Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dopiero Was nadrobiłam.
Angi wszystkiego najpiękniejszego 🥳
Zdrówka, radości i spełnienia marzeń ♥️
Moon jakie duże bobo już 😱 ależ ta Twoja ciąża szybko leci, gratuluję synusia, starszy brat pewnie dumny, że będzie braciszek?
Marti gratuluję 🥹 cudowne wieści ahh rosną te Wasze maluszki jak na drożdżach.
Paprota mam nadzieję, że ten wynik to nic poważnego i nie zagraża maluszkowi 🥺
Migotka ehh te chłopy, serio oni to mają ciężki żywot, bo przecież my to leżymy całymi dniami 🤦🏻♀️ argumenty że ja też pracuję to za mało bo on pracuje ciężej 😳 serio to jak bym robiła w kamieniołomach to mogłabym się z nim równać dopiero ? Też mam często takie myśli, jak Ty więc doskonale rozumiem i łączę się w bólu.
Emka no i pięknie ✊🏻 to teraz czekamy na dwie kreski za 2 tyg 🍀
Paula czy to znaczy, że też masz urodziny ? Można składać życzenia ?Paprota9418, Paula29, Emka06, Angi90 lubią tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
🔜 sztuczna menopauza -
Amunicja wrote:Uświadom #Migotekdoresetu, że to była wersja demo. Okres próbny się już skończył, teraz biznes wymaga nakładu ze strony subskrybenta. W zamian full opcja z wysokiej półki, przyjazny helpdesk i bogata oferta rozrywkowa na wyłączność 😈
No ale za darmo nie ma 😏
Nic dodać, nic ująć. Nic lepszego nie napiszę. Po Amunicji mogę postawić tylko kropkę. 😅 #muremzaMigotką No, może trochę na obronę Pana Migotka tylko słówko, że mój Stary tak reagował na stres przy staraniach. Na codzień było ok, ale jak się coś pod kopułą nie spinało to zaczynał właśnie tak odwalać, że głowa mała. Koniecznie do przegadania. I niech się Pan Migotek zresetuje do ustawień fabrycznych pod groźbą anulowania subskrycji pełnej wersji Migotki. 😅
Emeczko, od teraz cały Dinusiowy wątek czeka na #Emkoweblizniaki. No nie ma innej opcji. 🤞🤞 Tak w weekend ze Starym podgrzaliście chyba atmosferę, że teraz cała Polska mrozi dla równowagi. Dwa jajeczka, stymulacja, piekne wyniki, opieka Pano Dr, ogień w odpowiednim momencie, no teraz nic tylko czekać. Dla pewności zalecam ciepłe stópki w te mrozy i roztaczanie opieki przez Starego. 🤩
Paula, odpoczynek? Co to takiego?🤭 Na chwilę obecną zapełniam sobie kalendarz zadaniami, na które zawsze brakowało czasu. A od wczoraj nieśmiało zaczęłam się rozglądać za wyprawką. 🥺Emka06, Angi90 lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Jo_ana zgadza się 😅 dziś również mam urodziny. Na koniec dnia zdążyłam jeszcze coś napisać i roznieść drineczki 😅 kochana pytałam o Twoje AMH bo te 20 jajeczek zrobiło na mnie wrażenie 😁 jaki masz poziom?
Dziewczyny czy przy TSH 2,4 lekarze wypisują eutyrox/ letrox?
I czy przy stymulacji letrozolem można pić ziółka ojca sroki 3? Po tylu dniach zaczęły mi smakować i stał się to mój wieczorny rytuał. Nie wiem czy muszę z nich rezygnować 🤔 -
Paula 🥳🥳 w takim razie stooo laaat, stooo laaat! ❤️ Spełnienia marzeń - a tego jednego jak najszybciej ❤️🥳
Paula29, moonflower lubią tę wiadomość
-
Paula29 wrote:Jo_ana zgadza się 😅 dziś również mam urodziny. Na koniec dnia zdążyłam jeszcze coś napisać i roznieść drineczki 😅 kochana pytałam o Twoje AMH bo te 20 jajeczek zrobiło na mnie wrażenie 😁 jaki masz poziom?
