametty. Także, Beezi, jeśli jeden kciuk masz wolny to chętnie przygarnę. Za to żeby na LEWYM jajniku były jakieś pęcherzyki 😁

Beezi, Angi90 , Nataliii, Paprota9418, jo_ana, Mart768, KarolinaAnastazja, KoKos lubią tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Dziękuję Wam za życzenia 😘🥰🥳

Jo_ana trzymam jutro kciukasy o 7:40 🤞🏻myślę że będą nie tylko ładne paznokcie ale i piękne pęcherzyki !

Bambi zgadza się 😊! A co do tych wiadomości to na pewno na Was też niedługo przyjdzie kolej. Ja sobie tak tłumacze jak dostaję takie info. Mam taką koleżankę która się długo stara i czasem mam myśl a co jeśli mi uda się pierwszej? Boję się że się ode mnie odsunie.

Paprota, kochana byłaś na badaniach ?

Mart piękne imię Oliwka 😍 ale numer z tą płcią ! 😊 Ja bym się ucieszyła na dziewczynkę baardzo 😁

Frutellka to może ja też dostanę euthyrox. Dopytam na monitoringu. A miałaś już czy będziesz miała urodziny ? Może znów się szykuje podwójna impreza ? Tym razem jo_ana i Frutellka 😁

Dziś pierwszy dzień lametty. Także, Beezi, jeśli jeden kciuk masz wolny to chętnie przygarnę. Za to żeby na LEWYM jajniku były jakieś pęcherzyki 😁

A FT3 i FT4 badałaś? Ja już po 01.01 taką niespodziankę mamie zrobiłam 😁

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Frutellka no to piękna data. A słyszałyście o tych bliźniętach w Chorwacji co jedno się urodziło 2 minuty przed północą a drugie zaraz po północy w Sylwestra?? To dopiero numer, bliźnięta a rok różnicy 😂

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Oooo Frutellka no to piękna data. A słyszałyście o tych bliźniętach w Chorwacji co jedno się urodziło 2 minuty przed północą a drugie zaraz po północy w Sylwestra?? To dopiero numer, bliźnięta a rok różnicy 😂

Właśnie gdzieś to czytałam 😁

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Mart, no weź się pochwal co pięknego dla Oliwki kupiłaś Mamo 🤩 Piękne imię!🥰

Frutellka,i dla Ciebie, jeszcze bardziej spóźnione, ale szczere - Wszystkiego Najlepszego i spełnienia marzeń i codziennych małych radości ❤️🫂 Za rok nie uciekniesz!😁

Jo_ana, Bambi kciuki za jutrzejsze wizyty🤞🤞

Paula, szczęścia na ten cykl!✊🍀✨❤️

Melduję - cycki zdrowe na 101%🥳
    Rano idę do rodzinnej po badania potrzebne na wizytę diabetologiczną. Wiecie może jakie wyniki warto mieć? Miała mi sms'a wysłać no i pewnie go nie dostanę 🙈 Coś więcej niż krzywe glukozy i insuliny, lipidogram, kreatynina, wątrobowe, tarczycowe, białko i ketony w moczu, hemoglobina glikowana?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2024, 17:20

Emka06, Marti27, jo_ana, KoKos, Frutellka , Paula29, Bambi92, Pfry, Mart768, Beezi, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tutaj dzisiaj cicho 🫣 myślałam, że wejdę i znowu trzeba będzie nadrabiać, a tu cichutko.

Angi mi dietetyk zalecił jeszcze homocysteine i b12, jeśli nie nadałaś na przestrzeni ostatniego roku.

Mart Oliwka śliczne imię, też się nad nim zastanawiałam dla córki, ale był wtedy bum na to imię i nawet w szpitalu łóżko obok urodziła się Oliwka i zrezygnowałam 🙈

Słyszałam o tych bliźniętach w radiu jak byłam w PL. Według mnie bardzo słabo to rozegrali jeśli na prawdę wpisali dzieciom w akt rok różnicy. Ja bym prostestowała.

Mart768, Angi90 lubią tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    09/06 (S) V FET ❄️
    17 dpt bhcg 5633
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️

🔜 sztuczna menopauza
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tyle że ja nie mam żadnych złych uczuć wobec tego, że ktoś jest w ciąży albo ma małe dziecko 😉 Ten etap mam już za sobą 🙈 Wręcz przeciwnie chciałabym mieć normalne relacje z "dzieciatymi", ale to oni odtrącają mnie 😔 Właśnie rozmawiałam o tym z Mężem i stwierdzam, że to kolejna konsekwencja niepłodności...