I czy przy stymulacji letrozolem można pić ziółka ojca sroki 3? Po tylu dniach zaczęły mi smakować i stał się to mój wieczorny rytuał. Nie wiem czy muszę z nich rezygnować 🤔
Więc śpieszę z życzeniami dla Ciebie, niech marzenia się spełniają i zdrówko nie opuszcza 🥳♥️ sporo Nas koziorożców tutaj 🥰
Nie badałam amh więc nie mam pojęcia ile mam.
Co do ilości to chyba tak normalnie mi się wydaje, do ivf to taka mniej więcej oczekiwana ilość. Ja ogólnie mam wrażenie, że bardzo mocno reaguje na wszelkiego rodzaju leki. Co do tsh miałam 2,4 i lekarz nic nie zalecił, ważny jest poziom ft3 i ft4 oby ocenić jak faktycznie pracuje tarczyca, powinny być na poziomie 50% normy.
Jezu tak mnie dzisiaj jajniki nawalają, że ja osiwieję do czwartku z tej niewiedzy co tam się dzieje 🥴
Czuję w kościach, że coś się odwali 😞
Paula29 lubi tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
09/06 (S) V FET ❄️
17 dpt bhcg 5633
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
🔜 sztuczna menopauza -
Paula
Życzę Ci wszystkiego, o czym marzysz i czego potrzebujesz. A dodatkowo beztroski, uśmiechu i szybkiego uzyskania statusu „dinozaura w stanie spoczynku” 🙂Paula29 lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm -
Dziewczyny dziękuję bardzo za trzymanie kciuków 😘 Jesteście kochane ♥️
Nie mam pojęcia kiedy będę testować. W sobotę wieczorem było Ovitrelle, w poniedziałek IUI, więc jeszcze nie podjęłam decyzji, który dzień będzie odpowiedni 😉Angi90 , Kil, Lipcowa, KoKos lubią tę wiadomość
♏Ona - 33 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
♋On - 35 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
HBA 53%
2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
2025 IVF
1️⃣ 5 pobranych -> 4 zapłodnione -> ET 4.1.1 🤞🏼🍀
5dpt ⏸️ betaHCG 24,8 mlU/ml
7dpt ⏸️ betaHCG 103,5 mlU/ml
10dpt ⏸️ betaHCG 487,8 mlU/ml
22dpt pęcherzyk ciążowy + żółtkowy z ❤️
6+0 (USG 6+4) CRL 0,69cm z ❤️
8+0 (USG 8+6) CRL 2,21 cm
10+3 (USG 11+4) CRL 4,77 cm
02.04 NIPT 🩸 -> chłopiec 💙
04.04 (USG 12+5) - prenatalne I trymestr + PAPPA CRL 63,6 mm / FHR 176 ud/min
-
Oo to mamy dzisiaj podwójną imprezkę i jak dobrze się złożyło rano Angi częstowała kawusią teraz na wieczór Paula roznosi drineczki 🥳 jeszcze ktoś by na rano się przydał na ewentualnego kaca dla Was 😅🤕
Paula wszystkiego najlepszego kochana ❤️ spełnienia tych małych i większych marzeń 🍀 a przede wszystkim dużo zdrówka 🫶
Emeczko ja też już czuję w kościach że niedługo będziemy Ci gratulować pozytywnych testów 🤭🤞 oby te 2 tygodnie szybko zleciały. Chyba że wcześniej będziesz testować?
Jo_anna No mam nadzieję że tam same dobre rzeczy się dzieją 🤞 narazie zabieram stresik i czekam na wizytę razem z Tobą 🤗Paula29, Emka06, jo_ana lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Hej Dziewczyny, witam się z Wami w nowym roku, czytam Was cały czas, trzymam kciuki i rozdaję lajki, ale w końcu udało mi się zebrać, żeby napisać coś sensownego 🫣 tym bardziej, że ostatnio przywołałam tu Sandrę ❤️ więc tym bardziej mi było głupio, że już się tak długo nie odzywam 🙈
Angi wszystkiego dobrego Słoneczko, niech Ci się spełnią wszystkie marzenia!
Gattina nie puszczam kciuków i już przebieram nogami z ekscytacji na myśl o rezultatach waszego IUI
Siesiepy trzymałam kciuki, dobrze, że zabieg bez komplikacji, mam nadzieję, że już teraz wszystko będzie tylko dobrze 🫂😘
Moonflower ciesze sie, ze juz Ci troche odpuściły te wymioty, mam nadzieję, że w drugim trymestrze spadnie na Ciebie ten słynny pregnancy glowiii serio muminki to Twoja ulubiona bajka? Ja się ich bałam panicznie xD gorsze chyba były tylko troskliwe misie xD
Marti to już jest kawał człowieka! Piękne zdjęcie, niech dzieciaczek rośnie zdrowoa z tym badaniem to faktycznie masakra, no ale do trzech razy sztuka
Sandra super, że wróciłaś ❤️ też się ostatnio zastanawiałam jak Twoje problemy z jelitami, dobrze że już odpuściły ^^
Migotka ech z tymi starymi to tak jest 🙈 nie wiem czy pamietasz jak w pazdzierniku pisałam, ze chyba zostane samotną matką, bo stary mi zafundował festiwal jakichś durnych tekstów, co w połączeniu z hormonami totalnie mnie rozbiło. Na pocieszenie powiem Ci, że reset nastąpił dość szybko i w sumie od listopada nie mam się do czego przyczepić. Nawet jak w zeszłym tygodniu wpadłam w histerię (bo przypomniało mi się, że na świecie istnieją bezdomne zwierzęta) i ryczałam przez dwie godziny to Stary znosił to z godnością i bardzo profesjonalnie mnie pocieszał mimo że miał wtedy trudny moment w pracy. Także jest nadzieja, teraz tak myślę, ze moze on sie wtedy stresował, że znowu poronię i tak beznadziejnie to okazał.
KarolinaAnastazja mam wrażenie, że u Ciebie ostatnio jakiś spadek nastroju, więc wysyłam Ci profilaktycznego tulaska 🫂
Rozalaa podziwiam Cię bardzo i w życiu bym nie powiedziała, że nauczyciele to lenie. Moja mama miała w tym semestrze 42h, w święta ledwo się trzymała na nogach ze zmęczenia…
Bambi widziałam, że wyszły Ci dobre wyniki, super! I tak jak pisała chyba Frutelka, wydaje mi sie, ze dla pana Bambi wystarczy androlog ^^
Tu jeszcze mały update ode mnie: chyba wybraliśmy imię, mówimy do dziecka Oliwka ^^ 18 stycznia mam prenatalne, ubranka już chyba mam wszystkie, moja rodzina weszła w tryb głupich komentarzy i „dobrych rad” (przybijam piątkę Lipcowa i Zosis), ale największy dylemat mam odnośnie wyboru szpitala, a nie mogę zostawic tego na ostatnią chwilę. Waham się między podkarpaciem i śląskiem, rozstrzał jest duży, ale jak wiecie moj stary pracuje wyjazdowo i chyba pewniej bym sie czuła jakbym na końcówkę była jednak w domu rodzinnym 🤷🏼♀️ nie wiem co zrobic 😅
Miłego wieczoru Dinusie! Jesteście wszystkie naprawdę super i bardzo bym chciała, żeby ten rok był dla Was naprawdę dobry 🦕Angi90 , Marti27, Amunicja, rozalaa, Lipcowa, SandraH.97, gattina lubią tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Ja cierpię dole!!!