Dziękuję za kciukasy na jutro 💞

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dziewczyny że się nie udzielam ale słabo ostatnio u mnie z samopoczuciem..
    do 15 jeszcze jakoś się trzymam ale potem to tylko nudności, zgaga i spanie ale nie spanie bo nie mogę zasnąć.. mega mnie to męczy. To samo w nocy. Wstaje. Wierce się. Nie mogę się ułożyć, nie mogę spać… a do tej jeszcze martwię się tą Cytomegalią…
    Przepraszam że marudzę…

Pobrałam dziś tą awidność i czekam na wyniki.. do zakaznika nie udało mi się jeszcze umówić.

Reszta badań w porządku co bardzo mnie cieszy.. wybrałam już lekarza u którego będę prowadzić ciążę i pisałam z nią nawet o tej CMV. I ona kazała mi zrobić właśnie to badanie. Idę do niej 19.01 na pierwszą wizytę . W ten piątek mam ostatnią wizytę w klinice.

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota nie przepraszaj 🫂 przytulam Cię. Na pewno jest to stresujące. Mam nadzieję że wyniki wyjdą pomyślnie. 🥺

Paprota9418, Pfry lubią tę wiadomość

• Beezi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja przy takim TSH nie dostałam nic, chyba zależy od lekarza 🤷🏻‍♀️

Paprota, trzymam kciuki za wyniki ✊

Angi, super, że tak ogarniasz teraz te wizyty, im wcześniej tym lepiej 😉

Bambi, u nas Stary już dawno by kogoś zatrudnił do sprzątania, ja się jeszcze trochę bronię, ale myślę, że jak będę miała wrócić do pracy to na pewno kogoś znajdziemy. Czasy się zmieniły i taka pomoc to już nie jest zarezerwowana dla wybranych.

Moon, jak chcesz podpytać o Ujastek to u nas na kwietniowym Luthienn tam rodziła. 😉

Specjalnie dla Dinociotek przesyłam zdjęcie miesięcznego (!) niemowlaka Bąbla 😳 z tej okazji na wadze wybiło już ponad 4kg 😂

received-1393518841560616.jpg

Clausix, migotka_, moonflower, Paprota9418, Emka06, Marti27, Nataliii, Mart768, Amunicja, Bambi92, rozalaa, aśś, jo_ana, Frutellka , RinTinTin, Cukruś, KarolinaAnastazja, Angi90 , Lipcowa, Paula29, Karpan45, KoKos lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • migotka_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi, ale że miesiąc?! Kiedy?
    Cudowny Ignaś ❤️ dinociotka buziakuje 🥰
    I jak podsumujesz pierwszy miesiąc z Bąblem po drugiej stronie brzucha? 😊 coś Cię mocno zaskoczyło, jest inaczej niż sobie wyobrażałaś?

Beezi lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 27 🧔‍♂️ 34 🐈
    01.2023 starania 🍀
    04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
    Immunologia🚨

4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
    09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
    6❄️

1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️‍🩹
    2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️‍🩹
    3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
    4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)

💊immunosupresja
    5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
    5dpt ⏸️🥹
    6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205
    17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
    24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
    12+2 🧬 I prenatalne 5.60cm zdrowej dziewczynki 🎀
    21+2 🧬 II prenatalne 374g Hani 🌸
    30+2 🧬 III prenatalne 1442g 🐰
    33+2 1900g 🐭
    35+6 2508g 🦭
    Zostań ze mną 🙏

preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, też się zastanawiam kiedy to się stało 🙈 Zaskoczyło mnie to, że jest łatwiej niż się spodziewałam że będzie. Nastawiałam się na najgorsze, nieprzespane noce, płacze, wrzaski, noszenie, a trafił mi się spokojny, pogodny i mało wymagający egzemplarz. Wiadomo, że może się zmienić, ale te początki już po wyjściu ze szpitala są naprawdę łaskawe. Zaskoczyło mnie jeszcze to, że dużo rzeczy jest faktycznie instynktowne, chociaż sobie tego wcześniej nie wyobrażałam 🙈

migotka_, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