Paula Siostro!!!💞 Na takie okazje to mam zupełnie inną Cavę😎👯♀️
Spełnienia marzeń i samych pomyślności 🥳💝
Zdrówko dziewczynki za nas wszystkie 🥂
Moon, chyba obejrzę Muminki żeby zaktualizować pamięć 😂🤭 Piątka 👋 Na mnie mówią od małego Mała Mi za każdym razem jak się wku...😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2024, 22:12
Emka06, Paula29, Amunicja, Lipcowa, Kil lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
Paula, wszystkiego najpiękniejszego 🥳❤️ Zdrowia i spełnienia marzeń 🥰
Co do Twojego pytania to wizyta krótka, ok. 10 minut 😊 A jeśli chodzi o TSH to mi endo powiedział, że do starań najlepszy wynik to 1 - 1,5. Też powinnam zbadać znowu 🙄
Marti, mam zrobić betę. Zapytałam czy mogę test, ale pani doktor powiedziała, że testom nie wierzymy 😅 Chce mieć wynik bety, bo może się coś zadziać co wyjdzie we krwi, a test tego nie uchwyci.Paula29, Mart768, rozalaa, Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Paula29 wrote:Emka06 ojej... Beta to brzmi już poważnie 😊 a kiedy masz robić? W terminie miesiączki czy wcześniej?2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Paula, spóźnione wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, niech się spełnią wszystkie Twoje marzenia 🎉❤️
Emka, piękne wiadomości 🤞
Paprota, trzymam kciuki ✊
Czy ktoś jeszcze dzisiaj naszych kciuków potrzebuje? Mam wolne akurat 😉🤞Emka06, Paprota9418, Paula29 lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Paula, i ja spóźniona dołączam do życzeń. Wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń, zwłaszcza TEGO marzenia. 🥳
Paprota, kciuki. 🤞 Dawaj znać, jak udało się Ci się umówić lekarza.
Migotka, czy Pan Migotek przeżył noc? 🤭
Mart, a u Ciebie to nie miał być chlopak przypadkiem? 🤔 Dzidziolek zmienił jednak zdanie? 😊Paprota9418, Paula29 lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Paula29 wrote:Jo_ana zgadza się 😅 dziś również mam urodziny. Na koniec dnia zdążyłam jeszcze coś napisać i roznieść drineczki 😅 kochana pytałam o Twoje AMH bo te 20 jajeczek zrobiło na mnie wrażenie 😁 jaki masz poziom?
I czy przy stymulacji letrozolem można pić ziółka ojca sroki 3? Po tylu dniach zaczęły mi smakować i stał się to mój wieczorny rytuał. Nie wiem czy muszę z nich rezygnować 🤔
Spóźnione wszystkiego najlepszego 😘
Ja przy takim poziomie dostałam Euthyrox N25;)
Widzę, że sporo tutaj koziorożców, ja też styczniowa jestem;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2024, 08:21
Paula29 lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Angi też dołączam się do życzeń troszkę spóźniona 😘😘
Angi90 lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Paula29 wrote:Jo_ana czekam z Tobą do czwartku. O której wizyta?
Wizyta o 7:40 więc tyle dobrego, że będę mieć to z głowy z samego rana.
Jezu lecą te dni jak szalone, dzisiaj już 10 stycznia, ale że jak 😳 zaraz moje urodziny i połowa stycznia poszła w niepamięć.
Po pracy jadę na nowe pazury, więc nadrobię Was pewnie wieczorem. Dobrego dnia dziewczyny i smacznej capuczinki ☕️Paula29 lubi tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
09/06 (S) V FET ❄️
17 dpt bhcg 5633
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
🔜 sztuczna menopauza -
Zosia, melduje, że Pan Migotek/ Muminek przeżył noc 😅 ale jeszcze z nim tak normalnie nie rozmawiam.
Wczoraj z tego wszystkiego nie pogratulowałam moon i Marti, piękne te Wasze bobasy,cieszę się,że wszystko dobrze ❤️ rośnijcie!Zosis, Marti27, moonflower, Paula29, Angi90 , Lipcowa, KoKos lubią tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
Immunologia🚨
4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
6❄️
1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️🩹
2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
💊immunosupresja